Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Tanel
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 468 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
12 :: |
7 :: |
359 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tiim
HV veteran

|
26.01.2012 02:45:42
|
|
|
krediitkaart on minujaoks sama mis pangakaart, maksan poes millega kätte juhtub
_________________ mida sa vahid mu allkirja, AHV raisk |
|
Kommentaarid: 49 loe/lisa |
   |
0 :: |
43 |
|
tagasi üles |
|
 |
kännuämmelg
HV Guru

|
26.01.2012 07:39:07
|
|
|
mina panustasin kahest kaardist loobumisega. internetikauplemiseks pole kotitäit tarvis
|
|
Kommentaarid: 243 loe/lisa |
   |
4 :: |
3 :: |
205 |
|
tagasi üles |
|
 |
olc
HV Guru

|
26.01.2012 17:44:40
|
|
|
Minul pole kunagi krediitkaarti olnud, nüüd LHV andis deebetkaardi millel ka krediitkaardi võimekus. Ja isegi toimib
|
|
Kommentaarid: 137 loe/lisa |
   |
125 |
|
tagasi üles |
|
 |
korsten
HV veteran
|
26.01.2012 17:58:03
|
|
|
Minumeelest teeb krediitkaart elu mugavamaks. Hotelli, lennuki- ja laevapiletite broneerimine ja väljaostmine saab korda aetud vaid telefonikõnega. Samuti ei tunnistata deebetit suht paljudes kohtades (kui mujal maailmas reisimas käia). PayPal on mul isiklikult suht tihti kasutuses. Autorendi tagatisraha broneeritakse ka krediitkaardi pealt.
_________________ Ma ei kuuluta jumalikku tõde vaid avaldan oma isiklikku subjektiivset arvamust.
God Hates Us All |
|
Kommentaarid: 62 loe/lisa |
   |
58 |
|
tagasi üles |
|
 |
AllanK20
HV Guru

|
26.01.2012 18:05:19
|
|
|
pea k6ik pangad pakuvad nüüd ju krediitkaardi omadustega deebetit (v2ike juurdehindlus kuutasus, kuid mitte nii suur, et midagi m6jutaks)
Miks siis v6tta mingit krediitkaardi ollust selga Endal nii swed kui sampo deebet *kreeditkaardi omadustega.
Maksmisega h2tta pole j22nud, va hiinas, kus ei aksepteerita visa krediite.
_________________ joodan ja mõõdan |
|
Kommentaarid: 133 loe/lisa |
   |
2 :: |
1 :: |
109 |
|
tagasi üles |
|
 |
SurfData
HV Guru

|
26.01.2012 18:16:42
|
|
|
korsten kirjutas: |
Minumeelest teeb krediitkaart elu mugavamaks. Hotelli, lennuki- ja laevapiletite broneerimine ja väljaostmine saab korda aetud vaid telefonikõnega. Samuti ei tunnistata deebetit suht paljudes kohtades (kui mujal maailmas reisimas käia). PayPal on mul isiklikult suht tihti kasutuses. Autorendi tagatisraha broneeritakse ka krediitkaardi pealt. |
Endal on siuke ilma kuumaksuta krediitkaardike kuhu kannan raha peale siis kui vaja, seetõttu miinusesse olen väga harva läinud. Vajalik on jah krediitkaart välismaal käies või miskit netist ostes. Ainult deebetkaardiga oleks tänapäeval juba päris raske. Nii mõnigi tarkvara sellega ostetud, ka soomes ise järel käies.
|
|
Kommentaarid: 84 loe/lisa |
   |
74 |
|
tagasi üles |
|
 |
WAV
HV veteran
|
26.01.2012 18:50:18
|
|
|
korsten kirjutas: |
Minumeelest teeb krediitkaart elu mugavamaks. Hotelli, lennuki- ja laevapiletite broneerimine ja väljaostmine saab korda aetud vaid telefonikõnega. Samuti ei tunnistata deebetit suht paljudes kohtades (kui mujal maailmas reisimas käia). PayPal on mul isiklikult suht tihti kasutuses. Autorendi tagatisraha broneeritakse ka krediitkaardi pealt. |
Seda juhul kui inimesel on tõesti vaja neid nimetatud toiminguid teha.
Kuid näiteks minusugune, kes ei reisi, ei käi hotellides, ei lenda, ei sõida laevaga, ei kasuta paypal'i, ei rendi autot jne. ei näe sel kaardil ilmselt erilist mõtet
|
|
Kommentaarid: 7 loe/lisa |
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mnator
HV Guru
|
31.01.2012 11:20:57
|
|
|
Krediitkaartide kuutasud ja protsendid on nii absurdselt kõrged, seega igati loogiline kui meie inimestele hakkab tasapisi arusaamine kohale jõudma krediitkaartide mõttetuse suhtes. Krediitkaardi lisaomadustega deebetkaart on ainus mõtet omav variant.
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
Miki-Hiir
HV veteran
|
31.01.2012 12:39:09
|
|
|
Ega krediitkaarti ei pea siis kasutama, et peaks nende intresside osas muretsema.
Krediitkaart on, nagu nimigi ütleb, krediidi saamiseks, krediitkaardi olemasolu on kaudselt ka inimese krediidivõimekuse tõestamiseks. See on hotellides või autorendi puhul tihti usaldust tõstev garantii juhuks, kui auto üle katuse keeratakse või hotellis minibaar tühjaks juuakse ja midagi ära lõhutakse.
Aga see, et krediitkaart olemas on, ei tähenda, et peaks seda ilmtingimata kasutama.
Krediitkaardi lisaomadustega deebetkaart on seevastu minu silmis väga riskantne toode. Seda seetõttu, et inimesel ei ole konkreetset piiri oma raha ja laenuraha (krediidi) vahel, kogemata on võimalik kulutada rohkem kui endal tegelikult vahendeid on. Mis ongi muidugi panga ootus ...
Seevastu deebetkaardist eraldiseisva krediitkaardi kasutamine tähendab teadlikku otsust selle kasutamiseks. Samuti on eraldi deebet- ja krediitkaardi puhul väga abiks kui üks on Visa ja teine MasterCard - aitab reisides maandada riske kui ühega neist ootamatult ei õnnestu maksta. Sellest ma ei hakka rääkimagi, et risk, et pangaautomaat korraga kaks kaarti ära sööb, korraga kaks kaarti ära kaotatakse või korraga kahe kaardiga mingi viga tekib, on oluliselt väiksem. Reisides on sellised üllatused küll viimane asi, millega lisaks tegeleda tahaks.
Ehk siis kokkuvõttes, kui on vaja veidigi netis maksta või ise ringi reisida, siis on krediitkaart vägagi abiks. Kui aga inimesel puudub selge piir oma ja panga raha vahel, siis on mõistlik krediitkaart pangale tagasi anda.
|
|
Kommentaarid: 46 loe/lisa |
   |
43 |
|
tagasi üles |
|
 |
Max Powers
|
31.01.2012 12:42:44
|
|
|
tsitaat: |
Krediitkaardi lisaomadustega deebetkaart on seevastu minu silmis väga riskantne toode. Seda seetõttu, et inimesel ei ole konkreetset piiri oma raha ja laenuraha (krediidi) vahel, kogemata on võimalik kulutada rohkem kui endal tegelikult vahendeid on. Mis ongi muidugi panga ootus ...
|
Need "krediitdeebetid" tegelikult vist krediiti kasutada ei lase. Toiminguid saad teha ainult oma raha ulatuses.
Lihtsalt saad online oste teha.
|
|
Kommentaarid: 215 loe/lisa |
   |
2 :: |
182 |
|
tagasi üles |
|
 |
Miki-Hiir
HV veteran
|
31.01.2012 13:04:02
|
|
|
Max Powers kirjutas: |
|
Need "krediitdeebetid" tegelikult vist krediiti kasutada ei lase. Toiminguid saad teha ainult oma raha ulatuses.
Lihtsalt saad online oste teha. |
Oleneb tootest.
Swedil on kaks eri toodet - Deebetkaart Pluss, mis võimaldab siis oma raha ulatuses krediitkaarti mängida ja tegelikult krediiti ei saa, ning Arvelduskrediit, mis võimaldab siis deebetkaarti krediidi võtmiseks kasutada.
Sina räägid esimesest, mina teisest
|
|
   |
43 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mnator
HV Guru
|
31.01.2012 13:07:39
|
|
|
Ja omada tasub ainult esimest neist kahest......
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
kännuämmelg
HV Guru

|
31.01.2012 13:17:45
|
|
|
Mnator kirjutas: |
Ja omada tasub ainult esimest neist kahest...... |
miks?
krediitkaart, nagu nimigi ütleb, on eelkõige suunitletud krediidi saamiseks. Ehk siis puhkudeks, kui kindlal hetkel puudub vajalik kogus käibevahendeid. Kui nüüd inimesed patsutavad rinnale ja ütlevad, et sellise situatsiooni tekkimine on enda lohakus ning normaalsel inimesel taolist vajadust kunagi ei teki, siis pean ütlema, et neid ebanormaalseid on ikka ebanormaalselt palju
|
|
   |
205 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mnator
HV Guru
|
31.01.2012 13:26:21
|
|
|
kännuämmelg kirjutas: |
miks?
krediitkaart, nagu nimigi ütleb, on eelkõige suunitletud krediidi saamiseks. Ehk siis puhkudeks, kui kindlal hetkel puudub vajalik kogus käibevahendeid. Kui nüüd inimesed patsutavad rinnale ja ütlevad, et sellise situatsiooni tekkimine on enda lohakus ning normaalsel inimesel taolist vajadust kunagi ei teki, siis pean ütlema, et neid ebanormaalseid on ikka ebanormaalselt palju  |
Selleks on olemas pankades laenulepinguks nimetatav toode
Aga need teist sorti (ja õigupoolest päris krediitkaardid) on meie riigis absurdselt suurte kuutasude ja protsentidega, nagu juba eespool arvamust avaldasin.
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
Miki-Hiir
HV veteran
|
31.01.2012 13:37:12
|
|
|
kännuämmelg kirjutas: |
miks?
krediitkaart, nagu nimigi ütleb, on eelkõige suunitletud krediidi saamiseks. Ehk siis puhkudeks, kui kindlal hetkel puudub vajalik kogus käibevahendeid. Kui nüüd inimesed patsutavad rinnale ja ütlevad, et sellise situatsiooni tekkimine on enda lohakus ning normaalsel inimesel taolist vajadust kunagi ei teki, siis pean ütlema, et neid ebanormaalseid on ikka ebanormaalselt palju  |
Selleks on olemas pankades laenulepinguks nimetatav toode
Aga need teist sorti (ja õigupoolest päris krediitkaardid) on meie riigis absurdselt suurte kuutasude ja protsentidega, nagu juba eespool arvamust avaldasin. |
No igaks juhuks laenu võtta on veel jaburam ju. Krediitkaart on siiski riskide maandamiseks. Seda läheb vaja siis, kui tuleb ootamatu olukord. Siis on see krediidi saamine väga lihtne.
Enne reisi igaks juhuks laenu võtta oleks eriliselt jabur ja kallis.
Päris krediitkaardi puhul on intressist häda siis kui seda kasutatakse võlgu elamiseks, mitte tõepoolest riskide maandamiseks.
|
|
   |
43 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tiim
HV veteran

|
31.01.2012 13:41:12
|
|
|
No igaks juhuks laenu võtta on veel jaburam ju.
|
_________________ mida sa vahid mu allkirja, AHV raisk |
|
Kommentaarid: 49 loe/lisa |
   |
43 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
31.01.2012 13:41:28
|
|
|
Maitse asi. Mina isiklikult oma krediitkaardiga niisama igapäevaselt ringi ei vehi kuna sellel on olemas kogu info mida on vaja, et minu nimel oste sooritada. Samas oleks ka suht ebaturvaline ja tülikas kui peale andmete jalutama minekut kogu mu konto tühjaks tõmmatakse. Eraldi krediidikonto puhul vähemalt ei kiputa "päris" rahakoti kallale.
_________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
Kommentaarid: 106 loe/lisa |
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mnator
HV Guru
|
31.01.2012 13:42:25
|
|
|
Mina eelistan ka reisil toime tulla oma reaalse ostuvõime piires. Ja deebet-krediitkaart võimaldab asju ajada seal kus krediitkaarti küsitakse.
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
namstoop
HV Guru

|
31.01.2012 13:42:46
|
|
|
Miki-Hiir kirjutas: |
Samuti on eraldi deebet- ja krediitkaardi puhul väga abiks kui üks on Visa ja teine MasterCard - aitab reisides maandada riske kui ühega neist ootamatult ei õnnestu maksta. Sellest ma ei hakka rääkimagi, et risk, et pangaautomaat korraga kaks kaarti ära sööb, korraga kaks kaarti ära kaotatakse või korraga kahe kaardiga mingi viga tekib, on oluliselt väiksem. Reisides on sellised üllatused küll viimane asi, millega lisaks tegeleda tahaks.
|
Jah see on ka mul olnud enda jaoks põhiargument miks kaks kaarti peaks olema. Aga nüüd krdi Sampo muutis oma kaarte, nii et senine Visa Premier on nüüd MasterCard Black. Eraldi nö puhtalt krediitkaart oli mul just ekstra võetud MasterCard Credit, et oleks erinev. Nüüd siis on kaks MasterCardi. Üldiselt ongi vbl hea võimalus siis krediitkaardist loobuda, nagunii oli sisuliselt ainult välismaal käies kasutusel. Ja kui üldse on mõne kaardiga väljamaal probleeme olnud, siis just Visaga - mõnelpool seda üldse ei aktsepteerita, tahavad ainult Masterit.
Ükskord juhtuski mul see, millest Miki-Hiir kirjutas - MasterCardi võttis automaat ära ja jäin ainult Visa'ga ja väga kiiresti kahaneva sularaha kogusega. Aga noh parem Visa pihus kui MasterCard katusel, sest mõnes kohas ikka sai kasutada.
_________________ verba volant, scripta manent
Hoiatus! Olen sinu postituses olevate lolluste ja nõmeduste vastu allergiline. Lolluste ilmnemisel võib kaasneda raskekujuline sarkastiline reaktsioon. |
|
Kommentaarid: 72 loe/lisa |
   |
63 |
|
tagasi üles |
|
 |
kännuämmelg
HV Guru

|
31.01.2012 14:25:15
|
|
|
Selleks on olemas pankades laenulepinguks nimetatav toode ... |
tekib järsku vajadus kiirelt midagi osta ja siis tormad puudujääva €300 pärast panka põlvi tolmutama (rääkimata ka väikelaenude kõrgest intressist ning lisanduvast lepingutasust)?
Krediitkaart on nagu sukasäär, mis on Sul olemas mustadeks päevadeks ja mida ei pea kasutama. Mis puutub intressidesse, siis ise kasutasin toodet, millelt kuu aja jooksul intresse ei läinud- st sain kuu aega panga raha omatarbeks kasutada ning ainsaks kuluks oli kaardi hooldustasu .
Lisaks tahaks veelkord mainida, et on ka olnud situatsioone, kus eesti deebetkaarti pole aksepteeritud (USA alamad) ning ka situatsioone, kus ükski eesti kaart ei "sobinud" (briti ja saksa alamad)
|
|
   |
205 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mnator
HV Guru
|
31.01.2012 15:11:22
|
|
|
kännuämmelg, kui 300 jääb puudu siis ma loobun ostmast ja kõik!
Ning kaarditõrked - noh neid on mitmesuguseid, mõned küllalt pentsikud: naaberriigis Lätis mõned aastad tagasi oli juhus kus minu siin väljaantud kaardid sobisid igal pool aga ühe soomlase rahvusvahelisi kaarte igal pool vastu ei võetud. Ta oli sellest nii nördinud, et esitas pärast kaebusegi vastavate kaartide organisatsioonile - et Lätis poe uksel kleebis, mis lubab vastava kaardi makseid ja reaalsuses jäi kaardimakseterminaal hätta...........
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
31.01.2012 15:19:07
|
|
|
kännuämmelg, kui 300 jääb puudu siis ma loobun ostmast ja kõik! |
Kriisiolukorras kus väljaminek on vältimatu see "lahendus" ei tööta.
_________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
Kommentaarid: 106 loe/lisa |
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mnator
HV Guru
|
31.01.2012 15:28:55
|
|
|
Pole sellisesse kriisi lihtsalt sattunud ja teen ka kõik minust oleneva, et ei satukski
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
kännuämmelg
HV Guru

|
31.01.2012 15:30:46
|
|
|
kännuämmelg, kui 300 jääb puudu siis ma loobun ostmast ja kõik!
...... |
Kindlasti on Sinusuguseid veel, kes pole rahaprobleemidega veel kokku puutunud
|
|
   |
205 |
|