praegune kellaaeg 22.06.2025 18:47:50
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Mihkel.
HV Guru

|
22.01.2012 17:36:21
TV kaardiga VHS'i pealt lindistamine |
|
|
Nonii, tahaks siis mõningad perekonnakroonikad omale digitaalsesse kujusse salvestada. DScaleriga saab pildi ette ja pilt normaalne, aga lindistades kisub jube triibuliseks pildi. Ilmselt vaja mingeid seadeid näppida, aga mina kuidagi hakkama ei saanud. Media center oskab ilusti lindistada, aga kasutusmugavus on null kuna programm on mõeldud siiski teleka vaatamiseks, st kui ma kerin tagasi siis viskab mulle ette, et no signal ja üldse käib ajudele igatpidi.
Ühesõnaga kas keegi oskab nõu anda kuidas dscaleriga pilt timmi saada või soovitada hoopis mõnda asjalikumat tarkvara.
|
|
Kommentaarid: 91 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
81 |
|
tagasi üles |
|
 |
kalvis
Kreisi kasutaja
|
26.01.2012 10:10:26
|
|
|
Neid programme on üksjagu veel mis võimaldavad telekakaardiga salvestamist. Kasvõi VLC (veel vaata virtualdubi, K!TV, winampi, jt.), põhimõtteliselt oskab pea iga standarddraiverit kasutav telekakaardi soft sisse salvestada.
Palju põnevam on juhtum, kus kasutad lennult pakkimist. Sel juhul on miinimum 1,5 GHz normaalse arhitektuuriga protsessor, soovitavalt aga paremgi. Teiseks kas MPEG-2 (sellele piisab 1,5 GHz ja isegi natuke lahjemast), MPEG-4 või kui muud ei saa siis kärab xvid. Pead saama sinasõbraks eelkõige kõigi nimetatud koodekite parametreerimisega, xvid ja MPEG-2 on suht lihtsad. Videomakkidel on soovitav otsida spetsfiltreid VHS sissetõmbamiseks, nimelt videomaki veomehhanism tekitab moonutusi, mida saab filtriga paremaks korrigeerida. Lennult pakkimist on vaja just kõvaketta mahu väiksuse korral, lahtine raw video võtab hullult ruumi ja/või arvuti chipset ei suudagi datat täiskiirusel kõvakettale salvestada.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Mihkel.
HV Guru

|
26.01.2012 10:52:41
|
|
|
Tegelikult olin isegi VLC'st teadlik, aga millegipärast ei ole proovinud.
Pakkimise kohta tean ja ilmselt lasen algselt rawi, sest nagunii vaja lõigata ja töödelda videosid. Küll selle ruumi ka leiab. Salvestada küll suudab, output video ju nii madala resolutsiooniga ja kvaliteediga. Kui ei ole probleem frapsiga 1680x1050 raw videot kõvakettale salvestada, siis ei tohiks väiksemaga ka ju probleeme tekkida.
|
|
   |
81 |
|
tagasi üles |
|
 |
kalvis
Kreisi kasutaja
|
27.01.2012 10:57:28
|
|
|
VLC-ga on maru keeruline teha (sisendiks valid siis analoog kaardi, väljundiks faili), võibolla võta just raw jaoks virtualdub (sellega saad ka lõigata, ja muid trikke teha), kuid seal on mingi jama hiljem konvertimisel mõnda poppi xvid, divx või muusse kodeeringusse. virtualdubil oli mingid autorikaitsjad selle MPEG-2 toe kuidagi kinni blokkinud. No osad filtrid ei ilmunud sinna valikusse, kuigi peaksid seal saada olema. Ma siis väga ei osanud directshow filtritega ümber käia. Raw meetodi pluss on, et võid lõppastmes kasutada kuitahes vinget encoodrit ja kasvõi blu-ray formaati teha. Soovitaksin, et kasuta MPEG-4 või MPEG-2, sest neil koodekitel on ülerealaotuse tugi olemas ja VHS on just tüüpiline ülerealaotusega signaal. Kui tahad head kvaliteeti siis igasugune deinterlace, resolutsioonide muutmine ja muu jama mõjub katastroofiliselt pildi kvaliteedile, ma kasutasin omal MPEG-2 ülerealaotusega signaali lennult pakkimist ja lõpptulemus tuli nii väga hea ja lasin DVD-ks (DVD kasutab MPEG-2-te). Erinevus oli siiski, et ma võtsin sisse telekakanali signaali analoogsisendist, otse VHS-ilt polnud tollal vaja. Kuid sai katsetatud xvid-i ja filmid ning muu kraam tuli väga hea välja.
Kui oled raw materjali kokku saanud siis tegelikult võid kasutada ükskõik millist konvertijad (klassikalised divx tegemise programmid), mis teeb sinu lemmikkoodekis.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Mihkel.
HV Guru

|
27.01.2012 12:41:52
|
|
|
Jah praegu sa seletasid mulle pikalt laialt hilisemast pakkimisest jne, aga mul oli esialgu vaja ideid programmide kasutamisekski. Tänud sellegipoolest.
Muide, ega mu praegune seis väga palju erinegi. Lindistan ju samuti VHS'i koaksiaali kaudu mitte scardi ja s-video vm kaudu.
|
|
   |
81 |
|
tagasi üles |
|
 |
salatoimik
HV Guru

|
28.01.2012 21:20:25
|
|
|
VLC ei soovita, pakib maru kehvalt.
cyberlink powerdirector on näiteks täitsa ok. Demost vist piisas, et salvestada...
Muidugi ple ma kindel, et ta koaksiaali sisendina tunnistab...
_________________ LehesFoto - Täis suvaklõpse ja muud |
|
Kommentaarid: 39 loe/lisa |
   |
35 |
|
tagasi üles |
|
 |
kalvis
Kreisi kasutaja
|
30.01.2012 14:43:27
|
|
|
http://www.videohelp.com/capture
soovitan videohelpist kogu info läbi lugeda.
seal on ka see link siia, kuid see allolev link on väga hea:
http://www.doom9.org/index.html?/capture/start.html
Minu jaoks olid omal ajal need 2 sait nn. õppimise piibliks, kuid sulle on sealt kõik õpetused koos kommentaaridega olemas.
ülevaateks siit ühtteist
http://www.thefreecountry.com/utilities/free-pvr-tv-recording.shtml
Muidu on soovituseks et leia WDM draiverit kasutav ükskõik milline soft. Alusta freeware versioonidest, kommertssofti reeglina ma ei soovita, sest mõnda mis kaasa tuli TV kaardiga või sain katsetada, neil kõigil on ikkagi kiiksud - kommertssoftil on reeglina lollile kasutajale mõnus kujundus, kuid nad kõik kasutavad samu vabalt arvutisse installeeritud directX librareid. Lihtsalt freewared nõuavad kasutajalt paremat arvuti tundmist ja All in 1 versioone tihti pole. Freewares tavaliselt ühega Captured (salvestad) teisega lõikad, kolmandaga pakid ja neljandaga kõrvetad. Kuid nii on võimalik saada ideaalne tulemus.
Vaid salvestamine:
http://www.videohelp.com/tools/sections/capture
alt vaata virtualVCR
Ma pikka aega ei kasutanud seda softi, sest ei osanud temaga oma kaarti tööle saada. Asi on directX vigastes Microsofti librarites (minu andmetel siiani parandamata) kuid hiljem sain selgeks kuidas settingufailiga sai vigastest sätetest mööda hiilida. Nüüd kui aega rohkem tulevikus tuleb, on plaan virtualVCR-ist teha täiesti oma soft koos lisavõimalustega (idee on lisada siis lisavõimalused (PVR, täielik multimeedia op.süsteem kaughaldusega ja skriptidega)).
Selle programmi tegi eriliseks see, et ta nõudis kõige vähem masina ressurssi (eriti oluline lahja masina puhul ja kui pakid lennult) ja omas toetust süsteemi installeeritud encoodritele.
Kui saad, püüa VirtualDub-ga läbi saada (draiveri probleem?)
VLC-ga saad kindlasti vaid salvestamise osaga hakkama.
|
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|