Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Prayer
HV veteran

|
15.01.2012 17:53:56
Gigabyte HD4870 512MB probleem |
|
|
Videokaart oli profiili kolmandas arvutis, videokaart on stock/reference jahutiga, kellatud ega moditud pole. Desktopis hakkas tekitama pimendusi, vahest rebis restarti ning eile ei võtnud enam pilti ette arvuti käivitamisel.
Vahetasin videokaardid profiili esimese arvutiga ning esialgu tundus kõik korras olevat, mängisin Sol Survivorit selle kaardiga ja ei juhtunud midagi, aga hiljem Defense Gridi mängides viskas mängu kinni ja Windows teatas, et videotüürel lõpetas toimimise ning on edukalt taastatud. Proovisin Defense Gridi veel mängida, ühes levelis on üks kindel koht/hetk mil ta kokku jookseb, ja teistes proovitud levelites kah pikka pidu polnud. CCC-s panin kaardi ventilaatori käsitsi 50% peale ning Defense Gridis kadus probleem ära aga müra on nüüd liiga palju.
Ma ei tea mida see ventilaatori automaatne juhtimine taga ajab aga kõrgeim temperatuur GPU-Z logides on "GPU Temp.(MEMIO) [°C]" ning see püsib jonnakalt 90 ja 95 °C vahel, ka Defense Gridi kokkujooksmise hetkel on kõik temperatuurid samal tasemel aga "GPU Load [%]" viskab siis 100% peale, muidu püsib see Defense Gridil 40% kandis. Kui ventilaator oli käsitsi 50% peale pandud siis Defense Gridi terve leveli läbi mängides "GPU Temp.(MEMIO) [°C]" püsis alla 60 °C ning "GPU Load [%]" maksimum oli 69% jäädes suuremalt osalt siiski 40% kanti.
Ma ei ole küll veel piisavalt testinud seda kaarti, et olla veendunud, et probleem on ainult temperatuurides (profiili teises arvutis on sama videokaart mis töötab automaatse ventilaatori juhtimise all samade kõrgete temperatuuridega probleemivabalt) aga oleks nüüd veidi nõu vaja - kas on võimalik või kuidas muuta automaatne ventilaatori juhtimine efektiivsemaks s.t. et "GPU Temp.(MEMIO) [°C]" ei loperdaks 90 - 95 °C vahel vaid hakkaks näiteks 75 - 80 °C vahel püsima!?
EDIT: Leidsin vist lahenduse - ATT (ATI Tray Tools) - kodulehel on veidi eksitav info, jääb mulje et tegemist on 2007 aasta programmiga aga kui minna edasi allalaadimise lehele siis viimane versioon on siiski 2011 aastast. Esialgsel testimisel tundub asi töötavat nagu peab, seal on 8-realine table kus saab vastavalt temperatuuridele (loetakse "GPU Temp.(DISPIO)", "GPU Temp.(MEMIO)" on sellest umbes 15 kraadi kuumem) valida ventilaatori kiiruse (protsentides). FurMarkiga kuumutades ventilaatori kiirus muutus vastavalt ATT tabelile.
EDIT2: Nüüd siis ei võta jälle pilti ette ja D601 LED põleb ehk siis "critical core power fault". Otsinguga leidsin, et see on üsna levinud viga sellel seerial ning parandada ei saa. Kuni ta tööle läks ja ventilaator oli ATI Tray Tools'i juhtimise all siis töötas veatult aga nüüd vist on ta ikkagi kutu-piilu... arvutis nüüd juba Sapphire HD6850.
Ei tea kas on mõtet seda kaarti lammutama hakata, puhastada ja termopasta välja vahetada?
viimati muutis Prayer 27.01.2012 15:53:10, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 228 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
199 |
|
tagasi üles |
|
 |
sant
HV veteran

|
22.01.2012 05:09:23
|
|
|
tsitaat: |
CCC-s panin kaardi ventilaatori käsitsi 50% peale ning Defense Gridis kadus probleem ära aga müra on nüüd liiga palju.
|
Sul läheb kaart liiga muumaks sellisel juhul. 4870 peaks 120c+ tegema shutdowni. Tõenäoliselt killis kuumus selle kaardi ära. Pakun et vrm ahel on kutu, võib ka mälu olla, gpu on päris kõva tal.
High temperature is the single
most important factor leading to reduced component
lifetime. PCB (Printed Circuit Board) temperatures
are generally the limiting factor and should be kept to
less than 105C for high reliability when using low
cost FR4 material. This practice is often violated in
low cost desktop and server solutions where PCB
temperatures exceeding 125 deg C are commonly
observed.
|
_________________ So, at the end of the day, after I have butchered all the nvidiots all around me, standing alone in a pool of blood surrounded by the corpses of my victims, a horrible truth reveals itself to me: I am an amd\ati fänboy...and I must do my dark masters bidding, for I am damned for all eternity... |
|
Kommentaarid: 67 loe/lisa |
   |
1 :: |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
Helbeke
HV kasutaja

|
22.01.2012 11:18:35
|
|
|
Endal Club 3D 4870 käitub ka väga kahtlaselt alates eelmisest suvest. Kaart on tehase poolt ülekellatud ja nende sätetega ei saa enam üldse mängida – viskab seda sama videotüüreli (naljakas sõna) veateadet. ATT abil on siis tehtud 3D jaoks eraldi profiil, mis on ATI baaskaartidega samadel taktidel. Temperatuur pole vist kunagi üle 70 º tõusnud, kui näite uskuda.
Kui arvuti on unerežiimis või välja lülitatud, siis ei võta aeg-ajalt pilti käivitamisel ette. Ma ei tea, kas viga on toites, kaardis või mõlemas, kuid rohi on selline:
1) lülitan arvuti välja;
2) lülitan toiteploki välja;
3) lülitan arvuti sisse ilma toiteplokki sisselülitamata – see tõmbab korraks kõik kondekad tühjaks (vist), sest korraks kõik LED-id vilguvad.
4) lülitan toiteploki sisse ja siis arvuti uuesti sisse.
Jube tüütu, aga midagi pole teha, sest hetkel ei saa endale meelepärast videot ega toidet lubada.
_________________ i like my sugar with coffe and cream
viimati muutis Helbeke 22.01.2012 21:08:44, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 16 loe/lisa |
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
Prayer
HV veteran

|
22.01.2012 16:56:12
|
|
|
Täitsa võimalik, et see viga on tekkinud ajapikku kõrgetel temperatuuridel töötamise tulemusena. Enne uue kaardi paigaldamist sai korraks see HD4870 veel oma arvutisse pistetud aga tulemus oli sama - pilti ette ei võtnud, D601 LED süttis ja ventikas jäi täispööretel uhama. Eks ta läheb mul müügiks mingi hetk, keegi ehk soovib/oskab ta korda teha või varuosade jaoks saada, 1 pakkumine juba privas tehtud, aga proovin ta korra veel erineva konfiga masinasse pista enne seda (hetkel veel prose puudu, et selline arvuti kokku panna).
Helbeke, ega teil mõni diagnostika LED märku ei ole andnud, kui see jama tekib:
D1601 - critical temperature fault
D1602 - external power connector A disconnected
D1603 - external power connector B disconnected
D601 - critical core power fault |
|
|
   |
199 |
|
tagasi üles |
|
 |
XeStAiSy
Aeg maha 60
|
22.01.2012 20:13:59
|
|
|
Nendel kaartidel põhi probleem 91c küttes termopasta kuivamine millese ka minu x2 suri ennem kasutage natuke kõvemat fan profiili ,et kaardile molli ei anna.
X2 kaardipuhul hakkas too raksuma ja praksuma soenedes ja jahtudes. 91c on kaardile ikka palju 69-70c oleks normaalne. Peab 24-7 vastu ikka kõvasti full loadis.
Ma olen oma 6970 kaarti küpsetanud 24-7 68-74c juba aasta ja on vähem probleeme kui teistel sest probleeme õieti polegi täiesti mure vaba. Natuke rohkem lärmab kuid ilusti peab uue kaardi ostuni vastu murevabalt. 2 korda imesin kaarti suvel puhtaks tolmust ainult. Suvel lärmab rohkem ja talvel vähem, magada saab ka samas ruumis.
_________________ Punktkeevitus patareidele/akudele. Akutrelli/laptopi/e-bike. PM |
|
Kommentaarid: 12 loe/lisa |
   |
11 |
|
tagasi üles |
|
 |
Helbeke
HV kasutaja

|
22.01.2012 22:04:28
|
|
|
Neid LED-e pole osanud varem omast tarkusest jälgida. Tundub, et D601 punane, ehk mingi toitekamm on mängus küll. Oskan nüüd keegi öelda, on viga PSU-s või GPU-s?
EDIT: Kaart saab toidet kahe 6-pinnise PCI-E pesa kaudu. Üks oli PSU-l endal olemas, aga teiseks kasutasin 4-pinnise Molexi muundurit. Nüüd, kui mõlemad pesad saavad toite läbi Molexi, LED enam punast ei näita. Viga seega antud puhul toites.
Tänud!
PS Prayer, siin foorumis võib mind ikka sinatada – pleme ju kõik võrdsed, eks?
EDIT 2: Vara sai rõõmustatud. 3D-profiilile ümberlülitumine lükkab LED-i uuesti punaseks.
_________________ i like my sugar with coffe and cream |
|
Kommentaarid: 16 loe/lisa |
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
Prayer
HV veteran

|
23.01.2012 02:12:26
|
|
|
Helbeke kirjutas: |
EDIT 2: Vara sai rõõmustatud. 3D-profiilile ümberlülitumine lükkab LED-i uuesti punaseks. |
Kuni kaardil veel eluvaim sees siis peaks ehk midagi ette võtma!
Mõned tegelased on pannud lisaventika VRM radika peale puhuma, pidi väidetavalt D601 ära kustutama. Kui veidike tuulata netis siis leiab mõnele kaardile (ASUS ja Sapphire on silma jäänud) moditud BIOS'i (ilmselt on muudetud pingete, jahutuse ja ehk millegi veel parameetreid) mis pidi väidetavalt selle vea ravima, sellega peab muidugi väga hoolikas olema ja enne kontrollima, et moditud BIOS on ühilduv. Kindlasti ei teeks paha VRM radikas maha võtta, termopasta vahetada ja ta hoolikalt peale tagasi istutada.
Minu jaoks on see nüüd küll tagantjärgi tarkus aga siiski on mul veel 2 töötavat HD4870 millel nüüd silma peal tuleb hoida.
OT: Teie/sina kasutuse kohta saan aru aga ei hakka siinkohal oma vaatenurka tutvustama, asi ei ole muidugi võrdsuses.
|
|
   |
199 |
|
tagasi üles |
|
 |
sant
HV veteran

|
23.01.2012 02:25:53
|
|
|
Endal Club 3D 4870 käitub ka väga kahtlaselt
|
Temperatuur pole vist kunagi üle 70 º tõusnud
|
Helbeke, See gpu temp, vrm-idel oma temp, ja seda vist 4870 ei näita. Kui sul kaart 70c* siis katsu näpuga vrm radikat, kui kõrvetab siis suht jama juba, tööiga on lännu.
_________________ So, at the end of the day, after I have butchered all the nvidiots all around me, standing alone in a pool of blood surrounded by the corpses of my victims, a horrible truth reveals itself to me: I am an amd\ati fänboy...and I must do my dark masters bidding, for I am damned for all eternity... |
|
Kommentaarid: 67 loe/lisa |
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
Prayer
HV veteran

|
25.01.2012 16:48:31
|
|
|
Nüüd läks teine Gigabyte HD4870 512MB samasse auku, see nagu taimeriga värk juba... arvete peal on ostukuupäevad 23.07.2008 ja 30.07.2008 - nädalane vahe - andsid otsad kah siis praktiliselt sama vahega.
Edit: Hea, et Arvutikeskus kiviviske kaugusel on, jälle üks HD6850 neil müüdud... 2x137€ vastu pükse minul.
|
|
   |
199 |
|
tagasi üles |
|
 |
XeStAiSy
Aeg maha 60
|
25.01.2012 18:09:18
|
|
|
Prayer kirjutas: |
Nüüd läks teine Gigabyte HD4870 512MB samasse auku, see nagu taimeriga värk juba... arvete peal on ostukuupäevad 23.07.2008 ja 30.07.2008 - nädalane vahe - andsid otsad kah siis praktiliselt sama vahega.
Edit: Hea, et Arvutikeskus kiviviske kaugusel on, jälle üks HD6850 neil müüdud... 2x137€ vastu pükse minul. |
91C KÜTTES SUREVAD KÕIK. 6970 küpsetab samuti 91c nad lausa ootavad lolle.
_________________ Punktkeevitus patareidele/akudele. Akutrelli/laptopi/e-bike. PM |
|
Kommentaarid: 12 loe/lisa |
   |
11 |
|
tagasi üles |
|
 |
xtro
HV veteran

|
13.02.2012 11:27:09
|
|
|
Hetkel siis need kaardid minu käes ja peale pikka pusimist sai mõlemal ka pildi ette 0_O
Loadis on vrm ala temp 90-105C aga d601 ei põle ja isegi 3dmark03 elasid üle. Doom3 oli ainus asi mis neil kippub mingil hetkel pildi mustaks tõmbama. Maha jahtub töötab jälle.
Kunagi garantiist enda normaalse toite tagasi saan, proovin mis juhtub kui need crossfirese panna. Fortron BS2 läheb juba ühega nii tuliseks, et näppida ei taha
_________________ 30+ tarantlit mu magamistoas ei tähenda veel, et ma hull oleks... vist? |
|
Kommentaarid: 451 loe/lisa |
   |
341 |
|
tagasi üles |
|
 |
Prayer
HV veteran

|
13.02.2012 13:45:50
|
|
|
Saavadki vaesekesed siis ehk veel teise elu aga see reference jahuti on siiski saatanast. Kas VRM temperatuurid on käsitsi mõõdetud või mõne programmiga? Endal tuleb nüüd meelde, et GPU-Z näitas neil vahest vist kah VRM temperatuure, tavaliselt lõppes see sensorite rida voolutugevuse või pingetega aga mõnikord näitas veel paari temperatuuririda peale seda, kuna temperatuurid olid teistega enam-vähem samasse auku siis ma neisse ei süvenenudki aga nüüd tagantjärgi mõeldes tuli meelde. Allesjäänud HD4870 ei ole mul reference disainiga ning tal pole ka neid nelja LED'i ja samuti pole ma kordagi täheldanud GPU-Z's sensorite ridasid juurde tekkimas, alati on viimane VDDC.
|
|
   |
199 |
|
tagasi üles |
|
 |
xtro
HV veteran

|
14.02.2012 14:32:28
|
|
|
Reference on saatanast, nõus.
Lasin paar korda 3dmark ja asi nii tuline, et näppu vastu ei kannata panna. Samas töötab ja ledid kustus 0_O
Hetkel olen aidaga vaadanud ja käega katsunud. Tuba küttavad hästi igatahes
Edit: Koormuse all teeb neil toiteahel ikka väga haledaid hääli.
Edit2: Originaaljahutusega tuleb vent vähemalt 33% panna ja temp kukub hämmastavalt, samas kaart muutub suht kuuldavaks.
40% on kaart külm kui kala ja heli meenutab startivat DC70i Samas vent 40% ja sai isegi doom3 max sättetel hakkama suremata. Peaks skyrim või farcry proovima...
_________________ 30+ tarantlit mu magamistoas ei tähenda veel, et ma hull oleks... vist? |
|
   |
341 |
|
tagasi üles |
|
 |
Prayer
HV veteran

|
14.02.2012 17:45:59
|
|
|
Ma lasin ATT'l ventilaatorit kontrollida teisel kaardil nädal aega, ma seda kuumuste-kiiruste tabelit seal ei muutnudki ise, tundus vaikimisi sobilik olevat, 40% oli suurim ventilaatori kiirus mis ma täheldasin selle aja jooksul... aga see ei takistanud kaarti maha koolemast. Teil on muidugi termopastad vahetatud ja radikad puhtaks tehtud, nii et efekt on kindlasti parem, aga kuidas see VRM radikas paikneb selle ventilaatori suhtes, et kas ta üldse selle peale otse puhubki?
|
|
   |
199 |
|
tagasi üles |
|
 |
xtro
HV veteran

|
15.02.2012 11:11:03
|
|
|
VRM paikneb pmst otse ventika all. Tolmu oli seal küll, et mingi õhk sinna liigub.
Vent kontroll lülitub sellele 40% rpm ainult mõneks hetkeks kui asi hakkab 100c+ minema. Mina panin kiiruse paika ja ca 40% pööretest on temp talutav.
Mul see jama ka, et toas pidevalt 28c+, ämblikud tahavad sooja Arvuti temperatuuri muudab see aga muidugi kõrgemaks :/
|
   |
341 |
|
tagasi üles |
|
 |