Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Tanel
HV Guru

|
18.01.2012 01:42:29
Samsung ühendab mobiilsed platvormid Tizen ja Bada |
|
|
link :: minut.ee
Nagu eelmise aasta septembris ennustati, on Samsung nüüd avalikustanud plaani ühendada seni eraldi arendatud mobiilsed platvormid Tizen ja Bada, et luua täiesti uus operatsioonisüsteem nii odavate kui kallite nutitelefonide jaoks. Eelmisel aastal kasutati Bada't enamatel mudelitel kui Windows Phone 7-et ning see näitab ära, kui tõsine Samsungi plaan tegelikult on.
Liitumine tähendab ka seda, et Linuxi põhine platvorm saab veel rohkem HTML5 põhiseid rakendusi, mis peaks positiivselt mõjuma ka selle standardi kasutuselevõtule.
_________________ Hinnavaatlus.ee - leia parim hind!
HV valuutakalkulaator |
|
Kommentaarid: 465 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
12 :: |
7 :: |
358 |
|
tagasi üles |
|
 |
arm2004
HV Guru

|
18.01.2012 16:53:02
|
|
|
sellise moega mul jääbki Android kasutamata - saab badalt otse Tizenile kolida kasutusmugavuse ja -sujuvuse kohapealt olen küll badaga sigarahul, vaevalt Tizen kehvem tuleb
_________________ nooope! |
|
Kommentaarid: 110 loe/lisa |
   |
0 :: |
97 |
|
tagasi üles |
|
 |
R A T
HV veteran

|
19.01.2012 15:04:56
|
|
|
arm2004 kirjutas: |
sellise moega mul jääbki Android kasutamata - saab badalt otse Tizenile kolida kasutusmugavuse ja -sujuvuse kohapealt olen küll badaga sigarahul, vaevalt Tizen kehvem tuleb  |
Kas mitte bada ja tizen praegu olemas ei ole?
Ma loen välja, et tulevik toob meile
BADA+TIZEN=???
_________________ Jogani pogani pooh |
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
1 :: |
31 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
19.01.2012 15:11:36
|
|
|
R A T kirjutas: |
BADA+TIZEN=??? |
Minu arusaamist mööda tähendab see Tizen'i (meego) userlandi kombineerituna bada GUI'ga. Imho suht korralik nurisünnitus saab see olema
_________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
Kommentaarid: 106 loe/lisa |
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
meybo
Kreisi kasutaja

|
19.01.2012 15:49:17
|
|
|
Ho Ho, kas mõni juba eksisteeriv või arendatav mobiilne opsüsteem sinu arvates üldse vähemalt rahuldavalt hea ka on? Ära valesti aru saa, ma ei nori, aga on silma jäänud erinevatest teemadest, et teed kõiki mobiilseid opsüsteeme maha. Ilmselt on sinu puhul tegemist professionaalse kretinismiga, seetõttu tahaksingi teada, kas mõni mobiilne opsüsteem sinu arvates ka hea on?
_________________ www.meybo.ee |
|
Kommentaarid: 21 loe/lisa |
   |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
arm2004
HV Guru

|
19.01.2012 15:51:04
|
|
|
ainult MeeGo, kõik muu on rämps, nii olen mina asjast aru saanud...
_________________ nooope! |
|
Kommentaarid: 110 loe/lisa |
   |
97 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
19.01.2012 16:41:07
|
|
|
arm2004 kirjutas: |
ainult MeeGo, kõik muu on rämps, nii olen mina asjast aru saanud... |
Suht-koht jah paraku. Samas lähenen asjale pigem arendaja kui lõpptarbija vaatepunktist. Too tizen-bada combo oma HTML'i põhise UIga nüüd küll mingi eriline tegija pole.
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
meybo
Kreisi kasutaja

|
19.01.2012 16:59:04
|
|
|
Ho Ho, ehk sa põhjendaksid lühidalt, miks MeeGo ainuke arvestatav on ja tooksid teiste konkureerivate platvormide põhilised miinused välja?
|
   |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
19.01.2012 17:21:05
|
|
|
Nagu ütlesin siis lähtun peamiselt arendaja vaatepunktist.
ios - objective c -> suht arhailine keel, puudu lademes c++ feature mis arendustööd hõlbustab, tugevad piirangud nii-öelda library laadse "rakenduse" tegemisel mida teised kasutada saaksid
android - justkui mängib, et oleks linuxiline kuid reaalselt on kasutuses ainult tugevalt modifitseeritud kernel, userland on täielikult kodukootud, ühilduvus standardvahenditega puudulik. On küll olemas NDK kuid selle ühildamine javaga pole just eriti triviaalne. Sõbra heietused androidile arendamise "rõõmude" koha pealt ei kannataks väga trükimusta. Sarnaselt ios'iga on library'te tegemine pehmelt öeldes tülikas, praktikas sisuliselt välistatud.
Meego on sisuliselt kõige harilikum linux mis kasutab praktiliselt out-of-box userlandi, ehk siis on kasutatav kogu nodi mis desktopilgi nii kaua kuni see su prosearhitektuuri jaoks kompileeritav on. Rakenduste vahel toimub suhtlus üle dbus'i mis teeb selle võrreldes alternatiividega ülilihtsaks. Library'te tegemine-installimine sama lihtne nagu desktop linuxiski. QT näol on tegu praktiliselt kogu OS'i hõlmava teegiga mida aastate jooksul kõikvõimalike platformide peal nõrkemiseni optimeeritud on. Lisaks jääb vahepealt ära igasugu transleerijad-virtuaalmasinad, see ka üks põhjusi miks selle põhiste moblade akuiga märgatavalt kõrgem teistest on. Samuti on QT põhised rakendused üsnagi triviaalselt porditavad. Näiteks üks enterprise-level vidin mis sai kunagi desktopile kirjutatud sai porditud 32/64bit wini/linuxi, winmobile 6 ning hamrattan'i peale paari päevaga ilma, et oleks pidanud koodi drastiliselt muutma. Peamine vaev lihtsalt oli arenduskeskkondade confimine QTQuick'i näol on tegu lahendusega mis võimaldab teha nii-öelda throwaway GUI'sid ning ei vaja selleks progemisoskust. Ehk siis võib neid valmis vorpida UI disainer kasvõi photoshopis ning sealt eksportida juba töötava lahenduse mis töötab arendaja loodud koodi otsas mida omakorda annab triviaalselt teistel platformidel käivitada.
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
meybo
Kreisi kasutaja

|
20.01.2012 00:01:31
|
|
|
Sain laias laastus jutu sisust isegi aru Aga kuidas on samade platvormide kasutamismugavuse ja -kiirusega? Kuidas selles osas MeeGo ennast võrreldes konkurentidega üleval peab? Nagu ma aru saan, on MeeGo voolutarve samal raual kõige madalam, kuna seal ei jooksutata asju purgis ehk virtuaalmasinas?
|
   |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
20.01.2012 00:43:57
|
|
|
djstallion kirjutas: |
Aga kuidas on samade platvormide kasutamismugavuse ja -kiirusega? |
Sõltub suuresti kuidas UI realiseeritud on. N9(50) Swipe UI'st paremat lahendust pole kohanud, eriti käib see multitaskimise kohta. Kiirus on samuti esmaklassiline, vähemalt nii palju kui olen saanud põgusalt ios-androididega võrrelda. N900 mis baseerus maemol omas veidi standartsemat lahendust ning seal oleks võinud eri rakenduste vaheline liikumine veidi parem olla, ehkki multitaskimine oli ka seal omal ajal parim mis üldse mobladel eksisteeris.
djstallion kirjutas: |
Nagu ma aru saan, on MeeGo voolutarve samal raual kõige madalam, kuna seal ei jooksutata asju purgis ehk virtuaalmasinas? |
See on ainult üks põhjusi. Teine on ka see, et kuna kogu UI renderdamine käib samuti native koodis* ning üliefektiivseks optimeeritud graafikamootoril mis ei kasuta kõiksugu wrappereid ega muud kama siis kulub sarnase pildi ette manamiseks vähem prose tööd == voolu. Mõnevõrra aitab ka üldine OS'i arhitektuur, kasvõi toosama dbus.
*) QTQuick kompileeritakse masinkoodiks ning jookseb sama kiirelt kui otse native vidinad. QT5/QTQuick2's mis peaks selle aasta lõpu poole välja tulema optimeeritakse asju veelgi ning veel suurem osa UI renderdusest viiakse GPU peale. Afaik praegu käib näiteks UI elementide scenegraph'i manageerimine veel CPU'l, QTQuick 2's liigub ka see GPU'sse.
Arenduse seisukohast võiks öelda, et meego on sisuliselt samaväärne täisverelise desktop-linuxiga. Tean näiteks inimesi kes meego eellasel jooksvat N900't kasutasid ülimobiilse tööjaamaga kasutades välist klaverit-hiirt ja monitori ning jooksutasid moblal kõikvõimalikke desktopile ette nähtud rakendusi. N9'l saaks sama teha veel paremini tänu 4x suuremale mälumahule
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |