Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
meybo
Kreisi kasutaja

|
12.01.2012 17:33:59
|
|
|
Sai korra Windows 8 developer preview installitud ja pool tundi näpitud. Pikemaks huvi ei pakkunud, minu arvates täielik feil. See Metro võib ju tahvli peal asjalik olla (kas ikka on?), aga kindlasti mitte desktopil. Tundub, et MS jätkab oma senist poliitikat - hea ja kasutatav Windows tuleb üle ühe. Isegi Ubuntu 11.x oma Unity töölauaga tundub palju huvitavam ja kasutajasõbralikum.
_________________ www.meybo.ee |
|
tagasi üles |
|
 |
d3t
HV Guru

|
12.01.2012 17:40:01
|
|
|
djstallion, kuulõpus välja tulev versioon on oluliselt mugavam dekstopil kasutada
_________________ next.Insiders - koht mängijatele ja tehnikahuvilistele toredaks ajaveetmiseks.
PT: Sony XE90 & LG C1 värvi kalibreerimine |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
12.01.2012 17:45:41
|
|
|
djstallion: Muide, veel kord siis pool aastat miljon korda korratud info internetist, et Windows 8 sisaldab 2-e UI-d:
1. Metro UI, mis on siis igasugu tava-nuti-telefonidele ja igasugu tahvlitele mõeldud UI.
2. Ning Desktop UI, mis siis on mõeldud "tavaarvutite" tarbeks.
Igatahes Desktop UI on sama nägu nagu ka Windows 7, seega oli täiesti söödav kraam.
----------------------------------
PS: Igatahes CES-il on Lenovol väljas Windows 8-ga moodne Ultrabook:
Lenovo’s IdeaPad Yoga 13 with Windows 8: This Is the Ultrabook We Want
http://www.anandtech.com/show/5395/lenovos-ideapad-yoga-13-with-windows-8-this-is-the-ultrabook-we-want
|
|
tagasi üles |
|
 |
Märt.
HV Guru

|
12.01.2012 18:30:55
|
|
|
tahanteada, vaata siis näiteks Ubuntu ja Gnome 3-e. See sobib nii desktopile kui tahvlile. Aga edu mikipoistele katsetuseks.
_________________ Albert Einstein: "Vaid kaks asja on lõpmatud, universum ja inimlik rumalus, ja selles esimeses pole ma nii kindel." |
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
12.01.2012 19:21:07
|
|
|
d3t kirjutas: |
djstallion, kuulõpus välja tulev versioon on oluliselt mugavam dekstopil kasutada  |
Järgmise kuu lõpus ikka. Praegu on veel jaanuar
|
|
tagasi üles |
|
 |
d3t
HV Guru

|
12.01.2012 20:10:41
|
|
|
tomorrow, tänud, unustasin seda jah täpsustada
_________________ next.Insiders - koht mängijatele ja tehnikahuvilistele toredaks ajaveetmiseks.
PT: Sony XE90 & LG C1 värvi kalibreerimine |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
12.01.2012 20:41:23
|
|
|
Otsisin üles siis ühe lingi enda lingikogumikust, sellel lingil on siis lühidalt ja väga hästi käsitletud mõlemat UI-d.
Lingi daatum on 13. september, 2011. Nii, et üsna ammu-ammu käsitleti juba mõlemaid UI-sid. Sõltumata sellest, mida Metro UI-fännklubi asjast arvab või ei arva.
PS: Mulle, tavaarvuti kasutajana on oluline Tavalise Desktop UI olemasolu, Metro UI on ülearune kraam ja võib üleüldse olemata olla.
Windows 8: classic desktop features [video]
By Tom Warren, on 13th Sep 11 4:15 pm
http://www.winrumors.com/windows-8-classic-desktop-features-video/
|
|
tagasi üles |
|
 |
ottf
HV veteran
|
13.01.2012 09:00:10
|
|
|
Märt. kirjutas: |
tahanteada, vaata siis näiteks Ubuntu ja Gnome 3-e. See sobib nii desktopile kui tahvlile. Aga edu mikipoistele katsetuseks. |
sobib ta jeeeee....
ubuntul alles tuleb kunagi tablet edition. Need vanemad on mingid kaasa aidatud käkid ning uut ubuntut tahvlil küll normaalse inimese kombel kasutada ei saa.
|
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
13.01.2012 11:13:35
|
|
|
Metro-fännidele - eks tehke päev otsa tõsist tööd Metroga - ja kui Desktopile ümber lülitada ei saaks, siis sel juhul annab iga tõsine töötegija sellele arvutile jalaga ja lennutab selle aknast välja.
Ja töötegemise alla mõtlengi tõsist töötegemist , mitte Lusti ja Lõbu, nagu MSN-is ja FB-is shättimine ja Youtubes videode vahtimine ja muu taoline väheoluline ja mittevajalik jama.
---------------------------------------
Ah jah, üks väike kurb uudis on Metro-fännidele juba Microsofti poolt valmistatud, nimelt ei saa Metro IE10-ga kõiki netitegevusi teha. Ja seega tuleb isegi IE10 kasutamiseks Metro pealt Desktopile ümber lülituda. Ja vot siis Desktopi all on olemas IE10, millel on olemas täisfunktsionaalsus.
PS: Ja Windows 8 Twiigifännid teavad juba praegugi une pealt, et on olemas Twiigid, mis lülitab esimese asjana tööle Desktop Ui ja jättes sel juhul selle Metro kusagile Backgroundi. Ja kellel vaja, saab alati Desktopilt Metrole ümber lülituda.
|
|
tagasi üles |
|
 |
andree
HV kasutaja
|
13.01.2012 12:55:19
|
|
|
Kas on ka teada kaua beta inimeste käes tasuta on?
|
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
13.01.2012 13:06:26
|
|
|
Üks väga hea näide kah, kus teemakäsitleja näitab, kuidas Metro IE10-e kasutaja on silmini probleemide ees ja on sunnitud kasutama Desktopi IE10-t.
Metro vs Desktop: the opposing Windows 8 paradigms
December 20, 2011
http://blog.kurtschindler.net/post/metro-vs-desktop-the-opposing-windows-8-paradigms
------------------------------------------
PS: Mul pole midagi selle vastu, et on olemas Metro ja lust ning lillepidu. Kuid ma olen selle vastu, et kõige tähtsam asi, nimega töö, on Metro-fännide poolt ära unustatud.
Nii, et kõigepealt on ikka töö, siis pärast tööd tuleb alles lust ja lillepidu ning paati-paati...
|
|
tagasi üles |
|
 |
Märt.
HV Guru

|
13.01.2012 13:37:37
|
|
|
ottf kirjutas: |
tahanteada, vaata siis näiteks Ubuntu ja Gnome 3-e. See sobib nii desktopile kui tahvlile. Aga edu mikipoistele katsetuseks. |
sobib ta jeeeee....
ubuntul alles tuleb kunagi tablet edition. Need vanemad on mingid kaasa aidatud käkid ning uut ubuntut tahvlil küll normaalse inimese kombel kasutada ei saa. |
1. Ma ei räägi Ubuntust vaid Gnome 3-st (Gnome-Shell). Unity ei kõlba jah kuhugi.
2. Gnome 3 tundubki olevat disainitud puutetundlikku ekraani silmas pidades, aga niisama on ka mõnus.
3. Vale teema arutlemiseks.
/OT
_________________ Albert Einstein: "Vaid kaks asja on lõpmatud, universum ja inimlik rumalus, ja selles esimeses pole ma nii kindel." |
|
tagasi üles |
|
 |
ottf
HV veteran
|
15.01.2012 14:27:07
|
|
|
ottf kirjutas: |
sobib ta jeeeee....
ubuntul alles tuleb kunagi tablet edition. Need vanemad on mingid kaasa aidatud käkid ning uut ubuntut tahvlil küll normaalse inimese kombel kasutada ei saa. |
1. Ma ei räägi Ubuntust vaid Gnome 3-st (Gnome-Shell). Unity ei kõlba jah kuhugi.
2. Gnome 3 tundubki olevat disainitud puutetundlikku ekraani silmas pidades, aga niisama on ka mõnus.
3. Vale teema arutlemiseks.
/OT |
natuke OT-d ei tee kunagi paha ja UI-dest rääkides siis äkki väga OT polegi...
aga gnome3-s või kus iganes puuduvad elementaarsed omadused, mida on vaja tahvlikal. gnome3 näeb välja aiult selline, et võiks tahvlil kasutada kuid reaalselt sa ei saa seal normaalse inimese moodi mitte midagi teha. (ma olen proovinud)
tahanteada, metro ui on ilmselgelt ainult tahvlikatele mõeldud. Milleks üldse arutleda selle töö keskkonna kõlbulikkuse üle?
okei metro ui on võibolla hea mõndades töömasinates kus on vaja userile näidata ainult maili ja programmi tilet ning kõik muu ära koristada. Aga noh...
|
|
tagasi üles |
|
 |
d3t
HV Guru

|
|
tagasi üles |
|
 |
xpander
HV veteran

|
17.01.2012 14:56:12
|
|
|
kerge ot:
jubedad on nad kõik, nii see Metro UI, Gnome3(shell) kui ka Unity.
tundub et viimasel ajal on trendiks rohkem clicke ja ähem produktiivsust.
kui vaadata näiteks ka youtube lehekülje uut disaini siis tekib täpselt sama efekt mis nende OS'ide GUI'dega.
võibolla olen liiga oldschool aga laua-arvutil tahaks ikka normaalset GUI'd kasutada et peaks võimalikult ähe clicke tegema et miskit toimetada.
õnneks on linuxil variante nagu (MATE desktop, XFCE jms mis veel vanade heade mugavustega).. arvatavasti saab windows 8 all ka muidugi selle metro kinni keerata ja normaalse inimese kombel edasi kasutada.
_________________ Linux Gaming Videos: Xpander69 |
|
tagasi üles |
|
 |
SurfData
HV Guru

|
17.01.2012 15:03:04
|
|
|
xpander kirjutas: |
kerge ot:
jubedad on nad kõik, nii see Metro UI, Gnome3(shell) kui ka Unity.
tundub et viimasel ajal on trendiks rohkem clicke ja ähem produktiivsust.
kui vaadata näiteks ka youtube lehekülje uut disaini siis tekib täpselt sama efekt mis nende OS'ide GUI'dega.
võibolla olen liiga oldschool aga laua-arvutil tahaks ikka normaalset GUI'd kasutada et peaks võimalikult ähe clicke tegema et miskit toimetada.
õnneks on linuxil variante nagu (MATE desktop, XFCE jms mis veel vanade heade mugavustega).. arvatavasti saab windows 8 all ka muidugi selle metro kinni keerata ja normaalse inimese kombel edasi kasutada. |
olen näppinud palju olen, aga selle metroga ei suuda ära harjuda. Touch screenidel (föönid, tabid jms) on see võibolla jah mõnus ja mugav, aga hiirega klikkides ja tehes....no selline ümber nurga värk et jube. Eks ootan beeta ära ja proovin toda kah, aga üldiselt on ikka nadi selle metroga desktopil möllata.
|
|
tagasi üles |
|
 |
trebla
Kreisi kasutaja

|
17.01.2012 16:10:37
|
|
|
metro saab ju registrist kinni keerata.
võtsin ka siit kusagilt leitud lingi abil endale W8 msdn-st ja pistsin virtualboxi.
metrost sai siiber 10 minutiga, minut guugeldamist ja minut registrikirjeni jõudmiseks.
"vana hea" desktop jälle tagasi.
_________________ Having a smoking section in a restaurant is like having a peeing section in a swimming pool.
velo.clubbers.ee |
|
tagasi üles |
|
 |
ertr2
HV Guru

|
17.01.2012 16:23:19
|
|
|
trebla kirjutas: |
metro saab ju registrist kinni keerata.
võtsin ka siit kusagilt leitud lingi abil endale W8 msdn-st ja pistsin virtualboxi.
metrost sai siiber 10 minutiga, minut guugeldamist ja minut registrikirjeni jõudmiseks.
"vana hea" desktop jälle tagasi. |
vana hea st. sama mis w7mel või on täiendatud ka?
|
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
17.01.2012 16:53:02
|
|
|
Niipalju veel väikseks lisaks Metro-poolelt, et on veel üks väga tüütav nähtus, mis niiväga ehk ei häiri 1-2 installitava programmi korral, kuid kindlasti häirib kümnete, suurte installprogrammide korral.
Nimelt, kui Windpws 7 Start-menüüs asuvad programmid / ja alamprogrammid kataloogides, siis Metro korral loobitakse kõik ikoonid lahtiselt Metro-start menüüsse ja siis nende sadade või tuhandete mittevajalike ikoonide mhakustutamine on ikka neetult tüütult tegevus küll.
-------------------------------
See sai paari arvutiga järgi katsetatud, a mõne programmiga mingid mõned või mõnekümned mittevajalikud ikoonijamad, lihtne maha võtta. Kuid kui sai prooviks installitud spetsiaalselt suuri programme, milledel veel omakorda alamprogrammid, siis oli see tekkiv ikoonide "tapeet" ikka väga lõpmatult suur.
Ja siis sellest "ikoonimerest" üles otsida mittevajalik ja ära kõrvaldadd, tüütus mis tüütus.
Ning ei julge suure kiirusega kah kustutada ja kustutada, sest võib ära kustutada ka mõne vajaliku ikooni.
PS: Ehk tuleb lõppversiooni mõni täiustus, mis samamoodi hoiab asjad loogiliselt koos, a la "kataloogis", siis on rohkem asi OK, kui siis kui kõik on laiali laotatud nagu ikoonipiltidega tapeet...
|
|
tagasi üles |
|
 |
sama123
HV veteran
|
21.01.2012 20:48:43
|
|
|
Pole eriti Win8-ga kursis,plaan virtualmasinasse panna.Millised on min. ja optimaalsed nõuded,et töötaks normaalselt?Kas enamus progesid mis win7 all töötavad ka win8 all?
|
|
tagasi üles |
|
 |
zlenard
HV kasutaja
|
21.01.2012 21:27:31
|
|
|
w8 develop. ongi w7 metro ja paari lisa vidinaga
|
|
tagasi üles |
|
 |
1dumbpcuser
HV Guru
|
21.01.2012 21:36:20
|
|
|
sama123 kirjutas: |
Pole eriti Win8-ga kursis,plaan virtualmasinasse panna.Millised on min. ja optimaalsed nõuded,et töötaks normaalselt?Kas enamus progesid mis win7 all töötavad ka win8 all? |
Nõuded on samad mis Win 7-lgi. Ise olen kasutanud suht DP ilmumisest saadik ning mingeid komplikatsioone pole mäletamist mööda esinenud
|
|
tagasi üles |
|
 |
sama123
HV veteran
|
21.01.2012 22:16:13
|
|
|
1dumbpcuser kirjutas: |
sama123 kirjutas: |
Pole eriti Win8-ga kursis,plaan virtualmasinasse panna.Millised on min. ja optimaalsed nõuded,et töötaks normaalselt?Kas enamus progesid mis win7 all töötavad ka win8 all? |
Nõuded on samad mis Win 7-lgi. Ise olen kasutanud suht DP ilmumisest saadik ning mingeid komplikatsioone pole mäletamist mööda esinenud  |
Siis laen alla VMWare faili (kui on muidugi) ja proovin järgi.
|
|
tagasi üles |
|
 |
siinus
HV Guru

|
21.01.2012 22:52:59
|
|
|
Tiri iso alla ja installi. milleks hakata mingit vmware image'it otsima?
soovitatav on prose poolne virtualisatsiooni tugi
_________________ suck less | ANNA MU SAI!
Ma arvasin, et see oli Priit, aga tegelikult oli Tõnu, |
|
tagasi üles |
|
 |
2III7
HV veteran

|
24.01.2012 15:49:37
|
|
|
tahanteada kirjutas: |
Niipalju veel väikseks lisaks Metro-poolelt, et on veel üks väga tüütav nähtus, mis niiväga ehk ei häiri 1-2 installitava programmi korral, kuid kindlasti häirib kümnete, suurte installprogrammide korral.
Nimelt, kui Windpws 7 Start-menüüs asuvad programmid / ja alamprogrammid kataloogides, siis Metro korral loobitakse kõik ikoonid lahtiselt Metro-start menüüsse ja siis nende sadade või tuhandete mittevajalike ikoonide mhakustutamine on ikka neetult tüütult tegevus küll.
-------------------------------
See sai paari arvutiga järgi katsetatud, a mõne programmiga mingid mõned või mõnekümned mittevajalikud ikoonijamad, lihtne maha võtta. Kuid kui sai prooviks installitud spetsiaalselt suuri programme, milledel veel omakorda alamprogrammid, siis oli see tekkiv ikoonide "tapeet" ikka väga lõpmatult suur.
Ja siis sellest "ikoonimerest" üles otsida mittevajalik ja ära kõrvaldadd, tüütus mis tüütus.
Ning ei julge suure kiirusega kah kustutada ja kustutada, sest võib ära kustutada ka mõne vajaliku ikooni.
PS: Ehk tuleb lõppversiooni mõni täiustus, mis samamoodi hoiab asjad loogiliselt koos, a la "kataloogis", siis on rohkem asi OK, kui siis kui kõik on laiali laotatud nagu ikoonipiltidega tapeet... |
programmide otsimiseks ei ole vaja hiirega kuskil ikoonide / kataloogide meres ujuda, otsing on selleks tänapäeval OS-ides.
tundub, et järgmine release ei olegi beta vaid "consumer preview". vaevalt see midagi muudab, aga huvitav siiski http://www.winsupersite.com/article/windows8/8-days-week-2012-ces-recap-141917
|
|
tagasi üles |
|
 |
|