Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Ho Ho
HV Guru

|
13.11.2011 10:23:33
|
|
|
Death from the Skies
Läbi veel pole kuid esimese kolmandiku jooksul loetu järgi ei kahetse. Jutt on taandatud piisavalt lihtsaks, et peaks suht igaüks aru saama, samas info kvaliteet sellest ei kannata.
_________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
Kommentaarid: 106 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
1 :: |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
13.11.2011 10:47:29
|
|
|
Heineken kirjutas: |
Okei, kõiki(tegelikult seda ma kahtlustasin jah, et kõik tema tööd peaks olema väärt uurimist), aga mis järjekorras? St. mida järgmiseks jne. :P |
Ei ole vahet. Kogu ta looming on väärt kraam. Tegelikult üks ta raamat mulle nii väga ei meeldinud aga no ei suuda meelde tuletada.
EDIT: http://en.wikipedia.org/wiki/The_Case_of_Charles_Dexter_Ward - see. Üldiselt tasub järjest ta lühijutte lugeda ning vbolla jätta näiteks see romaan lõppu. Aga see on maitse asi.
|
|
Kommentaarid: 181 loe/lisa |
   |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
namstoop
HV Guru

|
21.11.2011 10:43:03
|
|
|
Hetkel on mul lõpetamisjärgus Georg RR Martin'i "Armageddon Rag".
http://en.wikipedia.org/wiki/The_Armageddon_Rag
Lugemiseks sattus täitsa juhuslikult, eelnevat uuringut ei teinud, et mida oodata, eks rohkem autoripõhine valik oli. Ilmselt hea oligi, et enne ei uurinud, äkki muidu poleks lugema hakanud. Väga haaravalt kirjutatud ning praegu maailmas toimivate sündmuste (a la occupy wall street) raames kuidagi väga hästi teemasse sobituv. Kuigi on ilmunud juba 1983. aastal. Aeg kaob, probleemid jäävad.
Tegu ei ole otseselt ulmekaga, aga kerge fantasy' element on sees, mis annab lihtsalt sündmuste arengule hoogu. Ongi selline segu kriminullist, müstikast ja ajastupuhtast õhustikust koos kaasnevate probleemidega.
Soovitan.
_________________ verba volant, scripta manent
Hoiatus! Olen sinu postituses olevate lolluste ja nõmeduste vastu allergiline. Lolluste ilmnemisel võib kaasneda raskekujuline sarkastiline reaktsioon. |
|
Kommentaarid: 72 loe/lisa |
   |
3 :: |
63 |
|
tagasi üles |
|
 |
Fisher
Kreisi kasutaja
|
21.11.2011 11:22:40
|
|
|
pean juba aasta jagu loetud raamatute listi ja nüüd oktoobrist panin ka lühikirjeldustega netti üles. ehk siis, tegu on igakuiselt loetud raamatute nimekirja ja ülevaadetega.
hkedik.blogspot.com
st. et oktoobri kuu sai nüüd seekord iseäranis jõhker, muidu nii palju ikka ei loe. aga õudsalt häid raamatuid sattus hulgem õnneks:)
|
|
Kommentaarid: 71 loe/lisa |
   |
2 :: |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
s4nder
Kreisi kasutaja
|
21.11.2011 13:16:21
|
|
|
Loen praegu Vernor Vinge'i Across Realtime seeriat. Esimene raamat, The Peace War, oli hea, aga venis natuke. Teine, Marooned in Realtime, on üks parimaid ulmeromaane, mida olen lugenud. Mõttelend on sel autoril ikka märkimisväärne; pole ime, et nii palju Hugosid võitnud.
|
|
Kommentaarid: 8 loe/lisa |
   |
8 |
|
tagasi üles |
|
 |
namstoop
HV Guru

|
21.11.2011 15:13:57
|
|
|
Fisher, lihtsalt täpsustuse korras - "I, Robot" ei olnud esimene koht kus Asimov robootika seadused kirja panin. "Runaround" ilmus juba kaheksa aastat varem.
edit: kas keegi on siin lugenud seda Leo Kunnase ulmeoopust "Gort Ashryn"?
Vaatasin on ka e-raamatuna saadaval. Loeka vahelduseks midagi eesti keelset ka, aga ei tea kas on väärt ikka...
Hoiatus! Olen sinu postituses olevate lolluste ja nõmeduste vastu allergiline. Lolluste ilmnemisel võib kaasneda raskekujuline sarkastiline reaktsioon. |
|
   |
63 |
|
tagasi üles |
|
 |
Nuton
HV vaatleja
|
27.11.2011 15:09:30
|
|
|
Olen Kunnase "Gort Ashryni" kõik kolm osa läbi lugenud ja kui militaarulme meeldib, siis soovitan. Oma sõjaväelisest taustast hoolimata ei ole militaristikaga üle pingutatud ja isegi kui lugejale sõjaväeline struktuur ja alluvusvahekorrad tume maa on, ei raskenda see loo jälgimist. Teos on hästi läbi mõeldud ja tasakaalus ja kuigi mõni on nimetanud lahingustseenide kirjeldusi tankiväelase märjaks unenäoks, mina sellise kriitikaga ei nõustuks. Ainus teose nõrk koht oli minu jaoks emotsioonide ja tundepõhise inimkäitumise kirjeldused, mis jäi pisut õhukeseks ja mitteveenvaks. Aga teisalt - tundeline militarist oleks ka üks paras oksüümoron. Usun, et Kunnase ulmekal on kõigile midagi pakkuda. Näiteks õppisin ära uue sõna - detsimeerimine. Nii et kui aega ja viitsimist on, lase käia.
viimati muutis Nuton 28.11.2011 12:16:27, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
namstoop
HV Guru

|
27.11.2011 17:26:28
|
|
|
Nuton, tänud Võtan siis mingil hetkel ette.
|
   |
63 |
|
tagasi üles |
|
 |
Heineken
HV Guru
|
16.12.2011 02:24:24
|
|
|
Chuck Palahniuk'i raamat "Diary" on ka väärt lugemist.
Kolm raamatut temalt seni läbi lugenud ja kõik kolm ka väga meeldinud. Lemmikuks endiselt "Invisible monsters".
|
|
Kommentaarid: 24 loe/lisa |
   |
23 |
|
tagasi üles |
|
 |
Fukiku
Kreisi kasutaja

|
24.12.2011 00:02:07
|
|
|
Konkreetsetest raamatutest rääkimise asemel viskaks õhku sellise infokillu, et kui keegi juhuslikult peale minu veel Goodreads nimelist veebikeskkonda kasutab oma loetud ja lugemata raamatute üle arve pidamiseks, siis õnnestus mul kunagi endale seal tekitada raamatukoguhoidja õigused ja privileegid. Seega kui kellelgi on soovi miskeid liigutusi seal teha, milleks ilma nende õigusteta võimalust pole - näiteks raamatute eestikeelseid tõlkeid originaalteostega ühendada - siis andke teada - vajutan need nupukesed ära.
_________________ Foxic is just a simple fox
Enne kui sa küsid oma küsimuse - küsi seda vannipardilt! Rangelt soovitatav enne programmeerimise alafoorumisse uue teema tegemist. |
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mario.
HV Guru
|
24.12.2011 00:19:32
|
|
|
"Burn This Book" - Dan Hoff
|
|
Kommentaarid: 274 loe/lisa |
   |
6 :: |
217 |
|
tagasi üles |
|
 |
Fisher
Kreisi kasutaja
|
|
   |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
Taux007
HV veteran

|
12.01.2012 17:10:35
|
|
|
Keegi mõnda investeerimise, kauplemise (stock trading) või majanduse raamatut oskab soovitada, mis meil poodides saadaval ja oma sisult on huvitav/hea?
|
|
Kommentaarid: 47 loe/lisa |
   |
46 |
|
tagasi üles |
|
 |
Draax
HV veteran

|
12.01.2012 20:04:07
|
|
|
Taux007 kirjutas: |
Keegi mõnda investeerimise, kauplemise (stock trading) või majanduse raamatut oskab soovitada, mis meil poodides saadaval ja oma sisult on huvitav/hea? |
https://fp.lhv.ee/forum/beginner/127737
|
|
Kommentaarid: 28 loe/lisa |
   |
28 |
|
tagasi üles |
|
 |
Taux007
HV veteran

|
12.01.2012 21:12:02
|
|
|
Draax, tänud, game theory või probability theory peaks ette võtma.
|
|
Kommentaarid: 47 loe/lisa |
   |
46 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
19.01.2012 21:13:13
|
|
|
Võtsin sellise reisipäeviku ette nagu "Kahe mere vahel ehk omal jõul läbi venemaa"
tsitaat: |
17. mail 1976. aastal startis Eesti Televisiooni eest marsruudile Tallinn-Vladivostok kolmeliikmeline meeskond vene maastikuautol UAZ (kahesillaveoga, puldankatusega, äsja kapitaalremondist tulnud). Sõitjate ülesandeks teha enam kui 20 000 kilomeetri pikkuselt reisilt pidevalt reportaae Eesti Televisioonile. Selle tegemiseks oli kaasas üks kinokaamera KINOR, millele sai juurde lülitada ketasmagnetofoni Reporter-6, et teha sünkroonvõtteid. Raadioreportaaideks lindimakk Reporter-5. Lisaks kaks fotoaparaati Zenit ja üks Practica. Portatiivsetest videokaameratest polnud siinmail veel aimugi, mobiiltelefon oli tundmatu, digitaalseid fotoaparaate polnud samuti. Pooleks aastaks mõeldud reisile läbi kogu N Liidu tuli kaasa võtta ca 7000 m filmilinti, 300 m fotofilmi, 3000 m magnetofonilinti, neli kasti konserve, minimaalselt isiklikke asju. Kõik see tuli ära mahutada tollesse samasse nn. vene villisesse, mis kandis eesti ja vene keeles kirja TALLINN VLADIVOSTOK. |
osta: http://pood.rahvaraamat.ee/raamatud/kahe_mere_vahel_ehk_omal_j%C3%B5ul_l%C3%A4bi_venemaa/628806
tõmba: http://www.upload.ee/files/1283955/kahe_mere_vahel.doc.html
_________________ People have been calling for a month and we've been sold out for a week or so.
|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
5 :: |
79 |
|
tagasi üles |
|
 |
namstoop
HV Guru

|
05.02.2012 15:48:31
|
|
|
Nuton kirjutas: |
Olen Kunnase "Gort Ashryni" kõik kolm osa läbi lugenud ja kui militaarulme meeldib, siis soovitan. Oma sõjaväelisest taustast hoolimata ei ole militaristikaga üle pingutatud ja isegi kui lugejale sõjaväeline struktuur ja alluvusvahekorrad tume maa on, ei raskenda see loo jälgimist. Teos on hästi läbi mõeldud ja tasakaalus ja kuigi mõni on nimetanud lahingustseenide kirjeldusi tankiväelase märjaks unenäoks, mina sellise kriitikaga ei nõustuks. Ainus teose nõrk koht oli minu jaoks emotsioonide ja tundepõhise inimkäitumise kirjeldused, mis jäi pisut õhukeseks ja mitteveenvaks. Aga teisalt - tundeline militarist oleks ka üks paras oksüümoron. Usun, et Kunnase ulmekal on kõigile midagi pakkuda. Näiteks õppisin ära uue sõna - detsimeerimine. Nii et kui aega ja viitsimist on, lase käia. |
tegin eile ostu ära (kusjuures mu esimene eesti keelse e-raamatu ost ) ning olen nüüd veidi juba lugenud. Veidike kohmakalt on vähemalt algus küll kirjutatud. Ehk läheb paremaks. Ülesehitatud maailma ja ideestik tundub kõik OK, aga see algusedialoog on veidi liiga mitteusutav. Eesmärgist, miks raamat sellega algab saab muidugi aru - et lugejale edasise mõistmiseks vajalik lähteinformatsioon kätte anda, aga ehk oleks seda saanud teha veidi elegantsemal kujul.
Selles osas olen viimasel ajal eriti hakanud hindama Clarke'i stiil, kes samuti on kohati väga tehniline ja detailne, aga ta suudab selle kõik edasi anda niimoodi möödaminnes, et asi mõjub orgaanilisena, mitte punnitatult kuhugi vahele või algusesse surutuna.
Igatahes jätkan lugemist ja seni veel 10€ raiskamist ei kahetse.
|
   |
63 |
|
tagasi üles |
|
 |
lexo
HV kasutaja

|
05.02.2012 19:58:10
|
|
|
Võtsin kaks nädalat tagasi Kurt Vonneguti ette (esialgu vaid "Tšempionite eine" ja "Ürgpimeduse").
+ Väga omanäoline stiil
+ Kohati üsna originaalne
+ Erinevates raamatutes kohtame samasid tegelasi, huvitav on sündmusi jälgida erinevatest POV-idest.
+ / - Tugeva ühiskondliku sõnumiga, kuid praeguseks juba veidi aegunud. Teisisõnu, raamatud on väga päevakajalised ja panustavad mingil määral šokielemendi tekitamisele, aga praeguseks need konkreetsed probleemid juba ammu kõigile enam-vähem teada ja nende väljatoomine ning isegi nende üle ironiseerimine ei ole enam nii mõjuv.
- Suurtes kogustes ei kannata seda stiili neelata, sellepärast piirdusingi esialgu ainult kahe raamatuga.
- Minu maitsele kohati veidi vulgaarne, aga ehk olen ma lihtsalt liigselt pedantne.
Nüüd loen ühte klassikut, E.L. Doctorowi "Ragtime"i (kõrvalt vaatan "Broadwalk Empire" ). Väga hea raamat, tõepoolest. Lisaks annab suurel hulgal lisateadmisi ajaloost ja laiendab silmaringi.
Vabadel hetkedel viskan pilgu ka Brien Greenei uude raamatusse "The Hidden Reality", mis ei jää alla tema varasematele väljaannetele. Riiulil ootavad veel (olen alles veidi sirvinud) S. Hawkingu "The Grand Design" ning Brian Cox & Jeff Forshawi "The Quantum Universe: Everything That Can Happen Will Happen". Kõik kolm peaksid füüsikahuvilistele hästi peale minema.
|
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
Fisher
Kreisi kasutaja
|
06.02.2012 21:00:17
|
|
|
Jaanuarikuu saldo:
American Sniper: The Autobiography of the Most Lethal Sniper in U.S. Military History Chris Kyle
The Litigators John Grisham
Outliers: The Story of Success Malcolm Gladwell
The Man in the Rockefeller Suit Mark Seal
Endurance Alfred Lansing
Brainrush Richard Bard
The Revolution Ron Paul
The River of Doubt: Theodore Roosevelt's Darkest Journey Candice Millard
mokaotsast kirjeldasin neid kõiki ka http://hkedik.blogspot.com/2012/02/jaanuari-raamatud.html
|
|
   |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mario.
HV Guru
|
07.02.2012 11:45:21
|
|
|
Väga meeldiv, et teema on vähestegi seas aktuaalne.
Viimani olen lugenud mitmeid märkimist mitte väärivaid teoseid, erandina Stirner'i "The Ego And His Own", mida paljud käsitlevad teadmatuse tõttu kui paduanarhistlikku teost ja autorit, ja mis siiski on ratsionaalsuse ja enda isiklike hüvede eest ühtviisi võitlemine indiviidi püsimajäämise nimel.
Julgen soovitada.
|
|
Kommentaarid: 274 loe/lisa |
   |
6 :: |
217 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
07.02.2012 12:03:07
|
|
|
Ma mõtlen pikemat aega, et peaks kirja panema kasvõi enda jaoks raamatud koos lühikokkuvõttega, mis on loetud. St vahetult peale lugemist.
Kui nüüd meenutada detsembrit ja jaanuari siis nimekiri oleks selline:
Loetud:
"Kauge maa laulud" Arthur C. Clarke
"Kaklusklubi" Chuck Palahniuk
"Üksildane oktoobriöö" Roger Zelazny
"Retk läbi Euroopa" Andrus Kivirähk
"Pagari piparkook" Andrus Kivirähk
"Lilled Algernonile" Daniel Keyes
"Eesti gootika: lauavestlused" Ervin Õunapuu
"Kadunud sümbol" Dan Brown
"Teie mälestuseks, kes iganes te olete ja kus asute" Ervin Õunapuu
"Puhastus" Sofi Oksanen
Lisaks veel mõned, mis jäid pooleli või on veel pooleli:
"Eleonora ja teisi novelle" Edgar Allan Poe
"Sügisball: stseenid linnaelust" Mati Unt
"Võida vikatimeest" Josh Bazell
"Steve Jobs" Walter Isaacson
Howard Phillips Lovecraft'i novelle hakkasin uuesti lugema, seekord inglise keeles
Mõned uuesti üleloetud raamatud, mida kunagi lapsena sai fännatud:
Jerzy Broszkiewicz "Suur, suurem, kõige suurem"
Vladimir Ljovšin "Hajameelse magistri väitekiri"
Vladimir Ljovšin "Hajameelse magistri reisimärkmed"
Vladimir Ljovšin "Varastatud marki otsimas"
Ondřej Sekora "Sipelgad ei alistu"
Astrid Lindgren "Hulkur Rasmus"
Enamus sai vast kirja aga osad on kindlasti puudu. Näiteks ei tule ühe ingliskeelse raamatu nimi ja autor meelde, pealkiri oli mdiagi stiilis "Viramax" vms. Ja mingeid lastekaid sai lisaks mainitule veel üle loetud.
|
|
   |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
namstoop
HV Guru

|
07.02.2012 13:08:48
|
|
|
Mark0 kirjutas: |
|
Lugesidki ainult seda ühte konkreetset lugu eraldi raamatuna, või seda kunagi nõukaajal ilmunud teiste autorite jutte sisaldanud raamatut?
|
   |
63 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
07.02.2012 14:49:33
|
|
|
namstoop kirjutas: |
|
Lugesidki ainult seda ühte konkreetset lugu eraldi raamatuna, või seda kunagi nõukaajal ilmunud teiste autorite jutte sisaldanud raamatut? |
http://www.apollo.ee/product.php/0869904 - seda romaani lugesin viimati. Kogumikku ja kõnealust lühijuttu olen ka lugenud (korduvalt :))
|
|
   |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
Fukiku
Kreisi kasutaja

|
07.02.2012 15:04:16
|
|
|
namstoop kirjutas: |
|
Lugesidki ainult seda ühte konkreetset lugu eraldi raamatuna, või seda kunagi nõukaajal ilmunud teiste autorite jutte sisaldanud raamatut? |
http://www.apollo.ee/product.php/0869904 - seda romaani lugesin viimati. Kogumikku ja kõnealust lühijuttu olen ka lugenud (korduvalt ) |
Ennäe imet - ei teadnudki, et autor selle veel täispikaks romaaniks ümber kirjutas. Peaks vist ka uurima seda. Selles nõukaaegses kogumikus olnud jutt jättis omal ajal varateismelisele minule küll väga sügava mulje.
_________________ Foxic is just a simple fox
Enne kui sa küsid oma küsimuse - küsi seda vannipardilt! Rangelt soovitatav enne programmeerimise alafoorumisse uue teema tegemist. |
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |