Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
dud66
HV veteran

|
11.11.2011 15:52:35
|
|
|
Spacefly, Mis firmware sul peal?
_________________ Kommenteerige kasutajaid, siis teavad teised ka mida oodata! |
|
Kommentaarid: 54 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
1 :: |
51 |
|
tagasi üles |
|
 |
Spacefly
Kreisi kasutaja

|
12.11.2011 00:09:39
|
|
|
Nagu öeldud, viimane:
Version 1.03
*Improved autofocus accuracy in low intensity lighting conditions.
*General performance and stability improvements.
See update veidi parandas asja ja nüüd on võimalik kaamera enda kalibreerimisvõimaluste piires fookus enamvähem paika saada. Enne oli veel rohkem metsas.
Standartsete test chartide abil (must fookuspunkt heledal taustal) on mul ka AF täitsa OK. Probleem on aga reaalses elus piltidega. Siin üks näide, mis tehtud samast asendist, kolmjalalt, puldiga, manuaalseades, samades valgustingimustes, fikseeritud fookuspunktiga. Ainus erinevus on ,et vasakpoolne pilt on tehtud läbi viewfinderi ja parempoolne liveview abil. Vasakul pildil selgelt näha front focus (pildi all paremal).
Spoiler 
Ja selline on minu karm igapäev, väidetavalt korras kaameraga. Arvan ,et proovin veel korra garantiiteemat ja sama jama jätkumise korral tuleb raske südamega kuue aasta pikkune pentaxikasutaja karjäär lõpetada
_________________ Parim tegevus, kui und ei tule, on lambaid ja nende postitusi lugeda. |
|
Kommentaarid: 63 loe/lisa |
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sults
HV veteran
|
12.11.2011 00:47:41
|
|
|
Spacefly, kas sa seda VF fokuseerimise režiimi ei saa panna samaks, mis on Live View-l? Kumb režiim sul LV puhul aktiivne on, kas contrast detection või phase detection?
|
|
Kommentaarid: 38 loe/lisa |
   |
35 |
|
tagasi üles |
|
 |
Spacefly
Kreisi kasutaja

|
12.11.2011 01:07:26
|
|
|
LV puhul on aktiivne contrast detection. Saab lülitada ka phase detection peale aga siis on tulemus ju sama, mis VF kasutades. Vastupidi ehk VF puhul contrast detectionit kasutada ei ole võimalik.
_________________ Parim tegevus, kui und ei tule, on lambaid ja nende postitusi lugeda. |
|
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
Heineken
HV Guru
|
12.11.2011 01:37:51
|
|
|
Spacefly, ega need väga valgusjõulised torud pole ka, niiet ära imesta kui hämaras pildistades probleeme esineb.
Muidugi nüüd küsimus tekib, et kui pimedates oludes siis täpsemalt.
|
|
Kommentaarid: 24 loe/lisa |
   |
23 |
|
tagasi üles |
|
 |
Spacefly
Kreisi kasutaja

|
12.11.2011 02:21:11
|
|
|
Need näidispildid olid üsna hämaras toas, EV1.65, kui täpsemalt arvutada. Samas ei midagi sellist, mis peaks selle kaamera AF võimetest üle käiks (EV0-22, F1.4 jures). Ma ei räägi ju hetkel äraväristatud pildist vms. Phase detection fookus ju ka hätta ei jää. Välgu kasutamine ei muuda antud juhul AF juures midagi, sama udune pilt tuleb. Samuti on pikemaajalised kogemused K10D kasutamisel ja tollega selliseid muresid ei osanud uneski näha. Seega see argument hetkel siin rolli ei mängi.
Aga saan siis aru ,et teistel K-5 omanikel sellist probleemi ei esine. Tuleb siis ikka garantiivendasid peedistada.
Päris üksi ma siiski ei ole: http://falklumo.blogspot.com/2011/03/lumolabs-pentax-k-5-low-light-focus.html
|
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
Piipz
HV veteran

|
12.12.2011 15:21:34
|
|
|
Nädal aega K-5 peal olnud (tulin Canon 40D pealt). Kaks tamroni toru 17-50 F2.8 ja 90mm F2.8 macro. Samad asjad olid mul ka Canoni peal, nendest oleks olnud raske loobuda. õigemini ma küll loobusin aga tahstin uue kerega samasuguseid
Siiamaani olen rahul, fookuse probleeme pole täheldanud, võimalik, et pole sellises situatsioonis olnud. Kõik on täpselt nii nagu ma arvasin ja veel paremgi. Kaalusin 7D ostu ja on hea meel, et seda siis ära ei ostnud. K-5 täidab minu vajadused paremini, kui 7D oleks seda teinud. Aga noh, kellele ema, kellele tütar.
Aga mine photopointi ja proovi seal seda laenukaamerat.
Või kui väga tahad, võid külla ka tulla (asun tln, nõmme) katsetama, tood paki suitsu näiteks, ma teen kohvi ka
|
|
Kommentaarid: 37 loe/lisa |
   |
34 |
|
tagasi üles |
|
 |
eof
HV kasutaja
|
17.12.2011 01:42:27
|
|
|
Spacefly kirjutas: |
Nagu öeldud, viimane:
Version 1.03
*Improved autofocus accuracy in low intensity lighting conditions.
*General performance and stability improvements.
See update veidi parandas asja ja nüüd on võimalik kaamera enda kalibreerimisvõimaluste piires fookus enamvähem paika saada. Enne oli veel rohkem metsas.
Standartsete test chartide abil (must fookuspunkt heledal taustal) on mul ka AF täitsa OK. Probleem on aga reaalses elus piltidega. Siin üks näide, mis tehtud samast asendist, kolmjalalt, puldiga, manuaalseades, samades valgustingimustes, fikseeritud fookuspunktiga. Ainus erinevus on ,et vasakpoolne pilt on tehtud läbi viewfinderi ja parempoolne liveview abil. Vasakul pildil selgelt näha front focus (pildi all paremal).
Spoiler 
Ja selline on minu karm igapäev, väidetavalt korras kaameraga. Arvan ,et proovin veel korra garantiiteemat ja sama jama jätkumise korral tuleb raske südamega kuue aasta pikkune pentaxikasutaja karjäär lõpetada  |
Sain ka k5 peale ja 1.11 soft peal - väheses valguses on AF täiesti (as in õhtu jooksul ei saanud ÜHTEGI kasutatavat pilti) kasutuskõlbmatu rämeda ettefokuseerimise pärast (31/1.8!). Normaalse valgusega, samas, probleeme pole.
Proovin garantiid kõigepealt.
_________________ Shot with an overpriced lens. |
|
Kommentaarid: 48 loe/lisa |
   |
46 |
|
tagasi üles |
|
 |
Kristo.
Kreisi kasutaja
|
18.12.2011 15:34:48
|
|
|
Eile saatsin oma DA 16-45 remonti. Peale pildistamist jäi aeg ajalt ava suletud asendisse. DOF eelvaade tõmbas ava ainult kinnisemaks, aga live-view abiga - peale live-viewst väljumist tegi ava uuesti lahti. Sama ka uue võttega. Ka objektiivi eest keeramise ning seejärel uuesti kinnitamisega sai ava lahti. Ilmnes see probleem ~500 fotot tagasi. Esialgu kannatas mitukümmend pilti teha ja ava kinni ei jäänud, kuid viimasel ajal kippus juba üle ühe kaadri probleem tekkima.
Kontaktide puhastus ei aitanud ja kui objektiivi eest keerasin ning ava kangi liigutada üritasin siis mõnel korral tundsin seal kerget takistust. Mingit õli ega mustust diafragma labadel ei täheldanud. Objektiiv kasutuses olnud 5 aastat. Liiva ega vett saanud ei ole. Kukkunud ka mitte.
---
Edit:
Remont PP-s läks 19€. Remonditi ava hoob.
viimati muutis Kristo. 06.01.2012 19:59:53, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 40 loe/lisa |
   |
36 |
|
tagasi üles |
|
 |
namstoop
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 72 loe/lisa |
   |
3 :: |
63 |
|
tagasi üles |
|
 |
Heineken
HV Guru
|
20.12.2011 17:06:33
|
|
|
Pentaxile tuleks see vast üsna kasuks... neil üsna kena 35mm filmi suuruse image circle'ga objektiivipark, mis veidi raisatud APS-C ees.
|
|
   |
23 |
|
tagasi üles |
|
 |
erko
Kreisi kasutaja
|
20.12.2011 18:55:15
|
|
|
Heineken kirjutas: |
Pentaxile tuleks see vast üsna kasuks... neil üsna kena 35mm filmi suuruse image circle'ga objektiivipark, mis veidi raisatud APS-C ees. |
Iseasi, kas need objektiivid kuulujutus mainitud Sony 24 MPix sensori lahutusvõimega samal tasemel on.
|
|
Kommentaarid: 26 loe/lisa |
   |
26 |
|
tagasi üles |
|
 |
Heineken
HV Guru
|
20.12.2011 19:07:10
|
|
|
24MP oleks paras overkill...
Aga mis vahet see tegelikult teeb? Kui just 100% peal pilte pidevalt monitoril või luubiga väljatrükil ei vaata, peaks enamik täiesti adekvaatsed olema.
|
|
   |
23 |
|
tagasi üles |
|
 |
vill147
HV kasutaja
|
29.12.2011 22:00:49
|
|
|
noh, omal ajal kui hakkasin üldse digi peeglit ostma, valisin k10d seetõttu, nikon d200 oli päris kõvasti kallim. Üks maksis umbes 12-13 tuhhi, teine üle 20-ne. Kui võrdlus nikoni/canoni täiskaadrite hinnaga peaks ka selles proportsioonis olema,,,siis on lahe.
Kui see kuulujutt pentaxi täiskaadrist muidugi üldse tõene on.
|
|
Kommentaarid: 7 loe/lisa |
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
oth
HV vaatleja

|
06.01.2012 15:08:51
|
|
|
Tervist, kui palju siin on K-5 kasutajaid, ning kui paljudel teist on rahul ja kui paljudel on mingeid vastuvõetamatuid ja yletamatuid probleeme? Plaanin endale osta esimest peegelkaamerat. Olen varem kasutanud yhe sugulase K20-t, niiet Pentaxi kasutajaliides on mulle tuttav. ning samuti on olemas võimalus kasutada objektiive.
|
|
tagasi üles |
|
 |
vill147
HV kasutaja
|
08.01.2012 10:42:54
|
|
|
loe digitest.ee -s kirjutatud arvustusi; neid seal vist kaks selle kaamera kohta.
|
|
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
oth
HV vaatleja

|
08.01.2012 19:40:22
|
|
|
Oh, kõikide testide järgi on tegu vinge kaameraga, mida ma täiesti usun. Samas on internet täis jutte sellest kuidas mõned kasutajad ei suuda k-5'st yhtegi normaalset pilti kätte saada (siinsamas teemas on ka mõningaid probleeme kirjeldatud). Kokku võttes, mind huvitab pigem eestis myydyd kaamerate kvaliteedi teema, seda internetiarvustustest ei leia.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Jüri Öö
HV kasutaja

|
08.01.2012 21:15:29
|
|
|
oth kirjutas: |
Oh, kõikide testide järgi on tegu vinge kaameraga, mida ma täiesti usun. Samas on internet täis jutte sellest kuidas mõned kasutajad ei suuda k-5'st yhtegi normaalset pilti kätte saada (siinsamas teemas on ka mõningaid probleeme kirjeldatud). Kokku võttes, mind huvitab pigem eestis myydyd kaamerate kvaliteedi teema, seda internetiarvustustest ei leia. |
Mõned kasutajad ei suuda ühegi kaameraga normaalset pilti kätte saada. See K-5 peamine viga tundub olevast hõõglambivalguses veidi mööda fokusseerimine. Olen seda oma K10D puhul ka täheldanud. Ei näe küll põhjust, miks Eestis müüdavatel K-5-l erinev kvaliteet peaks olema kui välismaa omadel.
|
|
Kommentaarid: 70 loe/lisa |
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
Spooky
HV kasutaja

|
09.01.2012 12:11:17
|
|
|
ot: |
Hõõglambivalguses fokuseerivad peaaegu kõik fotokad mööda, välja arvatud roppu raha maksvad kolakad. |
|
|
Kommentaarid: 68 loe/lisa |
   |
64 |
|
tagasi üles |
|
 |
Atti
HV kasutaja

|
09.01.2012 12:18:33
|
|
|
Sisetingimustes kasuta eraldi välklampi, natukene väiksemat ava ja viimasega seonduvalt suurem sügavusteravus kompenseerib selle pisikese AF võssapaneku.
|
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
Spacefly
Kreisi kasutaja

|
09.01.2012 13:46:17
|
|
|
Nii lihtne see asi ka ei ole, et kasuta välku ja kõik on korras, või siis on minul eriti õnnetu K-5 sattunud (kuigi garantiiremondi sõnul korras). Minu K-10D või isegi miski odav canoni seebikas said/saab samades tingimustes täiesti rahuldavalt hakkama. Põhimõtteliselt ka normaalselt valgustatud tubastes tingimustes võib faasipõhise (läbi optilise viewfinderi) AF ära unustada, olgu sul siis peal välk või ees ava F8 ja väiksem. Ostetud ox.ee-st veidi üle aasta tagasi.
Või siis on megapixlit juba nii palju tekkinud, et 1:1 suuruses on teravusprobleemid liiga hästi nähe
|
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
vill147
HV kasutaja
|
09.01.2012 18:19:00
|
|
|
K5-te peetakse parimaks kaameraks pentaxite rea pealt. Teiste bränide rea pealt....kui võrrelda, siis läheb kakluseks nagu ikka.
|
|
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
Abec7
HV vaatleja
|
03.02.2012 20:59:24
|
|
|
Rõõmustavad uudised
Uus roadmap on väljas. Paistab, et varsti võib lettidel näha pikemat telefixi, kui seda on praegune DA* 300 ja lisaks veel konverter. Kahju, et mina neid Pentaxileeris olles ei näinud
Paari aasta jooksul peaks siis ilmavalgust nägema:
* 1.4 telekonverter
* 500-600mm vahele jääv telefix
* ülilainurk (suumobjektiiv)
* DA* normaalsuum
* uus 50mm fix (f/1,0??)
* Limited seeria suumobjektiiv
* telesuum
http://www.photographyblog.com/news/pentax_k-mount_lens_roadmap/
|
|
Kommentaarid: 14 loe/lisa |
   |
14 |
|
tagasi üles |
|
 |
namstoop
HV Guru

|
03.02.2012 23:17:02
|
|
|
Abec7 kirjutas: |
Rõõmustavad uudised
Uus roadmap on väljas. Paistab, et varsti võib lettidel näha pikemat telefixi, kui seda on praegune DA* 300 ja lisaks veel konverter. Kahju, et mina neid Pentaxileeris olles ei näinud
Paari aasta jooksul peaks siis ilmavalgust nägema:
* 1.4 telekonverter
|
see on nagu mingi valge laev mida juba aastaid ja aastaid oodatakse, aga ikka kaob lõpuks roadmapidelt ära
_________________ verba volant, scripta manent
Hoiatus! Olen sinu postituses olevate lolluste ja nõmeduste vastu allergiline. Lolluste ilmnemisel võib kaasneda raskekujuline sarkastiline reaktsioon. |
|
Kommentaarid: 72 loe/lisa |
   |
3 :: |
63 |
|
tagasi üles |
|
 |