Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Tanel
HV Guru

|
18.12.2011 20:07:02
Kõvakettatootjad vähendavad märgatavalt garantiiaega |
|
|
link :: minut.ee
Reedel teatasid Seagate ja Western Digital eraldi pressiteadetes, et vähendavad kuni kolmandiku võrra oma toodangule antavat garantiiaega.
Varasemalt edasimüüjatele vihjatud liigutus on lõpuks tõeks saamas - Seagate vähendab ketaste garantii ühele aastale, WD pakub garantiid Caviar Blue, Caviar Green ja Scorpio Blue seeriatele tulevikus vaid kaheks aastaks, varasema kolme asemel. Seagate poolelt viidatakse lisaks, et serveriketaste ning väliste andmekandjate puhul garantiitingimustes muudatusi ei tehtavat. Seega on aastavahetusel oodata garantiitingimuste muutust, jõuluks müüdavad kettad saavad veel pikema kaitse.
_________________ Hinnavaatlus.ee - leia parim hind!
HV valuutakalkulaator |
|
Kommentaarid: 465 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
12 :: |
7 :: |
358 |
|
tagasi üles |
|
 |
lehto08
Kreisi kasutaja

|
18.12.2011 20:22:04
|
|
|
Pole oma toodangus enam nii kindlad
|
|
Kommentaarid: 123 loe/lisa |
   |
0 :: |
113 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
18.12.2011 20:29:10
|
|
|
Või siis puhas kartellikokkulepe, tõstmaks kasumlikust (iga garantiiline ketas on täiendav kulu tootjale).
Tootjaid ongi ju vaid 2 järgi jäänud, Seagate (ostis viimati Samsungi ära) ja Western Digital (ostis Hitachi ära).
_________________ Hinnavaatlus.ee - leia parim hind!
HV valuutakalkulaator |
|
Kommentaarid: 465 loe/lisa |
   |
12 :: |
7 :: |
358 |
|
tagasi üles |
|
 |
dud66
HV veteran

|
18.12.2011 20:30:02
|
|
|
Hea põhjendus oli
_________________ Kommenteerige kasutajaid, siis teavad teised ka mida oodata! |
|
Kommentaarid: 54 loe/lisa |
   |
1 :: |
51 |
|
tagasi üles |
|
 |
kissu19
HV kasutaja
|
18.12.2011 20:32:14
|
|
|
Samsat ja Hitachit enam pole, siis on HDD-dega kutu kah. Seagate ehk hädapärast ostaks veel. Tulevik on SSD päralt järelikult.
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
entr0cks
HV kasutaja

|
|
Kommentaarid: 8 loe/lisa |
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
meybo
Kreisi kasutaja

|
18.12.2011 21:06:06
|
|
|
Järjekordne viide sellele, et pöörlevate ketaste surm jõuab üha lähemale.
_________________ www.meybo.ee |
|
Kommentaarid: 21 loe/lisa |
   |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
UB
HV Guru

|
18.12.2011 21:21:38
|
|
|
Ta võib ju lähemale jõuda, aga niikaua kuni SSD ketaste hinnad mõistlikumad ei ole, on HDD siiski ainuke võimalus oma andmete varundamiseks... Hetkel on kodus 8 TB jagu kettaid ning vaba ruumi on hetkel üle ainult 2 TB. Ma ei kujutaks ette, mis see maksab, kui kõik SSD peale mahutada...
|
|
Kommentaarid: 45 loe/lisa |
   |
39 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
2 :: |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
dud66
HV veteran

|
18.12.2011 21:28:07
|
|
|
UB, Mõtle mõned head aastad tagasi - mis siis 1TB hind oli?
_________________ Kommenteerige kasutajaid, siis teavad teised ka mida oodata! |
|
   |
51 |
|
tagasi üles |
|
 |
pots4t4j4
HV Guru

|
18.12.2011 21:47:18
|
|
|
UB kirjutas: |
Ta võib ju lähemale jõuda, aga niikaua kuni SSD ketaste hinnad mõistlikumad ei ole, on HDD siiski ainuke võimalus oma andmete varundamiseks... Hetkel on kodus 8 TB jagu kettaid ning vaba ruumi on hetkel üle ainult 2 TB. Ma ei kujutaks ette, mis see maksab, kui kõik SSD peale mahutada... |
Ja ole nüüd hea ütle palju sealt sellist kraami on mis reaalselt ka vajalik?
Miskit mõttetut sodi korjata on ka kahtlane lihtsalt kogumise eesmärgil.
|
|
Kommentaarid: 490 loe/lisa |
   |
4 :: |
3 :: |
398 |
|
tagasi üles |
|
 |
salatoimik
HV Guru

|
18.12.2011 21:58:26
|
|
|
dud66 kirjutas: |
UB, Mõtle mõned head aastad tagasi - mis siis 1TB hind oli? |
~1800 EEK
Sama suur SSD maksaks heal juhul 18000 EEK
_________________ LehesFoto - Täis suvaklõpse ja muud |
|
Kommentaarid: 39 loe/lisa |
   |
35 |
|
tagasi üles |
|
 |
WAV
HV veteran
|
19.12.2011 00:00:06
|
|
|
Tanel kirjutas: |
Või siis puhas kartellikokkulepe, tõstmaks kasumlikust (iga garantiiline ketas on täiendav kulu tootjale).
Tootjaid ongi ju vaid 2 järgi jäänud, Seagate (ostis viimati Samsungi ära) ja Western Digital (ostis Hitachi ära). |
Kartellikokkulepe on see kindlasti. Mõlemad suurtootjad teatasid oma otsusest kõigest mõnetunnise vahega. See ei saa ju olla juhuslik kokkusattumus!
Samsungi 3,5" ketaste tootmine on jah juba lõpetatud ja hulgiladudes neid ka enam saadaval pole.
Hitachi praegu siiski jätkab veel tootmist, WD võtab nad üle 3 kuu pärast, märtsis. Kuid Hitachi Tai Prachinburi tehase (ei saanud märjaks, kuid jäi logistikalõksu) toodangut miskipärast enam ei ole juurde tulnud juba mitu kuud. Hitachi Hiina Shenzhen tehas on seni toodangut jätkuvalt andnud, kuid nüüd detsembris hakkasid sealsed töötajad streikima, seejärel tuleb pikk Hiina uusaasta jne.
Hitachi kettad hakkavad uuest aastast ilmselt nõutud olema, sest nende laiatarbeseeriate garantiiaega ei vähendata, saab ka uuel aastal osta 3-aastase garantiiga, lisaks on nad suhteliselt odavad (praeguses taustsüsteemis):
- 7K1000.C 500GB (Shenzhen)
- 7K1000.D 1TB (Shenzhen)
- 7K3000 2TB (Shenzhen)
- 5K3000 2TB (Shenzhen)
- 5K3000 3TB (Prachinburi)
Need on veel praegu saadaval, Hitachi odavatest 3-aastase garantiiga laiatarbemudelitest. Enterprise mudeleid 5-aastase garantiiga on ka natuke lisaks, kuid nende hind on ka ligi 2x kõrgem.
Miljoniküsimus on pigem see, et kauaks neid veel hulgiladudes jätkub???
Samas mõni päev tagasi kuulutas Hitachi, et on alustanud 4TB tarneid ja jätkab sellega ka Q1'2012:
- 5K4000 4TB (Prachinburi) $400
kissu19 kirjutas: |
Samsat ja Hitachit enam pole, siis on HDD-dega kutu kah. Seagate ehk hädapärast ostaks veel. Tulevik on SSD päralt järelikult. |
djstallion kirjutas: |
Järjekordne viide sellele, et pöörlevate ketaste surm jõuab üha lähemale. |
pots4t4j4 kirjutas: |
UB kirjutas: |
Ta võib ju lähemale jõuda, aga niikaua kuni SSD ketaste hinnad mõistlikumad ei ole, on HDD siiski ainuke võimalus oma andmete varundamiseks... Hetkel on kodus 8 TB jagu kettaid ning vaba ruumi on hetkel üle ainult 2 TB. Ma ei kujutaks ette, mis see maksab, kui kõik SSD peale mahutada... |
Ja ole nüüd hea ütle palju sealt sellist kraami on mis reaalselt ka vajalik?
Miskit mõttetut sodi korjata on ka kahtlane lihtsalt kogumise eesmärgil. |
Põhiline HV foorumi kasutajate viga on, et suudetakse näha tehnika arengut ainult lihtsa kodukasutaja mätta otsast ja selle baasil teha põhjapanevaid järeldusi kogu tooteturu elujõulisuse kohta. Tegelikkuses enamuse suuremahuliste kõvaketaste toodangust tarbivad asutuste ja ettevõtete storage-lahendused. Selles osas pole mingit küsimust kas HDD on veel vajalik või mitte. Ei mahtude ega muude oluliste omaduste (töökindluse) mõttes. SSD on paraku ikkagi ainult friikide teema esialgu (ka HV SSD teemas käib ainult üks benchmarkimine, mitte reaalne töötegemine). No tegelikult on SSD lisaks veel ka sülearvutite puhul suhteliselt põhjendatud (just odavamad tagasihoidlikumad lahendused).
|
|
Kommentaarid: 7 loe/lisa |
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mirc
HV kasutaja

|
19.12.2011 01:00:08
|
|
|
WAV kirjutas: |
Samsungi 3,5" ketaste tootmine on jah juba lõpetatud ja hulgiladudes neid ka enam saadaval pole. |
Ongi nii? Endal sai viidud Samsungi ketas garantiisse ja pood pakub mulle krediiti vastu. Ilmselt sellest, et Samsungi kettaid enam pole.
Samas mul vaja ikkagi ketast. Tahan saada ikka samaväärset toodet või paremat. Selle pakutav krediidi eest ei saa isegi 8GB SSD osta, rääkimata kõvaketast.
Seagate aadressil toksisin Samsungi andmed sisse ja garantii 2014 aastani.
|
|
Kommentaarid: 11 loe/lisa |
   |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
WAV
HV veteran
|
19.12.2011 01:09:15
|
|
|
Mirc kirjutas: |
Samsungi 3,5" ketaste tootmine on jah juba lõpetatud ja hulgiladudes neid ka enam saadaval pole. |
Ongi nii? Endal sai viidud Samsungi ketas garantiisse ja pood pakub mulle krediiti vastu. Ilmselt sellest, et Samsungi kettaid enam pole.
Samas mul vaja ikkagi ketast. Tahan saada ikka samaväärset toodet või paremat. Selle pakutav krediidi eest ei saa isegi 8GB SSD osta, rääkimata kõvaketast.
Seagate aadressil toksisin Samsungi andmed sisse ja garantii 2014 aastani. |
Minu arvates peaks müüja sel juhul siiski garantiivahetusena andma vastu samaväärse või parema mõne teise mudeli/tootja ketta. Niikuinii alati on sedasi olnud, et kui üks tootja võtab teise üle, siis võtab ta ka kõik senised kehtivad garantiid üle. Ehk nüüd antud juhul pead sa vastu saama vähemalt samade mahu ja omadustega Seagate ketta.
Võib-olla kohalik pood ei viitsi sekeldada. Kui aga otse tootja lehel RMA teha ja siis ketas ära saata (nüüd vist Seagate kätte juba? - aga küll seal RMA lehel juba täpsemalt instrueeritakse kuhu saata), siis peaks sa igal juhul uue (tõenäoliselt küll "re-certified") ketta vastu saama.
|
|
Kommentaarid: 7 loe/lisa |
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
19.12.2011 01:14:58
|
|
|
Tegelikult peaksid sa ikkagi poelt selle ketta saama, kuna ise tehasesse saates pead maksma hakkama. Tehasegarantiid kasuta siis, kui poe antud garantiiaeg läbi saab.
|
|
Kommentaarid: 729 loe/lisa |
   |
550 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mirc
HV kasutaja

|
19.12.2011 01:17:07
|
|
|
Minu arvates peaks müüja sel juhul siiski garantiivahetusena andma vastu samaväärse või parema mõne teise mudeli/tootja ketta. Niikuinii alati on sedasi olnud, et kui üks tootja võtab teise üle, siis võtab ta ka kõik senised kehtivad garantiid üle. Ehk nüüd antud juhul pead sa vastu saama vähemalt samade mahu ja omadustega Seagate ketta. |
Kirjutasin tarbijakaitsesse ka. Mis ma edasi tegema peaksin ja mis õigused on minul. Täna peaks vastuse ka saama.
Pole minu mure, kui ostsin toote 32 euroga ja nüüd maksavad kettad rohkem, kui suvel. Samade näitajatega Seagate maksab nüüd 118.
Poel on kahjulik see, aga pole minu mure. Mul on toodet vaja...
|
|
   |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
19.12.2011 09:37:55
|
|
|
Tegelikult on selle sündmusega kaasas ka üks positiivne asi - kettaomanikud õpivad oma ketastega hoolsamalt ümber käima - madalamad töötemperatuurid, vibratsioonide ning põrutuste vältmine jms, mis ikkagi paljud kettad maha on tapnud.
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
2 :: |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mirc
HV kasutaja

|
19.12.2011 10:26:36
|
|
|
tahanteada kirjutas: |
Tegelikult on selle sündmusega kaasas ka üks positiivne asi - kettaomanikud õpivad oma ketastega hoolsamalt ümber käima - madalamad töötemperatuurid, vibratsioonide ning põrutuste vältmine jms, mis ikkagi paljud kettad maha on tapnud. |
Mina leian, et olen enda ketast hästi hoidnud. Alates ostust on ta mul 4 kruviga ilusti kastis kinni olnud. Niiviisi oli ta 3 kuud. Temperatuur ka sinna 25-30 kraadi kanti olnud. Eks ka sellest, et eest tõmbab 12 cm vent ka õhku sisse.
Kast olnud laua all ja pole vajadust kasti olnud ka liigutada/tõsta vms.
Kui ühel päeval töötas, aga järgmisel päeval tööle panna ja ketast enam taha ei võta, siis ma ei usu küll, et ma oleksin ketast halvasti kohelnud.
|
|
   |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
Nokia
Serverid.ee

|
19.12.2011 10:52:48
|
|
|
mul on 3 WD ketast juba bad sektoreid täis :S, üks nendest on 640GB Green ketas, kus on stability?
_________________ Web3 | ERC721A |
|
Kommentaarid: 44 loe/lisa |
   |
43 |
|
tagasi üles |
|
 |
Noname
HV Guru

|
19.12.2011 11:19:49
|
|
|
tahanteada kirjutas: |
Tegelikult on selle sündmusega kaasas ka üks positiivne asi - kettaomanikud õpivad oma ketastega hoolsamalt ümber käima - madalamad töötemperatuurid, vibratsioonide ning põrutuste vältmine jms, mis ikkagi paljud kettad maha on tapnud. |
Sellega panevadki enamus mööda. Jahedam temp kui ettenähtud disainitud temp vähendab ketta eluiga märgatavalt. Tomshardware tegi kunagi ka sellekohase testi, igasugused jahutajad vähendavad kõvaketta vastupidavust.
_________________ "Olukord on sitt, aga see on meie tuleviku väetis." - Lennart Meri
"Edu on kehv õpetaja. See ahvatleb tarku inimesi mõtlema, et nad ei saagi kaotada" - B. Gates |
|
Kommentaarid: 370 loe/lisa |
   |
3 :: |
320 |
|
tagasi üles |
|
 |
Magic
HV Guru

|
19.12.2011 12:34:02
|
|
|
Pole elusees probleemi sellega olnud - hoopis 2 ketta pealt saanud jahutades info kätte.
Liigse tolmu puhumine pidevalt kettale muidugi pole tervislik, aga kuna viimas 3a jooksul on surnud vaid elektroonika, siis ka siin asjad paranenud.
elektroonika töövahemik on, aga päris lai - iseasi teema, et tihti need surnud HDD PCB'd ikka suht nutuse kvaliteediga.
Probleemid pigem kusagilt kontoriarvuti seest võetud ketastega, mis HV's müüki paisatakse ja peak temp on käinud 60+ - endal sellistest ostudest surnud 60-70% 1a jooksul.
|
|
Kommentaarid: 234 loe/lisa |
   |
200 |
|
tagasi üles |
|
 |
Osiris
HV Guru

|
19.12.2011 18:56:32
|
|
|
Nojah - mul siin oligi just seagate garantiid vaja - 2 1,5 terast ketast - green seeriast - mõlemad korraga kutud. Raid 1-s töötasid. Data sai kätte õnneks. HDD tootja pikk test lõpuks ütles, et kettad fail.
|
|
Kommentaarid: 115 loe/lisa |
   |
103 |
|
tagasi üles |
|
 |
dud66
HV veteran

|
19.12.2011 21:22:02
|
|
|
PCman, Korraga? Pigem siis viga muus, kui kettapraagis
|
   |
51 |
|
tagasi üles |
|
 |
Hundu
HV vaatleja
|
19.12.2011 21:34:26
|
|
|
Tundub, et selle Green seeriaga on korralikult puusse pandud. endal kaks 1,5 TB isendit. Esimene kooles ca 6 kuu möödudes. Vahetati välja. Väljavahetatud isend kooles paar päeva tagasi - ketta "tagumisse otsa" kirjutada ei ole võimalik, ketas kukub kontra tagant ära... Samas SMART näitab, et kõik roosiline ja korras... WD enda testisoftiga jõudis ca poole peale (kirjutustest) ja ketas oli tagant kadund...
Lisaks teine isend, mis veel töös on, tundub omavat BADe... (SMART andmetes vihjed sees) Kuna tegu peeglis olevate ketastega, siis ei julge enne teist kiusama hakata, kui peegel taastatud on ja andmed jälle kahel kettal...
|
|
Kommentaarid: 5 loe/lisa |
   |
5 |
|
tagasi üles |
|