Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Mobiiltelefonid/ GPS seadmed / Muu tehnika »  NOKIA N9 märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 15, 16, 17 ... 40, 41, 42  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Silwer
HV kasutaja

sõnum 07.12.2011 23:14:50 vasta tsitaadiga

Foorumitest on silma jäänud, et voolutarbimine läheb peale igat telefoni restarti mingiks ajaks kõrgeks (mingisugune otsingu proge hakkab seal taustal tööle). Ehk siis mõistlik on telefoni niisama mitte välja lülitada. Voolutarbimise pidi kõrgemaks ajama ka "Developer mode" kasutamine.
Kommentaarid: 13 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 13
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Keenius
HV vaatleja

sõnum 08.12.2011 16:15:20 vasta tsitaadiga

Ei tea kas õnnestub kuidagi ka FM saatja tööle saada.
Olen lugenud et puudub Antenn.
Huvitav on see kas on lihtsalt antenn puudu või ei ole trükiplaadil ka kohta (badi) kuhu see antenn ise modida.
Kui oleks koht siis võiks ju mingi antenii sinna aretada ja peakski asja ju tööle saama.
Softi tegemine ei tohiks ju võimatu olla.

Muidugi muret valmistab ka Flashplayeri puudumine.

Kui need 2 asja saaks sellele telefonile ei teaks ma paremat moblat maailmas.
Kommentaarid: 2 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 2
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 08.12.2011 16:32:09 vasta tsitaadiga

Afaik kunagi nägin n9 service manuali. Korpuse lahti kiskumiseks ja kokku tagasi panekuks oli vaja välja vahetada terve posu vidinaid alates USB otsikust lõpetades kaameraga kuna nood ei elaks seda operatsiooni üle.
Kommentaarid: 106 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 86
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
soltex
HV vaatleja

sõnum 08.12.2011 16:39:52 vasta tsitaadiga

Hetkel olen saanud oma average idle 9mA peale, mis mind juba rahuldab. Idles telefon ei ole võrku ühendatud ja kui teen mingeid toimingud, siis lülitan sisse.

Arutaks natuke app´de üle. Millised on teie jaoks head leiud ja mis te nendega peale hakate.

Ise kasutan telefoni: helistamiseks, sms, mms, navi, internet, meilid ja noh ütleme nii, et olen tööinimene ja plaanis hakata kasutama ka kalendrit.

Millist kalendrit saab telefoniga syncida? outlooki vist ei saa? Kusagilt lugesin, et google kalendri peaks saama?
Millised on need app´d mis on lihtsustanud Teie töö tegemist, hetkel kui te ei ole arvuti taga (pmtslt võib soovitada ka neid mis aitavad arvutiga töötamisel, kui selliseid leidub)

Meelelahutus on ka oluline osa hetkedel kui pole midagi teha. Äkki olete leidnud mingeid vingeid mänge või muid app´e?
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
Keenius
HV vaatleja

sõnum 08.12.2011 16:56:37 vasta tsitaadiga

Mul on see manuaal olemas ja seal on paljude asjade kohta kirjas enam ärge kasutage seda enam.
Aga ma arvan et neid on ikks võimalik kasutada. ( aga kui otstarbekas see on ei tea) Kas kõik hakkab ikka korralikult tööle.
Peaks Salos Nokia tehases töötava sugulase käest küsima (hetkel panevatki kokku N9 telefone) kas on tõesti nii et kui luuesti lahti võtta siis ennem kokku panna ei saa kui vastavad osad olemas.

Kas teistel N9 omanikel on ka pidevalt enamus vahemälu kasutusel. See tähendab et vaba mälu on umbes 40-100 mega.
Ma tean jah et kõik vaba mälu on raisatud mälu aga ikkagi kuhu see 1 giga mälu kaob.

Olen vist avastanud triki kuidas mälu umbes 300 mega jagu vabaks saab ja samas tundub et ka voolu tarve kukub umbes 4mA peale (kui kõik üleliigne on kinni keeratud ) ainult GSM on töös
tagasi üles
soltex
HV vaatleja

sõnum 08.12.2011 17:06:30 vasta tsitaadiga

Kus seda used RAM´i näha saab? hetkel nagu ei leia üles?
tagasi üles
Keenius
HV vaatleja

sõnum 08.12.2011 17:09:21 vasta tsitaadiga

Tõmba endale Rscsmonitor.
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 08.12.2011 17:17:13 vasta tsitaadiga

soltex kirjutas:
Arutaks natuke app´de üle. Millised on teie jaoks head leiud ja mis te nendega peale hakate.
Eriliselt palju asju installitud pole. Mõned arendusvahendid, Peregrine (skype'i UI), Battery Usage, Sudoku United, eCoach, Minesweeper, Foursquare, miski filemanager, Screenshoti tegija, kmplayer, Coloring Fun, gpsmeefo, khtEditor, vlcremote, DateEvent, SeriesFinale ja Stopwatch.

Too coloring Fun on suht hea meelelahutus lastele, ise toksin peamiselt sudokut kuid too rakendus tundub kohati bugine olevat kui hint'e küsida icon_smile.gif
Keenius kirjutas:
Kas teistel N9 omanikel on ka pidevalt enamus vahemälu kasutusel. See tähendab et vaba mälu on umbes 40-100 mega.
Ma tean jah et kõik vaba mälu on raisatud mälu aga ikkagi kuhu see 1 giga mälu kaob.
Endal kümmekond asja lahti hetkel, uptime ~2 nädalat ja jämedalt pool RAM'ist on kasutuses kettacachena. Too resource monitor näitab suht mõttetuid numbreid kuna paneb cache samasse patta kasutatud mäluga.
tagasi üles
soltex
HV vaatleja

sõnum 08.12.2011 17:38:57 vasta tsitaadiga

See monitor näitab minulgi, et midagi 70mb kanti on vaba ja suurt vahet ei ole, kas 3G on taga või mitte. Ainult, siis kui mingi reaalne download käib (näiteks store kaudu), siis näitab üldse, et ainult 20mb on vaba.
tagasi üles
Mattu911
HV vaatleja

sõnum 12.12.2011 17:33:00 vasta tsitaadiga

Tere, seoses nokia n9 kasutamisega paar küsimust. Eelpool nimetatud eestikeelse klaviatuuri paigaldamine ei õnnestunud. Tõmbasin selle wget ära ja siis tegin nii nagu kirjeldatud. Sinna maani kõik sujus kuni selle viimase lingi sisestasin. See wget hoho. Telefon ütleb nagu ei leiaks seda aadressi, kuid arvutiga linki klikates avaneb see igati korrektselt. Enne selle tõmbamist tuli sama protseduuri vastuseks wget not found.

Teine asi on see, et te räägite siin "kinni keeramisest" Mina pole omal aku tarbimist nii madalaks veel saanud kui siin mõni mees räägib. Seda kella ma ei kasuta mis ekraanil koguaeg põleb. Moluraamatut ma pole kordagi avanud ja twitteriga sama lugu. Miskipärast ei õnnestu neid unistallida ka. Ekraani heledus on miinimumi peal. Konkreetselt nagu ei saagi aru mis seda akut imeb. Senine rekord on vist 2 päeva ilma laadimiseta. Hommikul võtsin laadija otsast ära umbes kell 6-7 ja praeguseks juba 30% kadunud. Natuke palju on seda arvestades, et olen ehk pool tundi muusikat kuulanud 2 kõnet teinud ja selle klaviatuuriga jamanud.

Tavaliselt hommikul luti otsast ära ja õhtul tagasi. See on hetkel suurim - minu jaoks. Muidu on väga positiivsed kogemused selle telefoniga. Kui keegi kaitsekiledest midagi teab võiks ka rääkida. EMT-st ja elisast ei ole mingit infot antud mulle nende kohta. Ütlevad, et ei ole ja ei oska veel täpselt öelda kuna tuleb.

Tarbimine
Current 36 mA
Active 158 mA
Idle 22mA
tagasi üles
-FoX-
HV Guru
-FoX-

sõnum 12.12.2011 20:53:13 vasta tsitaadiga

https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?t=518816&highlight=
Mattu911
HV vaatleja

sõnum 13.12.2011 00:13:16 vasta tsitaadiga

Kas sul seda telefoni ostes kohe pakendis ei olnud? Hetkel on mul see ümber kuid telefoni pealmist poolt see ei kaitse. Tagakaane ja küljed katab ilusti ära. Kui kiled kuskilt leian siis panen selle kummist luti karpi tagasi.

Kui kellelgi on infot kus võiks saada neid kilesid siis võiks PS saata. Emt ei tea millal need neile müügile saabuvad ja elisast uurisin need pakuvad universaalseid.

Tekkis ka selline küsimus kas laete telefoni arvuti või seinakontakti kaudu ? Võib see ka aku kestvust muuta ?
tagasi üles
soltex
HV vaatleja

sõnum 13.12.2011 13:50:43 vasta tsitaadiga

Kilede koha pealt ei oska öelda, siin foorumis üks tegelane hangeldab nendega äkki temal on?

Mina laen telefoni seinast ja nüüd kui telefon nädalake kasutuses olnud tundub, et aku on oma mahutavuse lõpuks saavutanud ja hetkel on 55% alles ja juhtme otsast võtsin eile hommikul. Seega 2-3 päeva püsib elus küll.

Mul on küsimus softi kohta, ma nüüd ei saa aru nendest versioonidest kas Meego 1.2 Harmattan version PR1.1 on kõige uuem või on olemas ka version PR1.2?
tagasi üles
Keenius
HV vaatleja

sõnum 13.12.2011 14:02:25 vasta tsitaadiga

leidsin vene keelse video kuidas N9 pulkateks lammutada.
Tundub et seda saab kokku panna vabalt et, ei peaks midagi välja vahetama.

http://www.phonearena.com/news/Nokia-N9-dissection-reveals-what-makes-MeeGo-tick_id23422
tagasi üles
Mattu911
HV vaatleja

sõnum 14.12.2011 20:36:00 vasta tsitaadiga

Tere, krt mina ikka hädas oma telefoniga. Lasin puhtaks telefoni, imelik, et ikkagi oli uus soft peal. Ilmajaama enam ei aktiveerinud, molut ja twitterit pole kunagi kasutanud. Nett on GSM peal. Taustavalgus miinimum 50% see säästukas ka sees, see deve.. mode ka väljas. Ja ikka ei pea sellel rimakal see aku. Nüüd vist pidas umbkaudselt 30 tundi. Seda on selle raha eest ikka ilgelt vähe.

Enne kui softi maha lasin kirjutasin terminali "top" ja seal polnud seda MEEGOTOUCHI. Lugesin, et kui sinna see tuleb saab selle sealt ka sulgeda, ning ka see aitab akut säästa. Need tarbimised mis teie siin kirjutata 9 mA jne mina ei näe neid unes ka.

Küsiks siis mis seda akut võtab kui kõik nii kinni keeratud on ? Muidugi võib ka see aidata aku pidavust parandada kui seinast laadida. Tavaliselt olen arvutist pannud. Sel põhjusel, et kui arvuti ja telefoni vahelist ühendust kasutada siis nagunii hakkab laadima. Kui mingi 20% sees olnud pole välja kiskuma hakanudki enam.

Täna sai telefon täiesti nulli pilt läinud ja hommikuni saab voolu õgida. Loodan, et keegi kirjutab mulle siia vahepeal mis mind aidata võib. Kui mu postitusi siia liiga palju juba tekkima hakanud on, siis hea inimene võiks paar näpunäidet PS-i saata näiteks.
tagasi üles
Bumer
HV veteran

sõnum 14.12.2011 20:41:54 vasta tsitaadiga

Endal oli ka vahepeal see avg idle consumption 39mA. Ei õnnestunud kuidagi vähemaks saada. Tegin ka hulgem restarte ja ei mingit tolku. Siis eeldasin, et võib-olla developer mode seotud sellega. Aktiveerisin selle (tegin seejärel vist ka restardi), deaktiveerisin selle uuesti ja tegin jälle restardi ja mingi hetk loksus asi paika. Kui mitte väga palju kasutada, peab aku ilusti üle nelja päeva.
Kommentaarid: 51 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 48
tagasi üles
Silwer
HV kasutaja

sõnum 15.12.2011 00:21:12 vasta tsitaadiga

Mul on siis hetkel FB ja Skype 24/7 online. Enamuse ajast kasutab wifit aga kui seda ei leia, siis tava gsm ühendust. Ekraani heledus maha keeratud. Sellisel juhul vôtab idles 19-25 mA. Vähem sain akut tarbima siis, kui ei istunud kogu aeg oline aga arvestades minu aktiivset kasutamist ei vedanud siisikkagi kahte tervet päeva välja. Nüüd küll laen iga ôhtu aga vähemalt ei tee kompromisse kasutusmugavuses.
Kommentaarid: 13 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 13
tagasi üles
gansta
HV veteran
gansta

sõnum 15.12.2011 21:53:23 vasta tsitaadiga

Tere, kui keegi ebays t mõnda coverit vms tellima hakkab siis võib vabalt minuga ühendust võtta, sobivuse korral hüppan kampa ja saab transpordi kulud poolex lüüa.
Cheers.
Kommentaarid: 99 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 1 :: 81
tagasi üles
madboy
HV kasutaja
madboy

sõnum 16.12.2011 12:43:20 vasta tsitaadiga

Kuidas selle Mobiili IDga lood on siis lõpuks? Töötab või ei? Tahaks N900 just sellel põhjusel välja vahetada, et sellel see puudub ja vajadus läheb järjest suuremaks. Ja no ei taha kuidagi peale N900t androidiga telefoni. Mugavus on ikka maemol kõvasti suurem. Loodan et seda ka Meegol.
Kommentaarid: 49 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 44
tagasi üles
ahto42
HV kasutaja

sõnum 16.12.2011 12:54:52 vasta tsitaadiga

M-id mul töötab, algse tarkvaraga oli probleeme, kirjutasin ka murekirja SKS'i.
Õpetati, et algul rakendus tööle, siis autentima.
Praegu on see mure minu jaoks lahendatud, tuleb pääsukood ette, siis ok ja tuleb PIN trükkimise lahter. Mul oligi sellega alguses jama, et polnud kuhugi seda kirjutada.
Miskipärast ei hakanud mu vana SIM lõigatud kujul tööle, pidin uue kaardi võtma ja uuesti 10€ id-kaardi eest maksma.
Kommentaarid: 6 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 6
tagasi üles
SirVorkars
Kreisi kasutaja
SirVorkars

sõnum 17.12.2011 02:18:50 vasta tsitaadiga

Hei.
Uuenenud tarkvaraga töötab M-ID automaatselt. Vanaga pidi rakenduse ennem käima tömbama ja alles siis kuskile logima.
Nats häirib see M-ID ekraan kui parool tuleb. Androidiga kenasti keset ekraani kastike koos kontrollkoodi ja muuga, siin aga terve ekraan hõivatud ja vaja lisaliigutusi teha.... nagu et muljuda OK ja siis alles saab parooli panna.
Suure SIM-i lõikamisega nii, et alt lõigatakse liigapalju kiipi ära. Seega ehkupeale värk...... endal jäi tööle(pthui,phui, pthui).
Kommentaarid: 71 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 3 :: 56
tagasi üles
mina777
Kreisi kasutaja

sõnum 17.12.2011 03:44:43 vasta tsitaadiga

latvian qwerty on juba saada stores, ehk meie omad ka nii kaugele jõuavad
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 17.12.2011 12:38:18 vasta tsitaadiga

mina777, maakeelse klaveri lisamine on suht-koht triviaalne liigutus ning sellega saab tegelikult iga inimene hakkama kes vähegi viitsib üht tekstifaili muuta icon_smile.gif Boonusena võid ekraanile panna ükskõik milliseid nuppe.
tagasi üles
mina777
Kreisi kasutaja

sõnum 17.12.2011 13:26:06 vasta tsitaadiga

nõus, ma pigem seda mõtlesin, et saaksid ka need kes ei jaga asjan niipalju, ehk võimalus storest tõmmata app ja käima lasta.

Ho Ho kirjutas:
mina777, maakeelse klaveri lisamine on suht-koht triviaalne liigutus ning sellega saab tegelikult iga inimene hakkama kes vähegi viitsib üht tekstifaili muuta icon_smile.gif Boonusena võid ekraanile panna ükskõik milliseid nuppe.

ahto42
HV kasutaja

sõnum 20.12.2011 15:53:06 vasta tsitaadiga

Mina sooviks lock screenile sinihamba on/off nuppu. thumbs_up.gif

edit
Kiiresti on hakanud aku kuluma, kui nett järgi

Ekraani kriimude kohta: http://discussions.europe.nokia.com/t5/Maemo-and-MeeGo-Devices/N9-Gorilla-Glass-bad-quality/td-p/1196429
Kommentaarid: 6 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 6
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Mobiiltelefonid/ GPS seadmed / Muu tehnika »  NOKIA N9 mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 15, 16, 17 ... 40, 41, 42  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.