Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
ahto42
HV kasutaja
|
05.12.2011 00:13:08
|
|
|
Olen ka paari kriimu kohanud. Peaks vist garantiisse viima?
|
|
Kommentaarid: 6 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
SirVorkars
Kreisi kasutaja

|
05.12.2011 00:22:28
|
|
|
Tea ka see garantii alla käib? Need küll ei sega aga mõte juba häirib........
|
|
Kommentaarid: 71 loe/lisa |
   |
1 :: |
3 :: |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
Keenius
HV vaatleja
|
05.12.2011 15:10:28
|
|
|
Mina küll ei soovi et mul N9 kõik kola koguaeg uugab taustal ja raiskab akut, et siis seda igal ööl laadida.
Olen keeranud igasugu twitterid ja tripperid kinni et akut säästa.
Mul on telefoni selleks vaja et helistada ja Internetis käia infot otsida mitte aga teiste elu pidevalt jälgida läbi moluraamatut.
Mõned on jah "AJABOSSID" kes vaatavad kõik oma sõbrad tuttavada jne iga tund üle sotsiaal meediast. Aga on ka teistsuguseid inimesi kes teenivad raha, mitte ei elagi internetis sellepärast et ise eputada ja teisi taga kiita.
Aku tarbimise saab nii kõige madalamaks kui keeratki kõik jama kinni. Tähendab et sulle jääb GSM. Tarbimine kukub 3mA tunnis ja telefoni saad kasutada 2-3 päeva umbes 2-3tundi kõnesid, pilte ja videosid ning neis oldud.
Samas ei pea ka siis seda POWERSAVERit sisselülitama.
Vahepeal tõuseb N9 tarbimine tühjakohapealt 35mA, sellele ma pole jälile saanud miks see juhtub ja kes voolu õgib . (Aku programm näitab Otherhardware) Kuigi telefoni kasutan alati sama seadistustega.
Nii et, mina olen ikka selle poolt et telefoni peab saama kasutada omanik mitte mingi programm,
Egas ma arvutit ka viirusetõrje programmile ei osta. See tähendab seda et ostad nats vanema arvuti ja paned peale kõige ressursi nõudlikuma viiruse tõrje ja arvuti on koguaeg koomas ise ei saagi kasutada .
|
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
DigeBeni
HV Guru

|
05.12.2011 15:33:54
|
|
|
Keenius, aga teoorias see nii ongi, kui ei kasuta, pole vaja ja keerad kinni, kuid kes kasutab, see kasutab ja ma ei näe mingit põhjust, mis peaks sellesse suhtuma halvustava tooniga sest see ongi nutitelefoni võlu - igaüks saab seadistada ja panna telefoni tegema seda, mis just talle vajalik.
   |
2 :: |
5 :: |
160 |
|
tagasi üles |
|
 |
tonism
Kreisi kasutaja
|
05.12.2011 19:15:36
|
|
|
DigeBeni kirjutas: |
Keenius, aga teoorias see nii ongi, kui ei kasuta, pole vaja ja keerad kinni, kuid kes kasutab, see kasutab ja ma ei näe mingit põhjust, mis peaks sellesse suhtuma halvustava tooniga sest see ongi nutitelefoni võlu - igaüks saab seadistada ja panna telefoni tegema seda, mis just talle vajalik. |
Oled valesti aru saanud. Foorumiwarriorid teavad paremini mis sinu jaoks parim on! :p
|
|
Kommentaarid: 5 loe/lisa |
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
siim
HV kasutaja
|
05.12.2011 22:25:04
|
|
|
Ma pakun, et see pikk triaad oli pigem vastuseks nendele postidele:
Kris82 kirjutas: |
Aru ma ei mõista, miks on vaja osta N9 ja kõik asjad kinni kruttida?  |
Ho Ho kirjutas: |
Miks on raske/halb telefon ööseks seina torgata ning saada normaalselt kasutada kõiki telefoni poolt pakutud võimalusi? |
Käib samasse kapsaada - ei suuda leida empaatiat mõsitmaks, misk keegi kasutab telefoni nii nagu tema ei kasutaks
Samas mu kasutusharjumused kuuluvad ka sinna valdkonda, kus telefoni funktsioone kasutan siis, kui seda tahan (mailide sünk töö ajal jms)
_________________ Oleks ma ka nii tark kui mu naine takkajärgi.. |
|
Kommentaarid: 11 loe/lisa |
   |
11 |
|
tagasi üles |
|
 |
Keenius
HV vaatleja
|
06.12.2011 12:05:30
|
|
|
Loomulikult iga üks kasutab telefoni nii kuidas ise tahab, ja arvab et õigem on.
Minu puhul on lihtsalt nii et, tahan et ressurss oleks olemas siis kui seda vajan. Mitte aga nii et las igajuhkus kõik tiksub, süngib, värskendab (aga võibolla ma ei vaatagi seda millega ennast iga 5 minti tagant kursis hoian.) äkki jään millestki ilma. Ja mingil hetkel vajan ma järsku rohkem ressursi siis meenub kohe et miks ma pidin selle juba tühja tähja peale ära raiskama.
Loomulikult Eesti Energiale meeldib et te igapäev laete akut. Sellepärast mulle Nokia ikka veel meeldib et ma saan otsustada mida telefon teeb. Mitte nagu I Föön kes ise arvas targem olevat kui kasutaja.(omasin I Föön 3GS 32Gb)
Kuigi Nokia eeldab ka juba et maailmas tahavad kõik FaceBooki kasutada.
Ma loodan et keegi sellepärast meelt ei heida et ma oma telefoni kõiki võimalusi ära ei kasuta.
|
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
arm2004
HV Guru

|
06.12.2011 12:49:10
|
|
|
ise ka seda tüüpi kasutaja, et suurema osa ajast ajaks ka suvaline rumal-luts asja ära, aga kui tarvis, siis saan ka "nutti" kasutada. 90% ajast on arvuti käeulatuses, mis hea pärast ma peaks FB, meile jmt telefoni sünkima. mul pole isegi andmeside paketti, enamasti leiab ka WiFi...
_________________ nooope! |
|
Kommentaarid: 110 loe/lisa |
   |
97 |
|
tagasi üles |
|
 |
miga
HV Guru

|
06.12.2011 13:51:20
|
|
|
Sain kingituseks N9 kuniks mu 4S saabub. Olles nüüdseks 24-tundi telefoni kasutanud, siis torkab pähe mõte - miks alles nüüd, Nokia ? Esmamulje põhjal on telefon väga hästi õnnestunud nii füüsilises plaanis kui tarkvaraliselt. Kui algselt oli harjumatu ja väheke arusaamatu, kuidas rakendusi sulgeda, sest sõrm otsis koguaeg füüsilist nuppu, siis nüüdseks olen ära harjunud ja võib öelda, et tegu on intuitiivse telefoniga ja seda on kerge kasutada. Menüüdes tuiates töötab sujuvalt ja olulisel kohal minu jaoks on ka sujuvus netilehtedel käies ja saab sellega laitmatult hakkama. Miinusena võib tuua rakenduste osa. Olles fööni pealt tulnuna, siis arvata võis, et MeeGo-le pole samas hulgas ja samu rakendusi saada ja nii on. Rakendusi on piisavalt, kuid on asju, mida pole saada, kuid ei ole hullu. Hea plussina võiks ära märkida ka komplektis oleva kummikesta, mis on väga õhuke ja istub tihkelt ümber telefoni, ei saa arugi, et midagi peal oleks. See telefon on hästi õnnestunud ja õigustatult võib pidada Nokia kõige kaunimaks ja parimaks telefoniks. 4. aastat olen kasutanud erinevaid iPhone-sid, viimased poolteist aastat iPhone 4 ja ei tahtnud enam mitte midagi muud näha ka, kuid N9 suutis mind ümber veenda ja olen hetkel rahul, kuid arvatavasti liigun siiski 4S peale, sest seal on asju, mida hetkel veel N9-le pole. Minult igatahes kiitus selle mudeli osas ja julgen soovitada!
|
|
Kommentaarid: 34 loe/lisa |
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
06.12.2011 13:57:34
|
|
|
miga kirjutas: |
sest seal on asju, mida hetkel veel N9-le pole |
Viitsid mõned üles lugeda? Mine tea, ehk mingi hetk saan laiskusest üle ja viitsin miskit ära teha
_________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
Kommentaarid: 106 loe/lisa |
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
miga
HV Guru

|
06.12.2011 14:00:53
|
|
|
Ho Ho, esimese asjana torkab pähe reaalaja aktsia rakendus, mida fööni peal aktiivselt kasutasin - QFolio
Kas ma mäletan õigesti, et siin liikus vahepeal mingi eesti keelne pakk, et N9 emakeele saaks ? Mitte, et ma sellest puudust tunneks, vaid kuna MeeGo on avatud platvorm, siis ma olen praegu kõikidele twiikimistele avatud. Kui on põnevaid linke, siis jagage
|
|
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
06.12.2011 14:09:20
|
|
|
Eestikeelseks tõlget ei olnud, lihtsalt üks õhtu tekitasin kiirkorras on-screen keyboardi kus olid kõik vajalikud täpitähed olemas.
Suht-koht sarnane aktsiate kohta info näitamise vidin sai ennemuistsel 'aal ülikooli jaoks valmis tehtud. Mine hullu tea, ehk isegi viitsin midagi uuesti proovida
[edit]
http://www.meegoexperts.com/2011/07/markets-today-harmattan-n9n950-stock-quotes-tracking-application-meego-harmattan/
seal miskine rakendus
_________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
Kommentaarid: 106 loe/lisa |
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
miga
HV Guru

|
06.12.2011 14:25:01
|
|
|
Ho Ho, selge. Tänud lingi eest. Pole küll real-time app, kuid ehk proovib isegi ära.
|
|
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
Silwer
HV kasutaja
|
06.12.2011 15:30:11
|
|
|
Ma kasutan telefoni nüüd powersaver reziimis, 2G võrgus ja kui vedeleb laual, siis näoga laua poole, et ekraani kell ei töötaks. Voolu tarbib siis 3 mA. Ma nagu ei näe vajadust selle järgi, et telefon ise automaatselt peaks kogu aeg infovoogu uuendama. Powersaver reziimis saan Facebook infot ja RSS feed uudiseid uuendada avalehel "Refresh" nuppu vajutades. Kas kellelgi on õnnestunud selle "Refresh" nupu alla saada ka Gmail ja Skype sõnumid?
|
|
Kommentaarid: 13 loe/lisa |
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
soltex
HV vaatleja
|
06.12.2011 16:10:07
|
|
|
Tervist,
Jälgisin teie arutlust aku koha pealt ja tõmbasin ka selle vidina endale, kuidagi ei ole numbritega rahul väga.
Avg current - 76mA
Avg active - 173mA
Avg Idle - 25mA
Battery usage alt on hetkel 60% kohati 75% see sama programm (kas ma pean siis current´st selle % maha võtma, et tegeliku teada saada? või teil on need numbrid nii madalad ka selle programmiga?)
Device idle on 9% network on 1%
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
miga
HV Guru

|
06.12.2011 16:25:55
|
|
|
Ärge näkku lööge, kuid mis rakendusest jutt käib ?
|
|
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
soltex
HV vaatleja
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
ahto42
HV kasutaja
|
06.12.2011 17:49:45
|
|
|
Täitsa pekkis kui kriimuline klaas mul on
|
|
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
SirVorkars
Kreisi kasutaja

|
06.12.2011 20:46:50
|
|
|
Kui vana masin on?
|
|
   |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
soltex
HV vaatleja
|
06.12.2011 21:24:39
|
|
|
Mina ostsin spetsiaalse Nokia N9 nahast kotikese, milles enamuse ajast telefoni hoian, kaitseb nii kriimude eest, kui hoiab idles kella näitamata.
Samas ikkagi huvitab, kui kaua peab see battery app telefonis olema, et saaks adekvaatse pildi voolutarbimisest? hetkel on active avarage oma 120-150 vahel, kas see on okei?
Ja idles alla 25 pole langenud, on´s kellelgi soovitusi või on need näitajad okei?
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
SirVorkars
Kreisi kasutaja

|
07.12.2011 00:34:26
|
|
|
Mui kellad, viled, pasunad, tuututajad kõik aktiivsed, siis täitsa okei
Mul umbes samad näitajad. Viimanekord isegi hoiatas, et miskit on imeväel akut sööma hakanud, kui kõik viled ja tuututajad aktiivseks keerasin ( idles 9mAh pealt 36 peale kui mälu ei peta).
Aga mai saa aru ikka sellest klaasist. Pean koti ostma ja siis matrioska moodi mitmesse karpi mähkima et kriime ei tekiks? Galaxy S-i üle aasta kasutanud ja no peale paari väikese täpikese midagi ei leia.
|
|
   |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
Bumer
HV veteran
|
07.12.2011 00:45:52
|
|
|
SirVorkars kirjutas: |
Aga mai saa aru ikka sellest klaasist. Pean koti ostma ja siis matrioska moodi mitmesse karpi mähkima et kriime ei tekiks? Galaxy S-i üle aasta kasutanud ja no peale paari väikese täpikese midagi ei leia. |
Huvitav jah. Ise ei mäleta küll, et aasta aega kasutuses olnud N8'l oleks midagi olnud, aga praegu N9'l on küll pärast kuuajalist kasutust mingid kerged jäljed. Üldjuhul ekraan muidugi rasvakihi all ja ei näe mingeid kriime nii.
|
|
Kommentaarid: 51 loe/lisa |
   |
48 |
|
tagasi üles |
|
 |
soltex
HV vaatleja
|
07.12.2011 14:56:04
|
|
|
Ma ei oska nende kriimude kohapealt sellessuhtes rääkida, et see kotike on siiani asja ära ajanud ja mul on seda väga mugav kasutada, ei olnudki niiväga kaitse eesmärgil ostetud.
Mis puudutab kellasid ja vilesid siis:
Kui ma lülitan telefoni GSMi peale ja keelan background ühendused ära, siis kaotab GPS ja internet oma võime kiiresti ühendama ja leidma.
N8 peal oli nii, et ta küsis appi avades, kas ühendan netti pidevalt või ainult see kord, kui panin ainult seekord, siis viskas 3G taha ja kõik
töötas vingelt, app kinni ja 3G ühendus ka kadus. N9 aga ei küsi ühendust ja kui ühendus üldse väljalülitada, siis küsib, et netti pole ja aktiveeri nett, kui aktiveerin, siis ta jääb
alatiseks sisse.
Muidu viledest on sees ainult accuweather ja muid asju notification aknal lahti ei ole.
Peale viimast laadimist on idle 17mA
avg current 49mA ja avg active 202mA
tegin peale laadimist trenni, kus pleier töötas juhtmega (tunnike), tegin kõnesid oma 15-20 minti, korra tšekkisin meili ja from 95% to 80% läks 4h15min.
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
ahto42
HV kasutaja
|
07.12.2011 16:03:08
|
|
|
Sama vana kui eestis müüki tuli. On küll mõned korrad võtmete ja euromüntidega ühte taskusse sattunud, aga 3a vana 5800'l on ka vähem kriime.
|
|
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
soltex
HV vaatleja
|
07.12.2011 17:09:04
|
|
|
Ma arvan, et asi võibolla selles, et see ekraan on kaetud mingi ,,kihiga,, mis ei ole ju kõige vastupidavam.
Sest kui võrrelda näiteks N8 ekraaniga, siis ta on oluliselt säravam ,,glossy,, ja näpu all tundub pehmem ja plastilisem, et ei olekski nagu puhas klaasist värk.
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|