Avaleht
uus teema   See teema on lukus, sa ei saa siin muuta postitusi või vastata teemale! Vaidlused »  Parem HV »  Ärifoorumi kasutajad märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele 1, 2, 3, 4  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
keevitus
HV kasutaja

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 01.12.2011 10:16:35 Ärifoorumi kasutajad vasta tsitaadiga

Ma olen tähele pannud, et siin ärifoorumites liigub üha enam tegelasi kes on niisama kiibitsejad ja ajavad lihtsalt närvi mustaks oma targutamise ja kiibitsemisega.
Neid tegelasi on kolme sorti

1. Ei kavatsegi midagi pakkuda, lihtsalt "teab", et su pakkumine on 2-3 korda kõrgema hinnaga kui poes või tema varustuspunktis, samas võib olla ka, et pakub siis oma hinna mis on tavaliselt poole vähem AH. Lisaks on neil igasuguseid anaalseid küsimusi millele ei oskagi vastata, pealegi tunub see mõttetu kuna ta niikuinii ei tee mingit mõistliku pakkumist.

2. Pakub täpselt 1€ alla AH ja ütleb, et see on kõik mis ta üldse pakkuda saab, rohkem raha pole. Enne on ta muidugi lugenud, et alla AH kindlasti midagi ei liigu ja seega teeb ennast lihtsalt tähtsaks. Ei ole tal tegelikult mingit huvi midagi osta.

3. Nemad ajavad asju ainult läbi privaatsõnumite ja telefoni. Nendega on kõige rohkem jamamist. A'la "helista mulle enne pakkumise lõppu ja siis ma vaatan mis ma pakun jne" Neid on tavaliselt mitu, viimati ma mõtlesin, et ma panen nad konveretskõne peale, siis saavad omavahel jageleda icon_biggrin.gif

Ja muidugi on hübriide kõigist kolmest põhitüübist. Kui 3. tüüp teeb pakkumise ps'is siis esimesed 2 tüüpi (kes niikuinii ostma ei hakka) hakkavad kohe paukuma, et mingid müstilised pakkujad sul, ei võta tõsiselt, seega ikkagi pool AH jne icon_biggrin.gif

Kokkuvõtteks, sellised tegelased võiks kohe banni saada
Kommentaarid: 20 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 17
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
chesm6mmi
HV Guru
chesm6mmi

sõnum 01.12.2011 10:33:38 vasta tsitaadiga

need esimese punktis targutajaid on jah üsna sitaks, isegi mitukorda öelnd et see on täiesti müüa otsustada palju ta asja eest küsib, ja see pole MITTEKELLEGI teise komenteerida, võib ka reaalselt 10 korda suurema hinna ala panna kui poes, kui müüa nii soovib siis soovib, see tema teha, vb ei saa kaubast lahti a no mis teha.
Kommentaarid: 107 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 102
tagasi üles
-vodafone-
HV Guru
-vodafone-

sõnum 01.12.2011 10:34:18 vasta tsitaadiga

keevitus, 1. ja 2. olen nõus aga 3. mitte icon_rolleyes.gif
Bann oleks ka karm karistus muidu sellise "kuriteo" eest.
Kommentaarid: 244 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 3 :: 216
tagasi üles
keevitus
HV kasutaja

sõnum 01.12.2011 10:41:49 vasta tsitaadiga

tegelt tahtsingi lisada, et 3. tüüp pole väga hull, lihtsalt isiklikult ei viitsi nendega sekeldada.
tagasi üles
Taavi©
Piiratud kasutaja
Taavi©

sõnum 01.12.2011 10:52:58 vasta tsitaadiga

Tõesti siin foorumis on tõsised probleemid sellega, midagi peaks ette võtma, ropendama ajab lausa kohati.
kusti85
Tavaline kasutaja

sõnum 01.12.2011 14:32:25 vasta tsitaadiga

Ärifoorumites liigub ka selliseid tegelasi, kellele on alghind ära pakutud ja siis sa vaatad, kuidas kaks-kolm korda päevas tüüp uuendab seda posti,mida ta peale sind tegi (harilikult see pagana ülespoole suunatud otsaga pöial, teate küll.) Ja kui nädal aega on läinud, siis tekib tunne, et ole hea mees, suuna see pöial omale sinnasamusesse, nagunii ma sult seda eset ei taha enam osta, kuna sa ei võta minu pakkumist ilmselgelt tõsiselt.
Ja siis kui keegi ütleb "pakkumine lukku kuupäev x.x. kell xx:xx", siis sa tead, et kuupäevani xx.xx on teemas vaikus, aga kaheksa venda on pannud kalendrisse märke ja kuupäeval xx.xx kell xx:(xx-1) üritavad siis kõik endale parimat pakkumist saada. JA üks tubli inimeseloom pakub ikka pool tundi peale kindlaksmääratud lõppu 1 € rohkem ja saab endale.

Aga enne mind väljatoodud punktidest rääkides, siisalla alghinna pakkujaid on jah väga palju viimasel ajal. Samuti on kasvanud teemade arv, kus alghind on üldse puudu. Lõpphind samamoodi. Kõige mõistlikumad on äriliselt rurik ja Shaokahn taolised teemad, kus on konkreetne hind ja las pakutakse, tema teab, et mingist punktist edasi liigutab asja ja alla selle mitte. Äriliselt meeldiv. (Meeldiv on ka see, et AH ja OK on väikese vahega) Ka ostjale, kuna müüja on oma seisukoha selgeks teinud. Teistel juhtudel tuleb nagunii mingi tsirkus ja tantsimine sisse. Bänni ei paneks, negatiivset nähtavasti ka ei saa panna kuna need väljendavad ärilist tehingut, mitte suhtumist.
Aga minu meelest ei ole tegelikult väga suur probleem kui ma kellegi kohta mõtlen, "see tüüp on ju jumalast muna" ja mõni teine paneb veidi ropendama.

tagasi üles
keevitus
HV kasutaja

sõnum 01.12.2011 15:56:16 vasta tsitaadiga

Üleüldse võiks ärifoorumi postitajal olla õigus oma teemas positusi kustutada. Suhteliselt tavaline on olukord kus pakkuja paneb AH 100€ ja tuleb
keegi tarkpea ja ütleb, et see asi on müügil mingis kohas 50€ eest (mis on absoluutselt loll jutt) ja seega tema pakub 40€. Kahju teeb see niipalju, et
potesiaalne ostja hakkab kahtlema, et äkki ongi kusagil poole odavam ja loobub.
tagasi üles
AllanK20
HV Guru
AllanK20

sõnum 01.12.2011 15:59:29 vasta tsitaadiga

Pooldan ka seda, et äriteemas oleks teema alustajal õigus postitusi eemaldada, kui on hea tavaga vastuolus postitused.

Samas see annab õiguse ka oma poste kustutada. - endal kehva kogemus olemas - müüja oli OK hinna pannud, ja siis kukkus sogama, et PS'iga 30 pakutud. (ok hind oli teemas pakutud) - siis kustutas algses postis ära selle OK hinna.
See teema läks veel väga kenaks, ära lubatud läpakas müüdi peale 12 h kellelegi järgmisele- sest mina ei võtnud kontakti. (seega kahe otsaga asi, annab võimaluse müüjale vassimiseks)

Braien
HV Guru
Braien

sõnum 01.12.2011 16:32:15 vasta tsitaadiga

No see postituste kustutamine oleks väga idiootne minuarust, toon ühe näite mis toimuda vöib:
Müüakse Nvidia GeForce 8800 kaarti, müüja ütleb, et pole ahjus käinud, keegi postitab, et teab, et asi on kindlasti ahjus käinud, teema algataja kustutab tolle posti ära, keegi peale postitaja ja müüja ei tea midagi ahjus käimise kohta.

keevitus kirjutas:
Ja muidugi on hübriide kõigist kolmest põhitüübist. Kui 3. tüüp teeb pakkumise ps'is siis esimesed 2 tüüpi (kes niikuinii ostma ei hakka) hakkavad kohe paukuma, et mingid müstilised pakkujad sul, ei võta tõsiselt, seega ikkagi pool AH jne icon_biggrin.gif

Kui keegi teeb PS-s pakkumise, siis kirjuta teemasse koos kasutajanimega kes pakkumise tegi, kunagi ei tea kui teemaalgataja mötleb pakkumise välja, et hinda tösta.

keevitus kirjutas:
Lisaks on neil igasuguseid anaalseid küsimusi millele ei oskagi vastata, pealegi tunub see mõttetu kuna ta niikuinii ei tee mingit mõistliku pakkumist.

Loogiline, et inimene tahab tutvuda enne kauba ostmist, et mis ta ostab, tavaliselt müüja peaks teadma ikka mida ta müüb.

Köige hullemad on veel minusugused kes pakuvad 5€ kui AH-d pole.

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
DigeBeni
HV Guru
DigeBeni

sõnum 01.12.2011 18:33:46 vasta tsitaadiga

... praegu on võimalik anda probleemidest teada ärimodedele ja nemad kusutuavad vajadusel kohatud postid ning kui olukord seda nõuab, jagatakse ka postitamispiiranguid ...
keevitus
HV kasutaja

sõnum 01.12.2011 21:45:37 vasta tsitaadiga

braien334 kirjutas:
No see postituste kustutamine oleks väga idiootne minuarust, toon ühe näite mis toimuda vöib:
Müüakse Nvidia GeForce 8800 kaarti, müüja ütleb, et pole ahjus käinud, keegi postitab, et teab, et asi on kindlasti ahjus käinud, teema algataja kustutab tolle posti ära, keegi peale postitaja ja müüja ei tea midagi ahjus käimise kohta.

No täpselt sellepärast peabki saama need postitused ära kustutada kuna mingid tüübid "teavad". Sulid jäävad sulideks niikuinii ja müüja usaldusväärsuses saab ju enne veenduda.

braien334 kirjutas:
Loogiline, et inimene tahab tutvuda enne kauba ostmist, et mis ta ostab, tavaliselt müüja peaks teadma ikka mida ta müüb.

Köige hullemad on veel minusugused kes pakuvad 5€ kui AH-d pole.

Nojaa, mulle igatahes ei meeldi sellised a'la "ma pakun poole vähem, sest su kaup ei ole rohkem väärt, aga see volume nupp muidu, kas see käib raskelt või on ta sellise pehme keeramisega?"
tagasi üles
Tiim
HV veteran
Tiim

sõnum 01.12.2011 22:04:48 vasta tsitaadiga

tsitaat:

No täpselt sellepärast peabki saama need postitused ära kustutada kuna mingid tüübid "teavad".

et oleks vaja sellised asjad omateada hoida icon_question.gif

Taavi©
Piiratud kasutaja
Taavi©

sõnum 01.12.2011 22:31:23 vasta tsitaadiga

DigeBeni, no pole küll näinud, et RaleStinre kes on liigkasuvõtjast ülbik, kelle konto bänniti, kes tegi endale uue konto ja lõbusalt edasi laseb siin, uue kontoga olnud seadusega pahuksis foorumis, nüüd ikka laseb edasi stiiliga "Pakun 150€ sa ei saa enivei rohkem selle eest, parem müü mulle ja ma saan teistes foorumites maha müüa kallimalt" kuigi inimene on hinna näiteks 300€ määranud vms, neid on teisigi, ei hakka siin ette laduma korraga.

braien334, jutt ei käi sellistest asjadest, selge see, et selline info on ostjale hädavajalik ja häbi müüjale kui ta seda varjab.

Braien
HV Guru
Braien

sõnum 01.12.2011 22:52:22 vasta tsitaadiga

Taavi©, Ma tean, et jutt käis teisest asjast, aga sellised juhused vöivad toimuda siis.
keevitus
HV kasutaja

sõnum 01.12.2011 23:07:34 vasta tsitaadiga

Tiim kirjutas:
tsitaat:

No täpselt sellepärast peabki saama need postitused ära kustutada kuna mingid tüübid "teavad".

et oleks vaja sellised asjad omateada hoida icon_question.gif

jutumärkidel on väga suur tähendus selles lauses!

viimati muutis keevitus 02.12.2011 10:00:29, muudetud 1 kord
tagasi üles
The_Boss
HV Guru
The_Boss

sõnum 01.12.2011 23:22:18 vasta tsitaadiga

Need alla AH pakkujad käivad küll närvidele. Kunagi suht tihti müüsin monitore. Panin alghinna 30€, pakuti 25€, panin hiljem siis 25€ teised monitorid, oli vaja kiiresti maha müüa, teadsin, et 25€ eest peaks ju siis ostjaid olema - pakuti 20€.
Ja vahepeal tundub tõesti kahtlane kui müüja ütleb, et PS-s pakuti rohkem. No minupoolest rääkigu PS teel, aga kui öelda teemas, et PS-s pakuti rohkem, siis peaks pakkuja nime ikka mainima. Räägin isegi mõne huvilisega PS teel, aga teemas vähemalt mainin nime kui ta pakkumise teeb.

RaleStinre
külaline

sõnum 01.12.2011 23:34:31 vasta tsitaadiga

Taavi©, liigkasuvõtja... ei usu eriti, et 64 EUR iga tehingu pealt kus ma pean arvuti pilbasteks kiskuma, ära puhastama, jahutust modifitseerima, mõned vigased detailid asendama ja uue tarkvara arvutile installeerima oleks nagu liig aga eks igaüks hindab oma tööd omamoodi.

Tunnistan, et pakun sageli alla alghinna aga mitte kunagi alla 64 EUR turuhinna ehk selle hinna mille eest ma kindlasti tean, et ma saan selle asja müüdud ja no miks peaks hoidma omateda fakti, et kusagilt poest saab sama hinna eest või isegi odavamalt sama võimsa/kvaliteetse asja? Eriti veel kui on määratud alghind kõvasti üle poehinna ehk siis on palju neid kasutajaid kes panevad oma 20 aastat tagasi ostetud "külmkapile" praeguse poehinna mis on vähemalt minu arvates taunitav sest kui tahad müüa- ole mees ja kasuta google otsingut (mida iga siinne HV kasutaja oskama peaks) ja uuri kui palju eest sinu "külmkappi" tänapäeval müüakse.

Eks igal asjal ole mitu vaatenurka ja alla alghinna pakkumine ei ole vähemalt minu puhul niisama pakkumine- on mitmeid ja mitmeid kordi olnud juhuseid kus olen saanud kätte asja ca. 50% turuhinnaga sest müüjal on kiiresti raha olnud vaja ja seda just tänu alla alghinna teemasse tehtud pakkumisele.

Enda müügiteemasse tehtud viide odavamale kohale ei häiriks- eks siis langetan hinda ja lepin olukorraga aga üldiselt enne müüki/ostu teen väga põhjaliku hetkese turu- uuringu.

Samuti olen ise mitmeid kordi alla aghinna kaupa müünud sest alati tähendab seisev raha minu jaoks kahjumit ja mida kauem läheb müügiga- seda suuremaid summasid kaotan ehk siis vahepeal tuleb asi loovutada ka alla ostuhinna (kui juba järgnev suurem tehing seisab selle seisva raha taga) mis on paraku turumajanduse üks põhialuseid- tuleb osata kaotada, et hiljem võita rohkem.
tagasi üles
guardv
HV veteran
guardv

sõnum 01.12.2011 23:57:39 vasta tsitaadiga

ElariErnits või RaleStinre, vahet pole. Aga Taavi, kas kütet saab veel?
Kommentaarid: 165 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 15 :: 5 :: 122
tagasi üles
Betamax
HV Guru
Betamax

sõnum 02.12.2011 01:06:56 vasta tsitaadiga

keevitus, su soovitused/nõudmised äriteemade osas on tiba radikaalsed kasutaja kohta, kellel on HV vaatleja staatus ja reaalselt 4 ärilist kommentaari icon_rolleyes.gif
Kommentaarid: 733 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 554
tagasi üles
NightStriker
HV veteran

sõnum 02.12.2011 03:23:33 vasta tsitaadiga

Hinnavaatluse müügifoorumi reeglites võiks olla link siia: http://www.riigikantselei.ee/arhiiv/atp/Koolitus/oppematerjal/mikmak.htm#12 Mõned turumajanduse algteadmised võiksid siiski endale selgeks tehtud olla. Kui müüja küsib oma kauba eest rohkem, kui kasvõi üksainus turul olev ostja on nõus maksma, siis tehingut ei toimu.

Rohkem kui paar korda olen oma pakkumise tühistanud, sest müüja ei pea vajalikuks minu pakkumisele nädala jooksul isegi reageerida. Mida ma siis tegema pean? Ootama veel nädala, et keegi veel peale minu pakuks ja saaks teda üle pakkuda, et müüja oma ideaalhinna kätte saaks ja tehing lõpuks toimuks? Iseennast igaks juhuks üle pakkuda on ajuvaba ja kõigi kapitalismi põhimõtete rikkumine. Üldjuhul alla alghinna ei paku, aga 75% müüjatest, kellega kokku olen puutunud on flegmad, kes mõõdavad aega nädalates ja alghinna peale ei reageeri. Ma ei äritse siin küll tihti, aga ära jäänud tehinguid on eelmainitud põhjustel kordades rohkem, kui lõpuni viidud tehinguid.

keevitus
HV kasutaja

sõnum 02.12.2011 09:02:07 vasta tsitaadiga

Betamax kirjutas:
keevitus, su soovitused/nõudmised äriteemade osas on tiba radikaalsed kasutaja kohta, kellel on HV vaatleja staatus ja reaalselt 4 ärilist kommentaari icon_rolleyes.gif

Betamax tee nüüd palun vaatlejale selgeks mida täpsemalt sa selle lausega öelda tahad?
tagasi üles
Tanel
HV Guru
Tanel

sõnum 02.12.2011 09:55:21 vasta tsitaadiga

Ärifoorum on nagu teadetetahvel, kus kehtivad teatud piirangud ja reeglid - muu on kõik kasutajate endi teha.
Aga sellised ettepanekud nagu siin on esitatud, tähendaks sisuliselt osta.ee tüüpi oksjonikeskkonna loomist või siis täiesti totaalkontrolli (k.a privade kontroll) jne loomist, mida me kindlasti teha ei kavatse.

Seega tuleb kas aktsepteerida HV ärifoorumit sellisena nagu ta on või oma äri mujal teha.
Mingeid suuri muudatusi kindlasti plaanis ei ole.

tagasi üles
DigeBeni
HV Guru
DigeBeni

sõnum 02.12.2011 10:08:01 vasta tsitaadiga

Taavi©, selleks ongi vaja neist vahejuhtumitest alati teada anda, moderaatorid ei "skänni" 24/7 kõigi teemade iga posti ja iga sõna ja nii mõndagi võib jääda märkamata ...
Betamax
HV Guru
Betamax

sõnum 02.12.2011 11:31:02 vasta tsitaadiga

keevitus kirjutas:
Betamax kirjutas:

Betamax tee nüüd palun vaatlejale selgeks mida täpsemalt sa selle lausega öelda tahad?

Vaadates su kommentaare ja aktiivsust, siis jääb vägisi mulje, et foorumit sa eriti tihti ei külasta ja äriliselt väga aktiivne pole. Seetõttu jääb mõistetamatuks ka taoline peaaegu ründav toon icon_rolleyes.gif
Kommentaarid: 733 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 554
tagasi üles
keevitus
HV kasutaja

sõnum 02.12.2011 11:41:28 vasta tsitaadiga

Betamax kirjutas:
keevitus kirjutas:
Betamax kirjutas:

Vaadates su kommentaare ja aktiivsust, siis jääb vägisi mulje, et foorumit sa eriti tihti ei külasta ja äriliselt väga aktiivne pole. Seetõttu jääb mõistetamatuks ka taoline peaaegu ründav toon icon_rolleyes.gif

ilmselgelt oli selle postituse peamine mõte juhtida tähelepanu olukorrale ja vbl mõni seeläbi taasavastab eetika icon_smile.gif
ma arvan, et just mina olen õige rääkima kuna olen siin tõesti harv külastaja, aga kohe selline asi jääb silma, mis tegelikult peletab eemale.
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   See teema on lukus, sa ei saa siin muuta postitusi või vastata teemale! Vaidlused »  Parem HV »  Ärifoorumi kasutajad mine lehele 1, 2, 3, 4  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.