Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Tanel
HV Guru

|
21.11.2011 17:21:21
Tele2 kattis Eesti 3,5G internetiga |
|
|
link :: TELE2
Pressiteade Tele2 Eesti AS - Tele2 kattis Eesti 3,5G põhivõrguga, mis võimaldab nüüdsest kõikjal Eestis kasutada kiiret ja soodsat mobiilset internetti. Tele2 Eesti tehnoloogiadirektori Mart Nielseni sõnul jätkab ettevõte järgnevas etapis võrgu tihendamise ning internetimahtude suurendamisega vastavalt kasutuse kasvule. „Täna võime öelda, et kiire interneti välislevi on jõudnud igasse Eestimaa paika, kuid tööd sellega ei lõpe. Mobiilne internet on kõige kiiremini kasvav sideteenus, mille kasutusmahud on viimase kahe aastaga kasvanud üle 25 korra ja teevad pea igal nädalal uue rekordi. Töö võrgu arendamisega on seetõttu järjepidev protsess,“ sõnas Nielsen.
Paralleelselt 3,5G võrgu edasise täiendamisega alustab Tele2 järgmisel aastal 4G andmesidevõrgu ehitusega. „Kuigi täna ei ole 4G-l eeliseid 3,5G ees, alustame tulevikku vaadates järgmisel aastal ka 4G võrgu ehitusega. 4G seadmed on täna veel kallid ning kasutusvõimalused piiratud. Seetõttu oleme tänu uudsetele tehnoloogiatele suutnud viia 3,5G interneti ülikiirele tasemele, mida saavad kasutada kõik meie kliendid,“ sõnas Nielsen. „Kliente huvitab eelkõige soodsa hinnaga stabiilne kiire internet ning seda pakub veel mõnda aega 3,5G võrk.“
Tele2 valminud 3,5G võrk kasutab valdavalt uudset Nokia Siemens Networks’i poolt tarnitud Dual-Cell HSPA tehnoloogiat, mis võimaldab ühilduva kasutajaseadme olemasolul pakkuda 3,5G võrgus kuni 42 megabitise kiirusega andmesideühendust. Valdavalt ulatuvad allalaadimiskiirused Tele2 võrgus kuni 21,2 megabitini sekundis.
Eesti mobiilsideturul pakub Tele2 kõige soodsamat kvaliteetset mobiilse interneti teenust. Täpsem info pakettide kohta on kättesaadav Tele2 kodulehel.
Eesti suuruselt teine mobiilsideoperaator Tele2 kuulub rahvusvahelisse telekommunikatsiooniettevõtete kontserni Tele2 AB. Tele2 eesmärgiks on pakkuda parima hinnaga kvaliteetseid
mobiilsideteenuseid nii era- kui äriklientidele. Tele2 Eesti turuosa on TNS Emori poolt läbi viidud turu-uuringu “Brand Tracker Survey” andmetel 33%, millega ettevõtte omab mobiilsideturul teist
positsiooni. Tele2 osutab Eestis teenuseid ligi 490 000 kliendile. Ülemaailmselt kasutab Tele2 teenuseid 31 miljonit klienti kokku 11 riigis.
_________________ Hinnavaatlus.ee - leia parim hind!
HV valuutakalkulaator |
|
Kommentaarid: 465 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
12 :: |
7 :: |
358 |
|
tagasi üles |
|
 |
Vahur
HV Guru

|
21.11.2011 17:23:45
|
|
|
Järgmine kuu proovime selle 3,5G siis Ida-Virumaa metsade vahel ära, kus normaalselt helistada ka ei saa
|
|
Kommentaarid: 458 loe/lisa |
   |
0 :: |
388 |
|
tagasi üles |
|
 |
ViskeRelv
HV Guru

|
21.11.2011 17:28:44
|
|
|
Minu telefon näitab Tabiveres senini 1-2 pulka nigelat 3G levi. Ja pidevalt on must auk.
|
|
Kommentaarid: 187 loe/lisa |
   |
2 :: |
1 :: |
167 |
|
tagasi üles |
|
 |
Cloner
HV kasutaja

|
21.11.2011 17:28:45
|
|
|
Unistustes ja ideaalsetes tingimustes on neil võib-olla tõesti kaetud terve Eesti.
|
|
Kommentaarid: 11 loe/lisa |
   |
11 |
|
tagasi üles |
|
 |
olc
HV Guru

|
21.11.2011 17:29:23
|
|
|
No mis asja. Istun Tartu linna servas ja gprs pidevalt ees. Teine koht, mida oskan kohe nimetada, kus pole peale Edge midagi näinud - Vastse-Kuuste Põlvamaal. Peale seda asulat põllul kohe tekib 3G ja natuke Põlva poole minna on 3G, kuid asulas EDGE. Küllap neid kohti veelgi.
|
|
Kommentaarid: 137 loe/lisa |
   |
125 |
|
tagasi üles |
|
 |
UB
HV Guru

|
21.11.2011 17:47:18
|
|
|
Ida-Virumaa Alugaguse metsas pole Tele2-ga küll midagi peale hakata, kuid kõikjal kus levi on, tundub ka 3G levivat (vähemalt seal kus mina olen käinud).
|
|
Kommentaarid: 45 loe/lisa |
   |
39 |
|
tagasi üles |
|
 |
bigmarx
HV Guru

|
21.11.2011 17:49:20
|
|
|
Ma tean kodukandis päris mitut paika, kus 3g ei toimi, 2g on kenasti olemas. Samas mine tea, viimase kuu jooksul ehk miskit muutunud...
_________________ "Kes naerab viimasena? Ma olen siis teie järel!" |
|
Kommentaarid: 485 loe/lisa |
   |
385 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
   |
358 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tiim
HV veteran

|
21.11.2011 17:57:35
|
|
|
siin pole hetkel ka peale edge kohanud..
_________________ mida sa vahid mu allkirja, AHV raisk |
|
Kommentaarid: 49 loe/lisa |
   |
43 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
   |
358 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tiim
HV veteran

|
21.11.2011 18:02:47
|
|
|
juba küsitud
_________________ mida sa vahid mu allkirja, AHV raisk |
|
Kommentaarid: 49 loe/lisa |
   |
43 |
|
tagasi üles |
|
 |
SurfData
HV Guru

|
21.11.2011 18:21:45
|
|
|
ma olen küll suhteliselt rahul nende arenguga. Kodus käies oli linnast ~3km eemal maal netikiiruseks 6mbit/s (mobiiltelefonist jutt siis), just enne seda pakuti sinna telefoni teel vägevat internetti (0,5mbit - 13,37+km, 1mbit - 17,85+km ja 6mbit - 22,32+km). Võrdluseks et 4,9€ kuus maksev mobiilne nett on kiirem ja 5x odavam Kodus korteris oli lähim speedtesti punkt SOSNOVÕI BOR ja seal sain üle 8mbit/s. Tartus sünnipäeval käies sai ka möödaminnes testitud kuidas seal lood on...5mbit/s kiiruseks ja testserver Riias. Siin tlnas õhtuti voodis lesides olen enamasti testides saanud ~4,6mbit/s. Siin madara lähistel söögikohas tulika põigus paksude kivimüüride keskel ruumis sees üle 5mbit/s. Olen väga mitmeid kuulnud kurtmas tegelikult, et tele2 on juba norm kiirusega nett seal kus teised oma EMT firmatelefonidega peavad edges veel istuma. Hiljuti Riiast bussiga tulles oli minul juba 1mbit/s mõlemas suunas kiiruseks kui EMT omad veel edges olid. Eks on ka kohti kus kiirused on aeglasemad ja olen soovitanud neil neid pisut parandada. Saku lähistel kasemetsa/kiisa kandis on näiteks elisal paremad tulemused ja tele2 oma suht aeglane, seal saab küll ainult suviti käidud aga siiski ootan ka seal paranemist
|
|
Kommentaarid: 84 loe/lisa |
   |
74 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
21.11.2011 19:02:06
|
|
|
SurfData: Tee pikemaid teste, siis näed, kuidas kiirused kõiguvad ikka väga suures vahemikus, väga kõrgelt - väga madalale. Ja pikaajaline keskmine tuleb ka tänu sellele üsna madal.
Kasutasin hiljuti kuuajalist, piiramatu kiirusega Mobiilinternetikaarti ja sellega jooksid pikad, pidevad testid. Üksikud korrad kuu jooksul olid kiirused "üle 10 megabiti", siis mingi väike osa oli nii a 6-7 megabitti ja suurem enamus kiirusest oli tegelikult hoopis nii 1-2 megabitti. Ning selliseks kujunes ka enam-vähem kuu keskmine. Aeglane kiirus lihtsalt sõi ära lühiajalised, üksikud kiiruse-boostid.
----------------------------------
Ja seepärast sai ka püsti pandud küsimus, et millal Tele 2 oma kanalimahtusid suurendama hakkab, et natukenegi paremat ja stabiilsemat kiirust saada.
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
revo1
HV kasutaja

|
22.11.2011 01:00:53
|
|
|
tahanteada, millised testid?(käisid jälle google.ee-s ja vaatasid, mitme sekiga avaneb?) krt sa ajad koguaeg sellist paska, et proovi sa aru saada, et oled sa nüüd mõistusega asja juures või mitte.
Fakt on see, et kõik üritavad eestit katta 3.5G netiga, aga reklaamivad seda varem kui väiksesse lõuna-eesti piiriäärsesse külla 3.5G on jõudnud.Hea, kui 3G-dki vahest näeb. Tavaline on see, et külas tiksud 2G netiga, kuigi mast on sinust 7km kaugusel
Ma ei tea vb mõni ajuhaige mõttekaaslane on külastanud Elisa "sõltumatut" kiiruse uuringut http://elisa.ee/et/Eraklient/mint-mobiilis/565/Kiirused-ja-leviala . Paraku on reaalsed kiirused nii 1mega, kui sedagi. Isegi Tartu kesklinnas.
Ilusat päev jätku.
|
|
Kommentaarid: 12 loe/lisa |
   |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
AKE
HV kasutaja
|
22.11.2011 11:22:24
|
|
|
Ma ei ole kohe kindlasti sinu mõttekaaslane, sest nii idiootsete mõtteavalduste kaaslane ei saagi normaalne inimene olla. Ma olen külastanud nii seda Elisa kiirustestide lehte, kui nii mõndagi teist kiirustestide lehte - kas selle peale on sinul õigus nimetada mind ajuhaigeks?? Mine ravile palun....
Teemasse kommentaariks, et mitte ükski operaator ei ole katnud Eestis 3,5G leviga, selle koha pealt paneb Tele 2 ikka täiega lausvalet. Kuniks on kasvõi üks külakene (ja ei pea olema külakene, ka suur Harjumaa alev on piisav...) katkendliku edgega, ei ole Eesti kaetud ja lausvaletamise maailmameister mobiilioperaatorite klassis Tele 2 võiks lõpetada juba selle kärbsete pähe ajamise.
|
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
22.11.2011 11:38:55
|
|
|
Vaidlemise asemel võiks selle aja kulutada mõne pikema testi läbiviimiseks. Siis on alles ikkagi näha, et mis on tegelik kiirus ja mis on lühiajaline, Boost-kiirus.
Kes ei usu, et see nii on, siis see võib vaadata järgmist pilti.
Pilt on kaheosaline, ühel pool siis tüüpkiirus ja teisel pool, paar korda kuus kinnipüütud Boost-kiirus.
Testmodemiks siis Huawei E1820 (kuni 21 megabitti kiirusega HSPA+) modem
Ja testpaketiks Tele 2-e 30-päevane "piiramatu kiirusega mobiilinterneti-kaart". (see, mis modemitega kaasas on).
Ja nüüd siis pilt ise:
http://www.upload.ee/image/1830644/22.png
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
SurfData
HV Guru

|
22.11.2011 13:16:48
|
|
|
tahanteada kirjutas: |
SurfData: Tee pikemaid teste, siis näed, kuidas kiirused kõiguvad ikka väga suures vahemikus, väga kõrgelt - väga madalale. Ja pikaajaline keskmine tuleb ka tänu sellele üsna madal.
Kasutasin hiljuti kuuajalist, piiramatu kiirusega Mobiilinternetikaarti ja sellega jooksid pikad, pidevad testid. Üksikud korrad kuu jooksul olid kiirused "üle 10 megabiti", siis mingi väike osa oli nii a 6-7 megabitti ja suurem enamus kiirusest oli tegelikult hoopis nii 1-2 megabitti. Ning selliseks kujunes ka enam-vähem kuu keskmine. Aeglane kiirus lihtsalt sõi ära lühiajalised, üksikud kiiruse-boostid.
----------------------------------
Ja seepärast sai ka püsti pandud küsimus, et millal Tele 2 oma kanalimahtusid suurendama hakkab, et natukenegi paremat ja stabiilsemat kiirust saada. |
Tegu on mobiiltelefoniga, seega milleks koormata telefoni 24/7 kiiruse mõõtmisega, see tõmbab aku tühjaks nagu naksti. Hetkel on 2,5 päeva töös olnud ja akut jagub veel homseni (HTC sensation 4,3"). Mina kasutan netti siis kui vaja, enamasti email (telefoniga tehtud piltide saatmine vms), veeb ja android market + apps/games updated (igakuine traffik on 300MB-1GB mul, limiidiks on 5GB). Nendega kõikide asjadega saab ilusti ja kiiresti hakkama enamus kohtades kus ma olen. Ma ka mainisin, et seal saku lähistel kasemetsas/kiisas olen täheldanud aeglasemaid kiiruseid ja mobiilne brausimine väga kriitikat ei kannata ja ootan tulemuste paranemist, mujal on asjade ajamiseks piisavalt kiire ja mõnes uues kohas olles saab möödaminnes testitud. Ma poleks uskunud, et mul kodukandis linnast väljas maakohas, kus iga maja on teisest 1km kaugusel on võimalik moblaga saada 6mbit/s nett Tln-Tartu maanteel on tele2 lausa lust netis olla, erinevalt teistest
|
|
Kommentaarid: 84 loe/lisa |
   |
74 |
|
tagasi üles |
|
 |
mteachx
HV Guru

|
22.11.2011 17:44:33
|
|
|
Olude sunnil tulin ka nii kuuks - paariks mobiilse neti peale üle(TELE2). Tööl on 3G kenasti näitamas, Kodus EDGE siiski veel. Tartu ropka kandis seda. Pidin kohe mainima.. ;P
Aga ei, muidu ühendus stabiilne ja ok selles suhtes!
_________________ Vahetan tabletite/telefonide ekraane.Küsi lisa!
https://www.facebook.com/NutiPartner
SisNok OÜ - Sinu isiklik nutipartner |
|
Kommentaarid: 587 loe/lisa |
   |
477 |
|
tagasi üles |
|
 |
Jänes
HV kasutaja
|
24.11.2011 23:02:19
|
|
|
AKE kirjutas: |
Teemasse kommentaariks, et mitte ükski operaator ei ole katnud Eestis 3,5G leviga, selle koha pealt paneb Tele 2 ikka täiega lausvalet. Kuniks on kasvõi üks külakene (ja ei pea olema külakene, ka suur Harjumaa alev on piisav...) katkendliku edgega, ei ole Eesti kaetud ja lausvaletamise maailmameister mobiilioperaatorite klassis Tele 2 võiks lõpetada juba selle kärbsete pähe ajamise. |
Ei ole Eesti kaetud isegi mitte tavalise kõneleviga 100%, 3g ja muust säärasest ei tasu rääkidagi. Siin Lääne-Virumaal on päris mitu kohta, kus pole võimalik emt-ga isegi rääkida. Aga reklaam on neil kõigil võimas.
|
|
Kommentaarid: 6 loe/lisa |
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
26.11.2011 07:09:44
|
|
|
Ju siis (maa)rahva hääl pole piisavalt tugev, erinevates portaalides (kasvõi praeguseski) on hea võimalus neid kitsaskohti välja tuua, kuna antud teemasid jälgivad tegelikult ka telekomid.
_________________ Hinnavaatlus.ee - leia parim hind!
HV valuutakalkulaator |
|
   |
358 |
|
tagasi üles |
|
 |
Braien
HV Guru

|
26.11.2011 09:39:27
|
|
|
mteachx kirjutas: |
Olude sunnil tulin ka nii kuuks - paariks mobiilse neti peale üle(TELE2). Tööl on 3G kenasti näitamas, Kodus EDGE siiski veel. Tartu ropka kandis seda. Pidin kohe mainima.. ;P
Aga ei, muidu ühendus stabiilne ja ok selles suhtes! |
Millega sa interneti püüad?
Mul ropka tänaval 3g täis postid.
Telefoniks lg P500
Endal muidu Tele2 3g-ga probleeme pole olnud, aga Tallinn-Tartu maanteel küll vahepeal kaob ära.
_________________ Has anyone really been far even as decided to use even go want to do look more like? |
|
Kommentaarid: 102 loe/lisa |
   |
90 |
|
tagasi üles |
|
 |
mteachx
HV Guru

|
26.11.2011 11:37:27
|
|
|
braien334, Võrguvaba emt netipulgaga. Käsitsi võrku otsides ainult 2G Teke2's. Vasara tn on 3G, Ropka tn on 2G.. : )
_________________ Vahetan tabletite/telefonide ekraane.Küsi lisa!
https://www.facebook.com/NutiPartner
SisNok OÜ - Sinu isiklik nutipartner |
|
Kommentaarid: 587 loe/lisa |
   |
477 |
|
tagasi üles |