Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Astronaut
HV vaatleja

|
14.11.2011 19:35:44
Sülearvuti BIOS-i parandus (ASUS Z97V) |
|
|
Selline probleem siis, et kas keegi teab Eestis selliseid kohtasid kus teostatakse sülearvuti BIOS e vahetust või taastamist .
Probleem ise on selline, et mingi hetk õnnestus ASUS z97V emaplaadiga sülearvutil ülekirjutada bios aga masin enam tööle ei lähe (st. pilti ette ei võta ).
Kui teate mõnda korralikku kohta kus reaalselt selliseid asju ka teostatakse palun pakkuge ( ärge palun pakkuge, et vii sinna kust ostsid ja ka Eestipoolne ASUSe esindus ei oska niisuguseid asju teha )
|
|
tagasi üles |
|
 |
Braien
HV Guru

|
14.11.2011 19:42:32
|
|
|
Ma olen kindel, et möni kasutaja siit foorumist oskab ka sellist asja teha, postita töövahenduse alla.
Ilmselt oleks vaja vana BIOS kivi maha joota ja uus asemele, uue peaks saama ebayst.
_________________ Has anyone really been far even as decided to use even go want to do look more like? |
|
tagasi üles |
|
 |
Astronaut
HV vaatleja

|
14.11.2011 19:44:27
|
|
|
Eitahaks päris mõnel kasutajal lasta teha tahaks sellist korralikumat kohta veidi ... asi selles, et ma ka ise olen proovinud seda ja see pole lihtne biose ülekirjutamine vaid veidi spetsiifilisem ... antud firma või koht peaks teadma kas selline asi on üldse võimalik
Kiibi vahetuse korral oleks tegu ikkagi spets pingi ja asjadega.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Braien
HV Guru

|
14.11.2011 19:46:01
|
|
|
Astronaut, Pole see muu kui bios kivi maha jootmine ja uue asemele jootmine.
Ega selles foorumis on kogemustega kasutajaid ka.
_________________ Has anyone really been far even as decided to use even go want to do look more like? |
|
tagasi üles |
|
 |
Astronaut
HV vaatleja

|
14.11.2011 19:48:55
|
|
|
Jah noh eks siis paistab kui keegi mingit mõistlikku firmat ei paku mis võiks aidata ( tahaks ikka garantiid asjale jne. )
Aga tänan vastuse eest
|
|
tagasi üles |
|
 |
The_Boss
HV Guru

|
14.11.2011 19:49:21
|
|
|
Naised saunas rääkisid, et Elfa pood omab vajalikke vahendeid ja oskusi...
_________________ Pakun sülearvutite tolmupuhastust, termopasta vahetust, emaplaatide remonti ja BIOS paroolide eemaldust. |
|
tagasi üles |
|
 |
afex
HV kasutaja

|
14.11.2011 22:47:40
|
|
|
Pilt kadus kohe peale biosi update tegemist? Kas update tegemine ebaõnnestus, mingi teade ekraanil, jooksis kokku?
Millist garantiid ootad?
Üks võimalus on tellida uus emaplaat esindusest, garantiiga ja puha...
|
|
tagasi üles |
|
 |
Astronaut
HV vaatleja

|
15.11.2011 02:41:40
|
|
|
ASUS esindus Eestis väidab, et nende kaudu võimalust tellida ei ole kahjuks .... kuna arvuti ei ole puhtalt ASUSe oma vaid ASUSe juppidest kokku pandud.
jah Pilt kadus ilmselt kuna minu arvutil on veidi vanem biose kiibi versioon kui uuematel ja peale on lastud uuema arvuti biose versioon.
Garantiilt ootan seda, et arvuti tööle läheks ( ja see töö ka mõne kuu vähemalt garantiiliselt kestaks) või kui ei lähe siis emaplaat täiesti rikutud ei oleks (maksta ka väga ei tahaks kui tööle ei lähe )
|
|
tagasi üles |
|
 |
rosin
HV kasutaja

|
15.11.2011 11:14:01
Re: Sülearvuti BIOS-i parandus (ASUS Z97V) |
|
|
Astronaut kirjutas: |
Probleem ise on selline, et mingi hetk õnnestus ASUS z97V emaplaadiga sülearvutil ülekirjutada bios aga masin enam tööle ei lähe (st. pilti ette ei võta ). |
Kas sul arvuti muidu voolu sisse võtab?
Üks võimalus oleks veel proovida BIOS Crisis Recovery Diskiga. Ei vaja arvuti lahti lammutamist.
|
|
tagasi üles |
|
 |
siLc
HV Guru
|
15.11.2011 14:21:27
|
|
|
Z97V ei kasutab AwardBIOS-i, sel ei ole sedasama Crisis Recovery´i võimalust nagu PhoenixBIOS-i kasutavatel teistel toorikutel. Kui arvuti käima läheb aga pilti pole, siis võibolla aitab DOS startup flopi tegemine USB flopiseadme abil, flopile BIOSi flashi tõstmine, autoexec.bat´i flashimise rea lisamine. Lõpuks torka USB flopiseade Z97V-le külge ja lase arvuti käima. Kui kõik toimib nagu eeldan, siis peaks arvuti hakkama flopi pealt lugema ning mõningase ootamise peale peaks BIOSi flash toimuma. Kui veab, on peale restarti pilt taas ees.
ASUSe "esindusse" Z97V-ga minna pold küll tarbekas - see mudel on barebone, millest tõenäoliselt omab teadmisi see asutus, kes selle müüs. Ilmselt Ordi või ML oskavad midagi kosta.
|
|
tagasi üles |
|
 |
A.S.
HV Guru
|
15.11.2011 14:44:29
|
|
|
See Z97V, mis Asuse lehel on, kasutab AMI BIOS-i. AMI taastamine on enamasti suhteliselt lihtne, tuleb BIOS-i fail kirjutada disketile (sageli sobib ka CD plaat) õige nimega (antud juhul sobiks Z97V.ROM või AMIBOOT.ROM), andmekandja sisse ja arvuti käima.
Sellele õpetusele ma muidugi mingit garantiid ei anna, isegi mitte eluaegset garantiid.
|
|
tagasi üles |
|
 |
rosin
HV kasutaja

|
15.11.2011 15:15:36
|
|
|
USB Flopiseadmega flashimist ma mõtlesingi. Sellega peaks küll toimima.
|
|
tagasi üles |
|
 |
robema
HV kasutaja
|
15.11.2011 17:30:54
|
|
|
Asuse emaplaadid kasutavad jah, AMI BIOS'i. Reeglina ei pea füüsiliselt BIOS kivi kallale minema. Kui mujalt abi ei saa, pöördu julgelt, saab hakkama. ASUS'ega suht soojad suhted
_________________ 1+1=0 |
|
tagasi üles |
|
 |
Astronaut
HV vaatleja

|
15.11.2011 21:00:49
|
|
|
Arvuti võtab ilusti voolu taha ning ilmselt vajadusel loeks ka cd sedet või -USB
Olen neid mõlemaid versioone proovinud nii Floppy kui ka cd abil ning ei aidanud... Kõige kurvem ongi see, et mul ei ole aimugi milline bios tarkvara sinna peale sobib. Need mis ASUS lehel olemas on kahjuks sinna ei lähe kuna on tegemist mingi plaadi algsema versiooniga ja biose kiip on vanem
Biose vahetamisel ehk olekski võimalik see uuema vastu vahetada - selle kohta aga mina täpselt eiteagi
Jama on ka see, et niimoodi proovides võin ma sellepeale mingi vääääääääga kaua aega raisata .... päris palju on juba raisatud ka Mingi firma või keegi kes täpselt sellise probleemiga on enne kokku puutunud teaks ehk täpselt mida ette võtta
|
|
tagasi üles |
|
 |
A.S.
HV Guru
|
15.11.2011 22:01:33
|
|
|
Sellist firmat vist polegi olemas, mis BIOS-i taastamisele spetsialiseerunud. Võid proovida õnne suvalistes arvutifirmades, ehk keegi viitsib asjaga tegelda. Kõige suurem töö saab ilmselt olema õige BIOS-i versiooni leidmine.
|
|
tagasi üles |
|
 |
siLc
HV Guru
|
15.11.2011 22:22:55
|
|
|
A.S. kirjutas: |
Kõige suurem töö saab ilmselt olema õige BIOS-i versiooni leidmine. |
Nalja teed või?
http://support.asus.com/Download.aspx?SLanguage=en&m=Z97V&p=3&s=137 <- vali suvaline opsüsteem ja avanevas BIOS alajaotuses on tervelt 4 eri BIOSi versiooni, mida proovida. Kunagi ammu flashisin ühte Z97V-d 0702 versiooniga ning see jäi ellu...
|
|
tagasi üles |
|
 |
A.S.
HV Guru
|
15.11.2011 22:56:38
|
|
|
Et kui Asus BIOS ei sobi, siis Generic sobib ja vastupidi. Ilmselt tõesti, katsetamise asi rohkem (ja eks see olegi see kõige suurem töö ).
|
|
tagasi üles |
|
 |
Astronaut
HV vaatleja

|
16.11.2011 03:38:53
|
|
|
A.S., not helping
siLc, Sa ilmselt flashisid töötavat arvutit ? see on lihtne aga paraku ilma pildita arvutiga on veidi raskem ja ma natuke kahtlustan, et ükski nendest versioonidest sellele biose kiibile ei kõlba ( nagu ma varem mainisin teist tüüpi biose kiip kui uuematel mudelitel).
Selletõttu ma otsingi inimest kes oskaks seda teha või mõnda firmat kellel on kogemusi tänapäevaste biose kiipide ümberjootmisega
|
|
tagasi üles |
|
 |
tarc
HV Guru

|
16.11.2011 09:44:42
|
|
|
Astronaut kirjutas: |
Selletõttu ma otsingi inimest kes oskaks seda teha või mõnda firmat kellel on kogemusi tänapäevaste biose kiipide ümberjootmisega  |
Samas aegruumis umbes 10 tundi tagasi.
robema kirjutas: |
Asuse emaplaadid kasutavad jah, AMI BIOS'i. Reeglina ei pea füüsiliselt BIOS kivi kallale minema. Kui mujalt abi ei saa, pöördu julgelt, saab hakkama. ASUS'ega suht soojad suhted  |
_________________ Pakkumistes arvestan, et kodanik asub Tallinnas Tondil, kui profiilis pole märgitud teisiti.
Prosed, mälud, kettad, lcd-d, wifid, wwanid, laadijad ja muu. PS-is lähem inf. |
|
tagasi üles |
|
 |
Froggy
HV kasutaja

|
16.11.2011 10:08:29
|
|
|
Kui plaadi või floppi sisse paned siis Alt+F2 vajutad? Kohe peale voolu sisse lülitamist.
Paar aastat tagasi oli sama probleem ja sain korda
|
|
tagasi üles |
|
 |
rosin
HV kasutaja

|
16.11.2011 11:56:15
|
|
|
Ei ole vaja seda kiipi ümber joota. Saab blind bios flashiga ilmselt korda. Iseendal niimoodi mõned arvutid korda saanud.
Võin ju proovida ka sinu oma ravida, enne kui päris kivi vahetama hakkad. Asun ka Tallinnas.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Astronaut
HV vaatleja

|
22.11.2011 05:58:18
|
|
|
Mul ei ole sellele kiibile sobivat biost ( need ei tundu töötavat mis on üleval asuse lehel kuna on mõeldud uuemale kiibile plaadil aga on mingi teistsugune.) . Aga jah kui ma natuke aega saan siis ma hakkan kõiki abivalmeid tülitama
|
|
tagasi üles |
|
 |
|