Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
Kas kasutad rattakiivrit? |
Kasutan. |
|
44% |
[ 88 ] |
Plaanin kasutama hakata, kui ... (täpsistan teemas) |
|
8% |
[ 16 ] |
Ei kasuta, sest kiivriga pole enam lahe |
|
21% |
[ 42 ] |
Ei kasuta, sest ... (täpsustan teemas) |
|
25% |
[ 50 ] |
|
hääli kokku : 196 |
|
autor |
|
ewur
HV veteran

|
26.10.2011 20:14:47
|
|
|
carlking kirjutas: |
...raju kuskilt järsemast mäest alla sõita siis... |
Ja siis esipidur põhja... Ma arvan, et sellel on ju kindlasti põhjus, miks esipidurit siin lühikese aja jooksul juba teist korda "propageeritakse". Ja just nimelt ainult esimest, nagu tagumist vaja polekski. Aga mul kui diletandil tulevad alati külmavärinad peale, kui sellele esipidurile mõtlen taolises olukorras...
|
|
Kommentaarid: 60 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
26.10.2011 20:19:12
|
|
|
ewur kirjutas: |
Ja siis esipidur põhja. |
Piduril on ka vahepealseid olekuid
Aga mul kui diletandil tulevad alati külmavärinad peale, kui sellele esipidurile mõtlen taolises olukorras... |
Puhtalt harjutamise küsimus. Mul pole probleemi umbes 3-4m jooksul (+ enda reaktsiooniaeg) 30km/h -> 0 minna asfaldi peal. Ainult tagapiduriga oleks see teekond kordi pikem.
_________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
Kommentaarid: 106 loe/lisa |
   |
1 :: |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
sakinaga
HV Guru
|
26.10.2011 20:20:58
|
|
|
Tagumine pidur ongi vajalik ainult hädapidurdamisel lisaks esipidurile ning mäest alla sõites (mägi on siis ikka üsna järsk kallak, kus ei ole kõvakate), ülejäänud olukordades on kordades efektiivsem kasutada esipidurit, ei ole tarvis tagumist ratast lohistada ja rehvi lõhkuda.
_________________ Tsensuur HinnaVaatluse foorumis |
|
Kommentaarid: 159 loe/lisa |
   |
151 |
|
tagasi üles |
|
 |
indrek27
HV vaatleja
|
26.10.2011 21:18:48
|
|
|
kui on kuiv siis esimene pidur hea, kui on vihmane ilm, siis mõlemad peale ja vahest ei ole neist ka kasu kui klotsid on märjad.
linnas sõita ilma piduriteta võib põhjustada õnnetused mida kahetsed elulõpuni. sõidad lapsele otsa, see on kohutav asi.
turvalisel ja kinnisel territooriumil jah või maanteel kus on kraavi sõitmise võimalus.
_________________ Teeme lapse või ostame iPhone'i? |
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
0 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
26.10.2011 21:22:40
|
|
|
carlking kirjutas: |
...raju kuskilt järsemast mäest alla sõita siis... |
Ja siis esipidur põhja... Ma arvan, et sellel on ju kindlasti põhjus, miks esipidurit siin lühikese aja jooksul juba teist korda "propageeritakse". Ja just nimelt ainult esimest, nagu tagumist vaja polekski. Aga mul kui diletandil tulevad alati külmavärinad peale, kui sellele esipidurile mõtlen taolises olukorras... |
ma ei mõtle pidurdamist... ma mõtlen seda, et jalad peavad ahvikombel kaasa väntama 100% ajast... debiilsus ning igapäevarattaks väga ebamugav variant... mingit klounaadi hea teha sellisega...saad tagurpidi sõita...siinkohal kasutaks teemas olevaid "Miks? Milleks?"
esi-tagapiduriga rattaga pidama saamine on "dela tehniki"... maastikul mõlemad pidurid põhja ja 90 kraadi alla ratas liikumissuunaga ning vägagi efektiivselt jääd pidama
_________________ People have been calling for a month and we've been sold out for a week or so.
|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
5 :: |
79 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
26.10.2011 21:27:17
|
|
|
indrek27 kirjutas: |
kui on vihmane ilm, siis mõlemad peale ja vahest ei ole neist ka kasu kui klotsid on märjad |
Vesi ei mõjuta pidurdusjõudu, vähemalt mitte kui sul on vähegi asised pidurid. On olnud olukordi kus olen sõitnud 15cm sügavuses vees ja ka seal pole pidama saamine probleemiks olnud. Muidugi ketastega on selle koha pealt veelgi vähem probleeme.
Ainus olukord kus on tõesti probleeme on kiilasjää kuid korralikud naelikud teevad ka sellel sõidu võimalikuks ja enam-vähem ohutuks
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
indrek27
HV vaatleja
|
26.10.2011 21:31:16
|
|
|
mul on hetkel mingid odavad klotsid, vilistavad ja kiunuvad ja kui märjaks saavad siis krudisevad.
|
   |
0 |
|
tagasi üles |
|
 |
prtv
HV Guru
|
26.10.2011 21:35:36
|
|
|
Ho Ho, mis põhjusel pidid sa 15cm sügavuses veeloigus seisma jääma?
_________________ |
|
Kommentaarid: 82 loe/lisa |
   |
2 :: |
73 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
26.10.2011 21:41:59
|
|
|
gan3b kirjutas: |
Ho Ho, mis põhjusel pidid sa 15cm sügavuses veeloigus seisma jääma? |
Sai kevadel sõidetud mööda Pirita metsaalust kus jalgrada oli sellise veekihiga kaetud ning telefon helises. Olin parasjagu üsna olulist kõnet ootamas ning kuna polnud kindel kaua võis telefon juba helisenud olla siis oligi vaja võimalikult kiirelt vastata.
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
Kassmees
Kreisi kasutaja

|
26.10.2011 22:23:48
|
|
|
Kui tahad odavalt head ja töökindlat pidurit, siis vana hea tagarummus asuv "jalgpidur" omab kõik teised ära. Sel puuduvad trossid, mis on käsipidurite nõrgim lüli. Unustad kontrollimise, jätad kulunud trossi vahetamata - ja ongi jama käes. Mul oli kunagi juhus jääda langusel ilma mõlemast pidurist, sest ussitanud trossid läksid pidurit vajutades pooleks nagu niidid. Sestsaadik eelistan linnas liikuda pigem sellise veloga, millel on taga rummusisene, tagurpidi väntamise peale rakenduv pidur. Esipidurit kasutan vaid lisajõuna libedal või suurelt kiiruselt pidama saamiseks.
|
|
Kommentaarid: 57 loe/lisa |
   |
46 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
26.10.2011 22:27:02
|
|
|
Ütle seda mu vanale ereliukasele mil pidi tihtipeale mitu ringi tagurpidi väntama enne, kui miskit mõikama hakkas
Rattale siiski tehakse aeg-ajalt hooldust ning trosside-klotside elus hoidmine on lihtsaim ja triviaalseim asi üldse. Olen sõitnud ratastega aastaringi ja iga ilmaga viimased ~6-7a ja pole veel kordagi suutnud pidureid ära lõhkuda.
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
libe
kvaliteetne mees

|
26.10.2011 23:02:11
|
|
|
Kassmees kirjutas: |
Kui tahad odavalt head ja töökindlat pidurit, siis vana hea tagarummus asuv "jalgpidur" omab kõik teised ära. Sel puuduvad trossid, mis on käsipidurite nõrgim lüli. Unustad kontrollimise, jätad kulunud trossi vahetamata - ja ongi jama käes. Mul oli kunagi juhus jääda langusel ilma mõlemast pidurist, sest ussitanud trossid läksid pidurit vajutades pooleks nagu niidid. Sestsaadik eelistan linnas liikuda pigem sellise veloga, millel on taga rummusisene, tagurpidi väntamise peale rakenduv pidur. Esipidurit kasutan vaid lisajõuna libedal või suurelt kiiruselt pidama saamiseks. |
tagarattaga pidurdamisel on ainsaks probleemiks pidurdamisel massi vajumine esirattale ja tagaratta vähene takistus hõõrdumisel
ühe sõnaga, see raibe lihtsalt ei pidurda isegi siis, kui pidur on töökorras
_________________ ☠ |
|
Kommentaarid: 82 loe/lisa |
   |
2 :: |
70 |
|
tagasi üles |
|
 |
Velociraptor
HV veteran

|
|
Kommentaarid: 32 loe/lisa |
   |
30 |
|
tagasi üles |
|
 |
explode
Kreisi kasutaja

|
30.10.2011 18:42:49
|
|
|
...
_________________ E30 |
|
Kommentaarid: 47 loe/lisa |
   |
44 |
|
tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
08.11.2011 04:42:00
|
|
|
SKG kirjutas: |
Plaanis GoPro HD Hero kaamera ka peale panna. Kulub ara, kuna see minu jaoks suhteliselt laia otstarbega. |
Heh, vedas et veel ara ei tellinud. Uus ja vingem valjas - HD Hero 2.
http://gopro.com/hd-hero2-cameras
edit:
Siin mõni Sigma omanik Data Center-i tarkvara ka kasutab?
http://www.sigma-data-center.com/eu/en/cmsDataCenter/1/0/0/0/startseite.html
_________________ 17/1/2023, Scart: "Selle sajandi senise möödunud aja üks suuremaid skandaale on hetkel lahti rullumas..."
6/4/2025, RFK Jr: "The most effective way to prevent the spread of measles is the MMR vaccines." |
|
Kommentaarid: 373 loe/lisa |
   |
3 :: |
313 |
|
tagasi üles |
|
 |
explode
Kreisi kasutaja

|
29.11.2011 20:28:56
|
|
|
Juhul kui kellelgi on veel plaanis fixiet ehitada siis mul on üle Joyteci esi-ja tagurumm. Tagurumm flip-flop.
Spoiler 
E: Kas leidub mõni huviline Tallinnas, kes on varem kodarate pikkust arvutanud?
Mul on olemas pöiad ja rummud ja oleks vaja teada kui pikad kodarad on vaja osta. Ehk mõni teadjam viitsib nelipaki eest välja arvutada. Asjad tooksin koju kätte.
Olen uurinud erinevaid spoke calculatoreid aga no ei jaga matsu ära. Lihtsam lasta kellelgi teha.
_________________ E30 |
|
   |
44 |
|
tagasi üles |
|
 |
fruity
HV vaatleja

|
29.11.2011 23:19:11
|
|
|
explode kirjutas: |
Juhul kui kellelgi on veel plaanis fixiet ehitada siis mul on üle Joyteci esi-ja tagurumm. Tagurumm flip-flop.
Spoiler 
E: Kas leidub mõni huviline Tallinnas, kes on varem kodarate pikkust arvutanud?
Mul on olemas pöiad ja rummud ja oleks vaja teada kui pikad kodarad on vaja osta. Ehk mõni teadjam viitsib nelipaki eest välja arvutada. Asjad tooksin koju kätte.
Olen uurinud erinevaid spoke calculatoreid aga no ei jaga matsu ära. Lihtsam lasta kellelgi teha. |
Kui palju rummud maksavad?
Tea kas tasubki mõõta.Ise oma fixiet ehitades viisin rummu ja pöia AVSK rattapoodi, ning järgmine päev oli valmis.
Terve suve suht karmi sõitu ja velg endiselt täiesti sirge (rehv 23-622).
Kasutan samuti ainult esipidurit, seisma saab ikka väga kärmelt, kuna jalgadega saab ka hoogu takistada.
Mida kiirem ülekanne seda raskem on jalgadega pidurdada.Mul on umbes 75 gear inch ,ehk üsna kiire.
Rattaks Start-Shosse budget fixed gear + esimene orig pidur.Siiamaani kõik toimib.
|
|
Kommentaarid: 16 loe/lisa |
   |
15 |
|
tagasi üles |
|
 |
explode
Kreisi kasutaja

|
30.11.2011 20:33:06
|
|
|
Rummud annaks ära 35EUR eest. Odavamalt neid ilmselt uuena ei leia.
Kuna mul on suhteliselt säästu projekt siis üritaks võimalikult palju asju ise kokku panna. Pealegi mul on vaja kindlalt musti kodaraid ja nipleid. Eestis müüakse vist ainult DTSwiss omi, mis on suhteliselt kallid.
Õnneks leidsin ühe kalkulaatori ja ka video juutuubist, mis seletab lahti, mis mõõdud tuleb kalkulaatorisse sisestada. Loodetavasti saan ise hakkama.
Ehitan ka Sosse raamile fixiet
_________________ E30 |
|
   |
44 |
|
tagasi üles |
|
 |
indrek27
HV vaatleja
|
21.12.2011 13:29:00
|
|
|
keegi peale minu veel igapäevaselt rattaga sõidab? ilm on pidevalt porine, riided porised, aga sõita kannatab. piduriklotsid ka kuluvad kuidagi kole kiirelt.
|
   |
0 |
|
tagasi üles |
|
 |
sakinaga
HV Guru
|
21.12.2011 13:33:03
|
|
|
Kui riided porised on, siis tuleks üle vaadata kas sõidukiirus, porilauad või mõlemad. Kui on soovi puhaste riietega sõita, siis peavad kindlasti olema metallist porilauad, mis on võimalikult pikalt ratta ümber.
_________________ Tsensuur HinnaVaatluse foorumis |
|
Kommentaarid: 159 loe/lisa |
   |
151 |
|
tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
21.12.2011 13:34:41
|
|
|
Soidan, aga ratas on selline, et riideid on voimatu maarida - laiad porilauad, ketikaitse jms.
_________________ 17/1/2023, Scart: "Selle sajandi senise möödunud aja üks suuremaid skandaale on hetkel lahti rullumas..."
6/4/2025, RFK Jr: "The most effective way to prevent the spread of measles is the MMR vaccines." |
|
   |
313 |
|
tagasi üles |
|
 |
scrag
HV kasutaja
|
21.12.2011 13:36:33
|
|
|
Ma sõidan ka. Poriga küll väga probleeme ei ole. Enda rattal ka pikad metallist porilauad ja sopase ilmaga on sõidutempo pigem rahulik.
|
|
Kommentaarid: 9 loe/lisa |
   |
9 |
|
tagasi üles |
|
 |
indrek27
HV vaatleja
|
21.12.2011 13:43:19
|
|
|
maastikurattale küll plekist porikaid panema ei hakka:D pori pritsib pigem rataste alt. sõidan kiirelt ka praegu 25-30.
|
   |
0 |
|
tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
21.12.2011 14:32:27
|
|
|
Tegu siis sellise rattaga:
Spoiler 
edit:
Nahkkinga, viigipykste ja mantliga hetkel taitsa OK soita.
|
   |
313 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
21.12.2011 15:11:19
|
|
|
Igast hullud siin Tallinnas praegusel ajal laveerivad autode vahel oma jalgratastega. Miks nad ei võiks normaalsed inimesed olla. Jalgratas pange pööningule ära juba sügisel. Närvi ajavad need pimedas sõtkujad ka.
_________________ People have been calling for a month and we've been sold out for a week or so.
|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
5 :: |
79 |
|
tagasi üles |
|