Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
mikk36
HV Guru

|
24.10.2011 17:49:02
|
|
|
pkwild618, kus ma ütlesin et jõud on kiiruse ja massi korrutis?
|
|
Kommentaarid: 85 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
2 :: |
78 |
|
tagasi üles |
|
 |
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"
|
24.10.2011 18:03:42
|
|
|
Siin toodi nii värvikaid näiteid, et ma kohe kuidagi ei saa neid kommenteerimata jätta.
ranel kirjutas: |
LiivaneLord kirjutas: |
Kuna ma pole ülikoolis ja keskkoolis käinud, siis ma ei saa aru ka, kuidas mass sõltubkiirusest, kuid ma usun ja olen liiga palju kuulnud, et see on tõsi ja järelikult nii on.
|
Kui ma sulle rusikaga näkku virutan, siis tunned, et on valus.(rusikas liigub kiiresti). Kui ma rusika su pea peale toetan, siis ei ole valus(rusikas seisab sisuliselt paigal)
Nüüd saad aru, kuidas mass sõltub kiirusest?  |
Esiteks nimeta mind minu praeguse kasutajanime järgi. Seda selleks, et teised aru saaksid, kellest jutt.
Teiseks - rusika liikumisenergia rakendub näole, kus mingit massimuutust kiiruse tõustes või langedes ei toimu. Sa tõid välja võrdluse, mida ei saa kasutada.
pkwild618 kirjutas: |
mikk36 kirjutas: |
ranel, mass ei sõltu kiirusest, jõud sõltub. |
Braavo, valeteadmised hiilgavad.
F = ma ehk siis jõud sõltub massist ja kiirendusest, mitte kiirusest, mass sõltub kiirusest. Siinkohal ei tohi segamini ajada m0 ja mr -i, teaduses kasutatakse üldjuhul m0 -i, mis tõesti ei sõltu kiirusest. |
Seega kui ma sõidan sõiduautoga ühtlaselt 70 km/h kiirusel sulle otsa, siis saad vähem viga, kui mu algkiirus sama sõiduautoga oleks 5 km/h ning jätkan ühtlast kiirendust 5 m/s2 ja 10 sekundi pärast sõidan sulle otsa.
Ma pole pädev siin valemeid mainida, kuna kutsekoolis sai kunagi ammu midagi säärast õppida, kuid see jutt oli igasuguse loogika vastane.
Vabandust minu sõnavõtu pärast.
|
|
Kommentaarid: 20 loe/lisa |
   |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
24.10.2011 18:41:11
|
|
|
LiivaneLord, kokkupõrkel mõjuvat (negatiivset) kiirendust tuleks siiski arvestada. Nagu vanasõnagi ütleb: ei tapa mitte kiirus vaid järsk seiskumine. Kiirus on aga asja juures niipalju seotud et see on eeldus suureks kiirusemuutuseks.
|
|
Kommentaarid: 85 loe/lisa |
   |
2 :: |
78 |
|
tagasi üles |
|
 |
ranel
HV Guru
|
24.10.2011 18:51:29
|
|
|
Siin toodi nii värvikaid näiteid, et ma kohe kuidagi ei saa neid kommenteerimata jätta.
Kuna ma pole ülikoolis ja keskkoolis käinud, siis ma ei saa aru ka, kuidas mass sõltubkiirusest, kuid ma usun ja olen liiga palju kuulnud, et see on tõsi ja järelikult nii on.
|
Kui ma sulle rusikaga näkku virutan, siis tunned, et on valus.(rusikas liigub kiiresti). Kui ma rusika su pea peale toetan, siis ei ole valus(rusikas seisab sisuliselt paigal)
Nüüd saad aru, kuidas mass sõltub kiirusest?  |
Esiteks nimeta mind minu praeguse kasutajanime järgi. Seda selleks, et teised aru saaksid, kellest jutt.
Teiseks - rusika liikumisenergia rakendub näole, kus mingit massimuutust kiiruse tõustes või langedes ei toimu. Sa tõid välja võrdluse, mida ei saa kasutada. |
Kogemata läks teise kasutaja nimi siia Ok, mass tõepoolest ei tõuse, jõudu ta küll muudab.
Kui astud kaalu peal, siis niisama paigal seistes näitab nt 70kg. Kui hüppad, on kiirendus juures, näed nt 140kg. Kui tahad korruta 10-ga läbi ja saadki njuutonid jõu, mida avaldad kaalule.
_________________ Mobiilne rehvivahetus Lõuna-Eestis ja rehvide tellimine üle Eesti. www.rsrehvid.ee 53 843 843
viimati muutis ranel 24.10.2011 19:10:27, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 186 loe/lisa |
   |
165 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
24.10.2011 19:04:07
|
|
|
Tuhandega?
_________________ People have been calling for a month and we've been sold out for a week or so.
|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
5 :: |
1 :: |
79 |
|
tagasi üles |
|
 |
ranel
HV Guru
|
24.10.2011 19:09:18
|
|
|
carlking kirjutas: |
Tuhandega?  |
10-ga
_________________ Mobiilne rehvivahetus Lõuna-Eestis ja rehvide tellimine üle Eesti. www.rsrehvid.ee 53 843 843 |
|
   |
165 |
|
tagasi üles |
|
 |
ArQ
Kreisi kasutaja

|
24.10.2011 20:38:59
|
|
|
Hmnja, kui ajas saaks tagasi rännata sedasi, et sündmused ei oleks muudetavad vaid vaadeldavad (mis välistaks igasugused vanaisade paradoksid), siis mis asi see täpsemalt oleks mida me seal teoreetiliselt vaatleksime? Tulevikku rännata on täiesti võimalik eelpool mainitud meetoditega. Aja ja kiiruse teema ning külmutamine. Pole ehk nii lahe kui ulmefilmis, kus hull professor läbi mineviku tulevikku põrutab ja vahepeal veel paralleeluniversumisse ära eksib. Kui väita, et see pole ajas rändamine, siis tuleks ajas rändamine ennem selle üle arutlemist ära defineerida. Mina lähtun hetkel sellest, et tulevikku rändamine on protsess, mis võimaldab kogeda mingit tulevikus aset leidvat ajahetke selliselt, et mingit tulevikku rändamise meetodit mitte kasutades, ei oleks bioloogiliste piirangute tõttu (vananemine) võimalik seda kogeda.
_________________ No worries! |
|
Kommentaarid: 22 loe/lisa |
   |
22 |
|
tagasi üles |
|
 |
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"
|
24.10.2011 20:53:23
|
|
|
Jajah, näiteks uurid välja, et millal sa tulevikus sured. See võib eriti lahe kogemus olla.
|
|
Kommentaarid: 20 loe/lisa |
   |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
pkwild618
Lõuapoolik

|
24.10.2011 20:57:21
|
|
|
Kui astud kaalu peal, siis niisama paigal seistes näitab nt 70kg. Kui hüppad, on kiirendus juures, näed nt 140kg. Kui tahad korruta 10-ga läbi ja saadki njuutonid jõu, mida avaldad kaalule. |
Ja kuhu sa sellega massi ja kiiruse vahelise seose osas sihid?
Aga jah, LiivaneLord, nagu mikk36 mainis.
|
|
Kommentaarid: 38 loe/lisa |
   |
14 :: |
8 |
|
tagasi üles |
|
 |
Heineken
HV Guru
|
24.10.2011 23:55:38
|
|
|
Heineken kirjutas: |
mikk36 kirjutas: |
Pead midagi sellist silmas, kus vaatleja liigub mööda punast ajakulgu samal ajal kui ülejäänud mööda sinist. Sinine läbib pikema teekonna (ajas), vaatleja lühema.
Spoiler 
|
Täpselt.
See minevikku otsese rändamise teooria läheks vastuollu energia jäävuse seadusega. Kui keegi reisiks minevikku, siis oleks balanss paigast ära, kuna energiat tuli juurde ei kusagilt. Samas olevikust kaoks energiat ära.
Pealegi nn. tulevikku rändamine ei peagi olema otsene protsess. Keep it simple, stupid Mitte et elusolendi külmutamine ja uuesti ellu äratamine lihtne oleks. Minuteada on seda siiamaani vaid bakteritega suudetud. |
Ei nuh, kui räägime ajasrändamisest konkreetselt siis peaks ju olema. Muidugi kui lihtsalt tahta tulevikku näha ja tehnoloogia piisavalt kaugele arenenud, et ohutult külmutada ja uuesti lahti sulatada, siis ajab asja ära, aga see lihtsalt pole otseselt ajasrändamine.
Energia jäädvuse seadus, iseasi kas see üldse kehtibki igas olukorras, näiteks sellises. Muidugi huvitav oleks näha millised tagajärjed oleks ja kas see üldse võimalik oleks.  |
Hakkasin mõtlema... nimelt energia peaks alles jääma küll, kui vaadelda aega mõõtmena, st aegruumis jääb lõppkokkuvõttes energia hulk samaks, lihtsalt muudab asukohta ajas ja ruumis.
Muidu, miks te nii kitsalt ajas rändamist vaatlete? St. vaid sellest perspektiivist kuidas elusorganismi jaoks see otseselt võimalik oleks.
|
|
Kommentaarid: 24 loe/lisa |
   |
23 |
|
tagasi üles |
|
 |
pkwild618
Lõuapoolik

|
25.10.2011 00:40:16
|
|
|
Sest see on see, mis pakub kõige rohkem põnevust inimestele.
|
|
   |
8 |
|
tagasi üles |
|
 |
Heineken
HV Guru
|
25.10.2011 15:37:39
|
|
|
Ju siis olen imelik, rohkem pakub huvi kuidas aeg funktsioneerib ja kuidas seda manipuleerida, kui see kuidas tulevikku/minevikku ise saaksin.
Ma tahaks lihtsalt väga kaua elada(ilma, et vanaks ega nõdrameelseks jääks), mitte tulevikku hüpata.
|
|
Kommentaarid: 24 loe/lisa |
   |
23 |
|
tagasi üles |
|
 |
pkwild618
Lõuapoolik

|
25.10.2011 16:14:00
|
|
|
Filmides ju rändavad koguaeg ajas, seda vaadates tekib endale ka tahtmine sama läbi proovida. Ma ei räägi konkreetselt endast, aga üldiselt.
Aga muideks, kui me suudaks tõesti valgusest kiiremini liikuda, siis mineviku vaatlemine ei olekski ju üldse keeruline. Me peaksime lihtsalt liikuma Maalt kusagile punkti ning siis sellest punktist Maad vaatlema. Sellisel juhul jõuaks vaatluspuknti sõidu stardihetkest hiljem Maalt ära peegeldunud valgus. Näiteks 5-valgusaasta kaugusel näeks hetkel teleskoobiga seda, mis toimus siin 5-aastat tagasi. Aga noh, valguses kiiremini liikumine, hetkel tundub, et pigem oli tegu katseveaga.
|
|
   |
8 |
|
tagasi üles |
|
 |
ArQ
Kreisi kasutaja

|
25.10.2011 22:39:32
|
|
|
pkwild618 kirjutas: |
Filmides ju rändavad koguaeg ajas, seda vaadates tekib endale ka tahtmine sama läbi proovida. Ma ei räägi konkreetselt endast, aga üldiselt.
Aga muideks, kui me suudaks tõesti valgusest kiiremini liikuda, siis mineviku vaatlemine ei olekski ju üldse keeruline. Me peaksime lihtsalt liikuma Maalt kusagile punkti ning siis sellest punktist Maad vaatlema. Sellisel juhul jõuaks vaatluspuknti sõidu stardihetkest hiljem Maalt ära peegeldunud valgus. Näiteks 5-valgusaasta kaugusel näeks hetkel teleskoobiga seda, mis toimus siin 5-aastat tagasi. Aga noh, valguses kiiremini liikumine, hetkel tundub, et pigem oli tegu katseveaga. |
No vahid niisama taevasse ja näed ka minevikku. Mingi valguse allikas võib sinu vaatlemise hetkel juba kustunud olla eeldades, et see on piisavalt kaugel ja valguse maale jõudmine võtaks mingi tunnetatava aja. Seepärast ongi oluline kõigepealt mõisted ära defineerida, antud juhul siis "minevikku rändamine" ja "tulevikku rändamine".
_________________ No worries! |
|
Kommentaarid: 22 loe/lisa |
   |
22 |
|
tagasi üles |
|
 |
Villemk2
HV veteran

|
25.10.2011 22:47:36
|
|
|
sama hea kui hakkad reisima tähe poole, mis asub tuhandeid valgusaastaid eemal, ja on tegelikult ammu kustunud, aga me siin näeme seda, sest selle poolt eraldatud valgus liigub veel paar tuhat aastat meie poole.
|
|
Kommentaarid: 127 loe/lisa |
   |
119 |
|
tagasi üles |
|
 |
ranel
HV Guru
|
26.10.2011 01:18:42
|
|
|
Mis meie jaoks on olevik, on teise jaoks minevik.
_________________ Mobiilne rehvivahetus Lõuna-Eestis ja rehvide tellimine üle Eesti. www.rsrehvid.ee 53 843 843 |
|
   |
165 |
|
tagasi üles |
|
 |
pkwild618
Lõuapoolik

|
26.10.2011 12:06:12
|
|
|
Viimase jutu kohaselt pigem vastupidi.
Mis meie jaoks olevik, see teise jaoks tulevik.
|
|
   |
8 |
|
tagasi üles |
|
 |
ranel
HV Guru
|
26.10.2011 12:32:44
|
|
|
Sellest järeldame, et aeg on kommutatiivne.
|
   |
165 |
|
tagasi üles |
|
 |
MatchMaker
Kreisi kasutaja

|
18.11.2011 18:45:30
|
|
|
Neutrino experiment repeat at Cern finds same result
http://www.bbc.co.uk/news/science-environment-15791236
The team which found that neutrinos may travel faster than light has carried out an improved version of their experiment - and confirmed the result.
|
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tbit
HV Guru
|
|
Kommentaarid: 264 loe/lisa |
   |
3 :: |
229 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
19.11.2011 17:26:40
|
|
|
Cern ja ITER kasutasid paraku identseid aja mõõtmise vahendeid ja meetodeid ning paljud arvavad, et selles kala peitubki.
_________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
Kommentaarid: 106 loe/lisa |
   |
1 :: |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |