|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| autor |
|
busse
HV veteran
|
17.10.2011 11:01:26
|
|
|
| 10.10.10 kirjutas: |
| Siin Canon EOS 500D omanikke on? Kuidas kommenteerite antud kaamerat, tasuks osta või peaks paremat-uuemat vaatama? |
mul on viimased 2a 500D olnud.
mina olen temaga saanud hakkama. ainuke mille üle üle nuriseks oleks 3200 iso müra. see on 60D juures ikka veidike parem. küll aga muus osas on ideaalne mänguasi. akutald alla ja saab suhteliselt mugavalt pildistada nii klubis kui ka autorallidel.
võrdlusmomendiks on hetkel vaid 60D. 60D on kasutada veidike mugavam ja rohkem seadistatav, samas igapäevasel pildistamisel mingit wow effektiga vahet ei oska välja tuua.
_________________ http://foto.urmo.ee/ |
|
| Kommentaarid: 60 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
58 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
17.10.2011 11:01:58
|
|
|
| busse kirjutas: |
| samas muus osas mingit märkimisväärset vahet ei näe |
Sarivõtte kiirust pole võrrelnud?
_________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
| Kommentaarid: 107 loe/lisa |
   |
1 :: |
87 |
|
| tagasi üles |
|
 |
10.10.10
Kreisi kasutaja

|
17.10.2011 11:53:18
|
|
|
| busse, vot midagi sellist tahaki kuulda, et inimene kes omab-omas 500D-d ja nüüd on ostnud 600D/60D, siis mis vahe on ja kas on hinnavahet väärt?
|
|
| Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
4 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
17.10.2011 11:58:27
|
|
|
| busse, vot midagi sellist tahaki kuulda, et inimene kes omab-omas 500D-d ja nüüd on ostnud 600D/60D, siis mis vahe on ja kas on hinnavahet väärt? |
Ma kardan, et neid inimesi on vähe. 500D versus 60D on loomulikult vahe sees aga ma ise näiteks sellist sammu väga ei soovitaks (kui tõesti vahetuse põhjus pole väga spetsiifiline a la keeratav ekraan). Pigem siis juba vaadata tõesti aste edasi - 7D, 1D seeria, 5D seeria. MTAK pole jupi kaupa upgrademine mõistlik, lisaks on see jube kallis.
|
|
| Kommentaarid: 186 loe/lisa |
   |
147 |
|
| tagasi üles |
|
 |
elukaz
HV Guru

|
17.10.2011 13:04:52
|
|
|
Oli selline plaan, aga kuna asi väga palju kasutust ei leia siis ei pea hetkel mõttekaks. Asjad mille pärast ise oleks vahetanud:
500D on video võtmine eriti ebamugav ja päevavalguses üldse keeruline aru saada kas hetkel on võte või paus.
Pööratav ekraan ka kasulik.
Aga üks oluline miinus millest ma puudust tunnen ja mida ka 60D-l ei ole, on micro adjustment ja see oli ka üks põhjus miks mitte vahetada.
Ja kui ma väga valesti aru pole saanud siis 60D ei oma proximity sensorit mis lcd välja lülitaks kui nina ligi paned mis sai minu jaoks kirstunaelaks.
_________________ Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale. |
|
| Kommentaarid: 196 loe/lisa |
   |
3 :: |
158 |
|
| tagasi üles |
|
 |
busse
HV veteran
|
17.10.2011 13:45:08
|
|
|
| busse, vot midagi sellist tahaki kuulda, et inimene kes omab-omas 500D-d ja nüüd on ostnud 600D/60D, siis mis vahe on ja kas on hinnavahet väärt? |
mu tase fotograafias on puhtalt hobi ja 60D ei olnud ost endale, vaid elukaaslasele 350D asemele.
filmimist ma jätkuvalt ei viitsi teha ja viimased kogemused filmindusega olid digital 8 kassettidele sony kaameraga aastaid 5 tagasi.
mis mulle endale on silma hakanud, siis toonitan jälle, et rockcafes nt üritusel pildistamisel on 60D'ga seda parem teostada iso tõttu. lisaks sellele istub suurem kere akutallaga tunduvalt mönusamini kätte. pildistamisel sarivõtteid saab teha korraga rohkem ja ei ole veel tekitanud jpg failidega olukorda, kus jääks kaardile salvestamine kuidagi kokutama, et järgmist seeriat pildistada. keeratavast ekraanist oskavad vast röömu tunda makromehed. minu jaoks sellel igasugune mönu on puudunud. v.a. muidugi kui pildistad käsi üleval ja tahad näha, mida parasjagu fokuseerid keeratavat ekraani pigem kardan, et kuna seal sees kaabel vöib ära kuluda, kes rohkem keerab pärast kasutamist ekraani poole kere vastu. mis mulle alguses oli harjumatu, aga kasutamise käigus hakkas meeldima on see, et seadete ratas on nö lukuga. nuppu alla ei vajuta, ei saa tv av omavahel vahetada. olen olnud küll 500D'ga olukorras, kus kuidagi vastu minnes on vale reziim ette karanud ja teinekord märkad seda siis kui on juba hilja
kusjuures 60D suurema akuga on pildistamine kauem muretu, mis omakorda pikematel üritustel kus pole vahepeal laadimise võimalust teeb ka olemise rahulikuks. isegi kui vahepeal kiikad ekraanile, et mida tabasid.
ise plaanin põhi kaamerana 500D veel aastake kasutada, siis on kolm aastat täis. ma usun, et kui 500D ette miskit valget klaasi kruvida, siis kestab see kere hobifotograafi fotokotis veel kenasti aastaid. enam nagu sellist wow effektiga uuendusi naljalt välja ei tule, pigem numbri muutus ja iluravivad omadused. jätkuvalt mõlgutan ise kere vahetust kusagil aasta pärast ja ehk 70D näol või 650D kujul, sest 7D uuena tundub hobiks veidike soolane.
pärast euro tulekut on see raha selline nagu on.. vaatad 600D uuena 779 euri ja 60D 990 euri..siis pigem mötled, et võtan klass körgema ja saan veidike rohkem sättimise võimalust juurde.
|
   |
58 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
18.10.2011 09:23:02
|
|
|
link :: Canon EOS-1D X professional DSLR announcement and overview
Lisaks Dpreview esimene kiire ülevaade - http://www.dpreview.com/articles/5149972341/canon-eos-1d-x-overview
Eestikeelne pressiteade - http://www.fotoluks.ee/?op=body&id=7&art=875
Kiirelt üle vaadates:
* 18 megapikslit täiskaader (eelmine mudel oli 21 mpix)
* 12 või 14 kaadrit sekundis, vastavalt kas AF või MF, JPEG, peeglilukk
* kolm DIGIC protsessorit
* ISO 204,800
* 61 punktine AF, 21 sensoritest on risttüüpi
* Videopoolt on kõvasti täiendatud aga seda ei oska ise analüüsida
* katikuressurss on 400k
* USA hind $6,800
Ehk siis täiskaader, millel peaks olema ühelt poolt ka kõrgetel ISOdel võimekust + on samal ajal piksleid paras hulk. Nikonil on mille üle mõtelda - D3S fps on aeglasem ning piksleid vähem, kõrgete ISOde suhtes tuleb ära oodata 1D X'i tulemused. D3X on rohkemate pikslitega kuid kõvast aeglasema fps'iga, kõrged ISOd on samuti märksa kitsamad (taas peab pildikvaliteedi võrdlust ootama).
|
|
   |
147 |
|
| tagasi üles |
|
 |
namstoop
HV Guru

|
18.10.2011 10:08:34
|
|
|
| Mark0 kirjutas: |
* ISO 204,800
|
hakkab mulje jääma, et järgmine ralli käibki ISO ümber, piksliralli on õnneks otsa saanud. Huvitav kui palju läheb veel aega kuni keegi raporteerib, et nüüd võimalik ISO 1miljon kasutada? Tundub, et mitte kaua enam.
_________________ verba volant, scripta manent
Hoiatus! Olen sinu postituses olevate lolluste ja nõmeduste vastu allergiline. Lolluste ilmnemisel võib kaasneda raskekujuline sarkastiline reaktsioon. |
|
| Kommentaarid: 72 loe/lisa |
   |
63 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
18.10.2011 10:15:52
|
|
|
| namstoop kirjutas: |
hakkab mulje jääma, et järgmine ralli käibki ISO ümber, piksliralli on õnneks otsa saanud. Huvitav kui palju läheb veel aega kuni keegi raporteerib, et nüüd võimalik ISO 1miljon kasutada? Tundub, et mitte kaua enam.  |
Vaadates, kui head on juba viiekohalised ISOd profitehnikas - selline areng on ainult rõõmustav. Eriti kui juba Canon, kes on tuntud megapikslite kasvataja, on võtnud konservatiivsema joone.
|
|
   |
147 |
|
| tagasi üles |
|
 |
busse
HV veteran
|
18.10.2011 10:22:06
|
|
|
* ISO 204,800
|
hakkab mulje jääma, et järgmine ralli käibki ISO ümber, piksliralli on õnneks otsa saanud. Huvitav kui palju läheb veel aega kuni keegi raporteerib, et nüüd võimalik ISO 1miljon kasutada? Tundub, et mitte kaua enam.  |
pole ainult piksli ralli lõppenud. ka ekraanid on saavutanud stabiilse suuruse. iso ralli vastu pole mul midagi. see tähendab vaid seda, et uuemad kaamerad suudavad kehvas valguses madalama isoga juba tunduvalt paremat pilti pakkuda.
|
   |
58 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
18.10.2011 10:29:21
|
|
|
| Üks huvitav detail jäi silma - LAN ots on nüüdseks liidesena olemas.
|
|
   |
147 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
18.10.2011 10:31:31
|
|
|
Räägiti 50MB/s andmete salvestusest kuid mille peale nad säärase kiirusega salvestavad? 2-3 mälukaarti RAID'is?
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
   |
87 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
18.10.2011 10:32:50
|
|
|
buffrisse, sealt edasi mälukaardile vaiksemalt
_________________ Every version of the garment appears to be sold out online, with prospective shoppers given the opportunity to join a waitlist. |
|
| Kommentaarid: 94 loe/lisa |
   |
5 :: |
81 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
18.10.2011 10:35:05
|
|
|
| carlking kirjutas: |
| buffrisse, sealt edasi mälukaardile vaiksemalt |
Või siis üle gigabit LANi välisele andmekandjale.
|
|
   |
147 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
18.10.2011 10:42:48
|
|
|
Mnjaa, kui ainult puhvrisse-lan'i siis vist eriti pikalt kõrge FPS juures filmida ei kannata.
Mitu mälukaardi slotti sel üldse on?
|
   |
87 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
| Kommentaarid: 465 loe/lisa |
   |
7 :: |
362 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
18.10.2011 10:45:58
|
|
|
UDMA7 peaks tegelikult selle 50MB/s täitsa vabalt vastu võtma. Muidugi kaartide hinnad on ka vastavad
|
   |
87 |
|
| tagasi üles |
|
 |
erko
Kreisi kasutaja
|
18.10.2011 10:47:27
|
|
|
| Ho Ho kirjutas: |
Räägiti 50MB/s andmete salvestusest kuid mille peale nad säärase kiirusega salvestavad? 2-3 mälukaarti RAID'is?  |
Kus see kirjas oli, ma nagu ei märganud? Samas üle gigabit liidese arvutisse oleks see ju suht reaalne.
Samas ei teinud ka Canon oma uues mudelis ära seda, mida paljud prod on ammu soovinud - raw histogram.
viimati muutis erko 18.10.2011 10:59:11, muudetud 1 kord |
|
| Kommentaarid: 26 loe/lisa |
   |
26 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
| Kommentaarid: 465 loe/lisa |
   |
7 :: |
362 |
|
| tagasi üles |
|
 |
dud66
HV veteran

|
|
| Kommentaarid: 55 loe/lisa |
   |
52 |
|
| tagasi üles |
|
 |
namstoop
HV Guru

|
18.10.2011 11:11:51
|
|
|
| busse kirjutas: |
* ISO 204,800
|
pole ainult piksli ralli lõppenud. ka ekraanid on saavutanud stabiilse suuruse. iso ralli vastu pole mul midagi. see tähendab vaid seda, et uuemad kaamerad suudavad kehvas valguses madalama isoga juba tunduvalt paremat pilti pakkuda. |
einoh ega mul ka kõrgematal isodel kvaliteetset pilti tegevate kaamerate vastu midagi pole. Lihtsalt skaalal olevad numbrid hakkavad mõneti jaburaks minema.
Oih, elekter läks ära, aga pole midagi keeran ISO 50 pealt miljoni peale ja pildistan edasi.
Hoiatus! Olen sinu postituses olevate lolluste ja nõmeduste vastu allergiline. Lolluste ilmnemisel võib kaasneda raskekujuline sarkastiline reaktsioon. |
|
   |
63 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
18.10.2011 11:49:28
|
|
|
einoh ega mul ka kõrgematal isodel kvaliteetset pilti tegevate kaamerate vastu midagi pole. Lihtsalt skaalal olevad numbrid hakkavad mõneti jaburaks minema.
Oih, elekter läks ära, aga pole midagi keeran ISO 50 pealt miljoni peale ja pildistan edasi.  |
Kui valgust ei ole siis valgust ei ole, ilma footoniteta pilti ei joonista. Aga jah - praegu on tõesti ikka piirid hoopis laiemaks läinud. Ei oleks isegi osanud kunagi arvata, et saan ISO 25600 pilti teha.
|
|
   |
147 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
18.10.2011 12:20:10
|
|
|
link :: Rob Galbraith'i ülevaade
Üks detailsem ning ülevaatlikum ülevaade, seal tuleb palju asju välja, mida mujal ei märganud. Näiteks on mitmed 7D omadused nüüd ka 1D'le üle toodud - kasvõi elektrooniline overlay pildiotsijas.
|
|
   |
147 |
|
| tagasi üles |
|
 |
namstoop
HV Guru

|
18.10.2011 12:21:33
|
|
|
Oih, elekter läks ära, aga pole midagi keeran ISO 50 pealt miljoni peale ja pildistan edasi.  |
Kui valgust ei ole siis valgust ei ole, ilma footoniteta pilti ei joonista. Aga jah - praegu on tõesti ikka piirid hoopis laiemaks läinud. Ei oleks isegi osanud kunagi arvata, et saan ISO 25600 pilti teha. |
no kui tihti nüüd täiesti kottpime ikka on. Aga see selleks, nagunii oli naljaga öeldud.
Ma küll ei ole ühtegi 100000+ ISOga aparaati näppinud, aga millise sammuga seal see muutmine käib üldse ülemises otsas? Et kas nagu tüütuks ei muutu kettakese keerutamine kui vaja minimaalselt maksimaalse peale minna. displeil saavad numbrikohad ka otsa veel .
Võiks ju olla näiteks mingid automaatselt seatavad vahemikud. Kuna ma eeldaks, et sellisel kaameral olulist pildikvaliteedi vahet ei ole kas 50 või 400 (küll aga kaasneb piisav erinevus säriajas), siis võiksi ju näiteks olla mingid automaatsed vahemikud mille vahel kiirest valida 50-400, 400-1200, 1200-10000 või mida iganes. Praegusel juhul ju auto-ISO korral saab ainult valida ülempiiri kuni milleni kaamera võib ise ISOt muuta. See vahemikega oleks siis pool-auto-ISO. :-p
|
   |
63 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Piipz
HV veteran

|
18.10.2011 12:23:36
|
|
|
| minuarust mingil pentaxi peeglil lasi sättida seda iso vahemikku just nii
|
|
| Kommentaarid: 37 loe/lisa |
   |
34 |
|
| tagasi üles |
|
 |
kembadesig
HV veteran

|
|
| Kommentaarid: 73 loe/lisa |
   |
65 |
|
| tagasi üles |
|
 |
busse
HV veteran
|
18.10.2011 13:35:35
|
|
|
mul on meike akutald 500D'l, mis on samamoodi mitte canoni enda oma ja toimib laitmatult. eestist võid meike talda vaadata fotoluksist või siis ebay'st.
|
   |
58 |
|
| tagasi üles |
|
 |
namstoop
HV Guru

|
18.10.2011 13:38:03
|
|
|
Piip, ei ole küll kohanud, vähemalt K10D ja k-7 seda ei oma, ülevaadete järgi k-5 ja 645D ka mitte. Saab sättida ainult ülemist ja alumist otsa auto-ISO korral.
|
   |
63 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
18.10.2011 13:39:06
|
|
|
| erko kirjutas: |
| Ho Ho kirjutas: |
Räägiti 50MB/s andmete salvestusest kuid mille peale nad säärase kiirusega salvestavad? 2-3 mälukaarti RAID'is?  |
Kus see kirjas oli, ma nagu ei märganud? Samas üle gigabit liidese arvutisse oleks see ju suht reaalne. |
Vist oli dpreview's mainitud ära video salvestamise koha pealt
|
   |
87 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Matti
HV veteran

|
18.10.2011 19:58:46
|
|
|
On keegi mõelnud miks 1DX on just selline, nagu ta on?
Lihtne... mõju annavad Londoni olümpia ja pisut ka EURO2012.
1D autofookuse ja eriti träckimise üle on ainult virisetud, vaja oli "kollastele" korralik vastulöök anda.
Nikoni pro-kered on ammu ainult täiskaadriga - 1.3 cropi surm oli ainult aja küsimus.
ISO sihitud kosmosesse, et ka kõige pilvisemal päeval saada kätte vajalik moment.
LAN ja need wifi jublakad on ka enamasti spordifotograafidele tähtsad, metsa vahel saab ka ilma.
   |
96 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Sheffnaste
HV vaatleja
|
18.10.2011 20:22:48
|
|
|
Huvitav on muidugi see, et 1DX annab võimaluse heli kruttida ka käigu pealt, aga samas puudub võimalus ühendada kõrvaklappe, et seda heli reaalselt kuulda lindistamise ajal. Samas muidugi... kui filmimisel juba peaks produktsioonifirma kasutama 1DX'i, siis on neil väga suure tõenäosusega heli salvestamine eraldi ning alles pärast kombineeritakse montaažis kokku.
Kuigi ma arvan, et minu arsenali ei jõua see kaamera veel nii pea oma hinna tõttu, siis tunnistan, et mu unistus on teoks saamas- täiskaadri võlud, mis on ühendatud spordikaamerate kiire fps ja paindliku fokusseerimisega.
|
|
| Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
3 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
18.10.2011 20:33:35
|
|
|
Müstika, mitmed eesti (veebi)kanalid kasutavad ka juba peegelkaameraid intervjuude filmimiseks... näiteks äripäev.
_________________ Every version of the garment appears to be sold out online, with prospective shoppers given the opportunity to join a waitlist. |
|
   |
81 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Andykas
HV veteran

|
18.10.2011 20:55:45
|
|
|
| carlking kirjutas: |
| Müstika, mitmed eesti (veebi)kanalid kasutavad ka juba peegelkaameraid intervjuude filmimiseks... näiteks äripäev. |
Mis selles siis nii imelikku?
|
|
| Kommentaarid: 25 loe/lisa |
   |
22 |
|
| tagasi üles |
|
 |
eltso
HV veteran

|
18.10.2011 21:25:19
|
|
|
Mujal maailmas on see päris pikalt juba kasutuses olnud
|
|
| Kommentaarid: 14 loe/lisa |
   |
14 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Sheffnaste
HV vaatleja
|
18.10.2011 21:50:16
|
|
|
| Kasvõi House'i eelmise või üleeelmise hooaja 1 osa, mis oli suures ulatuses HDSLRidega filmitud. Hinna ja kvaliteedi suhe on neil hästi paigas võrreldes tavaliste filmikaameratega. Vaja on ainult kaamerat, akut, kaarti, mingit helisalvestusvahendit ning heal juhul ka mingit valgust ja enamvähem kvaliteetse video saab tehtud. Võrreldes kaameratega, on hind kordades odavam
|
|
   |
3 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Ollaz
HV veteran

|
18.10.2011 22:08:26
|
|
|
| vähe sellest, et ta odavam on, on ta ka kompaktsem ja sellega mahub tegema asju, kuhu näiteks filmikaameratega oli raske mahtuda.
|
|
| Kommentaarid: 83 loe/lisa |
   |
57 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
18.10.2011 22:10:34
|
|
|
Müstika jah kuidas kõik arenenud on lihtsalt
|
   |
81 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Sheffnaste
HV vaatleja
|
18.10.2011 22:40:39
|
|
|
| Kahju on ainult sellest, et Eestist on neid vidinaid keeruline ning kallis saada. Kaamerate ja objektiivide kohapealt on olukord hea, aga just filmirigide kohapealt ei ole päris see, mis võiks olla. Hea meelega tahaks endale soetada shoulderrigi või steadicami või valgustust, aga kahjuks pole neid otseselt saadaval. Redrockmicrot saab küll tellida, aga tavalise shoulderrigi hind jääb kuhugile 20 tuhande krooni juurde, aga olen neid ise saanud proovida ja kuradi mõnusad on. Followfocusega ja shoulderrigiga on filmimine hoopis teine tera.
|
|
   |
3 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ASSAA! elektroonika
Kreisi kasutaja
|
19.10.2011 06:05:21
|
|
|
| Huvitav, kas see ISO-ralli 5D mark 3'le ka üle kolib? Järgmisel aastal peaks seda uuendust ka juba oodata olema ja see oleks väga nõudlikule harrastajale juba päris magus uudis.
|
|
| Kommentaarid: 116 loe/lisa |
   |
2 :: |
106 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Heineken
HV Guru
|
19.10.2011 08:01:22
|
|
|
Ei imesta kui sisuliselt sama sensor tuleb ka 5D mark III'le, erinevalt pikslirallist, sellest ISO-de rallist on vähemalt kõvasti kasu ka, mitte nii et mingist piirist alates pole mõtet(kuna kõrgemad ISO'd = ka madalamatel ISOdel perfi parandatakse).
Muidu, 5D (mark I) vs 50D, kas on tuntav/märgatav müra vahe kõrgetel ISOdel? Veidi olen küll uurinud, aga piltidele kus võrreldakse, pole peale sattunud.
Kuna ma kipun väga madalas valguses pildistama tihtipeale, siis võibolla oleks 50D asemel isegi mõistlikum osta 5D.
5D mark II'd, 550D/600D/60D/7D ärge hakake soovitama, jäävad kas hinnaklassist välja, või siis 550D ja 600D puhul, lihtsalt füüsiliselt liiga väiksed et mugavalt käes hoida.
|
|
| Kommentaarid: 24 loe/lisa |
   |
23 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
19.10.2011 08:11:23
|
|
|
| Heineken, mis on kõrge ISO? 5D'l on maksimaalne nö. "loomulik" ISO 1600, boostiga 3200. Ehk siis hämaras võib tundlikkust puudu jääda niiehknaa.
|
|
   |
147 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Heineken
HV Guru
|
19.10.2011 08:16:24
|
|
|
Kõrge ISO ongi 1600-3200, vähemalt minujaoks.
5D'l see piir jah, aga kui RAWis pildistada siis järeltöötluses saab seda isegi kõrgemale kruvida.
Ega 50D'l 3200st eriti kõrgemale ei saa kruvida ka, kui just ei taha sellist müra mis isegi minule liig oleks, vähemalt testide järgi nii tundub.
Rohkemat väga pole vaja ka, ISO 1600 üldiselt puudu ei tule, st kui minimaalsed säriajad jäävad jne, aga mõnikord veidi rohkem valgust tahaks küll, F1.8 ja F1.4 avadega fiksid muidugi kasulikud selles mõttes, et isegi 1600 piisav üldiselt, kuigi vaevu.
Ühesõnaga, kui suur vahe 5D kasuks on ISO1600-3200 kandis? Märgatav? Mittemärgatav?
|
|
   |
23 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Andykas
HV veteran

|
19.10.2011 09:45:30
|
|
|
| Heineken kirjutas: |
| 5D mark II'd, 550D/600D/60D/7D ärge hakake soovitama, jäävad kas hinnaklassist välja, või siis 550D ja 600D puhul, lihtsalt füüsiliselt liiga väiksed et mugavalt käes hoida. |
Osta akutald
|
|
| Kommentaarid: 25 loe/lisa |
   |
22 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ASSAA! elektroonika
Kreisi kasutaja
|
19.10.2011 09:53:35
|
|
|
Mulle tundub, et 5D mark 3'st on kujunemas üks kõige enam oodatud uuendus peale mark 2'te (silmas pidades just ülikõrgete ISO'de võimalusi). 1D X on küll ulmetehnika, kuid põhiosale kasutajaile kättesaamatu ja võiks öelda, et ka ebapraktiline. Siiani pole näinud erilist mõtet 40D uuema kerega väljavahetamisel (videotamine ei paku huvi ja muud uuendused on senini olnud marginaalsed, vähemalt minu arvates), kuid uued võimalused märksa hämaramas pildistamiseks, mida oodetavalt 5D mark 3 pakkuda võiks, teevad selle kere juba praegu päris magusaks suutäieks
|
|
| Kommentaarid: 116 loe/lisa |
   |
2 :: |
106 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Heineken
HV Guru
|
19.10.2011 10:26:53
|
|
|
| Andykas, 400D'l on mul akutald juures, oluliselt mugavamaks teeb, aga päris sama mugavaks ikka ei tee, kui vähe suuremad kered nagu 40D, 50D, 5D, 1D kered, jne.
|
|
   |
23 |
|
| tagasi üles |
|
 |
MelesMeles
HV Guru
|
19.10.2011 10:33:04
|
|
|
Heineken, 5D > 50D.
_________________ Allkiri |
|
| Kommentaarid: 268 loe/lisa |
   |
194 |
|
| tagasi üles |
|
 |
eltso
HV veteran

|
19.10.2011 10:34:07
|
|
|
Endale ostsin 60D-le mingi suvalise 30€ hiinaka alla ja olen superrahul Kõvasti parem on ikka käes hoida.
|
|
| Kommentaarid: 14 loe/lisa |
   |
14 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Heineken
HV Guru
|
19.10.2011 11:01:26
|
|
|
60D oluliselt mugavam juba niiehknaa käes hoida kui XXXD seeria kered.
MelesMeles, jah, aga kui palju parem? Tuntav vahe sees? 5D 100-200 eur kallim ja selle ostuks peaks äsja ostetud ülilainurga maha müüma(kuigi seda selle ees nii või naa kasutada ei saaks).
|
|
   |
23 |
|
| tagasi üles |
|
 |
MelesMeles
HV Guru
|
19.10.2011 11:16:45
|
|
|
Üks on täiskaader, teine poolkaader. Kui eelistad normaali või lainurka telele ja kvaliteetsemat pilti, võta 5D. Kui vajad ilmtingimata keresisest välku ning teletorud on tähtsamad, võta 50D. Muus osas üsna võrreldavad. Ma ise võtaks 5D madalama pildimüra ja suurema VF tõttu. Sinna ette pead klaasi jaoks teist samapalju leidma 24-105 L on hea universaalne valik.
http://snapsort.com/compare/Canon_EOS_50D-vs-Canon_EOS_5D
60D ja 50D vahel valides võtaksin 50D.
_________________ Allkiri |
|
| Kommentaarid: 268 loe/lisa |
   |
194 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
19.10.2011 11:22:26
|
|
|
5D, 50D... üks asi on mõni tehniline näitaja ning 5D on väidetavalt kõrgetel ISOdel parem, ei ole ise kasutanud kumbagi, ei riski ütelda. Ilmselt on tõesti 5D selles mõttes parem. Samas on tal palju vanu väikseid vigu, mis on praeguseks ära parandatud.
Küll aga tasub arvestad sellega, et poolkaader -> täiskaader puhul muutub kogu muu maailm. Tahad osta uut objektiivi - lainurgad maksavad uskumatult palju, teleobjektiivid veel eriti palju. Lisaks muutuvad kõik objektiivid kõvasti lühemaks, eriti muidugi teleobjektiivid. Su enda 50mm muutub peaaegu 2x lühemaks, näiteks. Lainurk on muidugi hoopistükkis laiem. Lisaks avastad, et nurkades võib olla pilt tumedam ja sutsu kehvema kvaliteediga. Kui rahakott ka veel piirab siis peab kas objektiiviparki või enda nõudmiseid üle vaatama.
Aga muidugi on lausa hämmastav milline on pildikvaliteet baasISOl või ka kõrgematel, eriti võrreldes enda vanade piltidega.
|
|
   |
147 |
|
| tagasi üles |
|