Avaleht
uus teema   vasta Uudised »  Eesti IT ja tehnikaalased uudised »  Kodumaine kõlarikastide ehitus algab Kuusalus märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Wiltz
HV Guru

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 18.10.2011 18:47:11 vasta tsitaadiga

huvitav jah, et nii palju hirmus suuri kriitikuid on siin koos...julgen väga enesekindlalt pakkuda, et suur osa neist kommijatest pole tegelikult ise kõlariehitusega piisavalt palju (või üldse mitte) kokku puutunud.
minumeelest kasutaja iceincube viimane post võtab asja väga hästi kokku. oluline on asjaga algust teha, mingit ideed omada ja seda katsetada. ja kui see konkreetne idee ei toimigi päris nii nagu plaanitud, siis saab asjast midagi õppida ja oma eesmärgid ümber mõelda ning uuesti/paremini proovida.

jube lihtne on muidugi siin sellist algatust maha teha, kuna TEIE ei ostaks neid kaste. aga lubage härrad paljastada teile valus tõde, TEIE olete kirbusitt globaalses mõistes...vabandust väljenduse pärast icon_lol.gif Mina näiteks näen selles algatuses võimalust pakkuda kliendile väga huvitava ja omanäolise disainiga, samas kvaliteetseid kõlarikaste. Need elemendid sealjuures on tegelikult täiesti tähtsusetu tegur.

"There will be an entire generation of deaf audio enthusiasts who were brought up on CD players and Best Buy receivers, electronic music and so on. These people won't know good sound if it bites them in the ass, so in the end the industry wins."
Kommentaarid: 275 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 9 :: 3 :: 226
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
commer
HV Guru
commer

sõnum 18.10.2011 19:53:07 vasta tsitaadiga

Soovin ettevõtmisele tuult tiibadesse thumbs_up.gif

Kommentaarid: 894 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 2 :: 690
tagasi üles
ihvike
HV Guru

sõnum 18.10.2011 20:09:01 vasta tsitaadiga

Veits nigu kipub takkakiitjatel ikka ära ununema, et need tõenäoliselt üle 350€ maksvad mänguasjad tuleb veel ise kodus kokku panna ja viimistleda. DIY, wake the f up, people. Parem ostan ise need elemendid, vabandust, suuremad ja paremad (välja arvatud tweeter loomulikult) ja kruvin täiesti tavalise kasti kokku, see kaldega esipaneel on lumme lasta. See, et Estelonil hästi läheb, on tore. Ka nende ärifilosoofia pole minu maitse, aga kui müüb, siis on 5+.

Konkreetsele firmale soovitaks siis müüa neid kaste (veel parem eritellimuskaste) normaalse hinnaga ja kogu lugu. Las inimesed ostavad ise oma elemendid. Kui kasti hind on 20€, siis veidi suurema ja keerulisema ühe kasti hind 40x2=80€ poleks paha.
Sellise tavalise ehitusega kasti jaoks, nagu siin joonistel ja pildil, pole üldse mõtet CNCd käima pannagi.

viimati muutis ihvike 18.10.2011 20:10:49, muudetud 2 korda
Kommentaarid: 12 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 12
tagasi üles
Sold OUT
no credit
Sold OUT

sõnum 18.10.2011 20:10:31 vasta tsitaadiga

Osta siis, keda kotib. Mehel oli idee, mehel oli idee ja mehele anti EAS poolt raha. Mis see teie asi on?
ihvike
HV Guru

sõnum 18.10.2011 20:11:10 vasta tsitaadiga

carlking kirjutas:
Osta siis, keda kotib. Mehel oli idee, mehel oli idee ja mehele anti EAS poolt raha. Mis see teie asi on?
Miks üldse miski kellegi asi on? Oleme kõik koos vait ja paneme foorumi kinni.
tagasi üles
Sold OUT
no credit
Sold OUT

sõnum 18.10.2011 20:17:53 vasta tsitaadiga

No kui iga asja kohta öeldakse, et see on mõttetu ettevõtmine ning keegi ei osta valmistoodet ning ollakse arvamusel, et igaüks läheb ostab endale koduse entertainment süsteemi element-elemendi kaupa kokku erinevatest kataloogidest... siis tõesti võiks foorumi kinni panna, või mis?
kembadesig
HV veteran
kembadesig

sõnum 18.10.2011 21:12:48 vasta tsitaadiga

carlking kirjutas:
No kui iga asja kohta öeldakse, et see on mõttetu ettevõtmine ning keegi ei osta valmistoodet ning ollakse arvamusel, et igaüks läheb ostab endale koduse entertainment süsteemi element-elemendi kaupa kokku erinevatest kataloogidest... siis tõesti võiks foorumi kinni panna, või mis?

Ettevõtmine kui selline ei olegi üldse mitte halb, edu asjaosalistele ning tegutsegu kenasti edasi, kuid asi on rohkem selles et müügiobjektil on ulmeline hinnasilt ning sama raha eest saab juba midagi oluliselt paremat. Seda nii valmistoodet valides kui ka ise ehitades icon_exclaim.gif

Kas Sa ostaksid 10000€ eest komplekti millest saad kokku panna VAZ 2101, kui sama raha eest saaks valmis kujul juba midagi oluliselt paremat? Samuti saaks selle 10000€ eest hunniku erinevaid detaile, et panna kokku parem asi kui seda on VAZ 2101.

SirVorkars
Kreisi kasutaja
SirVorkars

sõnum 18.10.2011 21:49:35 vasta tsitaadiga

Mis VAZ 2101-l viga on?
Kommentaarid: 71 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 3 :: 56
tagasi üles
Sold OUT
no credit
Sold OUT

sõnum 18.10.2011 22:09:39 vasta tsitaadiga

Ma reisiks paar kuud 10000€ eest maailmas ringi... ükski kaine mõistusega ei raiska kõlarite peale 10000€

Jutt on praegu 170 näkasest eurist

kembadesig
HV veteran
kembadesig

sõnum 18.10.2011 22:14:02 vasta tsitaadiga

carlking, ma tõin Sulle näite mitte ei rääkinud 10000€ hinnasildiga kõlaripaarist. Samuti ei huvita mind mida Sa selle rahaga teeksid.

Ükski kaine mõistusega inimene ei osta 170+ € eest endale DIY komplekti, kui sama raha eest saab midagi paremat. See on minu arvamus ning nii palju kui on erinevaid inimesi, on ka arvamusi-eelistusi-soove... Ettevõtmise osas ei ütle ma ühtegi halba sõna, kui see ka kenasti käib, kuid sellise raha eest, sellist toodet pakkudes ei näe ma väga suurt hulka potentsiaalseid kliente!

Sold OUT
no credit
Sold OUT

sõnum 18.10.2011 22:14:17 vasta tsitaadiga

Meie ei ole siin ütlejad, kas on klientuuri või ei.
Wiltz
HV Guru

sõnum 18.10.2011 22:26:15 vasta tsitaadiga

tõsi, antud hetkel konkreetne komplekti hind on natuke üle pakutud küll...aga küll kõikvõimalikud faktorid teevad siin omad korrektuurid aja jooksul ja kokkuvõttes ilmselt hakkab mees neid kaste müüma ikkagi täpselt selle summa eest, mille eest ollakse nõus ostma.

ma olen üldjoontes nõus selle ihvikese soovitusega. usun samamoodi, et kui juba DIY siis elemendid võivad vabalt olla ise ostetavad, samas ilmselt oleks suht mõistlik pakkuda võimalust ka mingid sobivad elemendid koos kastiga osta.
minumeelest selle algatuse põhiline suund peaks olema pakkuda küllaltki "värvikat" valikut erinevaid default disaine ja iga natukese aja tagant lisada uusi disaine, miks mitte ka häid kasutajate poolt välja pakutud lahendusi ning neid siis mingis koguses nö. masstoota. samas kindlasti annaks sinna juurde kombineerida mingid laialt aktsepteeritud elementide kooslused ja nende koosluste jaoks välja töötatud korralikud filtrilahendused.

siin teemas on inimesed nii jubedasti kõigi hammastega selles hinnas kinni, umbes nagu keegi üritaks teie rahakotist vägisi seda 350eurot välja imeda just praegusel momendil icon_lol.gif soovitan siiski mõelda ka sellele, et mitmelpool mujal maailmas on selline summa hoopis väiksema tähendusega ning samas paljudele inimestele meeldivad teistest erinevad, unikaalsemad, stiilsemad "vidinad", ka helitehnika huviline ja DIY'er võib siiski hinnata kõlari omapärast ja huvitavat välimust.

"There will be an entire generation of deaf audio enthusiasts who were brought up on CD players and Best Buy receivers, electronic music and so on. These people won't know good sound if it bites them in the ass, so in the end the industry wins."
tagasi üles
kembadesig
HV veteran
kembadesig

sõnum 18.10.2011 22:29:21 vasta tsitaadiga

Wiltz kirjutas:
tõsi, antud hetkel konkreetne komplekti hind on natuke üle pakutud küll...aga küll kõikvõimalikud faktorid teevad siin omad korrektuurid aja jooksul ja kokkuvõttes ilmselt hakkab mees neid kaste müüma ikkagi täpselt selle summa eest, mille eest ollakse nõus ostma.

ma olen üldjoontes nõus selle ihvikese soovitusega. usun samamoodi, et kui juba DIY siis elemendid võivad vabalt olla ise ostetavad, samas ilmselt oleks suht mõistlik pakkuda võimalust ka mingid sobivad elemendid koos kastiga osta.
minumeelest selle algatuse põhiline suund peaks olema pakkuda küllaltki "värvikat" valikut erinevaid default disaine ja iga natukese aja tagant lisada uusi disaine, miks mitte ka häid kasutajate poolt välja pakutud lahendusi ning neid siis mingis koguses nö. masstoota. samas kindlasti annaks sinna juurde kombineerida mingid laialt aktsepteeritud elementide kooslused ja nende koosluste jaoks välja töötatud korralikud filtrilahendused.

thumbs_up.gif

ihvike
HV Guru

sõnum 18.10.2011 22:36:50 vasta tsitaadiga

kembadesigi point on õige - kui müüd valmis toodet, pane suvaline hind, millele ükskõik kui segase põhjenduse leiad - kui ostetakse, no olgu pealegi. Kui müüd DIY toodet, siis arvesta sellega, et inimesed vaatavad hinda. DIY mõte ongi see, et sa maksad võimalikult väheste vahendajate kasumi kinni. Ilma kastita DIY komplektid on tavaliselt müügil sarnase või kohati isegi odavama hinnaga kui elemendid eraldi ostes (vaatamata sellele, et sisaldavad tihti enamat kui elemendid). Seega oleks tõesti väga imelik maksta kõige eest veel vahendajale vägevat marginaali peale, kui tegelikult on ostu mõte ainult see pisut eripärase (kuigi tegelikult üsna levinud ja leierdatud) ehitusega kõlarikast.
tagasi üles
kalluka
Kreisi kasutaja

sõnum 18.10.2011 22:55:09 vasta tsitaadiga

carlking kirjutas:
Meie ei ole siin ütlejad, kas on klientuuri või ei.

No, kus möliseb igas teemas. See on foorum , igalühel on õigus öelda seda mida tema arvab, mitte ei pea käituma sinu kehtestatud reeglite järgi.
Kembadesig tõi lihtsalt näite ja ei ole vaja näkku teisele sülitada selle pärast thumbs_down.gif
Kommentaarid: 16 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 12
tagasi üles
Teip
HV veteran
Teip

sõnum 18.10.2011 23:16:01 vasta tsitaadiga

ihvike jõudis ette, arvan ka, et sihtgrupp ei oska sellisest hinnast lugupidada ja need kes võibolla sellist kasti tahaks ei taha jälle toorikut - oleks muidugi väga tore kui ma eksiks. Samas on ju kõik hästi, insener sai oma hobi jaoks teiste raha eest korraliku pingi, mis selle võimaliku pisnessi pärast ikka põdeda.
Muide kas siin positiivselt meelestatud kodanikud oleks asjast samal arvamusel kui oleksime täna teda saanud, et keegi tore Bulgaaria või Rumeenia noormees hakkas taolise hinnaga vineerkaste tegema (või kasvõi Lätlane) icon_wink.gif
Kommentaarid: 201 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 184
tagasi üles
ufo56
HV Guru
ufo56

sõnum 19.10.2011 00:51:32 vasta tsitaadiga

Wiltz kirjutas:

siin teemas on inimesed nii jubedasti kõigi hammastega selles hinnas kinni, umbes nagu keegi üritaks teie rahakotist vägisi seda 350eurot välja imeda just praegusel momendil icon_lol.gif soovitan siiski mõelda ka sellele, et mitmelpool mujal maailmas on selline summa hoopis väiksema tähendusega ning samas paljudele inimestele meeldivad teistest erinevad, unikaalsemad, stiilsemad "vidinad", ka helitehnika huviline ja DIY'er võib siiski hinnata kõlari omapärast ja huvitavat välimust.

thumbs_up.gif Õige jutt

Enamus kõhukotte ei saa siin aru asjadest, kõik ei käi voorumis vingumas kui lemmik kohuke kallineb 5 senti. Saage üle sellest, et kui teie oma kõige targema peaga ei ostaks ja üldse peate ettevõtmist mõttetuks.
Putsi kellel on raha ja tahab eesti oma asja toetada see ostab mitte ei hala, näed ma saaks sealt parema kui ise ostaks takistid ja transistorid ning paneks kõik kokku. Siis värisedes kuulaks neid ja taoks pihku kõlarite juures ja tuleks voorumisse kiitma kui vinge ma olen. Julmalt vihale ajavad need kritiseeriad kellel on alati omaarust õigus ja nad on üldse muidu kõige targemad. Las kurat inimene teeb ja areneb.

Ja need kes EAS'i kohta vinguvad , et lambist antakse raha mis te olete kadedad või ? Üritasite ise raha saada ja ei saanud ilmselt.
Kindlasti ma hoian pöialt, et antud inimene töötaks välja uusi tooteid ja saaks need turustatud.

Vihale ajab kurat, muud ei ole kui targad kõik on. Minge kurat tehke ise midagi eks ? Sittagi te oskate, vaid vinguda kõigi kallal on hea!

Tiim
HV veteran
Tiim

sõnum 19.10.2011 01:40:01 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Parem ostan ise need elemendid, vabandust, suuremad ja paremad (välja arvatud tweeter loomulikult) ja kruvin täiesti tavalise kasti kokku, see kaldega esipaneel on lumme lasta.

Ma ei viitsiks elu sees mingite ülal loetud tegevuste peale oma aega raisata. Mõttetu rahakokkuhoid ja lõpuks seisab arvutilaual mingi kole jurakas mis väidetavalt on parema kvaliteediga ja mis eelkõige on ODAVAM...
Kellel muidugi aastate jooksul suuremat väljaminekut on raske teha siis need ei hakkagi poest asju ostma...kuskilt ebayst saab töötava kineskoobi, teeme ise kasti kodus ümber, ja voilaa see on parem...näiteid oleks palju tuua, mida kõike ja paremini ise saab teha kui kuskilt ostes, aga ma tõesti ei viitsi neid välja tuua. Kes tahtis sai pointist aru, kes ei, minge kaste tegema thumbs_up.gif

Wiltz
HV Guru

sõnum 19.10.2011 02:34:48 vasta tsitaadiga

Teip, ausalt öeldes väga kõrgelt vinguma küll ei võtaks, kui see oleks bulgaarlane olnudki icon_lol.gif Muidugi eelistan, et oli pigem eestlane, aga no nende rahade jaotamise pärast mina küll nutta ei viitsi...tõepoolest, misasi see täpsemalt on, kadedus? Kui seal EASis on lollid, kes pohhilt kõigile raha loobivad siis sama hästi oleks selle raha võinud saada ju mõni teine suvakas, kes äkki veel ajuvabama asjaga tegelema plaanib hakata?! üks asi, milles ma olen täitsa kindel, et ega need rahad jaotamata ei jää! kui ei saa üks, saab teine projekt...aga vaevalt, et kellelgi siin on nüüd täpne ülevaade, mis algatused selle freespingi tõttu siis toetuseta jäid ja kas need oleksid olnud objektiivselt paremad või halvemad.

imelike asjade pärast nutate siin. parem tehke ise paremini (või halvemini?) ja võtke siis ka üks selline toetus oma hobide edendamiseks icon_lol.gif

tagasi üles
kembadesig
HV veteran
kembadesig

sõnum 19.10.2011 08:00:27 vasta tsitaadiga

Tiim, Ei pea ODAVAM olema! Aga Sina ju ka ei ostaks asja mis maksab nii ja nii palju, kui täpselt sama raha eest saad Sa midagi paremat (siinjuures saad Sa midagi paremat ka juba valmis kujul, ei ole vaja ise seda koledat jurakat valmis teha).

ufo56, Ettevõte kui selline ning idee ei ole absoluutselt pahad, kuid asi on pigem selles konkreetses tootes. Hetke hind on sellel ulme ning potentsiaalne sihtgrupp, kelleks on siis inimesed kes veidikenegi helimaailmas tegutsenud on, nende inimeste jaoks on tähtis ka kõlarite võimekus mitte ainult see CNC pingil välja lastud "disain"kast. Ka asjaosaline ise ütleb, et need kõlarid on vähenõudlikule mängumängijale ning YouTube`st muusika kuulajale talutavad, enamat need ei olegi.

Ma tahan näha-kuulda mitu "helihuvilist" siit foorumist endale selle DIY komplekti tulevikus soetab! thumbs_up.gif

jägaja
HV Guru
jägaja

sõnum 19.10.2011 08:58:03 vasta tsitaadiga

DIY komplektid kipuvadki kallimad olema, kui analoogne valmis toode poest osta. Kes vastupidist väidab, pole DIY lahendustega kokku puutunudki.
Asja mõte ongi ise teha ja selliseid "toorikuid" ka igast muust vallast tehakse maailmas palju ning just ise teha tahtjate suure huvi tõttu.

Antud ettevõtte tegijale soovin tuult tiibadesse ja kes hinda kalliks peab, soetagu siis omale näiteks selline tuntud nimega ja kvaliteetse toodangu tootja suurem kõlar

http://soundshop.ee/index.php?id=104&toode=Radiotehnika%20GIANT%20FS-100 - Ilmselt on paljudel virisejatel selline kodus olemas.

Ja mees ei tee ainult kõlareid..
tsitaat:
Äriplaani järgi on ettevõtte FRDaudio OÜ toodangus mõõtemikrofonid, võimendid ning arvutikõlarid

FRD
HV vaatleja

sõnum 19.10.2011 09:19:59 vasta tsitaadiga

Hirmus palju inimesi on siin kes on justkui super hästi kursis nii DIY turuga kui hindadega. Äkki vaataks siiski näiteks selle valiku lehti üle ja arvaks siis edasi, et kuidas seda turgu pole üldse olemas ja jne.

See, et ma Eesti turgu ei sihi selle tootega ei ole juhuslik, ning ma arvan põhjus ka paljusid neid kommentaare üle vaadates täiesti aru saadav.

http://hifitalo.fi/verkkokauppa/tuoteluettelo.php?c=1
http://lautsprechershop.de/
http://www.europe-audio.com/Producten_b.asp?Productgroep_ID=194
http://www.parts-express.com/speaker-building.cfm
http://www.madisoundspeakerstore.com/speaker-kits/
http://diyaudioprojects.com/

Muus osas ei hakka siin lahmimises osalema, lihtsalt niipalju tahaks asju selgemaks teha, et planeeritav hind jääb ikka 180EUR paari eest suurusjärku sellele esimesele mudelile (see sisaldaks elemente ja muid tarvikuid - samas jääb vabadus osta ainult kast ja muu ise organiseerida omale).

Ergo

PS. Lisasin ainult mõned lisa pildid ja jutud oma lehele näitamaks, et kõlarite taga ka ideid ja tootearendust peidus on.
tagasi üles
Sold OUT
no credit
Sold OUT

sõnum 19.10.2011 09:38:36 vasta tsitaadiga

Jah, siin on heligurmaanid kellel arvutilauaks osb plaat, laual 1995aasta kineskoopkuvar ning lauapeale kuhjatud best-of-the-best isevalmistatud helitehnika mis teeb silmad ette maailma tippklassile ja seda kõigest 159euriga. Oomipoest saadi veel oma tutvuse kaudu (sõber Üllaril on käpp sees) takistid ja kaablid soodsamalt. thumbs_up.gif

Muidu väga tervitatav ettevõtmine, haters gonna hate, igastahes tuult tiibadesse thumbs_up.gif

ihvike
HV Guru

sõnum 19.10.2011 10:28:49 vasta tsitaadiga

FRD, selle teema moraal ongi see, et DIY sihtgrupp tahab informatsiooni. Kõik see, mis ma siin teemas olen kirjutanud, on minu arvates üsna objektiivne hinnang olemasoleva informatsiooni põhjal.
Selge see, et poole odavama "bassikaga" on kõlaripaar odavam. Suurepärane, kui saab kasti osta ilma elementideta. Nii hakkab sellest asjast juba midagi kooruma. Mis maksab ainult kast ilma tweeteriaugu ja filtrita?
tagasi üles
Piipz
HV veteran
Piipz

sõnum 19.10.2011 10:50:30 vasta tsitaadiga

commer kirjutas:
Soovin ettevõtmisele tuult tiibadesse thumbs_up.gif

Õige! Tuleb soovida edu ja tuult tiibadesse, mitte kõlarid tweeteriteni lahti lammutada ja juppide sisseostuhinda/kasumit arvutada.
Kas kõik asjad, mis kõikidel inimestel kodus on, misiganes raha eest ostetud, on kõikide teiste arust mõistliku hinna eest ostetud?
Vaevalt. Kus tegijaid, seal vingujaid.

Ma ostaks pigem 170 euro eest selle mehe tehtud kõlarid, kui näiteks logitechid. Mingeid ulmeägedaid stuudiomonitore ma selle raha eest anyway ei saaks, ei näe, et hind väga ulme oleks.
Kommentaarid: 37 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 34
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Uudised »  Eesti IT ja tehnikaalased uudised »  Kodumaine kõlarikastide ehitus algab Kuusalus mine lehele eelmine  1, 2, 3  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.