Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Videokaardid / Monitorid / TV »  LCD monitorid ( lisatud küsitlus monitori suuruse kohta 10.04.2022 ) märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 153, 154, 155 ... 415, 416, 417  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing

Mitu tolli on sinu peamine igapäevases kasutuses olev monitor?
10-15"
0%
 0%  [ 3 ]
15-20"
2%
 2%  [ 7 ]
20-25"
17%
 17%  [ 53 ]
25-30"
41%
 41%  [ 126 ]
30-35"
25%
 25%  [ 77 ]
35" või suurem
12%
 12%  [ 37 ]
hääli kokku : 303

autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Ertai
HV veteran
Ertai

sõnum 23.09.2011 16:00:43 vasta tsitaadiga

oobika kirjutas:
Mida nende USB portidega üldse teha saab? Ostsin siinsete soovituste põhjal ka endale selle Delli molu ära, siiamaani kehib emotikon :O (vana 17'' molu istub paralleelselt kõrval). Kas settinguid peaks ka käppima? Kui jah, siis kas oskab keegi soovitada mingit saiti.

High-Q kirjutas:
monitoride/telekate USB port sööb ainult USB mass storage seadmeid ehk siis USB pulkasid jms andmekandjaid. muude asjade (sh USB hubi) kasutamine ei toimi. eraldi on mõnel monitoril (telekal pole näiund) USB hub, kuhu võib ka muid seadmeid ühendada, aga sel puhul on tarvis ka lisakaablit arvuti USB pesa ja monitori USB sisendi tarbeks.

mul ka Dell U2311H.
Dellil on USB Hub olemas. (4 auku ja lisakaabel on arvuti ja monitori ühendamiseks pakis kaasas kohe)
Endal hetkel on selle taga printer ja gamepad.

Tõmba sel Dellil kohe brightness maha.
Endal hetkel 32, enamasti pannakse 30-35. Eks silmad ise korrigeeri, aga default 75 on liiast, usu mind. Contrast las jääda.
Värvidega ka veidi näppisin.
Üldiselt on siis custom ja R99,G96,B98. Eks sa ise natuke säti ja näe.
Filmi vaadates panen multimedia peale.
Kas overdrive toimib ainult kui panna game mode peale, ei tea.. ei usu ka. Igatahes vahel kasutan seda. (custom mode peaks overdrive'iga olema vist)
Sharpnessi võid ka näppida, default vist 40, aga 50 on ka päris hea.

parimat, S.
Kommentaarid: 51 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 47
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
oobika
HV vaatleja

sõnum 23.09.2011 23:00:22 vasta tsitaadiga

Ertai, ty nende settingute eest. Delli pivot function tuleb arvatavasti kunagi kasuks. A la pikemad artiklid jne.
Kommentaarid: 2 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 2
tagasi üles
MaitK
HV veteran
MaitK

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 23.09.2011 23:27:35 vasta tsitaadiga

oobika kirjutas:
Ertai, ty nende settingute eest. Delli pivot function tuleb arvatavasti kunagi kasuks. A la pikemad artiklid jne.

Realsus on see, et mina näiteks olen oma samsungi monitori pivot funktsiooni kasutanud alates soetamise hetkest mingi 4 korda. Soetatud on monitor aastal 2006 alguses. icon_wink.gif

tagasi üles
BullDoze
HV kasutaja
BullDoze

sõnum 23.09.2011 23:45:50 vasta tsitaadiga

Ma pole isegi proovinud, samuti 2007 aastal ostetud.
Kommentaarid: 15 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 14
tagasi üles
Ertai
HV veteran
Ertai

sõnum 24.09.2011 00:04:53 vasta tsitaadiga

Ma ise huvi pärast ainult proovinud pivot võimalust, aga see ei olnud absoluutselt põhjus selle monitori ostuks.
Stand iseenesest on super! Saad kõrgust ja nurka reguleerida päris mõnusalt. Mul loll laud ja tihtipeale vanad monitorid olid rõvedatel kõrgustel. FPSi mängides on hea monitori jälle tõsta veidi, üldiselt browsing jm lasen alla, kui diivanilt kambaga filmi vaatame saab jälle vastavalt näppida. - see mudell võimaldab seda üli kergelt teha.
Pivot võimalusest veel: kui osta ehk kaks juurde ja siis panna crossfire ja fifa 2012 peale oleks tore icon_biggrin.gif
just kiddin' icon_wink.gif
Kommentaarid: 51 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 47
tagasi üles
WAV
HV veteran

sõnum 24.09.2011 00:59:35 vasta tsitaadiga

Just laiekraanidel on pivot täitsa asjalik funktsioon, eriti siis kui tegeled peamiselt veebibrausimisega. Veebilehed on üldiselt standardlaiuses ca 1000 pikslit, kuid kõrguses on enamasti alati nendega nii et mida rohkem ekraanipinda, seda parem oleks. Kasvõi juba siinsamas foorumiteemasid lugedes tuleb võrratult hästi esile!
Kommentaarid: 7 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 7
tagasi üles
Ramones
HV veteran
Ramones

sõnum 24.09.2011 04:51:31 vasta tsitaadiga

Pivot teeb veebibrausimise küll tunduvalt mugavamaks aga enamus ilmselt ei viitsi montori jala otsas pidevalt keerutada ja seega jääb see funktsioon soiku. Multimonitori setupis statsionaarsena aga vägagi oodatud featuur.
Kommentaarid: 76 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 75
tagasi üles
harakas
Kreisi kasutaja

sõnum 24.09.2011 17:22:21 vasta tsitaadiga

MaitK kirjutas:
oobika kirjutas:

Realsus on see, et mina näiteks olen oma samsungi monitori pivot funktsiooni kasutanud alates soetamise hetkest mingi 4 korda. Soetatud on monitor aastal 2006 alguses. icon_wink.gif

No mul Hyundai L90+ monitor aastast 2005 ja sama lugu, lisaks muudab pivot ekraani logisevaks, mul on raskusi selle täpselt horisontaalasendisse sättimisel, ikka pagan kipub üks pool ära vajuma
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
s4nder
Kreisi kasutaja

sõnum 08.10.2011 14:24:07 vasta tsitaadiga

Ertai kirjutas:

Endal hetkel 32, enamasti pannakse 30-35. Eks silmad ise korrigeeri, aga default 75 on liiast, usu mind. Contrast las jääda.

Ma langetasin 16 peale lausa, 30-ga väsitas ikkagi tugevalt silmi, eriti hämaras toas. Eks oleneb inimesest. Uutel monitoridel on maksimaalne eredus nii kõrge, et tulebki täiesti alla kiskuda. Ei tea, kellel seda 300-nitist eredust vaja võib minna, kui just õues vastu päikest ei vaata.
Kommentaarid: 8 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 8
tagasi üles
LauriTed
HV Guru

sõnum 11.10.2011 00:14:33 vasta tsitaadiga

Monitori spetsialistid, kas mängimisel on erilist vahet 1680x1050 ja 1920x1080 resolutsioon monitoridel? Samsung 223BW kasutuses juba pikki aastaid ja vaikselt olen mõelnud, et võiks uuendada samas praegusele midagi nagu etteheita ka pole, 21,4" juures on pilt minu arust vägagi terav.
Kommentaarid: 248 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 225
tagasi üles
indu
HV veteran
indu

sõnum 11.10.2011 00:27:03 vasta tsitaadiga

LauriTed kirjutas:
Monitori spetsialistid, kas mängimisel on erilist vahet 1680x1050 ja 1920x1080 resolutsioon monitoridel? Samsung 223BW kasutuses juba pikki aastaid ja vaikselt olen mõelnud, et võiks uuendada samas praegusele midagi nagu etteheita ka pole, 21,4" juures on pilt minu arust vägagi terav.

Ikka on vahe sees. Mida suurem resulutsioon , seda rohkem sa näed. Enamus mängudes on suuremad eelised, pean just silmas onlines. Single playeris on suht savi. Pilt suurema resoga ilusamaks ei lähe. Küll sööb aga FPS'i rohkem.

LauriTed
HV Guru

sõnum 11.10.2011 00:34:13 vasta tsitaadiga

Seda kõike tean. Küsimus oligi mõeldud just pildi ilu kohta.
Kommentaarid: 248 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 225
tagasi üles
indu
HV veteran
indu

sõnum 11.10.2011 12:39:07 vasta tsitaadiga

Mul oli ennem 20 tolline 1680x1050 resoga LG
Nüüd on 26 tolline 1920x1200
Eelmisel oli parem pilt isegi teravuse poolest.
Samas nii öelda "pixel size" oli minu jaoks liiga pisike.

Ehk maitse asi- mina alla 22 tollist full hd monitori ei ostaks.
Väiksemate mõõtmetega monitoril on tervam pilt aga liiga pisike mu jaoks.

NeroEST
Kreisi kasutaja
NeroEST

sõnum 19.10.2011 16:22:37 vasta tsitaadiga

Kas keegi omab äkki sellist toodet ja on suutnud pildi normaalseks saada?
http://www.arvutikeskus.ee/est/TOOTEKATALOOG/MONITORID-kuni-24-diagonaal/Superhinnaga-monitor-VIEWSONIC-24-VA2448-169-FULL-HD-DVI-D-VA2448-LED-112512

Kui seadistada nii, et foorumis valge ja helesinine taust eristuksid, on kõik kuidagi tume. Kui netis liikuvate calibrationite järgi häälestada, siis on kõik liiga ere.

dex
HV veteran
dex

sõnum 21.10.2011 12:43:35 vasta tsitaadiga

Käisin ka ühte Dell U2311H lähemalt näppimas ja ei saa aru, miks teda nii hullult kiidetakse. Must oli täiesti lilla, otse vaadates natuke vähem, aga väikse nurga all juba täiesti lilla. Pimedas toas backlight bleed täiesti kohutav, üks serv helendas poole ekraanini ja üks nurk samamoodi. Proovisin erinevaid brightnessi seadeid ja kõiki sisseehitatud mode´sid ka. Millegagi paremaks ei läinud.
Ma väidan, et mu igivana TN paneeliga monitoril (samsung 930bf) on musta ja backlight bleediga seis tunduvalt parem.
Ghostingut testisin ka hoolega, aga seda küll ei märganud

Ertai kirjutas:
oobika kirjutas:
Mida nende USB portidega üldse teha saab? Ostsin siinsete soovituste põhjal ka endale selle Delli molu ära, siiamaani kehib emotikon :O (vana 17'' molu istub paralleelselt kõrval). Kas settinguid peaks ka käppima? Kui jah, siis kas oskab keegi soovitada mingit saiti.

High-Q kirjutas:
monitoride/telekate USB port sööb ainult USB mass storage seadmeid ehk siis USB pulkasid jms andmekandjaid. muude asjade (sh USB hubi) kasutamine ei toimi. eraldi on mõnel monitoril (telekal pole näiund) USB hub, kuhu võib ka muid seadmeid ühendada, aga sel puhul on tarvis ka lisakaablit arvuti USB pesa ja monitori USB sisendi tarbeks.

mul ka Dell U2311H.
Dellil on USB Hub olemas. (4 auku ja lisakaabel on arvuti ja monitori ühendamiseks pakis kaasas kohe)
Endal hetkel on selle taga printer ja gamepad.

Värvidega ka veidi näppisin.
Üldiselt on siis custom ja R99,G96,B98. Eks sa ise natuke säti ja näe.
Filmi vaadates panen multimedia peale.
Kas overdrive toimib ainult kui panna game mode peale, ei tea.. ei usu ka. Igatahes vahel kasutan seda. (custom mode peaks overdrive'iga olema vist)
Sharpnessi võid ka näppida, default vist 40, aga 50 on ka päris hea.

parimat, S.

tqz
Kreisi kasutaja
tqz

sõnum 21.10.2011 12:58:08 vasta tsitaadiga

Backlight bleed kipubki varieeruma isegi sama mudeli piires.
Kommentaarid: 74 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 71
tagasi üles
rycyve
HV veteran
rycyve

sõnum 21.10.2011 16:10:34 vasta tsitaadiga

dex kirjutas:

Ma väidan, et mu igivana TN paneeliga monitoril (samsung 930bf) on musta ja backlight bleediga seis tunduvalt parem.

Ma väidan,et sinu TN paneeliga on se must osa üks arusaamatu lätakas olgugi,et selles võib olla mingi kujutis icon_idea.gif

inca
HV Guru
inca

sõnum 21.10.2011 18:19:52 vasta tsitaadiga

Eks see U2311 on ju üks paras säästukas ja "poolIPS" ka. Mingit väga head asja sealt ka nüüd mõtet oodata pole.
dex
HV veteran
dex

sõnum 21.10.2011 19:30:14 vasta tsitaadiga

rycyve kirjutas:
dex kirjutas:

Ma väidan,et sinu TN paneeliga on se must osa üks arusaamatu lätakas olgugi,et selles võib olla mingi kujutis icon_idea.gif

Sa võid igasuguseid asju väita. Tõde on see, et ma otsin juba tükimat aega fullhd resoga monitori, et sellega starcraft II mängida ja filme vaadata. Oleksin selle eest nõus paarsada € välja käima, aga sellise backlight bleedi ja must => lillaga pole lihtsalt midagi peale hakata.

Imestasin ainult selle üle, miks kõik seda monitori taevani kiidavad või varieerub see kvaliteet ühe mudeli piires tõesti nii kõvasti?

WAV
HV veteran

sõnum 22.10.2011 01:08:05 vasta tsitaadiga

dex kirjutas:
Imestasin ainult selle üle, miks kõik seda monitori taevani kiidavad

Hinna/kvaliteedi suhe on tal siiski väga hea.
Tõsiselt korraliku pildiga mudelit siiski alla ca.400€ eriti ei saa.
Kommentaarid: 7 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 7
tagasi üles
Killhoven
OC`er
Killhoven

Autoriseeritud ID-kaardiga Online

sõnum 23.10.2011 17:27:22 vasta tsitaadiga

Full HD molu IPS paneeliga ja alla 200 euro poes = väga hea bang for buck. Võrreldes TN paneelidega on neil tugevalt parem pildiilu ja vaatenurgad. Tõepoolest, nii super hinna juures on ka probleemseid kohti. Kallimad IPS paneelid ei ole vigades mitte prii. Neil esinevad samad probleemid, aga mitte nii tihti või siis ulatuslikult.

TN paneel sobib ainult neile, kes istvad üksi monitori ees ja pildist ei oska midagi tahta. Odavad IPS monitorid kõlbavad mängimiseks kah väga hästi. Minu vana 931BF istub kontoris ja ei kannata suurt kriitikat kui seda aegajalt vaatan. Olen lihtsalt palju paremaga harjunud. IPS paneeliga monitorid on ikka teisest klassist. Kahjuks küll olid nad siiani suhteliselt kallid ja lihtne huviline endale sellist ei soetanud. Nüüd on õnneks asjaolud muutunud.

Minu meelest on see backlight bleeding vähe üle pingutatud probleem. Tavakasutuses sa ei pane pmst midagi tähele. Kõik muu ju puhas nauding. Ei ole ma kuulnud veel pädevat argumenti, miks see nii suur probleem on lihtsale inimesele? Istun ma samuti selle monitoriga pimedas toas jne. See on nagu vingumine Ferrari voolujoonelisuse üle kui neid pakutakse juba pea-aegu tavaauto hinnaklassis.

Odavad IPS monitorid on imo iga eurot väärt ja parim valik nii kontroisse, lihtsale mängijale kui ka multimeediaarvutile. thumbs_up.gif

Gap
HV Guru
Gap

sõnum 03.11.2011 14:59:56 vasta tsitaadiga

Sry kui valesse teemasse postitan aga ei osanud kuhugi mujale oma muret kurta.... Oskab keegi mulle öelda kus ma saaks poest reaalselt osta DVI-DIGITAL-DUAL LINK juhtme,mis sobib ka 120HZ monitorile või sellel pole vahet ? icon_redface.gif Käisin täna igast elektroonika poed euronics ,Klick,Ordi ja AK aga kuskil pool polnud...
Kommentaarid: 21 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 17
tagasi üles
jeesus188
kodustatud
jeesus188

sõnum 03.11.2011 15:34:02 vasta tsitaadiga

Gap kirjutas:
Sry kui valesse teemasse postitan aga ei osanud kuhugi mujale oma muret kurta.... Oskab keegi mulle öelda kus ma saaks poest reaalselt osta DVI-DIGITAL-DUAL LINK juhtme,mis sobib ka 120HZ monitorile või sellel pole vahet ? icon_redface.gif Käisin täna igast elektroonika poed euronics ,Klick,Ordi ja AK aga kuskil pool polnud...

oomipood, neil on vist kõike myygil icon_lol.gif

Kommentaarid: 71 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 64
tagasi üles
rycyve
HV veteran
rycyve

sõnum 03.11.2011 15:37:07 vasta tsitaadiga

Gap kirjutas:

Kui valesti aru ei saanud,siis igal korralikul monitoril see kaasas mõlemas otsas dvi pistik.

Gap
HV Guru
Gap

sõnum 03.11.2011 16:00:27 vasta tsitaadiga

tänud jeesus188 otsin sealt siis thumbs_up.gif

rycyve jah mul see oligi kaasas ja olemas momendil aga mul jama selle monitoriga nimelt ekraanil tekivad rohelised,punased triibud ja kul liigutan juhet siis kaob ära..... proovitud ka teise samsungi monitoriga ja sellist asja ei esinenud... Kahtlustan ja soovitati mul teist juhet proovida kui see ka ei aita siis tuleb vist garantisse pöörduda icon_neutral.gif
Kommentaarid: 21 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 17
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Videokaardid / Monitorid / TV »  LCD monitorid ( lisatud küsitlus monitori suuruse kohta 10.04.2022 ) mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 153, 154, 155 ... 415, 416, 417  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.