Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Rauafoorum »  arvuti ei buudi, alustab üha otsast märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
harakas
Kreisi kasutaja

sõnum 04.10.2011 20:53:17 arvuti ei buudi, alustab üha otsast vasta tsitaadiga

Masin ei buudi, alustab windowsini jõudes üha uuesti otsast peale
Saan buutimisel sellise teate, kuna tegemist pole minu masinaga, ei tea ma kas see peab olema, miskipärast tundub, et enne pole olnud
memory runs at dual channel interleaved
IDE Channel 0 Master: Samsung HD502HJ 1AJ100E4
IDE Channel 0 Slave : None
IDE Channel 1 Master: HL-DT-STDVD-RAM GH22LP20 1.03
IDE Channel 1 Slave : None

Antud jama hakkas siis, kui olin skännimise lõpetanud ja masina välja lülitamise järel otsustasin ta kohe uuesti käivitada, kuna tuli meelde üks tegemata töö. Masin sulgus kenasti, lülitasin toitenupu kohe uuesti sisse, kas see võiks mingi rikke põhjuseks olla.
Saan safe modes masina käima, mida ma seal vaatama peaks, kõvaketta kontrollisin üle, on korras

Lauaarvuti
Gigabyte GA-641M-ES21
Intel Core2Duo E7500 2,93 GHz
Mälu 2X2 GB UNB-PC-2-6400
Win XP pro
Tänud vastajaile
Täiendan: nüüd ei lähe ka safe modes enam käima, buutimine jääb mup.sys juurde pidama
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
äss
Kreisi kasutaja
äss

sõnum 04.10.2011 21:13:27 vasta tsitaadiga

mingi windowsi kala võibolla

proovi windows repair'i
Kommentaarid: 29 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 23
tagasi üles
harakas
Kreisi kasutaja

sõnum 04.10.2011 22:15:11 vasta tsitaadiga

Olen nüüdseks selle mup.sys faili kohta hulga jutte eri foorumitest läbi lugenud, kuskil arvati, et on mingi USB konflikt, tulevat kõik USB seadmed tagant katkuda ja mup.sys uuega asendada, kuskil jälle väideti, et mup.sys pole süüdi, ta on lihtsalt viimane fail buutimise reas, eks pea järjest proovima hakkama.
tagasi üles
Märt.
HV Guru
Märt.

sõnum 05.10.2011 12:30:10 vasta tsitaadiga

Mingi pulk, musamängija vms äkki sul USB-sse jäänud?
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
blend
HV kasutaja
blend

sõnum 05.10.2011 15:00:48 vasta tsitaadiga

Seda lõputut restartimist olen omal nahal paari korral tunda saanud ja aidanud on vaid registri käsitsi parandamine. Tüütu tegevus aga loodetavasti on abiks. Juhised leiad näiteks siit :

http://www.aitechsolutions.net/winxpnoboot.html

http://support.microsoft.com/kb/307545
Kommentaarid: 122 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 103
tagasi üles
Mihkel.
HV Guru
Mihkel.

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 05.10.2011 15:06:42 vasta tsitaadiga

Teoreetiliselt peaks BSOD ette tulema tol restardi hetkel, st klõpsi restardil F8 ja seal menüüs PEAKS olema valik "disable automatic restart on system failure" vms. Peale seda peaksid nägema BSOD'i ja selle veakoodi on ka lihtne googeldada.

Lisaks kogesin mina XP ajastul pidevalt seda viga, et boot.ini või master boot record said viga. Selle parandamiseks XP plaat sisse, boodid sellelt ja sisened repair console (mitte ei hakka repair installi tegema). Seal kaks käsklust: fixmbr ja fixboot. Vahel võib partitsioonitabel niivõrd segi olla, et see ka ei aita. Tuleb läbi teha ka nt chkdsk.
Kommentaarid: 91 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 81
tagasi üles
harakas
Kreisi kasutaja

sõnum 05.10.2011 22:14:33 vasta tsitaadiga

Mihkel. kirjutas:
Teoreetiliselt peaks BSOD ette tulema tol restardi hetkel, st klõpsi restardil F8 ja seal menüüs PEAKS olema valik "disable automatic restart on system failure" vms. Peale seda peaksid nägema BSOD'i ja selle veakoodi on ka lihtne googeldada.

Lisaks kogesin mina XP ajastul pidevalt seda viga, et boot.ini või master boot record said viga. Selle parandamiseks XP plaat sisse, boodid sellelt ja sisened repair console (mitte ei hakka repair installi tegema). Seal kaks käsklust: fixmbr ja fixboot. Vahel võib partitsioonitabel niivõrd segi olla, et see ka ei aita. Tuleb läbi teha ka nt chkdsk.

Tänan kõiki vastanuid kaasamõtlemise eest

Sain lõpuks mitmendal katsel F8-le pihta. Veakoodi ei näe, või ei oska vaadata
Kahjuks ei ole mul momendil XP pro plaati, kui saan, siis proovin fixmbr ja fixboot. Sellel arvutil vist ei olnudki plaati kaasas, viimasel ajal ei panda neid enam kaasa (Ordi masin). Üks ML oma on silmapiiril, aga kas neid võib teise firma masinas kasutada?
chkdski tegin juba eile läbi ja sellega on seotud üks jama, ma ei oska seda enam maha võtta, kuna ei pääse safe mode ka sisse ja nüüd alustab igal käivitamisel chkdsk uuesti oma ülipikka kontrolli
tagasi üles
Mihkel.
HV Guru
Mihkel.

sõnum 05.10.2011 23:06:49 vasta tsitaadiga

Mitte seal F8 all ei ole veakood, vaid seal menüüs võiks/peaks olema valik "disable automatic restart......." icon_wink.gif
tagasi üles
harakas
Kreisi kasutaja

sõnum 06.10.2011 00:04:06 vasta tsitaadiga

Mihkel. kirjutas:
Mitte seal F8 all ei ole veakood, vaid seal menüüs võiks/peaks olema valik "disable automatic restart......." icon_wink.gif

Tean, sinna ma vajutasin. Väljendasin end veakoodi suhtes vist jah segaselt, kuigi alustasin juttu uuest lausest. Sisu jääb sellegipoolest samaks, ma ei näe veakoodi, või ei oska õigest kohast vaadata, otsisin, aga ei leidnud.
Muuseas, kuidas siseneda repair console masinas, millel pole plaati, aga windowsi installifailid on kõvakettal eraldi partitsioonil. Otsiks ise, aga ei oska googlele sobivalt sõnastada

viimati muutis harakas 07.10.2011 22:42:32, muudetud 1 kord
tagasi üles
Mihkel.
HV Guru
Mihkel.

sõnum 06.10.2011 01:14:50 vasta tsitaadiga

Üldiselt ikkagi plaati vaja. Muudmoodi väga ei saa sinna repair consolele ligi. Ja teoreetiliselt peaks selle MLi plaat ka sobima.
tagasi üles
harakas
Kreisi kasutaja

sõnum 07.10.2011 19:36:30 vasta tsitaadiga

Selleks korraks lõppes kannatus ja otsustasin leppida windowsi uusinstalliga ja sellega koos ka kõigi draiverite ja tarkvara paigaldamisega. Üks huvitav seik, kopeerisin Ubuntu LiveCD abil arvutist vajalikud dokumendid USB pulgale ja pärast LiveCD eemaldamist buutis XP nagu poleks vahepeal midagi juhtunud. Rõõm oli suur, aga enneaegne, pärast hilisemat taaskäivitust oli seis endiselt nutune, kannatus lõppes ja otsustasin leppida windowsi uusinstalliga ja sellega koos ka kõigi draiverite ja tarkvara paigaldamisega. Nüüd vähemalt masin töötab.
Veelkord tänu abistajatele icon_smile.gif
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Rauafoorum »  arvuti ei buudi, alustab üha otsast
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.