Avaleht
uus teema   vasta Uudised »  Mobiiltelefonid ja fototehnika »  Uus Apple iPhone 4S märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
its2cold
HV veteran

sõnum 05.10.2011 13:09:00 vasta tsitaadiga

Samsung ise kõige suurem Apple copycat:D
Kommentaarid: 196 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 173
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
CnZ
HV veteran

sõnum 05.10.2011 13:09:26 vasta tsitaadiga

margus1000 kirjutas:
Ho Ho kirjutas:
Taas leiab kinnitust, et tõsised fanboyd on piisavalt pimestatud, et suudavad igas negatiivses asjas head näha icon_smile.gif

Täpselt minu mõte thumbs_up.gif Fandroidid ja samsoidid ja muud eputrillad käivad justnagu silmaklappidega. Reaalsusest täiesti eraldatud icon_lol.gif

Sa vist ei saanud aru, et Ho Ho pidas just iPhone kasutajaid silmas. icon_lol.gif
Kommentaarid: 14 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 13
tagasi üles
arm2004
HV Guru
arm2004

sõnum 05.10.2011 13:22:30 vasta tsitaadiga

its2cold kirjutas:

mu teada pole ühtki sellist kohtuotsust tulnud...
Kommentaarid: 110 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 97
tagasi üles
kalluka
Kreisi kasutaja

sõnum 05.10.2011 13:24:27 vasta tsitaadiga

its2cold kirjutas:

Apple ise alustas seda sõda.
Ja ega samsa moblad ja galaxy tabid on sitaks sarnased apple toodetele.
Kommentaarid: 16 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 12
tagasi üles
Tanel
HV Guru
Tanel

Autoriseeritud ID-kaardiga Online

sõnum 05.10.2011 13:28:20 vasta tsitaadiga

Kes neid ARM Cortex-A9 prosesid toodab?
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 05.10.2011 13:30:14 vasta tsitaadiga

kalluka kirjutas:
Ja ega samsa moblad ja galaxy tabid on sitaks sarnased apple toodetele.
Mitu unikaalset tahvlit või touchscreen mobla disaini sa suudad valmis teha mis erinevad sellest, et sul on suur ekraan mis katab enamuse ühest küljest ning mõned nupud siin-seal?

Apple hakkas virisema välimuse ja mingite pehmelt öeldes kahtlase väärtusega patentide üle millest enamus tunnistati kohtus kehtetuks, Samsung laksib vastu raua lahenduste kohta käivate patentidega.

Kommentaarid: 106 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 86
tagasi üles
arm2004
HV Guru
arm2004

sõnum 05.10.2011 13:33:22 vasta tsitaadiga

Tanel kirjutas:
Kes neid ARM Cortex-A9 prosesid toodab?
eks ikka Samsung icon_razz.gif http://en.wikipedia.org/wiki/Apple_A5
tsitaat:
Common manufacturer(s) Samsung Electronics
Kommentaarid: 110 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 97
tagasi üles
oggy
Kreisi kasutaja
oggy

sõnum 05.10.2011 13:45:47 vasta tsitaadiga

huvitav kas siis see prosetootmise leping nagu tasub end niipalju ära et samsung applega koostööd ei lõpeta. või seob neid miski ülipeen leping taaskord, et kui samsung vale liigutuse teeb siis apple kaebab igaspoole kuhu võimalik. imo, samsung võiks küll koostöö applega lõpetada arvestades mis si**a apple samsungile kaela loobib koguaeg - müügikeelud, kohtujamad jnejne
Kommentaarid: 80 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 77
tagasi üles
arm2004
HV Guru
arm2004

sõnum 05.10.2011 13:48:09 vasta tsitaadiga

ega Apple tahaks ka niisama lihtsalt Samsungist loobuda. katsu sa leida mõni teine tootja, kes suudab piisavalt võimekat rauda pakkuda piisavalt suures mahus.
Dinkz
Kreisi kasutaja

sõnum 05.10.2011 13:50:11 vasta tsitaadiga

Apple tahab igast tootjast lahti saada, kes vähegi nende toodetest midagi paremat toota julgeb. hea, et värvusi veel ära patendeerind pole.
Kommentaarid: 26 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 26
tagasi üles
margus1000
Lõuapoolik
Lõuapoolik
margus1000

sõnum 05.10.2011 14:35:33 vasta tsitaadiga

oggy kirjutas:
huvitav kas siis see prosetootmise leping nagu tasub end niipalju ära et samsung applega koostööd ei lõpeta. või seob neid miski ülipeen leping taaskord, et kui samsung vale liigutuse teeb siis apple kaebab igaspoole kuhu võimalik. imo, samsung võiks küll koostöö applega lõpetada arvestades mis si**a apple samsungile kaela loobib koguaeg - müügikeelud, kohtujamad jnejne

Applega koostööd nad vaevalt lõpetada tahaksid, arvestades kui suure mahuga Apple ostud on. Prosed, mälud, flash, ekraanid. Igasugu Galaxy-d on selle kõrval ikkagi rohkem hobi, mitte äri, seega imo paneks neile julma põntsu. icon_lol.gif
Teema muideks on 4S-ist. Igasugu patendijutu jaoks on eraldi teema.

rlv
HV kasutaja
rlv

sõnum 05.10.2011 14:43:43 vasta tsitaadiga

See tagantvalgustatud sensor on küll väga eksitav tõlge.

http://en.wikipedia.org/wiki/Back-illuminated_sensor

Ma saan aru, et mõte ei ole siiski mitte sensori tagumise poole valgustamises, vaid ümberpööratud disainis - valgustundlik materjal pinnal, sellega seotud (mikro)elektroonika ehk traadid-transistorid tagapool. Kuigi selline disain tundub ju igati loogiline, ei suudetud seda aastaid mõistliku hinnaga toota ja odavuse huvides olid traadid-transid sensoritest eespool, mis põhjustas valgustundlikkuse vähenemist ja müra suurenemist.

Aga mis võiks olla mõistlikum termin? Juba ingliskeelne originaal "back-illuminated sensor" on minu meelest ebaõnnestunud. "Puhta pinnaga sensor" äkki?
Kommentaarid: 23 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 22
tagasi üles
Mario.
HV Guru

sõnum 05.10.2011 15:02:29 vasta tsitaadiga

Aka pööratud sensor.
Kommentaarid: 274 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 6 :: 2 :: 217
tagasi üles
hemmar
HV kasutaja

sõnum 05.10.2011 15:10:48 vasta tsitaadiga

Minu mõtted:
Muudatused on tõesti kuidagi tagasihoidlikud, arvestades seda, milliseks olid kujunenud ootused (olen kuulnud ühte õunafänni tõsimeeli rääkimas, et järgmisel iphonel tuleb sisse ehitatud projektor, laserklaviatuur & what not.) Usun, et selle arvet kahanevad ka veidi müüginumbrid, et telefoni välimus on samaks jäetud (kui oleks tulnud uus disain, oleks olnud neid iphone 4 kasutajaid kindlasti palju rohkem, kes ei talu mõtet, et keegi neid tänaval "vana" iphonega näeb.) Samas lettidele ka see telefon kindlasti ka seisma ei jää.

Endale pakuks selle telefoni juures kõige rohkem see kaamera oma uue sensoritehnoloogiaga. Kuigi ise tegelen fotograafiaga ja telefon on suht viimane asi millega pilti teha, siis oleks ikka huvitav näha kuidas see "tagantvalgustatud" sensor ka pildikvaliteeti muudab. Aku kestvus nende tänapäeva smartphounidega on ka tegelikult selline kahe otsaga asi. Näiteks kui eelmine telefon pidas vastu 3 päeva ja nüüd uus peab 3,5 päeva, siis arvata on, et kolmanda päeva õhtul läheb jubinale ikka saba taha.

ot:
Kuna igavusest päris tihti kammin läbi dealextreme.com "new arrivals" sektsiooni, siis praegu tuli meelde, kuidas seal juba mõni nädal tagasi ilmusid müügile igasugused "iPhone 5" korpuse kaitsmed, (mis ilmselt järgisid seda ümarat disaini) millest enamus on tänaseks ka välja müüdud. Ei tea mis inimesed nendega nüüd peale hakkavad icon_biggrin.gif
Kommentaarid: 11 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 11
tagasi üles
Slazenger
HV veteran
Slazenger

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 05.10.2011 15:22:03 vasta tsitaadiga

okei, tunnistan - olen iPhone fanboy - olen kasutanud igast blackberrysi, nokiaid jms asju, kuid iphone tarkvara on minu arvates, ikka kövasti parem kui teistel. (androidil pole midagi viga, aga mulle meeldib kui mu telefon on lihtne ja teeb asju, mida on vaja teha - mul pole vaja käia rääkimas, et mu telefon teeb sedaseda jne). iPhone ekraan on täiesti ideaalne, suurus täpselt paras, sest olgem ausad - Galaxy on rohkem nagu tablet juba, aga see on minu arvamus lihtsalt icon_wink.gif Mul läpparid ja asjad köik olemas, ehk mul poleks vaja nii suurt telefoni pluss ma kujutan ette, et Galaxy aku tühjeneb väga kiiresti minu kasutamise puhul. Olen harjunud juba, et iga päev pistan telefoni laadima ja pole midagi selle vastu. Praegu endal veel 2G kuid nüüd vötan 4Si ette ja ei hooli absoluutselt sellest, et inimesed vaatavad ja ei tunne ära, et see on selle aasta mudel. Kui disaini pärast jääb uus iPhone ostmata, siis andke andeks, aga pange ennast pölema. icon_lol.gif
Kommentaarid: 74 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 69
tagasi üles
eltso
HV veteran
eltso

sõnum 05.10.2011 15:29:47 vasta tsitaadiga

Kas on kuskil olnud mingit teemat ka selle kohta, et miks on sama välimusega uus mudel?
Kommentaarid: 14 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 14
tagasi üles
Ehhr
HV vaatleja

sõnum 05.10.2011 15:33:46 vasta tsitaadiga

Pull oli lugeda Engadgeti võrdlust kus kõrvuti pandi Iphone 4S, Galaxy S2, HTC Titan, Droid Bionic nutitelefonide näitajad ning välja jäeti Nokia N9 sest see pidi olema nišši toode.Et nagu WTF??Mis asi Iphone 4S siis on??? icon_biggrin.gif
Minu meelest Iphone 4S just Nokia N9-ga võrrelda tulekski.

Aga võtan selle au omale ning teen läbi enda pilgu selle võrdluse siis ise ära:

Kaal,suurus: Iphone raskem vs N9 suurem - erinevus nii väike, et viik 0/0
Ekraani tüüp: Iphone TFT vs N9 AMOLED - punkt N9-le 0/1
Ekraani resolutsioon: Iphone ~330 ppi vs N9 ~251 ppi - punkt Iphonele 1/1
Ekraani suurus: Iphone 3,5tolli vs N9 3,9tolli - punkt N9-le 1/2
Sisemine mälu: Iphone 16/32/64GB vs. N9 16/64GB - Iphonel suurem valik 2/2
3G kiirus: Iphon 14.4 Mbps vs N9 14.4 Mbps - viik 2/2
Wifi: Iphone 802.11 b/g/n vs N9 802.11 a/b/g/n - punkt N9-e 2/3
Kaamera: Iphone 8 megapikslit AF f2.4 vs N9 8 megapikslit AF f2.2 - N9-l on küll Carl Zeiss,parem valgus jõudlus ja dual LED aga tegeliku parema selgitab vaid realne piltide ja videode võrdlemine, viik - 2/3
video filmimine:Iphone 1080p@30fps vs N9 720p@30fps - punkt iphonele 3/3
Protsessor: Iphone 1GHz dual-core Cortex-A9 vs N9 1GHz Cortex A8 - punkt Iphonele. 4/3
Multitasking: punkt N9-le 4/4
GPS: Iphonel google maps vs N9-l realsed offline kaardid - punkt N9-le 4/5
Skype: Iphonel eraldi rakendusena vs N9-l integreeritud(saab kasutada taustal ilma, et liigselt energiat tarbiks) - punkt N9-le 4/6
Aku:Iphone 3G kõneaega 8h,ooteaeg 200h, muusika mängimine 40h vs N9 3G kõneaega 7,ooteaega 450h, muusika mängimist 50h - N9 küll paari numbriga üle kuid ilma realse testita viik 4/6
Disain:N9 ilmus unibody ilma ühegi nuputa esipaneelil saab punkti 4/7

Selline on, siis tulemus minu pilgu läbi - Iphone 4S 4 punkti ning Nokia N9 7 punkti.
tagasi üles
oggy
Kreisi kasutaja
oggy

sõnum 05.10.2011 15:40:29 vasta tsitaadiga

margus1000 kirjutas:

Applega koostööd nad vaevalt lõpetada tahaksid, arvestades kui suure mahuga Apple ostud on. Prosed, mälud, flash, ekraanid. Igasugu Galaxy-d on selle kõrval ikkagi rohkem hobi, mitte äri, seega imo paneks neile julma põntsu. icon_lol.gif
Teema muideks on 4S-ist. Igasugu patendijutu jaoks on eraldi teema.

Sügavalt kahtlen, et samsung enda mobiiliarendust "hobina" võtab icon_wink.gif Pigem usun, et samsung pürgib uute ja innovaatiliste lahendustega turuliidriks õigepea. Ja mobiilid on ainult osa sellest mida samsung toodab tegelikult. Aga eks see on kindlasti tõsi jah, et mahud on suured ja kumbki osapool sellepärast koostöö lõppemisest vast huvitatud pole.
Samas kisub igas foorumis OT teemadel apple ja samsung, seega on mille üle arutleda järelikult icon_biggrin.gif enivei, minuarust on konkurents ainult tervislik ja sunnib osapooli ainult uusi ning paremaid tooteid väljanuputama.
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 05.10.2011 15:41:25 vasta tsitaadiga

Ehhr kirjutas:
Multitasking: punkt N9-le 4/4
Millest see tuleneb? 2x suurem RAM'i -> rohkem paralleelseld jooksvaid rakendusi?
tagasi üles
Dirty Harry
HV Guru

sõnum 05.10.2011 15:52:51 vasta tsitaadiga

oggy kirjutas:
Pigem usun, et samsung pürgib uute ja innovaatiliste lahendustega turuliidriks õigepea.
See on täitsa OT juba kuid milliseid innovaatilisi lahendusi on Samsung loonud? Või kui täpne olla - milliseid innovaatilisi lahendusi on üldse moblamaailmas tulnud viimase 2-3 aasta jooksul? Ma ei hakka ükshaaval punkte välja tooma kuid MTAK pole küll midagi erilist tulnud kui võrrelda näiteks kasvõi enda SE w200i'd ning vahepeal kasutusel olnud LG P500't. Suurem ekraan, parem CPU, kiirem andmeside - jah, muidugi toredad asjad. Aga innovaatilisusega pole midagi pistmist - tehnika on lihtsalt arenenud. E-mail, kalender, meeldetuletused, raadio, muusika, mängud olid juba w200i-l olemas, see, et praeguseks on riistvara ärksam, on tavaline uuema riistvara võlu.

Kui keegi teeks nutitelefoni, mille kasutamismugavus on nagu iOS4 või iOS5'ga ning aku peaks korralikuma kasutusega praeguse 1-2-3 päeva asemel 5-6-7 päeva - vaat see oleks midagi märkimisväärset. Akutehnoloogia on see koht, mis sabas sörgib. Ja mitte ainult nutimaailmas.
Kommentaarid: 181 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 145
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 05.10.2011 16:03:01 vasta tsitaadiga

Tegelikult ongi kummaline, et keegi ei raatsi välja anda mõnd tõsisema akuga vidinat. 250g ja poolteist senti paks 4-4.5" ekraaniga ei ole üle mõistuse suur ning sinna sisse annaks ära mahutada vähemalt 3x suurema mahutavusega aku kui praegused 1.5aH variandid.
tagasi üles
oggy
Kreisi kasutaja
oggy

sõnum 05.10.2011 16:06:16 vasta tsitaadiga

Mark0 kirjutas:
See on täitsa OT juba kuid milliseid innovaatilisi lahendusi on Samsung loonud? Või kui täpne olla - milliseid innovaatilisi lahendusi on üldse moblamaailmas tulnud viimase 2-3 aasta jooksul? Ma ei hakka ükshaaval punkte välja tooma kuid MTAK pole küll midagi erilist tulnud kui võrrelda näiteks kasvõi enda SE w200i'd ning vahepeal kasutusel olnud LG P500't. Suurem ekraan, parem CPU, kiirem andmeside - jah, muidugi toredad asjad. Aga innovaatilisusega pole midagi pistmist - tehnika on lihtsalt arenenud. E-mail, kalender, meeldetuletused, raadio, muusika, mängud olid juba w200i-l olemas, see, et praeguseks on riistvara ärksam, on tavaline uuema riistvara võlu.

Kui keegi teeks nutitelefoni, mille kasutamismugavus on nagu iOS4 või iOS5'ga ning aku peaks korralikuma kasutusega praeguse 1-2-3 päeva asemel 5-6-7 päeva - vaat see oleks midagi märkimisväärset. Akutehnoloogia on see koht, mis sabas sörgib. Ja mitte ainult nutimaailmas.

ma kirjutasin et ma USUN et (lähi)tulevikus on samsungil mobiilideteemal midagi uut ja innovaatilist turule tuua! see ei tähenda et nad seda teevad, vaid lihtsalt mul on usku sellesse icon_wink.gif
akuteemal olen täiesti nõus - võiks kestvus tublisti parem olla
tagasi üles
Mario.
HV Guru

sõnum 05.10.2011 16:17:49 vasta tsitaadiga

Ho Ho kirjutas:
Tegelikult ongi kummaline, et keegi ei raatsi välja anda mõnd tõsisema akuga vidinat. 250g ja poolteist senti paks 4-4.5" ekraaniga ei ole üle mõistuse suur ning sinna sisse annaks ära mahutada vähemalt 3x suurema mahutavusega aku kui praegused 1.5aH variandid.

Mis puutub akutehnoloogiasse, siis Jaapani operaator mõtles, et oleks tore teha telefonile akukest, mida ennast saab vägistada täis kümne minutiga @ 6Ah. Kui see nüüd oleks põhimõtteliselt "generic" lahendus, mida annaks kui laiendusakut/kaitsekesta aparaadile kinnitada, miks mitte.

Tõdema peab, et akutehnoloogia on kommertstasandil äärmiselt paigalseisev, kuigi teoreetilised ja laboratoorsed lahendused on meil enam-kui-pädevad tänaseks nõudluseks.
Kommentaarid: 274 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 6 :: 2 :: 217
tagasi üles
Arlequin
HV kasutaja
Arlequin

sõnum 05.10.2011 16:25:20 vasta tsitaadiga

Metsjeesus kirjutas:
Mul on iphone olnud alates paarist kuust peale selle launchi USAs, ehk siis 4 aastat vist ja see aasta prooviks võetud android, mida ma tahtsin väga armastama õppida.
Tee mis tahad, see android paneb vahest pange, annab vahest errorit, venib kummalisel põhjusel jne. Samuti nähes, kui karmiks aetakse vastavad riistad, siis ju on ikka vaja mingit kõva raudvara seda toetama.
Iphoned olid ja ilmselt senini on raudvaralt uhkeimate kõrval kõhetud, aga no jooksid nagu ette nähtud ja tegid oma asja hästi, oled fänn või ei.

Mis puutub 5'e, siis ma vist ei olegi tolle kontseptsioonipiltidega kokku puutunud. Eks see suuremal-vähemal määral uuendamine paneb jälle inimesi ostma ka.

Täpselt minu mõte - jubedalt tahtsin androide armastada isegi omasin ühte aasta aega aga paraku minu suureks pahameeleks on iphone lihtsalt palju kasutatavam ja mitmekülgsem riistapuu. icon_cry.gif
Kommentaarid: 53 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 47
tagasi üles
Sold OUT
no credit
Sold OUT

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 05.10.2011 16:33:02 vasta tsitaadiga

tsitaat:

250g ja poolteist senti paks 4-4.5"

sellise veerandkilose klotsiga on nõus ringi käima vist väga paksu prilliklaasiga härrased,

tsitaat:

Täpselt minu mõte - jubedalt tahtsin androide armastada isegi omasin ühte aasta aega aga paraku minu suureks pahameeleks on iphone lihtsalt palju kasutatavam ja mitmekülgsem riistapuu.

Mitut erinevat custom ROM'i kasutamise ajal su mitmekesine iphone jooksutas? Ilmselt kui Androidi puhul jääb mitmekesisusest puudu, on see pigem indiviidi probleem mitte üldistada seda kõige kohta.

Nalja teed mitmekülgsusega või?

Ei ole androidi fanboy ning ilmselt ostan 4S, aga mingit pläma ma küll ei kannata icon_biggrin.gif

viimati muutis Sold OUT 05.10.2011 16:35:29, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 92 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 5 :: 1 :: 79
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Uudised »  Mobiiltelefonid ja fototehnika »  Uus Apple iPhone 4S mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.