praegune kellaaeg 26.06.2025 14:32:38
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
NightStriker
HV veteran
|
26.09.2011 00:53:46
|
|
|
teretalv kirjutas: |
tsitaat: |
Kui sa sõidad 5 aastat rongiga valguse kiirusel ümber maakera, siis rongis aeg seisab ja sa oled teistest inimestest viis aastat noorem. Seega sisuliselt liikunud ajas edasi, ilma, et sa seda ise tajuksid.
|
defineeri lahti kuidas se tegelikkuses toimib, mingi valemit või et kui korrutame lennuki kiirust x korda siis me vananeme x korda aeglasemalt võrreldes maapeal olijatega, kui kiirust saaks lõpmata suurendada või siis väga suure kiiruseni siis ongi olemas valem ka vananemise vastu, igavesti noor  |
Mõned valemid ja seletus antud küsimusele: http://en.wikipedia.org/wiki/Time_dilation#Time_dilation_due_to_relative_velocity
Tuntud ka kui kaksikute paradoks http://en.wikipedia.org/wiki/Twins_paradox
_________________ Allverelaev sukeldub määramata ajaks... |
|
Kommentaarid: 65 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
63 |
|
tagasi üles |
|
 |
DoS
HV veteran

|
26.09.2011 01:26:23
|
|
|
Etorken kirjutas: |
Lihtsalt üks huvitav mõte. |
Soovitan helistada 6621068. Kindlasti tahavad su huvitavaid mõtteid kuulata.
|
|
Kommentaarid: 50 loe/lisa |
   |
47 |
|
tagasi üles |
|
 |
dzombe
HV kasutaja
|
26.09.2011 08:38:12
|
|
|
teretalv kirjutas: |
Kui sa sõidad 5 aastat rongiga valguse kiirusel ümber maakera, siis rongis aeg seisab ja sa oled teistest inimestest viis aastat noorem. Seega sisuliselt liikunud ajas edasi, ilma, et sa seda ise tajuksid.
|
defineeri lahti kuidas se tegelikkuses toimib, mingi valemit või et kui korrutame lennuki kiirust x korda siis me vananeme x korda aeglasemalt võrreldes maapeal olijatega, kui kiirust saaks lõpmata suurendada või siis väga suure kiiruseni siis ongi olemas valem ka vananemise vastu, igavesti noor  |
Meie jaoks oled jah igavesti noor, kui sa ise oma massile vastu pead siis vananed samamoodi, enda taustsüsteemis.
_________________ -- |
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
-Koppel-
Kreisi kasutaja

|
26.09.2011 09:18:42
|
|
|
Etorken, olles kuulnud juba kõike on natukene üllatav, et sa ei ole time dilation nähtusega kursis. Tõepoolest ajas saab rännata.
http://www.nytimes.com/2005/06/28/science/28cheap.html
The slowing clock prediction has been confirmed by flying atomic clocks around Earth on jets. "If you take a plane east around the world you will come back 59 nanoseconds younger than if you had stayed home," Dr. Gott said. The record holder for this type of travel, he said, is the Russian astronaut Sergei Krikalev, who came back from 748 days orbiting in the Mir space station a full one-fiftieth of a second younger than he would have if he had stayed on the ground.
|
|
Kommentaarid: 10 loe/lisa |
   |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
Noname
HV Guru

|
26.09.2011 13:04:44
|
|
|
-Koppel- kirjutas: |
Etorken, olles kuulnud juba kõike on natukene üllatav, et sa ei ole time dilation nähtusega kursis. Tõepoolest ajas saab rännata.
http://www.nytimes.com/2005/06/28/science/28cheap.html
The slowing clock prediction has been confirmed by flying atomic clocks around Earth on jets. "If you take a plane east around the world you will come back 59 nanoseconds younger than if you had stayed home," Dr. Gott said. The record holder for this type of travel, he said, is the Russian astronaut Sergei Krikalev, who came back from 748 days orbiting in the Mir space station a full one-fiftieth of a second younger than he would have if he had stayed on the ground. |
See peaks olema kõigile tehnikahuvilistele teada, et sateliidid mis ümber maa kerivad sünkivad pidevalt oma kellasid, kuna kellad käivad neil aeglasemalt. Aeg liigub suure massiga kehade juues aeglasemini. Soovitan vaadata "Into The Universe with Stephen Hawking" Kus seletatakse ära, kuidas on võimalik ajas rännata ja mis suunas.
_________________ "Olukord on sitt, aga see on meie tuleviku väetis." - Lennart Meri
"Edu on kehv õpetaja. See ahvatleb tarku inimesi mõtlema, et nad ei saagi kaotada" - B. Gates |
|
Kommentaarid: 370 loe/lisa |
   |
3 :: |
320 |
|
tagasi üles |
|
 |
riff
HV kasutaja

|
26.09.2011 17:55:44
|
|
|
OT: siinne lugemismaterjal on alati valgustav ja samas väga naljakas. Naljakas on see, et üks raiub ühte tõde, teine raiub teist tõde (tuginedes kesteab, millise taustaga infole), kuid mis on tegelikult tõde??? Hetkel oleme pädevad selle üle kulli ja kirja viskama, kui meil on aega, siin selle üle kommenteerida.
Kui ise teadusega ei tegele, ootaks natuke, andke aega teadlastele.
|
|
Kommentaarid: 53 loe/lisa |
   |
50 |
|
tagasi üles |
|
 |
Villemk2
HV veteran

|
26.09.2011 18:39:49
|
|
|
No sellest ma küll aru ei saa, kuidas üks vend jätab ülilooli pooleli, arvates, et on seal käimiseks liiga tark. Siis tuleb foorumisse enda "teadust" tegema, samal ajal teadmata teadlaste seniseid saavutusi ja isegi tõestatud teooriaid.
(Etorken)
|
|
Kommentaarid: 127 loe/lisa |
   |
119 |
|
tagasi üles |
|
 |
Noname
HV Guru

|
26.09.2011 20:45:05
|
|
|
Villemk2 kirjutas: |
No sellest ma küll aru ei saa, kuidas üks vend jätab ülilooli pooleli, arvates, et on seal käimiseks liiga tark. Siis tuleb foorumisse enda "teadust" tegema, samal ajal teadmata teadlaste seniseid saavutusi ja isegi tõestatud teooriaid.
(Etorken) |
Sellest saad ka aru kui vaatad TED.com-ist videot Ken Robinson says schools kill creativity. Koolisüsteem on meil väga perses ja paljudel juhtudel teeb ainult halba.
_________________ "Olukord on sitt, aga see on meie tuleviku väetis." - Lennart Meri
"Edu on kehv õpetaja. See ahvatleb tarku inimesi mõtlema, et nad ei saagi kaotada" - B. Gates |
|
Kommentaarid: 370 loe/lisa |
   |
3 :: |
320 |
|
tagasi üles |
|
 |
Villemk2
HV veteran

|
26.09.2011 22:12:26
|
|
|
ja nii ongi
|
|
   |
119 |
|
tagasi üles |
|
 |
Etorken
HV vaatleja
|
27.09.2011 00:25:18
|
|
|
(Etorken) |
Kas ma olen öelnud, et ma jätsin kooli pooleli, sest ma arvasin, et ma olen selle jaoks liiga tark. Ega ikka ei ole öelnud küll. 12 aastat võtsin sellest debiilsest "koolisüsteemist" osa ja ma ei ütleks, et see vaimselt positiivne kogemus oli (tagasi vaadates - täiesti räme ajunuss). Siis läksin ülikooli, seal jõudis kohale, et see sama jama lihtsalt jätkub. Tänu ülikooli minekule sain ma aru kuidas ma elama, tegutsema peaksin - minu enda reeglite järgi, täpselt nii nagu ise tahan, vastasel juhul ma lihtsalt ei teeks mitte midagi või tegutseksin vastu tahtmist ja samal ajal oma närve tappes. Ülikoolis mõtlesin ma ka välja, millega tulevikus tegelema hakata. Vähemalt mingit kasu sellest ikka oli, lisaks sain ka aru, et koolisüsteem, ja ka palju muud, on väga vigane.
hmm... tõestatud teooriad... kui ma õigesti aru olen saanud, siis on varasemaid tõestatud teooriaid ümber lükatud ja asendatud täpsematega. Selle järgi ütleks, et preagustest teadmistest pole miski 100% kindel.
Lugesin selle läbi ja nagu ma ise ka arvasin, on "aeg" mõjutatud gravitatsiooni poolt, et see mõjub kiirendavalt. Gravitatsioon kiirendab "aega", orbiidil on grav. nõrgem, tähendab sa vananed aeglasemalt. Võidakse öelda, mida tahetakse, aga mulle tundub, et "aja" kiirus on seotud pigem gravitatsiooniga kui liikumiskiirusega.
Kui üks keha liigub ühe kiirusega, teine teisega ja mõlemad on täpselt ühes keskkonnas, kas ka siis on seisma jäädes üks noorem kui teine? Kas selle kohta on mingeid reaalseid teste tehtud?
Mõnele võib see seletamine ja vaidlemine närvidele käia, aga mulle on see maailmapilti natuke selgemaks teinud...
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
Deadlock
Kreisi kasutaja
|
27.09.2011 00:45:03
|
|
|
Teooriaid ei saa tõestada, teooriaid saab ainult ümber lükata. Teoreeme saab tõestada.
-----
Noname kirjutas: |
Sellest saad ka aru kui vaatad TED.com-ist videot Ken Robinson says schools kill creativity. Koolisüsteem on meil väga <b>piixus</b> ja paljudel juhtudel teeb ainult halba. |
Erandjuhtudel.
Ma ei saa siiski hästi aru, et kust selline arvamus. (Vaatasin ka antud video ära). Ma usun, et palju rohkem on neid näiteid, kus haridussüsteem on kellegi ande välja toonud.
Kui üks keha liigub ühe kiirusega, teine teisega ja mõlemad on täpselt ühes keskkonnas, kas ka siis on seisma jäädes üks noorem kui teine? Kas selle kohta on mingeid reaalseid teste tehtud?
|
Jah, reaktiivlennukitega sõideti - üks päripäeva, teine vastupäeva ümber maailma sama kiirelt. Tingimused olid enamvähem samad, väljaarvatud see, et vastupäeva liikuv lennuk lendas tegelikult aeglasemalt, kuna maa atmosfäär pöörleb koos maaga suurel määral kaasa ja see mõjub nö "vastutuulena". Et maa suhtes liikusid nad ühel kiirusel, aga mingi punkti X suhtes kosmoses, läbis päripäeva liikuv lennuk rohkem ruumi sama aja sees.
Pärast analüüsiti pardal olevate kellade erinevust.
_________________ "Believe you can, believe you can't; either way, you're right." - Henry Ford |
|
Kommentaarid: 8 loe/lisa |
   |
8 |
|
tagasi üles |
|
 |
Villemk2
HV veteran

|
27.09.2011 00:59:07
|
|
|
Etorken, orbiidil on aeg aeglasem, sest seal sa liigud koguaeg väga suure kiirusega. su teadmised tunduvad väga
kas üldse lõpetasid üldse keska? või kas üldse jõudsid sinna?
su jutt tundub vahepeal ebamäärasena ja kohati räägid enda eelnevatele postitustele vastu.
gravitatsioon muudab liikumiskiirust, ja sellega seoses ka aega, nagu paljud muud jõudki, vähemalt mina olen niimoodi aru saanud.
|
|
   |
119 |
|
tagasi üles |
|
 |
Deadlock
Kreisi kasutaja
|
27.09.2011 01:08:46
|
|
|
Kusjuures tugev gravitatsioon pidavat mingi teooria järgi mõjutama küll ajakulgemist. Mustas augus pidavat aeg isegi seisma. Ma ei mäleta, kas see oli osa mingist mainstream teooriast või mõni alternatiivne kõrvalharu.
Nagu me teame, siis ei pääse valgus mustast august tugeva gravitatsiooni tõttu välja. Valgusosakesel aga massi pole ja tavaline F =G* (m1 * m2) / r^2 valem sellele ei tohiks mõjuda, et siis peab midagi muud olema. Ruumi kõverdumine?
_________________ "Believe you can, believe you can't; either way, you're right." - Henry Ford |
|
Kommentaarid: 8 loe/lisa |
   |
8 |
|
tagasi üles |
|
 |
Etorken
HV vaatleja
|
27.09.2011 02:47:28
|
|
|
kas üldse lõpetasid üldse keska? või kas üldse jõudsid sinna?
|
12 aastat võtsin sellest debiilsest "koolisüsteemist" osa ... Siis läksin ülikooli...
|
su jutt tundub vahepeal ebamäärasena ja kohati räägid enda eelnevatele postitustele vastu.
|
Mõnele võib see seletamine ja vaidlemine närvidele käia, aga mulle on see maailmapilti natuke selgemaks teinud...
|
Kui ma õigesti mäletan, siis koolis õpetatakse ka tekstist aru saama või vähemalt öeldakse, et teksti põhjalikult lugeda. --> Küsimus pigem on: Kas ISE jõudsid sinna?
Ma vaatlen ja kujutan universumit ette tervikuna, mitte juppidena (ruum, aeg jne.). Võimalik, et sellest tulebki põhiline arvamuste erinevus.
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
-Koppel-
Kreisi kasutaja

|
27.09.2011 09:08:42
|
|
|
Põhiline arvamuste erinevus tekib sellest, et sina, Etorken, arvad midagi ja esitad seda faktide pähe.
Hüpoteeside esitamine ei ole halb aga siis peaks neisse ka suhtuma kui hüpoteesidesse.
Teised otsivad internetiavarustest hüpoteeside tõestusi, mis teeb neist asjadest faktid. Olgugi, et need faktid võivad-olla vaid tükid suurest puzzlest, on need tükid seal puzzles kindlasti olemas. Sinu tükke ei pruugi olla.
|
|
Kommentaarid: 10 loe/lisa |
   |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
guest1902
Kreisi kasutaja

|
27.09.2011 16:28:29
|
|
|
Etorken võiks oma hüpoteese tõestada... lul.z.. tunneta oma universumit kui tervikut siis. Pane meetrika kirja, siis läheme edasi...
|
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
NightStriker
HV veteran
|
27.09.2011 16:51:49
|
|
|
Raamatus "Pöidlaküüdi reisijuht galaktikas" on seda Universumi tervikuna tunnetamist täpsemalt kirjeldatud. Ei soovita seda tegevust terve mõistusega inimestele.
Selle valguskiiruse ületamise kohta. Las teadlased lammutavad ise selle kallal mõnda aega. Mõni aeg tagasi oli matemaatiliselt tõestatud, et ülehelikiirusel ei ole võimalik lennata. Kõik katsed ja aerodünaamika valemid näitasid, et ülehelikiirusel tuntud lennukite tiivaprofiilid ei tööta. Leiutati uued tiivaprofiilid, mis suutsid ülehelikiirusel töötada ja tehti ka uued aerodünaamika valemid. See ei tähenda, et eelmised valemid vigased olid. Lihtsalt uued suudavad protsessi veel paremini kirjeldada arvestades ka ülehelikiirust.
_________________ Allverelaev sukeldub määramata ajaks... |
|
Kommentaarid: 65 loe/lisa |
   |
63 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
16.10.2011 13:23:30
|
|
|
Tundub, et olen ühe üsna huvitava teema maha maganud
Ühtlasi peaks siia sobima paremini too neutriinode jutt mille esialgu astronoomia teemasse panin:
http://blogs.discovermagazine.com/badastronomy/2011/10/15/followup-ftl-neutrinos-explained-not-so-fast-folks
And that’s where neutrinos come in. In this new paper, author Ronald A.J. van Elburg lays out his case. The timing was measured using a GPS satellite orbiting the Earth, and moving relative to CERN and OPERA. That means the distance traveled by the neutrinos would be less as measured by the GPS sat as it would be from the ground, and therefore wouldn’t take as long to cover it. Doing the detailed math, van Elburg calculates how much faster the neutrinos would be expected to arrive accounting for the satellite’s motion, and he gets… 64 nanoseconds. That’s almost exactly the discrepancy measured by the original experimenters.
Case closed!
Well, maybe. As I recall from the foofooraw that unfolded after the initial announcement, the original experimenters said they accounted for all relativistic effects. The paper they published, however, didn’t include the details of how they did this, so it’s not clear what they included and what they might have left out. It’s possible van Elburg might be right, but I expect we haven’t seen the end of this. After all, not long after the announcement, a physicist asked if they had accounted for gravitational time dilation — like relative velocity, gravity can also affect the flow of time, throwing off the measurement — and the experimenters said they had. |
Ehk siis on võimalik, et leiti põhjus miks katsed sääraseid tulemusi näitasid.
gravitatsioon muudab liikumiskiirust, ja sellega seoses ka aega, nagu paljud muud jõudki, vähemalt mina olen niimoodi aru saanud. |
Samas ei tasu ära unustada, et meie galaktika liigub kiirusel, mille suurusjärku hetkel ei mäleta, tähesüsteem tiirutab ümber me galaktika keskpunkti kiirusel ~250km/s, Maa ümber Päikse ~30km/s ning et orbiidil liigud suts üle 7km/s
Gravitatsioon mõjutab aja kulgu selliselt, et kuna aeg on defineeritud läbi valguskiiruse siis kõik mis mõjutab tolle levimise kiirust mõjutab ka aja kiirust. Gravitatsioon vaieldamatult muudab valguskiirust ning seetõttu ka aja kulgu. Liikumiskiirusest tulenev aja möödumise suhtelisus tuleneb sellest, et valgus liigub (vaakumis) alati c'ga sõltumata kui kiirelt liigub vastav asi mis toda valgust kiirgab. Ehk lennates taskulamp otsaees 0.99c'ga siis sinust liigub valgus välja ikkagi 1c'ga ning on täpselt sama 1c kiirusega ka seisva kõrvalt jälgija jaoks. Elementaarne relativistm
_________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
Kommentaarid: 106 loe/lisa |
   |
1 :: |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
ihvike
HV Guru
|
17.10.2011 15:36:44
|
|
|
Kus ülikoolis räägitakse, et aega ei ole olemas? Kas seal samas ülikoolis, kus räägitakse, et ühte meetrit või kahte liitrit pole olemas?
Aja definitsioon on ju lihtne - kahe sündmuse toimumise vahemiku võrdlus mõne teise sündmustepaari tuntud vahemikuga. Täpselt sama asi nagu kõik füüsikalised suurused, mida mõõdetakse. Väide, et aega pole olemas, on samaväärne sellega, et kõik sündmused toimuvad korraga või kõik õllepudelid on ühe suurusega. Ega pikkus või ruumala rohkem "olemas" ei ole kui aeg, kuid millegipärast ei takista see kellelgi neid füüsikalisteks suurusteks pidamast. Kui lähtuda "loogikast", et "aga ma ei saa aega katsuda või maitsta", siis noh... Samas keegi ei keela "maitsta" seda infot siin - http://en.wikipedia.org/wiki/Planck_scale
Kui keegi kusagil ütleb, et "they accounted for all relativistic effects", siis n-ö sirutub mu käsi kabuuri poole. Teadusajalugu on paksult täis täiesti naeruväärselt lolle vigu. Teadlast tunneb aga sellest, et ta suudab viga tunnistada. Need inimesed, kes väga tõenäoliselt vigaselt tõlgendatud eksperimendi peale kilkavad, et "valguskiirus pole lõplik kiirus", ei suuda oma viga tunnistada ja laskuvad pseudoteadusesse. Pseudoteadus on näiteks ka arusaam, et kuna me kõike ei tea, siis on kõik võimalik.
|
|
Kommentaarid: 12 loe/lisa |
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
Villemk2
HV veteran

|
17.10.2011 15:40:40
|
|
|
kuskilt lugesin juba, et mingi satelliidi viga oli kuskil ja neutriinod reaalselt valgusest kiiremini ei liikunud.
lihtsalt mõõtmistulemused olid valed.
|
|
   |
119 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
17.10.2011 15:49:54
|
|
|
Villemk2, loe kaks postitust ülevalt poolt
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
Villemk2
HV veteran

|
17.10.2011 15:54:32
|
|
|
jätsin selle lugemata jah
|
|
   |
119 |
|
tagasi üles |
|
 |
Aah
Kreisi kasutaja

|
|
Kommentaarid: 21 loe/lisa |
   |
21 |
|
tagasi üles |
|
 |
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"
|
23.10.2011 22:23:38
|
|
|
See teema sisaldab väga palju tarka juttu ja väga palju teooriaid. Iseenesest üsna huvitav.
Minu teadmine midagi ei loe, kuid tean vähemalt endale, et ajas rändamist ei saa toimuda. Minu ettekujutus ajas rändamisest tähendab seda, et saan vaadata, katsuda ja muuta minevikku või siseneda tulevikku. Paraku see asi on võimatu. Minevikku saab äärmisel juhul salvestada (tulevikus näiteks füüsiliselt - lõhnad, asjad, maitsed jne), kuid tulevikust võib ainult und näha. Ja uni on meie mõistuse ettekujutus. Tulevikku võib ainult ennustada ja ennustada praegu ning minevikus toiminud füüsikaliste sündmuste alusel. Ja loomulikult perioodiliste sündmuste alusel (näiteks maa pöörlemine). Eriti jabur on see, et räägitakse, kuidas on leiutatud ajamasin, kuid selle ajamasina nime taga on üks väikene konks - ajamasin liigub ajas edasi üks sekund sekundis ehk siis täpselt sama kiiresti nagu me kõik.
See, kes teoreetiliselt valguse kiirusega ümber maakera põrutab, see on lihtsalt olevikus toimuv jabur sündmus. Pealegi miks just ümber maakera? Maakera on kõigest suur kivikamakas, millel sammal peal. Või kui sa arvad, et teed kiiresti maakerale tiiru peale (ühtpidi või teistpidi), et siis lähed kas ajas minevikkus või tulevikku? Täitsa õigus - lähedki, aga sa loed sellisel juhul seda aega, mis inimesed on kokku leppinud, mis kulub ühe aasta läbimiseks. Kuna 360 kraadi on 360 kraadi (kui kõrvale ei kaldu), siis saad mõõta aega aastates. Paraku võid sa enda meelest 5 tiiru ümber maakera teha ja arvata, et möödunud on 5 aastat, kuid tegelikkuses läbisid sa lihtsalt ühte suvalist vahemaad, milleks kulus täpselt niimitu ajaühikut kuimitu ajaühikut stopper näitab (eeldades, et stopper on õige, kuid pole oluline, kui suure veaga on stopper). Samahästi võib põrandale joonistada ringi ja mööda seda jooksma hakata ja imekombel jõuad pidevalt alguspunkti tagasi.
Aeg ei mõjuta kiirust, vaid kiirus sõltub kulunud ajast. Aeg tiksub ühtlaste vahedega ühtlaselt edasi (kokkuleppeliselt üks sekund sekundis). Ükskõik mille kiiruse mõõtmisel tuleb mõõta tegevust või pikkust ning jagada see ajaühikuga. Aga kuidas mõõta aja kiirust, kui jagajaks on aeg? Kui korrutada aeg ajaga, siis saame aja ruudu. Misasi on aja ruut? Ajaühikuks on nagu ikka - kokkuleppeliselt 1 sekund.
Ma ei ole ühest asjast aru saanud - kuidasmoodi saab universum olla lõputu. Ma ei mõista lõputust ja sedagi, et millega see siis lõpeks, kui universumil oleks lõpp ja mis on sealt edasi. Universum peab olema siis ise ka mingisugune ring, mis tähendab, et kui lähed otse ühes suunas, siis jõuad alguspunkti tagasi. Aga minu mõistus seda ei võta.
|
|
Kommentaarid: 20 loe/lisa |
   |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
23.10.2011 22:28:52
|
|
|
Mis asi täpselt takistab meil tulevikku rändamist?
Liivanelord kirjutas: |
Paraku võid sa enda meelest 5 tiiru ümber maakera teha ja arvata, et möödunud on 5 aastat, kuid tegelikkuses läbisid sa lihtsalt ühte suvalist vahemaad, milleks kulus täpselt niimitu ajaühikut kuimitu ajaühikut stopper näitab |
Siin tuleb mängu relatiivsus ning on korduvalt katseliselt näidatud, et suurema kiirusega liikudes aja kulg aeglustub ehk sisuliselt võiks öelda, et toimub rännak tulevikku.
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|