Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Marten L
HV kasutaja

|
11.09.2011 18:55:18
Helikaardi ostmine |
|
|
Tere, et selline küsimus, kas helikaardi ostmine midagi muusika kuulamise juures ka mõjutab, kui praegu 2.1 logitechi kõlarisüsteem ja miks on üldse helikaarti vaja osta?
Seni olnud ainult intergreeritud helikaardid.
|
|
Kommentaarid: 19 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
2 :: |
0 :: |
17 |
|
tagasi üles |
|
 |
lolloom
HV veteran

|
11.09.2011 19:01:37
|
|
|
Tõenäoliselt ei mõjuta, antud logitekkidega kuulates.
_________________ One does not simply overclock Sandy Bridge with SetFSB |
|
Kommentaarid: 244 loe/lisa |
   |
209 |
|
tagasi üles |
|
 |
kembadesig
HV veteran

|
12.09.2011 10:28:57
|
|
|
Helikaart omab vägagi suurt tähtsust signaali edastamisel. Vahet ei ole kas siis muusikat kuulates või filme vaadates. Kindlasti tuleb vahe sisse ka eelnimetatud Logitech'i kõlarite puhul, kuid mitte midagi ulmelist. Logitech'i puhul ei ole tegemist just kõige mõistlikuma valikuga kui rääkida heast heli kvaliteedist.
Kui otsid midagi paremat, siis oleks mõistlik vaadata sarnases hinnaklassis olevate Microlab'i toodete poole ning sel juhul võiks olemas olla ka tiba asisem helikaart kui seda on Su arvuti int. kaart.
_________________ Sounds?... |
|
Kommentaarid: 73 loe/lisa |
   |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
lolloom
HV veteran

|
12.09.2011 14:55:33
|
|
|
tsitaat: |
Kindlasti tuleb vahe sisse ka eelnimetatud Logitech'i kõlarite puhul, kuid mitte midagi ulmelist.
|
Just nimelt, ulmelisusest on asi väga kaugel
_________________ One does not simply overclock Sandy Bridge with SetFSB |
|
Kommentaarid: 244 loe/lisa |
   |
209 |
|
tagasi üles |
|
 |
ihvike
HV Guru
|
12.09.2011 15:21:48
|
|
|
Oleneb integreeritud kaardist. Kui on mõni uuemat tüüpi ja ei tekita mingisuguseid krõbinaid-sahinaid või ülisuurt moonutust, on väga ja ma toonitan veelkord, VÄGA ebatõenäoline, et suvaline kallim helikaart selliste kõlaritega kuuldavalt parema tulemuse annab.
Mul on endal lauaarvutis mingi vanemat tüüpi ALC658 ja see on juba väga hea. Vahe EMU0202 USBiga on muusikakuulamise seisukohast tühine. Ilma signaalita võimendil helitugevust põhja keerates on müra suurem ja väljundsignaal on veidi nõrgem, kuid need on ebaolulised vahed. Samas ei kõlba jällegi läpaka intergeeritud kaart kassi saba alla ka. Moonutab kuuldavalt. Seega oleneb olukorrast.
|
|
Kommentaarid: 12 loe/lisa |
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
kembadesig
HV veteran

|
12.09.2011 17:27:56
|
|
|
ihvike kirjutas: |
Oleneb integreeritud kaardist. Oleneb olukorrast. |
_________________ Sounds?... |
|
Kommentaarid: 73 loe/lisa |
   |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
garol
HV vaatleja
|
13.09.2011 17:56:58
|
|
|
Logitechidega kuulates ei näe tõesti erilist vahet uut kaarti osta. Aga naerge või mitte, mina sebisin omale dealextremest selle odavama CMI 8738 kiibiga helikaardi ja see andis tugeva hüppe integreeritud realteki pealt. Isegi driverid on Win7 x64 jaoks tehtud mis oli suur pluss sellise kaardi puhul. Aga nõks peale seda ostsin omale Creative SB Xfi Titanium HD ja nüüd seisab see kaart karbis. Miski nädal aega jõudsin kasutada vist. Kui kellelgi soov, siis ehk saab sümboolse hinna eest endale.
http://www.dealextreme.com/p/cmi-6-channel-pci-sound-card-cmi-8738-chipset-4666
|
|
tagasi üles |
|
 |
von Wu
HV Guru

|
13.09.2011 18:03:39
|
|
|
Huvitav, et kõik väidavad, et Logitechi kõlaritega vahet ei ole, aga keegi isegi ei küsi, mis komplektiga on tegemist.
Kui mul veel z2300 oli, siis sellega oli küll int. ja eraldi kaardi vahel märgatav vahe. Mingil määral oli võimalik eristada isegi tavalise ja moditud Creative X-Fi heli.
Ma muidugi ei väida, et see z2300 mingi eriti kvaliteetne komplekt on, isegi odavamalt leiab paremaid, samaväärsest hinnast rääkimata.
_________________ Müüa OnePlus 13 telefon
Müüa igasugu asju |
|
Kommentaarid: 888 loe/lisa |
   |
1 :: |
668 |
|
tagasi üles |
|
 |
garol
HV vaatleja
|
13.09.2011 18:51:56
|
|
|
Ainuke märgatav vahe oleks siis minuarust bassi venimine ja väga ebatasane sagedusriba realteki puhul.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Wiltz
HV Guru
|
13.09.2011 19:09:50
|
|
|
mismoodi näeb välja bassi venimine?
_________________ "There will be an entire generation of deaf audio enthusiasts who were brought up on CD players and Best Buy receivers, electronic music and so on. These people won't know good sound if it bites them in the ass, so in the end the industry wins." |
|
Kommentaarid: 275 loe/lisa |
   |
9 :: |
3 :: |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
Skorzeny
HV kasutaja
|
13.09.2011 19:10:35
|
|
|
Osta helikaart on mõtet kui näiteks on soov salvestada muusikat vinüülplaatidelt 24bit/192khz ja siis seda veel ka kuulata või/ja kuulata arvutist BluRay audioformaate, mis vajavad HDMI väljundit.
Loomulikult eeldab see ka korraliku ressiiveri ja kõllide olemasolu.
Antud juhul oleks aga raha kulutamine helikaardile raiskamine, mis midagi juurde ei anna.
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
0 |
|
tagasi üles |
|
 |
garol
HV vaatleja
|
13.09.2011 19:15:52
|
|
|
Wiltz kirjutas: |
mismoodi näeb välja bassi venimine? |
Raske kirjeldada. See on teoreetiline seletus helile mis tavalistest realtek'idest välja tuleb.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Wusses
mehine eesti muffin

|
13.09.2011 19:29:23
|
|
|
garol kirjutas: |
Logitechidega kuulates ei näe tõesti erilist vahet uut kaarti osta. Aga naerge või mitte, mina sebisin omale dealextremest selle odavama CMI 8738 kiibiga helikaardi ja see andis tugeva hüppe integreeritud realteki pealt. Isegi driverid on Win7 x64 jaoks tehtud mis oli suur pluss sellise kaardi puhul. Aga nõks peale seda ostsin omale Creative SB Xfi Titanium HD ja nüüd seisab see kaart karbis. Miski nädal aega jõudsin kasutada vist. Kui kellelgi soov, siis ehk saab sümboolse hinna eest endale.
http://www.dealextreme.com/p/cmi-6-channel-pci-sound-card-cmi-8738-chipset-4666 |
Minu mäletamistmõõda oli selle helikaardi heli ikka väga si**
õrn ragin oli sees...heli oleks nagu peksaks plekk panni-ja poest ostetud helikaart oli
võta mingi odavam extream music vms ja asi ants
Skorzeny kirjutas: |
Osta helikaart on mõtet kui näiteks on soov salvestada muusikat vinüülplaatidelt 24bit/192khz ja siis seda veel ka kuulata või/ja kuulata arvutist BluRay audioformaate, mis vajavad HDMI väljundit.
Loomulikult eeldab see ka korraliku ressiiveri ja kõllide olemasolu.
Antud juhul oleks aga raha kulutamine helikaardile raiskamine, mis midagi juurde ei anna. |
Eksid...
Int ja helikaardil on helipildis sama vahe, mis int videol ja pci-e vide
St helikaarti on igaljuhul mõtet osta kui cähegi raha on..
mismoodi näeb välja bassi venimine? |
Mahe bass
Ise ma olen kasutanud kuskil 25 erinevat helikaarti... ja odavamaklassit soovitaks sb460
_________________ Skoda octavia 2016a universal/manu/diisel https://www.auto24.ee/soidukid/4194929
viimati muutis Wusses 13.09.2011 19:30:54, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 334 loe/lisa |
   |
273 |
|
tagasi üles |
|
 |
garol
HV vaatleja
|
13.09.2011 19:29:55
|
|
|
Wusses kirjutas: |
õrn ragin oli sees...heli oleks nagu peksaks plekk panni-ja poest ostetud helikaart oli
võta mingi odavam extream music vms ja asi ants  |
Hmm. Minu kaardil polnud mingit raginat ega pleki-panni peksmist sees. Hääl oli tingimata parem kui realteki oma. Ta nüüd otseselt nii kiita pole jah, aga pisike upgrade on ta siiski. Eriti veel arvestades selle hinda.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Wusses
mehine eesti muffin

|
13.09.2011 19:33:54
|
|
|
garol kirjutas: |
Wusses kirjutas: |
võta mingi odavam extream music vms ja asi ants  |
Hmm. Minu kaardil polnud mingit raginat ega pleki-panni peksmist sees. Hääl oli tingimata parem kui realteki oma. Ta nüüd otseselt nii kiita pole jah, aga pisike upgrade on ta siiski. Eriti veel arvestades selle hinda.  |
No..ilmselgelt ei tohiks jah ragiseda..kas ei vedanud kaardiga või liikusid seal pentium 3 kastist natuke valesti
http://www.osta.ee/21370112
http://www.osta.ee/21401152
Oleks palgapäev lähedal tahaks seda ära testida..
http://www.osta.ee/21261793
_________________ Skoda octavia 2016a universal/manu/diisel https://www.auto24.ee/soidukid/4194929 |
|
   |
273 |
|
tagasi üles |
|
 |
exciter
HV kasutaja
|
14.11.2011 01:17:57
|
|
|
Otsin oma uuele läpakale helikaarti. Põhiliselt muusika kuulamiseks(klapid korralikud, HD280 ja HD 595) ning ka süntekal(Korg Radias) mängimiseks/salvestamiseks.
Millist osta? Võimalikult odavat:) Kas creative x-fi HD ajab asja ära? Või kui suur vahe/mida arvata nendest: Alesis iO4 ja Apogee One Bundle. Viimane on küll 2 x kallim kah. Läheb eelarvest välja.
NB! Varem oli lauaarvuti ja Creative SB X-fi music ja ajas asja ära küll.
Tänud!
|
|
tagasi üles |
|
 |
Petz
HV Guru
|
14.11.2011 02:50:28
|
|
|
tsitaat: |
Või kui suur vahe/mida arvata nendest: Alesis iO4 ja Apogee One Bundle. |
Mac-ile otsid seda? Kui põhiliselt muusika kuulamiseks, on nelja sisendiga kaart ju suht kasutu. Kui sünti ka mängid, vaataks ikka MIDIga asju. Rada7-s hetkel mitu asjalikku kaarti müügis...
|
|
Kommentaarid: 81 loe/lisa |
   |
75 |
|
tagasi üles |
|
 |
mart88
HV kasutaja
|
14.11.2011 03:33:39
|
|
|
Ma ei ole küll kuulnud integreeritud kaarti mis moonutaks, sealt ikkagi tuleb signaal välja mitte mingi võimendus. Kui sul ikka moonutab siis on see su võimenduse või kõlarite viga. Jutust, et bass parema kaardiga mahlasemaks läheb on ka kuidagi uskumatu, basskõlari kast määrab bassi olemuse. Tähtis on see ka veel, et kuskilt valikutest windowsis ise kuskilt mingit moonutust bassi või treble lisamisega ei tekita.
Paljutel tuttavatel on igasuguseid logitechi kõlareid kodus ja ausaltõeldes ma ei kujuta ette kuidas helikaart saab muuta juba võimenduse poolt nii ära rikutud heli paremaks.
|
|
Kommentaarid: 10 loe/lisa |
   |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
Wiltz
HV Guru
|
14.11.2011 20:11:04
|
|
|
minumeelest praktiliselt kõik helikaardid, olgu intergreeritud või mitte, saab ajada moonutama. lükkad lihtsalt väljundi põhja täiesti ja hakkavadki moonutama.
kas sa ikka tajud misasi on signaal, misasi on võimendus, ja misasi on näiteks võimendatud signaal? kui sa pistad omale int.helikaardi kõrvaklapi väljundisse näiteks mingid klapid (oletame, et mingid üsna karmid asjad, mis kannatavad ikka tugevat signaali) ja hakkad nüüd 0'st helitugevust tõstma kuskilt sealt helikaardi nö. control paneelist...et mis sa arvad, mis seal siis toimub. kas see ei ole signaali võimendamine?
väga viimase aja integreeritud helikaarte ei ole eriti proovinud, aga veel mõned aastad tagasi katsetatud asjad ei suutnud korralikult esitada päris madalaid sagedusi. vahe näiteks audigy2 kaartidega oli ikka vägaväga selgelt kuuldav. ma ei nimeta seda bassiks, sest mõne mehe jaoks bass = ainult mingi 100hz kandis "tõnksumine".
lohitehhi kõllidega saab ka enamvähem talutavat soundi kuulata kui ei ürita neist välja pigistada seda, mida neist ilmselgelt välja pigistada ei anna. kuid ega lohitehhi jaoks nüüd spetsiaalselt mingit vägevamat helikaarti ostma vist eriti ei ole mõtet hakata tõesti. pealegi, kas neile isegi mitte digisisendit ei saa sisse anda tavaliselt?!
_________________ "There will be an entire generation of deaf audio enthusiasts who were brought up on CD players and Best Buy receivers, electronic music and so on. These people won't know good sound if it bites them in the ass, so in the end the industry wins." |
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
Wusses
mehine eesti muffin

|
14.11.2011 21:54:26
|
|
|
mart88 kirjutas: |
Ma ei ole küll kuulnud integreeritud kaarti mis moonutaks, sealt ikkagi tuleb signaal välja mitte mingi võimendus. Kui sul ikka moonutab siis on see su võimenduse või kõlarite viga. Jutust, et bass parema kaardiga mahlasemaks läheb on ka kuidagi uskumatu, basskõlari kast määrab bassi olemuse. Tähtis on see ka veel, et kuskilt valikutest windowsis ise kuskilt mingit moonutust bassi või treble lisamisega ei tekita.
Paljutel tuttavatel on igasuguseid logitechi kõlareid kodus ja ausaltõeldes ma ei kujuta ette kuidas helikaart saab muuta juba võimenduse poolt nii ära rikutud heli paremaks. |
Int ja kvaliteetsel helikaardil on suur vahe.. olenevalt kõlaritest/ võimust läheb heli-mahedamaks,puhtamaks,nauditavamaks jne... iseasi palju juurde annab...
Näitlikult toon välja...
tahad mänguri arvutit...
see et sul on vingem video ja 10a vana raud ei tähenda et kõik peaks jooksma .... heliga on umbes samamoodi
_________________ Skoda octavia 2016a universal/manu/diisel https://www.auto24.ee/soidukid/4194929 |
|
   |
273 |
|
tagasi üles |
|
 |
Wiltz
HV Guru
|
14.11.2011 23:50:46
|
|
|
Wusses, sellised omadussõnad paraku ei tähenda samas heli või helitehnika puhul mitte kui midagi, vähemalt mitte midagi objektiivset!
toon näite - mõni naudib ka plastmassist hiina sanga soundi ja tema jaoks on see heli vägagi mahe
heli esitava süsteemi omadus saab olla see, et ta kas esitab seda võimalikult identsena lindistuse, algallika suhtes...või siis muudab, lisab või eemaldab midagi. viimane variant on halb. igasugused moonutused, ebaühtlane esitus üle sageduskarakteristiku, sahinad, krabinad ja häired...see kõik kuulub sinna ühte punti.
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
ihvike
HV Guru
|
14.11.2011 23:55:54
|
|
|
minumeelest praktiliselt kõik helikaardid, olgu intergreeritud või mitte, saab ajada moonutama. lükkad lihtsalt väljundi põhja täiesti ja hakkavadki moonutama. |
Praktiliselt kõik on ikka päris tugevalt üle pingutatud. Keerulisemate klappidega (väike ja suures ulatuses muutuv takistus) võib bassi osas vahe sisse tulla küll, kuid kõlarite/võimendiga mitte. Mul on üks selline mõndade aastate tagune integreeritud (ülalpool mainitud ka) ja 20 Hz juures on ebalineaarsus u -0,3 dB. Ehk siis enam-vähem perfektne. Ja samuti ei moonuta see integreeritud kaart 100% väljundi juures praktiliselt üldse (THD ~0,001%). Rääkimata EMUst, mis pumpab üle 2 VRMS moonutustevaba signaali välja.
Kehvemate integreeritud kaartide probleemid on hoopis sagedusvahemiku teises otsas. Aga neid pole reeglina piisavalt kuulda.
|
|
Kommentaarid: 12 loe/lisa |
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
Wusses
mehine eesti muffin

|
15.11.2011 02:45:54
|
|
|
Wusses, sellised omadussõnad paraku ei tähenda samas heli või helitehnika puhul mitte kui midagi, vähemalt mitte midagi objektiivset!
toon näite - mõni naudib ka plastmassist hiina sanga soundi ja tema jaoks on see heli vägagi mahe
heli esitava süsteemi omadus saab olla see, et ta kas esitab seda võimalikult identsena lindistuse, algallika suhtes...või siis muudab, lisab või eemaldab midagi. viimane variant on halb. igasugused moonutused, ebaühtlane esitus üle sageduskarakteristiku, sahinad, krabinad ja häired...see kõik kuulub sinna ühte punti. |
Natuke halavsti oli seletatud aga ma usun et kõik said aru põhimõtest -.-
Fakt on see et int ja eraldi seiseval helikaardil on vahe ... Kui sa toppid sinna järgi hiina plekktünni ja vahetad int "high-end" helikaardi vastu ,muutub mingil määral ikkagi see kolin nauditavaks... paned plekktünni asemel teflonpanni...on midagi muud kohe...
Ühesõnaga kõikidel seadmetel on oma roll (võim,eelvõim,kõlarid,juhtmed,vool,helikaart jne ) -.-
Spoiler 
mõni naudib ka plastmassist hiina sanga soundi ja tema jaoks on see heli vägagi mahe
Inimene on selline imeloom,kui pole kuulanud /katsunud saanud ega siis ei oska ka tahta ... pmst mida steve jobs ütles iphone 1Gen valmimisel
_________________ Skoda octavia 2016a universal/manu/diisel https://www.auto24.ee/soidukid/4194929
viimati muutis Wusses 15.11.2011 03:32:22, muudetud 2 korda |
|
   |
273 |
|
tagasi üles |
|
 |
Wiltz
HV Guru
|
15.11.2011 03:28:02
|
|
|
okei, prakt kõik oli vist tõesti väheke liiga tugev väide aga noh, ütleme siis nii, et väga paljud, mida mina olen kuulnud. ma ei tea siis, võibolla mulle on just juhtunud nii viletsad intekad alati
kuid tõsi jah, ma mõtlesin antud juhul tõesti rohkem just seda klappidega kuulamist. võimendit vedada on kaardil vast kergem kõvasti.
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
mart88
HV kasutaja
|
17.11.2011 00:58:55
|
|
|
minumeelest praktiliselt kõik helikaardid, olgu intergreeritud või mitte, saab ajada moonutama. lükkad lihtsalt väljundi põhja täiesti ja hakkavadki moonutama. |
Sellele ma ei vaidle vastu, enda arust sai ka enda sõnumis seletatud.
kas sa ikka tajud misasi on signaal, misasi on võimendus, ja misasi on näiteks võimendatud signaal? kui sa pistad omale int.helikaardi kõrvaklapi väljundisse näiteks mingid klapid (oletame, et mingid üsna karmid asjad, mis kannatavad ikka tugevat signaali) ja hakkad nüüd 0'st helitugevust tõstma kuskilt sealt helikaardi nö. control paneelist...et mis sa arvad, mis seal siis toimub. kas see ei ole signaali võimendamine?  |
Signaal ongi väike võimendus, sa võid endale väikse valjuhäälendi ka sinna taha panna, iseasi on see kui palju võimsust sa sealt kätte saad. Hoiad normaalsus piirides ja ei hakka sul mitte midagi moonutama, iga kaart hakkab sul moonutama kui sa pressid sellest maksimumi välja kuskilt mujalt veel juurde keerates. Mul on näiteks int. helikaardi taga 400eurine stereo võim ja signaal on arvutist põhjas, ei moonuta ta mitte midagi, erinevad eqvalaiserid ma puudutanud pole. Muide minu arust kui võimu puudu jääb siis moonutama hakkavad rohkem kas kõrvaklapid või kõlarid, mitte võimendus.
väga viimase aja integreeritud helikaarte ei ole eriti proovinud, aga veel mõned aastad tagasi katsetatud asjad ei suutnud korralikult esitada päris madalaid sagedusi. vahe näiteks audigy2 kaartidega oli ikka vägaväga selgelt kuuldav. ma ei nimeta seda bassiks, sest mõne mehe jaoks bass = ainult mingi 100hz kandis "tõnksumine". |
Kahjuks ma pole veel sellise solgi otsa sattunud.
lohitehhi kõllidega saab ka enamvähem talutavat soundi kuulata kui ei ürita neist välja pigistada seda, mida neist ilmselgelt välja pigistada ei anna. kuid ega lohitehhi jaoks nüüd spetsiaalselt mingit vägevamat helikaarti ostma vist eriti ei ole mõtet hakata tõesti. pealegi, kas neile isegi mitte digisisendit ei saa sisse anda tavaliselt?! |
Jään nõusse, vaidleks ainult sellega, et talutavat soundi näiteks minu kõrv küll ei kuule. Kõrge raigiseb, keskheli puudub ning subwoofer vajab hädasti normaalsemat kasti kus saaks mängida normaalset madalale.
Ma ise ei ole veel siiamaani aru saanud, miks mul on jäänud ostmata hea helikaart. Mul on pea 2000eurone stereo komplekt kodus int.helikaardi taga. Põhjus on vastu lihtne, pole vajadust, heli on juba niigi hea., aga küll tuleb aeg.
|
|
Kommentaarid: 10 loe/lisa |
   |
10 |
|
tagasi üles |
|