Avaleht
uus teema   vasta Vaidlused »  Võitlustanner »  Rahvas võrdleme oma (arvuti) helisüsteeme märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 90, 91, 92 ... 308, 309, 310  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
korsten
HV veteran

sõnum 12.09.2011 14:30:24 vasta tsitaadiga

Noname, niipalju kui ma olen asjast aru saanud siis nt filmidel on basskõlari jaoks "eraldi riba" kirjutaud, st. et ilma bassikõlarita ei pruugi helipilt toimida.
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
marcor1
HV veteran
marcor1

sõnum 12.09.2011 14:41:51 vasta tsitaadiga

korsten kirjutas:
tsitaat:

Ehk ~2700 krooni eest, loodad saada hea supaka ja 5 kõlarit ning HD tuleb? Loota ju võib.

icon_rolleyes.gif kus sa seda 2700 krooni nägid?

Sama klassi denoni ressi hind lahuta komplekti hinnast maha. Ja jääbki üle selline summa, mis on pole parem "miskitest microlabidest" - pigem vastupidi.

tagasi üles
Maldur
HV veteran

sõnum 12.09.2011 15:51:50 vasta tsitaadiga

korsten kirjutas:
Noname, niipalju kui ma olen asjast aru saanud siis nt filmidel on basskõlari jaoks "eraldi riba" kirjutaud, st. et ilma bassikõlarita ei pruugi helipilt toimida.

Natuke vale järeldus.
Tegelikult masterdatakse ruumilise heliga materjal põhikanalites siiski nn FullRange kujul, x.1 kanal aga sisaldab põhikanalite madalsageduslikku miksi iseseisva träkina. Ilmselt on see mõeldud primitiivsemate mängijate tarbeks.

Noname soov minna 7.0 heli peale on väga tervitatav. Olen katsetanud 4.0, 5.0 süsteemidega ja ei igatse mingitki subbakat. Pusimist ruumis paigutamisega on muidugi palju aga hilisem kuulamisnauding korvab selle kuhjaga.
Kommentaarid: 4 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 4
tagasi üles
kosk
HV vaatleja
kosk

sõnum 12.09.2011 15:55:21 vasta tsitaadiga

Nii, kui tava helikaardi ja korraliku kaardi optilisel vahet pole, siis kuidas saab emaplaadi optilisest nt. arvuti mängus 5.1 heli? Tavaliselt selline valik puudub, ning ka heli pole 5.1. Samas veidi kallima kaardiga on mängudes 5.1 valik olemas ja toimib nii nagu peab.
Kommentaarid: 10 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 10
tagasi üles
Sold OUT
no credit
Sold OUT

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 12.09.2011 15:57:29 vasta tsitaadiga

Ju siis asi tihendis, mul miskisel vanal juustul Ordi läpakl ka optiline väljund ning saan alati 5.1 helid sealt kätte, samamoodi lauaarvutiga coax väljundi kaudu.
Noname
HV Guru
Noname

sõnum 12.09.2011 16:08:43 vasta tsitaadiga

kosk kirjutas:
Nii, kui tava helikaardi ja korraliku kaardi optilisel vahet pole, siis kuidas saab emaplaadi optilisest nt. arvuti mängus 5.1 heli? Tavaliselt selline valik puudub, ning ka heli pole 5.1. Samas veidi kallima kaardiga on mängudes 5.1 valik olemas ja toimib nii nagu peab.

Pead primary sound allikaks panema spdif. Siis heli saadetakse ilma protsessinguta läbi spdif-i ja 5.1-e jaotab asi vastuvõtja.
Mul ordi käkk läpakas millel stereoheli kaart toimib nii edukalt.

Maldur kirjutas:
korsten kirjutas:

Natuke vale järeldus.
Tegelikult masterdatakse ruumilise heliga materjal põhikanalites siiski nn FullRange kujul, x.1 kanal aga sisaldab põhikanalite madalsageduslikku miksi iseseisva träkina. Ilmselt on see mõeldud primitiivsemate mängijate tarbeks.

Noname soov minna 7.0 heli peale on väga tervitatav. Olen katsetanud 4.0, 5.0 süsteemidega ja ei igatse mingitki subbakat. Pusimist ruumis paigutamisega on muidugi palju aga hilisem kuulamisnauding korvab selle kuhjaga.

thumbs_up.gif

viimati muutis Noname 12.09.2011 16:09:57, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 370 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 0 :: 320
tagasi üles
kosk
HV vaatleja
kosk

sõnum 12.09.2011 16:08:55 vasta tsitaadiga

Blu-ray filmidel tuleb tõesti 5.1 läbi aga arvut mängude puhul pole 5.1 valikud isegi mitte aktiivsed
Kommentaarid: 10 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 10
tagasi üles
Noname
HV Guru
Noname

sõnum 12.09.2011 16:10:52 vasta tsitaadiga

kosk kirjutas:
Blu-ray filmidel tuleb tõesti 5.1 läbi aga arvut mängude puhul pole 5.1 valikud isegi mitte aktiivsed
Mis os ja mis arvuti on?
tagasi üles
Cb4
HV Guru
Cb4

sõnum 12.09.2011 16:16:27 vasta tsitaadiga

Kosk profiilis Asus P7P55D ja win 7

Mul oli täpselt sama asi REII kaasas oleva xf-i algega. Mängudes puudus 5.1 valik, ning ka heli oli stereo. Paraku, aga oli ka BR filmi heli paras kräpp. Kanalid tulid küll kõik resiiverisse, kuid see oli miski helikaardi poolt miksitus "STEREO-7.1" Katsetasin ja jurasin ikka pool aastat, ennem kui uue kaardi ostsin, ning asi lahenes koheselt.

tagasi üles
Sold OUT
no credit
Sold OUT

sõnum 12.09.2011 16:25:06 vasta tsitaadiga

Erinevaid draivereid proovisite?
Maldur
HV veteran

sõnum 12.09.2011 16:35:32 vasta tsitaadiga

Ei ole selle windumaailmaga nii kodus aga kas selleks pole mitte vaja miskit Dolby Digital Live nimelist softi ja sellega sobivat (onboard) kaarti?
tagasi üles
Sold OUT
no credit
Sold OUT

sõnum 12.09.2011 16:37:19 vasta tsitaadiga

Minul pole mingit softi vaja olnud. Filmide vaatamiseks pidin audio codecil määrama, et kasutaks spdif ja vist ka "pass through" oli seal midagi... ffdshow audio configurationist siis jutt.
Maldur
HV veteran

sõnum 12.09.2011 16:54:23 vasta tsitaadiga

Dolby Digital Live mõte on et kodeerib arvutihelid DD kujule On-the-Fly, sinna alla käib ka mängude ruumiline heli. Arusaadav et filmiheli pole vaja kodeerida - see on ju ammu enne tehtud, see tulebki vaid otse väljundisse suunata (pass trough vms).

Näe vaata seda - http://www.dolby.com/consumer/understand/playback/dolby-digital-live.html
tagasi üles
flameas
HV veteran
flameas

sõnum 12.09.2011 18:24:01 vasta tsitaadiga

Probleem: Yamaha R359 ei lase muuta heli stereost muuks. Enne Windowsi reinstalli lasi ilusti muuta - sisse läks küll 2 kanalit winampist aga ress muutis selle ise muuks, mida soovisin. Audiot väljastab emaplaat, optilise kaabliga ühendatud ikka.
Kommentaarid: 91 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 81
tagasi üles
Noname
HV Guru
Noname

sõnum 12.09.2011 18:43:13 vasta tsitaadiga

flameas kirjutas:
Probleem: Yamaha R359 ei lase muuta heli stereost muuks. Enne Windowsi reinstalli lasi ilusti muuta - sisse läks küll 2 kanalit winampist aga ress muutis selle ise muuks, mida soovisin. Audiot väljastab emaplaat, optilise kaabliga ühendatud ikka.
vale teema icon_exclaim.gif
tagasi üles
Kevvare
Kreisi kasutaja
Kevvare

sõnum 12.09.2011 18:48:38 vasta tsitaadiga

Endal on mul mingid juustud stereo helikõlarid, kuid vähemalt on kõrgheli. Teisena subwoofriks on Logitech z-2300 ja see ka nii jääb, vähemalt esialgu. Läpparil on küll int. 5.1 helikaardi väljund kuid see pole päris see ning üleüldse jääb nõrgaks. Siis olekski plaan mingisugune ress osta, kõlarid välja vahetada ja tulevikus ka 5.1 heli poole liikuda. Mingit tipptasemel tehnikat ma taga ei aja samas mingit väga lahjat ka mitte. Ja no 1500 euri päris ress + stereo kõlarite peale samuti panema ei hakkaks. Hetkel vaatan üht odavamat samas, tundub päris rahuldav esialgu, näiteks selline ( https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?t=505735&postdays=0&postorder=asc&start=0 ) ja sealt juba kasvõi need kaks kõlarit ka võtta, või kuskilt mujalt kasutatuna.
Ma samuti sirvisin eelmisi lehti ja nägin millised süsteemid ja palju keegi juhtme vahetusele maksab jne, niiet teieomaga pole see kindlasti võrreldav kuid usun, et see oleks parem kui mul praegune ja sealt siis juba eadsi liikuda surround heli poole. Või kui teist kellelgi aega, võiksite mõne kasutatud ressi välja otsida ning lingi anda.
Kommentaarid: 32 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 3 :: 28
tagasi üles
kembadesig
HV veteran
kembadesig

sõnum 12.09.2011 19:02:13 vasta tsitaadiga

Kevvare, ära tähtsusta seda võmas-lahja liiga üle, sest tihtipeale on võimude/kõlarite spekis kirjas numbrid mis ei vasta reaalsusele. Enne kui midagi ostma hakkad, mine ja kuula kas asi on piisavalt hea Sinu kõrvale või mitte!

Kui plaanid kvaliteetsema 5.1 heli poole kiikama hakata, siis osta endale adekvaatne ress pluss esimesed põrandakõlarid esialgu. Hiljem kui jälle vaba raha leiad, saad woofri ja muud asjad juurde muretseda.

Mõistlik oleks pöörduda Ostuabi teemasse icon_idea.gif

korsten
HV veteran

sõnum 13.09.2011 18:40:53 vasta tsitaadiga

marcor1 kirjutas:
korsten kirjutas:
Odavus on suhteline mõiste icon_smile.gif
Eeldades, et PS3 on olemas, on vaja veel võimendit ja kõlareid...
Variant 1: http://www.denon.ee/?op=body&id=12&cid=413&cgid=
Variant 2:http://arvutikeskus.ee/est/TOOTEKATALOOG/LISASEADMED-Kolarid75/Microlab-HI-FI-H-500D-51-Speakers-320W-RMS-45Wx5-95W-Remote-Control-118217
Nu, ma ei tea. Valiksin ikka vast Denoni kui just plaanis pole naabreid terroriseerida...

Ehk ~2700 krooni eest, loodad saada hea supaka ja 5 kõlarit ning HD tuleb? Loota ju võib.

Sa kas ei saa või ei taha aru saada. Helipildi saamiseks pole võimsaid kõlareid vaja, sinu jutust saan aru, et alla 2k € kohe kindlasti midagi kuulatavat ei saa? Millega sa siis igapäevaselt filmimuusikat naudid, et nõudmised NII kõrged on?
Teiseks: ma tõin lihtsalt näite. Tegelikult pole seda Denonit isiklikult kuulanud aga igal juhul usaldan seda firmat pimesi rohkem kui Microlabi (plussiks korralik võimendi, kõlar sita võimendiga häält teha ei suuda, pohh kui hea kõlariga tegemist on) . Diskot nendega ei tee aga see ei ole ju ka eesmärk iseenesest. Microlab on see-eest tuntud oma kehva kvaliteedi poolest ja samas Denoni kõlaritest ei tea ka eriti midagi...

tagasi üles
marcor1
HV veteran
marcor1

sõnum 13.09.2011 19:44:13 vasta tsitaadiga

korsten kirjutas:
...
Sa kas ei saa või ei taha aru saada. Helipildi saamiseks pole võimsaid kõlareid vaja, sinu jutust saan aru, et alla 2k € kohe kindlasti midagi kuulatavat ei saa? Millega sa siis igapäevaselt filmimuusikat naudid, et nõudmised NII kõrged on?
Teiseks: ma tõin lihtsalt näite. Tegelikult pole seda Denonit isiklikult kuulanud aga igal juhul usaldan seda firmat pimesi rohkem kui Microlabi (plussiks korralik võimendi, kõlar sita võimendiga häält teha ei suuda, pohh kui hea kõlariga tegemist on) . Diskot nendega ei tee aga see ei ole ju ka eesmärk iseenesest. Microlab on see-eest tuntud oma kehva kvaliteedi poolest ja samas Denoni kõlaritest ei tea ka eriti midagi...

thumbs_up.gif ei ole vaja võimsaid. Häid on "vaja" - mul on sama hinnaklassi ja suurusega Yamahad tagakõlariteks - kräpp. Küsimus on keskribas, mida normaalsed kõlaritootjad, panevad tavaliselt esitama 4...8" elemendi ja seda 4-5x suuremasse kasti kui antud Denonid.
Alla 2k€ saab loomulikult - 1k€ oleks supikata, minu meelest piisav komplekt kodukino jaoks. Suuremad summad tulenevad juba helirõhu või muusikakuulamise vajadusest.

(denonist olnud CD-mängija ja väga soliidne mulje jäi - lihtsalt antud 5.1 komplekt on "stardikas" - kui vähegi nõudlikum maitse heli suhtes on, siis kõlarid selle ostu juures on raharaisk - ress ise vast OK)

tagasi üles
LauriTed
HV Guru

sõnum 13.09.2011 22:31:18 vasta tsitaadiga

Microlab pole midagi nii kehv, arvutikõlarite vallas on tegemist ikkagi ühe kvaliteetsema kraami tegijaga.

Siin paar lehte tagasi kiideti JAMO SUB650. Päris kindlasti on tegemist väga hea asjaga sest väiksem mudel JAMO SUB300 teeb ikka tõsiselt korraliku heli. Ja arvestades mis hinnaklassis need subwoofrid on siis tundub, et tegemist on tõeliste bang and bass/for a buck subidega.
Kel ostuhuvi siis: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?t=508580
Kommentaarid: 248 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 225
tagasi üles
kembadesig
HV veteran
kembadesig

sõnum 13.09.2011 22:37:21 vasta tsitaadiga

LauriTed kirjutas:
Microlab pole midagi nii kehv, arvutikõlarite vallas on tegemist ikkagi ühe kvaliteetsema kraami tegijaga.
Kel ostuhuvi siis: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?t=508580

thumbs_up.gif

Kui nüüd hetkeks SOLO 6C teemasse tõmmata, siis selles hinnaklassis kindlasti. Kallimad-odavamad jätame välja!

LauriTed
HV Guru

sõnum 13.09.2011 22:45:13 vasta tsitaadiga

Inimene kes siin oli huvitatud komplektist, kõlaritest, siis selline 5.0 peaks suht adekvaatne olema: http://www.audiocenter.ee/tooted/show/category/143/product/335
Kommentaarid: 248 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 225
tagasi üles
korsten
HV veteran

sõnum 13.09.2011 22:55:45 vasta tsitaadiga

LauriTed kirjutas:
Inimene kes siin oli huvitatud komplektist, kõlaritest, siis selline 5.0 peaks suht adekvaatne olema: http://www.audiocenter.ee/tooted/show/category/143/product/335

Keegi neid reaalselt kuulanud ka on?

tagasi üles
JoeKing
HV veteran
JoeKing

sõnum 14.09.2011 10:44:01 vasta tsitaadiga

Tuli eile väike lisa kõrvaklapisüsteemile DAC'i näol:

Sumiko Pro-Ject USB Box DAC
http://www.amazon.com/Sumiko-Pro-Ject-USB-Box-Black/dp/B001NAC8YM

Heli tuleb DAC'i üle SPIDF (katsetasin erinevaid kaableid eile ja korraliku paksema kaabliga on helipilt hoopis teistsugune, müra praktiliselt puudub) Creative X-Fi Fatal1ty paneelist.

Muusikat mängib Foobar2000 spetsiaalse Pro-Ject ASIO pluginaga.

http://box-designs.com/inhalt/en/manual/manual_dacboxusb.pdf

DAC'ist läheb heli korraliku varjestusega kullatud otstega 2RCA-2RCA kaabliga 6N1P OTL kõrvaklapi lampvõimendisse:

*pildil on veel suvaline RCA kaabel, mis sai kohe järgmisel päeval välja vahetatud.

Kõrvu paitavad Beyerdynamic DT990 klapid:
http://www.soundshop.ee/index.php?id=978&toode=K%F5rvaklapid%20Beyerdynamic%20DT-990%20Edition

Kui need asjad eile õhtul kokku sain ja kuulama hakkasin siis sattusin nii vaimustusse, et planeeritud magamaminekuaeg lükkus kolme tunni võrra edasi icon_cool.gif

Sold OUT
no credit
Sold OUT

sõnum 14.09.2011 10:46:56 vasta tsitaadiga

Mismoodi see müra sul digisignaali sisse sai?
tsitaat:

Heli tuleb DAC'i üle SPIDF (katsetasin erinevaid kaableid eile ja korraliku paksema kaabliga on helipilt hoopis teistsugune, müra praktiliselt puudub

näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Vaidlused »  Võitlustanner »  Rahvas võrdleme oma (arvuti) helisüsteeme mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 90, 91, 92 ... 308, 309, 310  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.