Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
korsten
HV veteran
|
12.09.2011 14:30:24
|
|
|
Noname, niipalju kui ma olen asjast aru saanud siis nt filmidel on basskõlari jaoks "eraldi riba" kirjutaud, st. et ilma bassikõlarita ei pruugi helipilt toimida.
_________________ Ma ei kuuluta jumalikku tõde vaid avaldan oma isiklikku subjektiivset arvamust.
God Hates Us All |
|
Kommentaarid: 62 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
58 |
|
tagasi üles |
|
 |
marcor1
HV veteran

|
12.09.2011 14:41:51
|
|
|
korsten kirjutas: |
tsitaat: |
Ehk ~2700 krooni eest, loodad saada hea supaka ja 5 kõlarit ning HD tuleb? Loota ju võib.
|
kus sa seda 2700 krooni nägid? |
Sama klassi denoni ressi hind lahuta komplekti hinnast maha. Ja jääbki üle selline summa, mis on pole parem "miskitest microlabidest" - pigem vastupidi.
_________________ War. War never changes.
Malkavian: [to a stop sign] No, you stop! |
|
Kommentaarid: 68 loe/lisa |
   |
1 :: |
62 |
|
tagasi üles |
|
 |
Maldur
HV veteran
|
12.09.2011 15:51:50
|
|
|
Noname, niipalju kui ma olen asjast aru saanud siis nt filmidel on basskõlari jaoks "eraldi riba" kirjutaud, st. et ilma bassikõlarita ei pruugi helipilt toimida. |
Natuke vale järeldus.
Tegelikult masterdatakse ruumilise heliga materjal põhikanalites siiski nn FullRange kujul, x.1 kanal aga sisaldab põhikanalite madalsageduslikku miksi iseseisva träkina. Ilmselt on see mõeldud primitiivsemate mängijate tarbeks.
Noname soov minna 7.0 heli peale on väga tervitatav. Olen katsetanud 4.0, 5.0 süsteemidega ja ei igatse mingitki subbakat. Pusimist ruumis paigutamisega on muidugi palju aga hilisem kuulamisnauding korvab selle kuhjaga.
|
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
kosk
HV vaatleja

|
12.09.2011 15:55:21
|
|
|
Nii, kui tava helikaardi ja korraliku kaardi optilisel vahet pole, siis kuidas saab emaplaadi optilisest nt. arvuti mängus 5.1 heli? Tavaliselt selline valik puudub, ning ka heli pole 5.1. Samas veidi kallima kaardiga on mängudes 5.1 valik olemas ja toimib nii nagu peab.
|
|
Kommentaarid: 10 loe/lisa |
   |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
12.09.2011 15:57:29
|
|
|
Ju siis asi tihendis, mul miskisel vanal juustul Ordi läpakl ka optiline väljund ning saan alati 5.1 helid sealt kätte, samamoodi lauaarvutiga coax väljundi kaudu.
_________________ People have been calling for a month and we've been sold out for a week or so.
|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
5 :: |
79 |
|
tagasi üles |
|
 |
Noname
HV Guru

|
12.09.2011 16:08:43
|
|
|
kosk kirjutas: |
Nii, kui tava helikaardi ja korraliku kaardi optilisel vahet pole, siis kuidas saab emaplaadi optilisest nt. arvuti mängus 5.1 heli? Tavaliselt selline valik puudub, ning ka heli pole 5.1. Samas veidi kallima kaardiga on mängudes 5.1 valik olemas ja toimib nii nagu peab. |
Pead primary sound allikaks panema spdif. Siis heli saadetakse ilma protsessinguta läbi spdif-i ja 5.1-e jaotab asi vastuvõtja.
Mul ordi käkk läpakas millel stereoheli kaart toimib nii edukalt.
Maldur kirjutas: |
Noname, niipalju kui ma olen asjast aru saanud siis nt filmidel on basskõlari jaoks "eraldi riba" kirjutaud, st. et ilma bassikõlarita ei pruugi helipilt toimida. |
Natuke vale järeldus.
Tegelikult masterdatakse ruumilise heliga materjal põhikanalites siiski nn FullRange kujul, x.1 kanal aga sisaldab põhikanalite madalsageduslikku miksi iseseisva träkina. Ilmselt on see mõeldud primitiivsemate mängijate tarbeks.
Noname soov minna 7.0 heli peale on väga tervitatav. Olen katsetanud 4.0, 5.0 süsteemidega ja ei igatse mingitki subbakat. Pusimist ruumis paigutamisega on muidugi palju aga hilisem kuulamisnauding korvab selle kuhjaga. |
_________________ "Olukord on sitt, aga see on meie tuleviku väetis." - Lennart Meri
"Edu on kehv õpetaja. See ahvatleb tarku inimesi mõtlema, et nad ei saagi kaotada" - B. Gates
viimati muutis Noname 12.09.2011 16:09:57, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 370 loe/lisa |
   |
3 :: |
320 |
|
tagasi üles |
|
 |
kosk
HV vaatleja

|
12.09.2011 16:08:55
|
|
|
Blu-ray filmidel tuleb tõesti 5.1 läbi aga arvut mängude puhul pole 5.1 valikud isegi mitte aktiivsed
|
|
Kommentaarid: 10 loe/lisa |
   |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
Noname
HV Guru

|
12.09.2011 16:10:52
|
|
|
kosk kirjutas: |
Blu-ray filmidel tuleb tõesti 5.1 läbi aga arvut mängude puhul pole 5.1 valikud isegi mitte aktiivsed |
Mis os ja mis arvuti on?
_________________ "Olukord on sitt, aga see on meie tuleviku väetis." - Lennart Meri
"Edu on kehv õpetaja. See ahvatleb tarku inimesi mõtlema, et nad ei saagi kaotada" - B. Gates |
|
   |
320 |
|
tagasi üles |
|
 |
Cb4
HV Guru

|
12.09.2011 16:16:27
|
|
|
Kosk profiilis Asus P7P55D ja win 7
Mul oli täpselt sama asi REII kaasas oleva xf-i algega. Mängudes puudus 5.1 valik, ning ka heli oli stereo. Paraku, aga oli ka BR filmi heli paras kräpp. Kanalid tulid küll kõik resiiverisse, kuid see oli miski helikaardi poolt miksitus "STEREO-7.1" Katsetasin ja jurasin ikka pool aastat, ennem kui uue kaardi ostsin, ning asi lahenes koheselt.
_________________ Ma ei ole agressiivne juht, olen lihtsalt võistlushimuline.
Did i ever tell you the definition of "Insanity"? |
|
Kommentaarid: 113 loe/lisa |
   |
95 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
12.09.2011 16:25:06
|
|
|
Erinevaid draivereid proovisite?
_________________ People have been calling for a month and we've been sold out for a week or so.
|
|
   |
79 |
|
tagasi üles |
|
 |
Maldur
HV veteran
|
12.09.2011 16:35:32
|
|
|
Ei ole selle windumaailmaga nii kodus aga kas selleks pole mitte vaja miskit Dolby Digital Live nimelist softi ja sellega sobivat (onboard) kaarti?
|
|
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
12.09.2011 16:37:19
|
|
|
Minul pole mingit softi vaja olnud. Filmide vaatamiseks pidin audio codecil määrama, et kasutaks spdif ja vist ka "pass through" oli seal midagi... ffdshow audio configurationist siis jutt.
|
|
   |
79 |
|
tagasi üles |
|
 |
Maldur
HV veteran
|
|
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
flameas
HV veteran

|
12.09.2011 18:24:01
|
|
|
Probleem: Yamaha R359 ei lase muuta heli stereost muuks. Enne Windowsi reinstalli lasi ilusti muuta - sisse läks küll 2 kanalit winampist aga ress muutis selle ise muuks, mida soovisin. Audiot väljastab emaplaat, optilise kaabliga ühendatud ikka.
|
|
Kommentaarid: 91 loe/lisa |
   |
81 |
|
tagasi üles |
|
 |
Noname
HV Guru

|
12.09.2011 18:43:13
|
|
|
flameas kirjutas: |
Probleem: Yamaha R359 ei lase muuta heli stereost muuks. Enne Windowsi reinstalli lasi ilusti muuta - sisse läks küll 2 kanalit winampist aga ress muutis selle ise muuks, mida soovisin. Audiot väljastab emaplaat, optilise kaabliga ühendatud ikka. |
vale teema
"Edu on kehv õpetaja. See ahvatleb tarku inimesi mõtlema, et nad ei saagi kaotada" - B. Gates |
|
   |
320 |
|
tagasi üles |
|
 |
Kevvare
Kreisi kasutaja

|
12.09.2011 18:48:38
|
|
|
Endal on mul mingid juustud stereo helikõlarid, kuid vähemalt on kõrgheli. Teisena subwoofriks on Logitech z-2300 ja see ka nii jääb, vähemalt esialgu. Läpparil on küll int. 5.1 helikaardi väljund kuid see pole päris see ning üleüldse jääb nõrgaks. Siis olekski plaan mingisugune ress osta, kõlarid välja vahetada ja tulevikus ka 5.1 heli poole liikuda. Mingit tipptasemel tehnikat ma taga ei aja samas mingit väga lahjat ka mitte. Ja no 1500 euri päris ress + stereo kõlarite peale samuti panema ei hakkaks. Hetkel vaatan üht odavamat samas, tundub päris rahuldav esialgu, näiteks selline ( https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?t=505735&postdays=0&postorder=asc&start=0 ) ja sealt juba kasvõi need kaks kõlarit ka võtta, või kuskilt mujalt kasutatuna.
Ma samuti sirvisin eelmisi lehti ja nägin millised süsteemid ja palju keegi juhtme vahetusele maksab jne, niiet teieomaga pole see kindlasti võrreldav kuid usun, et see oleks parem kui mul praegune ja sealt siis juba eadsi liikuda surround heli poole. Või kui teist kellelgi aega, võiksite mõne kasutatud ressi välja otsida ning lingi anda.
|
|
Kommentaarid: 32 loe/lisa |
   |
28 |
|
tagasi üles |
|
 |
kembadesig
HV veteran

|
12.09.2011 19:02:13
|
|
|
Kevvare, ära tähtsusta seda võmas-lahja liiga üle, sest tihtipeale on võimude/kõlarite spekis kirjas numbrid mis ei vasta reaalsusele. Enne kui midagi ostma hakkad, mine ja kuula kas asi on piisavalt hea Sinu kõrvale või mitte!
Kui plaanid kvaliteetsema 5.1 heli poole kiikama hakata, siis osta endale adekvaatne ress pluss esimesed põrandakõlarid esialgu. Hiljem kui jälle vaba raha leiad, saad woofri ja muud asjad juurde muretseda.
Mõistlik oleks pöörduda Ostuabi teemasse
_________________ Sounds?... |
|
Kommentaarid: 73 loe/lisa |
   |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
korsten
HV veteran
|
13.09.2011 18:40:53
|
|
|
marcor1 kirjutas: |
Ehk ~2700 krooni eest, loodad saada hea supaka ja 5 kõlarit ning HD tuleb? Loota ju võib. |
Sa kas ei saa või ei taha aru saada. Helipildi saamiseks pole võimsaid kõlareid vaja, sinu jutust saan aru, et alla 2k € kohe kindlasti midagi kuulatavat ei saa? Millega sa siis igapäevaselt filmimuusikat naudid, et nõudmised NII kõrged on?
Teiseks: ma tõin lihtsalt näite. Tegelikult pole seda Denonit isiklikult kuulanud aga igal juhul usaldan seda firmat pimesi rohkem kui Microlabi (plussiks korralik võimendi, kõlar sita võimendiga häält teha ei suuda, pohh kui hea kõlariga tegemist on) . Diskot nendega ei tee aga see ei ole ju ka eesmärk iseenesest. Microlab on see-eest tuntud oma kehva kvaliteedi poolest ja samas Denoni kõlaritest ei tea ka eriti midagi...
_________________ Ma ei kuuluta jumalikku tõde vaid avaldan oma isiklikku subjektiivset arvamust.
God Hates Us All |
|
   |
58 |
|
tagasi üles |
|
 |
marcor1
HV veteran

|
13.09.2011 19:44:13
|
|
|
...
Sa kas ei saa või ei taha aru saada. Helipildi saamiseks pole võimsaid kõlareid vaja, sinu jutust saan aru, et alla 2k € kohe kindlasti midagi kuulatavat ei saa? Millega sa siis igapäevaselt filmimuusikat naudid, et nõudmised NII kõrged on?
Teiseks: ma tõin lihtsalt näite. Tegelikult pole seda Denonit isiklikult kuulanud aga igal juhul usaldan seda firmat pimesi rohkem kui Microlabi (plussiks korralik võimendi, kõlar sita võimendiga häält teha ei suuda, pohh kui hea kõlariga tegemist on) . Diskot nendega ei tee aga see ei ole ju ka eesmärk iseenesest. Microlab on see-eest tuntud oma kehva kvaliteedi poolest ja samas Denoni kõlaritest ei tea ka eriti midagi... |
ei ole vaja võimsaid. Häid on "vaja" - mul on sama hinnaklassi ja suurusega Yamahad tagakõlariteks - kräpp. Küsimus on keskribas, mida normaalsed kõlaritootjad, panevad tavaliselt esitama 4...8" elemendi ja seda 4-5x suuremasse kasti kui antud Denonid.
Alla 2k€ saab loomulikult - 1k€ oleks supikata, minu meelest piisav komplekt kodukino jaoks. Suuremad summad tulenevad juba helirõhu või muusikakuulamise vajadusest.
(denonist olnud CD-mängija ja väga soliidne mulje jäi - lihtsalt antud 5.1 komplekt on "stardikas" - kui vähegi nõudlikum maitse heli suhtes on, siis kõlarid selle ostu juures on raharaisk - ress ise vast OK)
_________________ War. War never changes.
Malkavian: [to a stop sign] No, you stop! |
|
Kommentaarid: 68 loe/lisa |
   |
62 |
|
tagasi üles |
|
 |
LauriTed
HV Guru
|
13.09.2011 22:31:18
|
|
|
Microlab pole midagi nii kehv, arvutikõlarite vallas on tegemist ikkagi ühe kvaliteetsema kraami tegijaga.
Siin paar lehte tagasi kiideti JAMO SUB650. Päris kindlasti on tegemist väga hea asjaga sest väiksem mudel JAMO SUB300 teeb ikka tõsiselt korraliku heli. Ja arvestades mis hinnaklassis need subwoofrid on siis tundub, et tegemist on tõeliste bang and bass/for a buck subidega.
Kel ostuhuvi siis: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?t=508580
|
|
Kommentaarid: 248 loe/lisa |
   |
2 :: |
225 |
|
tagasi üles |
|
 |
kembadesig
HV veteran

|
13.09.2011 22:37:21
|
|
|
Kui nüüd hetkeks SOLO 6C teemasse tõmmata, siis selles hinnaklassis kindlasti. Kallimad-odavamad jätame välja!
_________________ Sounds?... |
|
Kommentaarid: 73 loe/lisa |
   |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
LauriTed
HV Guru
|
|
Kommentaarid: 248 loe/lisa |
   |
2 :: |
225 |
|
tagasi üles |
|
 |
korsten
HV veteran
|
13.09.2011 22:55:45
|
|
|
Keegi neid reaalselt kuulanud ka on?
God Hates Us All |
|
   |
58 |
|
tagasi üles |
|
 |
JoeKing
HV veteran

|
|
Kommentaarid: 237 loe/lisa |
   |
208 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
14.09.2011 10:46:56
|
|
|
Mismoodi see müra sul digisignaali sisse sai?
tsitaat: |
Heli tuleb DAC'i üle SPIDF (katsetasin erinevaid kaableid eile ja korraliku paksema kaabliga on helipilt hoopis teistsugune, müra praktiliselt puudub
|
|
|
   |
79 |
|
tagasi üles |
|