Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Rauafoorum »  Gigabit võrk märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
pealuu
HV veteran
pealuu

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 01.09.2011 22:32:59 vasta tsitaadiga

ma sain aru, et sajase seadme puhul on nad olemas. ära kaovad nad gigabiti seadme puhul. selleks et oleks põhjust gigabiti võrk tegelikult välja ehitada.
tjah... keeruline mu väikese pea jaoks.
Kommentaarid: 209 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 168
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Tolknaz
HV kasutaja

sõnum 01.09.2011 23:05:57 vasta tsitaadiga

Ei ole olemas sellist asja nagu gigabiti juhe. On erinevad gigabiti standardid, millest sõja kaotanu (1000BASE‑TX) toetab vaid CAT6 ja uuemat kaablit. 1000BASE‑T, ehk tänane vasegiga defacto standard käib isegi CAT5 peal, niikaua kui tegu on korraliku neljapaarise kaabliga mitte mingi hiina säästuimega.
Kommentaarid: 6 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 6
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 01.09.2011 23:06:44 vasta tsitaadiga

Tihti piisab tegelikult ühe kaablipstiku äralõikamisest ja siis uue pistiku panekust vastavalt 10/100/1000 värviskeemile. sel juhul on teise otsa pistik juba koheselt õigesti küljes.

Samamoodi saab tegutseda ka ühenduskarpide korral - peaasi, et tulemus vastab siis 10/100/1000 värviskeemile.

Nii, et edu ja ärge mossitage icon_smile.gif - küll mõne aasta pärast meisterdate juba CAT7 või koguni CAT8 võrku.
Edu ja õnne. icon_smile.gif icon_cool.gif beer_yum.gif
Kommentaarid: 284 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 11 :: 211
tagasi üles
RCC
HV Guru
RCC

sõnum 02.09.2011 07:20:50 vasta tsitaadiga

ma teen juba cat90 võrku.
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Marie
HV Guru
Marie

sõnum 02.09.2011 07:27:15 vasta tsitaadiga

Tolknaz kirjutas:
Ei ole olemas sellist asja nagu gigabiti juhe. On erinevad gigabiti standardid, millest sõja kaotanu (1000BASE‑TX) toetab vaid CAT6 ja uuemat kaablit. 1000BASE‑T, ehk tänane vasegiga defacto standard käib isegi CAT5 peal, niikaua kui tegu on korraliku neljapaarise kaabliga mitte mingi hiina säästuimega.

Mis tagab, et mingi 5 aastat käigus olnud kaabel on veel korralik ja kõik kaheksa traati on terved, kui kas või üks traat on vigane, või kas või üks kontakt ei anna korralikku ühendust, kas siis veel gigabit ühendus toimib, kui kahe arvuti vahelise kaabli pikkus on keskmiselt üle 20 meetri, korterist väljuva kaabli pikkusest pole mõtet rääkida, sealt nagunii ei suudeta gigabit liiklust tagada, lisaks veel igasugused muud probleemid, nagu see näide.
kellu kirjutas:
Eemaplaadi integreeritud gbit etherneti utiliit mõõdab kaabli pikkuseks 18-22m (2 arvutit üksteisest 1m kaugusel, sama switchi taga) .....

tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 02.09.2011 08:37:18 vasta tsitaadiga

Mis kaablist läbi tuleb, sõltub ikkagi soonte ja paaride keerutusest. CAT5 ja CAT5E-l, samuti CAT6 ja CAT6A-l on kõigil erinevad keerutused (sammu tihedused jms) ja tulemus on kohe kah täiesti erinev. Ja samas võib ka madalama tasemega kaablist vajalik kiirus läbi tulla, lihtsalt tootjad ühel juhul garanteerivad kiiruse, teisel juhul mitte.

Vähemalt on kuulda olnud, et keerutusega peaks kättesaadav ülempiir olema ka 1-2TBitt, iseasi kui kalliks sellise keerutatud kaabli tootmine kujuneb, võrrelduna siis optilise kaabli tootmisega.
tagasi üles
Vahur
HV Guru
Vahur

sõnum 02.09.2011 13:24:32 vasta tsitaadiga

tahanteada kirjutas:
Tihti piisab tegelikult ühe kaablipstiku äralõikamisest ja siis uue pistiku panekust vastavalt 10/100/1000 värviskeemile.[...]

Selleks, et võrgukaabel 1 Gbit/s läbi laseks ei pea ilmtingimata ju crossoverit tegema icon_rolleyes.gif
Kommentaarid: 458 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 388
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 03.09.2011 10:50:46 vasta tsitaadiga

Aga ega ma ei kirjutanud Ristkaablist, kus on A ja B standard ühendatud. Ma kirjutasin sellest, et pistiku vahetusega (A-A või B-B variant, vastavalt joonistele) + 10/100/1000 värvijärjestusega saab tulemuseks Gigabitt kaabli. Ehk siis kaabli, kus kõik 8 soont tegelevad signaali edastamise-vastuvõtuga. Versus siis 10/100 kaabel, kus 4 soont tegelevad edastamise-vastuvõtuga ja 4 soont passivad niisama ja löövad aega surnuks. icon_smile.gif beer_yum.gif

Ma ise loodan, et asi jüuab sinnamaani, kus poes müüja oskab mulle kohe öelda, et kas see valmiskaabel on 10/100 või 10/100/1000 kaabel. Ilma, et ma pean pistikud uurima hakkama, et mis värvid mis järjekorras, et siis selgeks saada, millega tegu.
tagasi üles
Vahur
HV Guru
Vahur

sõnum 03.09.2011 10:52:36 vasta tsitaadiga

Mis otsese gigabit võrgukaabli värvide järjekorras siis 100 mbit/s kaablist teistmoodi on?
Kommentaarid: 458 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 388
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 03.09.2011 10:55:23 vasta tsitaadiga

tahanteada kirjutas:
Versus siis 10/100 kaabel, kus 4 soont tegelevad edastamise-vastuvõtuga ja 4 soont passivad niisama ja löövad aega surnuks
Ka 10/100 kaablis on need neli kiudu kasutuses. See, kui signaal neid mööda ei liigu ei tähenda et nad kasutud oleksid.
Kommentaarid: 106 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 86
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
kellu
HV kasutaja
kellu

sõnum 06.09.2011 20:08:16 vasta tsitaadiga

tahanteada kirjutas:
Versus siis 10/100 kaabel, kus 4 soont tegelevad edastamise-vastuvõtuga ja 4 soont passivad niisama ja löövad aega surnuks. icon_smile.gif beer_yum.gif

1. 100Mbit võrgus tegelevad ka "kasutud" kiud andmesidega. Nende olemaoluta pikem kaabel 100Mbit fulldupleksit ei kanna. Mul paar sülearvuti võrgukaartidega kaasa tulnud peenikest 3Com 2m pikkust kaablit, mille 4 kiudu edukalt 100Mbit fullduplexit teevad. Aga mingi distantsi pealt väidetavalt, vähemasti vanemad seadmed, ilma nende ballastkiududeta satuvad paanikasse ja lasevad kiiruse half-duplexi peale. Mingil mulle märkamata jäänud hetkel läksid jällegi ajaloolised seadmed odavamaks ja tuli parem rauapoolne veaparandus sisse. Äkki kaasaegsete sajastega see ballastikiudude teema enam nii terav pole.

2. ma pole eluski selliseid otsastamisi või krossinguid kohanud, kus A ja B kiudude järjekord sama kaabli puhul kasutusel oleks. Ma muidugi amatüür kah ja olin siiani arvamusel, et võrgutamine sellistega ilmvõimatu on.
Kommentaarid: 15 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 15
tagasi üles
Piipz
HV veteran
Piipz

sõnum 21.10.2011 09:02:00 vasta tsitaadiga

tahtsin ka kiiruga Cat6 kaablit koju uue võrgu jaoks osta aga õnneks Yeint mees küsis, et kas mul tangid on.
Kui ma vastasin, et on küll, siis ta ütles, et mul ilmselt CAT5 tangid ja need ei sobi. Et krõmpsutavad teistmoodi vms.
Hinnavahe samas poes CAT5=20 eur, CAT6 = 400EUR
Praegu ajutiselt vedasin ikkagi CAT5e (mis täitsa töötab 1000 peal), kuid mingil hetkel vahetan välja.

Kuid kas keegi teab, kust saab normaalse hinnaga (kuni 50 eur) normaalsed tangid, mis toetavad ka CAT6 kaablit? Kasvõi kuskitl netipoest. Googeldada oskan ise ka, kuid ma ei usalda igat poodi, mis lubab tangidel kõiki RJ45 pistikuid krõmpsutada, vaja oleks kedagi, kes kindlalt teaks, nt on ise sealt ostnud ja proovinud vms.
Kommentaarid: 37 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 34
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Rauafoorum »  Gigabit võrk mine lehele eelmine  1, 2
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.