Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Kõvad kettad »  SSD versus HDD märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 54, 55, 56 ... 264, 265, 266  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
WAV
HV veteran

sõnum 28.08.2011 16:32:59 vasta tsitaadiga

libe kirjutas:
pane soluto peale, mis arvestab ka neid protsesse, mis sul veel brauseri avamise hetkeks taustal töötavad
HV avamise võid ära unustada

Ok, vaatan uurin misasi see soluto on, pole varem sellega tegelnud.
Aga miks sa väidad, et HV avamine pole oluline näitaja? See just näitab, et ma saan sel hetkel arvutit juba täiesti kasutada (ja netibrausimine on mulle üks peamisi kiireloomulisi tegevusi just). Jah ma tean, et mul Inteli RST draiver stardib taustal omaette toimetades alles mitu minutit pärast buutimist, kuid see pole seni millelegi ette jäänud ega kõvakettaga ühtki praktilist tegevust takistanud (ma ei kasuta RAID'i, samas RAID'i puhul oleks kindlasti vaja rohkem oodata).
Kommentaarid: 7 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 7
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
libe
kvaliteetne mees
libe

sõnum 28.08.2011 16:36:18 vasta tsitaadiga

WAV kirjutas:
libe kirjutas:
pane soluto peale, mis arvestab ka neid protsesse, mis sul veel brauseri avamise hetkeks taustal töötavad
HV avamise võid ära unustada

Ok, vaatan uurin misasi see soluto on, pole varem sellega tegelnud.
Aga miks sa väidad, et HV avamine pole oluline näitaja? See just näitab, et ma saan sel hetkel arvutit juba täiesti kasutada (ja netibrausimine on mulle üks peamisi kiireloomulisi tegevusi just). Jah ma tean, et mul Inteli RST draiver stardib taustal omaette toimetades alles mitu minutit pärast buutimist, kuid see pole seni millelegi ette jäänud ega kõvakettaga ühtki praktilist tegevust takistanud (ma ei kasuta RAID'i, samas RAID'i puhul oleks kindlasti vaja rohkem oodata).
solutoga on näha palju sul protsesse taustal töötavad, mul näiteks on SSD'ga 35-40s bootimine
midagi pole kinni pannud ja kõvasti tavaari ka - kokku vist 80 protsessi
Spoiler Spoiler Spoiler

jeesus188
kodustatud
jeesus188

Autoriseeritud ID-kaardiga
sõnum 28.08.2011 16:54:28 vasta tsitaadiga

Spoiler Spoiler Spoiler

alates Inteli logost kuni hiirekursori rõnga kadumiseni läks aega 37 sek.
ok võtame maha selle passwordi 1,5 sek
kusagilt otsast ei tule 12 sek või siis hilisemat 16 sek icon_lol.gif

Kommentaarid: 71 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 64
tagasi üles
WAV
HV veteran

sõnum 28.08.2011 16:57:00 vasta tsitaadiga

Nii, testitud ka Soluto'ga, tulemus on siis 35 sekundit
(võimalik, et selle sisse arvestatud on ka logon'i parooli manuaalse sisestamise viivitus ca paar sekundit)

Spoiler Spoiler Spoiler
tagasi üles
jeesus188
kodustatud
jeesus188

sõnum 28.08.2011 16:58:25 vasta tsitaadiga

WAV kirjutas:
Nii, testitud ka Soluto'ga, tulemus on siis 35 sekundit
(võimalik, et selle sisse arvestatud on ka logon'i parooli manuaalse sisestamise viivitus ca paar sekundit)

Spoiler Spoiler Spoiler

kinnitus mu eelmisele postile ja tõestus, et su HDD-ga 12 sek on bulshitt icon_wink.gif

Kommentaarid: 71 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 64
tagasi üles
WAV
HV veteran

sõnum 28.08.2011 17:04:58 vasta tsitaadiga

jeesus188 kirjutas:
kinnitus mu eelmisele postile ja tõestus, et su HDD-ga 12 sek on bulshitt icon_wink.gif

Mina ju mainisin juba eelnevalt, et mina arvutasin ainult Win enda buutimise aega kuni desktopi ilmumiseni.

sina kirjutasid:
jeesus188 kirjutas:
alates Inteli logost kuni hiirekursori rõnga kadumiseni

Sinu arvestuses on ka BIOS'i buutimise aeg ja pärast desktopi ilmumist taustal toimuvad protsessid.
Selles ongi kogu erinevus meil.
Kumbki pole meist siin eksinud ega valetanud.
tagasi üles
ewur
HV veteran
ewur

sõnum 28.08.2011 17:14:03 vasta tsitaadiga

WAV kirjutas:
jeesus188 kirjutas:

Mina ju mainisin juba eelnevalt, et mina arvutasin ainult Win enda buutimise aega kuni desktopi ilmumiseni.

By default nii ei arvutata buutimisaega icon_smile.gif . Muidugi see pole keelatud, aga ära tule ülejäänud "maailmaga" sel juhul võrdlema...
Kommentaarid: 60 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 60
tagasi üles
WAV
HV veteran

sõnum 28.08.2011 17:20:43 vasta tsitaadiga

ewur kirjutas:
By default nii ei arvutata buutimisaega icon_smile.gif . Muidugi see pole keelatud, aga ära tule ülejäänud "maailmaga" sel juhul võrdlema...

No aga kui siinsamas teemas natuke eespool "ülejäänud maailm" väidab, et HDD'ga buutimine võtab mitmeid minuteid, siis teeb ikka hinge täis küll ja kohe tahaks vastu lajatada. No ei tule ju kusagilt otsast neid minuteid, arvuta mistahes pikima variandi järgi...
jägaja kirjutas:
HDD oli igavene uimerdis, isegi puhta Winni installiga läks 5 ja rohkem minutit et arvuti käimagi normaalselt läheks

Kogu vaidlus taandub siin teemas praegu ikkagi sellele, et kas SSD on HDD'ga võrreldes niipalju kiirem kui väidetakse...
Ütleme siis et HDD annab 33 sekundit.
Kui palju on samadel tingimustel mõõdetud aeg siis siinsetel SSD kasutajatel? Pole nagu eriti palju vähem vist?

viimati muutis WAV 28.08.2011 17:24:15, muudetud 1 kord
tagasi üles
libe
kvaliteetne mees
libe

sõnum 28.08.2011 17:24:40 vasta tsitaadiga

WAV kirjutas:
ewur kirjutas:

No aga kui siinsamas teemas natuke eespool "ülejäänud maailm" väidab, et HDD'ga buutimine võtab mitmeid minuteid, siis teeb ikka hinge täis küll ja kohe tahaks vastu lajatada. No ei tule ju kusagilt otsast neid minuteid, arvuta mistahes pikima variandi järgi...
jägaja kirjutas:
HDD oli igavene uimerdis, isegi puhta Winni installiga läks 5 ja rohkem minutit et arvuti käimagi normaalselt läheks

Kogu vaidlus taandub siin teemas praegu ikkagi sellele, et kas SSD on HDD'ga võrreldes niipalju kiirem kui väidetakse...
mina SSD'le üle läksin, siis ma kloonisin süsteemi HDDlt SSDle ja enne oli parim 1 minut 40 sekundit, siis nüüd 40 sekundit
WAV
HV veteran

sõnum 28.08.2011 17:30:58 vasta tsitaadiga

libe kirjutas:
mina SSD'le üle läksin, siis ma kloonisin süsteemi HDDlt SSDle ja enne oli parim 1 minut 40 sekundit, siis nüüd 40 sekundit

Milline HDD mudel see oli?
Nojah aga siit tekibki küsimus, et korraliku HDD kasutamisega oleks sa ilmselt saanud samasuguse tulemuse nagu sa praegu said omal SSD'ga? Siin ongi kogu vaidluse point hetkel. SSD tundub buutimise jaoks ju olevat nagu samakiire kui viimase põlvkonna 7200rpm kõvakettad? Või mida see minu katses selgunud 33-34 sekundit (mida keegi vast ei vaidlusta enam) siis näitab?
tagasi üles
ewur
HV veteran
ewur

sõnum 28.08.2011 17:45:56 vasta tsitaadiga

WAV kirjutas:
libe kirjutas:

Nojah aga siit tekibki küsimus, et korraliku HDD kasutamisega oleks sa ilmselt saanud samasuguse tulemuse nagu sa praegu said omal SSD'ga? Siin ongi kogu vaidluse point hetkel. SSD tundub buutimise jaoks ju olevat nagu samakiire kui viimase põlvkonna 7200rpm kõvakettad? Või mida see minu katses selgunud 33-34 sekundit (mida keegi vast ei vaidlusta enam) siis näitab?

No pole mõtet ju asja "keeruliseks" ajada, libe näite põhjal on SSD HDD-st keskmiselt 2,5 kiirem. Väga hea võrdlusmoment, süsteem ja setingud täpselt samad. Ja pakun et eelmine süsteemiketas oli üks kahest terasest kettast, nii et täiesti tasemel.
tagasi üles
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"

sõnum 28.08.2011 17:49:31 vasta tsitaadiga

WAV, 32 sekundit kulub sinu windowsil bootimiseks ning osaliselt tuleb arvestada ka parooli sisestamise akna aega, kuna sel ajal toimub ka siiski laadimine. Aga eks SATA 3 annab järelikult ka mingeid eeliseid, lisaks on selle kõvaketta lugemiskiirus tavapärastest natukene kõrgem. Äkki lisad ka reaalse andmete lugemise kiiruse? Kokkuvõttes on soojalt käivitamine sul 42 sekundit, mis on tavapärasest kiirem, kuid siiski mitte väga suur ulme.

Mul bios ning eelkõige emaplaadi bootimine võtab jõle kaua aega - 8-10 sekundit kulub peale nupulevajutamist üldse selleks, et mingi logo ette tuleb. 5-6 sekundit kulub biosil laadimiseks.

Eelmise emaplaadiga oli see häda, et bootis kiiresti ning bios laadis ka kiiresti, kuid peale seda oli 15-20 sekundiline "must auk".

Nokk lahti, saba kinni. Saba lahti, nokk kinni. icon_biggrin.gif

Windows laadib ennast alati ühesuguse kiirusega ette, aga peale parooli sisestamist kulub töölaua ettetulemiseks liiga kaua aega. Võibolla uue konto loomine lahendaks probleemi, aga see kiirus niigi hea, et hakata aega raiskama. Jutt siis SSD kettast.

viimati muutis LiivaneLord 28.08.2011 17:51:33, muudetud 2 korda
Kommentaarid: 20 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 19
tagasi üles
WAV
HV veteran

sõnum 28.08.2011 17:49:37 vasta tsitaadiga

ewur kirjutas:
No pole mõtet ju asja "keeruliseks" ajada, libe näite põhjal on SSD HDD-st keskmiselt 2,5 kiirem. Väga hea võrdlusmoment, süsteem ja setingud täpselt samad.

Kui nüüd teada saaks millise põlvkonna kõvakettaga tema võrdles, siis oleks asi selgem. Ega ma ei väidagi, et kõik HDD'd nii kiired oleksid, tõenäoliselt ikka uusimad ainult. Kuid hinnaklass on neil samas suurusjärgus mõõduka SSD hinnaga (80...120€), lisaboonuseks aga suur täiendav kettapind millegi salvestamiseks. Mürataseme osas HDD muidugi SSD vastu ei saa, samas voolutarbes ja töökindluses erilist vahet pole. Kokkuvõtteks pole sugugi üheselt selge, kas SSD on HDD'st parem veel, esialgu, vähemalt bootimises.
tagasi üles
libe
kvaliteetne mees
libe

sõnum 28.08.2011 17:51:52 vasta tsitaadiga

WAV kirjutas:
libe kirjutas:

eelmine süsteemikas oli mul WD1001FALS 1TB 32MB SATAII
mul muidugi on taustal 79 protsessi, mis vaja üles bootida ning nende hulgas on kõvasti neid, mis venitavad hoolega

bootimisaeg mind pole kunagi häirinud, kuna restarte teen harva, nii korra kuus vms

WAV
HV veteran

sõnum 28.08.2011 18:01:02 vasta tsitaadiga

tudiludi kirjutas:
Aga eks SATA 3 annab järelikult ka mingeid eeliseid, lisaks on selle kõvaketta lugemiskiirus tavapärastest natukene kõrgem. Äkki lisad ka reaalse andmete lugemise kiiruse?

SATA3 ei tohiks siin midagi mõjutada, peale suhteliselt väheolulise burst'i kiiruse.
HDTach tulemus, mille sain vahetult pärast sellesama ketta hankimist:
Spoiler Spoiler Spoiler

Järgmised hangitud samasugused kettad andsid väga ka sarnase pildi - samade ketastega ehitasin seejärel veel mitu masinat, kuna tundus, et kettamudel igati õigustas ennast.
2,2TB juures tekkiv jõnks on HDTach'i suutmatus adresseerida suuremaid mahubitte, sealt edasi kujutuv graafikuosa on loomulikult feik, ilmselt algusotsa kordus.
tagasi üles
libe
kvaliteetne mees
libe

sõnum 28.08.2011 18:16:46 vasta tsitaadiga

see hitachi on ikka julm loom
WAV
HV veteran

sõnum 28.08.2011 18:30:51 vasta tsitaadiga

libe kirjutas:
see hitachi on ikka julm loom

Tegelikult HDtach kiirusgraafik näitab ka ainult sünteetilist ideaaltulemust. Reaalsuses loomulikult oleneb kõik failide suurusest ja nende paiknemise/lugemise järjekorrast kettapinnal. Suure koguse väikeste failidega langeb kiirus tohutult, nagu ikka HDD puhul (ja tegelikult eks ka SSD puhul, kuigi siis vähem). Access time on aga täiesti tavaline tüüpiline 13,5ms nagu HDD'del on see püsinud juba aastakümme. Samas ma kusagilt olen lugenud, et neil Hitachi 5 platteriga ja 10 peaga ketastel on omamoodi optimeeritud firmware, mis arvestab keskmisest paremini just reaalsete tavakasutajate aplikatsioonide laadimis/kasutus-mustreid. Ei ole viitsinud peenemaid teste teha, pole vajadust ülemõistuse benchmarkimiste järgi mul. Samas WD Caviar Black 2TB mudel on ka mitmete ajakirjade testides näidanud samahäid tulemusi reaalsetes aplikatsioonides.
Tegelikult, minu masina puhul võib olla saavutatud kiiruse juures oma osa ka viimase põlvkonna Inteli SandyBridge platvormil. Võib-olla.

Aga see HDD jutt läks siinkohal juba teemast välja. Ikkagi SSD teemaga on tegemist meil praegu icon_smile.gif
tagasi üles
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"

sõnum 28.08.2011 18:40:19 vasta tsitaadiga

tudiludi kirjutas:
Ohoh, ja saingi. Sevenforum on alati väärt koht olnud -> http://www.sevenforums.com/tutorials/61869-ahci-enable-windows-7-vista.html
Nendest ülemistest juhenditest nforce jaoks ei piisa, aga kui tegin allpool Bare Foot Kid juhendid läbi ja biosist aktiveerisin RAID mode, siis läkski Windows tööle. icon_razz.gif Uskumatu! icon_biggrin.gif

Kui juhtumisi peaks link aeguma, siis kopeerin sisu ka siia:

Pead device manageris draiverit värskendama. IDE/ATA/ATAPI kontrollerite hulgas pead veenduma, et pole ühtegi nforce IDE kontrollerit. Kui on, siis ava see ning Driver vahelehel vali Update driver. Seejärel vali arvutist sirvimine, siis seadmete nimekirjas valimine. Otsi üles Standard Dual Channel PCI IDE controller ja las installib selle ära. Selliseid IDE kontrollereid peaks olema kolm tükki. Mul oli naljakal kombel üks sattunud kogemata mälukontrollerite hulka. Ma mõtlesin, et miks mul kontrollerite hulgas on ainult kaks neid. Natuke otsisin ja leidsin Device manageri kategooriatest ka kolmanda üles. icon_biggrin.gif

Siis tegin restardi ja kindluse mõttes kontrollisin üle, et ega ta mul neid eelmisi draivereid tagasi ei pane. Aga kõik kolm standard kontrollerit olid omal kohal ja peale seda läksin biosi, aktiveerisin AHCI läbi RAID mode ning töötab. icon_smile.gif
Spoiler Spoiler Spoiler

Aga kui nüüd rääkida numbritest, siis midagi muutunud ei ole. Ja pean edasi uurima vist, kuna teist sata ketast ei saa ma Windowsi kaudu lahti ühendada. Pole removable device nimekirjas.

Naljakas lugu sellega. Ühel hetkel panin tähele, et riistvara eemaldamise menüüsse on ilmunud mu kõvakettad:

Ja mis kõige kummalisem - SATA mode on IDE peal. Raidi pealt võtsin maha, sest see raidi laadimise menüü võttis liiga palju aega. Aga siis, kui raid oli valitud, siis seadsin SSD bootivaks kettaks.
Kuna ST350032 on teine ketas, mis on HDD, siis proovisin seda ka eemaldada ning tõesti lubas eemaldada ning Arvuti nimekirjast kadusid ära mõlemad partitsioonid, mis mul seal kettal tehtud olid.

Et siis nigu AHCI mode on aktiveeritud IDE modes??? icon_biggrin.gif

Tegin ka mõned SSD ketta testid. Vasakul on üks varem tehtud test ning paremal pool on tänane test. Oleks tahtnud leida ka mõne pildi, mis tegin peale SSD ostmist, aga kuidagi ei leidnud ühtegi üles. Aga kiirused on praktiliselt samad:

tagasi üles
jägaja
HV Guru
jägaja

sõnum 28.08.2011 22:34:25 vasta tsitaadiga

WAV kirjutas:
ewur kirjutas:

jägaja kirjutas:

Ütleme siis et HDD annab 33 sekundit.
Kui palju on samadel tingimustel mõõdetud aeg siis siinsetel SSD kasutajatel? Pole nagu eriti palju vähem vist?

Antud juhul ei olnud küsimus selles, mitu sekundit kuub Desktopi kuvamiseni peale arvuti toitelüliti vajutamist. 60 sekundit tavaliselt läheb.
Arvutit aga kasutada sellegipoolest eriti ei saa, kuna veebibrauseri, outlooki jm. rakenduste peal klikkides ei toimu suurt midagi, lihtsustatult, peale klikkimist jookseb veel hulk vett merre, ennem kui windows jm programmid suvatsevad oma toimetamised lõpetada ja miski asi avaneb kohe peale hiirega klikkimist.

tudiludi kirjutas:

Naljakas lugu sellega. Ühel hetkel panin tähele, et riistvara eemaldamise menüüsse on ilmunud mu kõvakettad:

Et siis nigu AHCI mode on aktiveeritud IDE modes??? icon_biggrin.gif

Ilmselt pole sa ainuke samasuguse "probleemiga"
Probleemi tegelikult ei ole, kuna susteemiketast (üks partitsioon) ei lasta lihtsalt "väljutada" Huvitav ikkagi.

tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 28.08.2011 22:42:57 vasta tsitaadiga

Väike ääremärkus - buutimisaega on alati arvutatud kahel meetodil:
Variant 1: et kas "toitenupu vajutamisest".
Variant 2: või siis pärast arvuti Self-testi", Op.süsteemi käivitamisest alates.

Igatahes, näiteks Delli või FS-i läpparite omanikud saavad väga õnnetud olema, kui nad hakkavad kasutama Varianti 1. icon_smile.gif
Kommentaarid: 284 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 11 :: 211
tagasi üles
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"

sõnum 28.08.2011 23:14:08 vasta tsitaadiga

jägaja, probleem pole selles, mis sa arvad. Ma üritasin saavutada moodust, kuidas AHCI mode aktiveerida juba installitud süsteemis. Pika proovimise peale saavutasingi selle, kuid kettaid "väljutada" ikkagi ei lubanud. Aga nüüd järsku lubab väljutada.

Mitte, et minul endal sellest palju kasu oleks, kuid huvitav oli tööle saada ja naljakam veel see, et kuidas selle toimima sain. icon_biggrin.gif
tagasi üles
WAV
HV veteran

sõnum 29.08.2011 00:59:22 vasta tsitaadiga

tudiludi kirjutas:
Ühel hetkel panin tähele, et riistvara eemaldamise menüüsse on ilmunud mu kõvakettad

Mul ilmnes sama asi vahetult pärast Win7 värsket installi. Seejärel aga kui eraldi lasin lisaks peale Intel RST (Rapid Storage Technology) draiverid (kuigi töötamise jaoks neid justnagu vaja polnudki ja emaplaadi DVD peal olidki nad "optional"), siis kadus see nali ära ja kõik käitub tänaseni nii nagu peab.

Teises masinas (kus oli vana WinXP) uurisin sama nalja tekkepõhjust - kusagilt seadetest saingi kohale, kus oli nende sisemiste ketaste liigiks miskipärast defineeritud "Removable drive". Muutsin sealt selle "Fixed drive" (või midagi sarnast nimetust) ja rohkem seda nalja ei esinenud. Miks ta sellesse moodi ükshetk ise kukkus, jäigi mulle arusaamatuks.
tagasi üles
jägaja
HV Guru
jägaja

sõnum 29.08.2011 08:03:19 vasta tsitaadiga

WAV kirjutas:
tudiludi kirjutas:
Ühel hetkel panin tähele, et riistvara eemaldamise menüüsse on ilmunud mu kõvakettad

Mul ilmnes sama asi vahetult pärast Win7 värsket installi. Seejärel aga kui eraldi lasin lisaks peale Intel RST (Rapid Storage Technology) draiverid (kuigi töötamise jaoks neid justnagu vaja polnudki ja emaplaadi DVD peal olidki nad "optional"), siis kadus see nali ära ja kõik käitub tänaseni nii nagu peab.
.

Ka endal ilmnes see asi peale winni uut installi ja kuna kettakontroller sai pandud AHCI mode, mis lubabki kõvaketta Hot Swapi, siis windows arvabki nüüd, et teeme ära.
Selle peale pole tulnudki, et kattahalduri utiliiti vaadata, et mis ta ketta seadetes annab, fixed või removable device.

tsitaat:
AHCI is supported out of the box on Windows Vista and newer versions of Windows, Linux-based operating systems (from kernel 2.6.19 onwards), OpenBSD (version 4.1 onwards), NetBSD, FreeBSD, OS X, and Solaris 10 (8/07 and onwards). DragonFlyBSD based its AHCI implementation on OpenBSD's and added extended features such as port multiplier support. Older versions of operating systems require hardware-specific drivers in order to support AHCI.
Windows XP does not provide support out of the box.

Some operating systems, notably Windows Vista and Windows 7, do not configure themselves to load the AHCI driver upon boot if the drive controller was not in AHCI mode at the time of installation. This can cause failure to boot with an error message if the SATA controller is later switched to AHCI mode. For this reason, Intel recommends changing the drive controller to AHCI or RAID before installing an operating system. On Windows Vista and Windows 7, this can be fixed by booting in legacy mode and changing the registry.
A similar problem can occur on Linux systems if the AHCI driver is built as a module, rather than included in the kernel, as it may not be loaded into the initrd (initial RAM disk) created when in legacy mode; the workaround is to build a new initrd containing the AHCI module.

Selle artikli kohaselt on kummaline, et kuidas XP ketas sai sul eemaldatavaks, kuna väidetavalt tuleb selleks natuke vaeva näha,ise ei juhtuvat midagi

LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"

sõnum 29.08.2011 08:27:53 vasta tsitaadiga

Mul oli ide modes installitud süsteem. icon_razz.gif
tagasi üles
jägaja
HV Guru
jägaja

sõnum 29.08.2011 09:14:41 vasta tsitaadiga

tudiludi kirjutas:
jägaja, probleem pole selles, mis sa arvad. Ma üritasin saavutada moodust, kuidas AHCI mode aktiveerida juba installitud süsteemis. icon_biggrin.gif

tudiludi kirjutas:
Mul oli ide modes installitud süsteem. icon_razz.gif

sellest me (ma ka icon_razz1.gif ) saime juba aru.

K3ndu
HV Guru
K3ndu

sõnum 29.08.2011 11:49:03 vasta tsitaadiga

Crucial M4 New 0009 Firmware Update Steps up Speeds by 20%

tsitaat:
A new firmware update by Crucial for its M4 series SATA 6 Gb/s SSDs was released last weekend, marked 0009. The new firmware, applicable to Crucial M4 SSD models CT064M4SSD2 (64 GB), CT0128M4SSD2 (128 GB), CT0256M4SSD2 (256 GB), and CT0512M4SSD2 (512 GB), packs a large number of changes. To begin with, the update is said to increase sequential read speeds by 20%. Tests run by SSD Review verify this. PCMark Vantage Disk performance was also increased.

The new firmware also claims to increase throughput performance, lower write latency, wider compatibility with latest chipsets (AHCI modes), and fixes various kinds of cold-boot failures. The firmware lowers SATA speed negotiation time with host controllers, resulting in faster boot.

http://www.techpowerup.com/151255/Crucial-M4-New-0009-Firmware-Update-Steps-up-Speeds-by-20-.html
Kommentaarid: 130 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 120
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
ewur
HV veteran
ewur

sõnum 29.08.2011 21:12:42 vasta tsitaadiga

K3ndu kirjutas:
Crucial M4 New 0009 Firmware Update Steps up Speeds by 20%

tsitaat:
A new firmware update by Crucial for its M4 series SATA 6 Gb/s SSDs was released last weekend, marked 0009. The new firmware, applicable to Crucial M4 SSD models CT064M4SSD2 (64 GB), CT0128M4SSD2 (128 GB), CT0256M4SSD2 (256 GB), and CT0512M4SSD2 (512 GB), packs a large number of changes. To begin with, the update is said to increase sequential read speeds by 20%. Tests run by SSD Review verify this. PCMark Vantage Disk performance was also increased.

The new firmware also claims to increase throughput performance, lower write latency, wider compatibility with latest chipsets (AHCI modes), and fixes various kinds of cold-boot failures. The firmware lowers SATA speed negotiation time with host controllers, resulting in faster boot.

http://www.techpowerup.com/151255/Crucial-M4-New-0009-Firmware-Update-Steps-up-Speeds-by-20-.html

thumbs_up.gif , viimasel paaril päeval olen kokku puutunud süsteemiga (Delli XPS 15), millel kettaks too Crucial ning esineb paar korda päevas 20-sekundilisi ja pikemaid süsteemi hangumisi (ainult hiirt saab liigutada ekraanil). Event logis on selle kohta kirjas "iaStor error". Ei pea muidugi SSD-ga seotud olema, aga kes teab. Pikemalt pole aega olnud uurida netist. Ehk uus firmware aitab...
tagasi üles
wa666ou
HV veteran

sõnum 29.08.2011 21:36:02 vasta tsitaadiga

Väga põnev.
Endalgi juhtunud siin, et süsteem hangub paarikümneks sekundiks ja siis kulgeb rahulikult edasi.
Crucial m4 128GB.
Proovib järgi.
Kommentaarid: 101 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 95
tagasi üles
libe
kvaliteetne mees
libe

sõnum 29.08.2011 22:21:01 vasta tsitaadiga

libe kirjutas:
pots4t4j4 kirjutas:
Spoiler Spoiler Spoiler
Spoiler Spoiler Spoiler

128GB Crucial m4 , lõpuks ometi üks SSD mis ka actually töötab pideva jamamise asemel thumbs_up.gif

kummaline, et sul numbrid oluliselt kõrgemad icon_neutral.gif
panin selle 0009 firmware peale m4'le ja numbrid pisut muutusid thumbs_up.gif icon_razz.gif

ewur
HV veteran
ewur

sõnum 30.08.2011 18:46:44 vasta tsitaadiga

Kõik saavad oma Sata III SSD-ga Experience index-i ikka 7,9? Vähemalt Crucial 4M (ja Sata III toetava emaplaadi) puhul on nii...
tagasi üles
wa666ou
HV veteran

sõnum 30.08.2011 19:21:08 vasta tsitaadiga

ewur kirjutas:
Kõik saavad oma Sata III SSD-ga Experience index-i ikka 7,9? Vähemalt Crucial 4M (ja Sata III toetava emaplaadi) puhul on nii...

On küll 7,9.
Kommentaarid: 101 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 95
tagasi üles
Minttunator
HV kasutaja
Minttunator

sõnum 30.08.2011 22:51:24 vasta tsitaadiga

Jah, Vertex 3 @ Gigabyte P67A-UD4 emaplaat = samuti 7.9.
Kommentaarid: 3 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 3
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
sama123
HV veteran

sõnum 31.08.2011 07:20:52 vasta tsitaadiga

Jälle midagi uut SSD-de vallas:
http://www.corsair.com/ssd/force-series-gt.html
Selle näitajad on juba võrreldavad Vertex 3 MI-ga,180GB maht ka sobiv kuna 240GB on liigpalju.
Kommentaarid: 23 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 22
tagasi üles
Dirty Harry
HV Guru
Dirty Harry

sõnum 31.08.2011 12:43:32 vasta tsitaadiga

link :: Customized Core i7 Mac mini offers iMac-like performance

Apple maailmas tehti üks test, kus pandi kõrvuti tiba suurem ja võimsam iMac ning Mac Mini, millel vahetati HDD SSD vastu. Midagi uut ja revolutsioonilist ei selgunud - tegevused, kus kõvakettal on suur osa, muutusid märksa kiiremaks :). Vaatan isegi juba pikemat aega, kas SSD hinnad langevad äkki sinna tasemele, et raatsiks ka enda Mac Mini 320GB ketta välja vahetada SSD vastu.
Kommentaarid: 186 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 147
tagasi üles
lehm
HV veteran
lehm

sõnum 31.08.2011 15:28:30 vasta tsitaadiga

sama123 kirjutas:
Jälle midagi uut SSD-de vallas:
http://www.corsair.com/ssd/force-series-gt.html
Selle näitajad on juba võrreldavad Vertex 3 MI-ga,180GB maht ka sobiv kuna 240GB on liigpalju.

on keegi sealt lehelt midagi tellinud ka, et oskaks oelda kaua on tulnd ning mis maksma läinud ?!
Kommentaarid: 117 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 110
tagasi üles
Veikko
HV vaatleja

sõnum 02.09.2011 17:18:21 vasta tsitaadiga

Pean kurbusega teatama, et täna lahkus minu lapakast Fujitsu LIFEBOOK S6410 T7300 (2.0GHz) 2008 a väljalase igavesse unne SSD CORSAIR FORCE 120 GB. Sai teine tööd teha ja omi jõudemonstratsioone esitleda 11 elukuud. Eelmise HDD vahetasin lihtsalt ssd vastu huvist kas masin saab parem, sai küll ja isegi väga hea. Ordi it arstid siis uurisid, puurisid, lahkasid kuid tõdesid, et ssd reanimeerida ei ole võimalik ning juhtum fataalne. Kohe kirjutati laost välja garantiikorras Corsair 120 GB FORCE 3 ja ennistati windows. Nüüd vaja programmiosa tagasi panna kuna puudus op süsteemi backup, failid kõik alles sest need on korrektselt ja pedantlikult backupitud. Kokkuvõte: vaja parendada 3 asja, et teinekord taastamine veelgi kiirem oleks 1. full backup 2. full backup ja 3. full backup
tagasi üles
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"

sõnum 02.09.2011 17:25:56 vasta tsitaadiga

Veikko, tunnen kaasa. icon_sad.gif

Kas nüüd läheb HDD tagasi?
tagasi üles
Veikko
HV vaatleja

sõnum 02.09.2011 17:28:04 vasta tsitaadiga

tudiludi kirjutas:
Veikko, tunnen kaasa. icon_sad.gif

Kas nüüd läheb HDD tagasi? Samas jääb mulje, et kahju oli andmetest, mitte kõvakettast. icon_biggrin.gif

Sisse läks uus ssd corsair 120 GB forse 3 mis veelgi võimsam, aga kuna arvuti sisu sata1 siis mul sellest eriti kasu ei ole. Andmed kõik alles vaid programmid kadunud kuid nende taastamine 5 tundi tööd. Kahju on üleütse sellest mõttetust ajakaost.
tagasi üles
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"

sõnum 02.09.2011 17:42:22 vasta tsitaadiga

Ai, ai - kahju, et sata1. icon_sad.gif

Aga lohutav kuulda, et alla ei anna. icon_razz.gif
tagasi üles
libe
kvaliteetne mees
libe

sõnum 02.09.2011 18:46:45 vasta tsitaadiga

mingi acronise moodi asi peale, mis teeb scheduled backup'i ja on suuteline tegema incremented backuppi - backupib ainult muudatused algsele backupile otsa ja on võimalik taastada õkskõik milline neist olukordadest thumbs_up.gif
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"

sõnum 02.09.2011 19:31:12 vasta tsitaadiga

Ma mõtlesin ka, et full backup on ju ruumi röövel. :S Üks pole midagi, aga 20 juba on midagi.
tagasi üles
ewur
HV veteran
ewur

sõnum 02.09.2011 23:41:08 vasta tsitaadiga

Win7-l endal ju olemas thumbs_up.gif võimalus teha soovitud ketta osast Image. Kasutanud seda juba poolteist aastat (ja paaril-kolmel korral ka käiku läinud) ja mingite 3-osapoolte programmide järele küll igatsust pole...
tagasi üles
libe
kvaliteetne mees
libe

sõnum 02.09.2011 23:45:11 vasta tsitaadiga

ewur kirjutas:
Win7-l endal ju olemas thumbs_up.gif võimalus teha soovitud ketta osast Image. Kasutanud seda juba poolteist aastat (ja paaril-kolmel korral ka käiku läinud) ja mingite 3-osapoolte programmide järele küll igatsust pole...
windowsi oma teeb tervest kettast, hoolimata partitsioonidest
mina aga soovisin ketta vahetusel ainult partitsioonist backupi teha - 1TB ketast ei olnud lihtsalt võimalik kuhugi varundada thumbs_down.gif icon_mad.gif
ostsin extra endale uue acronise, varasema hea kogemuse taustal

see windowsi backup imeb ja loodan, et see paraneb

jägaja
HV Guru
jägaja

sõnum 03.09.2011 00:44:21 vasta tsitaadiga

libe kirjutas:
ewur kirjutas:
mina aga soovisin ketta vahetusel ainult partitsioonist backupi teha - 1TB ketast ei olnud lihtsalt võimalik kuhugi varundada thumbs_down.gif icon_mad.gif

Mis sellel 1Tb kettal siis viga on, et seda kusagile varundada ei saa?
Ostad näiteks kolme terase ketta icon_razz1.gif
Raidi eri versioonid on kusagil asukohas ka kasuks, kuigi jah, RAID ei ole backup.
Ega selle winni enda bäkappimine suurem asi pole, hävingu korral kulutada parem need tunnid, et kõik vajalikud programmid uuesti peale saaksid.
Saab ühtlasi ka mitmetest juba mittevajalikest lahti.

libe
kvaliteetne mees
libe

sõnum 03.09.2011 01:50:52 vasta tsitaadiga

jägaja kirjutas:
libe kirjutas:
ewur kirjutas:

Mis sellel 1Tb kettal siis viga on, et seda kusagile varundada ei saa?
Ostad näiteks kolme terase ketta icon_razz1.gif
Raidi eri versioonid on kusagil asukohas ka kasuks, kuigi jah, RAID ei ole backup.
Ega selle winni enda bäkappimine suurem asi pole, hävingu korral kulutada parem need tunnid, et kõik vajalikud programmid uuesti peale saaksid.
Saab ühtlasi ka mitmetest juba mittevajalikest lahti.
juuuuuust,
pigem kasutan seda ncremented backupi partitsioonist, kui mängin lolli icon_rolleyes.gif

ewur
HV veteran
ewur

sõnum 03.09.2011 02:15:47 vasta tsitaadiga

icon_smile.gif ei ole asi nii tumedates toonides. Win7-l on valikutes "backup" JA "system image". Ei tea täpselt mida too "backup" teeb, aga "system image" teeb klooni ainult süsteemiosast. Minu näitel - ketas oli jaotatud kolmeks ja "image" tegi ainult osast, millel opsys ja programmid. Selle osa (partitsiooni) suurus oli 30GB (kogu ketas 320GB). Ja image suurus tuli 11GB.
tagasi üles
libe
kvaliteetne mees
libe

sõnum 03.09.2011 09:48:17 vasta tsitaadiga

mult nõudis ta terabait vaba ruumi icon_neutral.gif
ewur
HV veteran
ewur

sõnum 03.09.2011 10:15:24 vasta tsitaadiga

libe kirjutas:
mult nõudis ta terabait vaba ruumi icon_neutral.gif

icon_eek.gif Imelik, võttes aluseks kogemused, siis "image" suurus tuleb täpselt sama suur, kui on andmeid süsteemi/programmide partitsioonil...
tagasi üles
pots4t4j4
HV Guru

sõnum 03.09.2011 17:34:30 vasta tsitaadiga

libe kirjutas:
libe kirjutas:
pots4t4j4 kirjutas:
Spoiler Spoiler Spoiler
Spoiler Spoiler Spoiler

128GB Crucial m4 , lõpuks ometi üks SSD mis ka actually töötab pideva jamamise asemel thumbs_up.gif

kummaline, et sul numbrid oluliselt kõrgemad icon_neutral.gif
panin selle 0009 firmware peale m4'le ja numbrid pisut muutusid thumbs_up.gif icon_razz.gif

0009 firm siis
icon_lol.gif
Kommentaarid: 493 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 4 :: 3 :: 401
tagasi üles
shizny
HV kasutaja
shizny

sõnum 04.09.2011 09:40:32 vasta tsitaadiga

keegi oskab midagi kuupäevade kohta kommenteerida? nimelt vaatasin eile et nagu esimesel septembril on välja tulnud uus firmware Inteli SSD-dele, aga kui kirjutasin plaadi peale siis selgus et mul see firm juba olemas, kuigi ma olen kindel, et eelmisest flashist on kindlasti möödas, rohkem kui 1 kuu.

http://downloadcenter.intel.com/Detail_Desc.aspx?agr=Y&DwnldID=18363
Kommentaarid: 13 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 11
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Kõvad kettad »  SSD versus HDD mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 54, 55, 56 ... 264, 265, 266  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.