Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Supiplex
HV veteran

|
23.08.2011 23:55:38
|
|
|
Hea et toimima said.
tavka007 kirjutas: |
Ei tea, kas Windowsi photo gallery peaks ka NEF pilte näitama? Minul igatahes ei näita. |
Ei, NEF pole üldiselt selline asi mida suvaline kolmanda partei tarkvara näitab. Windowsiga on ses mõttes lihtne, et kui sa installid Nikoni NEF koodeki, siis hakkab too NEF-i mõistma küll. http://nikonimglib.com/nefcodec/
pacho kirjutas: |
Supiplex, pole tal häda midagi. Aeglane ainult. |
Lisaks sellele et ta on sigaaeglane ja ei toeta mitme tuumaga prosesid või 64 bitist süsteemi, on ka kasutajaliides nagu aasta 1998 tipptase. Kõigub rohkem kui kõrsust tulnud meremees (ja veel paar versiooni tagasi lämbus sageli näoli maas omaenda oksesse); kodukootud MDI ("aknad rakenduse sees") kus ribad ja muud junnid raiskavad mõttetult piksleid, resize ega move ei tööta pooltel juhtudel nii et selles kasu oleks; ühegi dialoogi valikuid ta raip meeles ei pea (no kes KURAT arvas et ma tahan alati eksportida TIFF-i või et JPG ekspordi kvaliteet võiks alati olla 30%?). Jah, pilt tuleb lõpuks ilus välja, aga see nõuab kuidagi palju mõttetut rabelemist.
Ahh, mis ma siin ikka kiunun. Harjub ära - loomulikult. Ühejalgne harjub puujalaga ka lõpuks ära.
Siis kui ma alustasin olid Adobe toodete NEF translaatorid veel kehvad. Ei jäänud muud üle, pidi CaptureNX-i kasutama sest keegi teine ei suutnud sealt head pilti välja võtta. Kui viitsin, kaen perra - ehk on vahepeal elu lihtsamaks läinud.
_________________ The young lady had an unusual list,
Linked in part to a structural weakness.
She set no preconditions. |
|
Kommentaarid: 38 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
1 :: |
34 |
|
tagasi üles |
|
 |
pacho
HV veteran

|
24.08.2011 21:06:10
|
|
|
Alustuseks ütlen ära, et mul ükskõik mida keegi kasutab. Tehke pilti
Kasutajaliides on maitse asi. CNX2 oskab mitut tuuma kasutada (aeglane on ta sellest hoolimata). Pakktöötlus ja tavaline salvestamine jätavad viimased seaded meelde. 32-bitise Windowsi ja Maci peal pole juba pikemat aega stabiilsusega probleeme olnud.
|
|
Kommentaarid: 25 loe/lisa |
   |
25 |
|
tagasi üles |
|
 |
Supiplex
HV veteran

|
25.08.2011 10:55:50
|
|
|
Ok. Aga kui sul on vaja batchina JPG-ks salvestada, siis valid soovitud pildid Ctrl-klikiga ja menüüst "File->Save As" eksju? Kas on mingi variant et ta saadanas sealjuures meelde jätaks, mis formaati ja mis kvaliteedisätetega?
_________________ The young lady had an unusual list,
Linked in part to a structural weakness.
She set no preconditions. |
|
Kommentaarid: 38 loe/lisa |
   |
34 |
|
tagasi üles |
|
 |
pacho
HV veteran

|
26.08.2011 21:31:51
|
|
|
Ma ei kasuta seda võimalust, kuid pealiskaudsel vaatlemisel ei leidnud võimalust formaati salvestada. Kvaliteedisätted jätab meelde.
|
|
Kommentaarid: 25 loe/lisa |
   |
25 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mario.
HV Guru
|
30.08.2011 08:30:46
|
|
|
Kes mulle mustvalget filmi ilmutab?
Ei ole c-41, pimikut ise veel teha ei viitsi.
|
|
Kommentaarid: 274 loe/lisa |
   |
6 :: |
2 :: |
217 |
|
tagasi üles |
|
 |
-Koppel-
Kreisi kasutaja

|
30.08.2011 08:42:37
|
|
|
Photopoint ilmutab kindlasti.
|
|
Kommentaarid: 10 loe/lisa |
   |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
dud66
HV veteran

|
30.08.2011 16:37:33
|
|
|
Photopoint nagu ka enamus laboreid ilmutab ainult C-41, fotomeister teeb ka lisaks E-6 (slaid) ehk teevad ka käsiilmutust?
Kui tahad mustvalget negatiivi kasuta Ilfordi XP2 või Kodak BW400
_________________ Kommenteerige kasutajaid, siis teavad teised ka mida oodata! |
|
Kommentaarid: 54 loe/lisa |
   |
51 |
|
tagasi üles |
|
 |
Jüri Öö
HV kasutaja

|
30.08.2011 17:25:17
|
|
|
Ma võin mustvalget ilmutada, kui kellelgi on väga vaja. Olen viimase poole aasta jooksul sisuliselt ainult mustvalge filmiga tegelenudki. Pimikut kasutan ainult siis, kui pilte paberile teen. Filmi ilmutamiseks on lihtsam kasutada spetsiaalset valguskindlat kotti, milles paned filmi topsi, ülejäänud protsess käib juba valguse käes.
|
|
Kommentaarid: 70 loe/lisa |
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
16.09.2011 16:36:17
|
|
|
Nii, probleem selline, et EOS350d'ga kaasa tulnud plaat on läinud manalateed, Canoni leht ei paku täisprogramme vaid uuendusi. Tahaks kõik nullist peale lasta: Zoom Browser, EOS Utility ja Remote shooting. Mis variandid on?
_________________ People have been calling for a month and we've been sold out for a week or so.
|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
5 :: |
79 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ollaz
HV veteran

|
16.09.2011 16:40:29
|
|
|
Minu allkirjast leiad miskit
|
|
Kommentaarid: 83 loe/lisa |
   |
57 |
|
tagasi üles |
|
 |
MelesMeles
HV Guru
|
20.09.2011 09:13:26
|
|
|
Kuidas Photoshopiga fotodele vesimärgina nime ja meiliaadressi kõige lihtsamalt lisada?
_________________ Allkiri |
|
Kommentaarid: 268 loe/lisa |
   |
194 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
20.09.2011 09:20:23
|
|
|
Kui vesimärgi positsioon on kõigil piltidel identne saaks imagemagicut kasutada ning käsurealt kasvõi terve kataloogi korraga ära märgistada: http://www.imagemagick.org/Usage/annotating/
_________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
Kommentaarid: 106 loe/lisa |
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
namstoop
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 72 loe/lisa |
   |
3 :: |
63 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
20.09.2011 11:05:36
|
|
|
Lihgtroomis on teksti lisamine pildile eriti mõnusaks ja mugavaks tehtud. Mis ei keela muidugi fototöötluseks Photoshopi kasutada . Ma ise pole PS'i vist paar aastat juba kasutanud kuna Lightroom on täpselt see, mis vaja. Muidugi on PS'is teatud tööriistu rohkem.
|
|
Kommentaarid: 181 loe/lisa |
   |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
xbot
HV vaatleja
|
16.10.2011 12:26:00
|
|
|
Mul probleem et aasta vana fotokas ei taha enam korralikult zoomida. Karjub pidevalt et valgust on vähe ka päise päeva ajal. Tihti isegi siis kui välgu talle avan. Ja ei tegemist ei ole läikivate objektidega. Varem seda probleemi ei olnud. Umbes kuu kaks tagasi hakkas sellist nalja tegema et karjub oma punast märki iga asja peale ning keeldub fokuseerimast.
tagasi üles |
|
 |
dud66
HV veteran

|
16.10.2011 12:36:21
|
|
|
xbot, Esimene lääts puhas ikka? Ei pea silmas tibakest tolmu vaid mingit muud imelikku pole sinna sattunud?
_________________ Kommenteerige kasutajaid, siis teavad teised ka mida oodata! |
|
   |
51 |
|
tagasi üles |
|
 |
HighEnd
HV veteran

|
20.10.2011 18:52:26
|
|
|
xbot, kui alles aasta vana, kas siis garantii ei kehti veel?
|
|
Kommentaarid: 11 loe/lisa |
   |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
Heineken
HV Guru
|
25.10.2011 15:34:12
|
|
|
Kas mõni skänner salvestab ka RAW faile?
Tahaks ka filmi peale pildistada, aga küsimus on selles kuidas neid arvutisse toimetada sellisel kujul et järeltöötlus oleks väga hõlpsalt teostatav(st kasutades Adobe Camera RAW'i mis CS5 küljes on).
Üks võimalus oleks makrotoru muretseda ja vastu valget valgust pildistada filmi digikaameraga, aga kindlasti on ka lihtsamaid valikuid.
|
|
Kommentaarid: 24 loe/lisa |
   |
23 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
25.10.2011 15:48:38
|
|
|
*.tiff ei sobi, see ka kadudeta vms?
_________________ People have been calling for a month and we've been sold out for a week or so.
|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
5 :: |
79 |
|
tagasi üles |
|
 |
erko
Kreisi kasutaja
|
25.10.2011 15:56:47
|
|
|
Heineken kirjutas: |
Tahaks ka filmi peale pildistada, aga küsimus on selles kuidas neid arvutisse toimetada sellisel kujul et järeltöötlus oleks väga hõlpsalt teostatav(st kasutades Adobe Camera RAW'i mis CS5 küljes on).
Üks võimalus oleks makrotoru muretseda ja vastu valget valgust pildistada filmi digikaameraga, aga kindlasti on ka lihtsamaid valikuid.  |
RAW faile üsna tõenäoliselt mitte kuid ACR peaks mu meelest ka tiff'e edukalt töötlema. Valgetasakaalu muutmine ei käi muidugi kelvinite järgi vaid lihtsalt astmetena (-1/0/+1 jne).
Photoshop CS3-s oleva Bridge abil tiff failide avamiseks ACR-s on Adobe Online Help olemas, kommentaare lugedes muidugi võib sellega mingeid jamasid olla.
|
|
Kommentaarid: 26 loe/lisa |
   |
26 |
|
tagasi üles |
|
 |
Heineken
HV Guru
|
25.10.2011 18:38:54
|
|
|
erko kirjutas: |
Heineken kirjutas: |
Üks võimalus oleks makrotoru muretseda ja vastu valget valgust pildistada filmi digikaameraga, aga kindlasti on ka lihtsamaid valikuid.  |
RAW faile üsna tõenäoliselt mitte kuid ACR peaks mu meelest ka tiff'e edukalt töötlema. Valgetasakaalu muutmine ei käi muidugi kelvinite järgi vaid lihtsalt astmetena (-1/0/+1 jne).
Photoshop CS3-s oleva Bridge abil tiff failide avamiseks ACR-s on Adobe Online Help olemas, kommentaare lugedes muidugi võib sellega mingeid jamasid olla. |
Sooh, saab ka nii teha... eks iga päev õpib midagi uut.
Selge, tänud.
Nüüd vaid küsimus, et mis skännerit keegi soovitab? (väga ulmehinda ei tahaks maksta, piir võiks sinna 100-200 kanti vast jääda)
Edit: Ei, jamasid tundub et on ikka...
Tõesti pole skännerit mis RAW faile väljastaks? Kahju.
Tundub et mingi hetk tuleb puhtalt selle tarbeks makrotoru muretseda... ilmselt miskisest odavamast ka piisab.
|
|
   |
23 |
|
tagasi üles |
|
 |
dud66
HV veteran

|
25.10.2011 18:39:38
|
|
|
Heineken, Ega sa miskit sellest ei võidaks, kui sa filmi RAW-s üles pildistad
Enamus fotolaboritest ja ka paljud skännerid suudavad salvestada aga tiffi, milles mina olen saanud kõik vajaliku tehtud
Kui alles alustad filmiga, siiis soovitaks esimesed filmid ikka laboris lasta sisse - pole mõtet skännerit osta, kui huvi pikem pole
|
   |
51 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
25.10.2011 18:47:03
|
|
|
Niipalju kui ma olen aru saanud siis filmile on mõtet pildistada siis kui ise ilmutad. Muidu on vahel kasvõi skännimine, mis kaotab kogu filmi võlu. Ma pildistasin ka mõned aastad tagasi mõned rullid ning ausalt üteldes ei olnud tulemus nauditav kui laborist sai plaaditäie faile. St pildid olid OK aga protsess polnud midagi, mis oleks rahuldust pakkunud.
Ning RAW kogu enda võimaluste ning mudimise poolest on digifoto pärusmaa. Filmi ja skänneri puhul on peamine töötlushetk filmivalik + säritamine. Kui ise ilmutad siis on käed vabamad - kogu keemiavalik, fotopaber jne.
|
|
   |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
Heineken
HV Guru
|
25.10.2011 19:01:03
|
|
|
Kuna ma tahan rangefinderiga pildistada(selle iseärasuste ja suuruse pärast), siis filmil elades on see lihtsalt kõvasti odavam(digikaamerate puhul pmst valikud ongi Leica M9 koos 50mm toruga mis jääb kõvasti hinnaklassist välja või siis Fuji X100, mis ka kallivõitu ja objektiiv võiks 50mm ekvivalent olla, mitte 35mm ekvivalent). Kuna ma kogu järeltöötluse teen ACR'ga, kontrastid, teravustamine, teatud kohtade heledaks-tumedaks tegemine jne, siis tahaks ka filmi puhul seda sama kasutada.
Asi pole selles, et ma kangesti tahaks just filmile pildistada, vaid hinnas.
Mark0 kirjutas: |
Ning RAW kogu enda võimaluste ning mudimise poolest on digifoto pärusmaa. |
Novot, seda ma uuringi kas peab ilmtingimata digifoto pärusmaa olema, või saab ka kuidagimoodi filmi puhul seda.
|
|
   |
23 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
25.10.2011 19:01:17
|
|
|
Ma arvan, et püstita enda küsimus fotokalas (kui otsing midagi välja ei too). Seal on palju filmile pildistajaid ning nad jagavad hea meelega enda kogemust.
|
|
   |
145 |
|
tagasi üles |
|