Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Kõvad kettad »  SSD versus HDD märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 107, 108, 109 ... 524, 525, 526  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
kristoz
HV vaatleja

sõnum 27.08.2011 00:00:40 vasta tsitaadiga

Sa mõtled SSD 128Gb Crucial C300 ?
Kommentaarid: 7 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 6
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
lehm
HV veteran
lehm

sõnum 27.08.2011 00:03:08 vasta tsitaadiga

kristoz kirjutas:

mõtleb küll.. kuid 100% seda ketast sa ära ei kasuta kuna tegu sata 3 kettaga mitte sata 2.
Kommentaarid: 117 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 110
tagasi üles
jeesus188
kodustatud
jeesus188

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 27.08.2011 00:07:59 vasta tsitaadiga

kristoz kirjutas:

http://www.crucial.com/uk/store/listmodule/SSD/~131072~/list.html

sorry, pigem võta m4, see suht sama hinnaga aga kiirem
http://www.crucial.com/uk/store/listmodule/SSD/~131072~/list.html thumbs_up.gif
kindlasti emaplaat pidurdab, aga samas ei ole mõtet osta ka vananenud tehnoloogiat.... vahetad uue emaplaadi ja veel kiirem. samas ma kahtlen kas sa sellest yldse aru saad.
HDD to SSD vot see on nagu öö ja päev thumbs_up.gif
vähemalt siin foorumis pole ma veel probleeme täheldanud icon_smile.gif

Kommentaarid: 71 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 64
tagasi üles
kristoz
HV vaatleja

sõnum 27.08.2011 00:09:43 vasta tsitaadiga

jeesus188 kirjutas:
kristoz kirjutas:

http://www.crucial.com/uk/store/listmodule/SSD/~131072~/list.html

sorry, pigem võta m4, see suht sama hinnaga aga kiirem
http://www.crucial.com/uk/store/listmodule/SSD/~131072~/list.html thumbs_up.gif
kindlasti emaplaat pidurdab, aga samas ei ole mõtet osta ka vananenud tehnoloogiat.... vahetad uue emaplaadi ja veel kiirem. samas ma kahtlen kas sa sellest yldse aru saad.
HDD to SSD vot see on nagu öö ja päev thumbs_up.gif
vähemalt siin foorumis pole ma veel probleeme täheldanud icon_smile.gif

Kas see on see mudel? : http://pcsto.ee/product.php?id_product=88529

Kui jah siis ostangi selle...
tagasi üles
jeesus188
kodustatud
jeesus188

sõnum 27.08.2011 00:21:59 vasta tsitaadiga

miks sa cruciali kodukalt ei telli, 3-4 päeva ja asi kohal´?

Edit:

sama hind tuleb ikkagi, nii et telli siit thumbs_up.gif

vanasti oli ikka tohutu vahe

tagasi üles
kristoz
HV vaatleja

sõnum 27.08.2011 00:22:09 vasta tsitaadiga

Sealt tuleks ju kallim seal on hind:

Subtotal £ 144.99
Tax & Shipping Estimator
VAT Tax Exempt
Shipping: £ 0.00
VAT Tax (20% for United Kingdom): £ 29.00

Estimated Total: £ 173.99
tagasi üles
jeesus188
kodustatud
jeesus188

sõnum 27.08.2011 00:24:26 vasta tsitaadiga

kristoz kirjutas:
Sealt tuleks ju kallim seal on hind:

Subtotal £ 144.99
Tax & Shipping Estimator
VAT Tax Exempt
Shipping: £ 0.00
VAT Tax (20% for United Kingdom): £ 29.00

Estimated Total: £ 173.99

vaata mu eelmist posti. telli eestist

tagasi üles
kristoz
HV vaatleja

sõnum 27.08.2011 16:52:42 vasta tsitaadiga

Mhmm nägin icon_smile.gif

Aga tänud sulle homme lähen ostan ära!

Nii ketas ostetud ja windows installitud aga tegin testi ka aga küsin üle kas need näitajaid on normaalsed või olen midagi valesti teinud

----
tagasi üles
Flavius
HV Guru

sõnum 27.08.2011 17:08:26 vasta tsitaadiga

Normaalne tulemus jah.
Paistab IDE (AHCI parem, bioses/windowsis saab muuta) ja SATA2 (SATA3 parem, emaplaat peab toetama) moodi.
Kommentaarid: 126 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 118
tagasi üles
jägaja
HV Guru
jägaja

sõnum 27.08.2011 17:36:41 vasta tsitaadiga

Taavi© kirjutas:
Mida te põete nende SSD kiiruste pärast, ma olen proovinud kiiremaid ja aeglasemaid, mitte mingit vahet pole tavakasutuses, kas on lugemis/kirjutamis kiirused 400mb/s või 150mb/s, 4K 10mb/s või 50mb/s, täpselt samakiiresti avanevad programmid, aga tunnen kaasa HDD meestele icon_biggrin.gif

Olen läpakas pool aastakest kasutanud Kingstoni SV100S2128G SSD andmekandjat, tegin täna esimest korda kiiruse testi, kirjutamiskiirus paistab olema kordades madalam teemas testitud 200Mb ja UP kirjutamis-lugemiskiirustest kiirustest, samas puudub igasugune uinumine ja mökutamine arvuti tegevustes, HDD oli igavene uimerdis, isegi puhta Winni installiga läks 5 ja rohkem minutit et arvuti käimagi normaalselt läheks, kõvaketta tuluke muudkui põles ja miski andmevahetuse action käis taustal.
SSD puhul toimub aga kogu tegevus loetud sekundite jooksul, olgu siis arvuti Power ON või Power OFF käsil. Rääkimata positiivsest kasutuskiirusest.

HDD meestele tunnen tõesti kaasa, endal kaks arvutit veel, mis tahaks SSD endasse, oi kuidas nad nuruvad icon_razz1.gif

WAV
HV veteran

sõnum 28.08.2011 00:15:26 vasta tsitaadiga

jägaja kirjutas:
HDD oli igavene uimerdis, isegi puhta Winni installiga läks 5 ja rohkem minutit et arvuti käimagi normaalselt läheks, kõvaketta tuluke muudkui põles ja miski andmevahetuse action käis taustal.
SSD puhul toimub aga kogu tegevus loetud sekundite jooksul, olgu siis arvuti Power ON või Power OFF käsil. Rääkimata positiivsest kasutuskiirusest. HDD meestele tunnen tõesti kaasa,

Ei ole see olukord nii drastiline miskit. Sul HDD'ga mingi viga või siis väga vana HDD, kui 5 minutit Win'i buutimisega maadleb!
Mul Win7 puhta installi järel tema töövalmidusse buutimine võttis aega täpselt 12 sekundit. Nüüdseks on mõni sekund juurde tulnud, kusagil 16...18 sekundit on. Hitachi 7K3000 3TB ketas, Win7x64U. Shutdowni aega polegi mõõtnud, kuid hinnanguliselt tundub miski 4...5 sekundit ehk (juhul kui mingeid programme ripakil muidugi pole).
Kommentaarid: 7 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 7
tagasi üles
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"

sõnum 28.08.2011 00:21:00 vasta tsitaadiga

Igaüks räägib oma äärmusest. icon_biggrin.gif Pole see SSD nii välk midagi nagu viimati väideti ja pole see HDD nii kiire ka nagu öeldi. icon_biggrin.gif Loomulikult ei ütle ma, et neilt suurt või väga suurt vahet pole. icon_smile.gif
Kommentaarid: 20 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 19
tagasi üles
jeesus188
kodustatud
jeesus188

sõnum 28.08.2011 00:35:25 vasta tsitaadiga

WAV kirjutas:
jägaja kirjutas:
HDD oli igavene uimerdis, isegi puhta Winni installiga läks 5 ja rohkem minutit et arvuti käimagi normaalselt läheks, kõvaketta tuluke muudkui põles ja miski andmevahetuse action käis taustal.
SSD puhul toimub aga kogu tegevus loetud sekundite jooksul, olgu siis arvuti Power ON või Power OFF käsil. Rääkimata positiivsest kasutuskiirusest. HDD meestele tunnen tõesti kaasa,

Ei ole see olukord nii drastiline miskit. Sul HDD'ga mingi viga või siis väga vana HDD, kui 5 minutit Win'i buutimisega maadleb!
Mul Win7 puhta installi järel tema töövalmidusse buutimine võttis aega täpselt 12 sekundit. Nüüdseks on mõni sekund juurde tulnud, kusagil 16...18 sekundit on. Hitachi 7K3000 3TB ketas, Win7x64U. Shutdowni aega polegi mõõtnud, kuid hinnanguliselt tundub miski 4...5 sekundit ehk (juhul kui mingeid programme ripakil muidugi pole).

toon exta välja
tsitaat:
Mul Win7 puhta installi järel tema töövalmidusse buutimine võttis aega täpselt 12 sekundit

tubli arvuti, vaene SSD thumbs_up.gif
´Kuidas ma sain küll HDD teiseks kettaks jätta doh.gif
Loll olen icon_lol.gif

tagasi üles
jägaja
HV Guru
jägaja

sõnum 28.08.2011 12:37:09 vasta tsitaadiga

WAV kirjutas:
Mul Win7 puhta installi järel tema töövalmidusse buutimine võttis aega täpselt 12 sekundit. )

HDD on kaks aastat vana miskine Fujitsu 320Gb mudel. Tegelikult ei ole see mudel ja vanus oluline, kuna pole veel ühtegi arvutit näinud, mis reaalselt 12 või 40 sekundiga tööle läheks. Seda võrdlust, mitu sekundit kellegi arvuti käivitumiseks läheb, on HVs aastaid nämmutatud.
Pole veel ühelgi enda käsutuses oleval arvutil alla 60 sekundi buutimisaega näinud. Töölaud võib ju ette tulla, kuid reaalselt arvutit kasutada ei saa, sest miski arusaamatu jura käib taustal. (Puhas vindowsi install ja startup on alles tühi, pane nüüd viirusetõrje (ESET) peale ja paar vajalikku programmi ka veel, paremaks ei lähe miskit (startupis hoian minimaalseid teenuseid ja igasugu user experiens´i parandavad programmide jurad korjan sealt välja.)

Tööl on kasutada miski vana Amilo läpakas, oli teine suht kiire käivitumisega, kuniks originaal HDD lendas. Uus, mis asemele pandi on arvuti kuidagi aeglasemaks teinud, ikka sama jama, et vajutad power nuppu ja lähed hommikukohvi jooma icon_confused.gif .
Ma ei olegi siiani aru saanud, et kust tulevad (mudimata) windowsi installi puhul sellised ulmelised käivitumisajad sekundites ise pole kohanud kedagi, kelle arvuti reaalselt 12 sekundiga kosmosesse põrutaks.

Too HP paviljon läks peale poolteiseaastast kasutamist lõpuks 7-8 minutit käima, tehaseinstall ja muud aja jooksul kogunenud pahna aeglustasid bootimist ikka meeletult.
Puhas install (mitte HP installikalt)HDDle aga vähendas ainult 3 minutini buutimisaega.
SSD puhul sama install ja arvuti käivitub mõttes sekundeid lugedes paarikümne sekundiga. sulgub isegi kiiremini. Tähendab, et saan arvutit koheselt kasutama hakata, mitte ei pea ootama ja ootama..
HDDd sisaldavaid arvuteid on ikka kümmekond aastaid näpitud ja isegi kui tegu on testide põhjal korraliku andmevahetuskiirusega kõvaketastega, siis kusagil on ikka miski pudelikael, mis 60 sekundist allapoole käivitumisaega ei lase.
PS. Ei ole kunagi kasutanud programmi, mis mõõdab arvuti käivitumisaega, see mind eriti ka ei huvita, tahaks lihtsalt, et saan hommikul oma meilid läbi vaadata ja lugeda hommikusi uudiseid, see aga HDDd sisaldavate arvutite juures võtab ebamõistlikult palju aega, kuniks arvuti käivitub.

pots4t4j4
HV Guru

sõnum 28.08.2011 12:49:02 vasta tsitaadiga

@ wav
reaalne buutimisaeg on siiski nupuvajutusest ( mitte töötav masin ) windowsisse jõudmiseni kuniks arvutit kasutada on võimalik niiet seda 12 sekundi jura võid oma vanaemale rääkida isegi SSD masinad ei lähe nii kiirelt tööle icon_biggrin.gif

ja siin kellegi toodud võrdlus et hdd vs ssd on hobukaarik vs auto on spot on thumbs_up.gif
Kommentaarid: 490 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 4 :: 3 :: 398
tagasi üles
jägaja
HV Guru
jägaja

sõnum 28.08.2011 12:50:16 vasta tsitaadiga

Eksid,läheb ikka küll 12sekiga, VAW´l on kiirenduseks TURBO nupp masina küljes icon_lol.gif
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 28.08.2011 13:20:10 vasta tsitaadiga

Alla minutiline bootimisaeg isegi nupust pole midagi võimatut HDD puhul icon_wink.gif
Spoiler Spoiler Spoiler

Ja selle alla minutiga läheb desktopile ja on ka kasutusvalmis arvuti.
Oleks kiiremini kasutusvalmis aga mul jooksevad mõned skriptid ja CCleaner startupis, et enne uut sessiooni plats puhtaks lüüa.
Lisaks on mul moditud Win7.
Kommentaarid: 92 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 82
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 28.08.2011 13:43:08 vasta tsitaadiga

Väike ääremärkus - ärge unustage Buutimis-vaidluses seda, et paljud masinad teevad Bootmise ajal kõigepeale enda testimise ja alles siis hakatakse tarkvaraga "maadlema".

Mina olen ise väga rahul, et mul läppar teeb kõigepealt enda testimise ja siis on alles kõik muu peale selle. Ja pole vaja paanitseda, võib ju need mõned minutid millegi muuga tegelda.
Kommentaarid: 284 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 11 :: 211
tagasi üles
jeesus188
kodustatud
jeesus188

sõnum 28.08.2011 14:12:33 vasta tsitaadiga

minu arust see 12 sek peale nupu vajutamist kuulub sinna utoopia valdkonda HDD peal, et desktopi näha
See win peab olema siis väga nuditud icon_biggrin.gif

tagasi üles
WAV
HV veteran

sõnum 28.08.2011 15:21:26 vasta tsitaadiga

jeesus188 kirjutas:
minu arust see 12 sek peale nupu vajutamist kuulub sinna utoopia valdkonda HDD peal, et desktopi näha
See win peab olema siis väga nuditud icon_biggrin.gif

Kui jutt on nupuvajutusest alates, siis on teine teema, siis lisandub veel samapalju (ca 15 sekundit) aega juurde (mina pidasin silmas opsüsteemi buutimist alates BIOS'i logo kadumisest ekraanilt kuni desktopi tekkeni kui saab koheselt internetibrauseri avada ja surfata. BIOS'i initsialiseerimisprotsess on nagu on ja see ei olene eriti ka sellest kas on HDD või SSD (tegelikult oleneb, kuid mitte selle seadme sisemisest töökiirusest vaid hoopis seadme enda BIOS'i ja firmware initsialiseerimise kiirusest).
Viirusetõrjet ei kasuta (pole 20 aastat kordagi kasutanud ja ühtki viirust ega muud pahalast pole mul saada õnnestunud), startup on ka täiesti tühi, pole vajadust olnud sinna midagi panna. Buutimisel kõige aeganõudvam etapp on hoopis Windowsi logon'i parooli käsitsi sisestamine, kuid selle ma arvestasin ka summaarsest ajast maha. Pärast logon'i kulub umbes 1 sekund arvuti töövalmidusse jõudmiseks.
tagasi üles
libe
kvaliteetne mees
libe

sõnum 28.08.2011 15:23:13 vasta tsitaadiga

tee video thumbs_up.gif
WAV
HV veteran

sõnum 28.08.2011 15:50:39 vasta tsitaadiga

libe kirjutas:
tee video thumbs_up.gif

Aga palun:
http://www.upload.ee/files/1614918/winboot.mov.html
Video reso on valitud madala kvaliteediga 320x240, muidu oleks liiga suur fail tekkinud, praegu tuli 25MB.

Esiteks desktop ees,
Siis shutdown,
Siis BIOS boot
Siis Win7x64U boot
Siis Win Logon
Siis Chrome brauseri avamine
Siis HV foorumi avamine

Minu enda manuaalset kohmitsemist hiirega/klaviatuuriga shutdown'i tegemise juures, samuti logoni tegemise juures ja brauseri ja HV lehe avamise juures aja hulka mitte arvestada...
tagasi üles
libe
kvaliteetne mees
libe

sõnum 28.08.2011 16:08:15 vasta tsitaadiga

WAV kirjutas:
libe kirjutas:
tee video thumbs_up.gif

Aga palun:
http://www.upload.ee/files/1614918/winboot.mov.html
Video reso on valitud madala kvaliteediga 320x240, muidu oleks liiga suur fail tekkinud, praegu tuli 25MB.

Esiteks desktop ees,
Siis shutdown,
Siis BIOS boot
Siis Win7x64U boot
Siis Win Logon
Siis Chrome brauseri avamine
Siis HV foorumi avamine

Minu enda manuaalset kohmitsemist hiirega/klaviatuuriga shutdown'i tegemise juures, samuti logoni tegemise juures ja brauseri ja HV lehe avamise juures aja hulka mitte arvestada...
16-18 sekundit on ikka väga rasvaselt öeldud
pigem kuhugi 25+ sekundi kanti

pane omale soluto peale ja vaata, mida ütleb ning ehk saad veel midagi maha killida bootimisel

mis HDD see on ja mida windowsis näppinud oled, et selline boot

WAV
HV veteran

sõnum 28.08.2011 16:19:59 vasta tsitaadiga

libe kirjutas:
16-18 sekundit on ikka väga rasvaselt öeldud. pigem kuhugi 25+ sekundi kanti

Arvesta ikka see logon-akna ooteaeg maha, lisaks saaks brauseri avada koheselt pärast desktopi ettetulekut ehk sisuliselt boot on valmis 1 sekund pärast logoni akna ettetulekut (ma ei saanud kaamera tagant klaviatuurile ja hiirele nii kähku pihta).

libe kirjutas:
pane omale soluto peale ja vaata, mida ütleb ning ehk saad veel midagi maha killida bootimisel

Maha killitud pole midagi, minu igapäevane töine konf. Samas midagi liigset tilulilu ka ei ole. Tavaline Win7 full install on. Isegi Aero ja muud efektid pole kinni pandud.

libe kirjutas:
mis HDD see on ja mida windowsis näppinud oled, et selline boot

HDD on Hitachi 7K3000 3TB, süsteem on selle välisel serval pisikesel omaette partitsioonil.
Mitte midagi pole süsteemis näpitud ega häkitud, ma ei tunnegi Win7 hingeelu veel eriti, pole aega olnud sellele pühenduda.
tagasi üles
libe
kvaliteetne mees
libe

sõnum 28.08.2011 16:25:42 vasta tsitaadiga

WAV kirjutas:
libe kirjutas:
16-18 sekundit on ikka väga rasvaselt öeldud. pigem kuhugi 25+ sekundi kanti

Arvesta ikka see logon-akna ooteaeg maha, lisaks saaks brauseri avada koheselt pärast desktopi ettetulekut ehk sisuliselt boot on valmis 1 sekund pärast logoni akna ettetulekut (ma ei saanud kaamera tagant klaviatuurile ja hiirele nii kähku pihta).
sisuliselt, arvad, lahuta jne
pane soluto peale, mis arvestab ka neid protsesse, mis sul veel brauseri avamise hetkeks taustal töötavad
HV avamise võid ära unustada

näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Kõvad kettad »  SSD versus HDD mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 107, 108, 109 ... 524, 525, 526  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.