Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
kristoz
HV vaatleja
|
27.08.2011 00:00:40
|
|
|
Sa mõtled SSD 128Gb Crucial C300 ?
|
|
Kommentaarid: 7 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
lehm
HV veteran

|
27.08.2011 00:03:08
|
|
|
kristoz kirjutas: |
Sa mõtled SSD 128Gb Crucial C300 ? |
mõtleb küll.. kuid 100% seda ketast sa ära ei kasuta kuna tegu sata 3 kettaga mitte sata 2.
|
|
Kommentaarid: 117 loe/lisa |
   |
110 |
|
tagasi üles |
|
 |
jeesus188
kodustatud

|
27.08.2011 00:07:59
|
|
|
Sa mõtled SSD 128Gb Crucial C300 ? |
http://www.crucial.com/uk/store/listmodule/SSD/~131072~/list.html
sorry, pigem võta m4, see suht sama hinnaga aga kiirem
http://www.crucial.com/uk/store/listmodule/SSD/~131072~/list.html
kindlasti emaplaat pidurdab, aga samas ei ole mõtet osta ka vananenud tehnoloogiat.... vahetad uue emaplaadi ja veel kiirem. samas ma kahtlen kas sa sellest yldse aru saad.
HDD to SSD vot see on nagu öö ja päev
vähemalt siin foorumis pole ma veel probleeme täheldanud
_________________ This message was sent from space using stargate
Inimene on troopiline AHV Aga kes on naine? Valge on ka inimene !
"Vaese inimese juttu räägid. Kui tundub kallis, siis on see kellelegi teisele mõeldud" |
|
Kommentaarid: 71 loe/lisa |
   |
64 |
|
tagasi üles |
|
 |
kristoz
HV vaatleja
|
|
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
jeesus188
kodustatud

|
27.08.2011 00:21:59
|
|
|
miks sa cruciali kodukalt ei telli, 3-4 päeva ja asi kohal´?
Edit:
sama hind tuleb ikkagi, nii et telli siit
vanasti oli ikka tohutu vahe
"Vaese inimese juttu räägid. Kui tundub kallis, siis on see kellelegi teisele mõeldud" |
|
   |
64 |
|
tagasi üles |
|
 |
kristoz
HV vaatleja
|
27.08.2011 00:22:09
|
|
|
Sealt tuleks ju kallim seal on hind:
Subtotal £ 144.99
Tax & Shipping Estimator
VAT Tax Exempt
Shipping: £ 0.00
VAT Tax (20% for United Kingdom): £ 29.00
Estimated Total: £ 173.99
|
|
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
jeesus188
kodustatud

|
27.08.2011 00:24:26
|
|
|
Sealt tuleks ju kallim seal on hind:
Subtotal £ 144.99
Tax & Shipping Estimator
VAT Tax Exempt
Shipping: £ 0.00
VAT Tax (20% for United Kingdom): £ 29.00
Estimated Total: £ 173.99 |
vaata mu eelmist posti. telli eestist
|
   |
64 |
|
tagasi üles |
|
 |
kristoz
HV vaatleja
|
27.08.2011 16:52:42
|
|
|
Mhmm nägin
Aga tänud sulle homme lähen ostan ära!
Nii ketas ostetud ja windows installitud aga tegin testi ka aga küsin üle kas need näitajaid on normaalsed või olen midagi valesti teinud
----
|
|
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
Flavius
HV Guru
|
27.08.2011 17:08:26
|
|
|
Normaalne tulemus jah.
Paistab IDE (AHCI parem, bioses/windowsis saab muuta) ja SATA2 (SATA3 parem, emaplaat peab toetama) moodi.
|
|
Kommentaarid: 126 loe/lisa |
   |
118 |
|
tagasi üles |
|
 |
jägaja
HV Guru

|
27.08.2011 17:36:41
|
|
|
Taavi© kirjutas: |
Mida te põete nende SSD kiiruste pärast, ma olen proovinud kiiremaid ja aeglasemaid, mitte mingit vahet pole tavakasutuses, kas on lugemis/kirjutamis kiirused 400mb/s või 150mb/s, 4K 10mb/s või 50mb/s, täpselt samakiiresti avanevad programmid, aga tunnen kaasa HDD meestele  |
Olen läpakas pool aastakest kasutanud Kingstoni SV100S2128G SSD andmekandjat, tegin täna esimest korda kiiruse testi, kirjutamiskiirus paistab olema kordades madalam teemas testitud 200Mb ja UP kirjutamis-lugemiskiirustest kiirustest, samas puudub igasugune uinumine ja mökutamine arvuti tegevustes, HDD oli igavene uimerdis, isegi puhta Winni installiga läks 5 ja rohkem minutit et arvuti käimagi normaalselt läheks, kõvaketta tuluke muudkui põles ja miski andmevahetuse action käis taustal.
SSD puhul toimub aga kogu tegevus loetud sekundite jooksul, olgu siis arvuti Power ON või Power OFF käsil. Rääkimata positiivsest kasutuskiirusest.
HDD meestele tunnen tõesti kaasa, endal kaks arvutit veel, mis tahaks SSD endasse, oi kuidas nad nuruvad
_________________ " Maailm on täis kõikvõimalike külatarkade kogukondi, kelle ühine joon on teadus- ja tõenduspõhisele elukäsitusele vastandumine." |
|
Kommentaarid: 141 loe/lisa |
   |
1 :: |
126 |
|
tagasi üles |
|
 |
WAV
HV veteran
|
28.08.2011 00:15:26
|
|
|
jägaja kirjutas: |
HDD oli igavene uimerdis, isegi puhta Winni installiga läks 5 ja rohkem minutit et arvuti käimagi normaalselt läheks, kõvaketta tuluke muudkui põles ja miski andmevahetuse action käis taustal.
SSD puhul toimub aga kogu tegevus loetud sekundite jooksul, olgu siis arvuti Power ON või Power OFF käsil. Rääkimata positiivsest kasutuskiirusest. HDD meestele tunnen tõesti kaasa, |
Ei ole see olukord nii drastiline miskit. Sul HDD'ga mingi viga või siis väga vana HDD, kui 5 minutit Win'i buutimisega maadleb!
Mul Win7 puhta installi järel tema töövalmidusse buutimine võttis aega täpselt 12 sekundit. Nüüdseks on mõni sekund juurde tulnud, kusagil 16...18 sekundit on. Hitachi 7K3000 3TB ketas, Win7x64U. Shutdowni aega polegi mõõtnud, kuid hinnanguliselt tundub miski 4...5 sekundit ehk (juhul kui mingeid programme ripakil muidugi pole).
|
|
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"
|
28.08.2011 00:21:00
|
|
|
Igaüks räägib oma äärmusest. Pole see SSD nii välk midagi nagu viimati väideti ja pole see HDD nii kiire ka nagu öeldi. Loomulikult ei ütle ma, et neilt suurt või väga suurt vahet pole.
|
|
Kommentaarid: 20 loe/lisa |
   |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
jeesus188
kodustatud

|
28.08.2011 00:35:25
|
|
|
WAV kirjutas: |
jägaja kirjutas: |
HDD oli igavene uimerdis, isegi puhta Winni installiga läks 5 ja rohkem minutit et arvuti käimagi normaalselt läheks, kõvaketta tuluke muudkui põles ja miski andmevahetuse action käis taustal.
SSD puhul toimub aga kogu tegevus loetud sekundite jooksul, olgu siis arvuti Power ON või Power OFF käsil. Rääkimata positiivsest kasutuskiirusest. HDD meestele tunnen tõesti kaasa, |
Ei ole see olukord nii drastiline miskit. Sul HDD'ga mingi viga või siis väga vana HDD, kui 5 minutit Win'i buutimisega maadleb!
Mul Win7 puhta installi järel tema töövalmidusse buutimine võttis aega täpselt 12 sekundit. Nüüdseks on mõni sekund juurde tulnud, kusagil 16...18 sekundit on. Hitachi 7K3000 3TB ketas, Win7x64U. Shutdowni aega polegi mõõtnud, kuid hinnanguliselt tundub miski 4...5 sekundit ehk (juhul kui mingeid programme ripakil muidugi pole). |
toon exta välja
tsitaat: |
Mul Win7 puhta installi järel tema töövalmidusse buutimine võttis aega täpselt 12 sekundit |
tubli arvuti, vaene SSD
´Kuidas ma sain küll HDD teiseks kettaks jätta
Loll olen
|
   |
64 |
|
tagasi üles |
|
 |
jägaja
HV Guru

|
28.08.2011 12:37:09
|
|
|
Mul Win7 puhta installi järel tema töövalmidusse buutimine võttis aega täpselt 12 sekundit. ) |
HDD on kaks aastat vana miskine Fujitsu 320Gb mudel. Tegelikult ei ole see mudel ja vanus oluline, kuna pole veel ühtegi arvutit näinud, mis reaalselt 12 või 40 sekundiga tööle läheks. Seda võrdlust, mitu sekundit kellegi arvuti käivitumiseks läheb, on HVs aastaid nämmutatud.
Pole veel ühelgi enda käsutuses oleval arvutil alla 60 sekundi buutimisaega näinud. Töölaud võib ju ette tulla, kuid reaalselt arvutit kasutada ei saa, sest miski arusaamatu jura käib taustal. (Puhas vindowsi install ja startup on alles tühi, pane nüüd viirusetõrje (ESET) peale ja paar vajalikku programmi ka veel, paremaks ei lähe miskit (startupis hoian minimaalseid teenuseid ja igasugu user experiens´i parandavad programmide jurad korjan sealt välja.)
Tööl on kasutada miski vana Amilo läpakas, oli teine suht kiire käivitumisega, kuniks originaal HDD lendas. Uus, mis asemele pandi on arvuti kuidagi aeglasemaks teinud, ikka sama jama, et vajutad power nuppu ja lähed hommikukohvi jooma .
Ma ei olegi siiani aru saanud, et kust tulevad (mudimata) windowsi installi puhul sellised ulmelised käivitumisajad sekundites ise pole kohanud kedagi, kelle arvuti reaalselt 12 sekundiga kosmosesse põrutaks.
Too HP paviljon läks peale poolteiseaastast kasutamist lõpuks 7-8 minutit käima, tehaseinstall ja muud aja jooksul kogunenud pahna aeglustasid bootimist ikka meeletult.
Puhas install (mitte HP installikalt)HDDle aga vähendas ainult 3 minutini buutimisaega.
SSD puhul sama install ja arvuti käivitub mõttes sekundeid lugedes paarikümne sekundiga. sulgub isegi kiiremini. Tähendab, et saan arvutit koheselt kasutama hakata, mitte ei pea ootama ja ootama..
HDDd sisaldavaid arvuteid on ikka kümmekond aastaid näpitud ja isegi kui tegu on testide põhjal korraliku andmevahetuskiirusega kõvaketastega, siis kusagil on ikka miski pudelikael, mis 60 sekundist allapoole käivitumisaega ei lase.
PS. Ei ole kunagi kasutanud programmi, mis mõõdab arvuti käivitumisaega, see mind eriti ka ei huvita, tahaks lihtsalt, et saan hommikul oma meilid läbi vaadata ja lugeda hommikusi uudiseid, see aga HDDd sisaldavate arvutite juures võtab ebamõistlikult palju aega, kuniks arvuti käivitub.
_________________ " Maailm on täis kõikvõimalike külatarkade kogukondi, kelle ühine joon on teadus- ja tõenduspõhisele elukäsitusele vastandumine." |
|
   |
126 |
|
tagasi üles |
|
 |
pots4t4j4
HV Guru
|
28.08.2011 12:49:02
|
|
|
@ wav
reaalne buutimisaeg on siiski nupuvajutusest ( mitte töötav masin ) windowsisse jõudmiseni kuniks arvutit kasutada on võimalik niiet seda 12 sekundi jura võid oma vanaemale rääkida isegi SSD masinad ei lähe nii kiirelt tööle
ja siin kellegi toodud võrdlus et hdd vs ssd on hobukaarik vs auto on spot on
|
|
Kommentaarid: 490 loe/lisa |
   |
4 :: |
3 :: |
398 |
|
tagasi üles |
|
 |
jägaja
HV Guru

|
28.08.2011 12:50:16
|
|
|
Eksid,läheb ikka küll 12sekiga, VAW´l on kiirenduseks TURBO nupp masina küljes
|
   |
126 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
28.08.2011 13:20:10
|
|
|
Alla minutiline bootimisaeg isegi nupust pole midagi võimatut HDD puhul
Spoiler 
Ja selle alla minutiga läheb desktopile ja on ka kasutusvalmis arvuti.
Oleks kiiremini kasutusvalmis aga mul jooksevad mõned skriptid ja CCleaner startupis, et enne uut sessiooni plats puhtaks lüüa.
Lisaks on mul moditud Win7.
|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
82 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
28.08.2011 13:43:08
|
|
|
Väike ääremärkus - ärge unustage Buutimis-vaidluses seda, et paljud masinad teevad Bootmise ajal kõigepeale enda testimise ja alles siis hakatakse tarkvaraga "maadlema".
Mina olen ise väga rahul, et mul läppar teeb kõigepealt enda testimise ja siis on alles kõik muu peale selle. Ja pole vaja paanitseda, võib ju need mõned minutid millegi muuga tegelda.
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
2 :: |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
jeesus188
kodustatud

|
28.08.2011 14:12:33
|
|
|
minu arust see 12 sek peale nupu vajutamist kuulub sinna utoopia valdkonda HDD peal, et desktopi näha
See win peab olema siis väga nuditud
|
   |
64 |
|
tagasi üles |
|
 |
WAV
HV veteran
|
28.08.2011 15:21:26
|
|
|
jeesus188 kirjutas: |
minu arust see 12 sek peale nupu vajutamist kuulub sinna utoopia valdkonda HDD peal, et desktopi näha
See win peab olema siis väga nuditud  |
Kui jutt on nupuvajutusest alates, siis on teine teema, siis lisandub veel samapalju (ca 15 sekundit) aega juurde (mina pidasin silmas opsüsteemi buutimist alates BIOS'i logo kadumisest ekraanilt kuni desktopi tekkeni kui saab koheselt internetibrauseri avada ja surfata. BIOS'i initsialiseerimisprotsess on nagu on ja see ei olene eriti ka sellest kas on HDD või SSD (tegelikult oleneb, kuid mitte selle seadme sisemisest töökiirusest vaid hoopis seadme enda BIOS'i ja firmware initsialiseerimise kiirusest).
Viirusetõrjet ei kasuta (pole 20 aastat kordagi kasutanud ja ühtki viirust ega muud pahalast pole mul saada õnnestunud), startup on ka täiesti tühi, pole vajadust olnud sinna midagi panna. Buutimisel kõige aeganõudvam etapp on hoopis Windowsi logon'i parooli käsitsi sisestamine, kuid selle ma arvestasin ka summaarsest ajast maha. Pärast logon'i kulub umbes 1 sekund arvuti töövalmidusse jõudmiseks.
|
|
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
libe
kvaliteetne mees

|
28.08.2011 15:23:13
|
|
|
tee video
_________________ ☠ |
|
Kommentaarid: 82 loe/lisa |
   |
70 |
|
tagasi üles |
|
 |
WAV
HV veteran
|
28.08.2011 15:50:39
|
|
|
libe kirjutas: |
tee video  |
Aga palun:
http://www.upload.ee/files/1614918/winboot.mov.html
Video reso on valitud madala kvaliteediga 320x240, muidu oleks liiga suur fail tekkinud, praegu tuli 25MB.
Esiteks desktop ees,
Siis shutdown,
Siis BIOS boot
Siis Win7x64U boot
Siis Win Logon
Siis Chrome brauseri avamine
Siis HV foorumi avamine
Minu enda manuaalset kohmitsemist hiirega/klaviatuuriga shutdown'i tegemise juures, samuti logoni tegemise juures ja brauseri ja HV lehe avamise juures aja hulka mitte arvestada...
|
|
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
libe
kvaliteetne mees

|
28.08.2011 16:08:15
|
|
|
tee video  |
Aga palun:
http://www.upload.ee/files/1614918/winboot.mov.html
Video reso on valitud madala kvaliteediga 320x240, muidu oleks liiga suur fail tekkinud, praegu tuli 25MB.
Esiteks desktop ees,
Siis shutdown,
Siis BIOS boot
Siis Win7x64U boot
Siis Win Logon
Siis Chrome brauseri avamine
Siis HV foorumi avamine
Minu enda manuaalset kohmitsemist hiirega/klaviatuuriga shutdown'i tegemise juures, samuti logoni tegemise juures ja brauseri ja HV lehe avamise juures aja hulka mitte arvestada... |
16-18 sekundit on ikka väga rasvaselt öeldud
pigem kuhugi 25+ sekundi kanti
pane omale soluto peale ja vaata, mida ütleb ning ehk saad veel midagi maha killida bootimisel
mis HDD see on ja mida windowsis näppinud oled, et selline boot
_________________ ☠ |
|
   |
70 |
|
tagasi üles |
|
 |
WAV
HV veteran
|
28.08.2011 16:19:59
|
|
|
16-18 sekundit on ikka väga rasvaselt öeldud. pigem kuhugi 25+ sekundi kanti |
Arvesta ikka see logon-akna ooteaeg maha, lisaks saaks brauseri avada koheselt pärast desktopi ettetulekut ehk sisuliselt boot on valmis 1 sekund pärast logoni akna ettetulekut (ma ei saanud kaamera tagant klaviatuurile ja hiirele nii kähku pihta).
pane omale soluto peale ja vaata, mida ütleb ning ehk saad veel midagi maha killida bootimisel |
Maha killitud pole midagi, minu igapäevane töine konf. Samas midagi liigset tilulilu ka ei ole. Tavaline Win7 full install on. Isegi Aero ja muud efektid pole kinni pandud.
mis HDD see on ja mida windowsis näppinud oled, et selline boot |
HDD on Hitachi 7K3000 3TB, süsteem on selle välisel serval pisikesel omaette partitsioonil.
Mitte midagi pole süsteemis näpitud ega häkitud, ma ei tunnegi Win7 hingeelu veel eriti, pole aega olnud sellele pühenduda.
|
|
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
libe
kvaliteetne mees

|
28.08.2011 16:25:42
|
|
|
16-18 sekundit on ikka väga rasvaselt öeldud. pigem kuhugi 25+ sekundi kanti |
Arvesta ikka see logon-akna ooteaeg maha, lisaks saaks brauseri avada koheselt pärast desktopi ettetulekut ehk sisuliselt boot on valmis 1 sekund pärast logoni akna ettetulekut (ma ei saanud kaamera tagant klaviatuurile ja hiirele nii kähku pihta). |
sisuliselt, arvad, lahuta jne
pane soluto peale, mis arvestab ka neid protsesse, mis sul veel brauseri avamise hetkeks taustal töötavad
HV avamise võid ära unustada
_________________ ☠ |
|
   |
70 |
|
tagasi üles |