Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Fotograafia »  Kaamera olemas, mis saab edasi: lisavarustusest märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 22, 23, 24 ... 46, 47, 48  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Sults
HV veteran

sõnum 22.08.2011 09:51:54 vasta tsitaadiga

Jaanos kirjutas:
Mõnede isendite puhul obje raamistuse konstruktsioon kui näiteks tagalääts ulatub raamistusest tahapoole võib hakata peegli liikumist takistama.

Nii palju kui mina olen aru saanud, siis ei saa sellist probleemi kohe kuidagi tekkida, sest FD objektiivi saab EOS kaamerate ees kogu ulatuses kasutada vaid sellise adapteriga, millel on oma läätsed ja mis seetõttu ei võimalda selliste torude ette keeramist, mis läbi adapteri veel lausa kaamerale peeglisse ulatuks.
Kommentaarid: 38 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 35
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Jaanos
HV kasutaja

sõnum 22.08.2011 10:04:51 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Nii palju kui mina olen aru saanud, siis ei saa sellist probleemi kohe kuidagi tekkida, sest FD objektiivi saab EOS kaamerate ees

See oli etteruttavalt märgitud kõikide torude kohta icon_wink.gif
Mõned Konica, C/Y või mõne muu tootja vanad torud mis nagu teoreetiliselt töökauguselt sobiks ei hakka iga kere ette. Alati peab üle kontrollima, kaugele tagumine lääts ulatub. Vastavalt sellele kere valik, mõni mis täiskaadrile ei lähe toimetab pooletoobise ees nagu vana mees sest peegel on sellisel juhul kaugemal icon_smile.gif
Kommentaarid: 10 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 10
tagasi üles
Sults
HV veteran

sõnum 22.08.2011 10:33:41 vasta tsitaadiga

FD torud on kõik viimseni filmiaja torud ja peaks seega olema täiskaadri jaoks parajad.
Kas on mõni konkreetne FD toru, mis läbi adapteri võib Canoni täiskaader digile peeglisse ulatuda? No mitte ei usu!
tagasi üles
Jaanos
HV kasutaja

sõnum 22.08.2011 12:27:52 vasta tsitaadiga

tsitaat:

No mitte ei usu!

Mul on ka raske uskuda, et mõte kohale ei jõudnud, a näe- selgitusest hoolimata ei jõudnud icon_smile.gif
tagasi üles
Sults
HV veteran

sõnum 22.08.2011 15:12:21 vasta tsitaadiga

Jaanos kirjutas:
tsitaat:

No mitte ei usu!

Mul on ka raske uskuda, et mõte kohale ei jõudnud, a näe- selgitusest hoolimata ei jõudnud icon_smile.gif

Ok, nüüd sain aru! Seda, et sa ütlesid midagi taolist: "Canoni FD võite heaga unustada, sest ... mingite muude tootjate mingid torud võivad digikaamerale ette keerates ulatuda peegli teele ja kaamera ära rikkuda."
Oh mind, rumalat, et ma kohe ei saanud aru, kuidas see argument FD torude kasutamise lõpetamise kasuks räägib!
tagasi üles
Heineken
HV Guru

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 22.08.2011 16:21:40 vasta tsitaadiga

Sisuliselt asi lihtsalt pole seda väärt, seda on üritatud sulle selgitada. icon_rolleyes.gif
Kui sul hunnik FD torusid vedelemas, siis kahju küll, et kasutuks jäävad digimaailma liikudes, aga keegi ei keela filmikere ka kasutada, koos FD torudega. icon_smile.gif
Kommentaarid: 24 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 23
tagasi üles
Sults
HV veteran

sõnum 22.08.2011 17:00:27 vasta tsitaadiga

Muretsete ülearu palju minu pärast. Ma ei ole Canoni kasutaja. Minu kaamerate ajalugu läks Zeniti pealt Nikoni peale üle ja on Nikoni juurde jäänudki. Need paar FD toru, mis mul kapis vedelevad, on toodud mulle tuttavate poolt, kes teavad, et fotondusega tegelen, ja seetõttu on mulle pakkunud oma kusagilt üle jäänud klaasi.
Vaidlesin vaid vastu siin eespool toodud väitega, nagu oleks Nikoni torude ühilduvus Canoni torudest kehvem. Ei taha mingit margisõda arendada, kuid lausvalet ka ei salli.
tagasi üles
Ollaz
HV veteran
Ollaz

sõnum 22.08.2011 17:12:49 vasta tsitaadiga

See oleneb ju kuidas vaadata. Kõige nõmedam on Nikoni juures see, et osad objed on mootoriga ja osad ilma. Canonil sellist asja ei esine.
Ei halvusta ühte marki teise ees - tänapäeval on mõlemad piisavalt tegijad ja küllaltki ühel joonel.
Kommentaarid: 83 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 57
tagasi üles
Sults
HV veteran

sõnum 22.08.2011 17:21:58 vasta tsitaadiga

Ollaz kirjutas:
See oleneb ju kuidas vaadata. Kõige nõmedam on Nikoni juures see, et osad objed on mootoriga ja osad ilma. Canonil sellist asja ei esine.
Ei halvusta ühte marki teise ees - tänapäeval on mõlemad piisavalt tegijad ja küllaltki ühel joonel.

Kummaline, nendel ehtsatel Canoni FD torudel, mis mul kapis on, pole küll mingit mootorit. Samas justkui olen kuulnud, et uuematel torudel on mootorid olemas.
tagasi üles
Henri94
HV vaatleja

sõnum 22.08.2011 17:36:21 vasta tsitaadiga

naljakas oleks ka, kui mf objektiivis af mootor sees oleks.
Kommentaarid: 4 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 4
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Sults
HV veteran

sõnum 22.08.2011 18:13:43 vasta tsitaadiga

Henri94 kirjutas:
naljakas oleks ka, kui mf objektiivis af mootor sees oleks.

Jah, see oleks väga naljakas!
Aga täpselt sama naljakas on ka väide, et Canoni torudel ei esine sellist asja, et osades on mootor sees ja teistel pole.
Naljakas on see, et ma saan keerata 40 aastat tagasi valmistatud MF Nikkori ilma igasuguse adapterita oma digikaamerale ette ja see toimib kenasti, samas ei saa ma 25 aastat tagasi valmistatud Canoni toru (FD 70-210 F4) ilma adapterita ette keerata mitte ühelegi Canoni digikale.
Edit: Naljakas on ka see, et ma saan keerata suvalise DX Nikkori rahulikult ette täiskaader Nikonile. Samas ei saa Canioni EF-S torusid ette keerata täiskaader Canonitele.
tagasi üles
Jaanos
HV kasutaja

sõnum 22.08.2011 18:28:30 vasta tsitaadiga

Sa võid oma 40 aastat vana Nikkoriga sama moodi lutsu visata nagu olemasolevate FD torudega kui Ninoni kere juhtub olema mõni odavama klassi pill millel obje juhtimine elektrooniline läbi kontaktide. Siis olid veel need vahed non-Al, AI-S, AI, Series E and AF Nikkor asjadel kus mingid jubinad maha või juurde tuli aretada et kõik funktsioonid toimiksid. Sama keiss Nikkori AF objedega mis uuematele/af kruvita mudelitele ette ei sobi. Et ei ole see Nikoni sobivus nii roosiline ühti kui lähemalt süvenema hakata. Ja suurt midagi peale Nikkori enda ja M42 ilma suurema ümberehitamiseta Nikonile ka praegu paraku ette ei lähe.
Et kui me keredest lähtuvalt räägime (mida mina oma postituses tegin) siis kõige rohkem erinevat optikat annab Canoni EF bajonetile ette aretada. Et selles mõttes on ta kõige lubavam, ka kõige odavamad kered.
tagasi üles
Jüri Öö
HV kasutaja
Jüri Öö

sõnum 22.08.2011 19:51:57 vasta tsitaadiga

Miks sellist jama üldse vaja on, ostke parem Pentax. Ükskõik millisele K-bajonetiga kaamerale saad ükskõik millise K-bajonetiga objektiivi ette keerata ja kõik funktsioonid töötavad probleemideta.
Kommentaarid: 70 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 60
tagasi üles
Jaanos
HV kasutaja

sõnum 22.08.2011 20:44:15 vasta tsitaadiga

Ok aga mul toimetab K-bajoneti APO Lanthar 180/4 ka Canoni ees ja samamoodi Nikoni bajonetiga APO Macro Lanthar 125/2.5. Pane see viimane Pentaxi ette icon_wink.gif
tagasi üles
Sults
HV veteran

sõnum 22.08.2011 21:56:38 vasta tsitaadiga

Jaanos kirjutas:
Sa võid oma 40 aastat vana Nikkoriga sama moodi lutsu visata ...

Ma võin ka oma kõige uuema toruga lutsu visata kui ma tahan. Nikkori puhul on otsus, kas visata lutsu või mitte, jäetud kasutaja otsustada. Saadaval on digikered, mille ette saab ka vanad torud keerata ja neid kasutada. Canoni puhul sellist võimalust ei ole. See, et Nikoni ürgvana AF disainiga torud ei automaatteravusta uute odavaimate Nikoni digikaamerate ees, ei ole küll mingi argument Canoni kasuks.
tagasi üles
Heineken
HV Guru

sõnum 22.08.2011 22:52:29 vasta tsitaadiga

Jah, argument Canoni kasuks on hoopis tänapäevaste torude üleüldine hinnaeelis vs. sarnase ava, fookuskauguse ja optilise kvaliteediga Nikkori torudega(mälu järgi olid seal ka omad erandid, aga seda peaks keegi kes targem Nikkori torude kohapealt täpsustama), mis oligi algne point millest kogu see vaidlus alguse sai. Keegi ei öelnud, et 50a vana Nikkori klaasi ei saa tänapäevasele ette keerata. icon_wink.gif
tagasi üles
Sults
HV veteran

sõnum 22.08.2011 23:04:45 vasta tsitaadiga

Heineken kirjutas:
Jah, argument Canoni kasuks on hoopis tänapäevaste torude üleüldine hinnaeelis vs. sarnase ava, fookuskauguse ja optilise kvaliteediga Nikkori torudega(mälu järgi olid seal ka omad erandid, aga seda peaks keegi kes targem Nikkori torude kohapealt täpsustama), mis oligi algne point millest kogu see vaidlus alguse sai. Keegi ei öelnud, et 50a vana Nikkori klaasi ei saa tänapäevasele ette keerata. icon_wink.gif

Oleks sa alguses selle väitega välja tulnud, poleks mul miskit kobiseda olnud.
Häiris see, et pidasid Nikoni puhul rõhutamisväärseks vanade AF torude mittesobimist odavate digikeredega, samas Canoni füüsiliselt omavahel mittesobivad ühendused ei leidnud märkimist.
tagasi üles
Ollaz
HV veteran
Ollaz

sõnum 22.08.2011 23:15:26 vasta tsitaadiga

Uuemad kered on liiga nõudlikud, et sinna vanemat klaasi ette keerata. See peaks vist kõigile selge olema. Erandiks muidugi Zeiss jms. optika.

Mind isiklikult häirib muidugi, et uued madal- ja keskklassi objed on plastikust. Et saada metallist objektiivi, peab profikate poole vaatama mis maksavad korralikku raha.

viimati muutis Ollaz 22.08.2011 23:17:02, muudetud 1 kord
tagasi üles
pacho
HV veteran
pacho

sõnum 22.08.2011 23:16:11 vasta tsitaadiga

Heineken kirjutas:

Nikonil on parem valik objektiive APS-C sensorile. Ja odavama otsa ehituskvaliteet on üldjuhul parem.
Lihtsalt üks vaatenurk lisaks icon_wink.gif
Kommentaarid: 25 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 25
tagasi üles
Sults
HV veteran

sõnum 22.08.2011 23:25:27 vasta tsitaadiga

Ollaz kirjutas:
Uuemad kered on liiga nõudlikud, et sinna vanemat klaasi ette keerata. See peaks vist kõigile selge olema.

Kõigile selge?
Miks siis peab rõhutama, et Nikoni odavama otsa digikale ei sobi AF torud ja jätma mulje nagu Canoni kaameratele sobiks kõik Canoni torud?
Mina lihtsalt tõin välja, et ka Canoni puhul ei sobi kõik torud. Inimene, kes tuleb foorumist kaamera ostu nõu küsima ei pruugi seda teada ja kui teda hoiatatakse Nikoni torudes peituvatest ohtudest, siis pole paha ka Canoni iseärasustest valgustada. Ja kui palju valet siin veel Canonistid ise oma torude kohta välja käisid - kulus ehk nii mõnelegi ära teadmine, et FD toru ikka ei lähe otse EOS-i ette.

PS. Olen 100% kindel, et sa ei oska pildi järgi öelda, milline foto on tehtud kasutades 40 aastat tagasi tehtud Nikkorit ja milline mitte. Mis pagana kere nõudlikkusest on jutt?
tagasi üles
Ollaz
HV veteran
Ollaz

sõnum 23.08.2011 00:11:24 vasta tsitaadiga

Sults, ma ei tea, ma pole midagi rõhutanud. Minujaoks on tegu täiesti tühise asjaga. Mina olin muidugi kogu aeg arvanud, et FD sobib EF mounti otsa, aga näed, ei sobi. Canonistina pole midagi kellelegi peale surunud.
Kere nõudlikkus just sellel põhjal, et vanemad torud mis tehti (stabikata 70-300 näiteks) olid piisavalt hea joonisega 350D/400D ees, kuid täiskaadri ees läks asi pehmeks.
Aru ei saa muidugi, kuid vanasti oli ka kvaliteet kõikuvam - kellel vedas, sai normaalse raha eest väga hea klaasi.

See on kuidas mina asja näen. Ei pretendeeri täielikule tõele.
tagasi üles
Heineken
HV Guru

sõnum 23.08.2011 01:31:02 vasta tsitaadiga

Sults, vahe on selles, et endiselt müüakse Nikonile uuena selliseid torusid, mis vajavad keresisest autofookuse kruvi, aga FD kaameraid ega objektiive enam ei toodeta ega müüda, sellepärast ka ei pidanud tähtsaks mainida FD keermele torusid jms, neid lihtsalt ei liigu uuena ja haruharva järelturul.
Ollaz mõtleb sensorite pikslitihedust, kuigi ma ei kujuta ette miks peaks keegi 100% peal vaatama pilte pidevalt, et see otseselt ka nähtav oleks. Täiskaadri ees jäävad ääred pehmeks võrreldes poolkaadriga, ega üle kogu kaadri siis sellest pehmemaks ei lähe joonis. icon_smile.gif
Kui teada mida otsida, siis vast oskaks võibolla vahet teha(erinev bokeh, erinev vignetting jne), aga üldise pildikvaliteedi poolest vast tõesti mitte, väljatrükkidel, mitte 100% pealt arvutist vaadates loomulikult. icon_smile.gif
pacho, see on tõsi, eriti ehituskvaliteedi kohta jutt, kahjuks. Ei kujuta ette miks Canon lõpuks L seeria torude ehituskvaliteediga EF-S torusid ei valmista... teine võimalus oleks näiteks Sigma 17-50 F2.8 poole vaadata, kui normaalzuumi tahta, minu mälu järgi ehituskvaliteet oluliselt parem kui Canon 17-55'l(parandage kui eksin).

Aga ikkagi, Canoni peal elades tuleb lõppkokkuvõttes klaasi kokkuost odavam ja eeldusel et end vaid EF-S torude kokkuostuga ei piira, siis ehituskvaliteedis suurt midagi ei kaota kallimate torudega.
tagasi üles
Sults
HV veteran

sõnum 23.08.2011 09:31:11 vasta tsitaadiga

Heineken kirjutas:
Sults, vahe on selles, et endiselt müüakse Nikonile uuena selliseid torusid, mis vajavad keresisest autofookuse kruvi, aga FD kaameraid ega objektiive enam ei toodeta ega müüda, sellepärast ka ei pidanud tähtsaks mainida FD keermele torusid jms, neid lihtsalt ei liigu uuena ja haruharva järelturul.

Löö lahti e-bay ja seal on hulgim FD klaasi pakkumisi. Ise mainisid juba esimeses postituses Canoni soodsamat hinda järelturul. Kuulsaim ja suurim järelturg=e-bay.
Canoni jaoks müüakse fotopoodides praegu EF-S torusid, mida ei saa Canoni täiskaadrite ees kasutada, ometi ei pidanud sa vajalikuks selle vastu hoiatada.
Miks teeb Sulle muret, et ma hoiatasin ka Canoni kiiksude eest?
Kui uuele fotohuvilisele sisendada, et ainult Nikon on selline paha tootja, kelle kõiki torusid ei saa kõigi kaamerakerede ees kasutada (kuigi ka see on vale, AF torusid ju tegelikult MF režiimis saab kasutada ka odavate kaamerakerede ees, iseasi, kui mugav ja mõistlik see on), siis võib ta vabalt sattuda ka sellisesse lõksu, et leides Eesti foorumitest mõne FD klaasi pakkumise, ostab selle ära, sest talle on meelde jäänud, et Canoni torude puhul sobimise probleeme ei ole.
tagasi üles
namstoop
HV Guru
namstoop

sõnum 23.08.2011 10:17:03 vasta tsitaadiga

Hea küll nüüd, see pole siin mingi CvsN teema icon_exclaim.gif
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Supiplex
HV veteran
Supiplex

sõnum 23.08.2011 13:17:14 vasta tsitaadiga

Jutt läheb jälle vanadele teemadele...

xheix1712 kirjutas:
Selline küsimus,et plaanis oleks soetada esimene peegelkaamera ja kas nikon d40 on veel normaalne valik või tasuks millegi muu poole vaadata? Samuti siin foorumis on selle kere küll müügis, kuid missugust objektiivi alustuseks (ja mis nende hinnad umbes on) valida oleks mõistlik, ilmselt mingi stockika laadne?

Kui Nikonit tahad, siis kohtab kasutatud kola turul hea hinnaga D80-eid (hetkel harva) ja veidi vähem hea hinnaga D90-eid (hetkel tihti) mis on täiesti suurepärased algajakaamerad. Sinna saad ette keerata vanemaid ja odavamaid (aga sealjuures hea pildikvaliteediga!) mootorita objektiive - näiteks D seeria fiksid ja muud amatööri leivanumbrid. Tavalised 18-55 VR kitikad on alustamiseks samuti suurepärased ja odavad. Veidi kehvema joonise, aga odava hinnaga 55-200 torud on kah tihti müügis. Vaata fotokala ja eestifoto müügikuulutusi, seal liigub kraami palju.

Kommentaarid: 38 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 34
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Fotograafia »  Kaamera olemas, mis saab edasi: lisavarustusest mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 22, 23, 24 ... 46, 47, 48  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.