Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Fotograafia »  Kaamera olemas, mis saab edasi: lisavarustusest märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 11, 12, 13 ... 22, 23, 24  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Sults
HV veteran

sõnum 22.08.2011 09:51:54 vasta tsitaadiga

Jaanos kirjutas:
Mõnede isendite puhul obje raamistuse konstruktsioon kui näiteks tagalääts ulatub raamistusest tahapoole võib hakata peegli liikumist takistama.

Nii palju kui mina olen aru saanud, siis ei saa sellist probleemi kohe kuidagi tekkida, sest FD objektiivi saab EOS kaamerate ees kogu ulatuses kasutada vaid sellise adapteriga, millel on oma läätsed ja mis seetõttu ei võimalda selliste torude ette keeramist, mis läbi adapteri veel lausa kaamerale peeglisse ulatuks.
Kommentaarid: 38 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 35
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Jaanos
HV kasutaja

sõnum 22.08.2011 10:04:51 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Nii palju kui mina olen aru saanud, siis ei saa sellist probleemi kohe kuidagi tekkida, sest FD objektiivi saab EOS kaamerate ees

See oli etteruttavalt märgitud kõikide torude kohta icon_wink.gif
Mõned Konica, C/Y või mõne muu tootja vanad torud mis nagu teoreetiliselt töökauguselt sobiks ei hakka iga kere ette. Alati peab üle kontrollima, kaugele tagumine lääts ulatub. Vastavalt sellele kere valik, mõni mis täiskaadrile ei lähe toimetab pooletoobise ees nagu vana mees sest peegel on sellisel juhul kaugemal icon_smile.gif
Kommentaarid: 10 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 10
tagasi üles
Sults
HV veteran

sõnum 22.08.2011 10:33:41 vasta tsitaadiga

FD torud on kõik viimseni filmiaja torud ja peaks seega olema täiskaadri jaoks parajad.
Kas on mõni konkreetne FD toru, mis läbi adapteri võib Canoni täiskaader digile peeglisse ulatuda? No mitte ei usu!
tagasi üles
Jaanos
HV kasutaja

sõnum 22.08.2011 12:27:52 vasta tsitaadiga

tsitaat:

No mitte ei usu!

Mul on ka raske uskuda, et mõte kohale ei jõudnud, a näe- selgitusest hoolimata ei jõudnud icon_smile.gif
tagasi üles
Sults
HV veteran

sõnum 22.08.2011 15:12:21 vasta tsitaadiga

Jaanos kirjutas:
tsitaat:

No mitte ei usu!

Mul on ka raske uskuda, et mõte kohale ei jõudnud, a näe- selgitusest hoolimata ei jõudnud icon_smile.gif

Ok, nüüd sain aru! Seda, et sa ütlesid midagi taolist: "Canoni FD võite heaga unustada, sest ... mingite muude tootjate mingid torud võivad digikaamerale ette keerates ulatuda peegli teele ja kaamera ära rikkuda."
Oh mind, rumalat, et ma kohe ei saanud aru, kuidas see argument FD torude kasutamise lõpetamise kasuks räägib!
tagasi üles
Heineken
HV Guru

sõnum 22.08.2011 16:21:40 vasta tsitaadiga

Sisuliselt asi lihtsalt pole seda väärt, seda on üritatud sulle selgitada. icon_rolleyes.gif
Kui sul hunnik FD torusid vedelemas, siis kahju küll, et kasutuks jäävad digimaailma liikudes, aga keegi ei keela filmikere ka kasutada, koos FD torudega. icon_smile.gif
Kommentaarid: 24 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 23
tagasi üles
Sults
HV veteran

sõnum 22.08.2011 17:00:27 vasta tsitaadiga

Muretsete ülearu palju minu pärast. Ma ei ole Canoni kasutaja. Minu kaamerate ajalugu läks Zeniti pealt Nikoni peale üle ja on Nikoni juurde jäänudki. Need paar FD toru, mis mul kapis vedelevad, on toodud mulle tuttavate poolt, kes teavad, et fotondusega tegelen, ja seetõttu on mulle pakkunud oma kusagilt üle jäänud klaasi.
Vaidlesin vaid vastu siin eespool toodud väitega, nagu oleks Nikoni torude ühilduvus Canoni torudest kehvem. Ei taha mingit margisõda arendada, kuid lausvalet ka ei salli.
tagasi üles
Ollaz
HV veteran
Ollaz

sõnum 22.08.2011 17:12:49 vasta tsitaadiga

See oleneb ju kuidas vaadata. Kõige nõmedam on Nikoni juures see, et osad objed on mootoriga ja osad ilma. Canonil sellist asja ei esine.
Ei halvusta ühte marki teise ees - tänapäeval on mõlemad piisavalt tegijad ja küllaltki ühel joonel.
Kommentaarid: 83 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 57
tagasi üles
Sults
HV veteran

sõnum 22.08.2011 17:21:58 vasta tsitaadiga

Ollaz kirjutas:
See oleneb ju kuidas vaadata. Kõige nõmedam on Nikoni juures see, et osad objed on mootoriga ja osad ilma. Canonil sellist asja ei esine.
Ei halvusta ühte marki teise ees - tänapäeval on mõlemad piisavalt tegijad ja küllaltki ühel joonel.

Kummaline, nendel ehtsatel Canoni FD torudel, mis mul kapis on, pole küll mingit mootorit. Samas justkui olen kuulnud, et uuematel torudel on mootorid olemas.
tagasi üles
Henri94
HV vaatleja

sõnum 22.08.2011 17:36:21 vasta tsitaadiga

naljakas oleks ka, kui mf objektiivis af mootor sees oleks.
Kommentaarid: 4 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 4
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Sults
HV veteran

sõnum 22.08.2011 18:13:43 vasta tsitaadiga

Henri94 kirjutas:
naljakas oleks ka, kui mf objektiivis af mootor sees oleks.

Jah, see oleks väga naljakas!
Aga täpselt sama naljakas on ka väide, et Canoni torudel ei esine sellist asja, et osades on mootor sees ja teistel pole.
Naljakas on see, et ma saan keerata 40 aastat tagasi valmistatud MF Nikkori ilma igasuguse adapterita oma digikaamerale ette ja see toimib kenasti, samas ei saa ma 25 aastat tagasi valmistatud Canoni toru (FD 70-210 F4) ilma adapterita ette keerata mitte ühelegi Canoni digikale.
Edit: Naljakas on ka see, et ma saan keerata suvalise DX Nikkori rahulikult ette täiskaader Nikonile. Samas ei saa Canioni EF-S torusid ette keerata täiskaader Canonitele.
tagasi üles
Jaanos
HV kasutaja

sõnum 22.08.2011 18:28:30 vasta tsitaadiga

Sa võid oma 40 aastat vana Nikkoriga sama moodi lutsu visata nagu olemasolevate FD torudega kui Ninoni kere juhtub olema mõni odavama klassi pill millel obje juhtimine elektrooniline läbi kontaktide. Siis olid veel need vahed non-Al, AI-S, AI, Series E and AF Nikkor asjadel kus mingid jubinad maha või juurde tuli aretada et kõik funktsioonid toimiksid. Sama keiss Nikkori AF objedega mis uuematele/af kruvita mudelitele ette ei sobi. Et ei ole see Nikoni sobivus nii roosiline ühti kui lähemalt süvenema hakata. Ja suurt midagi peale Nikkori enda ja M42 ilma suurema ümberehitamiseta Nikonile ka praegu paraku ette ei lähe.
Et kui me keredest lähtuvalt räägime (mida mina oma postituses tegin) siis kõige rohkem erinevat optikat annab Canoni EF bajonetile ette aretada. Et selles mõttes on ta kõige lubavam, ka kõige odavamad kered.
tagasi üles
Jüri Öö
HV kasutaja
 Jüri Öö

sõnum 22.08.2011 19:51:57 vasta tsitaadiga

Miks sellist jama üldse vaja on, ostke parem Pentax. Ükskõik millisele K-bajonetiga kaamerale saad ükskõik millise K-bajonetiga objektiivi ette keerata ja kõik funktsioonid töötavad probleemideta.
Kommentaarid: 80 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 68
tagasi üles
Jaanos
HV kasutaja

sõnum 22.08.2011 20:44:15 vasta tsitaadiga

Ok aga mul toimetab K-bajoneti APO Lanthar 180/4 ka Canoni ees ja samamoodi Nikoni bajonetiga APO Macro Lanthar 125/2.5. Pane see viimane Pentaxi ette icon_wink.gif
tagasi üles
Sults
HV veteran

sõnum 22.08.2011 21:56:38 vasta tsitaadiga

Jaanos kirjutas:
Sa võid oma 40 aastat vana Nikkoriga sama moodi lutsu visata ...

Ma võin ka oma kõige uuema toruga lutsu visata kui ma tahan. Nikkori puhul on otsus, kas visata lutsu või mitte, jäetud kasutaja otsustada. Saadaval on digikered, mille ette saab ka vanad torud keerata ja neid kasutada. Canoni puhul sellist võimalust ei ole. See, et Nikoni ürgvana AF disainiga torud ei automaatteravusta uute odavaimate Nikoni digikaamerate ees, ei ole küll mingi argument Canoni kasuks.
tagasi üles
Heineken
HV Guru

sõnum 22.08.2011 22:52:29 vasta tsitaadiga

Jah, argument Canoni kasuks on hoopis tänapäevaste torude üleüldine hinnaeelis vs. sarnase ava, fookuskauguse ja optilise kvaliteediga Nikkori torudega(mälu järgi olid seal ka omad erandid, aga seda peaks keegi kes targem Nikkori torude kohapealt täpsustama), mis oligi algne point millest kogu see vaidlus alguse sai. Keegi ei öelnud, et 50a vana Nikkori klaasi ei saa tänapäevasele ette keerata. icon_wink.gif
tagasi üles
Sults
HV veteran

sõnum 22.08.2011 23:04:45 vasta tsitaadiga

Heineken kirjutas:
Jah, argument Canoni kasuks on hoopis tänapäevaste torude üleüldine hinnaeelis vs. sarnase ava, fookuskauguse ja optilise kvaliteediga Nikkori torudega(mälu järgi olid seal ka omad erandid, aga seda peaks keegi kes targem Nikkori torude kohapealt täpsustama), mis oligi algne point millest kogu see vaidlus alguse sai. Keegi ei öelnud, et 50a vana Nikkori klaasi ei saa tänapäevasele ette keerata. icon_wink.gif

Oleks sa alguses selle väitega välja tulnud, poleks mul miskit kobiseda olnud.
Häiris see, et pidasid Nikoni puhul rõhutamisväärseks vanade AF torude mittesobimist odavate digikeredega, samas Canoni füüsiliselt omavahel mittesobivad ühendused ei leidnud märkimist.
tagasi üles
Ollaz
HV veteran
Ollaz

sõnum 22.08.2011 23:15:26 vasta tsitaadiga

Uuemad kered on liiga nõudlikud, et sinna vanemat klaasi ette keerata. See peaks vist kõigile selge olema. Erandiks muidugi Zeiss jms. optika.

Mind isiklikult häirib muidugi, et uued madal- ja keskklassi objed on plastikust. Et saada metallist objektiivi, peab profikate poole vaatama mis maksavad korralikku raha.

viimati muutis Ollaz 22.08.2011 23:17:02, muudetud 1 kord
tagasi üles
pacho
HV veteran
pacho

sõnum 22.08.2011 23:16:11 vasta tsitaadiga

Heineken kirjutas:

Nikonil on parem valik objektiive APS-C sensorile. Ja odavama otsa ehituskvaliteet on üldjuhul parem.
Lihtsalt üks vaatenurk lisaks icon_wink.gif
Kommentaarid: 25 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 25
tagasi üles
Sults
HV veteran

sõnum 22.08.2011 23:25:27 vasta tsitaadiga

Ollaz kirjutas:
Uuemad kered on liiga nõudlikud, et sinna vanemat klaasi ette keerata. See peaks vist kõigile selge olema.

Kõigile selge?
Miks siis peab rõhutama, et Nikoni odavama otsa digikale ei sobi AF torud ja jätma mulje nagu Canoni kaameratele sobiks kõik Canoni torud?
Mina lihtsalt tõin välja, et ka Canoni puhul ei sobi kõik torud. Inimene, kes tuleb foorumist kaamera ostu nõu küsima ei pruugi seda teada ja kui teda hoiatatakse Nikoni torudes peituvatest ohtudest, siis pole paha ka Canoni iseärasustest valgustada. Ja kui palju valet siin veel Canonistid ise oma torude kohta välja käisid - kulus ehk nii mõnelegi ära teadmine, et FD toru ikka ei lähe otse EOS-i ette.

PS. Olen 100% kindel, et sa ei oska pildi järgi öelda, milline foto on tehtud kasutades 40 aastat tagasi tehtud Nikkorit ja milline mitte. Mis pagana kere nõudlikkusest on jutt?
tagasi üles
Ollaz
HV veteran
Ollaz

sõnum 23.08.2011 00:11:24 vasta tsitaadiga

Sults, ma ei tea, ma pole midagi rõhutanud. Minujaoks on tegu täiesti tühise asjaga. Mina olin muidugi kogu aeg arvanud, et FD sobib EF mounti otsa, aga näed, ei sobi. Canonistina pole midagi kellelegi peale surunud.
Kere nõudlikkus just sellel põhjal, et vanemad torud mis tehti (stabikata 70-300 näiteks) olid piisavalt hea joonisega 350D/400D ees, kuid täiskaadri ees läks asi pehmeks.
Aru ei saa muidugi, kuid vanasti oli ka kvaliteet kõikuvam - kellel vedas, sai normaalse raha eest väga hea klaasi.

See on kuidas mina asja näen. Ei pretendeeri täielikule tõele.
tagasi üles
Heineken
HV Guru

sõnum 23.08.2011 01:31:02 vasta tsitaadiga

Sults, vahe on selles, et endiselt müüakse Nikonile uuena selliseid torusid, mis vajavad keresisest autofookuse kruvi, aga FD kaameraid ega objektiive enam ei toodeta ega müüda, sellepärast ka ei pidanud tähtsaks mainida FD keermele torusid jms, neid lihtsalt ei liigu uuena ja haruharva järelturul.
Ollaz mõtleb sensorite pikslitihedust, kuigi ma ei kujuta ette miks peaks keegi 100% peal vaatama pilte pidevalt, et see otseselt ka nähtav oleks. Täiskaadri ees jäävad ääred pehmeks võrreldes poolkaadriga, ega üle kogu kaadri siis sellest pehmemaks ei lähe joonis. icon_smile.gif
Kui teada mida otsida, siis vast oskaks võibolla vahet teha(erinev bokeh, erinev vignetting jne), aga üldise pildikvaliteedi poolest vast tõesti mitte, väljatrükkidel, mitte 100% pealt arvutist vaadates loomulikult. icon_smile.gif
pacho, see on tõsi, eriti ehituskvaliteedi kohta jutt, kahjuks. Ei kujuta ette miks Canon lõpuks L seeria torude ehituskvaliteediga EF-S torusid ei valmista... teine võimalus oleks näiteks Sigma 17-50 F2.8 poole vaadata, kui normaalzuumi tahta, minu mälu järgi ehituskvaliteet oluliselt parem kui Canon 17-55'l(parandage kui eksin).

Aga ikkagi, Canoni peal elades tuleb lõppkokkuvõttes klaasi kokkuost odavam ja eeldusel et end vaid EF-S torude kokkuostuga ei piira, siis ehituskvaliteedis suurt midagi ei kaota kallimate torudega.
tagasi üles
Sults
HV veteran

sõnum 23.08.2011 09:31:11 vasta tsitaadiga

Heineken kirjutas:
Sults, vahe on selles, et endiselt müüakse Nikonile uuena selliseid torusid, mis vajavad keresisest autofookuse kruvi, aga FD kaameraid ega objektiive enam ei toodeta ega müüda, sellepärast ka ei pidanud tähtsaks mainida FD keermele torusid jms, neid lihtsalt ei liigu uuena ja haruharva järelturul.

Löö lahti e-bay ja seal on hulgim FD klaasi pakkumisi. Ise mainisid juba esimeses postituses Canoni soodsamat hinda järelturul. Kuulsaim ja suurim järelturg=e-bay.
Canoni jaoks müüakse fotopoodides praegu EF-S torusid, mida ei saa Canoni täiskaadrite ees kasutada, ometi ei pidanud sa vajalikuks selle vastu hoiatada.
Miks teeb Sulle muret, et ma hoiatasin ka Canoni kiiksude eest?
Kui uuele fotohuvilisele sisendada, et ainult Nikon on selline paha tootja, kelle kõiki torusid ei saa kõigi kaamerakerede ees kasutada (kuigi ka see on vale, AF torusid ju tegelikult MF režiimis saab kasutada ka odavate kaamerakerede ees, iseasi, kui mugav ja mõistlik see on), siis võib ta vabalt sattuda ka sellisesse lõksu, et leides Eesti foorumitest mõne FD klaasi pakkumise, ostab selle ära, sest talle on meelde jäänud, et Canoni torude puhul sobimise probleeme ei ole.
tagasi üles
namstoop
HV Guru
namstoop

sõnum 23.08.2011 10:17:03 vasta tsitaadiga

Hea küll nüüd, see pole siin mingi CvsN teema icon_exclaim.gif
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Supiplex
HV veteran
Supiplex

sõnum 23.08.2011 13:17:14 vasta tsitaadiga

Jutt läheb jälle vanadele teemadele...

xheix1712 kirjutas:
Selline küsimus,et plaanis oleks soetada esimene peegelkaamera ja kas nikon d40 on veel normaalne valik või tasuks millegi muu poole vaadata? Samuti siin foorumis on selle kere küll müügis, kuid missugust objektiivi alustuseks (ja mis nende hinnad umbes on) valida oleks mõistlik, ilmselt mingi stockika laadne?

Kui Nikonit tahad, siis kohtab kasutatud kola turul hea hinnaga D80-eid (hetkel harva) ja veidi vähem hea hinnaga D90-eid (hetkel tihti) mis on täiesti suurepärased algajakaamerad. Sinna saad ette keerata vanemaid ja odavamaid (aga sealjuures hea pildikvaliteediga!) mootorita objektiive - näiteks D seeria fiksid ja muud amatööri leivanumbrid. Tavalised 18-55 VR kitikad on alustamiseks samuti suurepärased ja odavad. Veidi kehvema joonise, aga odava hinnaga 55-200 torud on kah tihti müügis. Vaata fotokala ja eestifoto müügikuulutusi, seal liigub kraami palju.

Kommentaarid: 38 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 34
tagasi üles
Heineken
HV Guru

sõnum 23.08.2011 20:14:38 vasta tsitaadiga

Sults, siililegi selge, et EF-S torud ei lähe täiskaadri ette, aga hetkel jällegi tundub, et inimene tahab lihtsalt enamvähem kompetentset odavama klassi digipeeglit (ehk siis mitte täiskaadrit), niiet tol juhul EF-S torude kokkusobivus täiskaadriga ei puutu asjasse.
Samuti, miks peaks keegi FD klaasi EF keermele ette keerama? FD keere on juba veerand sajandit tootmisest väljas olnud ja üldteada fakt, et FD ja EF ei sobi kokku. icon_rolleyes.gif
Nikon pole paha tootja, asi puhtalt selles, et D40 ja muud odavama otsa kered(D3100 jms) on ilma autofookuse kruvita, et kuigi saad torusid mis seda vajavad ette keerata, ei ole sul autofookust, samas Canoni odavamatel mudelitel võimalik ükskõik mis EF või EF-S toru ette keerata ilma probleemideta ja objektiivid üldiselt odavamad. Pole midagi Nikoni vastu, lihtsalt algajale soovitaks Canoni odavate kerede poole vaadata. Kuidas sellest siis nii raske aru saada on?
tagasi üles
Sults
HV veteran

sõnum 23.08.2011 22:29:42 vasta tsitaadiga

Sa ka ei tüdine! icon_biggrin.gif
Kui jutuks tuleb vanade torude kasutamise võimalus, siis käib argumendina küll, et vanad objektiivid TÄISKAADER digide eest jätavad servad uduseks.
EF-S mittesobimine täiskaadri ette jälle ei ole sinu arvates asjakohane, sest uus fotohuviline vaevalt kohe täiskaadrit ostab.
Ma tõesti ei viitsi rohkem nii ebajärjepidevate argumentidega seltskonnaga vaielda.

Nagu siin eespool juba välja paistis, siis ei ole FD mittesobimine sugugi mitte üldteada fakt. Ka ei tea enamus esimese peegelkaamera ostjaid midagi EF-S mittesobimisest täiskaadritele.

Kas on väga suur kuritegu, et ma juhtisin tähelepanu ka Canoni kiiksudele? Juhtus mingi õnnetus, et see info siia kirja sai?
Rahunege juba kord maha!

Teen selle pika vaidluse kokkuvõtte:
Kui ostad Nikoni odavama otsa kere, siis pead objektiive ostes jälgima, et torul oleks peal "AF-S" (neid on toodetud viimased 15 aastat, kokku u 60 erinevat mudelit). Kui ostad MF (neid hakati praegusega kokkusobiva F-mountiga tootma juba 53 aastat tagasi) või AF toru (viimaseid on tehtud 28 aastat), siis saad neid kasutada MF režiimis.
Kui kasutad Nikoni kõrgema taseme keret, võid ette keerata praktiliselt ükskõik millise viimase 50 aasta jooksul toodetud Nikkori (neid on kokku üle 400 erineva mudeli) ja toimib oma funktsionaalsuses kenasti, sõltumata sellest, kas tegemist poolkaadri või täiskaadriga. Täiskaadri puhul võib vanemate objektiivide kasutamisel täheldada servaalade mõningast ebateravust. Täiskaadri puhul võivad ka spetsiaalselt cropiga sensoriga kaamerate jaoks tehtud DX objektiivi kasutamisel tekkida tugev vinjeteerumine või lausa sensori mittetäielik kujutisega katmine. Osa täiskaader Nikoneid läheb DX objektiivi kasutamisel automaatselt vähendatud kaadrimõõduga pildistusrežiimi.
Nikkori torud on Canoni omadest nii uuena kui ka järelturul reeglina mõnevõrra kallimad, aga paljude hinnangul ka parema kooste- ja pildikvaliteediga.

Kui ostad Canoni täiskaader kere, siis saad kasutada vaid EF objektiive, mida on toodetud viimase 25 aasta jooksul (kokku u 110 erinevat mudelit). Canoni spetsiaalselt cropiga sensoriga kaamerate jaoks tehtud EF-S toru ettekeeramine võib lõhkuda kaamera.
Kui ostad Canoni poolkaader kere, siis saad kasutada EF ja EF-S objektiive (viimaseid on toodetud viimase 8 aasta jooksul, kokku 9 erinevat mudelit).
Ühegi Canoni digikaameraga ei saa (ilma kalli, pilti halvendava ja objektiivi valgusjõudu vähendava adapterita, mis pealegi peaks olema objektiivispetsiifiline, mitte universaalne) kasutada veel vähem kui 20 aastat tagasi toodetud ja toona ülipopulaarseid FD objektiive.

Sai vist enamvähem neutraalne ja faktitäpne kokkuvõte.

viimati muutis Sults 23.08.2011 23:36:00, muudetud 2 korda
tagasi üles
Heineken
HV Guru

sõnum 23.08.2011 22:32:14 vasta tsitaadiga

Mu jutu point on lihtsalt see, et see on äärmiselt ebatõenäoline, et inimene hakkab kohe raksust vanu MF objektiive kokku ostma kohe kui digipeegel ostetud, eriti ilma eelnevat researchi tegemata.
Kokkuvõte muidu täiesti faktitäpne jah, lihtsalt pean seda ebatõenäoliseks et inimesel soov vanu objektiive kokku ostma hakata, pigem tundub et on soov lihtsalt parema kaamera järele kui seebikarp, ehk siis ma tõesti ei näe kuidas vanad MF objektiivid antud juhul asjasse puutuvad.
Soovitan puhtalt selle põhjal, et tänapäevaseid autofookusega objektiive kasutades, on Canoni peal elu odavam.

Aga jah, ma ei viitsi rohkem vaielda. icon_smile.gif
Möödarääkimist täis vaidlused on väsitavad.
tagasi üles
Jaanos
HV kasutaja

sõnum 24.08.2011 09:15:33 vasta tsitaadiga

Sults, see resoluutsus millega siin oma "tõdesid" püstitad ise samas teiste jutust aru saamata on kadestamisväärne icon_wink.gif Kohe näha, et fotoharrastusesega tegelemas üpris pealiskaudselt icon_smile.gif

"Ühegi Canoni digikaameraga ei saa (ilma kalli, pilti halvendava ja objektiivi valgusjõudu vähendava adapterita, mis pealegi peaks olema objektiivispetsiifiline, mitte universaalne) kasutada veel vähem kui 20 aastat tagasi toodetud ja toona ülipopulaarseid FD objektiive."
Defineeri palun mis on ülipopulaarne icon_wink.gif Odava klassi zoom äkki?! Mis põhjusel peaks keegi sellist toru ihaldama. Mis FD objedesse puutub siis see link mille saatsin jäi vist ka kahe silma vahele- saab küll kasutada läbi odava mehhaanilise adapteri. Et makrokaid ja telesid ka saab kasutada teatud otstarbel. Samuti saab kasutada vana klaasi ümberpööratult makrotamiseks. Mida ebasobivam ja raskemini ümberehitatav või adapteeritav bajonett seda odavamalt need tavaliselt ebay-l liiguvad.
Saab muideks ka FD normaalse teravustamise ulatusega kasutada, kodanikud ehitavad bajoneti ümber ja kasutavad mõnuga vana klaasi mis seda väärt on.

See ei ole N v C arutelu, see on mingi kere omaduste analüüs antud aspektist lähtuvalt. Ehk siis sellest aspektist kui keegi tahab tänapäeva kerele ette aretada alteranatiivoptika. Olgu see Pentax, Vivitar, Leica R ...
tagasi üles
Sults
HV veteran

sõnum 24.08.2011 11:12:24 vasta tsitaadiga

Jaanos kirjutas:
Sults, see resoluutsus millega siin oma "tõdesid" ...

Ma kohe ei teagi, mida selle peale kosta? Ütleks midagi sitasti, aga milleks? Sa ei saa ju aru millest on üldse jutt!
Minu jutu point on selles, et odava otsa Nikoni kaamera ostja peab autofookust kasutada soovides lihtsalt jälgima, et järelturult või poest ostetavate (Nikoni) objektiivide peal oleks kiri AF-S, mitte jätma Nikoni kaamera selle pärast ostmata ja eelistama Canonit, et müügil on ka Nikoni MF ja AF torusid, mis odava otsa Nikoni kaamera ees automaatselt ei teravusta. Sest Canoni kaamera puhul leidub järelturult või poest samuti torusid, mis iga Canoni kaamera ette ei käi.
Seda kolmandate osapoolte teemat püüdsid ainsana sisse tuua sina. Minu vaidlus Heinekeniga käis just selle üle, mis ma siin eespool seletasin.
Teistega vaidlesin siin vaid selleks, et lükata ümber esitatud väärväiteid.
Sinule vaidlesin vastu teemal, kas FD objektiiv läbi adapteri EOS kaamera ette keerates ulatub peeglisse või mitte. Lugesin sinu kommentaarist välja väite, et ulatub. Minu teada ei ulatu.
Sinu muud argumendid on ka naeruväärsed, ühest küljest väidad FD torud nii viletsateks, et nendega võib vaid lutsu visata, teisest küljest räägid, et mõni ehitab lausa oma FD objektiivid (või digikaamera) ümber selleks, et saaks vaid neid vanu torusid digikere ees kasutada.

Muide, "toona ülipopulaarne" = toona Canonistide seas massilises kasutuses olev (valdav) objektiivitüüp.
tagasi üles
water
Kreisi kasutaja

sõnum 24.08.2011 22:54:33 vasta tsitaadiga

Oleks vaja rallispordi võistluste pildistamiseks mingit vähe asisemat objet KIT 18-55mm kõrvale. Läheks ta külge Nikon d3100le.

Mis arvate Nikon 55-200mm VR objest ? http://www.photopoint.ee/et/toode/10047/nikkor-af-s-dx-55-200mm-f4-5-6-g-vr-objektiiv

Või äkki mõni asjatundja laidab selle valiku maha ning soovitab midagi muud ja paremat sellise raha eest ?
Kommentaarid: 27 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 25
tagasi üles
MelesMeles
HV Guru

Autoriseeritud ID-kaardiga
sõnum 24.08.2011 23:42:05 vasta tsitaadiga

Leia kasutatud Nikkor 18-200, selle raha eest tõsine püss. 450€ eest peaks 1. põlvkonna oma kätte saama, olulist vahet neil ei ole.

Kõige lihtsam ja odavam valik on pöörduda mõne ajakirja poole, kes lubaduse eest pilte saada väljastab pressikaardi, ning pressiinimesena pääsed rajale lähemale kui tavainimene. Teoorias. 18-55 poolkaadri ees pole paha variant, kui ise saad heasse kohta end sisse sättida.

water
Kreisi kasutaja

sõnum 25.08.2011 00:03:52 vasta tsitaadiga

Photopointi lingi panin niisama obje näitamiseks, obje ise ostaks kasutatult peast, mille saaks umb 150 eur eest juba kätte. 450 eur hetkel ei raatsi välja käia obje eest, olles ise alles hiljuti hakanud fotograafiaga tegelema.

Sõnastasin ise ka vähe valesti oma esimeses postituses.
Kommentaarid: 27 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 25
tagasi üles
Sults
HV veteran

sõnum 25.08.2011 00:22:45 vasta tsitaadiga

Sellise piiratud eelarve juures on raske midagi soovitada.
Nikoni 55-200 VR on optiliselt päris ok objektiiv. Võrreldes eespool soovitatud 18-200-ga ta pildikvaliteedis alla küll ei jää (olen päris palju pildistanud mõlemaga). Puuduseks on plastist bajonett ja võibolla ka kogu toru mitte just kõige soliidsem ehitus.
Kuna tegemist on üsna pimeda toruga, siis kiire liikumise teravalt tabamisega võib probleeme tekkida, eriti kui valgusolud kehvemad. Kipub sellistes oludes vahel "saagima". Valget teletoru nii väikese eelarvega kahjuks ei saa.
Võta ära ja proovi. Kui ei sobi, saad parema leidmisel edasi müüa, kooliraha suht olematu.
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 03.09.2011 13:52:33 vasta tsitaadiga

Keegi midagi 60d akutaldade kohta oskab kommenteerida? Ebays miskid hiinakad maksid kohati pea 10x vähem kui canoni originaalid kuid pisut kahtlane on kas neid ka reaalselt kasutada saab.

Vaja siis peamiselt lihtsalt sarivõtete tegemise perioodi pikendamiseks et saaks fotoka näiteks nädalavahetuseks kusagile püsti torgata ning lasta sel paar päeva rahus klõpsida icon_smile.gif

Kommentaarid: 107 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 87
tagasi üles
Heineken
HV Guru

sõnum 03.09.2011 14:17:24 vasta tsitaadiga

Üldiselt peaks töötama küll nö hiinakatest akutallad, kuigi sinuasemel ostaks Eestist käest kätte, saab vähemalt enne raha üle andmist läbi proovida kas vunkab. Ise tegin nii ja töötab senini. icon_smile.gif
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 03.09.2011 15:16:45 vasta tsitaadiga

Aga kas mingit sellist varianti ka on, et saaksin fotokasse seinast või ekstra suurest akust voolu anda? Kahe akuga peaks vastu kusagil 16-20h ehk siis ühe öö peaks kenasti vastu kuid kui tahaks terve nädalavahetuse lasta tal näiteks 9'nda korruse kontori aknast klõpsida ning ei tahaks ise vahepeal akusid vahetamas käia siis oleks vaja midagi püsivamat. Senini jäi mulje, et üle USB arvuti külge ühendatuna ta sealt igatahes voolu ei võta.
tagasi üles
WAV
HV veteran

sõnum 03.09.2011 15:32:23 vasta tsitaadiga

Ho Ho kirjutas:
Aga kas mingit sellist varianti ka on, et saaksin fotokasse seinast või ekstra suurest akust voolu anda?

Kas välise toiteploki ühendamise (DC IN) sisendit fotokal pole? Paljudel seebikatelgi on see olemas.
Kommentaarid: 7 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 7
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 03.09.2011 15:39:50 vasta tsitaadiga

Heh, selle peale ei tulnudki et säärast asja otsida. Tõepoolest, DC input on olemas. Nüüd peaks ainult välja nuputama mida sinna külge ühendada saab.

Samas kui akutaldade kohta kellelgi miskit öelda on laske tulla, enamus pildistamisest on siiski vabas õhus ja seinakontakte eriti läheduses tavaliselt pole.

tagasi üles
WAV
HV veteran

sõnum 03.09.2011 16:00:20 vasta tsitaadiga

Ho Ho kirjutas:
Heh, selle peale ei tulnudki et säärast asja otsida. Tõepoolest, DC input on olemas. Nüüd peaks ainult välja nuputama mida sinna külge ühendada saab.
Samas kui akutaldade kohta kellelgi miskit öelda on laske tulla, enamus pildistamisest on siiski vabas õhus ja seinakontakte eriti läheduses tavaliselt pole.

Teoreetiliselt peaks saama ka ise koostada mingitest standard akudest kuitahes mahuka ja endale meeldiva kujuga eraldi välise kasti ja siis selle kasti ca meetrise juhtmega sinna DC sisendisse ühendada. Seda akukasti kanna kasvõi seljakotiga kaasas siis, juhe fotokaga ühenduses. Muidugi selle asja loomisel peab enne veel täpsemalt uurima kui kriitiline on aparaat etteantava pinge suhtes ja võimalik et ka iga akutüüp ei sobi (akude sisetakistuse erinevuse problemaatika, võib-olla). Ma pole ise fotokate juures seda lahendust rakendanud, kuid netist leiab kindlasti abistavat infot ja nõuandeid.
Kommentaarid: 7 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 7
tagasi üles
Jaanos
HV kasutaja

sõnum 03.09.2011 18:06:01 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Samas kui akutaldade kohta kellelgi miskit öelda on laske tulla,

Konkreetne kogemus Phottix tallaga, kodanik tuli statiivi tahtma ja kaebas, et küll siit küll sealt liigub ja tegu ebastabiilse kolmjalaga. Lähemal uurimisel selgus, et akutallaga kinitatud kaamera tudises nagu tallesaba, tald vahelt ära ja püsis raudselt icon_smile.gif
Kui statiivi pealt plaanis pildistada siis Hiinaka tald vahelt ära icon_wink.gif
tagasi üles
Dirty Harry
HV Guru
Dirty Harry

sõnum 03.09.2011 18:44:16 vasta tsitaadiga

Kolmanda tootja talda peab jah hoolega valima. Ma pole ise ühtegi kasutanud, küll on aga jah olnud erinevaid probleeme teistel kasutajatel. Ise olen seni ostnud kasutatud originaale, mis on sutsu kallimad kui uued hiinakad kuid raudpoltkindlad.

Iseasi, miks ja kas on akutalda vaja. St kolmandate tootjate varuakud on täitsa hea kvaliteediga tänapäeval ning ei maksa suurt midagi. Akutalla sisse läheb aga vaid 2 akut. Muidugi - on inimesi, kes ei suuda muidu pildistada kui ikka 1D look'n'feel pole näpus. ma ei tea... akutald lisab kindlasti natuke mugavust juurde kuid see hind on päris krõbe. Lisaks on tallaga kaamera mõnes mõttes nagu sea seljas sadul. Ei ole ikka see õige asi (kui 1D'ga võrrelda).
Kommentaarid: 186 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 147
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 03.09.2011 19:08:36 vasta tsitaadiga

Mark0 kirjutas:
St kolmandate tootjate varuakud on täitsa hea kvaliteediga tänapäeval
Miskit konkreetsemat oskad soovitada?
tagasi üles
Dirty Harry
HV Guru
Dirty Harry

sõnum 03.09.2011 19:10:56 vasta tsitaadiga

Phottix, www.35mm.ee
tagasi üles
Jüri Öö
HV kasutaja
 Jüri Öö

sõnum 03.09.2011 20:48:03 vasta tsitaadiga

Mark0 kirjutas:
Phottix, www.35mm.ee

Olen ise ka seal neid vidinaid uurinud. Piltide järgi otsustades tundub, et tegemist on täpselt samade akutaldadega, mida müüakse eBays, ainult hind on 3-4 korda kõrgem.
tagasi üles
Dirty Harry
HV Guru
Dirty Harry

sõnum 03.09.2011 20:56:18 vasta tsitaadiga

Jüri Öö kirjutas:

Olen ise ka seal neid vidinaid uurinud. Piltide järgi otsustades tundub, et tegemist on täpselt samade akutaldadega, mida müüakse eBays, ainult hind on 3-4 korda kõrgem.
Võimalik.

eBay'st ostes jääb ära proovimiskoht - kui ikka saad jama siis istud selle otsas. Selles suhtes julgen 35mm.ee'd soovitada, et nende juhtfiguur on äärmiselt abivalmis ja sõbralik inimene ning saad kauba kvaliteedis enne ostu veenduda. Lisaks - mida "hiinakam" seda rohkem on võimalust, et kaamera võib hakata imelikult käituma, hanguma ja kokku jooksma. Või siis logiseb kompott nagu Jaanos viitas. Samas eks originaal maksab kallist raha.

Ma isiklikult eelistan pigem osta originaal, mitte 2-3 korda odavam hiinakas vähemalt akutaldade puhul. Samas Phottixi varuaku pidas 30D'l ülihästi, 5Dmk2 oma on sutsu kehvem originaalist aga siiski oma hinna kohta väga hea. Pentax K10D akutalla sees oli mul ka mingi hiina aku ning vahe originaaliga puudus.
tagasi üles
Sults
HV veteran

sõnum 03.09.2011 23:31:02 vasta tsitaadiga

Minul on ka Phottixiga mitu ebameeldivat kogemust. Üks oleks võinud päris valusaks osutuda.
Probleemsed juhtumid:
1. Raadio teel kaugjuhtimispult ei taha korralikult Bulbi režiimis toimida.
2. Üks varuakuks ostetud ENEL3e analoog ei hakanud esimest korda tühjaks saamise järel (no ei lasknud liiga tühjaks, kaamera veel toimis selle akuga, aga tahtsin täis laadida) laadima (laadimine katkes u 5 sekundi järel). Pidin seda jupikaupa meelitama, et saaks nii palju särtsu sisse, et laadija ei katkestaks laadimist. Nüüd õnneks pole enam seda viga esinenud.
3. Phottixi tald D90-le kaotab alatasa ära ühenduse kaameraga.
4. Phottixi makrorõnga komplektist 1 rõngas oli defektiga ja ei lukustunud (vigane komplekt vahetati välja teise vastu).
5. Teise makrorõngaste komplekti ühel rõngal tuli juba teise kasutuskorra eel sees lahti üks kruvi, mis hoidis sees kinni hoobade süsteemi, mis on hädavajalik objektiivi valla päästmiseks. Tulemus - ma ei saanud rõngast enam teisest rõngast eraldada. Õnneks juhtus see siis, kui rõngad olid koos omavahel, mitte kaamera ja toru vahel. Sain kinni jäänud rõnga teiselt poolt lahti kruvida ja lukustustifti seest lahti päästa. Kui rõngas oleks olnud objektiivi küljes, siis oleks jama olnud palju suurem.

Mõtlen, kas mul veel mõni Phottixi asi. Eip! Seega 5-st 5.
tagasi üles
Heineken
HV Guru

sõnum 04.09.2011 00:03:03 vasta tsitaadiga

Endal mingi kolmanda tootja nimega Travor tald, ostu põhjuseks oli see, et 400D istub ilma tallata väga nigelalt käes (tallaga asi veidi parem, aga ideaalist kaugel). 400D kinnihoidmiskoht lihtsalt liiga pisike.
Igatahes, tallaga mitte mingeid probleeme pole olnud selle 8-10 kuu jooksul mis see mul olnud on, kõik töötab nagu peab. thumbs_up.gif
tsitaat:
Muidugi - on inimesi, kes ei suuda muidu pildistada kui ikka 1D look'n'feel pole näpus.

XXD või 5D/7D alla talda sisuliselt pole vaja jah, need istuvad kenasti käes, samas XXXD kerele on see pea hädavajalik, et istuks enamvähem mugavalt käes. Aga isegi tallaga pole see päris nii mugav kui XXD/5D/7D kered käes istuvad, rääkimata siis 1D keredest. Aga vähemalt mugavam kui tallata.
tagasi üles
Jüri Öö
HV kasutaja
 Jüri Öö

sõnum 04.09.2011 10:59:04 vasta tsitaadiga

Mark0 kirjutas:
eBay'st ostes jääb ära proovimiskoht - kui ikka saad jama siis istud selle otsas. Selles suhtes julgen 35mm.ee'd soovitada, et nende juhtfiguur on äärmiselt abivalmis ja sõbralik inimene ning saad kauba kvaliteedis enne ostu veenduda. Lisaks - mida "hiinakam" seda rohkem on võimalust, et kaamera võib hakata imelikult käituma, hanguma ja kokku jooksma. Või siis logiseb kompott nagu Jaanos viitas. Samas eks originaal maksab kallist raha.

Ega eBays ka päris nii ei ole, et müüja võib sulle ükskõik mida saata. Kui mingi probleem tekib, siis saad ju asja tagasi saata. Aega võtab muidugi rohkem. Kaalusin näiteks hiljuti K10D-le akutalla ostmist. EBay-st alla 20 euro, 35mm-is üle 60 euro ja Photopointis pea 200 eurot. Mulle isiklikult tundub eBay siiski kõige mõistlikum valik.
tagasi üles
Jaanos
HV kasutaja

sõnum 05.09.2011 08:39:12 vasta tsitaadiga

Üks link huvilistele teoreetilisel silmaringi avardamise teemal kas Canoni FD toru sobib ainult tolmu pühkimiseks riiulis või saab mingeid objektiive kasutada EF bajonetiga kerede ees. Lihtsalt jäi risti-põiki ette;) http://www.canonrumors.com/tech-articles/fd-fl-lenses-on-your-ef-body/

Miks ma selle postitasin, paar aastat tagasi kauplesin ühe soomlasega. Tal on praktiliselt kasutamata FD 400/2.8, tahtis 2000 EUR. Kuna ma olin oma FD 200/1.8 eest kunagi 1500 välja käinud, ja see on märksa haruldasem toru kuna mingil ajal ostsid astronoomiahuvilised neid kokku et kasutada astropildistamise sensorite ees, pakkusin 1200. Kaubale me ei saanud, toru läks müügiks 1400 EUR eest kellegi kogusse.
Kes lepiks käsiteravustamisega ja diapasooniga kuni 50 meetrini näiteks siis hetkel kui sobiv doonor leida sama raha eest ja lisada 150$ adapter siis saaks 400/2.8 "raua" mis optiliselt väga hea. Väga hea ma mõtlen fiksi mitte zoomi kategooria mõistes icon_wink.gif Valguse mõistes näiteks Canon EF 400/5.6 võrreldes 2 EV nagu maast leitud. Teatud situatsioonis tähendab see jälle ISO6400 v ISO25600, kvaliteedivahet võib selgelt ette kujutada.
Uus 400/2.8 II on tiba alla 10K ja vanem versioon 7K tuuris uuena ostes. Ehk harrastuskasutuseks suht ulmelised kui sellist valgusjõudu vaja. Ja nende 600/800 mm püsside puhul on need hinnavahed FD v EF veel astronoomilisemad icon_smile.gif

Seda ma pidasin silmas tolle all, et mingite torude ümberehitamine-adapteerimine on mõttekas.
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Fotograafia »  Kaamera olemas, mis saab edasi: lisavarustusest mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 11, 12, 13 ... 22, 23, 24  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.