praegune kellaaeg 19.06.2025 14:45:16
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Taavi©
Piiratud kasutaja

|
18.08.2011 12:58:49
|
|
|
Täna lähen võtan endale uue resiiveri ka 3D toega jne: http://www.eu.onkyo.com/en/products/tx-nr609-35517.html
Peale 3d on ka huvitavad asjad läbi võrgu pildi ja heli edastamine, mis minupuhul vägagi oodatud asi
_________________ Inflatsioon on maksustamine ilma seadusandluseta |
|
Kommentaarid: 377 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
6 :: |
1 :: |
328 |
|
tagasi üles |
|
 |
arva
HV kasutaja

|
|
Kommentaarid: 17 loe/lisa |
   |
0 :: |
17 |
|
tagasi üles |
|
 |
vladimir
HV kasutaja

|
18.08.2011 18:08:48
|
|
|
Indimuusika ongi sageli kuskil kellegi elutoas/garaažis koduste vahenditega salvestatud. Pisikeste stuudiotega on see häda, et paraku pole neil niipalju raha, et korraliku akustikaga salvestusruum ehitada.
Ihvike, kui sa ei tee 200€ ja 2000€ CD-mängija analoogväljundil vahet, siis kontrolli küll oma körvad üle Testisime ükspäev CD-mängijaid ja DAC-e ja vahed olid ikka päris suured - isegi suuremad kui vöimendite vahel. 300€ DAC sama kalli CD-mängija digiväljundis oli pömst sama hea kui 2000€ CD-mängija, aga 300€ CD-mängija analoogväljundist küll midagi vapustavalt head ei tulnud. Ning 130€ prosumer helikaardist sai umbes sama hea heli kätte kui 2000€ CD-mängijast - aga arvuti on siiski üpris ketserlik muusikakuulamisvahend
|
|
Kommentaarid: 8 loe/lisa |
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
18.08.2011 18:50:58
|
|
|
vladimir kirjutas: |
Ihvike, kui sa ei tee 200€ ja 2000€ CD-mängija analoogväljundil vahet, siis kontrolli küll oma körvad üle Testisime ükspäev CD-mängijaid ja DAC-e ja vahed olid ikka päris suured - isegi suuremad kui vöimendite vahel.
|
heips, siin või mõnes teises foorumis olen sattunud teemadele kus lahati kallist ja odavat tehnikat. neis tõestati ära, et sageli on kalli ja odava tehnika soolikad ühed ja samad aga kest ja nimi on erinevad, ühel tavaline plastikorpus teisel metalli kullast ja karras ning disainerikese nimi lisatud.
|
|
tagasi üles |
|
 |
ihvike
HV Guru
|
18.08.2011 19:52:26
|
|
|
vladimir kirjutas: |
Ihvike, kui sa ei tee 200€ ja 2000€ CD-mängija analoogväljundil vahet, siis kontrolli küll oma körvad üle Testisime ükspäev CD-mängijaid ja DAC-e ja vahed olid ikka päris suured - isegi suuremad kui vöimendite vahel. 300€ DAC sama kalli CD-mängija digiväljundis oli pömst sama hea kui 2000€ CD-mängija, aga 300€ CD-mängija analoogväljundist küll midagi vapustavalt head ei tulnud. Ning 130€ prosumer helikaardist sai umbes sama hea heli kätte kui 2000€ CD-mängijast - aga arvuti on siiski üpris ketserlik muusikakuulamisvahend  |
Testisite või kohvitasite niisama muusika saatel? Kui korrektset pimetesti ei teinud, siis pole mõtet üldse rääkima hakata. Pealegi, kui natuke tähti ka närida, siis pole ma midagi 2000€ CDmängija kohta kirjutanud, kuid vahet pole. 200 ja 2000€ cdmängija vahel ei ole samuti kuuldavat vahet, kui mõlemad teevad seda, mida nad tegema peavad. 2000€ puhul ainult on paratamatult see oht juba suurem, et nad meelega mingit käkki heliga keeravad, mis siis mõnele millegipärast parem võib tunduda.
|
|
Kommentaarid: 12 loe/lisa |
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
marcor1
HV veteran

|
18.08.2011 19:58:49
|
|
|
Arvuti on ketserlik muusikakuulamisvahend ning Ihvike ei kuule CD mängijate erinevust - võiks nende "faktidega" juba leppida.
_________________ War. War never changes.
Malkavian: [to a stop sign] No, you stop! |
|
Kommentaarid: 68 loe/lisa |
   |
62 |
|
tagasi üles |
|
 |
ihvike
HV Guru
|
18.08.2011 20:03:07
|
|
|
Mina ei kuule jah seda vahet, kuid ma julgen seda täiesti avalikult tunnistada ka. Küll aga oleks tore, kui need, kes "kuulevad" võtaks ka kasvõi ühe korra korraliku testi korraldamise ette, et ükskord ometi aru saaks, mis tegelikult siin maailmas toimub. Muinasjutud on toredad küll, kuid mitte enam siis, kui muinasjuttude abil raha inimestelt välja petetakse.
Et siis asi konteksti panna - ma oman nii 200€ CDmängijat kui ka 130€ "prosumer" helikaarti ja neil ei ole küll mitte mingisugust kuuldavat vahet. Tegelikult - eks ma natuke valetan ka - on kuuldav vahe - nimelt arvuti teeb kahjuks häält. Kõrvaklappidega siiski seda probleemi pole ja nii ma loomulikult kuulasin ka.
|
|
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
|
tagasi üles |
|
 |
Traf
Kreisi kasutaja
|
18.08.2011 20:40:41
|
|
|
marcor1 kirjutas: |
Arvuti on ketserlik muusikakuulamisvahend ning Ihvike ei kuule CD mängijate erinevust - võiks nende "faktidega" juba leppida. |
Siinkohal ei jää muud üle, kui ihvikesega nõustuda.
Mis erinevus on 200€ ja 2000€ CD-mängija vahel? Peale hinna, st. Nagu siin teemas varem selgunud, küsivad helitehnikatootjad oma kauba eest täpselt niipalju, kui selle eest valmis maksma ollakse. Muust maailmast tuntud hinna ja väärtuse suhe ja konkurentsist tulenevad piiratud kasumimarginaalid sellisele nišikaubakategooriale ei kehti. Seega ei ole mõtet üldse rääkida 200€ ja 2000€ CD-mängijatest. Hind ei ütle mitte midagi.
Võiks ju arvata, et mida kallimaks läheb tehnika, seda rohkem esineb skeptilist ja teaduslikku mõtteviisi selle kauba tarbijate seas, paraku on vastupidi. Mehed ostavad siin 500€ kaableid ja kuulavad 2000€ CD-mängijaid, aga kui jutt läheb pimetestile, siis naerdakse välja, justkui ohust oma kuldkõrvade ja hõbekaablitega täidetud ilusale maailmapildile. Oleks ka ju narr avastada, et kaablid kõlavad täpselt samamoodi ja, et tegelikult sai CD-mängija eest makstud 1800€ liiga palju.
|
|
Kommentaarid: 49 loe/lisa |
   |
48 |
|
tagasi üles |
|
 |
marcor1
HV veteran

|
|
   |
62 |
|
tagasi üles |
|
 |
Maldur
HV veteran
|
18.08.2011 21:53:34
|
|
|
Milleks osta 150€ helikaart kui onboard töötab ka kui ta ikka terve on, pealegi hind oleks nagu null? Kui korrasolevad võimendid ei erine oma heli poolest siis miks mõni ei kuula edasi oma Radiotehnika 101 + S30 komplekti? Kas selle asemel 3000.- eek Yamaha ress on ikka mõistlik kulutus?
|
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
18.08.2011 22:18:23
|
|
|
tsitaat: |
miks mõni ei kuula edasi oma Radiotehnika 101 + S30 komplekti?
|
kuulaksin kui arvuti poleks selle sisendeid maha tapnud, läbilöögi krõpsatused tulid helisse. võim vajab ainult 100 mV ... 250 mV sisendsignaali aga arvuti heikaardist tuleb kõvasti rohkem.
Üks kalamees on ka, see sööb kaitsmeid ja paugutab lõpptranse läbi. sisendkommutaatori nupud tekitavad genereeriva plärisemise ja kui reageerida ei jõua siis kostab kõllist kõva pauk ja vali urin.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Maldur
HV veteran
|
18.08.2011 22:42:45
|
|
|
olavsu1 kirjutas: |
miks mõni ei kuula edasi oma Radiotehnika 101 + S30 komplekti?
|
kuulaksin kui arvuti poleks selle sisendeid maha tapnud, läbilöögi krõpsatused tulid helisse. võim vajab ainult 100 mV ... 250 mV sisendsignaali aga arvuti heikaardist tuleb kõvasti rohkem.
Üks kalamees on ka, see sööb kaitsmeid ja paugutab lõpptranse läbi. sisendkommutaatori nupud tekitavad genereeriva plärisemise ja kui reageerida ei jõua siis kostab kõllist kõva pauk ja vali urin. |
Nojah, kuna tunned lausa õigeid termineid ja tehnilisi suuruseid - poleks ju raske koostada kahest takistist sobiv pingejagur sisendisse et asjad sobitada ning paar kondekat saaksid ka lisada et genereerimist vältida...
See selleks.
Kindlasti on siin veel mõni kes teab vastuseid.
|
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
19.08.2011 00:56:39
|
|
|
veel parem oleks kui helikaart omaks max 250mV liiniväljundit või võimalust seada mõni pesa selliseks, et ei peaks tegema lisavidinaid
|
|
tagasi üles |
|
 |
WAV
HV veteran
|
19.08.2011 01:14:48
|
|
|
Mis erinevus on 200€ ja 2000€ CD-mängija vahel? |
Tegelikult peaks üldse täpsustama, et mida me mõtleme ikkagi CDmängija all. Kas seadeldist, mis suudab CD plaadilt bitijada õigesti (1:1 koopia plaadile pealesalvestatud bitijadast) maha lugeda ja siis sedasi edasi saata (sama asi on sisuliselt igasugune arvuti CD draiv, hinnaklass reeglina 13...20€) või siis sedasama asja lisaks koos DAC'iga/helikaardiga?
Tegelikult määrab ju kogu reaalse kuuldava helikvaliteedi ikkagi DAC ja sellega külgnevad analoogvõimendid (pluss võimalikud müraallikad kaablites jm.). CD mängija ülesanne on lugeda plaadilt bitijada ilma vigadeta maha ja üldjuhul kui plaat pole sitane või tootmiskõverustega, mängija mehaanika pole kulunud ja laser on ergas ning lääts puhas, lisaks mängija enda digikella sagedus paigas ka, siis see väljalugemine ka õnnestub suuremate probleemideta, sõltumata mängija hinnaklassist.
Kui aga räägime siinkohal DAC'idest, siis see pole ju enam otseselt CD mängija teema enam... DAC'i ette võib rakendada misiganes digiallika.
|
|
Kommentaarid: 7 loe/lisa |
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
vladimir
HV kasutaja

|
19.08.2011 12:38:24
|
|
|
WAV kirjutas: |
Tegelikult määrab ju kogu reaalse kuuldava helikvaliteedi ikkagi DAC ja sellega külgnevad analoogvõimendid (pluss võimalikud müraallikad kaablites jm.). CD mängija ülesanne on lugeda plaadilt bitijada ilma vigadeta maha ja üldjuhul kui plaat pole sitane või tootmiskõverustega, mängija mehaanika pole kulunud ja laser on ergas ning lääts puhas, lisaks mängija enda digikella sagedus paigas ka, siis see väljalugemine ka õnnestub suuremate probleemideta, sõltumata mängija hinnaklassist.
Kui aga räägime siinkohal DAC'idest, siis see pole ju enam otseselt CD mängija teema enam... DAC'i ette võib rakendada misiganes digiallika. |
Omast arust nagu sellest rääkisingi, et DAC ja sellele järgnev on erinevad, aga ju siis liiga läbi lillede. Selge on see, et 130€ helikaardi DAC ja sellele järgnev anal. osa on parem kui 200€ CD-mängijal. Sellest 200€ moodustab suur osa firmamärk, displei, juhtimismoodul, täismöödus 43 cm lai korpus ja öhu transport (suurem osa sellest 43 cm laiast korpusest on tühi). Sama ka 2000€ CD-mängija puhul (öhku on ehk vähem, aga korpuses rauda-alumiiniumit ja muidugi firmamärki rohkem), kuid DAC ning anal. osa on töenäoliselt enam-vähem sama, mis 130€ helikaardis ja paremad, kui 200€ mängijas. CD transpordi osa on CD-mängijatel muidugi töenäoliselt samasugune, aga see pole nii kriitiline.
|
|
Kommentaarid: 8 loe/lisa |
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
Traf
Kreisi kasutaja
|
19.08.2011 12:45:58
|
|
|
Maldur kirjutas: |
Milleks osta 150€ helikaart kui onboard töötab ka kui ta ikka terve on, pealegi hind oleks nagu null? Kui korrasolevad võimendid ei erine oma heli poolest siis miks mõni ei kuula edasi oma Radiotehnika 101 + S30 komplekti? Kas selle asemel 3000.- eek Yamaha ress on ikka mõistlik kulutus? |
150€ helikaart kõlab paremini, kui onboard. 200€ CD-mängija kõlab paremini, kui 29€ DVD mängija. Kas aga sellest võib järelduse teha, et lisame hinnale 0 otsa ja asi on 10 korda parem?
Onboardi ja helikaardi (on mul selleks küll USB DAC) erinevuse kuulen ma ära, ka pimetestis. Seega on upgrade seda hinda väärt. Kas seda saab sama öelda nende CD-mängijate kohta? Seda pointi ma ju üritangi edasi anda. Rohkem objektiivseid teste ja vähem subjektiivset jama. See, et paneme ise kaablid 10 korda kallima CD-mängija järele ja siis kuulame, et "oo jaa, on küll parem", see ei ole tõsiseltvõetav. On teist kangemadki kuulajad pimetestis läbi kukkunud. Onboard on jah jama, aga hinnaklassis üles liikudes jõuame mingil hetkel sinna, kus DAC ja võimendi on kuulaja jaoks transparentsed ja igasugused edasised kulutused parandavad vaid kuulaja ego.
WAV kirjutas: |
Tegelikult peaks üldse täpsustama, et mida me mõtleme ikkagi CDmängija all. Kas seadeldist, mis suudab CD plaadilt bitijada õigesti (1:1 koopia plaadile pealesalvestatud bitijadast) maha lugeda ja siis sedasi edasi saata (sama asi on sisuliselt igasugune arvuti CD draiv, hinnaklass reeglina 13...20€) või siis sedasama asja lisaks koos DAC'iga/helikaardiga?
Kui aga räägime siinkohal DAC'idest, siis see pole ju enam otseselt CD mängija teema enam... DAC'i ette võib rakendada misiganes digiallika. |
No DAC ikka, jah. CD-mängija sai näiteks toodud, kuna eelkõnelejad neid kuulasid ja "võrdlesid".
|
|
   |
48 |
|
tagasi üles |
|
 |
ihvike
HV Guru
|
19.08.2011 13:47:46
|
|
|
Ma olen kindel, et see 30€ dvd-mängija on samuti tänapäeval juba piisavalt hea, et tõenäoliselt pimetestis palju-palju kallimatega vahet ei tee, pole siin naerda midagi. Asi on lihtsalt nii, et need odavad standardlahendused on tänapäeval piisava kvaliteediga, et võtta CD formaadist maksimaalne välja. Ja samuti on CDformaat tõestatult n-ö läbipaistev, ehk siis igas kuuldavas aspektis piisavalt hea tehnilise kvaliteediga. Ma ei imestaks, kui selle 30€ DVD-mängija mõõtetulemused oleksid paremad kui mõnel 10-15 aastat vanal tippCDmängijal.
Traf, mis onboard ja mis DAC sul on? Mul on mingi praeguseks juba vananenud ALC658, mille RMAA (sisendina kasutatud EMU0202) on selline. Ma ei ole igatahes muusikat kuulates mingisugust märkimisväärset erinevust EMUga võrreldes (mille RMAA on selline) tuvastanud - ainuke selge erinevus on see, et integreeritul on väljund tiba vaiksem. Kui võimendil nupp kuhugi kella kahe peale keerata, siis sahiseb integreeritud kaart veidi rohkem - kuid sellel pole normaalsel helitugevusel kuulamisega midagi pistmist. Samas aga läpakal on mul küll selline onboard, mis kuuldavalt moonutab, kui master ja wave 100% panna.
olavsu1, mis võim see sul selline on, mis vajab nii madalat nivood? CD n-ö standard (mida küll väga täpselt ei järgita) on 2V RMS. Mu EMU0202 USB annab 2,16V RMS. Kehvemate integreeritutega on pigem see probleem, et annavad liiga vähe ilma suuremate moonutusteta signaali.
|
|
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
marcor1
HV veteran

|
19.08.2011 14:10:26
|
|
|
Traf kirjutas: |
...
Onboardi ja helikaardi (on mul selleks küll USB DAC) erinevuse kuulen ma ära, ka pimetestis. Seega on upgrade seda hinda väärt. Kas seda saab sama öelda nende CD-mängijate kohta? Seda pointi ma ju üritangi edasi anda. Rohkem objektiivseid teste ja vähem subjektiivset jama. /-/ Onboard on jah jama, aga hinnaklassis üles liikudes jõuame mingil hetkel sinna, kus DAC ja võimendi on kuulaja jaoks transparentsed ja igasugused edasised kulutused parandavad vaid kuulaja ego. . |
Mida sa üritad siis öelda - mis konkreetseid CD mängijaid sa oled eraldi kuulanud, et see 200€ piir ette tuli - või on see veendumus ka "subjektiivne jama"?
Endal oli näiteks "nimega" ja väga hea väljanägemisega Marantz 7300 (ma hindan suht palju ka visuaalset külge). Mängija oli helis selline ilustav ja pehme ... võis tundide kaupa kuulata suvalist muusikat. Detailsus oli hea, lavapilt hägune. Enne seda oli Denon 1450 - selline korralik aparaat kõike oli aga ... tahtsin rohkem.
Siis kuulasin Nacamichi CDP 2 vist - natuke parema detailsusega kui Marantz aga suht sama. Peaaegu oleks ostnud "koleda" asja kodumasinate tootjalt - Kenwood 7090 - kõik oli olemas - kuigi polnud "tegijat" firmamärki, ega bling välimust. Paraku müüja loobus tehingust. Siis leidsin CA Azur 640 V2 mängija - dünaamika natuke väiksem kui Kenwoodil kuid puudus väsitav x tegur, mis kenwoodil, pikemaajaliselt kuulates esines. CA on detailne, lavapilt hea, instrumendid eristatavad. Õhulisusest ja 3D ei oska pajatada - pole veel sinnamaani jõudnud.
Kas ma teeks AxB klõpsutamise korral nendel kõigil vahet - ilmselt ei teeks. Samas ma olen siiski 100% veendunud, et ma ostsin ja valisin asju kõrvadega, mitte hinnalipikuid vaadates. Muinasjutus elamine? Võibolla kuid see on väga reaalsuslähedane ja olen nõus selle eest vabatahtlikult raha välja käima.
|
   |
62 |
|
tagasi üles |
|
 |
ihvike
HV Guru
|
19.08.2011 14:29:50
|
|
|
marcor1, Kui sa AxB klõpsutamise korral vahet ei teeks, siis mille järgi täpsemalt sa vahet teed? Heli see siis ju olla ei saa, vaatamata sellele, et sa heliomadustest ostuotsuse põhjendusena räägid. Kui sa vihjad sellele, et pikemal kuulamisel saab paremini erinevustest aru, siis see on testidega ümber lükatud. Kui erinevus on, siis saab sellest kõige paremini aru just n-ö AxB klõpsutamise korral. Kuulmismälu on lühike ja ebausaldusväärne.
Proovige näiteks seda testi teha - http://www.jakemandell.com/tonedeaf/
See on tüütult pikk ja tüütult halva kvaliteediga, kuid igati huvitav näitamaks, et kui erinevused ei ole väga suured, kipub isegi paarisekundise vahega ära ununema, mida kuuldud sai. Ise sain selle testi tulemuseks 83,3%. Päris OK kõrvad, ma leian, erinevalt paljudest siinsetest arvamustest, et pean kontrollima minema, kas mul ikka kuulmine korras on.
|
|
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
Traf
Kreisi kasutaja
|
19.08.2011 16:08:54
|
|
|
...
Onboardi ja helikaardi (on mul selleks küll USB DAC) erinevuse kuulen ma ära, ka pimetestis. Seega on upgrade seda hinda väärt. Kas seda saab sama öelda nende CD-mängijate kohta? Seda pointi ma ju üritangi edasi anda. Rohkem objektiivseid teste ja vähem subjektiivset jama. /-/ Onboard on jah jama, aga hinnaklassis üles liikudes jõuame mingil hetkel sinna, kus DAC ja võimendi on kuulaja jaoks transparentsed ja igasugused edasised kulutused parandavad vaid kuulaja ego. . |
Mida sa üritad siis öelda - mis konkreetseid CD mängijaid sa oled eraldi kuulanud, et see 200€ piir ette tuli - või on see veendumus ka "subjektiivne jama"?
|
Ma üritan öelda, et minu jaoks oli upgrade (onboard -> USB DAC) seda väärt, sest ma suudan neid kahte objektiivselt eristada. Kas seda saab sama öelda nende CD-mängijate kohta, st, kas need 2000€ > 200€ vennad oskavad reaalselt vahet teha neil?
Endal oli näiteks "nimega" ja väga hea väljanägemisega Marantz 7300 (ma hindan suht palju ka visuaalset külge). Mängija oli helis selline ilustav ja pehme ... võis tundide kaupa kuulata suvalist muusikat. Detailsus oli hea, lavapilt hägune. Enne seda oli Denon 1450 - selline korralik aparaat kõike oli aga ... tahtsin rohkem.
Siis kuulasin Nacamichi CDP 2 vist - natuke parema detailsusega kui Marantz aga suht sama. Peaaegu oleks ostnud "koleda" asja kodumasinate tootjalt - Kenwood 7090 - kõik oli olemas - kuigi polnud "tegijat" firmamärki, ega bling välimust. Paraku müüja loobus tehingust. Siis leidsin CA Azur 640 V2 mängija - dünaamika natuke väiksem kui Kenwoodil kuid puudus väsitav x tegur, mis kenwoodil, pikemaajaliselt kuulates esines. CA on detailne, lavapilt hea, instrumendid eristatavad. Õhulisusest ja 3D ei oska pajatada - pole veel sinnamaani jõudnud.
Kas ma teeks AxB klõpsutamise korral nendel kõigil vahet - ilmselt ei teeks. Samas ma olen siiski 100% veendunud, et ma ostsin ja valisin asju kõrvadega, mitte hinnalipikuid vaadates. Muinasjutus elamine? Võibolla kuid see on väga reaalsuslähedane ja olen nõus selle eest vabatahtlikult raha välja käima.
|
ilustav, pehme, õhuline, 3D - mida need väljendid tähendavad kõik? Ma väidan, et minu klappidest tulev muusika meenutab kapsasuppi juulikuu õhtul, aga keda ja kuidas see aitab? Ilustav ja pehme ei tähenda ju midagi muud kui, et algset materjali on moonutatud. Selles suhtes jah on 29€ neutraalne DVD-mängija vaat et paremgi. Ning eks subjektiivset maitset ei tohi maha teha aga mulle jäi mulje, et me siin püüdleme võimalikult täpse taasesituse suunas.
|
|
   |
48 |
|
tagasi üles |
|
 |
marcor1
HV veteran

|
19.08.2011 16:19:16
|
|
|
Marcor1: "mis konkreetseid CD mängijaid sa oled eraldi kuulanud, et see 200€ piir ette tuli "
Traf: "...minu klappidest tulev muusika meenutab kapsasuppi juulikuu õhtul..."
...ammendav vastus.
|
   |
62 |
|
tagasi üles |
|
 |
WAV
HV veteran
|
19.08.2011 16:24:57
|
|
|
ilustav, pehme, õhuline, 3D - mida need väljendid tähendavad kõik? |
Minu jaoks (ei pruugi olla sama arvamus mis nende sõnade kasutajal siin eespool) on:
- Ilustav tähenduses heli "ilusamaks tegema", kõrgeid ja madalaid kunstlikult rõhutama, särasid ja kajasid lisama. Seega heli töötlema ehk moonutama (negatiivne kategooria)... Odavate 5.1 süsteemide ja tavakasutaja käitumise näide.
- Pehme tähenduses silutud, ühetasasemaks ja tümamaks tehtud, mahedamaks tehtud, üksikute nootide vahelist eristuvust kokku sulandatud, põhimõtteliselt nagu eelmise vastand ehk siis töötlus teise suunda moonutades (negatiivne kategooria)... Paljude audiofiilkategooria kõlarite näide, need just lisavad helile omapoolseid tonaalseid värvinguid ja sedasamust pehmust.
- Õhuline ehk nootide ja instrumentide täpsem ja detailsem eristuvus, kompresseerimata helidünaamika (positiivne kategooria)... Näiteks monitorkõlarite ja muu korraliku stuudiotehnika omadus.
- 3D ehk subjektiivne ruumilisuse efekt. Seda võib mõelda nii stereobaasi faasinihete abil moonutamise kohta ja lisakanalite sünteesimise kohta, kuid teisalt ka väga hea laia dünaamikaga salvestuse kohta (seega võib olla negatiivne kui ka positiivne kategooria).
|
|
Kommentaarid: 7 loe/lisa |
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
Traf
Kreisi kasutaja
|
19.08.2011 16:33:01
|
|
|
Marcor1: "mis konkreetseid CD mängijaid sa oled eraldi kuulanud, et see 200€ piir ette tuli "
Traf: "...minu klappidest tulev muusika meenutab kapsasuppi juulikuu õhtul..."
...ammendav vastus.  |
Sellise demagoogia peale ei oska nagu öeldagi midagi.
|
|
   |
48 |
|
tagasi üles |
|
 |
marcor1
HV veteran

|
19.08.2011 16:46:19
|
|
|
Mina tegin otsinguid 400...700€ CDP seas ja tegin vahet. Kallimaid ei kuulanud sest polnud finantse ega piisavalt häid kõlareid.
Kas Traf on võrrelnud 200...2000€ vahemikus mängijaid või pole? Viite põhjal, et neil pole vahet helis viitab, et ilmselt on - seega küsisingi mis mängijad olid ... a vastust ei tulnud. Kes demagoogitseb?
|
   |
62 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|