praegune kellaaeg 03.07.2026 20:01:01
|
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| autor |
|
Traf
Kreisi kasutaja
|
09.08.2011 15:00:39
|
|
|
| vladimir kirjutas: |
| Nüüd möistate, miks 2000€ kölaripaaris on heal juhul vaid 200€ eest valjukaid? |
Aga vot seda ei mõista, kuidas 640€ kõlaripaarist saab kolme aastaga 2000€ kõlaripaar, või 3100€ kõlaripaar.
Kasti arvutamine ja valjukate valik on ju ühekordne tegevus. Kui juba R&D tehtud, siis edasised reaalsed kulud lähevad materjalidele ja kokkupanemisele. Lisaks veel õhku juurde, et kasumit teenida. Kuna ei materjalide ega tööjõu kulud pole 3 aasta jooksul eriliselt kasvanud, siis ei jäägi ju muud üle, kui nentida, et ainult õhku on rohkem selles lõpphinnas. Ja päris korralikult kohe.
|
|
| Kommentaarid: 49 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
48 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Chime
Kreisi kasutaja

|
09.08.2011 15:08:28
|
|
|
[quote="Traf"]
| Nüüd möistate, miks 2000€ kölaripaaris on heal juhul vaid 200€ eest valjukaid? |
Aga vot seda ei mõista, kuidas 640€ kõlaripaarist saab kolme aastaga 2000€ kõlaripaar, või 3100€ kõlaripaar.
Järelikult neid ostetakse selle raha eest. Enam ei tunne Audes ka kohustust siinsele turule odavamat hinda teha, siinne läbimüük on kaduvväike koguturuga võrreldes. Rumal oleks ju jätta raha maha vedelema?
Ja DIY entusiastidele - pole kahtlustki, et te tegelete huvitava hobiga, aga enda ilmavaadet peale suruma hakata... Varsti öeldakse, et loll, miks sul pole lehma vannitoas ja ostad poest piima
Endiselt kordan üht mõttehakatist - võttes kõlariprojekti ette, kas te siis teate, et seal tuleb täpipealt selline heli, nagu ette kujutate ja soovite? Raske uskuda. Endal käinud mõne aasta jooksul kümmekond erinevat kõlaripaari käest läbi ja tasapisi hakkab mingi ülevaade tekkima. Kas peaksin selle nimel põlve otsas kõik need paarid kokku laduma?
|
|
| Kommentaarid: 141 loe/lisa |
   |
128 |
|
| tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
09.08.2011 15:19:41
|
|
|
| vladimir, mida sa ütled kaheribalise süsteemi kohta, kus bassikas on 20VT-1-8 8Ω ja kõrgsagedus on 3GD-2 16 Ω ning filter oli vaid kõrgsagedus ahelas?
|
|
| tagasi üles |
|
 |
vladimir
HV kasutaja

|
09.08.2011 15:27:44
|
|
|
Audesega oli see keiss, et siiamaani olid Eesti turul asjade jaehind pömst sama, mis hulgihind teiste riikide maaletoojatele. See tingis aga fenomeni, kus Euroopas ja eriti Venemaal käisid inimesed audiosalongides Audese kölareid kuulamas, ja seejärel tuldi Eestisse neid ostma. Selline olukord edasimüüjatele muidugi ei meeldinud ja sunniti Audest hinnapoliitikat ühtlustama. Mis tähendab nüüd seda, et koduturul on Audesega pupu. Vanade hindade juures pörmustas Audes köik sama hinnaga olnud välismaa konkurendid, kaks korda körgemas hinnaklassis aga seis enam nii selge pole. See, kes enne ostis 400€ Audese kölarid, ostab nüüd samuti 400€ kölarid, aga mitte Audeselt, vaid Yamahalt, Magnatilt, Hecolt või muult, julgen öelda, keskpäraselt tootjalt.
Selgituseks veel, et seda laadi tehnika puhul pole haruldane, kui hind maaletoojale on 33...50% tootja soovituslikust jaehinnast väiksem, esimene edasimüüja saab 15...25% jaehinnast odavamalt jne. Kui aga maaletooja tegeleb ka jaemüügiga, peab ta siiski lähtuma MSRP-st oma jaehinna kujundamisel, muidu tulevad kohe süüdistused turu solkimise kohta. Kuid sellisel juhul tehakse küsimise peale ka silmagi pilgutamata 25...30% alet.
|
|
| Kommentaarid: 8 loe/lisa |
   |
1 :: |
7 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ihvike
HV Guru
|
09.08.2011 20:31:34
|
|
|
DIY projektid on erinevalt kommertskõlaritest n-ö läbinähtava ehitusega. See on väga suur erinevus võrreldes kallite (a-la Maestro 155) poekõlaritega, mille kohta sa võid ju arvata küll, et sinna on meeletu know-how ja teadus sisse laotud, kuid mis tegelikult on aga paratamatult kulude optimeerimine kasumi nimel ja kurat teab kuidas suvaliselt kokku klopsitud. Vahet pole tegelikult, kuidas heli on, peaasi, et müügimees hea on. Ja see on täiesti vaieldamatult selline fundamentaalne erinevus, mida ei saa kuidagi ära unustada.
Pealegi, mis pagana universaalsed filtrid? Korralikel kit-idel on õiged filtrid-skeemid, mitte midagi universaalset. Ja kui mingi kit on populaarseks osutunud, on selge, et see on reaalselt ka hea, kuna iseehitajad ei ole enamasti sellised "ajakirjas kirjutas, et on hea" puupead.
Kusjuures, selles ma julgen ka kahelda, et Audes on kunagi kõiki välismaa tootjaid "omanud". Niipalju, kui mina neid Audese kõlareid kuulanud olen (päris kallima otsa omasid pole kahjuks ette sattunud), on nad kõik "läbi põrandakaltsu" heliga. Mitte väga erinev vanast "heast" Estonia 35AC helist.
|
|
| Kommentaarid: 12 loe/lisa |
   |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
WAV
HV veteran
|
09.08.2011 21:03:53
|
|
|
Audesega oli see keiss, et siiamaani olid Eesti turul asjade jaehind pömst sama, mis hulgihind teiste riikide maaletoojatele. See tingis aga fenomeni, kus Euroopas ja eriti Venemaal käisid inimesed audiosalongides Audese kölareid kuulamas, ja seejärel tuldi Eestisse neid ostma. Selline olukord edasimüüjatele muidugi ei meeldinud ja sunniti Audest hinnapoliitikat ühtlustama. Mis tähendab nüüd seda, et koduturul on Audesega pupu.
[...]
Kuid sellisel juhul tehakse küsimise peale ka silmagi pilgutamata 25...30% alet. |
Kui neid mõtteid kokku panna, siis siit saaks ju põhimõtteliselt lahenduse, et kui oled kohalik ostja Eestist (oskad siin kohalikus poes eesti keeles allahindlust kaubelda), siis antaks endiselt hulgihinnaga kätte?
Muidugi saab ka niimoodi hea tahtmise korral mujale edasisahkerdamist teha, kuid see pole enam nii lihtne ja pole ka otseselt kusagil välja näha (hinnakirjades).
|
|
| Kommentaarid: 7 loe/lisa |
   |
7 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Noname
HV Guru

|
10.08.2011 13:58:54
|
|
|
Ma jagan arvamust, et isetehtud hästitehtud ja vahest paremad kui poest ostes, aga kõigi jaoks ei ole see võimalik, ega mõistlik. Audese kõlareid pole ise kunagi ühtegi kuulnud, ei usu, et halvemad on kui teiste välismaiste tegijate omad.
_________________ "Olukord on sitt, aga see on meie tuleviku väetis." - Lennart Meri
"Edu on kehv õpetaja. See ahvatleb tarku inimesi mõtlema, et nad ei saagi kaotada" - B. Gates |
|
| Kommentaarid: 372 loe/lisa |
   |
3 :: |
321 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Taavi©
Piiratud kasutaja

|
17.08.2011 00:29:08
|
|
|
Selle välismaa poelingi panin ma sellepärast, et mujalt ei ole võimalik hinnakirja/täpsemat speci koos näha, muidu audeselt saab maestro 155 kõlarid ~1000€ eest, sain ise ~sama hinnaga.
See jutt, et 640€ nad maksid on suht jabur, pole kunagi nad maksnud sellist hinda uuest peast, audesest öeldi mulle kui hinnapäringut tegin (millele alles mõned päevad tagasi vastuse sain), et pakuvad mulle hinda mis on neil olnud nende tootmise alustamisest saati.
Mis puutub sellesse, elementidesse ja nende väärtusesse, siis audes on ju mega tagasihoidlik, elemente peaks olema nendes kõlarites kokku ~300€ eest (audes low, peerless mid ja audes high) jääb ~2/3 hinnast kastile, mis pole ju üldse paha diil, kui endal võimalus puudub siis keegi teine sulle ka sellise raha eest teeb, võibolla teeb ka aga eks jebimist on ka palju + filtrid jms.
Kokkuvõttes ikka tegemist on asjaga, minusilmis see ei tasu ära.
Tulles tagasi selle juurde, mis elemente kasutavad tootjad, siis on silma jäänud paljud tipptaseme tootjad kellel on kallites (3-5k€) kastides vb 600€ eest elemente, mis seal siis imelikku on, peaks müüma neid koos kastidega 400ja eest ?
Nagu ka mõni post tagasi üks härra rääkis, siis pole see kõik must ja valge, teed midagi valmis ja siis arvad, et kõik on hea, vaja siiski aparatuuri ja tehnikat selleks, kõige selle omamine ja kasutada oskamine tõstabki hinda, õige on ka muidugi see, et kui ükskord juba see tee on tehtud siis on lihtne edasi, aga sealt tulebki probleem, et ise tehes jääb see viimaseks korraks arvatavasti, seega olen endiselt arvamusel, et tuleb odavam osta.
| ihvike kirjutas: |
Kusjuures, selles ma julgen ka kahelda, et Audes on kunagi kõiki välismaa tootjaid "omanud". Niipalju, kui mina neid Audese kõlareid kuulanud olen (päris kallima otsa omasid pole kahjuks ette sattunud), on nad kõik "läbi põrandakaltsu" heliga. Mitte väga erinev vanast "heast" Estonia 35AC helist. |
Einoterehommikust, mul endal vanasti olnud S90, 35AC koos vanemate ja uuemate aja võimudega ja nendega võrrelda on natukene naljakas.
Ei maksa ka kõrvale jätta ruumi akustikat, kui see on paigast ära siis pole ka kallist kõlarist abi, kõlab samamoodi nagu iga teine.
Kokkuvõtteks:
Mina olen oma kõrvaga kuulnud tõsiseid HIGH-END asju, mille kogumaksumus ulatub ~40k € (kõlarid kaabel võim) ka odavamaid 1k € süsteeme ning igasugu muud.
Need kes pole kuulnud võin öelda, et sealt mingit kulda välja ei pritsi, heli on väga hea, aga sealt tuleb mängu see palju ja mille eest sa maksma oled nõus.
Mina ei ole nõus panema helitehnika peale ala miljon krooni isegi kui mul see raha üleliigne oleks, nii lihtne see ongi.
Täiesti tasemel helisüsteemi saab 1000€ eest, korrutada see arv 5ga võin suht kindlalt öelda, et helis midagi meeletult ei muutu, pigem pisidetailid, minu arvamus, keegi ei pea sellega nõus olema.
_________________ Inflatsioon on maksustamine ilma seadusandluseta |
|
| Kommentaarid: 377 loe/lisa |
   |
6 :: |
328 |
|
| tagasi üles |
|
 |
mirko27
HV veteran

|
17.08.2011 00:42:30
|
|
|
| Maldur kirjutas: |
Audes 155 ei ole mingi imekõlar, kes ikka saab filtreid arvutatud võib isegi samade valjuhääldite ja paksema MDFi korral saavutada ise tehes originaalist parema tulemuse mõistliku hinna eest.
Miks ise tegemist ei peeta tõsiseltvõetavaks asjaks?
Need kellel on raha mida helitehnika alla panna reeglina ei ole insenerimõtlemisega (muidugi erandeid leidub), nende aeg kulub raha tekitamisele ja sinna ei mahu isetegemine juba seetõttu ära. Siia lisanduvad veel mõned foobiad, nimelt nüri kõige välismaise pooldamine, teiseks usaldamatus kõige isetehtu (ka omamaise) suhtes, kolmandaks mure selle tõttu mida teised arvavad, neljandaks ülbus nende suhtes kes siiski teevad midagi ise - heh mingid rotid, neil pole raha et midagi osta jne. Kuna eelnevast tulenevalt ei tehta ise kodus mitte midagi siis puuduvad ka vahendid ning kuidas sa freesid MDFi kui garaazi põrand peab olema kogu aeg nii puhas nagu tite <b>piix</b>.
Kurb, aga sinna ei ole midagi parata.
Soomlasi peetakse kõvadeks DIY kõlarite tegijateks... Tegelikult on neil tõsiseid isetegijaid üsna vähe, väga valdav enamik on just sellised hifitalo.fi komplektide koostajad. Ka Audes pakkus kunagi ise koostamiseks kitte kuid huvi puudumise tõttu seda enam ei tehta. Sest meist pole isegi kruvitsa kasutajaid... |
Minu arvates paned sa siinkohal küll tõsiselt mööda. Mina ei hakanud ise tegema, mitte seepärast, et ma koduseid meistrimehi rottideks peaks. Vastupidi, ma tundsin, et hea tulemuse saavutamiseks ei piisa lihtsalt mõtte pähevõtmisest, et nendel, kes seda üldiselt hästi teevad on selle oskuse omandamiseks ka kõvasti vaeva nähtud.
Rääkimata sellest, et korralik viimistlus eeldab ka korralikke töövahendeid, sealjuures ka kohta, kus seda tööd teha.
|
|
   |
11 |
|
| tagasi üles |
|
 |
WAV
HV veteran
|
17.08.2011 01:21:56
|
|
|
| Taavi© kirjutas: |
Mina olen oma kõrvaga kuulnud tõsiseid HIGH-END asju, mille kogumaksumus ulatub ~40k € (kõlarid kaabel võim) ka odavamaid 1k € süsteeme ning igasugu muud.
Need kes pole kuulnud võin öelda, et sealt mingit kulda välja ei pritsi, heli on väga hea, aga sealt tuleb mängu see palju ja mille eest sa maksma oled nõus.
Mina ei ole nõus panema helitehnika peale ala miljon krooni isegi kui mul see raha üleliigne oleks, nii lihtne see ongi.
Täiesti tasemel helisüsteemi saab 1000€ eest, korrutada see arv 5ga võin suht kindlalt öelda, et helis midagi meeletult ei muutu, pigem pisidetailid, minu arvamus, keegi ei pea sellega nõus olema. |
Põhimõtteliselt õige arvamus. Nimelt asi jääb alati enne pidama heliallika kvaliteedi taha. Lihtsalt pole kusagilt võtta suuremas valikus salvestusi, mis oleks sisse mängitud, miksitud ja masterdatud ka vastava tipptasemega kvaliteeti silmas pidades (isegi 24bit/192kHz ei näita seda, et heli ka ikka tegelikult kvaliteetselt hõlmatud oleks). Tipptasemel kuulamisaparatuuri hankijad tavaliselt unustavadki selle aspekti, arvates justnagu ühest kindlast salvestusest saab järjest kallima aparatuuriga järjest paremat ja puhtamat heli välja võluda...
Helisalvestusstuudiote aparatuuri kvaliteet vastab umbes 500€ kuulamistehnika kvaliteedile, sageli veelgi madalamal 200-300€ tasemel.
|
|
   |
7 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Maldur
HV veteran
|
17.08.2011 02:02:15
|
|
|
| mirko27 kirjutas: |
--- ei tehta ise kodus mitte midagi siis puuduvad ka vahendid ning kuidas sa freesid MDFi kui garaazi põrand peab olema kogu aeg nii puhas nagu tite <b>piix</b>.
|
Minu arvates paned sa siinkohal küll tõsiselt mööda. ---
Rääkimata sellest, et korralik viimistlus eeldab ka korralikke töövahendeid, sealjuures ka kohta, kus seda tööd teha. |
Minu eelnev jutt oli siiski üldistus, ometigi osaliselt kehtib ka sinu puhul. Kas läks tõsiselt pihta...
Igasugune DIY on hobi. Tihti on see kallim kui "sarnase" asja poest ostmine. Tihti tehakse näiteks kõlareid mitu paari ja erinevaid. Sest see on hobi, mitte vajadus hakkama saada elus ühe paariga. See on ka eneseharimine, arusaadavalt ei hakka sellega igaüks tegelema. Ei peagi.
Consumer taseme tootjatel näeb tõsiselt vaeva põhiliselt vaid marketingiosakond, mitte niivõrd R&D. Sest tooted on klassikalised, valemid saadaval igas arukas käsiraamatus või normaalsel veebisaidil. Audese tegemiseks pole vaja mingeid erioskusi, erinevalt näiteks Estelonide tegemisest. Jah, vahendeid küll, seda enam mida rohkem kuulatakse silmadega. See on individuaalne. Mõni lepib OSB mustriga ja mõni 7x klaverilakiga. Igaüks ise teab palju ja kuhu panustab.
Kas see kõik aga üldist mentaliteeti kuidagi mõjutab, tont seda teab.
|
|
| Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
4 |
|
| tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
17.08.2011 02:11:46
|
|
|
| tsitaat: |
seega olen endiselt arvamusel, et tuleb odavam osta.
|
Ehh. Elusees ei jaksaks ma osta poest valmiskujul, neid kaheribalisi kõlareid, mida ise olen endale valmistanud.... ja kas võin kindel olla, et veel kehvemaid ei saa.
Keegi helistuudio ligidalt, vastas siin mulle nii:
to olavsu1 (pilt19/20), 09.08.2011 22:00
See on ER teine stuudio, kus on võimalik kuulata muusikat erinevate kõlaritega, seal pole näha, aga on ka tavaline "sang" olemas. See kõik selleks, et heliteos kostaks nagu mõeldud nii kallil, kui odaval seadmel. Vanad suured Genelec-d on vanast ajast jäänud, aga nende heliga on reźissöör harjunud ja oskab nendega kuulata. Lisaks on seal KH O300 baasil 5.1 kuulamine (subbariks O870) lisainfoks: http://www.neumann-kh-line.com/neumann-kh/home_en.nsf
Ja muidugi valgete väljukatega Yamaha-d, mis on nn "default" kõlarid igas popmuusikaga tegelevas stuudios. Koleda häälega, aga annavad head aimu, kuidas muusika nö tavalisel "kodustereol" kostma peaks. |
Kui Yamaha kõllidest sedasi arvatakse, et teevad koledat heli, siis ei julge usaldada ühtegi poe kõlarit. Ja peaks enda omadki ülemõõtma... Vähemalt KBOX3197 plaadid kõlasid küll nauditavalt. Eelmiste Maxxtro kõllidega pidasin Youtube heli väga heaks, nüüd enam mitte.
Näitan siis enda saavutusi:
Spoiler 
Kõlar:
esimene filter:
praegusest filtrist olen ma juba kirjutanud.
Nüüd ma saan jälle pedantide käest mööda kaela, kuidas ma julgen selliseid ronte näidata...... Ise olen küll tulemusega väga rahul
Kuid jah, poleks koolis ligi saanud SCHEPPACH TS 2500C saepingile, poleks lõikepinnad nii sirged ja siledad....
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Taavi©
Piiratud kasutaja

|
17.08.2011 08:48:10
|
|
|
olavsu1, http://hifi.ee/html/minimalkolar.html näed siin ka imekõlarite ehitaja ütleb: "Kaks võimalust kas meeldib või vihkad Ükskõikseks jätta ei saa" seega eks inimesel heli osas oma eelistused, maha teha kellegi maitset on väär.
|
   |
328 |
|
| tagasi üles |
|
 |
marcor1
HV veteran

|
17.08.2011 08:59:41
|
|
|
| WAV kirjutas: |
....
Helisalvestusstuudiote aparatuuri kvaliteet vastab umbes 500€ kuulamistehnika kvaliteedile, sageli veelgi madalamal 200-300€ tasemel. |
nii hull vast asi pole - võttes arvesse enda kuulamiskogemusi ja letihindu siis pigem vast ~2500? (~1300 kõlarid, 1200CD+Võim)
_________________ War. War never changes.
Malkavian: [to a stop sign] No, you stop! |
|
| Kommentaarid: 70 loe/lisa |
   |
64 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Maldur
HV veteran
|
17.08.2011 10:17:17
|
|
|
| marcor1 kirjutas: |
....
Helisalvestusstuudiote aparatuuri kvaliteet vastab umbes 500€ kuulamistehnika kvaliteedile, sageli veelgi madalamal 200-300€ tasemel. |
nii hull vast asi pole - võttes arvesse enda kuulamiskogemusi ja letihindu siis pigem vast ~2500? (~1300 kõlarid, 1200CD+Võim) |
Nõustuksin uskuma et WAV pidas silmas hinnataset 200-500€ per seade, mitte per komplekt.
|
|
   |
4 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ihvike
HV Guru
|
17.08.2011 12:26:16
|
|
|
| Üks O300 maksab juba 1800€. See 500€ jutt on igas variandis täiesti võssa.
|
|
   |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
vladimir
HV kasutaja

|
17.08.2011 16:02:37
|
|
|
Hifi poest saad 1000€ eest ühe OK riiulikölaripaari. või OK vöimendi. või OK CD-mängija. Mitte köike korraga. Tean, sest on iga päev vöimalus kuulata tehnikat 200€ kuni 2000€, alla 500€ vöta üks ja viska teist, midagi head loota pole. Jämedalt 500€ kuni 700€ on juba enam-vähem, 700 kuni 1000 saad asja, mis juba nagu mängib, 1000€ ja üles on juba puhtalt meeldivuse küsimus. Ütleme siis, 1000€ vöim, 1000€ CD-mängija ja 1000€ köllid.
Profitehnika poest saad 500€ eest väga köva stuudio löppvöimu ja 1000€ eest head monitorid. Hea helikaardi saad 150€ ja meediamängijaks PC ca 400€.
Ise tehes saad väga hea ja küllaldase vöimsusvaruga Tripathi kiti koos toiteploki ja korpusega ca 200€ eest, teise väiksema ca 80€ eest, aktiivfiltri ca 100€ eest ja valjukad ca 400€ eest (12...15" papp ja 1,4" kompressioonvaljuka koos ruuporiga). Helikaart ja meedia-PC sama mis ülevalpool.
Köigi kolme valiku puhul saad ühtviisi tasemel saundi, aga esimesel juhul saad kohe ilusad läikivad kastid toreda logoga, teisel juhul väheke robustsema välimusega kastid, mille logo tavainimesele midagi ei ütle (ja "töelises audiofiilis" vöib tekitada üleoleva suhtumise - ikkagi ju ainult lärmi tekitamiseks möeldud profitehnika!) ja kolmandal juhul on asjade välimus täpselt nii, nagu viitsimist on ning firmanimega kui staatusesümboliga kekata ei önnestu, kuna Volt, Eighteen Sound, DBX või B&C tähendab ainult entusiastile/professionaalile midagi.
|
|
   |
7 |
|
| tagasi üles |
|
 |
WAV
HV veteran
|
17.08.2011 16:48:52
|
|
|
| Üks O300 maksab juba 1800€. See 500€ jutt on igas variandis täiesti võssa. |
Saite taas minust valesti aru. Loomulikult stuudiotehnika on kallis, sellel on juba profitehnika hinnakoefitsient juures jne.
Aga mina võrdlesin selle hinnanumbri näitel hoopis stuudiote poolt väljaantavatel CD plaatidel pakutava heli kvaliteeti, mitte selle tegemise tehnika toore raua hinda ja potentsiaali. Kogu küsimus taandub sellele, et muusikakuulaja lihtsalt ei saa kätte sellise kvaliteediga tehtud salvestist (üksikud audiofiilide eritooted väljaarvatud), et enda kalli kuulamisaparatuuri võimalusi nautida. Stuudiote tootmisväljund on tänapäeval orienteeritud ikkagi sangaga kuulaja maitsele, seda heli on enne plaadile panekut niipalju juba ära vägistatud, et üle 200...500€ kuulamisaparatuuri pole mõtet hankida, sellel tulevad ainult täiendavad moonutused ja sisseviidud artefaktid veelgi häirivamalt esile siis. Siin peitub kogu probleemi juur... Paarikümne audiofiilidele miksitud-masterdatud teose pärast ma küll omale tippaparatuuri ei hangiks, no kui kaua ma neid 20 plaati ikka kuulan elu jooksul.
(endal mul on mitmetuhande kogutud plaadi hulgas ainult ehk ca poolsada sellist, mille helikvaliteediga enam-vähem võin rahule jääda - ülejäänud on kõik igaüks isepidi kiivas, kuigi ma ei kuula neid veel kaugeltki mitte tipptehnikaga, kuid samas mida paremat tehnikat kuulamisel kasutan, seda väiksemaks jääb kuulamiskõlbulike plaatide hulk... on mille üle mõelda...)
|
|
   |
7 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ihvike
HV Guru
|
17.08.2011 18:38:35
|
|
|
vladimir, 1000€ ja 200€ CD mängijatel ei ole mingit kuuldavat vahet, kui mõlemad on töökorras. Seega, kes ostab 1000€ CDmängija, teeb seda mingil muul põhjusel kui helikvaliteet.
WAV, üle 200-500€ kuulamisaparatuuri ON mõtet hankida, täpsemalt kõlareid. Üle 200-500€ CD-mängijate või võimendite ostmine on vaieldav, kuid võimendi puhul ehk mingil määral põhjendatud, kui on lihtsalt palju piisava kvaliteediga võimsust vaja. Keegi ei käsi muidugi osta ka seda sangale orienteeritud muusikat. Audiofiilsel tasemel lindistatud muusikat on ropult palju, kui on vaid tahtmist otsida.
|
|
   |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
marcor1
HV veteran

|
17.08.2011 18:55:26
|
|
|
...
Stuudiote tootmisväljund on tänapäeval orienteeritud ikkagi sangaga kuulaja maitsele, seda heli on enne plaadile panekut niipalju juba ära vägistatud, et üle 200...500€ kuulamisaparatuuri pole mõtet hankida, sellel tulevad ainult täiendavad moonutused ja sisseviidud artefaktid veelgi häirivamalt esile siis. Siin peitub kogu probleemi juur... Paarikümne audiofiilidele miksitud-masterdatud teose pärast ma küll omale tippaparatuuri ei hangiks, no kui kaua ma neid 20 plaati ikka kuulan elu jooksul. |
Oleneb mis muusikat kuulata - pungi pärast pole ilmselt Hi-Fid vaja, samas unpluged esitused
link
Antud artikli all olevat tabelist kuulan nii Offspringi / Metallicat kui ka Tom Waitsi / Norah Jonesi.
Ehk tippaparatuuri ei hangiks kuid 2000-3000€ on tipust suht kaugel ja sinnamaani "tasub" minna küll kui huvi on.
|
   |
64 |
|
| tagasi üles |
|
 |
WAV
HV veteran
|
17.08.2011 19:17:18
|
|
|
| Keegi ei käsi muidugi osta ka seda sangale orienteeritud muusikat. Audiofiilsel tasemel lindistatud muusikat on ropult palju, kui on vaid tahtmist otsida. |
Oleneb siis muusikažanrist, mingil määral? Mulle huvipakkuvas muusikas on väljaantud CD/HD vormingute suhe umbes 1000:2 ja lisaks nende 1000 CD hulgast leiab ka siis ca 15 sellist, mille heli on aktsepteeritav ja ei ilmne salvestusprotsessi tahtmatuid/tahtlikke vigu (siis kui kuulata korraliku aparatuuriga).
Aga sedasi ka ikka ei saa, et ma hakkan oma muusikažanri eelistusi muutma lihtsalt selle tõttu, et mingis teises žanris võib-olla leidub rohkem korrektselt salvestatud teoseid.
Üks illustreeriv näide - Pole küll minu eelistatav žanr, kuid ükskord tekkis otsene huvi ise üle kuulata, kas palju jutuks olnud üldtuntud vanadel tegijatel ja enda jutu järgi helikvaliteedi friikidel Neil Young'il ja Steve Earle'l leidub üldse vähegi talutava kvaliteediga salvestisi. Kuulasin üle peaagu kõik mis neilt kätte sain (enamus albumeid) ja tulemus oli veel hullem kui oletasin - heli on valdavalt tuhm, niiöelda mögane-määrdunud, suurte mittelineaarmoonutustega (mõned pillid on isegi hoolimatult klippimisse lastud), tihedama helipildiga palades ei ole üksikud instrumendid enam kõrvaga eristatavad, lisaks veel vaiksemates kohtades täiesti kuuldav (ca -40...45dB) salvestustehnika/kandja mürafoon. Õnnestus kuulata neist ka ühe väljaande nn. audiofiiliversiooni, jah helipilt-tämber oli mõnevõrra erinev, kuid oluliselt selgem-puhtam küll mitte.
Et siinkohal selles nüansis vaidlusega edasi mitte liiga spetsiifiliseks ja teemast kaugele minna, siis pakun välja, et võite panna kuhugi üles näitelugusid (wav või flac formaadis, ilma omapoolse vahepealse töötlemise, mudimise, kompresseerimiseta) ja saata mulle siis lingi. Mina laadin selle alla, kuulan läbi ja omalt poolt saadan vastu loo kvaliteedi subjektiivse kirjeldava hinnangu (lühiretsensiooni). Päris sünteesmuusikat ja laustümistamist ei sooviks hinnata, ikka sellist mida ka laval tavaliste akustiliste või klassikaliste elektriliste pillidega saab mängida).
|
|
   |
7 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ufo56
HV Guru

|
17.08.2011 19:44:21
|
|
|
Räägite siin kõik oma vingetest ideedest/mõtetest ja ma ei tea millest veel aga mis muusikat üldse kuulate ?
   |
67 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ihvike
HV Guru
|
17.08.2011 21:36:22
|
|
|
| Oleneb siis muusikažanrist, mingil määral? Mulle huvipakkuvas muusikas on väljaantud CD/HD vormingute suhe umbes 1000:2... |
Jah, oleneb muusikažanrist, mistõttu ei tasu ikka rääkida, et on üldine reegel, et ei tasu üle 500€ tehnikat osta. Ma kuulan muuhulgas näiteks meelsasti nii džässi kui klassikalist ja halb lindistus on pigem erand.
1000/15 on aga selline suhe, mis paneb mõtlema, et mis žanrit sa siis kuulad? Black metalit või?
Aga enivei, minu arvamus on selline, et kuula või Lady Gagat, mida paremad kõlarid (ja kõlarite-ruumi kooskõla), seda paremini see kõlab. Näiteks vanad geniaalsed džässiplaadid a'la Bitches Brew, mis paratamatult üsna korralikult sahisevad, on siiski väärt kõlareid, mille jaoks mul kahjuks hetkel raha ei ole. Küll aga on mul õnneks väga head kõrvaklapid.
Kui tahad kuulata mõnda head lindistust, siis võid kuulata näiteks sedasama Miles Davise meistriteost, mida ma ülalpool mainisin.
Veel näiteks Dave Holland - Live at Birdland, üks jaapani bänd nimega Ghost, The White Stripes - Elephant (sahiseb jah, aga so what, lint sahisebki), Raveli teosed Montreali sümfooniaorkestri esituses Charles Dutoiti juhatusel, Eesti omadest näiteks Riho Sibul - Poeet külmetab klaasmäel (kuigi see helikeel ei pruugi kõigile meelida, on minu arust tehniline tase perfektne), popmuusikast näiteks Tears for Fears - Seeds of Love, rämedast metalist näiteks Mitochondrion jne jne jne jne. Neid näiteid on lõputult, igast žanrist. Ja tegelikult on muusika ikka kõige tähtsam ja väärib võimalikult originaalilähedast esitust, olenemata sellest, kuivõrd palju suck nuppu see mees puldi taga väänanud on.
EDIT, muuseas, selle vladimiri 15 papi ja kompressioonelemendi jutu peale tuli mul meelde üks dokument:
http://www.upload.ee/files/1586886/Philosophy.pdf.html
See on küll suuresti reklaamtekst, aga kindlasti huvitav lugemine.
3 subwoofrit + 15 pappide ja kompressioonelementidega sisuliselt kontserkõlarid väikeses ruumis kui parim võimalik kompromiss - huvitav teooria vähemalt, kui mitte tõsi.
|
|
   |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
|
| tagasi üles |
|
 |
WAV
HV veteran
|
17.08.2011 22:49:43
|
|
|
| Oleneb siis muusikažanrist, mingil määral? Mulle huvipakkuvas muusikas on väljaantud CD/HD vormingute suhe umbes 1000:2... |
Jah, oleneb muusikažanrist, mistõttu ei tasu ikka rääkida, et on üldine reegel, et ei tasu üle 500€ tehnikat osta. Ma kuulan muuhulgas näiteks meelsasti nii džässi kui klassikalist ja halb lindistus on pigem erand.
1000/15 on aga selline suhe, mis paneb mõtlema, et mis žanrit sa siis kuulad? Black metalit või? |
Metalmuusikast on minu maitse ikka päris kaugel. Folk, jazz, blues, world, traditional, newage... Pooletuhande indie-pisifirma ja artistide endi väljaanded peamiselt. Igast aastakümnest on enamvähem samasugune hulk materjali, alates aastast ca.1920. Loomulikult vaatan ma salvestuse kvaliteedile siis ka vastavalt läbi aastakümne prisma, ei kipugi hakkama otse võrdlema fantastilise Blind Willie Johnson'i 1927.a. salvestuste heli näiteks Wynton Marsalis'e viimaste aastate teostega
|
|
   |
7 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Taavi©
Piiratud kasutaja

|
18.08.2011 12:58:49
|
|
|
Täna lähen võtan endale uue resiiveri ka 3D toega jne: http://www.eu.onkyo.com/en/products/tx-nr609-35517.html
Peale 3d on ka huvitavad asjad läbi võrgu pildi ja heli edastamine, mis minupuhul vägagi oodatud asi
|
   |
328 |
|
| tagasi üles |
|
 |
arva
HV kasutaja

|
|
| Kommentaarid: 17 loe/lisa |
   |
17 |
|
| tagasi üles |
|
 |
vladimir
HV kasutaja

|
18.08.2011 18:08:48
|
|
|
Indimuusika ongi sageli kuskil kellegi elutoas/garaažis koduste vahenditega salvestatud. Pisikeste stuudiotega on see häda, et paraku pole neil niipalju raha, et korraliku akustikaga salvestusruum ehitada.
Ihvike, kui sa ei tee 200€ ja 2000€ CD-mängija analoogväljundil vahet, siis kontrolli küll oma körvad üle Testisime ükspäev CD-mängijaid ja DAC-e ja vahed olid ikka päris suured - isegi suuremad kui vöimendite vahel. 300€ DAC sama kalli CD-mängija digiväljundis oli pömst sama hea kui 2000€ CD-mängija, aga 300€ CD-mängija analoogväljundist küll midagi vapustavalt head ei tulnud. Ning 130€ prosumer helikaardist sai umbes sama hea heli kätte kui 2000€ CD-mängijast - aga arvuti on siiski üpris ketserlik muusikakuulamisvahend
|
|
   |
7 |
|
| tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
18.08.2011 18:50:58
|
|
|
Ihvike, kui sa ei tee 200€ ja 2000€ CD-mängija analoogväljundil vahet, siis kontrolli küll oma körvad üle Testisime ükspäev CD-mängijaid ja DAC-e ja vahed olid ikka päris suured - isegi suuremad kui vöimendite vahel.
|
heips, siin või mõnes teises foorumis olen sattunud teemadele kus lahati kallist ja odavat tehnikat. neis tõestati ära, et sageli on kalli ja odava tehnika soolikad ühed ja samad aga kest ja nimi on erinevad, ühel tavaline plastikorpus teisel metalli kullast ja karras ning disainerikese nimi lisatud.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
ihvike
HV Guru
|
18.08.2011 19:52:26
|
|
|
Ihvike, kui sa ei tee 200€ ja 2000€ CD-mängija analoogväljundil vahet, siis kontrolli küll oma körvad üle Testisime ükspäev CD-mängijaid ja DAC-e ja vahed olid ikka päris suured - isegi suuremad kui vöimendite vahel. 300€ DAC sama kalli CD-mängija digiväljundis oli pömst sama hea kui 2000€ CD-mängija, aga 300€ CD-mängija analoogväljundist küll midagi vapustavalt head ei tulnud. Ning 130€ prosumer helikaardist sai umbes sama hea heli kätte kui 2000€ CD-mängijast - aga arvuti on siiski üpris ketserlik muusikakuulamisvahend  |
Testisite või kohvitasite niisama muusika saatel? Kui korrektset pimetesti ei teinud, siis pole mõtet üldse rääkima hakata. Pealegi, kui natuke tähti ka närida, siis pole ma midagi 2000€ CDmängija kohta kirjutanud, kuid vahet pole. 200 ja 2000€ cdmängija vahel ei ole samuti kuuldavat vahet, kui mõlemad teevad seda, mida nad tegema peavad. 2000€ puhul ainult on paratamatult see oht juba suurem, et nad meelega mingit käkki heliga keeravad, mis siis mõnele millegipärast parem võib tunduda.
|
|
   |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
marcor1
HV veteran

|
18.08.2011 19:58:49
|
|
|
Arvuti on ketserlik muusikakuulamisvahend ning Ihvike ei kuule CD mängijate erinevust - võiks nende "faktidega" juba leppida.
|
   |
64 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ihvike
HV Guru
|
18.08.2011 20:03:07
|
|
|
Mina ei kuule jah seda vahet, kuid ma julgen seda täiesti avalikult tunnistada ka. Küll aga oleks tore, kui need, kes "kuulevad" võtaks ka kasvõi ühe korra korraliku testi korraldamise ette, et ükskord ometi aru saaks, mis tegelikult siin maailmas toimub. Muinasjutud on toredad küll, kuid mitte enam siis, kui muinasjuttude abil raha inimestelt välja petetakse.
Et siis asi konteksti panna - ma oman nii 200€ CDmängijat kui ka 130€ "prosumer" helikaarti ja neil ei ole küll mitte mingisugust kuuldavat vahet. Tegelikult - eks ma natuke valetan ka - on kuuldav vahe - nimelt arvuti teeb kahjuks häält. Kõrvaklappidega siiski seda probleemi pole ja nii ma loomulikult kuulasin ka.
|
|
   |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Traf
Kreisi kasutaja
|
18.08.2011 20:40:41
|
|
|
Arvuti on ketserlik muusikakuulamisvahend ning Ihvike ei kuule CD mängijate erinevust - võiks nende "faktidega" juba leppida. |
Siinkohal ei jää muud üle, kui ihvikesega nõustuda.
Mis erinevus on 200€ ja 2000€ CD-mängija vahel? Peale hinna, st. Nagu siin teemas varem selgunud, küsivad helitehnikatootjad oma kauba eest täpselt niipalju, kui selle eest valmis maksma ollakse. Muust maailmast tuntud hinna ja väärtuse suhe ja konkurentsist tulenevad piiratud kasumimarginaalid sellisele nišikaubakategooriale ei kehti. Seega ei ole mõtet üldse rääkida 200€ ja 2000€ CD-mängijatest. Hind ei ütle mitte midagi.
Võiks ju arvata, et mida kallimaks läheb tehnika, seda rohkem esineb skeptilist ja teaduslikku mõtteviisi selle kauba tarbijate seas, paraku on vastupidi. Mehed ostavad siin 500€ kaableid ja kuulavad 2000€ CD-mängijaid, aga kui jutt läheb pimetestile, siis naerdakse välja, justkui ohust oma kuldkõrvade ja hõbekaablitega täidetud ilusale maailmapildile. Oleks ka ju narr avastada, et kaablid kõlavad täpselt samamoodi ja, et tegelikult sai CD-mängija eest makstud 1800€ liiga palju.
|
|
   |
48 |
|
| tagasi üles |
|
 |
marcor1
HV veteran

|
|
   |
64 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Maldur
HV veteran
|
18.08.2011 21:53:34
|
|
|
Milleks osta 150€ helikaart kui onboard töötab ka kui ta ikka terve on, pealegi hind oleks nagu null? Kui korrasolevad võimendid ei erine oma heli poolest siis miks mõni ei kuula edasi oma Radiotehnika 101 + S30 komplekti? Kas selle asemel 3000.- eek Yamaha ress on ikka mõistlik kulutus?
|
|
   |
4 |
|
| tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
18.08.2011 22:18:23
|
|
|
miks mõni ei kuula edasi oma Radiotehnika 101 + S30 komplekti?
|
kuulaksin kui arvuti poleks selle sisendeid maha tapnud, läbilöögi krõpsatused tulid helisse. võim vajab ainult 100 mV ... 250 mV sisendsignaali aga arvuti heikaardist tuleb kõvasti rohkem.
Üks kalamees on ka, see sööb kaitsmeid ja paugutab lõpptranse läbi. sisendkommutaatori nupud tekitavad genereeriva plärisemise ja kui reageerida ei jõua siis kostab kõllist kõva pauk ja vali urin.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Maldur
HV veteran
|
18.08.2011 22:42:45
|
|
|
| olavsu1 kirjutas: |
miks mõni ei kuula edasi oma Radiotehnika 101 + S30 komplekti?
|
kuulaksin kui arvuti poleks selle sisendeid maha tapnud, läbilöögi krõpsatused tulid helisse. võim vajab ainult 100 mV ... 250 mV sisendsignaali aga arvuti heikaardist tuleb kõvasti rohkem.
Üks kalamees on ka, see sööb kaitsmeid ja paugutab lõpptranse läbi. sisendkommutaatori nupud tekitavad genereeriva plärisemise ja kui reageerida ei jõua siis kostab kõllist kõva pauk ja vali urin. |
Nojah, kuna tunned lausa õigeid termineid ja tehnilisi suuruseid - poleks ju raske koostada kahest takistist sobiv pingejagur sisendisse et asjad sobitada ning paar kondekat saaksid ka lisada et genereerimist vältida...
See selleks.
Kindlasti on siin veel mõni kes teab vastuseid.
|
|
   |
4 |
|
| tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
19.08.2011 00:56:39
|
|
|
| veel parem oleks kui helikaart omaks max 250mV liiniväljundit või võimalust seada mõni pesa selliseks, et ei peaks tegema lisavidinaid
|
|
| tagasi üles |
|
 |
WAV
HV veteran
|
19.08.2011 01:14:48
|
|
|
| Mis erinevus on 200€ ja 2000€ CD-mängija vahel? |
Tegelikult peaks üldse täpsustama, et mida me mõtleme ikkagi CDmängija all. Kas seadeldist, mis suudab CD plaadilt bitijada õigesti (1:1 koopia plaadile pealesalvestatud bitijadast) maha lugeda ja siis sedasi edasi saata (sama asi on sisuliselt igasugune arvuti CD draiv, hinnaklass reeglina 13...20€) või siis sedasama asja lisaks koos DAC'iga/helikaardiga?
Tegelikult määrab ju kogu reaalse kuuldava helikvaliteedi ikkagi DAC ja sellega külgnevad analoogvõimendid (pluss võimalikud müraallikad kaablites jm.). CD mängija ülesanne on lugeda plaadilt bitijada ilma vigadeta maha ja üldjuhul kui plaat pole sitane või tootmiskõverustega, mängija mehaanika pole kulunud ja laser on ergas ning lääts puhas, lisaks mängija enda digikella sagedus paigas ka, siis see väljalugemine ka õnnestub suuremate probleemideta, sõltumata mängija hinnaklassist.
Kui aga räägime siinkohal DAC'idest, siis see pole ju enam otseselt CD mängija teema enam... DAC'i ette võib rakendada misiganes digiallika.
|
|
   |
7 |
|
| tagasi üles |
|
 |
vladimir
HV kasutaja

|
19.08.2011 12:38:24
|
|
|
Tegelikult määrab ju kogu reaalse kuuldava helikvaliteedi ikkagi DAC ja sellega külgnevad analoogvõimendid (pluss võimalikud müraallikad kaablites jm.). CD mängija ülesanne on lugeda plaadilt bitijada ilma vigadeta maha ja üldjuhul kui plaat pole sitane või tootmiskõverustega, mängija mehaanika pole kulunud ja laser on ergas ning lääts puhas, lisaks mängija enda digikella sagedus paigas ka, siis see väljalugemine ka õnnestub suuremate probleemideta, sõltumata mängija hinnaklassist.
Kui aga räägime siinkohal DAC'idest, siis see pole ju enam otseselt CD mängija teema enam... DAC'i ette võib rakendada misiganes digiallika. |
Omast arust nagu sellest rääkisingi, et DAC ja sellele järgnev on erinevad, aga ju siis liiga läbi lillede. Selge on see, et 130€ helikaardi DAC ja sellele järgnev anal. osa on parem kui 200€ CD-mängijal. Sellest 200€ moodustab suur osa firmamärk, displei, juhtimismoodul, täismöödus 43 cm lai korpus ja öhu transport (suurem osa sellest 43 cm laiast korpusest on tühi). Sama ka 2000€ CD-mängija puhul (öhku on ehk vähem, aga korpuses rauda-alumiiniumit ja muidugi firmamärki rohkem), kuid DAC ning anal. osa on töenäoliselt enam-vähem sama, mis 130€ helikaardis ja paremad, kui 200€ mängijas. CD transpordi osa on CD-mängijatel muidugi töenäoliselt samasugune, aga see pole nii kriitiline.
|
|
   |
7 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Traf
Kreisi kasutaja
|
19.08.2011 12:45:58
|
|
|
Milleks osta 150€ helikaart kui onboard töötab ka kui ta ikka terve on, pealegi hind oleks nagu null? Kui korrasolevad võimendid ei erine oma heli poolest siis miks mõni ei kuula edasi oma Radiotehnika 101 + S30 komplekti? Kas selle asemel 3000.- eek Yamaha ress on ikka mõistlik kulutus? |
150€ helikaart kõlab paremini, kui onboard. 200€ CD-mängija kõlab paremini, kui 29€ DVD mängija. Kas aga sellest võib järelduse teha, et lisame hinnale 0 otsa ja asi on 10 korda parem?
Onboardi ja helikaardi (on mul selleks küll USB DAC) erinevuse kuulen ma ära, ka pimetestis. Seega on upgrade seda hinda väärt. Kas seda saab sama öelda nende CD-mängijate kohta? Seda pointi ma ju üritangi edasi anda. Rohkem objektiivseid teste ja vähem subjektiivset jama. See, et paneme ise kaablid 10 korda kallima CD-mängija järele ja siis kuulame, et "oo jaa, on küll parem", see ei ole tõsiseltvõetav. On teist kangemadki kuulajad pimetestis läbi kukkunud. Onboard on jah jama, aga hinnaklassis üles liikudes jõuame mingil hetkel sinna, kus DAC ja võimendi on kuulaja jaoks transparentsed ja igasugused edasised kulutused parandavad vaid kuulaja ego.
Tegelikult peaks üldse täpsustama, et mida me mõtleme ikkagi CDmängija all. Kas seadeldist, mis suudab CD plaadilt bitijada õigesti (1:1 koopia plaadile pealesalvestatud bitijadast) maha lugeda ja siis sedasi edasi saata (sama asi on sisuliselt igasugune arvuti CD draiv, hinnaklass reeglina 13...20€) või siis sedasama asja lisaks koos DAC'iga/helikaardiga?
Kui aga räägime siinkohal DAC'idest, siis see pole ju enam otseselt CD mängija teema enam... DAC'i ette võib rakendada misiganes digiallika. |
No DAC ikka, jah. CD-mängija sai näiteks toodud, kuna eelkõnelejad neid kuulasid ja "võrdlesid".
|
|
   |
48 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ihvike
HV Guru
|
19.08.2011 13:47:46
|
|
|
Ma olen kindel, et see 30€ dvd-mängija on samuti tänapäeval juba piisavalt hea, et tõenäoliselt pimetestis palju-palju kallimatega vahet ei tee, pole siin naerda midagi. Asi on lihtsalt nii, et need odavad standardlahendused on tänapäeval piisava kvaliteediga, et võtta CD formaadist maksimaalne välja. Ja samuti on CDformaat tõestatult n-ö läbipaistev, ehk siis igas kuuldavas aspektis piisavalt hea tehnilise kvaliteediga. Ma ei imestaks, kui selle 30€ DVD-mängija mõõtetulemused oleksid paremad kui mõnel 10-15 aastat vanal tippCDmängijal.
Traf, mis onboard ja mis DAC sul on? Mul on mingi praeguseks juba vananenud ALC658, mille RMAA (sisendina kasutatud EMU0202) on selline. Ma ei ole igatahes muusikat kuulates mingisugust märkimisväärset erinevust EMUga võrreldes (mille RMAA on selline) tuvastanud - ainuke selge erinevus on see, et integreeritul on väljund tiba vaiksem. Kui võimendil nupp kuhugi kella kahe peale keerata, siis sahiseb integreeritud kaart veidi rohkem - kuid sellel pole normaalsel helitugevusel kuulamisega midagi pistmist. Samas aga läpakal on mul küll selline onboard, mis kuuldavalt moonutab, kui master ja wave 100% panna.
olavsu1, mis võim see sul selline on, mis vajab nii madalat nivood? CD n-ö standard (mida küll väga täpselt ei järgita) on 2V RMS. Mu EMU0202 USB annab 2,16V RMS. Kehvemate integreeritutega on pigem see probleem, et annavad liiga vähe ilma suuremate moonutusteta signaali.
|
|
   |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
marcor1
HV veteran

|
19.08.2011 14:10:26
|
|
|
| Traf kirjutas: |
...
Onboardi ja helikaardi (on mul selleks küll USB DAC) erinevuse kuulen ma ära, ka pimetestis. Seega on upgrade seda hinda väärt. Kas seda saab sama öelda nende CD-mängijate kohta? Seda pointi ma ju üritangi edasi anda. Rohkem objektiivseid teste ja vähem subjektiivset jama. /-/ Onboard on jah jama, aga hinnaklassis üles liikudes jõuame mingil hetkel sinna, kus DAC ja võimendi on kuulaja jaoks transparentsed ja igasugused edasised kulutused parandavad vaid kuulaja ego. . |
Mida sa üritad siis öelda - mis konkreetseid CD mängijaid sa oled eraldi kuulanud, et see 200€ piir ette tuli - või on see veendumus ka "subjektiivne jama"?
Endal oli näiteks "nimega" ja väga hea väljanägemisega Marantz 7300 (ma hindan suht palju ka visuaalset külge). Mängija oli helis selline ilustav ja pehme ... võis tundide kaupa kuulata suvalist muusikat. Detailsus oli hea, lavapilt hägune. Enne seda oli Denon 1450 - selline korralik aparaat kõike oli aga ... tahtsin rohkem.
Siis kuulasin Nacamichi CDP 2 vist - natuke parema detailsusega kui Marantz aga suht sama. Peaaegu oleks ostnud "koleda" asja kodumasinate tootjalt - Kenwood 7090 - kõik oli olemas - kuigi polnud "tegijat" firmamärki, ega bling välimust. Paraku müüja loobus tehingust. Siis leidsin CA Azur 640 V2 mängija - dünaamika natuke väiksem kui Kenwoodil kuid puudus väsitav x tegur, mis kenwoodil, pikemaajaliselt kuulates esines. CA on detailne, lavapilt hea, instrumendid eristatavad. Õhulisusest ja 3D ei oska pajatada - pole veel sinnamaani jõudnud.
Kas ma teeks AxB klõpsutamise korral nendel kõigil vahet - ilmselt ei teeks. Samas ma olen siiski 100% veendunud, et ma ostsin ja valisin asju kõrvadega, mitte hinnalipikuid vaadates. Muinasjutus elamine? Võibolla kuid see on väga reaalsuslähedane ja olen nõus selle eest vabatahtlikult raha välja käima.
|
   |
64 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ihvike
HV Guru
|
19.08.2011 14:29:50
|
|
|
marcor1, Kui sa AxB klõpsutamise korral vahet ei teeks, siis mille järgi täpsemalt sa vahet teed? Heli see siis ju olla ei saa, vaatamata sellele, et sa heliomadustest ostuotsuse põhjendusena räägid. Kui sa vihjad sellele, et pikemal kuulamisel saab paremini erinevustest aru, siis see on testidega ümber lükatud. Kui erinevus on, siis saab sellest kõige paremini aru just n-ö AxB klõpsutamise korral. Kuulmismälu on lühike ja ebausaldusväärne.
Proovige näiteks seda testi teha - http://www.jakemandell.com/tonedeaf/
See on tüütult pikk ja tüütult halva kvaliteediga, kuid igati huvitav näitamaks, et kui erinevused ei ole väga suured, kipub isegi paarisekundise vahega ära ununema, mida kuuldud sai. Ise sain selle testi tulemuseks 83,3%. Päris OK kõrvad, ma leian, erinevalt paljudest siinsetest arvamustest, et pean kontrollima minema, kas mul ikka kuulmine korras on.
|
|
   |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Traf
Kreisi kasutaja
|
19.08.2011 16:08:54
|
|
|
...
Onboardi ja helikaardi (on mul selleks küll USB DAC) erinevuse kuulen ma ära, ka pimetestis. Seega on upgrade seda hinda väärt. Kas seda saab sama öelda nende CD-mängijate kohta? Seda pointi ma ju üritangi edasi anda. Rohkem objektiivseid teste ja vähem subjektiivset jama. /-/ Onboard on jah jama, aga hinnaklassis üles liikudes jõuame mingil hetkel sinna, kus DAC ja võimendi on kuulaja jaoks transparentsed ja igasugused edasised kulutused parandavad vaid kuulaja ego. . |
Mida sa üritad siis öelda - mis konkreetseid CD mängijaid sa oled eraldi kuulanud, et see 200€ piir ette tuli - või on see veendumus ka "subjektiivne jama"?
|
Ma üritan öelda, et minu jaoks oli upgrade (onboard -> USB DAC) seda väärt, sest ma suudan neid kahte objektiivselt eristada. Kas seda saab sama öelda nende CD-mängijate kohta, st, kas need 2000€ > 200€ vennad oskavad reaalselt vahet teha neil?
Endal oli näiteks "nimega" ja väga hea väljanägemisega Marantz 7300 (ma hindan suht palju ka visuaalset külge). Mängija oli helis selline ilustav ja pehme ... võis tundide kaupa kuulata suvalist muusikat. Detailsus oli hea, lavapilt hägune. Enne seda oli Denon 1450 - selline korralik aparaat kõike oli aga ... tahtsin rohkem.
Siis kuulasin Nacamichi CDP 2 vist - natuke parema detailsusega kui Marantz aga suht sama. Peaaegu oleks ostnud "koleda" asja kodumasinate tootjalt - Kenwood 7090 - kõik oli olemas - kuigi polnud "tegijat" firmamärki, ega bling välimust. Paraku müüja loobus tehingust. Siis leidsin CA Azur 640 V2 mängija - dünaamika natuke väiksem kui Kenwoodil kuid puudus väsitav x tegur, mis kenwoodil, pikemaajaliselt kuulates esines. CA on detailne, lavapilt hea, instrumendid eristatavad. Õhulisusest ja 3D ei oska pajatada - pole veel sinnamaani jõudnud.
Kas ma teeks AxB klõpsutamise korral nendel kõigil vahet - ilmselt ei teeks. Samas ma olen siiski 100% veendunud, et ma ostsin ja valisin asju kõrvadega, mitte hinnalipikuid vaadates. Muinasjutus elamine? Võibolla kuid see on väga reaalsuslähedane ja olen nõus selle eest vabatahtlikult raha välja käima.
|
ilustav, pehme, õhuline, 3D - mida need väljendid tähendavad kõik? Ma väidan, et minu klappidest tulev muusika meenutab kapsasuppi juulikuu õhtul, aga keda ja kuidas see aitab? Ilustav ja pehme ei tähenda ju midagi muud kui, et algset materjali on moonutatud. Selles suhtes jah on 29€ neutraalne DVD-mängija vaat et paremgi. Ning eks subjektiivset maitset ei tohi maha teha aga mulle jäi mulje, et me siin püüdleme võimalikult täpse taasesituse suunas.
|
|
   |
48 |
|
| tagasi üles |
|
 |
marcor1
HV veteran

|
19.08.2011 16:19:16
|
|
|
Marcor1: "mis konkreetseid CD mängijaid sa oled eraldi kuulanud, et see 200€ piir ette tuli "
Traf: "...minu klappidest tulev muusika meenutab kapsasuppi juulikuu õhtul..."
...ammendav vastus.
|
   |
64 |
|
| tagasi üles |
|
 |
WAV
HV veteran
|
19.08.2011 16:24:57
|
|
|
| ilustav, pehme, õhuline, 3D - mida need väljendid tähendavad kõik? |
Minu jaoks (ei pruugi olla sama arvamus mis nende sõnade kasutajal siin eespool) on:
- Ilustav tähenduses heli "ilusamaks tegema", kõrgeid ja madalaid kunstlikult rõhutama, särasid ja kajasid lisama. Seega heli töötlema ehk moonutama (negatiivne kategooria)... Odavate 5.1 süsteemide ja tavakasutaja käitumise näide.
- Pehme tähenduses silutud, ühetasasemaks ja tümamaks tehtud, mahedamaks tehtud, üksikute nootide vahelist eristuvust kokku sulandatud, põhimõtteliselt nagu eelmise vastand ehk siis töötlus teise suunda moonutades (negatiivne kategooria)... Paljude audiofiilkategooria kõlarite näide, need just lisavad helile omapoolseid tonaalseid värvinguid ja sedasamust pehmust.
- Õhuline ehk nootide ja instrumentide täpsem ja detailsem eristuvus, kompresseerimata helidünaamika (positiivne kategooria)... Näiteks monitorkõlarite ja muu korraliku stuudiotehnika omadus.
- 3D ehk subjektiivne ruumilisuse efekt. Seda võib mõelda nii stereobaasi faasinihete abil moonutamise kohta ja lisakanalite sünteesimise kohta, kuid teisalt ka väga hea laia dünaamikaga salvestuse kohta (seega võib olla negatiivne kui ka positiivne kategooria).
|
|
   |
7 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Traf
Kreisi kasutaja
|
19.08.2011 16:33:01
|
|
|
Marcor1: "mis konkreetseid CD mängijaid sa oled eraldi kuulanud, et see 200€ piir ette tuli "
Traf: "...minu klappidest tulev muusika meenutab kapsasuppi juulikuu õhtul..."
...ammendav vastus.  |
Sellise demagoogia peale ei oska nagu öeldagi midagi.
|
|
   |
48 |
|
| tagasi üles |
|
 |
marcor1
HV veteran

|
19.08.2011 16:46:19
|
|
|
Mina tegin otsinguid 400...700€ CDP seas ja tegin vahet. Kallimaid ei kuulanud sest polnud finantse ega piisavalt häid kõlareid.
Kas Traf on võrrelnud 200...2000€ vahemikus mängijaid või pole? Viite põhjal, et neil pole vahet helis viitab, et ilmselt on - seega küsisingi mis mängijad olid ... a vastust ei tulnud. Kes demagoogitseb?
|
   |
64 |
|
| tagasi üles |
|
 |
|
| lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|