Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Multimeedia- ja helifoorum »  Logitech Z-5500 kõllid, kas ainult mina astun reha peale? märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 11, 12, 13 ... 24, 25, 26  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
ranel
HV Guru

sõnum 06.08.2011 10:37:13 vasta tsitaadiga

pealegi minu jaoks on z5500 puhul väga meeldiv optilise kaabli võimalus. 3-e kaabli asemel 1 icon_smile.gif
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
arm2004
HV Guru
arm2004

sõnum 06.08.2011 10:57:54 vasta tsitaadiga

nõks uurisin ja tuli välja Logi AU ema vs. tütar (Z906) võrdlus:
tsitaat:
Audio performance
Z906 - 500 watts (RMS)
Z5500 - 505 watts (RMS)

Digital Inputs
Z906 - 3
Z5500 - 2

Dolby Digital/DTS decoding
Both - Yes

Satellite Design
Z906 vs Z5500 - the Z906 is a fully enclosed to decrease port noise distortion at high frequencies. Crossover is more stable. Drivers use newer, more rigid baskets for greater reliability under high power situations.

Power Supply
Z906 - Regulated: consistently delivers full power regardless of AC power of material being played. Non collapsing.
Z5500 - Unregulated: output power fluctuates with variations in AC power. Heavy and sustained bass can reduce total power.

Power draw/energy efficiency
Z906 - Less than 400 watts at full power
Z5500 - 800 watts at full power

Subwoofer enclosure
Z906 vs Z5500 - Reduced size by 30% of Z-5500’s subwoofer while still exceeding THX’s rigid standards for performance

Amplifiers
Improvement in Class-D amplifier electronic design reproduces undistorted peaks in the audio signals improving acoustic performance

Standy Power
Z906 - < 1 watt
Z5500 - 39 watts

Shipping weight - Z906 reduced by 29%

Packaging - Z906 reduced by 32%

Allikas: http://www.facebook.com/topic.php?uid=105701849335&topic=18184

väga huvitavad võtted "järglase" turustamiseks - RMS on suurem kui vooluvõrgust võetav särts icon_lol.gif

tundub, et isegi Logi ise ei saa ega taha midagi nii head, kui Z-5500 seda on, toota.
Kommentaarid: 110 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 97
tagasi üles
ranel
HV Guru

sõnum 06.08.2011 11:15:14 vasta tsitaadiga

standby 39W icon_eek.gif
olavsu1
külaline

sõnum 06.08.2011 11:16:57 vasta tsitaadiga

arm2004, võimsuste kohta käiv jutt on alati kaubanduslik bluff. mul olid väidetavalt 100W kõllid. Tegelikult oli Kõllidel 6W võim ja 5W valjuhääldid.
tagasi üles
arm2004
HV Guru
arm2004

sõnum 06.08.2011 12:04:26 vasta tsitaadiga

olavsu1 kirjutas:
arm2004, võimsuste kohta käiv jutt on alati kaubanduslik bluff. mul olid väidetavalt 100W kõllid. Tegelikult oli Kõllidel 6W võim ja 5W valjuhääldid.

valetatakse muidugi, iseasi kuidas proportsioonid on. 300W PMPO kellraadioid nähtud küll icon_lol.gif
Z-5500 satid peaksid 12W reaalselt olema. aga Logi pidavat oma vatte võimu järgi arvestama: 188+4x62+69. bassikas on vist ainus mis suudab võimu täiel määral kasutada (testitud, teeb ikka väga valju häält, ei ole mingi 10-tolline mulaaž). manualijärgne 1kW PMPO ei tohiks probleemiks olla icon_razz.gif
tahtmise korral saaks mõne "helispetsialisti" Microlab-id sattideks panna icon_cool.gif
tagasi üles
Sold OUT
no credit
Sold OUT

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 06.08.2011 12:21:47 vasta tsitaadiga

Ma ka ei mõista siin, tullakse võrrdlema mingit hi-fi süsteemi arvutikõlaritega. Endal nagu paha ei hakka?

Ehitage endale 5000 eurised 5.1 surround süsteemid vineerkastidest ja ma ei tea... kullatud juhtmetega. Mina vaatan torrentzi kaudu ostetud piraatfilmi ruumilise heliga ja olen rahul.

ipredator
HV vaatleja
ipredator

sõnum 06.08.2011 12:29:14 vasta tsitaadiga

Kõlaril kui passiivsel elemendil signaaliahelas ei saa olla üldse mingit võimsust mida määrata ühikuga watt.
On olemas mingi piir millist võimsust ta talub. Ja kui aus olla siis kui lasta 100W helisignaali kodus kasutatavasse kõlarisse siis lendavad nii su kõrvatrummid kui ka kõlarielemendid,
olenemata mis tootja sinna kirjutanud on. 100W helivõimsust arendavad kõva rockkontserdi valjukad. Helirõhk kuskil 140db juures siis. Paras killer kõvadele. 20 ruuduses toas ilmselt lahkuks aknad ka koos raamidega koos selle 100W helivõimsusega.

PMPO kui selline on üldse mõttetu termin, seda pole mitte üheski kasutatavas mõõtsüsteemis olemas. Igal tootjal on oma (lambi)meetod kuidas ta seda määrab.
tagasi üles
arm2004
HV Guru
arm2004

sõnum 06.08.2011 12:53:11 vasta tsitaadiga

ipredator kirjutas:
PMPO kui selline on üldse mõttetu termin, seda pole mitte üheski kasutatavas mõõtsüsteemis olemas. Igal tootjal on oma (lambi)meetod kuidas ta seda määrab.

ma tõlgendan PMPO-d kui laialilendamisnumbrit icon_biggrin.gif kuigi Z-5500'l sekkub enne kilovatti termokontroll või põleb kaitse läbi, võimu kahjustus saab vaid EE tulemusse kirja minna.
tagasi üles
WAV
HV veteran

sõnum 06.08.2011 14:55:06 vasta tsitaadiga

arm2004 kirjutas:
olgem ausad: sa ei tee ühelegi Z-5500 omanikule selgeks, et 1 000 €+ süsteem on sama palju parem, kui ta on kallim! ja et see on alles stepping stone, on lihtsalt jabur icon_eek.gif
teoreetiliselt võib sinusugustele "pöörajatele" (jah, tõmban paralleeli uksetaga käivate usuhulludega!) ka "koerad" kaela ässitada, paned ju teemast sajaga mööda. või oled kunagi Z-5500 omanud ja reha otsa astunud? icon_wink.gif

Sa lähed teise äärmusse, pole minu varasemaid postitusi vist lugenudki... Ma olen hoopis teistmoodi inimene, kelle vastu audiofiilid tegelikult vimma peavad!
Mina kasutan 300€ kõlareid (sisaldab ka kogu võimendit), kallimaid polegi minu teooria järgi vaja, lihtsalt nad peavad olema õigesti konstrueeritud.
Seega siinse teema raames on vaidlus igati korrektne. Suhteliselt sarnases hinnaklassis võib saada väga erinevad tulemused. Logitech on kahjuks üks kõige rohkem mööda lahendusi.
Mis puutub tegelikku audiofiilide tehnikasse, siis mina seda siin ja mujalgi foorumites pidevalt hoopis tögan kergelt. Nende põhimõtted ja veendumused on ikka väga mööda. Selles mõttes olen sinuga igati nõus, see ongi nagu usulahk juba.
Kommentaarid: 7 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 7
tagasi üles
olavsu1
külaline

sõnum 06.08.2011 18:34:39 vasta tsitaadiga

WAV kirjutas:

lihtsalt nad peavad olema õigesti konstrueeritud.

Jah, kasti sisemõõdud peavad õiged olema. Vastavalt kasutatavale bassi valjuhääldile.

ise olen kastide arvutamisel lähtunud sellest raamatust. Kuid mõned leiavad, et selle raamatu tarkus ei kõlba kuskile.

tahaks jõuda selleni, et põlveotsas valmid stuudiomonitor.
tagasi üles
tiit62
HV kasutaja
tiit62

sõnum 08.08.2011 16:14:25 vasta tsitaadiga

kui on piisavalt vaba aega et jeblada omale sama raha eest heli komplekt siis tuult tiibadesse, minu korteris on täesti piisav z5500 komplekt ja rahuldab mind ka korralikult ja need kes siin nutulaulu üles tõmbavad et kõlarid on jamad siis palun väga otsige aga rõõmsalt teine foorum kus saate riistapiikuse võistlust pidada oma ülihea helitehnika üle. selge on see et alati saab paremaid asju tahta ja omada kui selleks vajadus. siiski leian et arvutikõlaritest on z5500 üks parimaid eriti veel arvestades et tegu on 10 aastat vana komplektiga, kui see toode esimest korda müüki tuli oli selle komplekti hind 12000+ eeki, ise soetasin 6 aastat tagasi 6500 eeki eest ja siiani rahul. beer_yum.gif
tagasi üles
kanza18
HV kasutaja
kanza18

sõnum 08.08.2011 16:20:11 vasta tsitaadiga

tiit62 kirjutas:
kui on piisavalt vaba aega et jeblada omale sama raha eest heli komplekt siis tuult tiibadesse, minu korteris on täesti piisav z5500 komplekt ja rahuldab mind ka korralikult ja need kes siin nutulaulu üles tõmbavad et kõlarid on jamad siis palun väga otsige aga rõõmsalt teine foorum kus saate riistapiikuse võistlust pidada oma ülihea helitehnika üle. selge on see et alati saab paremaid asju tahta ja omada kui selleks vajadus. siiski leian et arvutikõlaritest on z5500 üks parimaid eriti veel arvestades et tegu on 10 aastat vana komplektiga, kui see toode esimest korda müüki tuli oli selle komplekti hind 12000+ eeki, ise soetasin 6 aastat tagasi 6500 eeki eest ja siiani rahul. beer_yum.gif

+1.
Ise ostsin 9000+ esimese komplekti.
Kommentaarid: 32 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 26
tagasi üles
WAV
HV veteran

sõnum 08.08.2011 20:18:42 vasta tsitaadiga

tiit62 kirjutas:
kui on piisavalt vaba aega et jeblada omale sama raha eest heli komplekt siis tuult tiibadesse, minu korteris on täesti piisav z5500 komplekt ja rahuldab mind ka korralikult ja need kes siin nutulaulu üles tõmbavad et kõlarid on jamad siis palun väga otsige aga rõõmsalt teine foorum kus saate riistapiikuse võistlust pidada oma ülihea helitehnika üle. selge on see et alati saab paremaid asju tahta ja omada kui selleks vajadus. siiski leian et arvutikõlaritest on z5500 üks parimaid eriti veel arvestades et tegu on 10 aastat vana komplektiga, kui see toode esimest korda müüki tuli oli selle komplekti hind 12000+ eeki, ise soetasin 6 aastat tagasi 6500 eeki eest ja siiani rahul.

See siinne vaidlusteema on saavutanud ausaltöelda naljaka pöörde. Sõimate siin riistapikendajaid ja kallite komplektide ostjaid, samas olete endale ise ostnud 2x kallima komplekti kui mõtet oleks. icon_razz.gif
Kommentaarid: 7 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 7
tagasi üles
Wiltz
HV Guru

sõnum 09.08.2011 02:25:23 vasta tsitaadiga

WAV, just lugesin seda tiit62 posti ja täpselt sama mõte tekkis...mees räägib mingitest riistapikendajatest ja siis tõmbab ise kohe hooga pikendusmasina tööle ning numbrid hakkavad järjest lendama KUI HEA ja KUI HEA HINNAGA tema ikka seda ja teist on saanud icon_lol.gif päris valus wannabe jutt, imelik et inimene ise aru ei saa, millest udu ta ajab icon_neutral.gif

seda on ka muidugi alati "lõbus" lugeda kuidas mingi mees, kes on oma elus omanud kokku umbes 3 paari erinevaid kõlareid, tuleb ja räägib nagu õige mees kuidas need tema omad ongi parimad. seejuures omamata mingit täpsemat ettekujutust helitehnikast.

"There will be an entire generation of deaf audio enthusiasts who were brought up on CD players and Best Buy receivers, electronic music and so on. These people won't know good sound if it bites them in the ass, so in the end the industry wins."
Kommentaarid: 275 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 9 :: 3 :: 226
tagasi üles
olavsu1
külaline

sõnum 09.08.2011 03:45:18 vasta tsitaadiga

ot:
Meenutusi minevikust
Nojah minu esimene komplekt oli... kasti küljed seinakapi uksest, kõlalaud ja tagumine kaas soomepapist. MS valjuhääldi ol 200mm icon_evil.gif teab mis nimeline. KS oli ovaalne 3GDZ-2-4 inferteritorudeks kaks 0,33l õllepurki. eraldusfiltriks 1, mikrofaradine kondeks. Kõlari ehitaja... 14 aastane poisinolk kiitis neid kui väga head lahendust. eriti äge lisand olid punased LED lambikesed, mis tümaka peale vilgatasid.

Kuna igale asjale leidub ostja, siis leidus neilegi icon_redface.gif

neist on Z5500 etemad...
tagasi üles
pkwild618
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 10.08.2011 01:57:34 vasta tsitaadiga

Oma raha eest teevad Z-5500 -d tegelikult head ning korterisse on neid kindlasti liigagi palju. Peale selle on arvuti puhul väga oluline helikaart, kui osta endale 300 euri eest kõllid võiks leida ka 100 euri helikaardi jaoks. Ütleme nii, et läppari integreeritud ja lauaka X-Fi Titanium Fatal1ty võrdluses on vahe tugevalt tuntav. Muidugi väita, et veel suurema raha eest saab veel paremat on täielikult absurd, samahästi võiks hakata väitma äsja uue auto ostnud inimesele, et veel võimsam mootor on veel võimsam ja on mudeleid, mis on veel mugavamad... kui Te oma rahakotti kahe- või kolmekordistate.

ot:
Ma lugesin ainult 10-15 või 20-t varasemat postitust, ülejäänud ei huvita ka, sellepärast mind lõuapoolikuks kutsutaksegi... noot, tegelikult ei loe enamus AHV -e eelpool asuvat teksti rohkem, kui paari lehekülje jagu.
Kommentaarid: 38 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 14 :: 5 :: 8
tagasi üles
Maldur
HV veteran

sõnum 10.08.2011 11:17:49 vasta tsitaadiga

Kas ikka on mõtet kulutada 100€ eraldi helikaardile kui kõlaritel on digitaalne sisend? Isegi olukorras kus XFI on võibolla parema DACiga kui Z siis nendest kõlaritest küll vahet ei tee enam.
Kommentaarid: 4 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 4
tagasi üles
londiste
HV Guru
londiste

sõnum 10.08.2011 11:27:24 vasta tsitaadiga

Maldur, ja nüüd loetle palun need integreeritud või odavad eraldi helikaardid, mis suvatsevad sp-dif-i 5.1 heli enkoodida (mitte segamini ajada filmide pass-throughga)?
tagasi üles
Etz
HV Guru
Etz

sõnum 10.08.2011 11:52:59 vasta tsitaadiga

londiste kirjutas:
Maldur, ja nüüd loetle palun need integreeritud või odavad eraldi helikaardid, mis suvatsevad sp-dif-i 5.1 heli enkoodida (mitte segamini ajada filmide pass-throughga)?

Realtek ALC889A ja edasi sõltub juba emaplaadi tootja suvast... icon_razz1.gif
VIA Envy24 peaks kah minu teada DTS-Connect`i toetama...

EDIT: Tegelikult on neid rohkem, aga palju sõltubki platetootja, kaarditootja suvast.
Ning ka litsentsipoliitikast.

Realtek ALC883DTS/ALC889A/ALC888DD-GR
SoundMAX AD1988
C-Media CMI8770

EDIT v2:

londiste kirjutas:
kui ma õigeti mäletan, siis nende puhul on tegu selliste vahvate poolkõvade lahendustega, mis seda poolenisti softis teevad icon_smile.gif

CPU seljas teevad jah, ainus "raudvaraline" on odavatest X-Fi ja seda kah kuni Windows XP`ni.
Win7/Vista pole enam vahet, kõik käib sul CPU otsas, sest Audio Stack kirjutati ümber ja "hardware accessi" enam pole.

PS: Ma ei saa aru, miks mulle HV vahepeal teatas, et mul on piirang antud teemale vastamisel... icon_rolleyes.gif

viimati muutis Etz 10.08.2011 11:50:37, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 228 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 194
tagasi üles
Maldur
HV veteran

sõnum 10.08.2011 11:58:44 vasta tsitaadiga

Etz, tänud.

Isegi ALC888 saab hakkama - "The ALC888 series supports --- Dolby® Digital Live, DTS® CONNECT™, and Dolby® Home Theater programs"
Kommentaarid: 4 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 4
tagasi üles
londiste
HV Guru
londiste

sõnum 10.08.2011 12:07:48 vasta tsitaadiga

Etz kirjutas:
EDIT: Tegelikult on neid rohkem, aga palju sõltubki platetootja, kaarditootja suvast.

tagasi üles
Etz
HV Guru
Etz

sõnum 10.08.2011 12:11:54 vasta tsitaadiga

londiste kirjutas:
Etz kirjutas:

Aga sa ei saa öelda, et ei toeta ja ka mitte kõik Tootjad, ei "kastreeri" audichippide radade arvu ära... icon_wink.gif

ot:
Tegelikult kisub see asi meil siin vaikselt juba rämedaks OT`ks ära...
Kommentaarid: 228 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 194
tagasi üles
XeStAiSy
Aeg maha 60

sõnum 10.08.2011 16:25:05 vasta tsitaadiga

Etz, Ninu vana P5Q Deluxe ADI soundmax toetab DTS-Connect`i häkkitud driveri kujul ADI19xxB kujul. Asi on täiesti jama ja Parim on Sonic focus. Kõigist kõllidest tuleb sound normaalselt. Suppakas teeb ka normaalset soundi. Center sound tuleb vast maha kruttida.
pkwild618
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 10.08.2011 18:38:11 vasta tsitaadiga

Mida iganes... teoreetiliselt... praktiliselt mõne integreeritud kaardi kõrval eraldi kaart ikka kõvasti paremini esinenud.
Kommentaarid: 38 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 14 :: 5 :: 8
tagasi üles
olavsu1
külaline

sõnum 10.08.2011 19:16:43 vasta tsitaadiga

Ma pole veel kohanud integreeritud kaarti mis oleks parem eraldi kaardist.

AC'97 ei kõlba poolteks asjadeks, mida eraldi kaardid võimaldavad. AC'97 on loovuse piiramiseks, viimati taheti sellelt stereosisendit eemaldada.

Win7 all on odavama otsa eraldi helikaardid ära nuditud. vähemalt enda Creative audigy SE on nuditud draiveritega, nagu oleks AC'97 kaart masinas. Ilma Cakewalk TTS-1'ta ei kõlba tema töötulemus mitte kuskile.

hetkel paistab nii et alla 150€ normaalset helikaarti ei saa.
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Multimeedia- ja helifoorum »  Logitech Z-5500 kõllid, kas ainult mina astun reha peale? mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 11, 12, 13 ... 24, 25, 26  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.