|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| autor |
|
vladimir
HV kasutaja

|
05.08.2011 13:40:39
|
|
|
Teksaseid ei kanna, eelistan kergeid hingavaid materjale (eriti suvel). Minu kölarid pole ka väga suured, alla 45 Hz ei tule suurt midagi ilma ruumi toeta, kesksagedus on 6,5" ja vahemikus 350 Hz kuni 5,5 kHz, keskbassiks kaks 8" poole kohta. Peaks tegelikult 18" supakad juurde hankima et 30 Hz kätte saada ilma naabreid liigsete vibratsioonidega ja ülikörge öhumolekulide liikumiskiirusega häirimata.
Ütlen lihtsalt seda, mis tösi on, kui keegi end haavatuna tunneb, siis sorry, füüsikaseaduste vastu ei saa ka parim marketingiosakond. Kui vaadata 70...80-ndate hifikölareid, siis 12" ja 15" oli väga tavaline suurus, 8" ja 10" oli juba pisikese riiulikasti rida.
| carlking kirjutas: |
Oeh, siin saab küsida vaid ühte: "Mis sul viga on?"
edit: pigem "mis su vigastus on"
Selline tunne, et siin suud pruukivaid isikuid narritakse Cartini teksapükste pärast ja siis on vaja hakata suurte kõlaritega asja kompenseerima. |
|
|
| Kommentaarid: 8 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
1 :: |
0 :: |
7 |
|
| tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
05.08.2011 13:51:55
|
|
|
kui me juba räägime füüsikaseadustest, siis kuidas on inimese kõrvakuulmise varieeruvusega persoonide ja kasvõi vanusegruppide lõikes?
_________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks! |
|
| Kommentaarid: 243 loe/lisa |
   |
217 |
|
| tagasi üles |
|
 |
vladimir
HV kasutaja

|
05.08.2011 14:31:32
|
|
|
Muutujaid on palju, üldistusi vanusegruppide kohta teha ei saa - 20-aastane, kes käib mitu korda nädalas lava ees näppu viskamas, teeb "noort ja vihast" bändi jne vöib olla palju kehvema kuulmisega, kui 60-aastane, kes elab rahus ja vaikuses ning kuulab klassikalist muusikat. On ka nii, et inimene, kes kallist ja head tehnikat omab, on väga kehva kuulmisega ega tee vahet 128 kbs MP3 ja CD vahel. Aga väga sageli on nii, et inimene, kes end kuldkörvaks ei pea ja ütleb, et tema jaoks pole oluline, kas mängib köögiraadio või 4000€ stereokomplekt, kuuleb väga hästi erineva tehnika vahet, kui talle see tehnika ette sööta. Üks söbrants, kes 3 aastat raius mulle, et tema jaoks pole helikvaliteedil mingit tähtsust, kuulis momentaanselt ära selle väikese vahe, kui 2000€ CD-mängijal toitejuhtme teistpidi seina torkasin.
Vöib vist öelda, et tervislike eluviisidega inimestel on körvakuulmise varieeruvus väiksem kui üldiselt arvatakse. Reeglina on kuulmine väga hästi treenitav, tuleb lihtsalt selgeks saada nipid, kuidas ja mida kuulata. Sageli keskendutakse valedele asjadele või puudub ettekujutus kuidas üldse öige peaks olema. Keskendutakse mingile kindlale asjale (tugev bass või puhtad körged) aga unustatakse tervikpilti vaadata.
|
|
| Kommentaarid: 8 loe/lisa |
   |
7 |
|
| tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
05.08.2011 14:50:37
|
|
|
vladimir, ja minu kui keskmise arvutimänguri (kes keskmisest karmimat kõlarikomplekti otsib) või keskmise kodukasutaja (kes otsib keskmisest väiksemat ja odavamat kõlarikomplekti) koolitamine, et mida ja kuidas ma peaks kuulama, on oluline miks?
räägime ikka sihtgrupi piires. tore on, et sul on 2k€/tk maksvad kõlarid, aga mul on arvuti küljes 200€ maksnud z-5500... analoogsisendiga, sest ruumilist heli üle spdifi enkoodida suvatsev helikaart ei ole väga odav. taustmüra mu linnas asuvas korteris on arvestatav, ka öisel ajal.
|
   |
217 |
|
| tagasi üles |
|
 |
WAV
HV veteran
|
05.08.2011 15:23:51
|
|
|
| vladimir kirjutas: |
| Kui vaadata 70...80-ndate hifikölareid, siis 12" ja 15" oli väga tavaline suurus, 8" ja 10" oli juba pisikese riiulikasti rida. |
Elektroakustikas ongi viimasel paaril aastakümnel asjad ja lahendused allamäge läinud. Jah, 70ndatel tehti veel enamus asju põhimõtteliselt õigesti, just füüsikaliselt õigesti, ilma mingite illusioonideta. 90ndatest alates aga hakati kõike ära "ratsima", kas siis odavama tootmise või millegi muu, ka kahtlaste trendide, mõjul. Peamist tähelepanu pööratakse hoopis kelladele-viledele ja imaginaarsetele reklaamnumbritele (võimsuse "Watid" jne). Täiesti arusaamatuks on mulle senini jäänud, milleks oli vaja ühel hetkel (vist 90ndatel keskel ja lõpupoole) helisüsteeme lammutada nuditud jupstükkideks (2.1 ja 5.1 ja 7.1 süsteemid), kui on ammustest aegadest juba põhimõtteliselt teada, et 2.0 ja 4.0 abil on võimalik korrektselt saavutada kõike mida vaja.
Vanadel bassivaljukatel on jah tõesti suur diameeter ja samas üpris jäik, väikese ulatusega käik, ka lõdviku osa on neil sageli papist, mitte kummist. Samas ongi füüsikast hästi teada, et mida väiksem on pooli liikumise ulatus magnetväljas, seda konstantsemas väljas ta ka püsib ehk siis moonutused püsivad ka väikestena. Lisaks veel pika liikumisamplituudi puhul tekkivad lõdviku füüsilised tagasitõmbejõud ja membraani suurest õhupumbasurvest mikrodeformatsioonid, mis omakorda genereerivad moonutusi siis ka kõrgemate sageduste spektrisse.
|
|
| Kommentaarid: 7 loe/lisa |
   |
7 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Anti
|
05.08.2011 15:47:18
|
|
|
Nii, seletan spetsidele ära, miks z5500 on hea ja miks ma ta valisin.
Mingi helifriik ma ei ole. Oli tarvis ~16 ruudusesse ruumi kõlareid, mis tekitaks konsooli taha 5.1 heli, et mängimisel ja filmivaatamisel oleks efekt vähe ägedam, mis kannataksin arvutist muusikat kuulata, skaipi kasutada, juutuubist muusikat kuulata ja mida kannataks amino digioksi taha pista.
Ainus taskukohane variant oli z5500 hinnaga ~4500EEK ja olgem ausad, sellise raha eest on kõlarikomplekti maa ja ilm!
Jah, kindlasti on kordades paremaid helilahendusi, aga kas see pole teie arust nagu ülim potentsiaali raiskamine, kui ma ostan endale 300€ tükist kõlarid, et siis kasutada neid ülalmainitud protseduuride läbiviimiseks?
Või vaidleb keegi vastu?
|
|
| Kommentaarid: 314 loe/lisa |
   |
4 :: |
240 |
|
| tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
05.08.2011 15:50:06
|
|
|
WAV, kas on võimalik seda kõike vajalikku saavutada ka mõistliku hinnaga? ehk siis seesama su kirutud odavama tootmise ja lihtsustamise lugu.
näitena, kui ma õigesti olen aru saanud, siis madalate helide juures ei ole suund oluline, mis omakorda tähendab, et eraldatud ja üks subwoofer on täiesti mõistlik kompromiss. seda siis eriti väiksemate muude kõlarite puhul.
|
   |
217 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Smuul
HV vaatleja
|
05.08.2011 16:12:26
|
|
|
Endalgi olnud umbes nii 3,5 aastat üks paar. Ainuke asi, mis hakkab otsasid andma, on see LCD ekraan, selle valgustus pigem. Võib olla sellest tingitud, et see konsool on koguaeg ühe kõlariga kõrvuti. Vahest, kui liigutan, siis valgus muutub. Iseenesest on väga hästi vastu pidanud. Läks just huvitavamaks, kui leidsin ka hiljuti Boost +22 ja Second skin'i konsoolile.
|
|
| Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
| tagasi üles |
|
 |
WAV
HV veteran
|
05.08.2011 16:33:21
|
|
|
| londiste kirjutas: |
WAV, kas on võimalik seda kõike vajalikku saavutada ka mõistliku hinnaga? ehk siis seesama su kirutud odavama tootmise ja lihtsustamise lugu.
näitena, kui ma õigesti olen aru saanud, siis madalate helide juures ei ole suund oluline, mis omakorda tähendab, et eraldatud ja üks subwoofer on täiesti mõistlik kompromiss. seda siis eriti väiksemate muude kõlarite puhul. |
Omaaegsed kõlarid olid ka suhteliselt mõistliku hinnaga. Aga võimalik, et tollal olid ka tootmiskulud väiksemad mingis mõttes. Samas plastmassist kõlarit juba naljalt ei leidnud (kui 50V raadiotranslatsioonivõrgu seinakrapid välja arvata)...
Madalate helide suunataju osas - selles jutus on küll tõetera sees, jah suunataju on väiksem, kuid... võta nüüd näiteks jazzplaadid, kus kaks kontrabassi duetti mängivad, üks ühte, teine teise stereokanalisse miksituna. Kuuleb ikka ilusti ära küll, kumb parajasti tegutseb.
Kui see madalate suunataju küsimus oleks nii üheselt selge, siis miks ikkagi aastakümneid keegi ei kippunud tootma 2.1 süsteeme? Inimese kõrv on ju kogu aeg samasugune olnud!
|
|
   |
7 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Anti
|
05.08.2011 16:34:24
|
|
|
Mul ka mõned kuud tagasi kustus ekraanil vasakul pool valgus ära, kuigi konsool on täiesti eraldi sattidest. Mingi tüüpviga ilmselt.
Oh, ma ei teadnus second skinnist midagi enne, kui sinu postitust lugesin
|
|
   |
240 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Smuul
HV vaatleja
|
05.08.2011 16:55:45
|
|
|
Mul ka vasakult poolt vaikselt kaob, juu siis niisama liigutamisel vilgub.
Teine skin lülib sisse nii, et tuleb lülitada välja konsool ja siis hoida peal korraga konsoolil nuppe input, effect, settings ja mute. Seda teha umbes viis sekundit, ise näitab ka "Second Skin On".
|
|
| Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
| tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
05.08.2011 18:01:10
|
|
|
| WAV kirjutas: |
| Kui see madalate suunataju küsimus oleks nii üheselt selge, siis miks ikkagi aastakümneid keegi ei kippunud tootma 2.1 süsteeme? Inimese kõrv on ju kogu aeg samasugune olnud! |
tehnoloogia küsimus? heli salvestamine, miksimine ja manipuleerimine (kasvõi selle sõna heas tähenduses, näiteks sageduse järgi kanalisse jaotamine antud juhul) pole kunagi nii lihtne olnud
|
   |
217 |
|
| tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
05.08.2011 21:29:30
|
|
|
WAV: Väike täpsustus - ajaloos on isegi toodetud nii 4-kanalist (ehtsat) Quadrot kui ka Pseudo-Quadrot, kus tehti kahest kanalist 4 kanalit.
Ja väljasuremise üks põhjus oli näiteks see, et õige kuulamise saavutamiseks tuli istuda täpselt 4 kõlari "heli keskpunktis".
|
|
| Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
2 :: |
11 :: |
211 |
|
| tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
05.08.2011 22:35:32
|
|
|
| tahanteada kirjutas: |
WAV: Väike täpsustus - ajaloos on isegi toodetud nii 4-kanalist (ehtsat) Quadrot kui ka Pseudo-Quadrot, kus tehti kahest kanalist 4 kanalit.
Ja väljasuremise üks põhjus oli näiteks see, et õige kuulamise saavutamiseks tuli istuda täpselt 4 kõlari "heli keskpunktis". |
Jupiter Kvadro oli selline nelja kanaliline elukas. Ühes tuntud raamatus on skeem olemas...
|
|
| tagasi üles |
|
 |
arm2004
HV Guru

|
05.08.2011 23:38:47
|
|
|
| Anti kirjutas: |
Mul ka mõned kuud tagasi kustus ekraanil vasakul pool valgus ära, kuigi konsool on täiesti eraldi sattidest. Mingi tüüpviga ilmselt.
Oh, ma ei teadnus second skinnist midagi enne, kui sinu postitust lugesin  |
mu 2006 mais ostetud (5+ a juba endalegi kerge üllatus) isendid siiani veatud. esimesed paar aastat olid 24/7 sees ja käisid igast mölludel kaasas, kus said üsna vinget vatti; siis harjusin muusikata magama (või kui, siis telefoni ja klappidega) ja peale seda lülin ööseks välja. sellegipoolest on hommikust kuni vähemalt 02.00-ni sisselülitud. ehk mängib rolli see kui palju konsooli näppida? sest ma pole teda kunagi kuigi palju rohkem näppinud kui sisse/välja plõksimiseks (kumbagi kord päevas), volüümi reguleerin 98% juhtudest arvutist ja sisendeid ei vaheta.
second skin-ist (ja sellega seoses leitud diagnostika easter egg-ist) polnud ka ise enne miskit kuulnud mine tea, kui on/off nupule on 3 erinevat värvi, siis ehk on ka displeile mitu tk, juhuks kui üks kooleb
|
|
| Kommentaarid: 110 loe/lisa |
   |
97 |
|
| tagasi üles |
|
 |
WAV
HV veteran
|
06.08.2011 01:59:51
|
|
|
| WAV: Väike täpsustus - ajaloos on isegi toodetud nii 4-kanalist (ehtsat) Quadrot kui ka Pseudo-Quadrot, kus tehti kahest kanalist 4 kanalit. |
Seda küll jah. Näiteks pseudokvadro ühe lahenduse puhul puhul tehti tagakanaliteks A-B ja B-A.
Kuigi kogu see pseudokvadro teema oli rohkem nagu elektroonikahuviliste katsetuste-mängumaa, neid skeeme tehti ja timmiti ise peamiselt põlve otsas siis.
| Ja väljasuremise üks põhjus oli näiteks see, et õige kuulamise saavutamiseks tuli istuda täpselt 4 kõlari "heli keskpunktis". |
Põhimõtteliselt kehtib see tingimus samamoodi kõigi mitmekanaliliste ruumiliste helisüsteemide puhul.
|
|
   |
7 |
|
| tagasi üles |
|
 |
arm2004
HV Guru

|
06.08.2011 03:40:16
|
|
|
kas "mitmekanalised ruumilised helisüsteemid" liigitub Z-5500 alla? vast mitte! WAV, koli oma helipedendusega vastavasse teemasse! ära muretse, siia sind keegi igatsema ei jää...
_________________ nooope! |
|
   |
97 |
|
| tagasi üles |
|
 |
WAV
HV veteran
|
06.08.2011 04:38:40
|
|
|
| arm2004 kirjutas: |
| kas "mitmekanalised ruumilised helisüsteemid" liigitub Z-5500 alla? vast mitte! |
Ikka liigitub. Kõik peale 1.0 süsteemi.
WAV, koli oma helipedendusega vastavasse teemasse! ära muretse, siia sind keegi igatsema ei jää...  |
Ei koli ma kuhugi. Siin teemas on vaja palju väärarusaamu veel ringi pöörata.
Muidugi võib ka tänapäeva massturunduse ohvritele sügavalt kaasa tunda...
|
|
   |
7 |
|
| tagasi üles |
|
 |
arm2004
HV Guru

|
06.08.2011 09:12:19
|
|
|
olgem ausad: sa ei tee ühelegi Z-5500 omanikule selgeks, et 1 000 €+ süsteem on sama palju parem, kui ta on kallim! ja et see on alles stepping stone, on lihtsalt jabur
teoreetiliselt võib sinusugustele "pöörajatele" (jah, tõmban paralleeli uksetaga käivate usuhulludega!) ka "koerad" kaela ässitada, paned ju teemast sajaga mööda. või oled kunagi Z-5500 omanud ja reha otsa astunud?
|
|
   |
97 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
06.08.2011 09:20:21
|
|
|
Paraku peab 1000€+ süsteemi nautimiseks ka vastav elamine olema, enamikel seda paraku pole ja keskmises kortermaja tikutoosis elades pole enam suurt vahet,
akustiliselt on see ruum anyway nii piixus, et normaalset helipilti on pea võimatu saavutada.
Kõigele lisaks on inimeste kõrvakuulmisel ja maitsel ka kerge erinevus, mõnele ei istugi selline "puhas" heli, kui bass neere lahti ei löö, siis pole tema arvates ka heli hea ja thats it....
Selle üle võib siin lõputult jaurata, aga minu teada on teil selleks oma teema...
|
|
| Kommentaarid: 236 loe/lisa |
   |
196 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ranel
HV Guru
|
06.08.2011 09:24:45
|
|
|
Ma ei saa aru, et mida te vaidlete. z5500 on igati ok 128bitrate mp3 kuulamiseks.
_________________ Mobiilne rehvivahetus Lõuna-Eestis ja rehvide tellimine üle Eesti. www.rsrehvid.ee 55 684 121 |
|
| Kommentaarid: 186 loe/lisa |
   |
165 |
|
| tagasi üles |
|
 |
arm2004
HV Guru

|
06.08.2011 09:57:39
|
|
|
| ranel kirjutas: |
| Ma ei saa aru, et mida te vaidlete. z5500 on igati ok 128bitrate mp3 kuulamiseks. |
mingi nali? isegi minu kõrv teeb vahet 128kbit/s ja kõrgemate vahel
|
|
   |
97 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Anti
|
06.08.2011 10:07:17
|
|
|
| Ma ei saa aru, et mida te vaidlete. z5500 on igati ok 128bitrate mp3 kuulamiseks. |
mingi nali? isegi minu kõrv teeb vahet 128kbit/s ja kõrgemate vahel  |
tõsi ta on...
no paljudele vist ei mahu pähe, et on ka inimesi, kes ostavad endale kõlarid selleks, et nad oleksid võimalikult mitmekülgsed (kõik vajalikud sisendid olemas), sealjuures taskukohase hinnaga (4,5keek) ja kompaktsed (mulle isiklikult ei mahukski eriti kuhugi mingid massiivsemad lahendused elamisse).
Või vaidleb keegi vastu ja ütleb, et kõike mida z5500 pakub, saab kätte soodsamalt või siis sama hinnaga, aga oluliselt parema?
|
|
   |
240 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ranel
HV Guru
|
06.08.2011 10:23:14
|
|
|
no ok, tglt jah. kuni 192 bitrate suudab minu kõrv vahet teha. aga ikkagi, z5500 konseptsioon on olla kompaktne, mugav, odav ja piisavalt hea kvaliteediga hinna/suuruse kohta. neid nõudeid ta ju täidab. nii et profitehnikaga võrdlemine on ju paras eputamine, kui võrrelda z5500-ga.
_________________ Mobiilne rehvivahetus Lõuna-Eestis ja rehvide tellimine üle Eesti. www.rsrehvid.ee 55 684 121 |
|
   |
165 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Anti
|
06.08.2011 10:24:44
|
|
|
no ok, tglt jah. kuni 192 bitrate suudab minu kõrv vahet teha. aga ikkagi, z5500 konseptsioon on olla kompaktne, mugav, odav ja piisavalt hea kvaliteediga hinna/suuruse kohta. neid nõudeid ta ju täidab. nii et profitehnikaga võrdlemine on ju paras eputamine, kui võrrelda z5500-ga. |
just
lihtsalt heligurmaanidele ei anna rahu, kuidas saab üks all in one 300€ maksev arvutikõlari komplekt kedagi rahuldada
|
|
   |
240 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ranel
HV Guru
|
06.08.2011 10:37:13
|
|
|
pealegi minu jaoks on z5500 puhul väga meeldiv optilise kaabli võimalus. 3-e kaabli asemel 1
|
   |
165 |
|
| tagasi üles |
|
 |
arm2004
HV Guru

|
06.08.2011 10:57:54
|
|
|
nõks uurisin ja tuli välja Logi AU ema vs. tütar (Z906) võrdlus:
| tsitaat: |
Audio performance
Z906 - 500 watts (RMS)
Z5500 - 505 watts (RMS)
Digital Inputs
Z906 - 3
Z5500 - 2
Dolby Digital/DTS decoding
Both - Yes
Satellite Design
Z906 vs Z5500 - the Z906 is a fully enclosed to decrease port noise distortion at high frequencies. Crossover is more stable. Drivers use newer, more rigid baskets for greater reliability under high power situations.
Power Supply
Z906 - Regulated: consistently delivers full power regardless of AC power of material being played. Non collapsing.
Z5500 - Unregulated: output power fluctuates with variations in AC power. Heavy and sustained bass can reduce total power.
Power draw/energy efficiency
Z906 - Less than 400 watts at full power
Z5500 - 800 watts at full power
Subwoofer enclosure
Z906 vs Z5500 - Reduced size by 30% of Z-5500’s subwoofer while still exceeding THX’s rigid standards for performance
Amplifiers
Improvement in Class-D amplifier electronic design reproduces undistorted peaks in the audio signals improving acoustic performance
Standy Power
Z906 - < 1 watt
Z5500 - 39 watts
Shipping weight - Z906 reduced by 29%
Packaging - Z906 reduced by 32% |
Allikas: http://www.facebook.com/topic.php?uid=105701849335&topic=18184
väga huvitavad võtted "järglase" turustamiseks - RMS on suurem kui vooluvõrgust võetav särts
tundub, et isegi Logi ise ei saa ega taha midagi nii head, kui Z-5500 seda on, toota.
|
|
   |
97 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ranel
HV Guru
|
06.08.2011 11:15:14
|
|
|
standby 39W
|
   |
165 |
|
| tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
06.08.2011 11:16:57
|
|
|
| arm2004, võimsuste kohta käiv jutt on alati kaubanduslik bluff. mul olid väidetavalt 100W kõllid. Tegelikult oli Kõllidel 6W võim ja 5W valjuhääldid.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
arm2004
HV Guru

|
06.08.2011 12:04:26
|
|
|
| olavsu1 kirjutas: |
| arm2004, võimsuste kohta käiv jutt on alati kaubanduslik bluff. mul olid väidetavalt 100W kõllid. Tegelikult oli Kõllidel 6W võim ja 5W valjuhääldid. |
valetatakse muidugi, iseasi kuidas proportsioonid on. 300W PMPO kellraadioid nähtud küll
Z-5500 satid peaksid 12W reaalselt olema. aga Logi pidavat oma vatte võimu järgi arvestama: 188+4x62+69. bassikas on vist ainus mis suudab võimu täiel määral kasutada (testitud, teeb ikka väga valju häält, ei ole mingi 10-tolline mulaaž). manualijärgne 1kW PMPO ei tohiks probleemiks olla
tahtmise korral saaks mõne "helispetsialisti" Microlab-id sattideks panna
|
|
   |
97 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
06.08.2011 12:21:47
|
|
|
Ma ka ei mõista siin, tullakse võrrdlema mingit hi-fi süsteemi arvutikõlaritega. Endal nagu paha ei hakka?
Ehitage endale 5000 eurised 5.1 surround süsteemid vineerkastidest ja ma ei tea... kullatud juhtmetega. Mina vaatan torrentzi kaudu ostetud piraatfilmi ruumilise heliga ja olen rahul.
_________________ Every version of the garment appears to be sold out online, with prospective shoppers given the opportunity to join a waitlist. |
|
| Kommentaarid: 94 loe/lisa |
   |
5 :: |
81 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ipredator
HV vaatleja

|
06.08.2011 12:29:14
|
|
|
Kõlaril kui passiivsel elemendil signaaliahelas ei saa olla üldse mingit võimsust mida määrata ühikuga watt.
On olemas mingi piir millist võimsust ta talub. Ja kui aus olla siis kui lasta 100W helisignaali kodus kasutatavasse kõlarisse siis lendavad nii su kõrvatrummid kui ka kõlarielemendid,
olenemata mis tootja sinna kirjutanud on. 100W helivõimsust arendavad kõva rockkontserdi valjukad. Helirõhk kuskil 140db juures siis. Paras killer kõvadele. 20 ruuduses toas ilmselt lahkuks aknad ka koos raamidega koos selle 100W helivõimsusega.
PMPO kui selline on üldse mõttetu termin, seda pole mitte üheski kasutatavas mõõtsüsteemis olemas. Igal tootjal on oma (lambi)meetod kuidas ta seda määrab.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
arm2004
HV Guru

|
06.08.2011 12:53:11
|
|
|
| ipredator kirjutas: |
| PMPO kui selline on üldse mõttetu termin, seda pole mitte üheski kasutatavas mõõtsüsteemis olemas. Igal tootjal on oma (lambi)meetod kuidas ta seda määrab. |
ma tõlgendan PMPO-d kui laialilendamisnumbrit kuigi Z-5500'l sekkub enne kilovatti termokontroll või põleb kaitse läbi, võimu kahjustus saab vaid EE tulemusse kirja minna.
|
|
   |
97 |
|
| tagasi üles |
|
 |
WAV
HV veteran
|
06.08.2011 14:55:06
|
|
|
olgem ausad: sa ei tee ühelegi Z-5500 omanikule selgeks, et 1 000 €+ süsteem on sama palju parem, kui ta on kallim! ja et see on alles stepping stone, on lihtsalt jabur
teoreetiliselt võib sinusugustele "pöörajatele" (jah, tõmban paralleeli uksetaga käivate usuhulludega!) ka "koerad" kaela ässitada, paned ju teemast sajaga mööda. või oled kunagi Z-5500 omanud ja reha otsa astunud?  |
Sa lähed teise äärmusse, pole minu varasemaid postitusi vist lugenudki... Ma olen hoopis teistmoodi inimene, kelle vastu audiofiilid tegelikult vimma peavad!
Mina kasutan 300€ kõlareid (sisaldab ka kogu võimendit), kallimaid polegi minu teooria järgi vaja, lihtsalt nad peavad olema õigesti konstrueeritud.
Seega siinse teema raames on vaidlus igati korrektne. Suhteliselt sarnases hinnaklassis võib saada väga erinevad tulemused. Logitech on kahjuks üks kõige rohkem mööda lahendusi.
Mis puutub tegelikku audiofiilide tehnikasse, siis mina seda siin ja mujalgi foorumites pidevalt hoopis tögan kergelt. Nende põhimõtted ja veendumused on ikka väga mööda. Selles mõttes olen sinuga igati nõus, see ongi nagu usulahk juba.
|
|
   |
7 |
|
| tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
06.08.2011 18:34:39
|
|
|
| WAV kirjutas: |
lihtsalt nad peavad olema õigesti konstrueeritud.
|
Jah, kasti sisemõõdud peavad õiged olema. Vastavalt kasutatavale bassi valjuhääldile.
ise olen kastide arvutamisel lähtunud sellest raamatust. Kuid mõned leiavad, et selle raamatu tarkus ei kõlba kuskile.
tahaks jõuda selleni, et põlveotsas valmid stuudiomonitor.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
tiit62
HV kasutaja

|
08.08.2011 16:14:25
|
|
|
kui on piisavalt vaba aega et jeblada omale sama raha eest heli komplekt siis tuult tiibadesse, minu korteris on täesti piisav z5500 komplekt ja rahuldab mind ka korralikult ja need kes siin nutulaulu üles tõmbavad et kõlarid on jamad siis palun väga otsige aga rõõmsalt teine foorum kus saate riistapiikuse võistlust pidada oma ülihea helitehnika üle. selge on see et alati saab paremaid asju tahta ja omada kui selleks vajadus. siiski leian et arvutikõlaritest on z5500 üks parimaid eriti veel arvestades et tegu on 10 aastat vana komplektiga, kui see toode esimest korda müüki tuli oli selle komplekti hind 12000+ eeki, ise soetasin 6 aastat tagasi 6500 eeki eest ja siiani rahul.
_________________ olen endast väljas, tulen 15 minuti pärast
tiit62@gmail.com |
|
| Kommentaarid: 41 loe/lisa |
   |
39 |
|
| tagasi üles |
|
 |
kanza18
HV kasutaja

|
08.08.2011 16:20:11
|
|
|
| tiit62 kirjutas: |
kui on piisavalt vaba aega et jeblada omale sama raha eest heli komplekt siis tuult tiibadesse, minu korteris on täesti piisav z5500 komplekt ja rahuldab mind ka korralikult ja need kes siin nutulaulu üles tõmbavad et kõlarid on jamad siis palun väga otsige aga rõõmsalt teine foorum kus saate riistapiikuse võistlust pidada oma ülihea helitehnika üle. selge on see et alati saab paremaid asju tahta ja omada kui selleks vajadus. siiski leian et arvutikõlaritest on z5500 üks parimaid eriti veel arvestades et tegu on 10 aastat vana komplektiga, kui see toode esimest korda müüki tuli oli selle komplekti hind 12000+ eeki, ise soetasin 6 aastat tagasi 6500 eeki eest ja siiani rahul.  |
+1.
Ise ostsin 9000+ esimese komplekti.
|
|
| Kommentaarid: 32 loe/lisa |
   |
2 :: |
26 |
|
| tagasi üles |
|
 |
WAV
HV veteran
|
08.08.2011 20:18:42
|
|
|
| tiit62 kirjutas: |
| kui on piisavalt vaba aega et jeblada omale sama raha eest heli komplekt siis tuult tiibadesse, minu korteris on täesti piisav z5500 komplekt ja rahuldab mind ka korralikult ja need kes siin nutulaulu üles tõmbavad et kõlarid on jamad siis palun väga otsige aga rõõmsalt teine foorum kus saate riistapiikuse võistlust pidada oma ülihea helitehnika üle. selge on see et alati saab paremaid asju tahta ja omada kui selleks vajadus. siiski leian et arvutikõlaritest on z5500 üks parimaid eriti veel arvestades et tegu on 10 aastat vana komplektiga, kui see toode esimest korda müüki tuli oli selle komplekti hind 12000+ eeki, ise soetasin 6 aastat tagasi 6500 eeki eest ja siiani rahul. |
See siinne vaidlusteema on saavutanud ausaltöelda naljaka pöörde. Sõimate siin riistapikendajaid ja kallite komplektide ostjaid, samas olete endale ise ostnud 2x kallima komplekti kui mõtet oleks.
|
|
   |
7 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Wiltz
HV Guru
|
09.08.2011 02:25:23
|
|
|
WAV, just lugesin seda tiit62 posti ja täpselt sama mõte tekkis...mees räägib mingitest riistapikendajatest ja siis tõmbab ise kohe hooga pikendusmasina tööle ning numbrid hakkavad järjest lendama KUI HEA ja KUI HEA HINNAGA tema ikka seda ja teist on saanud päris valus wannabe jutt, imelik et inimene ise aru ei saa, millest udu ta ajab
seda on ka muidugi alati "lõbus" lugeda kuidas mingi mees, kes on oma elus omanud kokku umbes 3 paari erinevaid kõlareid, tuleb ja räägib nagu õige mees kuidas need tema omad ongi parimad. seejuures omamata mingit täpsemat ettekujutust helitehnikast.
_________________ "There will be an entire generation of deaf audio enthusiasts who were brought up on CD players and Best Buy receivers, electronic music and so on. These people won't know good sound if it bites them in the ass, so in the end the industry wins." |
|
| Kommentaarid: 275 loe/lisa |
   |
9 :: |
3 :: |
226 |
|
| tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
09.08.2011 03:45:18
|
|
|
| ot: |
Meenutusi minevikust
Nojah minu esimene komplekt oli... kasti küljed seinakapi uksest, kõlalaud ja tagumine kaas soomepapist. MS valjuhääldi ol 200mm teab mis nimeline. KS oli ovaalne 3GDZ-2-4 inferteritorudeks kaks 0,33l õllepurki. eraldusfiltriks 1, mikrofaradine kondeks. Kõlari ehitaja... 14 aastane poisinolk kiitis neid kui väga head lahendust. eriti äge lisand olid punased LED lambikesed, mis tümaka peale vilgatasid. |
Kuna igale asjale leidub ostja, siis leidus neilegi
neist on Z5500 etemad...
|
|
| tagasi üles |
|
 |
pkwild618
Lõuapoolik

|
10.08.2011 01:57:34
|
|
|
Oma raha eest teevad Z-5500 -d tegelikult head ning korterisse on neid kindlasti liigagi palju. Peale selle on arvuti puhul väga oluline helikaart, kui osta endale 300 euri eest kõllid võiks leida ka 100 euri helikaardi jaoks. Ütleme nii, et läppari integreeritud ja lauaka X-Fi Titanium Fatal1ty võrdluses on vahe tugevalt tuntav. Muidugi väita, et veel suurema raha eest saab veel paremat on täielikult absurd, samahästi võiks hakata väitma äsja uue auto ostnud inimesele, et veel võimsam mootor on veel võimsam ja on mudeleid, mis on veel mugavamad... kui Te oma rahakotti kahe- või kolmekordistate.
| Ma lugesin ainult 10-15 või 20-t varasemat postitust, ülejäänud ei huvita ka, sellepärast mind lõuapoolikuks kutsutaksegi... noot, tegelikult ei loe enamus AHV -e eelpool asuvat teksti rohkem, kui paari lehekülje jagu. |
|
|
| Kommentaarid: 38 loe/lisa |
   |
14 :: |
8 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Maldur
HV veteran
|
10.08.2011 11:17:49
|
|
|
| Kas ikka on mõtet kulutada 100€ eraldi helikaardile kui kõlaritel on digitaalne sisend? Isegi olukorras kus XFI on võibolla parema DACiga kui Z siis nendest kõlaritest küll vahet ei tee enam.
|
|
| Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
4 |
|
| tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
10.08.2011 11:27:24
|
|
|
Maldur, ja nüüd loetle palun need integreeritud või odavad eraldi helikaardid, mis suvatsevad sp-dif-i 5.1 heli enkoodida (mitte segamini ajada filmide pass-throughga)?
|
   |
217 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
10.08.2011 11:52:59
|
|
|
| Maldur, ja nüüd loetle palun need integreeritud või odavad eraldi helikaardid, mis suvatsevad sp-dif-i 5.1 heli enkoodida (mitte segamini ajada filmide pass-throughga)? |
Realtek ALC889A ja edasi sõltub juba emaplaadi tootja suvast...
VIA Envy24 peaks kah minu teada DTS-Connect`i toetama...
EDIT: Tegelikult on neid rohkem, aga palju sõltubki platetootja, kaarditootja suvast.
Ning ka litsentsipoliitikast.
Realtek ALC883DTS/ALC889A/ALC888DD-GR
SoundMAX AD1988
C-Media CMI8770
EDIT v2:
kui ma õigeti mäletan, siis nende puhul on tegu selliste vahvate poolkõvade lahendustega, mis seda poolenisti softis teevad  |
CPU seljas teevad jah, ainus "raudvaraline" on odavatest X-Fi ja seda kah kuni Windows XP`ni.
Win7/Vista pole enam vahet, kõik käib sul CPU otsas, sest Audio Stack kirjutati ümber ja "hardware accessi" enam pole.
PS: Ma ei saa aru, miks mulle HV vahepeal teatas, et mul on piirang antud teemale vastamisel...
viimati muutis Etz 10.08.2011 11:50:37, muudetud 1 kord |
|
   |
196 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Maldur
HV veteran
|
10.08.2011 11:58:44
|
|
|
Etz, tänud.
Isegi ALC888 saab hakkama - "The ALC888 series supports --- Dolby® Digital Live, DTS® CONNECT™, and Dolby® Home Theater programs"
|
|
| Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
4 |
|
| tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
10.08.2011 12:07:48
|
|
|
| Etz kirjutas: |
EDIT: Tegelikult on neid rohkem, aga palju sõltubki platetootja, kaarditootja suvast.
Ning ka litsentsipoliitikast. |
|
   |
217 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
10.08.2011 12:11:54
|
|
|
| Etz kirjutas: |
Ning ka litsentsipoliitikast. |
|
Aga sa ei saa öelda, et ei toeta ja ka mitte kõik Tootjad, ei "kastreeri" audichippide radade arvu ära...
| Tegelikult kisub see asi meil siin vaikselt juba rämedaks OT`ks ära... |
|
|
   |
196 |
|
| tagasi üles |
|
 |
XeStAiSy
Aeg Maha 2a
|
10.08.2011 16:25:05
|
|
|
Etz, Ninu vana P5Q Deluxe ADI soundmax toetab DTS-Connect`i häkkitud driveri kujul ADI19xxB kujul. Asi on täiesti jama ja Parim on Sonic focus. Kõigist kõllidest tuleb sound normaalselt. Suppakas teeb ka normaalset soundi. Center sound tuleb vast maha kruttida.
_________________ Punktkeevitus patareidele/akudele. Akutrelli/laptopi/e-bike. PM |
|
| Kommentaarid: 12 loe/lisa |
   |
11 |
|
| tagasi üles |
|
 |
pkwild618
Lõuapoolik

|
10.08.2011 18:38:11
|
|
|
| Mida iganes... teoreetiliselt... praktiliselt mõne integreeritud kaardi kõrval eraldi kaart ikka kõvasti paremini esinenud.
|
|
| Kommentaarid: 38 loe/lisa |
   |
14 :: |
8 |
|
| tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
10.08.2011 19:16:43
|
|
|
Ma pole veel kohanud integreeritud kaarti mis oleks parem eraldi kaardist.
AC'97 ei kõlba poolteks asjadeks, mida eraldi kaardid võimaldavad. AC'97 on loovuse piiramiseks, viimati taheti sellelt stereosisendit eemaldada.
Win7 all on odavama otsa eraldi helikaardid ära nuditud. vähemalt enda Creative audigy SE on nuditud draiveritega, nagu oleks AC'97 kaart masinas. Ilma Cakewalk TTS-1'ta ei kõlba tema töötulemus mitte kuskile.
hetkel paistab nii et alla 150€ normaalset helikaarti ei saa.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
|