Avaleht
uus teema   vasta Uudised »  Varia »  Uuelt netilehelt MuPo Watch saab piletikontrollide asupaika jälgida märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4, 5  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Dirty Harry
HV Guru

sõnum 03.08.2011 11:06:43 vasta tsitaadiga

Draax, thumbs_up.gif. Väga hea ülevaade ning kokkuvõte. Detaile saab ilmselt igaüks ise peenhäälestada kuid suurusjärgud on olemas.
Kommentaarid: 181 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 145
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 03.08.2011 11:09:08 vasta tsitaadiga

Ülevaade hea kuid garaaži rent ning tasuliste parklate hind jäi ikka puudu icon_razz.gif

viimati muutis Ho Ho 03.08.2011 11:09:24, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 106 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 86
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
MelesMeles
HV Guru

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 03.08.2011 11:11:02 vasta tsitaadiga

Ühistranspordi ja vahel taksoga liikudes kulub mul väga harva transpordile üle 40€ kuus, enamasti 30-35. LIsandunud ajakulu ei ole hetkel nii märkimisväärne, et kaaluks üles auto ostu ja kulude nelja-viiekordistamist, kui hästi läheb.

Ho Ho kirjutas:
Ülevaade hea kuid garaaži rent ning tasuliste parklate hind jäi ikka puudu icon_razz.gif

Mis rent? Ostad iga aasta algul uue garaazhi ja müüd selle aasta jooksul 1000€kallimalt maha. Ausa kodanikuna lahutad tulumaksu, ning järelejäänud tuluga arvestad auto kulusid tasa. icon_wink.gif

Draax
HV veteran
Draax

sõnum 03.08.2011 11:22:48 vasta tsitaadiga

Ho Ho, garaaži renti ei arvestanud, kuna see on aktuaalne ainult ühe hooaja autode puhul (kabrioletid, mida vaja ületalve hoida). Keskmine tallinlane hoiab autot nii talvel kui suvel maja ees.
Tasuliste parklate hind - tõsi, seda ei arvestanud, aga see on väga varieeruv suurus. Endal kulub Tallinna tasulise parkimise peale paar euri kuus, ma ei pea seda märkimisväärseks ja sellepärast ka ei arvestanud sellega.
Ilmselt on see kulu oluline neile, kelle töölesõit eeldab auto jätmist kesklinna tasulisse parklasse ja tööandja parkimiskulu ei hüvita. Liivalaias oli Europarkil vist 45 euri kuus parkimine? Aga kuna sellist olukorda ei saa lugeda päris standardseks, siis seda võrdlusesse ei pannud. Kellel vaja, lisab selle hinna ise juurde.

Üks märkus veel - minu arvestus põhineb ühe inimese kuludel. Kui ühe autoga õnnestub majandada nii, et keegi perekonnast ei pea kuukaarti ostma (lastel kool ja abikaasa töökoht jäävad piisavalt tee peale) siis sääst suhteliselt suureneb. Samuti tuleb ajavõitu arvestada ka abikaasa kokkuhoitud aeg.
Kommentaarid: 28 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 28
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 03.08.2011 11:24:24 vasta tsitaadiga

Draax kirjutas:
Keskmine tallinlane hoiab autot nii talvel kui suvel maja ees.
Minu majast umbes kilomeetri raadiuses on max 5 kordsed majad (energia 5). Samas on seal ümber ka kümneid ja kümneid maa-aluseid garaaže. Kahe trepikoja ja nelja korrusega majas kus ise elan on ees ruumi umbes 7-8 auto jaoks, kõrvale tänava äärde mahutaks vast veel 2-3 kui hästi pingutada. Ei tahaks sugugi uskuda, et need tühjana seisavad või et neis hoiavad oma masinaid oluliselt kaugemal elavad inimesed. Sama lugu Mustika keskuse vastas oleva garaažikompleksiga ning sarnaseid kohti on terve linn täis.

viimati muutis Ho Ho 03.08.2011 11:27:57, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 106 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 86
tagasi üles
Draax
HV veteran
Draax

sõnum 03.08.2011 11:27:51 vasta tsitaadiga

Ho Ho, no ütleme nii, et kui sul on garaaž olemas, siis hoiad autot seal, aga kui garaaži pole, siis ekstra ühe auto pärast seda rentima ka ei hakka.
Kommentaarid: 28 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 28
tagasi üles
57
HV vaatleja
57

sõnum 03.08.2011 11:39:50 vasta tsitaadiga

Ho Ho kirjutas:
Draax kirjutas:
Keskmine tallinlane hoiab autot nii talvel kui suvel maja ees.
Minu majast umbes kilomeetri raadiuses on max 5 kordsed majad (energia 5). Samas on seal ümber ka kümneid ja kümneid maa-aluseid garaaže. Kahe trepikoja ja nelja korrusega majas kus ise elan on ees ruumi umbes 7-8 auto jaoks, kõrvale tänava äärde mahutaks vast veel 2-3 kui hästi pingutada. Ei tahaks sugugi uskuda, et need tühjana seisavad või et neis hoiavad oma masinaid oluliselt kaugemal elavad inimesed. Sama lugu Mustika keskuse vastas oleva garaažikompleksiga ning sarnaseid kohti on terve linn täis.

Ise elan Elektronis ja mul on maaall 2 boksi. Meie garaažiühistus on u. 60 boksi ja usu või ära usu, aga 1km raadiuses elavaid ja siin autot hoidvaid inimesi on u. 15 tükki. Ülejäänud käivad siin väga harva või kasutavad laona. Vanasti olid ju või sees kui said garaaži kasvõi teise linna otsa.
Kommentaarid: 16 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 16
tagasi üles
M1ck3y
HV vaatleja

sõnum 03.08.2011 12:37:17 vasta tsitaadiga

Hmm, kas infot kontrollitakse ka kui sinna saadetakse, kui mitte siis on hea võimalus MUPOl ju teha vale infot neile icon_wink.gif Ehk ühesõnaga kõik on omavahel seotud inimestel mupowatch koos mõne eksliku infoga icon_razz.gif ja linnakassase raha tuleb ...
tagasi üles
D3ff
HV kasutaja
D3ff

sõnum 03.08.2011 13:07:45 vasta tsitaadiga

M1ck3y kirjutas:
Hmm, kas infot kontrollitakse ka kui sinna saadetakse, kui mitte siis on hea võimalus MUPOl ju teha vale infot neile icon_wink.gif Ehk ühesõnaga kõik on omavahel seotud inimestel mupowatch koos mõne eksliku infoga icon_razz.gif ja linnakassase raha tuleb ...

Vahet pole tegelikult, kas on õige info või mitte. See, kes piletit aktiveerimata-komposteerimata sõidab, peab ikka pidevalt passima ja aknast välja kiikama, et ega mupo vahepeal tema marsruudile tekkinud pole.
Kommentaarid: 7 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 7
tagasi üles
SurfData
HV Guru
SurfData

sõnum 03.08.2011 13:42:06 vasta tsitaadiga

D3ff kirjutas:
M1ck3y kirjutas:

Vahet pole tegelikult, kas on õige info või mitte. See, kes piletit aktiveerimata-komposteerimata sõidab, peab ikka pidevalt passima ja aknast välja kiikama, et ega mupo vahepeal tema marsruudile tekkinud pole.

see on jah natuke mulle arusaamatu. Milleks kogu aeg närveldada ja passida? Mina olen siiani kogu aeg kvartalikaarti ostnud. Istun ja olen rahulikult omaette ja enda mõtetega, mitte ei pea kogu aeg valvsalt kompostri juures olema ja jälgima, et kas või kes nüüd kusagilt tuleb. Tavaliselt suure klõbina peale saan juba aru, et nüüd on kontroll icon_biggrin.gif Viimati käis ühest kompostrist 6 piletit läbi 20 sekundi jooksul enne kui kontroll sisse astus icon_lol.gif

Või tahetakse elu huvitavaks teha ja elatakse selle järgi: "Elus peab natuke pinget olema" ütles elektrik ja pissis elektrikappi icon_lol.gif
Kommentaarid: 84 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 74
tagasi üles
M1ck3y
HV vaatleja

sõnum 03.08.2011 13:48:44 vasta tsitaadiga

SurfData kirjutas:
D3ff kirjutas:
M1ck3y kirjutas:

see on jah natuke mulle arusaamatu. Milleks kogu aeg närveldada ja passida? Mina olen siiani kogu aeg kvartalikaarti ostnud. Istun ja olen rahulikult omaette ja enda mõtetega, mitte ei pea kogu aeg valvsalt kompostri juures olema ja jälgima, et kas või kes nüüd kusagilt tuleb. Tavaliselt suure klõbina peale saan juba aru, et nüüd on kontroll icon_biggrin.gif Viimati käis ühest kompostrist 6 piletit läbi 20 sekundi jooksul enne kui kontroll sisse astus icon_lol.gif

Või tahetakse elu huvitavaks teha ja elatakse selle järgi: "Elus peab natuke pinget olema" ütles elektrik ja pissis elektrikappi icon_lol.gif

ja mis sa teed nüüd kui enam pole kvartalikaarti ... Soodsam tuleb jälgida mupot ... samas ytlen ausalt,et paberpilet tasku ja "bussijuhiga rääkima" xD näed ka mupot kui peatab kinni ning augustad pileti ära.

Aga samas jah olen olnud ka aus ja ostnud kuukaardi ... kuid vahest on lbusam jäglida mupot, annab põnevust juurde.

ps: olen 2 korda valeinfo sinna saatnud ja hetkel ei näe seda. St kontrollitakse saadetud info õigsust vist icon_question.gif
tagasi üles
D3ff
HV kasutaja
D3ff

sõnum 03.08.2011 13:52:24 vasta tsitaadiga

tsitaat:

ps: olen 2 korda valeinfo sinna saatnud ja hetkel ei näe seda. St kontrollitakse saadetud info õigsust vist

Ei tea, kuidas see kontroll välja näeb? Keegi käib reaalselt kohapeal? Või kellelgi on tuttav trollijuht, kes saab teiste juhtide käest raadiosaatja teel infot küsida icon_lol.gif
tagasi üles
M1ck3y
HV vaatleja

sõnum 03.08.2011 13:55:56 vasta tsitaadiga

D3ff kirjutas:
tsitaat:

ps: olen 2 korda valeinfo sinna saatnud ja hetkel ei näe seda. St kontrollitakse saadetud info õigsust vist

Ei tea, kuidas see kontroll välja näeb? Keegi käib reaalselt kohapeal? Või kellelgi on tuttav trollijuht, kes saab teiste juhtide käest raadiosaatja teel infot küsida icon_lol.gif

mina ei tea xd
Igal juhul vale info pole jõudnud üles, kuigi panin täpselt kella ala peatuse enne - pole pandud üles ... või siis lehe autor teab täpselt kus mis kas kohas mupo on.
tagasi üles
SurfData
HV Guru
SurfData

sõnum 03.08.2011 14:08:09 vasta tsitaadiga

M1ck3y kirjutas:
SurfData kirjutas:
D3ff kirjutas:
M1ck3y kirjutas:

ja mis sa teed nüüd kui enam pole kvartalikaarti ... Soodsam tuleb jälgida mupot ... samas ytlen ausalt,et paberpilet tasku ja "bussijuhiga rääkima" xD näed ka mupot kui peatab kinni ning augustad pileti ära.

Aga samas jah olen olnud ka aus ja ostnud kuukaardi ... kuid vahest on lbusam jäglida mupot, annab põnevust juurde.

ps: olen 2 korda valeinfo sinna saatnud ja hetkel ei näe seda. St kontrollitakse saadetud info õigsust vist icon_question.gif

no mul kvartalikaart veel oktoobri lõpuni, eks siis peab juba rohkem kukalt kratsima, et mida teha icon_razz1.gif Eeldatavalt tuleb kuukaartidega möllama hakata, aga eks millaski tulevikus tuleb ka auto peale mõtlema hakata. Hoiab päevas vähemalt tund aega kokku ja kui muid asju ka arvestada siis rohkemgi. Nädalas, kuus ja aastas tuleb see ikkagi veel rohkem.
Kommentaarid: 84 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 74
tagasi üles
kussu
HV veteran
kussu

sõnum 03.08.2011 14:15:32 vasta tsitaadiga

Tean, et kõikidel MUPO autodel on GSM jälgimine peal, ei hakka siin avaldama millise teenusepakkuja oma. Kuid selle põhjal saaks vähe kobedama süsteemi püsti panna icon_smile.gificon_smile.gif
Kommentaarid: 69 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 68
tagasi üles
Taun0
HV veteran
Taun0

sõnum 03.08.2011 17:28:49 vasta tsitaadiga

kui raha pole käi jala! sest kui bussis trahvi ka veel saad oled veel suuremas miinuses icon_lol.gif
D3ff
HV kasutaja
D3ff

sõnum 03.08.2011 22:15:05 vasta tsitaadiga

Vaatan, et praegusel kellaajal lisandub päris palju vihjeid sinna lehele. Kas päriselt ka mupo nii hilja veel oma kontrollkäike teeb? icon_eek.gif
tagasi üles
laurx
HV Guru
laurx

Autoriseeritud ID-kaardiga Online

sõnum 04.08.2011 08:08:51 vasta tsitaadiga

edgarjugent sisestab .
CurJam
HV kasutaja
CurJam

sõnum 04.08.2011 20:40:47 vasta tsitaadiga

Pikkkõrv kirjutas:
eltso kirjutas:
See on riigilt või siis tallinna linnalt tagasi varastamine ja see on lubatud icon_smile.gif

Selle kohta ütleks nüüd küll Peterson Alllani sõnadega, et mingi austus peaks ka ikka nagu olema, vähemalt nende suhtes kes oma sõidu eest seni siiski veel maksavad icon_rolleyes.gif !

Üldiselt on nii, et kui inimesele jätta võimalus ebakvaliteetse ühistranspordi teenuse (haisev, mürarikas, ülerahvastatud, pidevalt graafikust välja jne) eest mitte tasuda, siis seda võimalust ka agaralt kasutatakse. Ja ehk pole see tõesti maailma suurim kuritegu.
Kommentaarid: 54 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 54
tagasi üles
timothy
HV kasutaja
timothy

sõnum 04.08.2011 21:17:46 vasta tsitaadiga

CurJam, ma ei saa sinu mõttekäigust aru, et kehva teenuse eest on ok maksmata jätta icon_exclaim.gif icon_question.gif

Muide, mina näiteks ei kurda üldse niipalju ühistranspordi kvaliteedi üle. Eemaletõukavalt haisvat ühistransporti ei ole oma silmaga näinud, veidi haisvat mõnikord on juhtunud, aga harva. Tipptunnil kohati ülerahvastatud on, aga see on ainult osadel liinidel mitte väga pika aja jooksul. Graafikust väljas - ma arvan, et siin on jällegi sama efekt et 10x tuleb täpselt ja 1x mitte, siis jääb see 1 kord just meelde. Ma olen rohkem, kui korra imestanud, et buss tuleb täpselt ka marsruudi keskel, mitte ainult esimestes peatustes. Samas kui pead 5-10 minutit ootama, ei ole see minu arvates koht virisemiseks. Üldiselt ei ole transport üle 5 min graafikust ees/taga. Kahtlemata võib olukord teistes linnaosades teistsugune olla, liigun põhiliselt nõmme/mustamäe kandis. Arenguks on väga palju ruumi, aga ma ei virise olemasoleva üle ja veel vähem kasutaks seda väga haledat vabandust sõidu eest maksmata jätmiseks. Jäta 1 beer_yum.gif ostmata ja ole aus.

tagasi üles
_marek
HV Guru
_marek

sõnum 04.08.2011 23:14:19 vasta tsitaadiga

Mis graafikus püsimisse puutub, siis selles osas on TAK suht innovaatiline - kõigis bussides GPSid olemas, mis näitavad perfektselt täpset aega.
Bussijuhid teavad täpselt mis kell kus peatuses olema peavad ning lubatud on eksimine +- 2 minutit.
GPSid salvestavad kõik teekonnad, kõik väljumisajad kõigist peatustest ning lisaks ka isegi selle, milliseid uksi bussijuht avas-sulges.
Kui bussijuht eksib ükskõik kummas suunas üle kahe minuti, järgneb reaalne rahaline karistus preemia äravõtmise näol.
Kommentaarid: 130 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 118
tagasi üles
time123
HV Guru
time123

sõnum 04.08.2011 23:33:00 vasta tsitaadiga

Milles bussijuht süüdi on, kui ta liiklusummikusse jääb? Miks ta peaks preemiast ilma jääma kui teed umbes on ja peatustest tuleb 3 lapsevankrit peale?
Kommentaarid: 203 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 178
tagasi üles
_marek
HV Guru
_marek

sõnum 04.08.2011 23:44:59 vasta tsitaadiga

Graafikud on kohaldatud vastavalt tipptundidele ja ebareeglipärased ummikud (mingi avarii vm) on kindlasti vabandatavad.
Enamasti on preemiast ilmajätmise põhjuseks ikkagi bussijuhi korduv lohakus - kas kipub kihutama ja graafikust ette jõudma või hilineb juba bussipargist väljasõitmisega.
Kommentaarid: 130 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 118
tagasi üles
ArturTT
HV veteran
ArturTT

sõnum 05.08.2011 00:41:55 vasta tsitaadiga

CurJam kirjutas:
Pikkkõrv kirjutas:
eltso kirjutas:
See on riigilt või siis tallinna linnalt tagasi varastamine ja see on lubatud icon_smile.gif

Selle kohta ütleks nüüd küll Peterson Alllani sõnadega, et mingi austus peaks ka ikka nagu olema, vähemalt nende suhtes kes oma sõidu eest seni siiski veel maksavad icon_rolleyes.gif !

Üldiselt on nii, et kui inimesele jätta võimalus ebakvaliteetse ühistranspordi teenuse (haisev, mürarikas, ülerahvastatud, pidevalt graafikust välja jne) eest mitte tasuda, siis seda võimalust ka agaralt kasutatakse. Ja ehk pole see tõesti maailma suurim kuritegu.

1-Mida vähem teenuse eest maksjaid on, seda halvemaks ka teenus ju muutub? Krt mingis poola linnas nägin neid samu tatra tramme mis Tallinnas, ainult selle vahega et trammid olid räigelt roostes ning mittetöötavad trammid olid pandud vaguniteks. kas sellist teenust te tulevikus tahategi?

2-Üldiselt pole tallinna ühistranspordil ju viga midagi? Tõsi, vahest tõesti rahvast palju, Kuid nopiks sealt nüüd need jänesed välja kes viimsel minutil m-pileti tellivad jms. Saaks bussi ju kohe tühjemaks?

3-Huvitav, palju neil, kes ühistransporti haisu kaasa võtavad piletid on?

4-Lükake sama teenus mõnes arenenud euroopa riigis tööle, Vaadake kaua selline teenus seal vastu peab...

5-Huvitav,kui mobiilset levi segada enne mupo vaatevälja ilmumist kuni kontrolli lõpuni,Palju siis jäneseid koplis püütakse? icon_lol.gif

..........Lihtsalt mõned mõttekolksud mis teemat lugedes tekkisid.....
Kommentaarid: 153 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 143
tagasi üles
Renq
HV veteran
Renq

sõnum 05.08.2011 22:52:02 vasta tsitaadiga

jah see on kohati väga rõve, suvel on palav kui kurat.

ja fakt on ka see, et praegune mupondus ei tööta kohe üldse mitte. nii nagu kaugelt mupolvnikute bussi näha on, hakkavad kohe kompostrid raginal tööle. ise sõidan tihti ekpressiga ja alati mõtlen, et kui palju see buss võiks tühjem ja õhurikkam olla, kui igast pudulojuseid peal ei oleks.

samas ei tuleks mul mõttessegi jänest sõita. ratta ostu olen küll mõelnud, eriti just suviti oleks see mu lemmikkaaslane kodu töö ja ranna vahet.

näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Uudised »  Varia »  Uuelt netilehelt MuPo Watch saab piletikontrollide asupaika jälgida mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4, 5  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.