Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Jahutus »  HD4800 seeria jahutus märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 14, 15, 16
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
CoiL
HV Guru
CoiL

sõnum 24.10.2009 10:00:52 vasta tsitaadiga

rastix kirjutas:
S1 paigaldamisel läks midagi totaalselt valesti. Panen arvuti tööle, pilti ette ei tule, vaatan et 6pinised kaablid on paigaldamata. Lükkan need järgi, bootimise ekraan tuleb ette, tänan juba jumalat, kuid järgmine hetk ja pilt on jälle lännu. Enda arust üritasin võimalikult ettevaatlikult ja õrnalt S1-te paigaldada, kuid vaatamata sellele keerasin 4870 pekki. icon_evil.gif Koorisin S1-e pealt maha ja panin originaaljahutuse tagasi, sama probleem. Endal teist kaarti testimiseks pole - õhku jääb veel õhkõrn võimalus, et keerasin miskitpidi emaplaadi hoopis kanni. On kellelgi sarnane kogemus siin, mille ma katki võisin teha?

Kui üritad süü S1-e kaela lükata, siis 99,9% tõenäosus siiski, et viga tuli paigaldajalt. Mökerdasid liiga palju termopastaga?
Kuigi S1-ga peaks imo silikooni baasil pasta kaasas olema ja see ei tohiks elektrit juhtida isegi kui kuhugi pinnide vahele tükike satub icon_rolleyes.gif
Äkki keerasid ebaühtlase surve all jahuti kinni (üks nurk põhjani ja siis järgmised?) ning lõhkusi core nurga ära?
Kommentaarid: 95 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 83
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
rastix
Kreisi kasutaja

sõnum 24.10.2009 10:06:16 vasta tsitaadiga

CorsairX kirjutas:
rastix kirjutas:
S1 paigaldamisel läks midagi totaalselt valesti. Panen arvuti tööle, pilti ette ei tule, vaatan et 6pinised kaablid on paigaldamata. Lükkan need järgi, bootimise ekraan tuleb ette, tänan juba jumalat, kuid järgmine hetk ja pilt on jälle lännu. Enda arust üritasin võimalikult ettevaatlikult ja õrnalt S1-te paigaldada, kuid vaatamata sellele keerasin 4870 pekki. icon_evil.gif Koorisin S1-e pealt maha ja panin originaaljahutuse tagasi, sama probleem. Endal teist kaarti testimiseks pole - õhku jääb veel õhkõrn võimalus, et keerasin miskitpidi emaplaadi hoopis kanni. On kellelgi sarnane kogemus siin, mille ma katki võisin teha?

Kui üritad süü S1-e kaela lükata, siis 99,9% tõenäosus siiski, et viga tuli paigaldajalt. Mökerdasid liiga palju termopastaga?
Kuigi S1-ga peaks imo silikooni baasil pasta kaasas olema ja see ei tohiks elektrit juhtida isegi kui kuhugi pinnide vahele tükike satub icon_rolleyes.gif
Äkki keerasid ebaühtlase surve all jahuti kinni (üks nurk põhjani ja siis järgmised?) ning lõhkusi core nurga ära?

Kas keegi AHV katkiseid kaarte üle ka vaatab?

Või tasub mul kaart mingi puhastajaga üle käia?
Kommentaarid: 88 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 84
tagasi üles
omgwtf
HV Guru
omgwtf

sõnum 24.10.2009 10:50:33 vasta tsitaadiga

Et siis juba ei tea mitmes kaart läbi kasutaja näppude srunud icon_sad.gif
CorsairX, pastat ei ole eraldi kaasas vaid MX2 on juba tallale määritud icon_rolleyes.gif
Kommentaarid: 155 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 137
tagasi üles
CoiL
HV Guru
CoiL

sõnum 24.10.2009 12:19:07 vasta tsitaadiga

omgwtf, hmmm... mingi uuem rev. siis? Mul S1 rev.2-ga oli plastmass süstlaga pasta kaasas. Või tõesti mäletan nii nii mööda? icon_confused.gif
Selles olen küll kindel, et tallale ei olnud midagi määritud!
tagasi üles
ceemic
24/7@kalal
ceemic

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 24.10.2009 12:20:45 vasta tsitaadiga

CorsairX, minu rev2.0-l oli ka pasta all. Kaasas pole mingit süstalt.
Kommentaarid: 421 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 322
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
CoiL
HV Guru
CoiL

sõnum 24.10.2009 12:21:58 vasta tsitaadiga

veider... minul ei olnud KINDLASTI mitte midagi tallale määritud! Vb. süstla värki siis mäletan valesti icon_rolleyes.gif
tagasi üles
omgwtf
HV Guru
omgwtf

sõnum 24.10.2009 12:28:03 vasta tsitaadiga

Arctic peaks kõigile määrima ise alla thumbs_up.gif (ehk oli "praak" siis) Pole siiani näinud toodet millele oleks siliconi jama kaasas icon_rolleyes.gif Ta ju ise teeb pastasi jne,kuid ühtegi siliconi jama ei tohiks ta toota icon_rolleyes.gif Seega ehk ikka mäletad valesti icon_biggrin.gif Sul coolereid käinud läbi palju ja paljudel on siliconi jama kaasas beer_yum.gif
Kommentaarid: 155 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 137
tagasi üles
AJ
HV Guru
AJ

sõnum 24.10.2009 23:33:04 vasta tsitaadiga

Ma olen 5-le kaardile S1 rev2.0-i peale pannd ja kõigil oli pasta juba all.
Black
HV kasutaja

sõnum 04.01.2011 20:02:04 vasta tsitaadiga

Ostsin kah oma HD4870 1GB OC'le Accelero s1 rev.2 ostetud. Põhjus sama mis kõigil teistel - kaart kuum ning lärmakas.

Sai hoolikalt manual läbi loetud ning selle järgi peale pistetud. Peale väikest pusimist panin tööle ja tulemus polnud kuigi rõõmustav. Idle's olid temp'id madalamad. Koormuse all isegi kõrgemad.

Sai siis lahti võetud uuesti, et äki ei saanud GPU piisavalt hästi kontakti radikaga. Lahti võttes tundub termopasta järgi, et ikkagi hea kontakt. Lahtivõtmise käigus aga kukkusid mälude radikad kolks-kolks küljest ära nagu ka kõigil teistel icon_biggrin.gif Homme oomipoodi termoteibi järgi.

Kõrgemate temperatuuride põhjust aga ei saanudki teada. Pakis oli 2 paksuses plastikust seibe radika kinnitustaldade ja kaardi vahele. Praegu kasutasin ma kõrgemaid. Ehk peaks madalamaid, et kontakt kiviga oleks tihedam?

VRM radika jätsin originaali. Miks kõik selle pärast üldse põevad? Ei jää originaal ju S1'le ette. Ja kahjuks minu kaart sama veider kui mõnel eelneval - ei näita üheski programmis VRM-i temperatuure icon_sad.gif

Piltide järgi tundub, et paar aastat tagasi oli pakis olev VRM'i radikas teistsugune - üks piklik. Minu pakis oli 4 väiksemat eraldi.

PS: Ega kellelgi üht mälu radikat sahtlis ei vedele? Torudest ümberpainutamise käigus läksin natuke liiale ja ratsisin väga ära. Ehk on kellelgi õlle eest korralikum asemele anda icon_smile.gif
Kommentaarid: 34 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 32
tagasi üles
angel
HV Guru
angel

sõnum 04.01.2011 20:43:31 vasta tsitaadiga

Vana rev1 oli parim S1 kui see uus rev2. Olen mõlemat omanud. Rev1 oli pikk radikas mis kinnitati kruvidega. Rev1 oli samuti VGA jahutus kinnituse süsteem parem ehk siis see kuhu sa kruvid keerad oli stabiilne ja ei pidanud kartma et "väänad" kõveraks. Kui rev2 juhtumisi väänasid siis võis tekkida olukord kus vga cooler ei saanud kontakti gpu'ga kuna kinnitus osa oli "kõver". Need plastik jullad olid selleks, et kaitsta gpu'd vga cooleri eest kui peaksid "üle keerama" kruvid. See aga kindlustas ka selle et jahutuse talda ei surutud gpu vastu seega kui kinnitus oli kõver jäi asi "õhku" rippuma.

Need lisa radikad mis kaasas on 1000000% bullcrap liimiga. See EI kleepu ja ei püsi. Seda on igal pool räägitud ning ise 3 AC jahutusega seda ka stabiilselt kogenud. Heal juhul jäi mõni kinni aga enamasti kukkusid kohe ära või siis natukene "vastu minnes" eemaldusid. * ise tegin pinnad nii puhtaks, et kleepumiseks olid suht ideaal tingimused. See VRM radika osa mis S1 rev2 kaasa tuleb on veel juram. See EI jahuta su vrm ala maha vaid laseb tempid üle 100c kenasti. Endal oli 4870 peal temp andurid mis näitasid üle 100c ja ise mõõtsin ka välise temp anduriga mis näitas kah suht rõvedalt kõrgeid temperatuure (kahjuks ei ole meeles palju, aga liiast ta oli).

In short -> S1 rev2 @ 4870 = crap. Stock cooler saavutab kokkuvõttes suht samad või paremadki temperatuurid. Jah, saad gpu vaiksemalt ära jahutada (kuid mitte eriti hea temperatuuriga) aga vrm kütab nagunii kogu kaardi sul soojaks kuna nendelt ei juhita soojust ära.

Kui tahad kaardile korraliku jahutust siis osta vrm alale üks korralik radikas või siis tee nagu CorsairX tegi thumbs_up.gif

Kommentaarid: 175 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 157
tagasi üles
AJ
HV Guru
AJ

sõnum 04.01.2011 22:53:40 vasta tsitaadiga

Minul läksid igatahes tempid alla ja on vaiksemalt. VRM radika jätsin originaali, sest Asus DK-l see asjalikum kui S1-ga kaasa tulevad junnid. Mis mälu radikatesse puutub, siis mina olen see õnnelik, kes on 6x AC jahutust paigaldanud(5x S1 ja 1x L2 Pro) ja kunagi ei ole ükski mälu radikas lahti tulnud.
Black
HV kasutaja

sõnum 05.01.2011 02:33:31 vasta tsitaadiga

Mul sarnane VRM'i radikas. Päris normaalne originaalis. Kahjuks pole õrna aimugi mis temp'id olla võiks. S1 peale panen aga 12cm jahuti, mis on rohkem VRM'i poole peal, et ka sealt kuuma ära puhuda. Proovib homme termoteibiga mälud uuesti, tallale uus pasta alla, madalamate seibidega ning äki saab asja icon_smile.gif

PS: Võibolla panna VRM radikale mingi 4cm vurr puhuma?
PS2: Ega kummalgi teist pole üht mälu radikat vedelema jäänud? icon_smile.gif
Kommentaarid: 34 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 32
tagasi üles
AJ
HV Guru
AJ

sõnum 05.01.2011 09:47:31 vasta tsitaadiga

Mälu radikaid ei vedele. 4cm vendil ei näe mõtet, pealegi kipuvad need lärmakad olema.
angel
HV Guru
angel

sõnum 05.01.2011 13:57:05 vasta tsitaadiga

Aseta S1 peale 120mm vent sedasi, et puhub selle VRM ala peale. Kui soov võid ju 2x120mm venti paigaldada. Mahub kenasti ära, proovitud.

Endal mäluradikad otseselt alla ei kukkunud aga kui sutsugi neid katsutud sai peale paigaldamist siis tulid kohe lahti ja näha oli et pms mingi ühe otsaga vms veidral viisil jäid kinni. AC lasi sellepärast ju ka mingi liimi välja kuna nägi et ei suuda piisavalt head termoteipi pakkuda mis ka töötaks. Seevastu näiteks Zalman mäluradikatel olev teip on thumbs_up.gif. Pms võisid mälu radika abil kaardi ülesse kas või tõsta ja zalman radikas püsis kindlalt paigal. Sama kehtib ka oomipoes oleva teibi kohta.

Endal oli Gigabyte seeria kaardid ja stock ATI jahutus. See väike radikas seal vrm 'il tundub täitsa OK.

tagasi üles
Mirage
HV veteran

sõnum 06.01.2011 14:56:02 vasta tsitaadiga

Rohkem kui paar kuud s1 radikad enda kleepsude ja asjadega kaardi küljes, muffigi pole ära kukkunud. Tembud ikka 10-20 kraadi madalamal kui saffiiri vapo-x asjandusega. Ei näe probleemi icon_rolleyes.gif.

Loomulikult tegin ma õpetuse järgi kustukaga kivid üle kui miniradikat külge istutasin.

tagasi üles
AJ
HV Guru
AJ

sõnum 06.01.2011 15:38:19 vasta tsitaadiga

Mina olen ka enamasti kustukummi kasutanud.
angel
HV Guru
angel

sõnum 06.01.2011 15:57:24 vasta tsitaadiga

Mirage kirjutas:
Rohkem kui paar kuud s1 radikad enda kleepsude ja asjadega kaardi küljes, muffigi pole ära kukkunud. Tembud ikka 10-20 kraadi madalamal kui saffiiri vapo-x asjandusega. Ei näe probleemi icon_rolleyes.gif.

Loomulikult tegin ma õpetuse järgi kustukaga kivid üle kui miniradikat külge istutasin.

tegin kõik läbi. isegi kustukaga. mis kinni ei jää see ei jää. Pärast võtsin vist ka huvipärast ühe käperdamiseks ja hea kui näppukülge kinni jäi. Samas oomipoe omaga oleks kivid pealt ära rebinud ning näha oli, et kogu pind oli kontaktis. Surusin ju asju nii et näpud punased.

miks muidu enamus review'sid sama asja mainivad + AC võttis kasutusele teise süsteemi. Asi oli lihtsalt mäda neil. Nüüd aga ei saa liimitud asju enam lahti vast seega peab ikka oma teibiga asja lahendama (teistel jahutustel liim kaasas nüüd).

Ise testisin sedasi, et kui radika peale panin siis korraks liigutasin seda. Zalman või oomipoe teibiga radikate abil võisin lausa kaardi laualt ülesse tõsta ilma et midagi oleks lahti tulnud. AC omadega enamus tulid kohe lahti kui natukenegi käppida. Ära käppi? Nu siis mõtet see radikas seal paari naga küljes kiigub... jahutamisega ta ei tegele sedasi nagunii.

Aga jah, osad tõesti jäid kinni seega oli pms igas komplektis paar tükki sellist kah mis kleepusid.

tagasi üles
Wiltz
HV Guru

sõnum 06.01.2011 17:29:25 vasta tsitaadiga

angel, sa oled ikka valus naljatilk kohati icon_lol.gif "isegi näpu külge kinni ei jää", "radikate abil võisin lausa kaardi laualt ülesse tõsta ilma et midagi oleks lahti tulnud" jne. juba sinu ühest postist leiab nii ohtralt kilde, et lase püksi icon_razz1.gif
pese teinekord näpud krõpsurasvast, moosist ja muust mögast puhtaks enne kui selliseid asja näppima hakkad üldse! võid eneselegi üllatuseks avastada, et ilma rasvakihita kleebivad paljud asjad palju paremini.
samamoodi puhastatakse/pestakse mälukivid korralikult ära enne paigaldamist. olgu siis kustukummi või liivapaberiga aga möga peab eemalduma ning lõpuks piiritusega veel üle. ning NÄPUGA KATSUDA EI OLE VAJA peale seda operatsiooni.
aga kui sulle nii hirmsasti meeldib käppida, näppida ja mäluradikaid pidi kaarte ülesse tõsta pidevalt siis mis sa üldse mingite teipidega jamad. lükka kohe täies mahus mingi korralik superliim alla ja asi lahendatud. vaat kus siis tegelevad kohe 200% paremini jahutusega ka, kuna nii kindlalt on ikkagi kinni ju icon_biggrin.gif

reaalis on asi nii, et kui mingil põhjusel tõesti ei taha väiksemad radikad teinekord kuskil hästi küljes püsida siis tasub varuda üks tops mingit odavat superattacki ja toppida tilgake seda kivi kahe nurga peale. loomulikult piisab väga väikesest täpist kui tegu mingi pisikese alu-radikaga. ei kuku enam kuskile ja samas ei ole vaja pärast ka murda radikat koos kiviga pcb küljest lahti.

"There will be an entire generation of deaf audio enthusiasts who were brought up on CD players and Best Buy receivers, electronic music and so on. These people won't know good sound if it bites them in the ass, so in the end the industry wins."
Kommentaarid: 275 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 9 :: 3 :: 226
tagasi üles
angel
HV Guru
angel

sõnum 06.01.2011 17:50:36 vasta tsitaadiga

nu piltlikult öeldes. Lühidalt - asjal oli probleeme isegi teise radika külge kleepumisega tugevalt. Mul oli vahepeal 3 tk neid S1'tesid olemas seega oli radikaid üle ja sai proovitud kas üldse kleepuvad. Üks S1 vedeleb siia maani kapi peal... radikad peaks kah kusagil olema kasutatud kujul.

Ja kus sa tead kui puhtad mu näpud on... icon_rolleyes.gif Eriti kui arvuti asju teen... ipa sööb enamasti käed ära seega kasutan reaalselt hoopis kindaid teatud asjade tegemisel. Selliseid nagu arstidel on ehk siis puhtus on garanteeritud icon_lol.gif

Loe ka see osa uuesti ---> Oomipoe liimiga või Zalman mäluradikad originaal liimiga olid nõnda tugevalt toimivad et kaarti VÕIS ülesse tõsta. AC omaga ei tasunud isegi siis kui ta kuidagigi kinni jäi kuna asi kukkus kolksti ära. AC omadele piisas juba natukesest puudutusest (RADIKAT puutusin mitte mälu icon_razz.gif ) et ta sealt minekut tegi. Osad jäid kinni osad mitte.

In short - loe tekst läbi. Ma olen 100x juba rõhutanud et ma pesin asjad nii puhtaks, et seal ei olnud enam midagi. IPA ehk siis isopropanooliga sai asjad üle nühitud jne. Korduvalt öeldud ka mulle, et ma puhastan liigselt. Seega jah... oleks tahtnud veel putamaks saada siis oleks pidanud liivapaberiga peegliks asjad lihvima.

+ AC ise kah tunnistas et asi sitt. Review'd kah kirjutasid et asi sitt. Miks muidu lasti välja liim millega võib asjad nüüd jäädavalt kinnitada icon_lol.gif

AS süsteem ei istu eriti. Parem kasutan termoteipi. Saab väga keresti maha. Oomika omad lihtsalt keerasin maha või siis jõnksutad mõlemale poole keerates ja tuleb ilusti ilma lõhkumata küljest. Sama reegel kehtib ka suhteliselt igasugu "termoliimide" kohta. Kunagi eemaldas üks minu nähes ühelt kaardilt sedasi kenasti kõik kinni liimitud radikad. Kaart jäi ise terveks ja mingeid kahjustusi ei olnud.

tagasi üles
AJ
HV Guru
AJ

sõnum 06.01.2011 20:39:49 vasta tsitaadiga

angel kirjutas:
Aseta S1 peale 120mm vent sedasi, et puhub selle VRM ala peale. Kui soov võid ju 2x120mm venti paigaldada. Mahub kenasti ära, proovitud.

2x120mm mahub jah ilusti ära. Endal praehu 2x92mm vendid peal. VRM-i jahutab paremini kui 1x120mm vent. 2x120mm ei kasutanud, kuna vent jääb siis SATA kaaleid segama.

dataxa
HV kasutaja

sõnum 04.07.2011 16:06:12 vasta tsitaadiga

Endal sai ka kunagi accelero S1 rev2 jahutuseks peale pandud. Ilma lisa ventideta ja tulemused olid hämmastavad - idles mingi 30-40 ja koormuse all 50 - 60. Nüüd on olukord aga selline, et idles 64 kraadi ja kõva koormuse alla jookseb üle 100 ja crashib, ehk accelero ei jahuta enam korralikult. VIST. Olen proovnd uuesti peale panna ja erinevaid pastasid kuid tulutult. Ise kahtlustan, et üks torudest on tühjaks lekkinud. Oskab keegi nõu anda?
Kommentaarid: 2 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 2
tagasi üles
Plin500
HV piljardihai
Plin500

sõnum 07.07.2011 22:26:00 vasta tsitaadiga

Sapphire 4890 1GB hakkas vent klõbisema imelikult, mis ei sobi hästi kokku minu närvikavaga. Proovisin igaks juhuks õlitada mootorit, kuid ei midagi.

Millega oleks stock jahutus mõttekas välja vahetada? Kas see on OK?

http://www.arvutikeskus.ee/est/TOOTEKATALOOG/ARVUTIKOMPONENDID-Jahutid-VGA-Cooler/Arctic-Accelero-Twin-Turbo-Pro-VGA-Cooler-95845

1dumbpcuser
HV Guru

sõnum 07.07.2011 22:30:53 vasta tsitaadiga

https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?t=501177
https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?t=500418
icon_razz1.gif
Twin Turbo on ka ise-enesest asjalik thumbs_up.gif

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
nolifer
Kreisi kasutaja

sõnum 25.07.2011 16:00:07 vasta tsitaadiga

mu 4870x2 on idles 83 kraadi, ei teak kas on viga selles et üleüldine õhk on soojem, toas umber 30 kraadi sooja, või peaks ma ta lahti kiskuma ja pasta ära vahetama? vahest crysist mängides jookeb kaart lihtsalt kokku, kaart on juba paar aatat vana, pole seda varem lahti kiskunud, kuigi prose jahutuse vahetamisega sain hakkama, ei hakanud sellepärast uut teemat tegama, kas kaardi lahti kiskumine on hea mõte kui pole mingit spets tööriista? ja kas on seal mingid ohud?
Kommentaarid: 5 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 5
tagasi üles
caramis
HV Guru
caramis

sõnum 05.06.2012 04:02:00 vasta tsitaadiga

nonii, tere rahvas icon_biggrin.gif pika kaevamise peale leidsin oma probleemile enamvähem sobiva teema - nimelt on mul hiljuti tekkinud probleem oma MSI HD4870OC 1GB-ga, millele meeldib YouTubes peale videoplayeri laadimise lõppu VRAMi kiirust muuta 500 ja 900MHz vahel icon_biggrin.gif asi tuli just ilmsiks peale protsessoril 4.2GHz peale kellamist. lisasoftina kasutan MSI Afterburnerit, et selle kaardi reference jahutit vaos hoida (kuni 55 kraadi 25%, 60 kraadi 35% ja 70 kraadist 50% fan speed).
Kommentaarid: 164 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 142
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Jahutus »  HD4800 seeria jahutus mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 14, 15, 16
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.