Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
kotmarjak
HV Guru

|
15.06.2011 19:38:37
|
|
|
ITKs on keskmine hinne + mat eksam. aga see number on tõesti koos mata eksamiga
_________________ Ole tore ! |
|
Kommentaarid: 144 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
5 :: |
8 :: |
117 |
|
tagasi üles |
|
 |
wrx123
HV kasutaja
|
15.06.2011 19:41:28
|
|
|
Ho Ho, ITKs arvestatakse gümnaasiumi lõputunnistuse keskmist ehk siis kõikide õppeainete keskmist. Nagu eelnevalt mainitud, siis lisatakse matemaatika lõpueksami punktid juurde. Kui kokku tuleb 4.3 või 4.4, siis peaks suhteliselt kindlalt RE kohale saama. Iga aasta on olenevalt soovijate arvust pisut erinev.
|
|
Kommentaarid: 16 loe/lisa |
   |
0 :: |
15 |
|
tagasi üles |
|
 |
Priidik199
HV kasutaja

|
15.06.2011 19:45:11
|
|
|
Minu case on järgmine:
Tore oleks kui pääseks TTÜ'sse infotehnoloogiat õppima. Kahjuks matemaatika eksamit ei teinud (lähen katsetele) ja kirjandi eest sain kõigest 58 punkti. Arvatavasti erilist ei skoori ka katsetel. Muidu ennast väga huvitab ning tahtmine on suur. See küsimus on rohkem hiromantidele aga kui suur võib olla tõenäosus, et pääsen siiski ttü'sse õppima?
viimati muutis Priidik199 15.06.2011 19:50:16, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 10 loe/lisa |
   |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
mirko27
HV veteran

|
15.06.2011 19:46:33
|
|
|
Priidik199 tean ka inimesi kes kirjandi 48 punktiga ületasid lävendi lõdvalt. Samas vaadates et sa Võrust pärit siis mine Tü-sse, tunduvalt asjalikum.
|
|
Kommentaarid: 12 loe/lisa |
   |
11 |
|
tagasi üles |
|
 |
Priidik199
HV kasutaja

|
15.06.2011 19:58:20
|
|
|
mirko27 kirjutas: |
Priidik199 tean ka inimesi kes kirjandi 48 punktiga ületasid lävendi lõdvalt. Samas vaadates et sa Võrust pärit siis mine Tü-sse, tunduvalt asjalikum. |
Seal on: "Kandideerimiseks vajalik minimaalne punktisumma on 60,0." , mõjutab kirjand 25% ; võõrkeel 25% ; matemaatika 50%. Sisseastumiseksamit ei toimu.
Kui ma õigesti aru olen saanud, siis see jääb sellisel juhul kõrvale.
|
|
   |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
KillerXP
HV Guru

|
15.06.2011 19:59:25
|
|
|
Priidik199 kirjutas: |
Minu case on järgmine:
Tore oleks kui pääseks TTÜ'sse infotehnoloogiat õppima. Kahjuks matemaatika eksamit ei teinud (lähen katsetele) ja kirjandi eest sain kõigest 58 punkti. Arvatavasti erilist ei skoori ka katsetel. Muidu ennast väga huvitab ning tahtmine on suur. See küsimus on rohkem hiromantidele aga kui suur võib olla tõenäosus, et pääsen siiski ttü'sse õppima? |
RE kohale ise julge prognoosida, REV peaksid kindlalt saama. Kõik oleneb mis matemaatika saad.
Inglise keele tulemus kõvem ei olnud või seda eksamit ei teinud?
Ma sai nt inglise keele 91 + matemaatika suhteliselt hea tulemuse abiga saaksin vabalt TTÜsse konkursiväliselt ja ka RE kohale aga huvi rohkem siiski ITK poole.
|
|
Kommentaarid: 93 loe/lisa |
   |
1 :: |
88 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
15.06.2011 20:02:41
|
|
|
wrx123 kirjutas: |
kõikide õppeainete keskmist |
heh, säärase arvestuse järgi poleks ma vist küll sisse saanud. Kirjanduses-saksakeeles tuli hinne napilt kolm, mate oleks peaaegu kolm olnud (ehkki käisin maakondlikul olümpiaadil ) samas kirjand 85, peamine võõrkeel 87 ja matt 84. Lõpuhinnete keskmine oli kusagil 3.8 kandis, eralaste eksamite oma ~85 ning koos olümpiaadivõidu boonuspunktidega tuli ttü kesmiseks kusagil 4.8 5'st.
Suht mõttetu värk imho see kõigi ainete arvestamine, eriti kui veel reaalne tase ja hinded eri koolide vahel nii tohutult palju erinevad. Oleks siis vähemalt kõigi eksamite keskmine siis veel saaks aru, seal vähemalt on hindamine ja nõudmised üleriigiliselt enam-vähem samad.
_________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
Kommentaarid: 106 loe/lisa |
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
Priidik199
HV kasutaja

|
15.06.2011 20:04:32
|
|
|
Kahjuks tulid mul tulemused suhteliselt nõrgad jah.
Mind häirib asjaolu, et tegelikult ma arvuteid tunnen ning oleks valmis ennast edasi arendama. Ma lihtsalt ei mõista, kuidas matemaatika oskus mind sellest kõrvale jätta tahab.
|
|
   |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
Forgotten
HV kasutaja
|
15.06.2011 20:05:30
|
|
|
Kui ITK-sse tasulisele kohale minna, siis on vastuvõtt garanteeritud ?
|
|
Kommentaarid: 5 loe/lisa |
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
KillerXP
HV Guru

|
15.06.2011 20:17:32
|
|
|
Mind häirib asjaolu, et tegelikult ma arvuteid tunnen ning oleks valmis ennast edasi arendama. Ma lihtsalt ei mõista, kuidas matemaatika oskus mind sellest kõrvale jätta tahab. |
Kui sa TTÜ õppekava loeksid, siis seal on päris palju matemaatikat ja nagu olen kuulnud sõbralt, kes seal õpib siis sellega väga paljud ka ebaõnnestuvad..
tsitaat: |
Kui ITK-sse tasulisele kohale minna, siis on vastuvõtt garanteeritud ? |
Garanteeritud pole tõenäoliselt midagi aga lihtsam on tunduvalt sisse saada.
|
|
Kommentaarid: 93 loe/lisa |
   |
88 |
|
tagasi üles |
|
 |
mirko27
HV veteran

|
15.06.2011 21:24:39
|
|
|
Priidik199 mille peale sinuarvates arvutiteadus on üles ehitatud kui mitte numbrite ja matemaatika? Et oskan puid lõhkuda siis tunnen ka arvuteid?
|
|
Kommentaarid: 12 loe/lisa |
   |
11 |
|
tagasi üles |
|
 |
Max Powers
|
15.06.2011 21:28:04
|
|
|
Võtke 20 lehte siin teemas tagasi. Enam vähem sama jutt.
|
|
Kommentaarid: 215 loe/lisa |
   |
3 :: |
2 :: |
182 |
|
tagasi üles |
|
 |
ak.90
HV veteran
|
15.06.2011 22:45:46
|
|
|
Forgotten kirjutas: |
Eelmine aasta jäi lõpuks mingi 50 kohta REV'is isegi üle 100st (admin ja arendajad)
|
|
Kommentaarid: 209 loe/lisa |
   |
188 |
|
tagasi üles |
|
 |
sukelduja
HV Guru

|
15.06.2011 22:52:51
|
|
|
Mind häirib asjaolu, et tegelikult ma arvuteid tunnen ning oleks valmis ennast edasi arendama. Ma lihtsalt ei mõista, kuidas matemaatika oskus mind sellest kõrvale jätta tahab. |
No aga arenda ennast siis algatuseks matemaatika vallas, päris elus tuleb asju enamasti mitte meeldivuse vaid vajalikkuse järgi teha.
Reaalained sisaldavatesse valdkondadesse sul ilma matemaatikata asja ei ole. Kui sa matemaatikat ei suuda endale selgeks teha, siis ei ole mõtet enda ega teiste aega raiskama minna, oma eriala sa ei lõpeta.
|
|
Kommentaarid: 24 loe/lisa |
   |
24 |
|
tagasi üles |
|
 |
ak.90
HV veteran
|
15.06.2011 23:13:16
|
|
|
[quote="sukelduja"]
Ma mõtlesin ka, et pole seda matemaatikat vaja, aga ikka on küll. Nagu õppekavast näha siis 2 matemaatikat on, aga nii mõneskis teises aines läheb seda vaja.
Kui matemaatika nõrk, see ei tähenda, et võimatu asi on, üks kursusekaaslanegi sai suht kehva tulemuse matemaatika riigieksamil, aga ülikoolis käis koguaeg kohal ja õppis ka kodus ja sai asja selgeks korralikult.
|
|
Kommentaarid: 209 loe/lisa |
   |
188 |
|
tagasi üles |
|
 |
Priitd
HV vaatleja
|
16.06.2011 00:07:17
|
|
|
Enamasti on siin näha debatti teemal TTÜ vs. ITK, kuid kuidas on nende mõlema tase võrreldes näiteks Tartu Ülikooli infotehnoloogiaga nii praktiliste oskuste kui ka teoreetilise baasi omandamise vallas? Küsiks teadjamatelt veel ka, et kuidas on lood kõigi kolme kooli tehnikaga, ehk kui kaasaegne on õppevarustus ja kumb õppekava on Tartus mõttekam, kas informaatika või infotehnoloogia? Huvi pakuvad ka praktikavõimalused neis koolides, ehk kas väiksemas Tartus on praktikakoha leidmine raskem?
|
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
16.06.2011 00:10:23
|
|
|
Nii vähe kui sõpradelt-tuttavatelt kuulnud olen siis tartus on küll matemaatkiat mõnevõrra vähem kuid samas tundus, et lõpptulemusena õpib sellest rohkem. Ju siis pigem minnakse laiuti kui sügavuti.
Praktika koha pealt niiväga vast pole mõtet muretseda, üsna mitmel IT firmal on suured esindused Tartus. Kool ise küll vaevalt sulle miskit pakub, praktikakoha pead ikka ise leidma.
_________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
Kommentaarid: 106 loe/lisa |
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
Priidik199
HV kasutaja

|
16.06.2011 00:17:02
|
|
|
No siis valatakse ju kohe verbaalselt molli. Ma olen kohusetundlik inimene ning herr sukelduja arvamust asjast on küll natuke mööda. End of offtopic.
|
|
   |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
kotmarjak
HV Guru

|
16.06.2011 00:58:16
|
|
|
Forgotten kirjutas: |
jah
_________________ Ole tore ! |
|
Kommentaarid: 144 loe/lisa |
   |
5 :: |
8 :: |
117 |
|
tagasi üles |
|
 |
anti666
HV kasutaja
|
16.06.2011 01:02:46
|
|
|
Priitd, nii TÜ informaatika kui infotehnoloogia õppekavad on avalikult kättesaadavad. Ise tutvusin üsna põhjalikult nende õppekavadega ennem kui valiku tegin.
Olen TÜ infotehnoloogias. See õppekava annab sulle üsna laiad algteadmised, eeldusel et korralikult õpid. (õppekava on minu meelest kohati liiga laiali valguv).
Mate kohta nii palju, et isiklikult leian, et selle vajadus on üle paisutatud. Aga kindlasti on matemaatikal oma koht ning kindlasti on matemaatika õpitav.
_________________ Siin on siis signatuur, mis lisatakse soovikorral minu sõnumitele  |
|
Kommentaarid: 9 loe/lisa |
   |
8 |
|
tagasi üles |
|
 |
guest1902
Kreisi kasutaja

|
16.06.2011 01:18:06
|
|
|
Ho Ho kirjutas: |
Nii vähe kui sõpradelt-tuttavatelt kuulnud olen siis tartus on küll matemaatkiat mõnevõrra vähem |
hmn, päriselt? Vbla on vähem kalkulaatoriga möllamist, abstraktset asja on ikka omajagu (nii palju kui ma matemaatiliste ainete programme sirvinud olen). Nt Algebra I on imo suht hardcore matemaatika. Numbreid seal ei näe.
Analüütilist matemaatikat on muidu üks kursus, selles diferentsiaalgeomeetriani ei jõutagi. Igapäevatöös vist ei lähe vaja ka...
|
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
l2bukast
HV veteran

|
16.06.2011 01:33:13
|
|
|
Kui mataga vähem tegemist tahad teha ja bakalaureuse kraad kui selline pole oluline, mine Tallinna Polütehnikumi?
_________________ 58017968 |
|
Kommentaarid: 130 loe/lisa |
   |
123 |
|
tagasi üles |
|
 |
HellWalKeR
HV kasutaja

|
16.06.2011 08:57:34
|
|
|
Küll vähe OT, aga kas keegi oskab midagi rääkida TTÜ elektroonia & bioonika või mehhatroonika kohta.
Kuna huvi on nii programmeerimise kui elektroonika vastu oleks mehhatroonika väga hea valik, kuid õppekava vaadates on seal suhteliselt palju aineid lihtsalt mehhaanika valdkonnast (tugevusõpetus, materjalid jne).
viimati muutis HellWalKeR 16.06.2011 17:26:35, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 5 loe/lisa |
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
sukelduja
HV Guru

|
16.06.2011 09:46:48
|
|
|
No siis valatakse ju kohe verbaalselt molli. Ma olen kohusetundlik inimene ning herr sukelduja arvamust asjast on küll natuke mööda. End of offtopic. |
Kahjuks on see objektiivne tõsiasi. Minul on informaatika eriala lõpetatud, kui sa arvad, et tead paremini, siis on see sinu õigus nii arvata.
Ma ei tea mitte ühtegi infotehnoloogia ( ega üldse ühtegi eirala kus reaalaineid õpitakse ) eriala kus sa matemaatilisest analüüsist ( rahvakeeles ka kõrgem matemaatika) pääseksid. Edasi on lihtne. Analüüsi ära ei tee - lendad välja. Põhimõtteliselt on see esimene filter millega sõelutakse välja need, kellel pole võimeid või piisavalt järjekindlust. Jube kurb on, kui inimene saab "verbaalselt molli" alles peale sisseastumist. Rebastele tehakse üsna ruttu selgeks et kui ei meeldi - hakka astuma, kõrgharidus ei ole kohustuslik. Nutt ja hala on mõttetu, ei ole matemaatika riigieksam tehtud või ei tee matemaatika sisseastumiskatset ära, siis sa infotehnoloogia erialale ei saa. Kui väga palju apelleerida tahad, siis proovi parem juurasse sisse saada.
|
|
Kommentaarid: 24 loe/lisa |
   |
24 |
|
tagasi üles |
|
 |
MartW
HV vaatleja
|
17.06.2011 02:45:09
|
|
|
Pikemat aega juba mõelnud, et tahaks sügisest minna TÜ'sse arvutitehnikat õppima, kuid kuna eksamid, eelkõige just kirjand, ei läinud nii nagu olin lootnud, olen hakanud tõsiselt kahtlema enda sissesaamises.
Siit ka minu küsimus, ehk keegi mäletab mis oli eelmine aasta arvutitehnikas viimane tulemus millega REV kohale saadi?
Sais'st seda infot kahjuks enam ei näe.
|
|
tagasi üles |
|
 |
|