|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| autor |
|
tahanteada
Lõuapoolik

|
19.05.2011 17:11:28
|
|
|
Nagu praegu "sahinatega kuulda oli" Elisast, siis on "mõistiku kasutamise piir 3GB". Kuid sel juhul, kui toimub mingi muu tavapärane interneedus, nagu suure mahuga kodulehed a la Delfi, Õhtuleht, et siis sel juhul "kurja hoiatus-SMS-i" ei saadeta..
Huvitav vastuolu muidugi, kuna suure pildimahuga internetilehed võivad ise vabalt päevas mingi 1GB täis tekitada.
--------------------------------------
Eks juunikuu on peagi käes, eks siis saab sama asja uuesti uuritud.
Ja kes Elisa mobiilinterneti-ajalugu ei mäleta, siis 4 aastat tagasi, kui mobiilinternet tööle pandi, oli see mõistliku kasutamise maht samamoodi 3GB. Kuigi - samas olid näiteks Delfi, Õhtuleht jms. meediakanalid oluliselt väiksema sisumahuga.
|
|
| Kommentaarid: 284 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
2 :: |
11 :: |
211 |
|
| tagasi üles |
|
 |
2 trini
HV veteran

|
19.05.2011 17:34:58
|
|
|
,,,,,,,,,,,,,,,,,,
viimati muutis 2 trini 27.05.2011 10:50:30, muudetud 1 kord |
|
| Kommentaarid: 16 loe/lisa |
   |
0 :: |
1 :: |
15 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Priidik199
HV kasutaja

|
19.05.2011 17:50:17
|
|
|
Mulle tuli samasuguse sisuga sõnum ja tundub, et justkui tehakse ülekohut. Ma arvan, et ma olen normaalne netikasutaja, ehk siis foorumid, youtube ja vahest väga harva tiksub ka mõni torrent.
Juhul kui tõesti sellise kasutamise puhul netikiirust veel aeglustatakse, siis ükski leping mind kinni ei hoia. Lisaks võtan veel kogu oma perepaketi kaasa ja kolin mõistlikuma teenusepakkuja juurde üle. Mina olen Elisa peale pahane.
|
|
| Kommentaarid: 10 loe/lisa |
   |
10 |
|
| tagasi üles |
|
 |
LKits
HV Guru

|
|
| Kommentaarid: 13 loe/lisa |
   |
13 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Dijital
HV Guru

|
19.05.2011 17:52:24
|
|
|
Ma ükspäev just proovisin, et kui mul oleks mingi mobiilne nett, et millise mpbiilse paketi alla mu kasutus läheks. Hoidsin end tagasi ja külastasin ÜHTE uudislehte (ei mäleta enam, kas Postimeest või oli see hoopis Delfi), lugesin mõned spordiuudised ja mõned esileheuudised, ning oli juba 50MB trafficut tehtud. Ma olin vast mõnikümmend minutit seal kokku, ühelegi bännerile, välisele lingile ega videolingile ei klikanud. Arvestades, et kui ma vaataks näiteks 3 korda päevas uudislehte, teeb see juba 4,5GB kuus ainult ühe lehekülje külastamisega.
_________________ OBSBOT veebipoe affiliate link / 5% sooduskood: TUIKOTREW
Müüa uus Agon by AOC 610Hz monitor AG246FK6 |
|
| Kommentaarid: 41 loe/lisa |
   |
32 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ewur
HV veteran

|
19.05.2011 18:04:38
|
|
|
| lkits kirjutas: |
Võiksid päeva ja ööd eraldi arvestada.
Päeval võid kasutada mingisugune maht ning öösel tee, mis tahad. |
. Aga eks Tele2 on alternatiiv, saab sinna kolitud, kui piirama hakatakse. Imelik ainult, et kui Tele2-l oli mahupiirang, siis Elisal polnud. Ja nüüd liiguvad asjad vastupidises suunas... . Aga mujal maailmas liikusid juba natuke aega tagasi kuuldused, et mobiilsel internetil hakatakse "kraane kinni keerama", lõpuks pidi see paratamatult ka meile jõudma. Mõnes mõttes on ka hea, ehk kaovad ära nüüd a´la pered, kes on oma igale võsukesele netipulga ostnud, et too saaks oma toas segamatult reiti/juutuubi külastada, samal ajal kui juhe on loomulikult ka olemas ja elupaik kuskil magalarajoonis, kus vajadust netipulga järele tegelikult nagu väga polekski...
|
|
| Kommentaarid: 60 loe/lisa |
   |
60 |
|
| tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
19.05.2011 18:12:58
|
|
|
Eks see kallite teenuste jõuga kaelamäärmine saab olema, et "kuulsat miinuses olevat bitimüüki" lõpetada ja et bittide hinda oluliselt tõsta.
Selles suhtes on kogemus samuti kunagisest Mobiilinterneti ajastust olemas - oluliselt kallimad "Päevapiletid" - maksad rohkem ja teed, mis tahad. Ja keegi ei rääkinud midagi võrgu ülekoormamisest.
|
|
   |
211 |
|
| tagasi üles |
|
 |
LKits
HV Guru

|
|
   |
13 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Equinox
HV veteran

|
19.05.2011 22:07:53
|
|
|
Tre,
Jah, eks seda oli arvata ning mõnes mõttes eks see ole ka loogiline asjade käik seda sorti teenuse pakkumise juures. Sellega saavutatakse tavaline turu ise reguleerumine. Müüd üle - mingi hulk rahvast on pahane ja läheb ära, piirad - mingi hulk rahvast on pahane ja läheb ära. Lõpuks jääbki alles "mingi" keskmine. Samas imselt ei võida sellest kõigest ei klient ega ka teenusepakkuja.
Equ
_________________ Live long and prosper!
RIP, Spock. Leonard Nimoy 1931-2015 |
|
| Kommentaarid: 27 loe/lisa |
   |
26 |
|
| tagasi üles |
|
 |
LKits
HV Guru

|
|
   |
13 |
|
| tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
19.05.2011 23:37:35
|
|
|
lkits: ei usu, et asi klientides on, pigem on suund sellele, et sundida kliente täiendavalt ostma mingit muud paketti lisaks. Näiteks a la "Mint Free" - kallim kuumaks jms.
Või tuleb vaadata isegi asja selle vaatenurga ale, et arendatakse 4G-d ja selle arendamiseks tahetakse nii ehk naa lisaraha saada. On küll oletus, aga samas suht. võimalik versioon, et võtta lisaraha klientide rahakotist.
|
|
   |
211 |
|
| tagasi üles |
|
 |
nymmik
HV kasutaja
|
20.05.2011 12:39:32
|
|
|
| tahanteada kirjutas: |
Nagu praegu "sahinatega kuulda oli" Elisast, siis on "mõistiku kasutamise piir 3GB". Kuid sel juhul, kui toimub mingi muu tavapärane interneedus, nagu suure mahuga kodulehed a la Delfi, Õhtuleht, et siis sel juhul "kurja hoiatus-SMS-i" ei saadeta..
Huvitav vastuolu muidugi, kuna suure pildimahuga internetilehed võivad ise vabalt päevas mingi 1GB täis tekitada.
--------------------------------------
Eks juunikuu on peagi käes, eks siis saab sama asja uuesti uuritud.
Ja kes Elisa mobiilinterneti-ajalugu ei mäleta, siis 4 aastat tagasi, kui mobiilinternet tööle pandi, oli see mõistliku kasutamise maht samamoodi 3GB. Kuigi - samas olid näiteks Delfi, Õhtuleht jms. meediakanalid oluliselt väiksema sisumahuga. |
3GB piirang ei ole tõsi, see on oluliselt suurem.
Ja T2 piirab ka, tõmbab kiiruse kõvasti alla.
|
|
| Kommentaarid: 62 loe/lisa |
   |
58 |
|
| tagasi üles |
|
 |
LKits
HV Guru

|
|
   |
13 |
|
| tagasi üles |
|
 |
vana_urr
Kreisi kasutaja
|
24.05.2011 07:49:13
|
|
|
| Aga kuidas nad suhtuvad Windows Update'i? See on ka päris suuremahuline protseduur, mis on 100% vajalik, et nende võrguga üleüldse ühendada, sest nad eeldavad ju turvalisust ka kasutajapoolselt ning Windows Update ka selle garanteerib. |
Ilmselt win update on tavapäraselt "kord kuus" ja selle maht ka hullematel hetkedel on "tohutult väiksem" kui paremate poegade striimid
ja filmid...
|
|
| tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
24.05.2011 08:09:50
|
|
|
Windowsi update koosneb paljudest pisifailidest ning need laetakse j2rjest ykshaaval ja seega pole pidevalt toimuvat koormust.
Ja Windowsi update peaks olema nagunii HTTP-download ja seda ei j2lgita ega ei piirata, kui jutud 6iged on. J2lgitakse FTP-d ja P2p-d.
Mis aga striimimisse puutub, siis nendega on nii ja naa, keda piiratakse, keda mitte.
Postitatud mobile device
|
|
   |
211 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Cancer
HV kasutaja
|
|
   |
13 |
|
| tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
24.05.2011 08:19:41
|
|
|
Eks teguriks ongi see, kuidas allalaetava info "tykid" kanalit kinni panevad ja kui palju kinni panevad. Kui paneb 100% kinni, siis tullakse kallale, kui aga allalaadimine on selline, kus arvestatakse ka teistega, siis pole m6tet trummi taguma hakata.
Postitatud mobile device
|
|
   |
211 |
|
| tagasi üles |
|
 |
LKits
HV Guru

|
|
   |
13 |
|
| tagasi üles |
|
 |
R3negadeX
Kreisi kasutaja
|
24.05.2011 11:22:55
|
|
|
Mõõtsin siis hetkel oleva kiiruse, pakett on Mint Medium ja pulgaks on ZTE MF100. Pulk on otseühenduses arvutiga, tahan ära proovida selle 5M kaabli võimendiga. Küsimus, missugust monitooring programm oleks parim, et näha mis mu signaali tugevused db-des oleks. Lugesin läbi 10 lehte siit teemast ja silma jäid ainult Tele2 ja Huawei proged, kuigi need kas üldse töötavad minu pulgaga ?
Asukoht on Kehra, 3km keskusest Anija poole. Harjumaa küll aga pole veel 3,5G-d kordagi kätte püüdnud, olen ma siis väljas või toas, ots sinna või tänna.
|
|
| Kommentaarid: 8 loe/lisa |
   |
8 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Mario.
HV Guru
|
24.05.2011 11:45:34
|
|
|
Infoks ka siia teemasse, kellel mure väiksemahuliste piirangutega.
| MarioA. kirjutas: |
Muidugi võib füüsiliselt saadaoleva ribalaiuse piires tekkida ülemüümise mure kogu võrgus, kui ei suudeta piisavalt kiiresti laieneda, aga see ei kõrvalda kliendile tähtsaimat fakti, et Temale müüakse lepingus Nutika puhul piiramatut andmemahtu. Teiste pakettide kohta kehtivad kindlasti "mõistliku kasutamise" printsiibid - täna veel (arvestades välja ehitamata internetiteenust) on see loomulik ju, sest Nutikas paketid on kiirusepõhised, mis tähendab, et kalendrikuu raames saab klient vastavalt vaid 300/900GB mahtu.
Kui Elisa suutis tagada 15x kasvu mahus ja saab kasvava trendiga edaspidigi hakkama (peab), ei ole 3/10 ega 50GB'ne piirang eeskujuliku ISP puhul lähitulevikus enam vajalik. Hinnad on ausaltöeldes maruodavaks läinud, teenuse üle üldiselt saab vaid rõõmustada - vaevalt nad end kahjumisse müüvad, seega saab ainult paremaks ja arenemisega odavamaks minna.
Mina olen rahul - tugijaam tulistab täiskiirusel - tarbin kuus regulaarselt 40GB+... (korra käis üle 70GB, ning paistab, et minu kasutusharjumusi suudab Elisa väga eeskujulikult rahuldada) |
|
|
| Kommentaarid: 274 loe/lisa |
   |
6 :: |
217 |
|
| tagasi üles |
|
 |
LKits
HV Guru

|
|
   |
13 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Mario.
HV Guru
|
24.05.2011 11:54:26
|
|
|
Ei.
| tsitaat: |
5. Kliendi õigused ja kohustused
5.1. Kliendil on õigus:
5.1.1. nõuda ELISA-lt Liitumislepingu sõlmimisega võetud kohustuste täitmist; |
6.2. ELISA on kohustatud:
6.2.1. täitma Liitumislepingut, selle lisasid ning kehtivate õigusaktide nõudeid;
6.2.2. osutama või vahendama Kliendile Teenuseid kooskõlas Liitumislepingu tingimustega ning lähtudes Hinnakirjas fikseeritud tasumääradest. ELISA võimaldab Kliendile mobiiltelefoniteenuste kasutamist Eesti Vabariigi territooriumil Mobiiltelefonivõrgu levialas ning vahendab Kliendile välisriikides, kus on ELISA-l sõlmitud kehtivad roaminglepingud, roaming-teenuste kasutamist; |
Nutikas kõnepaketid on selgesõnaliselt ka kodulehel paksult toonitatult mahupiiranguta.
|
|
   |
217 |
|
| tagasi üles |
|
 |
LKits
HV Guru

|
|
   |
13 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Mario.
HV Guru
|
24.05.2011 12:15:31
|
|
|
Ma tõesti ei tea.
Nähtavasti on operaatorite käitumine valikuline - eks oleneb, kes kuidas kellega tegeleb. Mina olen isiklikult Elisa poolt ainult positiivsete kogemuste osaliseks saanud, kus teistel nii hästi ei lähe - ehk läbirääkimise küsimus. Sina viitad, et soovitus ei kuulu kliendi kohustuste hulka ja tahad lepingujärgset teenust.
|
|
   |
217 |
|
| tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
|
   |
211 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Mario.
HV Guru
|
24.05.2011 13:03:27
|
|
|
Vabanda, aga mida sa jahud?
Ma olen juunis rakenduvad muudatused läbi lugenud, aga ma ei näe mingeid uusi piiranguid, peale ilmselge, et kui saatja on koormatud, piiratakse klientide andmesidekiirust.
|
|
   |
217 |
|
| tagasi üles |
|
 |
LKits
HV Guru

|
24.05.2011 14:39:14
|
|
|
Võib olla punktid 2.5 - 2.8?
EDIT:
Küsisin nõu ning kuna lepingu lisa on lepingu osa, siis ühepoolselt seda muuta ei tohi.
Neile, kes usuvad, et Elisa tüüptingimuste muutmine ühepoolselt on seadusevastane ning ülekohtune - lugege "VÕS (https://www.riigiteataja.ee/akt/104022011004) § 42. Tüüptingimuse tühisus"
Eriti olge tähelepanelikud lõige 3, punkt 14 juures.
Isiklikult olen juba palju kindlam selle suhtes, et Elisa rikub sellega seadust, kui nüüd tõesti mulle mingeid piiranguid peale hakkab seadma.
|
|
   |
13 |
|
| tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
24.05.2011 14:46:12
|
|
|
MarioA.: Väga halvasti lugesid - või ei taha Sa seda välja lugeda, mis sinna kirjatatud on.
Seal on kirjas nii see, et :
- võidakse piirata
- kiirus võidakse üleüldse kinni panna,
- samuti see, et võidakse üldse sinu leping ühepoolselt lõpetada.
Natuke väljavõtteid kah:
2.5. Elisal on õigus ühepoolselt piirata või peatada Kliendile internetiteenuste osutamine kui Kliendi tegevusega või tegevusetusega kaasneb teiste Elisa klientide või internetiteenuse kasutajate häirimine või nende huvide kahjustamine, aga samuti juhul kui Kliendi tegevus või tegevusetus põhjustab või võib põhjustada häireid Elisa sidevõrgu töös või sidevõrgu vahendusel osutatavate teenuste kvaliteedis.
2.6. Elisal on õigus ühepoolselt peatada või piirata Kliendile teenuse osutamine kui Kliendi poolt on rikutud kas käesolevaid Tingimusi, Elisa Eesti-i AS teenuste kasutamise üldtingimusi, kehtivaid õigusakte või muid internetiteenuste kasutamist sätestavaid reegleid sealhulgas juhtudel, kus Klient kasutab konkreetset internetiteenust mitteeesmärgipäraselt tegevusteks milleks vastav internetiteenus ei ole ette nähtud. Korduva Kliendi poolse rikkumise korral on Elisal õigus internetiteenuste osutamine ühepoolselt lõpetada.
2.7. Elisal on õigus oma sidevõrgu rikete vältimiseks ja rünnete tõrjumiseks, aga samuti muudel sarnastel turvakaalutlustel sh sidevõrgu toimepidevuse tagamiseks ettevõetavate tegevuste korral, ühepoolselt muuta Elisa poolt pakutavate internetiteenuste funktsionaalsust või kasutustingimusi, aga samuti internetiteenuste kasutamist piirata või peatada.
2.8. Elisal on õigus piirata internetiteenuste kasutamist lokaalse sidevõrgu osa (nt tugijaama või tugijaama kärje) põhiselt või internetiteenuste kasutusprofiilist või tehnilistest parameetritest lähtuvalt kui internetiteenuste kasutamine olulise osa klientide poolt on häiritud või võib häiritud saada, aga samuti juhtudel kus selline piirang on vajalik sidevõrgu ülekoormuse ärahoidmiseks või kõrvaldamiseks.
3. Lõppsätted
3.1. Käesolevad Tingimused jõustuvad alates 15.06.2011 a. Elisal on õigus Tingimusi igal ajal muuta, sellest Klienti oma kodulehe kaudu teavitades ja tuues kodulehel ära muudetud Tingimused. Tingimuste edaspidised muudatused jõustuvad muudatuste kodulehel avaldamisele järgnevast kuupäevast, välja arvatud juhul kui muudetud Tingimustes on sätestatud või kehtivatest õigusaktidest tuleneb teistsugune jõustumisaeg.
Ja nagu juba eespool kirjas, on Elisas "mõistliku kasutamise maht 3GB". Eks juunikuu on peagi käes, siis saab selle üle küsida, aga uskuda võib, et see seesama 3GB on ka edasi.
|
|
   |
211 |
|
| tagasi üles |
|
 |
urri
Kreisi kasutaja

|
24.05.2011 15:23:31
|
|
|
Ja nagu juba eespool kirjas, on Elisas "mõistliku kasutamise maht 3GB". Eks juunikuu on peagi käes, siis saab selle üle küsida, aga uskuda võib, et see seesama 3GB on ka edasi. |
siit siis lihtne järeldus: Elisa tahab rohkem raha saada
OT: konkurendi (t2) käest sai u kuu tagasi päritud, et kui kasutan kuus u 10 Gb, kas siis olen nö
ohtlik klient ja kiirust alandatakse? Vastus: 10 Gb juures ei hakata veel midagi piirama
|
|
| Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
4 |
|
| tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
24.05.2011 15:27:40
|
|
|
Edit: Võrdlesin Elisa ka EMT-i Interneti kasutamise eeskirju - ja jääb küll mulje, et Elisa on need EMT-i pealt enam-vähem sõna-sõnalt maha viksinud.
Ainult kui EMT-il on sisse kirjutatud "mõistliku mobiilinterneti tarbimise" suurus 15GB, siis Elisa seda kirja pole pannud.
-------------------------------------
Samas, kui soovitakse uusi Euronõudeid täita, siis peab ka Elisa selle mõistliku tarbimise numbri omal sisse kirjutama.
|
|
   |
211 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Mario.
HV Guru
|
24.05.2011 16:05:27
|
|
|
MarioA.: Väga halvasti lugesid - või ei taha Sa seda välja lugeda, mis sinna kirjatatud on.
Seal on kirjas nii see, et :
- võidakse piirata
- kiirus võidakse üleüldse kinni panna,
- samuti see, et võidakse üldse sinu leping ühepoolselt lõpetada.
Natuke väljavõtteid kah:
2.5. Elisal on õigus ühepoolselt piirata või peatada Kliendile internetiteenuste osutamine kui Kliendi tegevusega või tegevusetusega kaasneb teiste Elisa klientide või internetiteenuse kasutajate häirimine või nende huvide kahjustamine, aga samuti juhul kui Kliendi tegevus või tegevusetus põhjustab või võib põhjustada häireid Elisa sidevõrgu töös või sidevõrgu vahendusel osutatavate teenuste kvaliteedis.
2.6. Elisal on õigus ühepoolselt peatada või piirata Kliendile teenuse osutamine kui Kliendi poolt on rikutud kas käesolevaid Tingimusi, Elisa Eesti-i AS teenuste kasutamise üldtingimusi, kehtivaid õigusakte või muid internetiteenuste kasutamist sätestavaid reegleid sealhulgas juhtudel, kus Klient kasutab konkreetset internetiteenust mitteeesmärgipäraselt tegevusteks milleks vastav internetiteenus ei ole ette nähtud. Korduva Kliendi poolse rikkumise korral on Elisal õigus internetiteenuste osutamine ühepoolselt lõpetada.
2.7. Elisal on õigus oma sidevõrgu rikete vältimiseks ja rünnete tõrjumiseks, aga samuti muudel sarnastel turvakaalutlustel sh sidevõrgu toimepidevuse tagamiseks ettevõetavate tegevuste korral, ühepoolselt muuta Elisa poolt pakutavate internetiteenuste funktsionaalsust või kasutustingimusi, aga samuti internetiteenuste kasutamist piirata või peatada.
2.8. Elisal on õigus piirata internetiteenuste kasutamist lokaalse sidevõrgu osa (nt tugijaama või tugijaama kärje) põhiselt või internetiteenuste kasutusprofiilist või tehnilistest parameetritest lähtuvalt kui internetiteenuste kasutamine olulise osa klientide poolt on häiritud või võib häiritud saada, aga samuti juhtudel kus selline piirang on vajalik sidevõrgu ülekoormuse ärahoidmiseks või kõrvaldamiseks.
3. Lõppsätted
3.1. Käesolevad Tingimused jõustuvad alates 15.06.2011 a. Elisal on õigus Tingimusi igal ajal muuta, sellest Klienti oma kodulehe kaudu teavitades ja tuues kodulehel ära muudetud Tingimused. Tingimuste edaspidised muudatused jõustuvad muudatuste kodulehel avaldamisele järgnevast kuupäevast, välja arvatud juhul kui muudetud Tingimustes on sätestatud või kehtivatest õigusaktidest tuleneb teistsugune jõustumisaeg.
Ja nagu juba eespool kirjas, on Elisas "mõistliku kasutamise maht 3GB". Eks juunikuu on peagi käes, siis saab selle üle küsida, aga uskuda võib, et see seesama 3GB on ka edasi. |
Miks sa iseenesest mõistetavaid tehnilisi sätteid maailmalõpuna kuulutad? Neis ei ole midagi uut. Puhas rutiin.
|
|
   |
217 |
|
| tagasi üles |
|
 |
LKits
HV Guru

|
24.05.2011 16:47:20
|
|
|
Võtsin Elisaga ühendust puudutavalt neid uusi Üldtingimusi ja Võlaõigusseaduse vastuolulisust ning nad selgitasid muudatust seoses Elektroonilise side seaduse muutumisega ning sellega kooskõlla viimisega.
Siiski, kuna kõik Üldtingimuse muudatused ei ole seoses Elektroonilise side seaduse muutumisega, siis on ülejäänud Üldtingimuste muutmine Võlaõigusseaduse vastu.
Samuti võtsin ühendust Tarbijakaitseametiga ning jään vastust ootama.
PS: Minu silmis oleks kõik korras, kui Elisa muudakski Üldtingimusi AINULT Elektroonilise side seadusega kooskõlla viimiseks, mitte enda mahupiirangute seadmiseks.
EDIT:
Elektroonilise side seaduste redaktsioonide võrdlused (hetkel kehtiv ja homme kehtima hakkav) - https://www.riigiteataja.ee/redaktsioonide_vordlus.html?grupiId=158292&vasakAktId=123032011010&paremAktId=123032011011
Mina ei leidnud seal küll mingeid muudatusi, mis kohustaks Elisat teenuse kasutamist mahu kohapealt piirama - ehk teie leiate.
|
|
   |
13 |
|
| tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
24.05.2011 17:03:26
|
|
|
lkits: Elisa uutes tingimustes on ju üheselt sees, et:
- Elisas on õigus ühepoolselt reegleid muuta.
- Ja et kes nende reeglite muutmisega nõus pole, võivad ühepoolselt lepingu lõpetada.
Kogu moos...
----------------------------------------
Ja nagu ka verem kirjutasin, oli see 3GB piirang Elisas olemas juba 4 aastat tagasi, siis kui nad selle oma Mobiilinterneti tööle panid. Ja siis oli jutt samamoodi, et HTTP-liiklust ei jälgita, ega ei kontrollita, kuid FTP ja P2P liiklust kontrollitakse ja jälgitakse ning vajadusel sekkutakse.
Nii, et selles suhtes pole midagi uut, lihtsalt on pöördutud oma juurte juurde tagasi.
|
|
   |
211 |
|
| tagasi üles |
|
 |
MaXakas
Kreisi kasutaja

|
24.05.2011 17:10:44
|
|
|
Aga kas keegi selle reeglitega mitte nõustumise korral lepingu ühepoolselt lõpetamise kohta on uurinud? Mis nagu tingimusteks? Leppetrahvi nagu küsida ei saa, küsitakse siis pulk tagasi? Või arvutatakse pulgale mingit jääkväärtust?
_________________ There is no such thing as allkiri! |
|
| Kommentaarid: 45 loe/lisa |
   |
44 |
|
| tagasi üles |
|
 |
LKits
HV Guru

|
24.05.2011 17:21:13
|
|
|
Ei ole kogu moos, sest Võlaõigusseadus ütleb, et lepingupool ei või ühepoolselt lepingutingimusi muuta.
Elisa ainuke põhjendus ongi praegu see, et need muudatused on selleks, et viia üldtingimused kooskõlla Elektroonilise side seaduse redaktsiooni muutusega.
Siiski, leian, et Elisa rikub praegu TOHUTULT VÕS § 42 (eriti veel lõige 1), sest kui teenus oli eelneva Üldtingimuse alusel täiesti piiramatu (v.a kiiruse piirang mis on ka lepingus sees), siis nüüd uue üldtingimuse alusel on mingid veidrad punktid, mis siiski võivad piirata minule pakutava teenuse sisu ehk siis reklaamitud kiirust.
Aru ma ei saa, kuidas selline pettus läbi läheb. Kui reklaamitakse kiirust kuni 2mbit/s, siis ei saa ju ometi piirata kasutaja kiirust, kui ta reaalselt kasutabki pidevalt 2mbit/s kiirust. Mis värk on?
PS: Kus on öeldud, et ei tohi kasutada peer-to-peer andmesidet? Või tohib?
EDIT:
| MaXakas kirjutas: |
| Aga kas keegi selle reeglitega mitte nõustumise korral lepingu ühepoolselt lõpetamise kohta on uurinud? Mis nagu tingimusteks? Leppetrahvi nagu küsida ei saa, küsitakse siis pulk tagasi? Või arvutatakse pulgale mingit jääkväärtust? |
Lepingut ei lõpetata, vaid ikka jätkub, aga samadel tingimustel (v.a muudatused seadusega kooskõlla viimiseks), mis sõlmimise hetkel.
|
|
   |
13 |
|
| tagasi üles |
|
 |
_marek
HV Guru

|
24.05.2011 17:57:01
|
|
|
Sideteenuse lepingu tingimuste muutmist käsitlevad elektroonilise side seaduse (ESS) § 99 lg 1-4. Nimetatud seadus annab sideettevõtjale õiguse muuta ühepoolselt sideteenuse lepingu tingimusi, kui muutmise vajadus tuleneb õigusaktide muutmisest või kui pärast sideteenuse lepingu sõlmimist muutuvad lepingu sõlmimise aluseks olnud asjaolud ja sellega kaasneb sideettevõtjal lepingu täitmise kulude oluline suurenemine.
Lisaks on sideettevõtjal õigus muuta sideteenuse lepingut vastavalt sideteenuse lepingus sätestatud tingimustele. Sideettevõtja peab teavitama kirjalikult lõppkasutajat sideteenuse lepingu muutmise kavatsusest vähemalt üks kuu ette ning esitama teates selgitused selle kohta, et lõppkasutajal on õigus muudatustega mittenõustumise korral leping üles öelda. Kokkulepe, mis kohustab lõppkasutajat maksma leppetrahvi lepingu ülesütlemise korral seoses selle muutmisega sideettevõtja poolt, on tühine. Teavitamiskohustuse täitmiseks võib sideettevõtja avaldada teate oma veebilehel või veebilehe puudumisel vähemalt ühes üleriigilise levikuga päevalehes.
Lähtudes (ESS) § 99 lg 1-4-st on Elisal õigus teha ühepoolseid muudatusi lepingus, sh ka hinnakirjas ja tarbijale jääb muudatustega mittenõustumisel õigus leping üles öelda. Seega, kui Te ei nõustu Elisa kehtestatud hinnamuudatustega, on Teil õigus paketi kasutamiseks sõlmitud leping üles öelda. Tulenevalt ESS § 99 lg 3 sätestatust ei ole Elisal õigus nõuda Teilt mingit leppetrahvi, kui ütlete lepingu üles seoses muudatustega mittenõustumisega.
|
|
| Kommentaarid: 130 loe/lisa |
   |
118 |
|
| tagasi üles |
|
 |
alartt
HV kasutaja
|
24.05.2011 18:05:43
|
|
|
Lähtudes (ESS) § 99 lg 1-4-st on Elisal õigus teha ühepoolseid muudatusi lepingus, sh ka hinnakirjas ja tarbijale jääb muudatustega mittenõustumisel õigus leping üles öelda. Seega, kui Te ei nõustu Elisa kehtestatud hinnamuudatustega, on Teil õigus paketi kasutamiseks sõlmitud leping üles öelda. Tulenevalt ESS § 99 lg 3 sätestatust ei ole Elisal õigus nõuda Teilt mingit leppetrahvi, kui ütlete lepingu üles seoses muudatustega mittenõustumisega.
|
Saan pulga alles hoida ja maksta neile mitte pennigi?
|
|
| Kommentaarid: 34 loe/lisa |
   |
33 |
|
| tagasi üles |
|
 |
LKits
HV Guru

|
24.05.2011 18:34:33
|
|
|
| Kas siis on ESS vastuolus VÕS? Sest VÕS ütleb küll, et kumbki osapool ei tohi kannatajaks jääda. Siiski praegu ma küll tunnen, et kannatajaks jääksin mina, kui nad mu neti kiirust piirama hakkavad.
|
|
   |
13 |
|
| tagasi üles |
|
 |
montesauri
HV kasutaja

|
25.05.2011 00:18:49
|
|
|
| alartt kirjutas: |
|
Saan pulga alles hoida ja maksta neile mitte pennigi? |
Kui sul on käes ostuarve, kus on kirjas, et oled pulka ostnud kasvõi 0 krooniga ja siis lõpetad lepingu tingimuste mittenõustumise põhjusel, siis jah. Samas ma siiski kahtlen väga, et hakatakse massiliselt piirama - pigem tõepoolest see muudatus on vajalik alarm-olukordade lahendamiseks, kus sideoperaator peab midagi ette võtma ülekoormuste tingimustel. Jutt 3GB-st on täielik bullshit - paljugi mis oli 4 aastat tagasi? Praegu ei saa seda olla juba kasvõi sellepärast, et zzzitikal, vabandust, lillal kakajunnil on selleks 15 GB. Inimesed lihtsalt lähevad ära ja kogu moos.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Kassmees
Kreisi kasutaja

|
25.05.2011 04:44:13
|
|
|
Millalgi proovisin oma pulka Jõgeva lähedal Vilina kandis. Pulk ütles mulle külmalt, et "võrku ei ole" Tõsi küll, mul on ta 3G peale lukustatud, muid süsteeme ma proovida ei viitsinud.
|
|
| Kommentaarid: 59 loe/lisa |
   |
46 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ViskeRelv
HV Guru

|
25.05.2011 07:49:36
|
|
|
Päris mõnus sik-sak
Spoiler 
Kuressaare Haigla, huiabella e1752, mint strong
|
|
| Kommentaarid: 188 loe/lisa |
   |
168 |
|
| tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
25.05.2011 10:55:03
|
|
|
Eks siis lähevad kiirused toredalt heaks, kui mass-tirijad konkurendi Tele2, odavamaks lastud, Interneti päevapileti paketile üle kolivad.
|
|
   |
211 |
|
| tagasi üles |
|
 |
anubis
HV Guru

|
25.05.2011 12:54:12
|
|
|
Saatsin siis Elisale teate, et soovin lahkuda nende võrgust. Olen kasutanud Mint Strongi mahus 10-170GB kuus (ilma torrenteid piinamata).
Vastus tuli, et võin minna - pean ostma välja tasuta saadud e1752 hinnaga €44.
|
|
| Kommentaarid: 337 loe/lisa |
   |
283 |
|
| tagasi üles |
|
 |
LKits
HV Guru

|
|
   |
13 |
|
| tagasi üles |
|
 |
DayDream
HV veteran

|
25.05.2011 17:50:34
|
|
|
| Kuna mul pole tähtajaline, siis mul kerge loobuda, mida ma kavatsen 1. juunil teha. |
Mida siis kasutama hakkad? EMT piiras mul juba 10GB pealt kiiruse... Ainuke oleks siis ju Tele2.
Lasin Elisas töötaval sõbral uurida, mis kiiruse peal nad piirama hakkavad või teab juba keegi siin?
|
|
| Kommentaarid: 165 loe/lisa |
   |
5 :: |
138 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Mario.
HV Guru
|
25.05.2011 18:09:46
|
|
|
| Kust kallid kodanikud võtavad, et Elisa hakkab mahu- ja kiirusepiiranguid rangemini rakendama?
|
|
   |
217 |
|
| tagasi üles |
|
 |
DayDream
HV veteran

|
25.05.2011 19:21:24
|
|
|
MarioA., no mulle rääkis Elisas töötav sõber seda. Siis tulin, vaatasin, foorumis ka kisa lahti...
|
|
| Kommentaarid: 165 loe/lisa |
   |
5 :: |
138 |
|
| tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
25.05.2011 19:47:23
|
|
|
MarioA.: Mina kuulsin seda Elisa Infoneiude käest, et kavatsetakse asja karmima pilgu all hoida. Ning siis lohutati, et HTTP-ga surfa palju tahad, kuid igasugu P2P jms-ga tõmmatakse ühendus maha GPRS-kiirusele ja kui edasi jamad kestavad, siis võidaks ühendus üldse "kinni keerata" või ka leping ühepoolselt lõpetada.
Aga nagu öeldud, on kohe-kohe vasti juunikuu käes, eks siis on juba midagi reaalsemalt kuulda.
----------------------
Samas - arvestades, milliseid kulutusi nõuab kasvõi 4G arendus, siis pole ka imestada midagi, kui leiutatkase kuidas kasutajad panna "bitte rohkem ostma". Elisa Koduinternet näiteks kasvõi...
|
|
   |
211 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ewur
HV veteran

|
25.05.2011 19:54:14
|
|
|
| MarioA. kirjutas: |
| Kust kallid kodanikud võtavad, et Elisa hakkab mahu- ja kiirusepiiranguid rangemini rakendama? |
Loe rohkem lehekülgi "tagasi", postitused olemas, kus kasutajad kurdavad neile saabunud Elisa ähvarduste üle kiirust piirata. Sellist asja (alates mahupiirangu kadumisest umbes aasta tagasi) varem pole olnud. Viimase kuu trend. Seostub ilusti Elisa poolse üldkasutustingimuste lepingu muutmisega ja teatavate, ka siin viidatud, punktidega sellest lepingust...
|
|
| Kommentaarid: 60 loe/lisa |
   |
60 |
|
| tagasi üles |
|
 |
LKits
HV Guru

|
25.05.2011 19:58:38
|
|
|
| Peer-to-peer võib ju ka HTTP protokolli läbi käia... isiklikult ei ole suures mahus peer-to-peer kasutanud, vaid olen tõmmanud nii öelda "läbi" serveri HTTP protokolli kaudu - ei tea, mis värk siis on, et mulle ka see "ähvardav" sõnum tuli?
|
|
   |
13 |
|
| tagasi üles |
|