Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
tahanteada
Lõuapoolik

|
19.05.2011 17:11:28
|
|
|
Nagu praegu "sahinatega kuulda oli" Elisast, siis on "mõistiku kasutamise piir 3GB". Kuid sel juhul, kui toimub mingi muu tavapärane interneedus, nagu suure mahuga kodulehed a la Delfi, Õhtuleht, et siis sel juhul "kurja hoiatus-SMS-i" ei saadeta..
Huvitav vastuolu muidugi, kuna suure pildimahuga internetilehed võivad ise vabalt päevas mingi 1GB täis tekitada.
--------------------------------------
Eks juunikuu on peagi käes, eks siis saab sama asja uuesti uuritud.
Ja kes Elisa mobiilinterneti-ajalugu ei mäleta, siis 4 aastat tagasi, kui mobiilinternet tööle pandi, oli see mõistliku kasutamise maht samamoodi 3GB. Kuigi - samas olid näiteks Delfi, Õhtuleht jms. meediakanalid oluliselt väiksema sisumahuga.
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
2 :: |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
2 trini
HV veteran

|
19.05.2011 17:34:58
|
|
|
,,,,,,,,,,,,,,,,,,
viimati muutis 2 trini 27.05.2011 10:50:30, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 16 loe/lisa |
   |
0 :: |
1 :: |
15 |
|
tagasi üles |
|
 |
Priidik199
HV kasutaja

|
19.05.2011 17:50:17
|
|
|
Mulle tuli samasuguse sisuga sõnum ja tundub, et justkui tehakse ülekohut. Ma arvan, et ma olen normaalne netikasutaja, ehk siis foorumid, youtube ja vahest väga harva tiksub ka mõni torrent.
Juhul kui tõesti sellise kasutamise puhul netikiirust veel aeglustatakse, siis ükski leping mind kinni ei hoia. Lisaks võtan veel kogu oma perepaketi kaasa ja kolin mõistlikuma teenusepakkuja juurde üle. Mina olen Elisa peale pahane.
|
|
Kommentaarid: 10 loe/lisa |
   |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
LKits
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 13 loe/lisa |
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dijital
HV Guru

|
19.05.2011 17:52:24
|
|
|
Ma ükspäev just proovisin, et kui mul oleks mingi mobiilne nett, et millise mpbiilse paketi alla mu kasutus läheks. Hoidsin end tagasi ja külastasin ÜHTE uudislehte (ei mäleta enam, kas Postimeest või oli see hoopis Delfi), lugesin mõned spordiuudised ja mõned esileheuudised, ning oli juba 50MB trafficut tehtud. Ma olin vast mõnikümmend minutit seal kokku, ühelegi bännerile, välisele lingile ega videolingile ei klikanud. Arvestades, et kui ma vaataks näiteks 3 korda päevas uudislehte, teeb see juba 4,5GB kuus ainult ühe lehekülje külastamisega.
_________________ OBSBOT veebipoe affiliate link/sooduskood: TUIKOTREW |
|
Kommentaarid: 40 loe/lisa |
   |
1 :: |
31 |
|
tagasi üles |
|
 |
ewur
HV veteran

|
19.05.2011 18:04:38
|
|
|
lkits kirjutas: |
Võiksid päeva ja ööd eraldi arvestada.
Päeval võid kasutada mingisugune maht ning öösel tee, mis tahad. |
. Aga eks Tele2 on alternatiiv, saab sinna kolitud, kui piirama hakatakse. Imelik ainult, et kui Tele2-l oli mahupiirang, siis Elisal polnud. Ja nüüd liiguvad asjad vastupidises suunas... . Aga mujal maailmas liikusid juba natuke aega tagasi kuuldused, et mobiilsel internetil hakatakse "kraane kinni keerama", lõpuks pidi see paratamatult ka meile jõudma. Mõnes mõttes on ka hea, ehk kaovad ära nüüd a´la pered, kes on oma igale võsukesele netipulga ostnud, et too saaks oma toas segamatult reiti/juutuubi külastada, samal ajal kui juhe on loomulikult ka olemas ja elupaik kuskil magalarajoonis, kus vajadust netipulga järele tegelikult nagu väga polekski...
|
|
Kommentaarid: 60 loe/lisa |
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
19.05.2011 18:12:58
|
|
|
Eks see kallite teenuste jõuga kaelamäärmine saab olema, et "kuulsat miinuses olevat bitimüüki" lõpetada ja et bittide hinda oluliselt tõsta.
Selles suhtes on kogemus samuti kunagisest Mobiilinterneti ajastust olemas - oluliselt kallimad "Päevapiletid" - maksad rohkem ja teed, mis tahad. Ja keegi ei rääkinud midagi võrgu ülekoormamisest.
|
|
   |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
LKits
HV Guru

|
|
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
Equinox
HV veteran

|
19.05.2011 22:07:53
|
|
|
Tre,
Jah, eks seda oli arvata ning mõnes mõttes eks see ole ka loogiline asjade käik seda sorti teenuse pakkumise juures. Sellega saavutatakse tavaline turu ise reguleerumine. Müüd üle - mingi hulk rahvast on pahane ja läheb ära, piirad - mingi hulk rahvast on pahane ja läheb ära. Lõpuks jääbki alles "mingi" keskmine. Samas imselt ei võida sellest kõigest ei klient ega ka teenusepakkuja.
Equ
_________________ Live long and prosper!
RIP, Spock. Leonard Nimoy 1931-2015 |
|
Kommentaarid: 27 loe/lisa |
   |
26 |
|
tagasi üles |
|
 |
LKits
HV Guru

|
|
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
19.05.2011 23:37:35
|
|
|
lkits: ei usu, et asi klientides on, pigem on suund sellele, et sundida kliente täiendavalt ostma mingit muud paketti lisaks. Näiteks a la "Mint Free" - kallim kuumaks jms.
Või tuleb vaadata isegi asja selle vaatenurga ale, et arendatakse 4G-d ja selle arendamiseks tahetakse nii ehk naa lisaraha saada. On küll oletus, aga samas suht. võimalik versioon, et võtta lisaraha klientide rahakotist.
|
|
   |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
nymmik
HV kasutaja
|
20.05.2011 12:39:32
|
|
|
tahanteada kirjutas: |
Nagu praegu "sahinatega kuulda oli" Elisast, siis on "mõistiku kasutamise piir 3GB". Kuid sel juhul, kui toimub mingi muu tavapärane interneedus, nagu suure mahuga kodulehed a la Delfi, Õhtuleht, et siis sel juhul "kurja hoiatus-SMS-i" ei saadeta..
Huvitav vastuolu muidugi, kuna suure pildimahuga internetilehed võivad ise vabalt päevas mingi 1GB täis tekitada.
--------------------------------------
Eks juunikuu on peagi käes, eks siis saab sama asja uuesti uuritud.
Ja kes Elisa mobiilinterneti-ajalugu ei mäleta, siis 4 aastat tagasi, kui mobiilinternet tööle pandi, oli see mõistliku kasutamise maht samamoodi 3GB. Kuigi - samas olid näiteks Delfi, Õhtuleht jms. meediakanalid oluliselt väiksema sisumahuga. |
3GB piirang ei ole tõsi, see on oluliselt suurem.
Ja T2 piirab ka, tõmbab kiiruse kõvasti alla.
|
|
Kommentaarid: 62 loe/lisa |
   |
58 |
|
tagasi üles |
|
 |
LKits
HV Guru

|
|
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
vana_urr
Kreisi kasutaja
|
24.05.2011 07:49:13
|
|
|
lkits kirjutas: |
Aga kuidas nad suhtuvad Windows Update'i? See on ka päris suuremahuline protseduur, mis on 100% vajalik, et nende võrguga üleüldse ühendada, sest nad eeldavad ju turvalisust ka kasutajapoolselt ning Windows Update ka selle garanteerib. |
Ilmselt win update on tavapäraselt "kord kuus" ja selle maht ka hullematel hetkedel on "tohutult väiksem" kui paremate poegade striimid
ja filmid...
|
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
24.05.2011 08:09:50
|
|
|
Windowsi update koosneb paljudest pisifailidest ning need laetakse j2rjest ykshaaval ja seega pole pidevalt toimuvat koormust.
Ja Windowsi update peaks olema nagunii HTTP-download ja seda ei j2lgita ega ei piirata, kui jutud 6iged on. J2lgitakse FTP-d ja P2p-d.
Mis aga striimimisse puutub, siis nendega on nii ja naa, keda piiratakse, keda mitte.
Postitatud mobile device
|
|
   |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
Cancer
HV kasutaja
|
|
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
24.05.2011 08:19:41
|
|
|
Eks teguriks ongi see, kuidas allalaetava info "tykid" kanalit kinni panevad ja kui palju kinni panevad. Kui paneb 100% kinni, siis tullakse kallale, kui aga allalaadimine on selline, kus arvestatakse ka teistega, siis pole m6tet trummi taguma hakata.
Postitatud mobile device
|
|
   |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
LKits
HV Guru

|
|
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
R3negadeX
Kreisi kasutaja
|
24.05.2011 11:22:55
|
|
|
Mõõtsin siis hetkel oleva kiiruse, pakett on Mint Medium ja pulgaks on ZTE MF100. Pulk on otseühenduses arvutiga, tahan ära proovida selle 5M kaabli võimendiga. Küsimus, missugust monitooring programm oleks parim, et näha mis mu signaali tugevused db-des oleks. Lugesin läbi 10 lehte siit teemast ja silma jäid ainult Tele2 ja Huawei proged, kuigi need kas üldse töötavad minu pulgaga ?
Asukoht on Kehra, 3km keskusest Anija poole. Harjumaa küll aga pole veel 3,5G-d kordagi kätte püüdnud, olen ma siis väljas või toas, ots sinna või tänna.
|
|
Kommentaarid: 8 loe/lisa |
   |
8 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mario.
HV Guru
|
24.05.2011 11:45:34
|
|
|
Infoks ka siia teemasse, kellel mure väiksemahuliste piirangutega.
MarioA. kirjutas: |
Muidugi võib füüsiliselt saadaoleva ribalaiuse piires tekkida ülemüümise mure kogu võrgus, kui ei suudeta piisavalt kiiresti laieneda, aga see ei kõrvalda kliendile tähtsaimat fakti, et Temale müüakse lepingus Nutika puhul piiramatut andmemahtu. Teiste pakettide kohta kehtivad kindlasti "mõistliku kasutamise" printsiibid - täna veel (arvestades välja ehitamata internetiteenust) on see loomulik ju, sest Nutikas paketid on kiirusepõhised, mis tähendab, et kalendrikuu raames saab klient vastavalt vaid 300/900GB mahtu.
Kui Elisa suutis tagada 15x kasvu mahus ja saab kasvava trendiga edaspidigi hakkama (peab), ei ole 3/10 ega 50GB'ne piirang eeskujuliku ISP puhul lähitulevikus enam vajalik. Hinnad on ausaltöeldes maruodavaks läinud, teenuse üle üldiselt saab vaid rõõmustada - vaevalt nad end kahjumisse müüvad, seega saab ainult paremaks ja arenemisega odavamaks minna.
Mina olen rahul - tugijaam tulistab täiskiirusel - tarbin kuus regulaarselt 40GB+... (korra käis üle 70GB, ning paistab, et minu kasutusharjumusi suudab Elisa väga eeskujulikult rahuldada) |
|
|
Kommentaarid: 274 loe/lisa |
   |
6 :: |
217 |
|
tagasi üles |
|
 |
LKits
HV Guru

|
|
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mario.
HV Guru
|
24.05.2011 11:54:26
|
|
|
Ei.
tsitaat: |
5. Kliendi õigused ja kohustused
5.1. Kliendil on õigus:
5.1.1. nõuda ELISA-lt Liitumislepingu sõlmimisega võetud kohustuste täitmist; |
tsitaat: |
6.2. ELISA on kohustatud:
6.2.1. täitma Liitumislepingut, selle lisasid ning kehtivate õigusaktide nõudeid;
6.2.2. osutama või vahendama Kliendile Teenuseid kooskõlas Liitumislepingu tingimustega ning lähtudes Hinnakirjas fikseeritud tasumääradest. ELISA võimaldab Kliendile mobiiltelefoniteenuste kasutamist Eesti Vabariigi territooriumil Mobiiltelefonivõrgu levialas ning vahendab Kliendile välisriikides, kus on ELISA-l sõlmitud kehtivad roaminglepingud, roaming-teenuste kasutamist; |
Nutikas kõnepaketid on selgesõnaliselt ka kodulehel paksult toonitatult mahupiiranguta.
|
|
   |
217 |
|
tagasi üles |
|
 |
LKits
HV Guru

|
|
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mario.
HV Guru
|
24.05.2011 12:15:31
|
|
|
Ma tõesti ei tea.
Nähtavasti on operaatorite käitumine valikuline - eks oleneb, kes kuidas kellega tegeleb. Mina olen isiklikult Elisa poolt ainult positiivsete kogemuste osaliseks saanud, kus teistel nii hästi ei lähe - ehk läbirääkimise küsimus. Sina viitad, et soovitus ei kuulu kliendi kohustuste hulka ja tahad lepingujärgset teenust.
|
|
   |
217 |
|
tagasi üles |
|