1.Et siis veerus s on valem,mis valemiribal näha. Kuid kuna teisel lehel ei ole kõikide nimesid,siis tekivad veergu S trellid-mida valemis muuta?
2. Oleks soov siis veergu W luua nimekiri selle järgi,kui veerus U on x tähistamas osalemist.
Tänan vastajaid ette! _________________ *Rikastel on omad seadused.
**Vaestele kehtivad need samad seadused, kuid neil pole nii palju raha!
viimati muutis sund 22.05.2011 12:11:48, muudetud 2 korda
Vabandust, mitte trellid vaid #N/A on seal reas, kui laiemaks venitada veerg. _________________ *Rikastel on omad seadused.
Aga kui sa selle #N/A lahtri peale liigud, siis ju kõige alumise ääre peal (Status Bar?) näidatakse viga? Või mis rohelised kolmnurgad seal üleval vasakul on, need vist ei sisalda mingit olulist infot antud juhul?
Kasutan küll ingliskeelset Excelit, aga proovi
VLOOKUP(otsitav_väärtus;massiiv;veeru_indeks;vastendustüüp) vastendustüüp False panna
Mul muidugi ka see probleem, kui seda kõike koolis õpetama hakati-oli kool juba ammmmmmuuuu läbi minu jaoks
ja netist ise õppides võtab aega palju.
seda ma saan aru,et VLOOKUP-i ja neid vaja kasutada.
Esimene valem muidugi olemas, sai sõbra abiga: =IF(ISERROR(VLOOKUP(B2;Koondtab!$A$9:$O$24;15;0));"";VLOOKUP(B2;Koondtab!$A$9:$O$24;15;0))
teisel olen suutnud niipalju nuputada =HLOOKUP(U2;B2:R43;1) ,
kuid sedasi tekivad veergu W ka nende kohtade peale kus U veerus pole #N/A .Seda ma saan aru,et olemas võimalus
järgmisse veergu liigutada need 16nime X-dega ,kuid mis valemiga?
Esimesele valemile lahendus ülevalpool.
Panen siis teise valemi ka,kui kellelgi peaks vaja minema.
V veergu siis abiveerg- V1 siis nr. 1 ja V2 valem =ROW(INDIRECT("B"&(MATCH("x";INDIRECT(ADDRESS(V1+1;21;1;1)&":$U$43");0)+V1)))
W2 siis valem =INDIRECT("B"&V2)
Veel üks küsimus- Kui lahtris on viide, kuid viidatavas ei ole veel tulemust, siis lahter on 0. Nulle saab tabelites eemaldada optionist, kuid see ei ole lahendus, sest oleks vaja lahtritele eraldi vormingut, kuna vahel on tulemused ka 0-id _________________ *Rikastel on omad seadused.
Pakun välja kaks mõtet, ise täislahendust ei leidnud, aga ehk abiks.
Esimene: Conditional formating. Eriti kui kasutada mitte vaikeväärtust Cell value is vaid valida formula, annab imeasju teha. Sellega saab vale tulemuse peita.
Teine: kombineerides IF ja /või funktsioone kategooriast information. Sellega saaks vale tulemuse sobivaks muuta
kahjuks Conditional formating ei sobi, kuna peidab ka vajalikud 0-d ära. Vaja ainult teiselt lehelt tulevaid tühje lahtreid peita. Kui võtan Leht1 A1 ja tahan kanda sama tulemuse Leht2 A1, siis annab tühja lahtri korral vastuseks 0, mis ei sobi. =IF(ISBLANK(Leht1!A1)=TRUE;"";Leht1!A1) ja =IF(Leht1!A1="";"";Leht1!A1) annavad tühja lahtri,kui seal ei ole ees omakorda valemit, kuid mul seal ka valem ees ja tulemus siis 0 aga vaja tühja lahtrit
Probleem sai lahendatud sellega, kui viitasin alglahtrile(B1 ) , mis täidetakse käsitsi alati, ehk siis
=IF(Leht1!B1="";"";Leht1!A1) _________________ *Rikastel on omad seadused.
on 5 tulpa excelis. vaja on ühes reas kolme suurema väärtusega väljad liita. miski valem, mis aitaks?
=SUM(SUM(A1:E1);-SMALL(A1:E1;1);-SMALL(A1:E1;2))
või siis
=SUM(A1:E1)-SUM(SMALL(A1:E1;{1;2})) _________________ *Rikastel on omad seadused.
tänud
aga väike täpsustus - igas reas ei ole numbrit. praegusel juhul tuleb igasse kohta sel juhul 0 kirjutada. aga vaja oleks, et ta tühja välja loeks 0-ks ka ilma seda sinna kirjutamata.
ja jube lahe oleks, kui ka mingi automaatne järjestus suuremast väiksemaks tekiks
aga kui eelnevalt tabel 0-dega täita ja siis optionist 0-d ära peita-peaks ka toimima. Reastamiseks vist vaja eraldi makro teha või abiveerud
kas need tühjad lahtrid on suvaliselt või kindla koha peal? _________________ *Rikastel on omad seadused.
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.