Avaleht
uus teema   See teema on lukus, sa ei saa siin muuta postitusi või vastata teemale! Hinnavaatlus »  Tahvelarvutid ja e-lugerid »  E-raamatute ning e-lugerite(e-reader) arutelu märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4, 5 ... 18, 19, 20  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
aims
HV kasutaja

sõnum 03.05.2011 15:38:10 vasta tsitaadiga

Kas Kindle 3g on Eestis töötav või mitte. Siis tean, kas tellida 3g või ilma.
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
bitCON
Aeg Maha 2n

sõnum 03.05.2011 18:11:00 vasta tsitaadiga

kindle-le söödad mingi pdf-i ette ja saab seda lugeda?

Seda näiteks:
http://www.trading-naked.com/library/jesse_livermore.pdf
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
blackahole
HV vaatleja
blackahole

sõnum 03.05.2011 18:22:31 vasta tsitaadiga

aims kirjutas:
Kas Kindle 3g on Eestis töötav või mitte. Siis tean, kas tellida 3g või ilma.

http://www.amazon.co.uk/gp/help/customer/display.html?ie=UTF8&nodeId=200504460&ref_=hp_k2land_whisper_map#whispintl

Endal küll pole 3G, kuid selle järgi peaks töötama küll. Wi-Fi mul küll millegipärast ei tööta.

Nitrub kirjutas:
kindle-le söödad mingi pdf-i ette ja saab seda lugeda?

Saab küll, aga tekst jääb vb liiga väikseks ning minu teada ei saa ka pdf'i teksti suurust muuta. Võimalus on ka zoomida, kuid see on minu arvates pdf'i lugedes üsna ebamugav. Sellise faili puhul oleks mõttekas see Calibre abil .mobi failiks muuta. Kui pdf'is on olnud mingid tabelid vms, siis olen ka .pdf faile otse lugenud, muidu konverteerin ikka tavaliselt ümber.
tagasi üles
lehm2
Kreisi kasutaja

sõnum 03.05.2011 18:24:16 vasta tsitaadiga

Ma sain aru, et teksti sisaldavaid pdf-e sööb hästi aga kui anda ette joonistega, piltidega läheb pahasti. Vist oli ka see et pidid ennnem teise formaati konvertima. Parandage kui eksin. icon_rolleyes.gif
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 03.05.2011 18:27:59 vasta tsitaadiga

Mul wifi töötab ilma vähimagi probleemita, ehkki küll paraku mobla poolt tekitatud ad-hoc võrku ei taha tunnistada. Samas milleks seda 3g'd üldse vaja? Netiseadmena on see üsnagi nutune riistapuu ning andmevahetus käib märksa lihtsamini üle usb-wifi.

PDF'i sööb otse ning kui vaha saab läbi Calibre mõnda teise formaati digimuundada kus saab ka teksti suurust muuta.
Pulli pärast olen proovinud ka paari koomiksit lugeda, nondega küll oleks mõttekam asjad enne mingi väega õige reso peale convertida icon_smile.gif

tagasi üles
blackahole
HV vaatleja
blackahole

sõnum 03.05.2011 18:50:14 vasta tsitaadiga

Ei kujuta ette küll, miks see WiFi mul tööle ei taha hakata. Kõigepealt mõtleb hästi kaua ning siis ütleb, et no connection vms (vb sellepärast, et mul on Kindle 2).

Ahjaa ja natuke võin rääkida Amazoni klienditeenindusest. Tellisin eelmine suvi Amazonist Kindle 2. Umbes poolteist kuud tagasi läks ekraan lambist katki (vb küll mitte täitsa lambist) ja lugeda enam ei saanud. Mõtlesin juba, et annan alla ja ostan endale Sony readeri, kuid õnneks uurisin internetist veits. Sain teada, et see pidi nende puhul tüüpviga olema. Niisiis helistasin USA'sse ning nad saatsid uue seadme ilma mingite tasudeta, kuna garantii veel kehtis. Küsisid lihtsalt kas ma ise äkki sellele mingeid vigastusi ei tekitanud (isegi pilti ei nõudnud katkisest seadmest). Neljapäev helistasin ja esmaspäev oli UPS'i abil asi Eestis. Klienditeenindus on igatahes 5+.

Selleks, et ekraan kildudeks ei läheks soovitan seda hoida nii, et sellele ei tekiks mingisugust survet. Alguses mõtlesin ise, et ekraan on üsna tugev, kuid lugedes väga paljude inimeste samasugust probleemi tuleb välja, et see on ülimalt õrn. Võib olla on kolmanda generatsiooni oma paremaks tehtud.
tagasi üles
bitCON
Aeg Maha 2n

sõnum 03.05.2011 23:50:56 vasta tsitaadiga

Olen elus vaid mõned raamatud lugenud icon_biggrin.gif Soovitage mõned hercule poirot, holmesi jne tüüpi raamatud.

Või siis häid non-fiction raamatuid mingeid, majandusest, tehnikast või midagi praktilist laadi.

Sry kui selleks teema olemas on.
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 04.05.2011 00:09:04 vasta tsitaadiga

Nitrub kirjutas:
Sry kui selleks teema olemas on.

https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?t=396445

tagasi üles
Kriiks
HV kasutaja

sõnum 04.05.2011 11:18:28 vasta tsitaadiga

Wifi töötab ka minul korralikult, 3G ei oska kommenteerida, sest see mu kindlel puudub.
Samas klienditeenindust võin ka ise kiita. Tellisin oma kindle koos kaantega, et oleks pisut toekam ja ekraan ka paremini kaistud. Mingi aja pärast selgus, et nende odavamapoolsete kaante kinnitused suutsid kindle vahetevahel mingi valemiga lühisesse ajada. Klienditeenindusest hüvitati nii vanade kaante maksumus kui ka hinnavahe kallimate kaante jaoks, millega probleeme polevat esinenud. Ja tõsi ta on, peale kaantevahetust pole hangumisi esinenud :O
tagasi üles
ivarh
HV vaatleja

sõnum 04.05.2011 20:59:39 vasta tsitaadiga

eShelobik kirjutas:
Kui kedagi huvitab, siis minu 4p vana kindle 3 on müügiks. Proovisin ära, aga pole ikkagi päris see mis tahaks, vahetan miski androidi tableti vastu selle:)

Palun pane mulle privasse oma pakkumine. Olen siin rookie ja ps-i ei lubata mul saata.
tagasi üles
eShelobik
HV Guru
eShelobik

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 04.05.2011 22:13:26 vasta tsitaadiga

ivarh kirjutas:
eShelobik kirjutas:
Kui kedagi huvitab, siis minu 4p vana kindle 3 on müügiks. Proovisin ära, aga pole ikkagi päris see mis tahaks, vahetan miski androidi tableti vastu selle:)

Palun pane mulle privasse oma pakkumine. Olen siin rookie ja ps-i ei lubata mul saata.

Jäid veidi hiljaks. Kindle sai täna endale uue kodu icon_wink.gif
tagasi üles
vortex
HV veteran
vortex

sõnum 05.05.2011 01:17:49 vasta tsitaadiga

Mis siis nimelt puudu jäi ja silmi rikkuma sundis?
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 05.05.2011 08:02:40 vasta tsitaadiga

vortex kirjutas:

https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=6444963#6444963

tagasi üles
namstoop
HV Guru
namstoop

sõnum 05.05.2011 09:25:22 vasta tsitaadiga

vortex kirjutas:

Ma olen mõneti skeptiline selle silmarikkumise osas icon_rolleyes.gif Et LCD ekraaniga luger rikub kuidagi rohkem kui e-paber. Vbl mu isiklik kiiks, aga kui ma nagunii enamiku tööpäevast vahin arvutiekraani, siis tunnike lugemist päevas tunduvalt tumedamaks keeratud LCD-ga pihuseadme ekraanilt ei peaks küll mingit oluliselt kahjustavamat mõju omama. Nö piisk meres.

Isiklikult on hakanud ka tunduma, et taustavalgus on pluss mitte miinus just selle hämaramates oludes lugemise seisukohast. icon_rolleyes.gif

E-tindiga lugeri suurim pluss on ilmselt akude kestvus. Ehk tulevad tulevikus mingid nö komboekraaniga seadmed, mida saab lugeri režiimi lülitada kui pole vaja kuvada värvilist ja liikuvat sisu.

Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 05.05.2011 10:09:00 vasta tsitaadiga

namstoop kirjutas:
Et LCD ekraaniga luger rikub kuidagi rohkem kui e-paber
Peamine "rikkuja" on silmade väsimine. (e)Raamatute ja ekraanide puhul on kaks peamist väsimuse allikat:
1) silmade pikema aja jooksul samale kaugusele fokuseerimine
2) hämaras toas taustavalgustuse tõttu tekkiv suur heleduse kontrast ekraani ja ümbruse suhtes

tagasi üles
vortex
HV veteran
vortex

sõnum 05.05.2011 10:47:26 vasta tsitaadiga

Eks ta on kindlasti individuaalne.
Ma olen proovinud mitut mõlema tehnoloogia peal seadet, LCD ekraaniga lugeri puhul üle tunni järjest lugeda ei kannata, e-ink on peaaegu nagu "päris" raamat, saan lugeda pikemalt ilma et silmad rõvedalt väsiksid.
Küll on vanemate e-ink ekraanide kontrast üsna kehv ja vajab rohkem valgust kui paberraamat.
LCD ekraan on jälle hea värvilise PDF'i nagu ajakirjade ja koomiksite jaoks.
Ideaaljuhul võiks olla mõlemad icon_smile.gif
tagasi üles
Mario.
HV Guru

sõnum 09.05.2011 11:12:49 vasta tsitaadiga

Olen sunnitud vist värskeid e-rublasid samuti lugeri hüveks jagama. Raamatute kaasas kandmine on üsnagi tülikaks saanud, eriti kui soovid kergemalt (õlakotiga) liigelda.
Kui aus olla, siis suu vesistab ohjeldamatult, aga rahakott ei ole väga lahke.

Selline tundub pädev, või mis?:
http://cgi.ebay.com/6-Eye-friendly-E-ink-Touch-Screen-Ebook-Digital-Reader-/120684348163?pt=US_Tablets&hash=item1c19590303
Samas see kuus tolli on ikka hädiselt väike minu silmis..
tagasi üles
eShelobik
HV Guru
eShelobik

sõnum 09.05.2011 11:14:38 vasta tsitaadiga

MarioA. kirjutas:
Olen sunnitud vist värskeid e-rublasid samuti lugeri hüveks jagama. Raamatute kaasas kandmine on üsnagi tülikaks saanud, eriti kui soovid kergemalt (õlakotiga) liigelda.
Kui aus olla, siis suu vesistab ohjeldamatult, aga rahakott ei ole väga lahke.

Selline tundub pädev, või mis?:
http://cgi.ebay.com/6-Eye-friendly-E-ink-Touch-Screen-Ebook-Digital-Reader-/120684348163?pt=US_Tablets&hash=item1c19590303
Samas see kuus tolli on ikka hädiselt väike minu silmis..

Miks sa sama raha eest kindle3'e ei osta? Kas see touchscreen e-readeril on nii oluline?
tagasi üles
Mario.
HV Guru

sõnum 09.05.2011 11:17:24 vasta tsitaadiga

Sihin just viisakat ja stiilset välimust. See puuteekraan võib olemata (antud seadmel polegi, lihtsalt müügi"artikkel") olla, aga "bloatitud" kindle näib tõsiselt kole ja üleliigne välja.
Mis ma selle nuppude rägastikuga teen - tahan vaid navigeerida.

viimati muutis Mario. 09.05.2011 11:18:38, muudetud 1 kord
tagasi üles
bitCON
Aeg Maha 2n

sõnum 09.05.2011 11:17:45 vasta tsitaadiga

saan ka täna kindle kätte, eks näis kas hakkan lugema ka või ei icon_smile.gif
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 09.05.2011 11:28:06 vasta tsitaadiga

6" on jämedalt sama suur kui keskmine raamat või vähemalt tolle tekstiosa. Puuteekraan sööb tol aparaadil üsna tõenäoliselt korralikult akut. Pildi järgi jääb mulje, et füüsilise suuruse poolest on too aparaat jämedalt sama suur kui kindle, lihtsalt klaveri asemel on posu suuremaid klahve. Muidu kas näen õigesti, et lehekülgede pööramine käib tol aparaadil samuti sealt pleieri nuppudelt? kindle puhul nood külgede peal olevad edasi-tagasi nupud on üsna mugavad, kusagilt ekraani allservast küll ei tahaks väga neid taga ajada.

Trükkimist võib vaja minna näiteks märgete tegemiseks, otsinguks ja netis kolamiseks.

tagasi üles
Kriiks
HV kasutaja

sõnum 09.05.2011 11:38:31 vasta tsitaadiga

MarioA. kirjutas:

Mis ma selle nuppude rägastikuga teen - tahan vaid navigeerida.

Kasuks tuleb see siis, kui on soovi midagi otsida, märkusi salvestada või raamatuid kaustadesse paigutada. Kui selliseid soove pole, siis on see nupurägastik kasutu icon_wink.gif
tagasi üles
Mario.
HV Guru

sõnum 09.05.2011 11:46:13 vasta tsitaadiga

Ahaa. Tekkis kujutlus, et Kindle on üsna kogukam. Paistab, et tõesti sama suur.
Siis võib täitsa ka Kindle poole kiigata.

Märgete tegemine jm. pole minule primaarne. Eelkõige säästaks klavituuri ruumi väiksemate mõõtmete või suurema ekraani kasuks.
tagasi üles
eShelobik
HV Guru
eShelobik

sõnum 09.05.2011 11:56:01 vasta tsitaadiga

tsitaat:

6" on jämedalt sama suur kui keskmine raamat või vähemalt tolle tekstiosa.

panin kõrvale tavalise blacklibrary paperpacki, siis kindle oli 1:1 sama suur kui paber raamat. Loetav osa samas oli klaviatuuri võrra väiksem, tagantjärgi mõeldes, võis see olla minujaoks üks põhjuseid, miks ma ei harjunud sealt lugema.
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 09.05.2011 12:25:21 vasta tsitaadiga

eShelobik kirjutas:
Loetav osa samas oli klaviatuuri võrra väiksem
Samas laiupidi raiskab kindle suts vähem ruumi kui raamatud.
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   See teema on lukus, sa ei saa siin muuta postitusi või vastata teemale! Hinnavaatlus »  Tahvelarvutid ja e-lugerid »  E-raamatute ning e-lugerite(e-reader) arutelu mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4, 5 ... 18, 19, 20  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa ei või manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.