|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| Kas kasutad rattakiivrit? |
| Kasutan. |
|
44% |
[ 88 ] |
| Plaanin kasutama hakata, kui ... (täpsistan teemas) |
|
8% |
[ 16 ] |
| Ei kasuta, sest kiivriga pole enam lahe |
|
21% |
[ 42 ] |
| Ei kasuta, sest ... (täpsustan teemas) |
|
25% |
[ 50 ] |
|
| hääli kokku : 196 |
|
| autor |
|
Valvejoodik
HV veteran

|
25.04.2011 21:21:23
|
|
|
Mobiil, mil GPS olemas, käib ka
|
|
| Kommentaarid: 16 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
1 :: |
0 :: |
15 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
25.04.2011 21:26:39
|
|
|
Mobla puhul küll peab arvestama, et eksimine võib olla mõnekümne meetri kanti kohati.
_________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
| Kommentaarid: 107 loe/lisa |
   |
87 |
|
| tagasi üles |
|
 |
libe
kvaliteetne mees

|
25.04.2011 21:34:20
|
|
|
| Ho Ho kirjutas: |
| Mobla puhul küll peab arvestama, et eksimine võib olla mõnekümne meetri kanti kohati. |
mitte aGPS'iga
ja mida kiiremini liigud, seda täpsem - seda ei maksa unustada
_________________ ☠ |
|
| Kommentaarid: 82 loe/lisa |
   |
2 :: |
70 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
25.04.2011 21:39:25
|
|
|
Ka a-gps'iga võib kohati suht võssa panna, vähemalt eeldusel, et google maps'i aluskaart on õige.
Pealegi agps ei aita suurt rohkemat, kui ainult kiirema fixi saamiseks, täpsuse tagab ikkagi konkreetsetelt satelliitidelt tulev signaal.
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
   |
87 |
|
| tagasi üles |
|
 |
omgwtf
HV Guru

|
25.04.2011 21:42:41
|
|
|
A-gps just jah ebatäpne,kuid tavaline int kiip on küll väga pädev Nokia sports tarckeriga sai eelmisel aastal tihti kasutatud+ pidevalt kalastades märgistan kaldaid Siiani pole miskit ebatäpset olnud V.a muidugi N95 aeg,too oli küll uimane ja kõver,pidevalt katkes ära jne,hetkel E55 on väga 5+ väle ja ilma katkestuste jms jamata.
|
|
| Kommentaarid: 155 loe/lisa |
   |
137 |
|
| tagasi üles |
|
 |
jyrisa
HV veteran
|
25.04.2011 21:57:14
|
|
|
| omgwtf, aGPS ei ole kindlasti ebatäpsem kui GPS. aGPS'iga seadmetes on samasugune kiip nagu tavalistes GPS seadmetes, kuid aGPS seadmed suudavad tihtipeale näiteks kiiremini asukoha fikseerida.
|
|
| Kommentaarid: 76 loe/lisa |
   |
72 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Rasmus
HV veteran
|
|
| Kommentaarid: 49 loe/lisa |
   |
47 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Tiim
HV veteran

|
29.04.2011 13:32:01
|
|
|
kunagi ostsin scoti ratta, umbes 6 aastat tagasi. Ainuke hooldus mis ma teinud olen on tolmu pühkimine. Kusjuures sõidan ka ikka rataga, mitte ei hoia garages
_________________ mida sa vahid mu allkirja, AHV raisk |
|
   |
43 |
|
| tagasi üles |
|
 |
explode
Kreisi kasutaja

|
30.04.2011 12:20:28
|
|
|
Ja palju umbes 6 aastaga kilomeetreid lãbitud on? Pakun, et ikka päris vähe kui siiamaani pole isegi kett kriuksuma hakanud. Alla 500km?
Või on tunduvalt rohkem aga ratas kriuksub,ragiseb, koliseb ja kett ja hammakad on nii kulunud, et pedaalidele ei saa peaaegu vajutatagi, sest sellega kaasneb tühja väntamine?
_________________ E30 |
|
| Kommentaarid: 47 loe/lisa |
   |
44 |
|
| tagasi üles |
|
 |
tanel98
HV kasutaja

|
30.04.2011 12:30:49
|
|
|
Mul on treki ratas olnud üle 10 aasta. Tõsi, viimastel pole eriti hagu andnud, eelmine suvi tuli vb 100-150km. Muud teinud pole kui pesnud, õlitanud, pidureid pingutanud ja käiguvahetust veidi kruttinud. See kruttimine pigem sai tehtud soovist midagi näppida kui vajadusest.
Kriuksub ja ragiseb ja käike ei vaheta väga, laagrites loks sees, taga kumm on täiesti slick aga kui eelmine hooaeg tuli isu sõita, siis viis alati kohale. Sportimiseks ei kasuta ja väga ei morjenda kui 30 km läbimiseks kulutan 15minutit rohkem kui korras rattaga.
   |
5 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Valvejoodik
HV veteran

|
30.04.2011 13:08:29
|
|
|
^^ Hoolduses kukutakse vist pikali, kui seda ratast näevad
|
|
| Kommentaarid: 16 loe/lisa |
   |
15 |
|
| tagasi üles |
|
 |
sakinaga
HV Guru
|
30.04.2011 13:31:48
|
|
|
Ladusin lõpuks maanteratta kokku, käib täna proovib tiiru sõita kah. Igatahes raam on 10cm liiga väike (55cm vs 65cm) minu jaoks, peaks uurima kusagilt mingi megapika sadulatoru, ehk aitab.
Kui pikema sadulatoruga asend sobib, siis lenksupaelad asjad kah peale ja saab sõitma hakata.
-e- uitmõttena proovisin MTB sadulat ja sobis ideaalselt, peab hiljem tegema mingi 25km ringikese prooviks.
_________________ Tsensuur HinnaVaatluse foorumis |
|
| Kommentaarid: 164 loe/lisa |
   |
155 |
|
| tagasi üles |
|
 |
explode
Kreisi kasutaja

|
30.04.2011 13:52:51
|
|
|
tanel98, ma ei mõista kuidas sellise rattaga sõitu nautida saab. :/
_________________ E30 |
|
   |
44 |
|
| tagasi üles |
|
 |
tanel98
HV kasutaja

|
30.04.2011 14:02:35
|
|
|
Ma kukuks ise arvatavasti pikali, kui arvet näeks.
Tegelikult käiguvahetus laias laastus toimib. Ees, peab tugevalt peal hoidma klõpatsit, et 3-ndale suurele vahetaks ja taga vist ei lähe hästi väiksele. Aga ma põhimõtteliselt käike ei vaheta ja lasen koguaeg 3-7ga siis pole probleemi.
Muret teeb tegelikult ainult tagakumm, kehva oleks kui sinna mõni oks või klaasikild augu sisse teeb ja peab kuskilt teeäärest sihtkohta jalutama.
Muide, kas keegi vabakutselisena ratta ehitusega ei tegele? Tahaks saada kõike velg+kodarad+rumm (kuulaks soovitusi ka teemal, kas tasub osta uus rumm või sobib ka vana). Soov oleks hobiprojekt(id) ka suveks veerema saada.
Nii veel tahaks infot. Lenksupael, kust ostate? Eestist, tellite välismaalt, kuidas värvivalikuga? Sadulat ka vaja koos postiga, peab vana diameetri ära mõõtma.
Explode - väntad ja liigub. Kuna ma ei võistle ja eelmine aasta kasutasin ratast lihtsalt linnas / linnalähedal 30km raadiuses liikumiseks, siis see oli pigem ilusa ilma transpordivahend ja ma ei aja taga head veeremist jms. Võibolla jutt tundub hullem kui tegelik olukord on. Ma ei ole rattaid remontinud ja ei tea, kui kõva loks jooksudes mida muudab. Nõka nõka käib, kui ratast vasakule paremale liigutada. Hammasrattad ka ümarad kergelt aga vb pole hullu.

viimati muutis tanel98 30.04.2011 14:08:44, muudetud 1 kord |
|
| Kommentaarid: 5 loe/lisa |
   |
5 |
|
| tagasi üles |
|
 |
_marek
HV Guru

|
30.04.2011 14:04:56
|
|
|
Elus rattal kummi vahetanud küll ja küll. Ka sel kevadel (uus väliskumm, vana sisekumm).
Nüüd käib ratas aga vastu ühe poole piduriklotsi. Kui mutrid enamvähem lahti on, siis käib ilusti, aga niipea kui kinni pingutada, siis kiilub ratas vastu ühe poole klotsi kinni.
Vana kumm lippas ilusti. Ratas väga palju ei viska ka, äärmisel juhul pool milli vasakule... Kunagi varem pole sellist probleemi olnud, et hakkab vastu klotsi käima.
Millest see tingitud võib olla ja mis lahenduseks?
|
|
| Kommentaarid: 130 loe/lisa |
   |
118 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Olaf

|
30.04.2011 14:08:07
|
|
|
| _marek kirjutas: |
Elus rattal kummi vahetanud küll ja küll. Ka sel kevadel (uus väliskumm, vana sisekumm).
Nüüd käib ratas aga vastu ühe poole piduriklotsi. Kui mutrid enamvähem lahti on, siis käib ilusti, aga niipea kui kinni pingutada, siis kiilub ratas vastu ühe poole klotsi kinni.
Vana kumm lippas ilusti. Ratas väga palju ei viska ka, äärmisel juhul pool milli vasakule... Kunagi varem pole sellist probleemi olnud, et hakkab vastu klotsi käima.
Millest see tingitud võib olla ja mis lahenduseks? |
Alustuseks võiks ju pidurid ära reguleerida.
|
|
| Kommentaarid: 81 loe/lisa |
   |
75 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ivokas
HV veteran

|
30.04.2011 14:10:41
|
|
|
| tanel98 kirjutas: |
...
Muide, kas keegi vabakutselisena ratta ehitusega ei tegele? Tahaks saada kõike velg+kodarad+rumm (kuulaks soovitusi ka teemal, kas tasub osta uus rumm või sobib ka vana). Soov oleks hobiprojekt(id) ka suveks veerema saada.
... |
Mul paar tuttavat on, kes võimelised ratast pulkadest kokku laduma. Kui huvi on, siis võin kontakti anda. Paides.
_________________ Reisijate ja fekaali vedu kahekorruselise bussiga.
Praepelmeenid ja Vana Tallinn suudavad nii mõndagi muuta! |
|
| Kommentaarid: 65 loe/lisa |
   |
61 |
|
| tagasi üles |
|
 |
_marek
HV Guru

|
30.04.2011 14:11:32
|
|
|
Vana rattaga ju probleeme polnud, velg jäi samaks? Uus ostetud väliskumm on küll pisut "kaheksas" kui teda ilma sisekummita vaadata, aga selle peaks täis pumbatud sisekumm sirgeks tõmbama.
Ei tahaks nagu pidurite kallale minna, kui ainus muudatus on uus väliskumm ja vana väliskummiga probleemi polnud...
|
|
| Kommentaarid: 130 loe/lisa |
   |
118 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Olaf

|
30.04.2011 14:17:19
|
|
|
| _marek kirjutas: |
Vana rattaga ju probleeme polnud, velg jäi samaks? Uus ostetud väliskumm on küll pisut "kaheksas" kui teda ilma sisekummita vaadata, aga selle peaks täis pumbatud sisekumm sirgeks tõmbama.
Ei tahaks nagu pidurite kallale minna, kui ainus muudatus on uus väliskumm ja vana väliskummiga probleemi polnud... |
Aga milleks asja keeruliseks ajada? Kummi vahetades läks miski asi vastu pidurit/klotsi ja asi on nüüd veidi paigast ära.
Selle asemel, et siin mõelda ja arutleda võiksid ju korra võtme/kruvika kätte võtta ja asja ära reguleerida.
Kui ma õieti aru saan, siis piisaks sul praegu ühe kruvi keeramisest, et klots pöiast piisavalt eemale saada.
|
|
| Kommentaarid: 81 loe/lisa |
   |
75 |
|
| tagasi üles |
|
 |
libe
kvaliteetne mees

|
30.04.2011 14:37:45
|
|
|
kui pappi pole, et ratas lasta korda teha, siis tuleks pisut mõelda ja nuputada
eelmine aasta ajasin oma tagumise ratta ka nii kaheksaks, et ei viitsinud oma pead vaevata ja lasin esinduses korda teha - aga targem on lasta uuesti asi peale lasta laduda
pooled kodarad on pehmed ja ei kanna pingutada ka, ilma et ratas kaheksaks läheks tõenäoliselt kogu pull üle 20€ hoolduses ei lähe
_________________ ☠ |
|
   |
70 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Tiim
HV veteran

|
30.04.2011 14:47:40
|
|
|
| explode kirjutas: |
Ja palju umbes 6 aastaga kilomeetreid lãbitud on? Pakun, et ikka päris vähe kui siiamaani pole isegi kett kriuksuma hakanud. Alla 500km?
Või on tunduvalt rohkem aga ratas kriuksub,ragiseb, koliseb ja kett ja hammakad on nii kulunud, et pedaalidele ei saa peaaegu vajutatagi, sest sellega kaasneb tühja väntamine? |
ära kujuta ette, hammakad on küll kulunud, aga kett ei kriuksu, no krt kilomeetreid ma küll ei loe, suvel saab ikka mõnuga vändatud. Ratas on iseenesest sama vaikne kui ostes. Käiguvaheti natu krigiseb aga see on vaevu hoomatav.
|
   |
43 |
|
| tagasi üles |
|
 |
libe
kvaliteetne mees

|
30.04.2011 14:49:33
|
|
|
ilmselgelt puudub kogemus heas korras olevast rattast
_________________ ☠ |
|
   |
70 |
|
| tagasi üles |
|
 |
explode
Kreisi kasutaja

|
30.04.2011 14:53:33
|
|
|
tanel98, noh ma enamvãhem aiman millises korras see on. Endal eelmine ratas oli eelmise kevadeni samasugune:amort roostes, kãike tuli mingi imenipiga vahetada ja hammakad&kett olid ikka väga kulunud. Ükshetk võtsin kätte,lammutasin ratta laiali ja hakkasin mittevajalikke juppe ãra viskama. Uued ja kasutatud jupid ostsin velo.clubbers foorumist ja osad ka poest. Enne seda polnud ma ühtegi ratast lahti võtnud ega kokku pannud. Eriti raske ei olnud ka. Kuigi ropendamist ja mutrivõtme loopimist tuli ette küll. Kahjuks paar kuud hiljem pandi ratas pihta ja ma loodan, et varas on enda kaela sellega murdnud
Ma veidike tegelen rattaehitusega. Jooksu kokku panemine(rumm,kodarad,pöid) on iseenesest lihtne kui sul on mingi tein e jooks ees aga selle sirgekssaamine on keeruline. Kasutatud rummu tasub osta küll kui ta on korralik ja vãhekasutatud.
Aga mida sul veel. vaja teada?
_________________ E30 |
|
   |
44 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Tiim
HV veteran

|
30.04.2011 14:53:50
|
|
|
minul? mismõttes?
|
   |
43 |
|
| tagasi üles |
|
 |
explode
Kreisi kasutaja

|
30.04.2011 15:02:55
|
|
|
Ma kujutan pãris hästi ette mu eelmine ratas oli ka umbes 6 aastat vana. Ma vahetasin selle aja jooksul 5x ketti ja kassetti, 2x keskjooksu, 1x tagarummu. Aga kui vähe sõita siis jah ei kulu eriti midagi ja ei pea vahetama ka midagi(Y)
_________________ E30 |
|
   |
44 |
|
| tagasi üles |
|
 |
äss
Kreisi kasutaja

|
30.04.2011 15:04:44
|
|
|
| pole 2 aastat oma meridat pidanud remontima. kui pidevalt õlitada ja inimese kombel sõita siis vast kestavad ka ikka.
|
|
| Kommentaarid: 29 loe/lisa |
   |
23 |
|
| tagasi üles |
|
 |
tanel98
HV kasutaja

|
30.04.2011 15:35:33
|
|
|
Ega seal ratta ehituses midagi kosmilist pole jah.
Kindlasti saaksin oma treki ka korda vuntsida, aga iseasi kas see ka kasulik ettevõtmine on. Raam ka pisut väikseks jäänud kui arvestada sellega, et sain ratta vist 10aastaselt ja peale saamisega oli juba suur töö. Esimene mälestus on ka muidugi vinge. U-piduri test, mis kohe üle nipli viskas aga õnneks jäi suur ja pehme elupuu hekk ette ja vahejuhtum oli küllaltki pehme. Nostalgia.
Kirjutasin lihtsalt sellest muljest, et kui hobikorras sõita, siis peaks ratas 10a küll vastu pidama pelgalt pesu ja õlitusega va siis juhused kui tuleb kummi vahetada.
Fixedi projekti puhul võiks ise ju kogu asja kokku ehitada, aga pean otstarbekamaks võtta know-how puhul appi mõni teadjamees kes teab automaatselt, kas keskjooks sobib või oleks mõistlik vahetada.
Jooksude ladumisega see teema, et netis jooniseid olemas ja kodaravõti endal ka olemas, aga selleks vaja mingit pinki kuhu asi jooksma panna ja vaadata, et tasakaalus ilusti.
Kui mäletan, siis läks kogu nali vana rummu peale maksma 2k ringis vanas valuutas. Kumm, velg, kodarad + tööraha.
Tänan, aga Paide kontaktist väga kasu pole. Tallinna kandis ise ja Paidesse ei paista asja olevat.
   |
5 |
|
| tagasi üles |
|
 |
libe
kvaliteetne mees

|
30.04.2011 15:43:22
|
|
|
| tanel98 kirjutas: |
| Kui mäletan, siis läks kogu nali vana rummu peale maksma 2k ringis vanas valuutas. Kumm, velg, kodarad + tööraha. |
rubladest räägid või
oma rummu peale lasin endal 2007 uue pöia ja kodarad lappida ning tuli 400.-
muidugi kui mingi korralik rumm ja pöid ning kumm osta, siis tuleb koguhind kirves, kuid tööraha on ikka suht väike võrreldes selle nussiga, mida kodus peab nägema
_________________ ☠ |
|
   |
70 |
|
| tagasi üles |
|
 |
prtv
HV Guru
|
30.04.2011 20:41:18
|
|
|
Kust varastatud rattaid otsida?
_________________ |
|
   |
73 |
|
| tagasi üles |
|
 |
salatoimik
HV Guru

|
30.04.2011 20:44:10
|
|
|
Politseist
_________________ LehesFoto - Täis suvaklõpse ja muud |
|
| Kommentaarid: 39 loe/lisa |
   |
35 |
|
| tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
30.04.2011 21:31:21
|
|
|
Samuti turult, ajalehtedest (Soov, KB jne), okidoki, osta.ee jne.
Teine variant: lõks üles seada ja loota, et astub sama reha otsa.
|
|
| Kommentaarid: 373 loe/lisa |
   |
3 :: |
313 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ewur
HV veteran

|
30.04.2011 23:24:42
|
|
|
| explode kirjutas: |
Ma kujutan pãris hästi ette mu eelmine ratas oli ka umbes 6 aastat vana. Ma vahetasin selle aja jooksul 5x ketti ja kassetti, 2x keskjooksu, 1x tagarummu. Aga kui vähe sõita siis jah ei kulu eriti midagi ja ei pea vahetama ka midagi(Y) |
Samas on ehk ka ratastega teinekord nii nagu autodega? Üks mees sõidab aastaid autoga, midagi tegemata, kuna lihtsalt pole vaja teha. Teine mees sama marki autoga aga on pool ajast remondis, kuna too lihtsalt laguneb...
|
|
| Kommentaarid: 60 loe/lisa |
   |
60 |
|
| tagasi üles |
|
 |
explode
Kreisi kasutaja

|
01.05.2011 09:05:41
|
|
|
Vaevalt. Ma olen/olin selle rattaga üle 15000km lihtsalt sõitnud. Jupid kuluvad.
_________________ E30 |
|
   |
44 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Tiim
HV veteran

|
01.05.2011 13:27:26
|
|
|
A varuosa vs B varuosa, nagu autodelgi...üks kulub kiiremini teine mitte
|
   |
43 |
|
| tagasi üles |
|
 |
explode
Kreisi kasutaja

|
01.05.2011 13:51:50
|
|
|
pole ratta B varuosadest kuulnudki. Peale Shimano ja SRAMi ei tea teisi kassetti ja ketitootjaid.
_________________ E30 |
|
   |
44 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Mihkel^^
HV kasutaja

|
01.05.2011 19:53:51
|
|
|
| ise ka rattaga 5000km+ sõitnud, hammasrattad hakkavad üle viskama vahel, peab uued paigaldama.
|
|
| Kommentaarid: 39 loe/lisa |
   |
35 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
03.05.2011 13:47:41
|
|
|
CS600x + cadence sensor tulid just hetk tagasi kulleriga kohale koos paki kummikommidega
Üritan õhtul külge kruvida ja mõned ringid teha, kui viitsimist on siis ka muljetan.
Muidu oskab keegi soovitada mõnd asjalikku esilaternat mis suudaks ka rada valgustada kuid oleks piisavalt korraliku ehituse-kinnitusega, et taluks ka kivide-kändude vahel möllamist? Eile üritades mitte alla ajada üht ilma rihmata jalutatavat pitsut jäin oma praegusest ilma. Ühtlasi oli tolle valgustusomadused suts viletsad, 5-10m kaugusele suunates ei näidanud rohkem kui 1.5-2m laiust riba, käänulise raja peal suht-koht vähevõitu.
|
   |
87 |
|
| tagasi üles |
|
 |
MelesMeles
HV Guru
|
03.05.2011 13:49:26
|
|
|
Ho Ho, lambiks korralik pealamp ei sobi? Mõni kõrgema otsa Petzl matkaspordist nt
_________________ Allkiri |
|
| Kommentaarid: 268 loe/lisa |
   |
194 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
03.05.2011 13:52:46
|
|
|
Pealamp on pimedas kiirema sõidu puhul suht kasutu kuna valgusallikas on silmadest kõrgemal -> kivide-juurikate varje ei näe.
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity"
viimati muutis Ho Ho 03.05.2011 13:53:08, muudetud 1 kord |
|
   |
87 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
03.05.2011 13:52:54
|
|
|
link :: Homme on Tallinna kesklinnas jalgrataste võidusõit
"4. mail toimub Filter Temposõidu Karikasarja avaetapp, mille raames viiakse läbi ka Tallinna lahtised meistrivõistlused jalgratturite temposõidus.
Võistluse trass kulgeb täies mahus Tallinna kesklinna piirkonnas – Filtri teel ja Tehnika tänaval, teatas Raepress."
|
|
| Kommentaarid: 186 loe/lisa |
   |
147 |
|
| tagasi üles |
|
 |
MelesMeles
HV Guru
|
|
| Kommentaarid: 268 loe/lisa |
   |
194 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
03.05.2011 22:33:38
|
|
|
Tjaa, peab uurima noid seal. Esialgu jäi küll mulje, et nood kaks esimest "pulka" andsid veel viletsamagi valgustusala kui mu praegune vidin.
Viimane võibolla sobiks läbi häda kuid tahaks teada kui lai selle kiir olla võiks. Ideaalis tahaks miskit, mis tekitaks 3-5m kaugusele vähemalt paari meetri laiuse valgustatud ala kuid vajadusel saaks ka paarikümne meetri kauguselt valgustamisega hakkama. Mõlemad ei pea olema korraga, sobiks ka nupust vahetus või siis kasvõi füüsiliselt lambi allapoole suunamisega saavutatav. Valgustugevus iseenesest ei peagi olema teab mis tugev, nii kaua kuni kiir ulatub piisavalt kaugele ja laialt siis varjude järgi on üsna hästi rada eristatav. Nõrgema valgusti boonuseks on ka väiksem akukulu
[edit]
Kruvisin siis kogu kompuutriga tulnud tavaari rattale ja endale külge ning põrutasin poodi lambi järgi. Paraku küll jõudsin kohale täpselt minut peale poe sulgemist, seega lampi ei saanudki. Küll aga sain esimese ~15km jagu datat kätte. Kuna linnasõit suurt miskit asjalikku ei näita panin ühe 12km metsaringi otsa. Eriti tark mõte see küll polnud kuna olin selleks hetkeks terve päeva jooksul tarbinud suts alla liitri vedelikke, seega võttis ka väike pingutus juba tossu välja ja pulsi lakke. Ei tea mis veel vererõhk olla võis kui veri ise oli tõenäoliselt paraja kisselli konsistentsiga
Samas kõiksugu graafikud räägivad suht palju ning kui neid aja möödudes mitu ritta saab võrdluseks siis räägivad tõenäoliselt veelgi rohkem.
Kõige parem asja juures aga on see, et programm salvestab kogu data+metadata plaintext ini/csv hübriididesse. Järelikult pole muud parata, kui tuleb kirjutada valmis softijupp mis offlines hiljem poogib GPS'i andmed külge ja teeb muid imetrikke. Päris suur üllatus oli ka see, et infrapuna anduri draiverite plaadil oli olemas ka linuxi draiver koos sortsuga. Treeningsoft ise küll oli ainult wini jaoks, ehkki ma veel winet pole proovinud, ehk funksib ka seal. Igatahes karta on, et aja möödudes kirjutan miskit sorti cross-platform utiliidi mis annab vähemalt mingisugusegi andmete analüüsi võimaluse. Kui eriti palju aega üle jääb siis ehk isegi häkin kokku mingi jupi koodi millega saaksin mobla kaudu kompuutriga suhelda ning sealt andmeid välja võtta kui sisemine mälu täis saab. 1s lahutuse juures suudab kompuuter salvestada kiirust, pulssi, kadentsi ja kõrgust max ~9.5 tunni jagu.
|
   |
87 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Fukiku
Kreisi kasutaja

|
06.05.2011 12:39:03
|
|
|
Tekkis mõte, et peaks oma kortermaja pisikeses panipaigas natukene üritama asjalood paremini sättida rataste hoiustamisel, kui nad praegu on ja organiseerida midagi taolist endale seina peale kahe ratta jaoks (before pilt on ka suhteliselt asjakohane )
Spoiler 
Ehk siis seina külge kaks sellist vidinat kruvida:
Spoiler 
Küsimus oleks nüüd see, et kas rataste pikaajaliselt sel moel seinale riputamine mingeid negatiivseid tagajärgi kaasa ei too ratta sõiduomadustele, vastupidavusele vms. aspektides?
Teisest teemast küsimus ka .. kas keegi peale minu juhuslikult veel igapäevaselt Filtri tee ja Järvevana tee vahele jäävat jalakäijate raudteeülekäiku ratta seljas läbib? Kas asi on minu puudulikus sõiduoskuses või on Filtri tee poole tekitatud serpentiin-kaldtee siiski natuke ebamõistlikult kitsas ja järskude kurvidega, et seda oleks võimalik ratta seljas edukalt läbida? Mina isiklikult olen üritamast loobunud praeguseks ja käin sealt igapäevaselt ratas käekõrval üles-alla.
_________________ Foxic is just a simple fox
Enne kui sa küsid oma küsimuse - küsi seda vannipardilt! Rangelt soovitatav enne programmeerimise alafoorumisse uue teema tegemist. |
|
| Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
06.05.2011 13:33:18
|
|
|
| Fukiku kirjutas: |
| Teisest teemast küsimus ka .. kas keegi peale minu juhuslikult veel igapäevaselt Filtri tee ja Järvevana tee vahele jäävat jalakäijate raudteeülekäiku ratta seljas läbib? |
Sai sealt mõni nädal tagasi läbi sõidetud ning jah, viletsama tasakaaluga rahvas sealt tõenäoliselt rattaseljas läbi ei manööverda. Eks see vist rohkem ratastoole silmas pidades ole tehtud
|
   |
87 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Fukiku
Kreisi kasutaja

|
06.05.2011 13:34:34
|
|
|
| Ho Ho kirjutas: |
| Teisest teemast küsimus ka .. kas keegi peale minu juhuslikult veel igapäevaselt Filtri tee ja Järvevana tee vahele jäävat jalakäijate raudteeülekäiku ratta seljas läbib? |
Sai sealt mõni nädal tagasi läbi sõidetud ning jah, viletsama tasakaaluga rahvas sealt tõenäoliselt rattaseljas läbi ei manööverda. Eks see vist rohkem ratastoole silmas pidades ole tehtud |
Või siiski jalgrattureid - Järvevana teel on seal foori juures sildid üleval, et jalgrattaga sõit sealt edasi mööda sõiduteed on keelatud ja ümbersõidu sildid jalgratturitele üle raudtee, sealtsamast kaldteest alla ja Filtrisse.
_________________ Foxic is just a simple fox
Enne kui sa küsid oma küsimuse - küsi seda vannipardilt! Rangelt soovitatav enne programmeerimise alafoorumisse uue teema tegemist. |
|
| Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
06.05.2011 13:38:17
|
|
|
Tekkis mõte, et peaks oma kortermaja pisikeses panipaigas natukene üritama asjalood paremini sättida rataste hoiustamisel, kui nad praegu on ja organiseerida midagi taolist endale seina peale kahe ratta jaoks (before pilt on ka suhteliselt asjakohane :P)
Spoiler 
Ehk siis seina külge kaks sellist vidinat kruvida:
Spoiler 
Küsimus oleks nüüd see, et kas rataste pikaajaliselt sel moel seinale riputamine mingeid negatiivseid tagajärgi kaasa ei too ratta sõiduomadustele, vastupidavusele vms. aspektides?
|
Ma olen nüüdseks umbes 1,5 aastat kasutanud sellist lahendust, talv otsa olid 2 jalgratast ootamas ja kevadel ei ole küll aru saada, et midagi valesti oleks.
|
|
| Kommentaarid: 186 loe/lisa |
   |
147 |
|
| tagasi üles |
|
 |
sakinaga
HV Guru
|
07.05.2011 01:25:12
|
|
|
Sõbral, kes rattasõiduga rohkem tegeles, oli üldse konks laes ning seal küljes esiratast pidi ratas. Endal samuti konksu otsa riputatud.
_________________ Tsensuur HinnaVaatluse foorumis |
|
| Kommentaarid: 164 loe/lisa |
   |
155 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Magic
HV Guru

|
07.05.2011 01:43:06
|
|
|
| Ei mõjuta see midagi...kui sõidad/hüppad on jõud kordades suuremad ja rippudes on tegu 11-16 kiloga.
|
|
| Kommentaarid: 235 loe/lisa |
   |
201 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Kassmees
Kreisi kasutaja

|
07.05.2011 22:09:40
|
|
|
Sellised riputamiskonksud on ju ka Edelaraudtee rongides olemas.
Esihargile ei tee selline asend midagi. Mul on juba eelmisest kevadest saati isetehtud jalgrattakäru, mille rattad asuvad jalgratta esiharkidest tehtud horisontaalsete kahvlite vahel.
Olen selle käruga vedanud ka 50 kg koormaid ja ei ole nende harkidega midagi juhtunud.
Nii et riputa julgelt.
|
|
| Kommentaarid: 59 loe/lisa |
   |
46 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Le Inc
HV Guru

|
10.05.2011 09:33:38
|
|
|
Ma riputasin ka ratta garaaži lakke konksude osta (konksud lõikasin vineerist välja ).
Hankisin rattale klipid ja ratta kingad .. esimene sõit maanteel oli hoopis teine asi. Lihast koormab hoopis ühtlasemalt.
Nüüd peab hoolega 135 km rattaralliks valmistuma.
PS! RunGPS ja rattakompuutri distansi vahe on ~30 km peale 300 m. Kõrgustega paneb ta küll puusse, aga samas on tegemist väga hea "isekirjutava" treeningpäevikuga.
|
|
| Kommentaarid: 56 loe/lisa |
   |
54 |
|
| tagasi üles |
|