Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Vaba Mikrofon »  Jalgrattavaatlus [esimeses postituses info lukkude & varguste kohta] märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 29, 30, 31 ... 189, 190, 191  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing

Kas kasutad rattakiivrit?
Kasutan.
44%
 44%  [ 88 ]
Plaanin kasutama hakata, kui ... (täpsistan teemas)
8%
 8%  [ 16 ]
Ei kasuta, sest kiivriga pole enam lahe
21%
 21%  [ 42 ]
Ei kasuta, sest ... (täpsustan teemas)
25%
 25%  [ 50 ]
hääli kokku : 196

autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Valvejoodik
HV veteran
Valvejoodik

sõnum 25.04.2011 21:21:23 vasta tsitaadiga

Mobiil, mil GPS olemas, käib ka thumbs_up.gif
Kommentaarid: 16 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 15
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 25.04.2011 21:26:39 vasta tsitaadiga

Mobla puhul küll peab arvestama, et eksimine võib olla mõnekümne meetri kanti kohati.
Kommentaarid: 107 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 87
tagasi üles
libe
kvaliteetne mees
libe

sõnum 25.04.2011 21:34:20 vasta tsitaadiga

Ho Ho kirjutas:
Mobla puhul küll peab arvestama, et eksimine võib olla mõnekümne meetri kanti kohati.
mitte aGPS'iga icon_rolleyes.gif
ja mida kiiremini liigud, seda täpsem - seda ei maksa unustada

Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 25.04.2011 21:39:25 vasta tsitaadiga

Ka a-gps'iga võib kohati suht võssa panna, vähemalt eeldusel, et google maps'i aluskaart on õige.
Pealegi agps ei aita suurt rohkemat, kui ainult kiirema fixi saamiseks, täpsuse tagab ikkagi konkreetsetelt satelliitidelt tulev signaal.

tagasi üles
omgwtf
HV Guru
omgwtf

sõnum 25.04.2011 21:42:41 vasta tsitaadiga

A-gps just jah ebatäpne,kuid tavaline int kiip on küll väga pädev thumbs_up.gif Nokia sports tarckeriga sai eelmisel aastal tihti kasutatud+ pidevalt kalastades märgistan kaldaid icon_razz.gif Siiani pole miskit ebatäpset olnud icon_rolleyes.gif V.a muidugi N95 aeg,too oli küll uimane ja kõver,pidevalt katkes ära jne,hetkel E55 on väga 5+ väle ja ilma katkestuste jms jamata.
Kommentaarid: 155 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 137
tagasi üles
jyrisa
HV veteran

Autoriseeritud ID-kaardiga
sõnum 25.04.2011 21:57:14 vasta tsitaadiga

omgwtf, aGPS ei ole kindlasti ebatäpsem kui GPS. aGPS'iga seadmetes on samasugune kiip nagu tavalistes GPS seadmetes, kuid aGPS seadmed suudavad tihtipeale näiteks kiiremini asukoha fikseerida.
Kommentaarid: 76 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 72
tagasi üles
Rasmus
HV veteran

sõnum 25.04.2011 21:59:50 vasta tsitaadiga

http://en.wikipedia.org/wiki/Assisted_GPS
Tiim
HV veteran
Tiim

sõnum 29.04.2011 13:32:01 vasta tsitaadiga

kunagi ostsin scoti ratta, umbes 6 aastat tagasi. Ainuke hooldus mis ma teinud olen on tolmu pühkimine. Kusjuures sõidan ka ikka rataga, mitte ei hoia garages thumbs_up.gif
explode
Kreisi kasutaja
explode

sõnum 30.04.2011 12:20:28 vasta tsitaadiga

Ja palju umbes 6 aastaga kilomeetreid lãbitud on? Pakun, et ikka päris vähe kui siiamaani pole isegi kett kriuksuma hakanud. Alla 500km?
Või on tunduvalt rohkem aga ratas kriuksub,ragiseb, koliseb ja kett ja hammakad on nii kulunud, et pedaalidele ei saa peaaegu vajutatagi, sest sellega kaasneb tühja väntamine?

tanel98
HV kasutaja
tanel98

sõnum 30.04.2011 12:30:49 vasta tsitaadiga

Mul on treki ratas olnud üle 10 aasta. Tõsi, viimastel pole eriti hagu andnud, eelmine suvi tuli vb 100-150km. Muud teinud pole kui pesnud, õlitanud, pidureid pingutanud ja käiguvahetust veidi kruttinud. See kruttimine pigem sai tehtud soovist midagi näppida kui vajadusest.

Kriuksub ja ragiseb ja käike ei vaheta väga, laagrites loks sees, taga kumm on täiesti slick aga kui eelmine hooaeg tuli isu sõita, siis viis alati kohale. Sportimiseks ei kasuta ja väga ei morjenda kui 30 km läbimiseks kulutan 15minutit rohkem kui korras rattaga.

Valvejoodik
HV veteran
Valvejoodik

sõnum 30.04.2011 13:08:29 vasta tsitaadiga

^^ Hoolduses kukutakse vist pikali, kui seda ratast näevad icon_lol.gif
Kommentaarid: 16 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 15
tagasi üles
sakinaga
HV Guru

sõnum 30.04.2011 13:31:48 vasta tsitaadiga

Ladusin lõpuks maanteratta kokku, käib täna proovib tiiru sõita kah. Igatahes raam on 10cm liiga väike (55cm vs 65cm) minu jaoks, peaks uurima kusagilt mingi megapika sadulatoru, ehk aitab.

Kui pikema sadulatoruga asend sobib, siis lenksupaelad asjad kah peale ja saab sõitma hakata.

-e- uitmõttena proovisin MTB sadulat ja sobis ideaalselt, peab hiljem tegema mingi 25km ringikese prooviks.

explode
Kreisi kasutaja
explode

sõnum 30.04.2011 13:52:51 vasta tsitaadiga

tanel98, ma ei mõista kuidas sellise rattaga sõitu nautida saab. :/
tanel98
HV kasutaja
tanel98

sõnum 30.04.2011 14:02:35 vasta tsitaadiga

Ma kukuks ise arvatavasti pikali, kui arvet näeks.
Tegelikult käiguvahetus laias laastus toimib. Ees, peab tugevalt peal hoidma klõpatsit, et 3-ndale suurele vahetaks ja taga vist ei lähe hästi väiksele. Aga ma põhimõtteliselt käike ei vaheta ja lasen koguaeg 3-7ga siis pole probleemi.
Muret teeb tegelikult ainult tagakumm, kehva oleks kui sinna mõni oks või klaasikild augu sisse teeb ja peab kuskilt teeäärest sihtkohta jalutama.

Muide, kas keegi vabakutselisena ratta ehitusega ei tegele? Tahaks saada kõike velg+kodarad+rumm (kuulaks soovitusi ka teemal, kas tasub osta uus rumm või sobib ka vana). Soov oleks hobiprojekt(id) ka suveks veerema saada.

Nii veel tahaks infot. Lenksupael, kust ostate? Eestist, tellite välismaalt, kuidas värvivalikuga? Sadulat ka vaja koos postiga, peab vana diameetri ära mõõtma.

Explode - väntad ja liigub. Kuna ma ei võistle ja eelmine aasta kasutasin ratast lihtsalt linnas / linnalähedal 30km raadiuses liikumiseks, siis see oli pigem ilusa ilma transpordivahend ja ma ei aja taga head veeremist jms. Võibolla jutt tundub hullem kui tegelik olukord on. Ma ei ole rattaid remontinud ja ei tea, kui kõva loks jooksudes mida muudab. Nõka nõka käib, kui ratast vasakule paremale liigutada. Hammasrattad ka ümarad kergelt aga vb pole hullu.

viimati muutis tanel98 30.04.2011 14:08:44, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 5 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 5
tagasi üles
_marek
HV Guru
_marek

sõnum 30.04.2011 14:04:56 vasta tsitaadiga

Elus rattal kummi vahetanud küll ja küll. Ka sel kevadel (uus väliskumm, vana sisekumm).
Nüüd käib ratas aga vastu ühe poole piduriklotsi. Kui mutrid enamvähem lahti on, siis käib ilusti, aga niipea kui kinni pingutada, siis kiilub ratas vastu ühe poole klotsi kinni.
Vana kumm lippas ilusti. Ratas väga palju ei viska ka, äärmisel juhul pool milli vasakule... Kunagi varem pole sellist probleemi olnud, et hakkab vastu klotsi käima.
Millest see tingitud võib olla ja mis lahenduseks?
Kommentaarid: 130 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 118
tagasi üles
Olaf

Olaf

sõnum 30.04.2011 14:08:07 vasta tsitaadiga

_marek kirjutas:
Elus rattal kummi vahetanud küll ja küll. Ka sel kevadel (uus väliskumm, vana sisekumm).
Nüüd käib ratas aga vastu ühe poole piduriklotsi. Kui mutrid enamvähem lahti on, siis käib ilusti, aga niipea kui kinni pingutada, siis kiilub ratas vastu ühe poole klotsi kinni.
Vana kumm lippas ilusti. Ratas väga palju ei viska ka, äärmisel juhul pool milli vasakule... Kunagi varem pole sellist probleemi olnud, et hakkab vastu klotsi käima.
Millest see tingitud võib olla ja mis lahenduseks?
Alustuseks võiks ju pidurid ära reguleerida. icon_eek.gif
Kommentaarid: 81 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 75
tagasi üles
ivokas
HV veteran
ivokas

sõnum 30.04.2011 14:10:41 vasta tsitaadiga

tanel98 kirjutas:
...
Muide, kas keegi vabakutselisena ratta ehitusega ei tegele? Tahaks saada kõike velg+kodarad+rumm (kuulaks soovitusi ka teemal, kas tasub osta uus rumm või sobib ka vana). Soov oleks hobiprojekt(id) ka suveks veerema saada.
...

Mul paar tuttavat on, kes võimelised ratast pulkadest kokku laduma. Kui huvi on, siis võin kontakti anda. Paides.

tagasi üles
_marek
HV Guru
_marek

sõnum 30.04.2011 14:11:32 vasta tsitaadiga

Vana rattaga ju probleeme polnud, velg jäi samaks? Uus ostetud väliskumm on küll pisut "kaheksas" kui teda ilma sisekummita vaadata, aga selle peaks täis pumbatud sisekumm sirgeks tõmbama.
Ei tahaks nagu pidurite kallale minna, kui ainus muudatus on uus väliskumm ja vana väliskummiga probleemi polnud...
Kommentaarid: 130 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 118
tagasi üles
Olaf

Olaf

sõnum 30.04.2011 14:17:19 vasta tsitaadiga

_marek kirjutas:
Vana rattaga ju probleeme polnud, velg jäi samaks? Uus ostetud väliskumm on küll pisut "kaheksas" kui teda ilma sisekummita vaadata, aga selle peaks täis pumbatud sisekumm sirgeks tõmbama.
Ei tahaks nagu pidurite kallale minna, kui ainus muudatus on uus väliskumm ja vana väliskummiga probleemi polnud...

Aga milleks asja keeruliseks ajada? Kummi vahetades läks miski asi vastu pidurit/klotsi ja asi on nüüd veidi paigast ära.

Selle asemel, et siin mõelda ja arutleda võiksid ju korra võtme/kruvika kätte võtta ja asja ära reguleerida.
Kui ma õieti aru saan, siis piisaks sul praegu ühe kruvi keeramisest, et klots pöiast piisavalt eemale saada.
Kommentaarid: 81 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 75
tagasi üles
libe
kvaliteetne mees
libe

sõnum 30.04.2011 14:37:45 vasta tsitaadiga

kui pappi pole, et ratas lasta korda teha, siis tuleks pisut mõelda ja nuputada

eelmine aasta ajasin oma tagumise ratta ka nii kaheksaks, et ei viitsinud oma pead vaevata ja lasin esinduses korda teha - aga targem on lasta uuesti asi peale lasta laduda
pooled kodarad on pehmed ja ei kanna pingutada ka, ilma et ratas kaheksaks läheks tõenäoliselt kogu pull üle 20€ hoolduses ei lähe

Tiim
HV veteran
Tiim

sõnum 30.04.2011 14:47:40 vasta tsitaadiga

explode kirjutas:
Ja palju umbes 6 aastaga kilomeetreid lãbitud on? Pakun, et ikka päris vähe kui siiamaani pole isegi kett kriuksuma hakanud. Alla 500km?
Või on tunduvalt rohkem aga ratas kriuksub,ragiseb, koliseb ja kett ja hammakad on nii kulunud, et pedaalidele ei saa peaaegu vajutatagi, sest sellega kaasneb tühja väntamine?

ära kujuta ette, hammakad on küll kulunud, aga kett ei kriuksu, no krt kilomeetreid ma küll ei loe, suvel saab ikka mõnuga vändatud. Ratas on iseenesest sama vaikne kui ostes. Käiguvaheti natu krigiseb aga see on vaevu hoomatav.

libe
kvaliteetne mees
libe

sõnum 30.04.2011 14:49:33 vasta tsitaadiga

ilmselgelt puudub kogemus heas korras olevast rattast icon_biggrin.gif
explode
Kreisi kasutaja
explode

sõnum 30.04.2011 14:53:33 vasta tsitaadiga

tanel98, noh ma enamvãhem aiman millises korras see on. Endal eelmine ratas oli eelmise kevadeni samasugune:amort roostes, kãike tuli mingi imenipiga vahetada ja hammakad&kett olid ikka väga kulunud. Ükshetk võtsin kätte,lammutasin ratta laiali ja hakkasin mittevajalikke juppe ãra viskama. Uued ja kasutatud jupid ostsin velo.clubbers foorumist ja osad ka poest. Enne seda polnud ma ühtegi ratast lahti võtnud ega kokku pannud. Eriti raske ei olnud ka. Kuigi ropendamist ja mutrivõtme loopimist tuli ette küll. Kahjuks paar kuud hiljem pandi ratas pihta ja ma loodan, et varas on enda kaela sellega murdnud icon_smile.gif

Ma veidike tegelen rattaehitusega. Jooksu kokku panemine(rumm,kodarad,pöid) on iseenesest lihtne kui sul on mingi tein e jooks ees aga selle sirgekssaamine on keeruline. Kasutatud rummu tasub osta küll kui ta on korralik ja vãhekasutatud.
Aga mida sul veel. vaja teada?

Tiim
HV veteran
Tiim

sõnum 30.04.2011 14:53:50 vasta tsitaadiga

minul? mismõttes?
explode
Kreisi kasutaja
explode

sõnum 30.04.2011 15:02:55 vasta tsitaadiga

Ma kujutan pãris hästi ette icon_smile.gif mu eelmine ratas oli ka umbes 6 aastat vana. Ma vahetasin selle aja jooksul 5x ketti ja kassetti, 2x keskjooksu, 1x tagarummu. Aga kui vähe sõita siis jah ei kulu eriti midagi ja ei pea vahetama ka midagi(Y)
äss
Kreisi kasutaja
äss

sõnum 30.04.2011 15:04:44 vasta tsitaadiga

pole 2 aastat oma meridat pidanud remontima. kui pidevalt õlitada ja inimese kombel sõita siis vast kestavad ka ikka.
Kommentaarid: 29 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 23
tagasi üles
tanel98
HV kasutaja
tanel98

sõnum 30.04.2011 15:35:33 vasta tsitaadiga

Ega seal ratta ehituses midagi kosmilist pole jah.

Kindlasti saaksin oma treki ka korda vuntsida, aga iseasi kas see ka kasulik ettevõtmine on. Raam ka pisut väikseks jäänud kui arvestada sellega, et sain ratta vist 10aastaselt ja peale saamisega oli juba suur töö. Esimene mälestus on ka muidugi vinge. U-piduri test, mis kohe üle nipli viskas aga õnneks jäi suur ja pehme elupuu hekk ette ja vahejuhtum oli küllaltki pehme. Nostalgia.
Kirjutasin lihtsalt sellest muljest, et kui hobikorras sõita, siis peaks ratas 10a küll vastu pidama pelgalt pesu ja õlitusega va siis juhused kui tuleb kummi vahetada.

Fixedi projekti puhul võiks ise ju kogu asja kokku ehitada, aga pean otstarbekamaks võtta know-how puhul appi mõni teadjamees kes teab automaatselt, kas keskjooks sobib või oleks mõistlik vahetada.
Jooksude ladumisega see teema, et netis jooniseid olemas ja kodaravõti endal ka olemas, aga selleks vaja mingit pinki kuhu asi jooksma panna ja vaadata, et tasakaalus ilusti.
Kui mäletan, siis läks kogu nali vana rummu peale maksma 2k ringis vanas valuutas. Kumm, velg, kodarad + tööraha.

Tänan, aga Paide kontaktist väga kasu pole. Tallinna kandis ise ja Paidesse ei paista asja olevat.

libe
kvaliteetne mees
libe

sõnum 30.04.2011 15:43:22 vasta tsitaadiga

tanel98 kirjutas:
Kui mäletan, siis läks kogu nali vana rummu peale maksma 2k ringis vanas valuutas. Kumm, velg, kodarad + tööraha.
rubladest räägid või icon_question.gif
oma rummu peale lasin endal 2007 uue pöia ja kodarad lappida ning tuli 400.-
muidugi kui mingi korralik rumm ja pöid ning kumm osta, siis tuleb koguhind kirves, kuid tööraha on ikka suht väike võrreldes selle nussiga, mida kodus peab nägema icon_lol.gif

prtv
HV Guru

sõnum 30.04.2011 20:41:18 vasta tsitaadiga

Kust varastatud rattaid otsida?
salatoimik
HV Guru
salatoimik

sõnum 30.04.2011 20:44:10 vasta tsitaadiga

Politseist
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 30.04.2011 21:31:21 vasta tsitaadiga

Samuti turult, ajalehtedest (Soov, KB jne), okidoki, osta.ee jne.

Teine variant: lõks üles seada ja loota, et astub sama reha otsa.
Kommentaarid: 373 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 3 :: 313
tagasi üles
ewur
HV veteran
ewur

sõnum 30.04.2011 23:24:42 vasta tsitaadiga

explode kirjutas:
Ma kujutan pãris hästi ette icon_smile.gif mu eelmine ratas oli ka umbes 6 aastat vana. Ma vahetasin selle aja jooksul 5x ketti ja kassetti, 2x keskjooksu, 1x tagarummu. Aga kui vähe sõita siis jah ei kulu eriti midagi ja ei pea vahetama ka midagi(Y)

Samas on ehk ka ratastega teinekord nii nagu autodega? Üks mees sõidab aastaid autoga, midagi tegemata, kuna lihtsalt pole vaja teha. Teine mees sama marki autoga aga on pool ajast remondis, kuna too lihtsalt laguneb...
Kommentaarid: 60 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 60
tagasi üles
explode
Kreisi kasutaja
explode

sõnum 01.05.2011 09:05:41 vasta tsitaadiga

Vaevalt. Ma olen/olin selle rattaga üle 15000km lihtsalt sõitnud. Jupid kuluvad.
Tiim
HV veteran
Tiim

sõnum 01.05.2011 13:27:26 vasta tsitaadiga

A varuosa vs B varuosa, nagu autodelgi...üks kulub kiiremini teine mitte icon_biggrin.gif
explode
Kreisi kasutaja
explode

sõnum 01.05.2011 13:51:50 vasta tsitaadiga

pole ratta B varuosadest kuulnudki. Peale Shimano ja SRAMi ei tea teisi kassetti ja ketitootjaid.
Mihkel^^
HV kasutaja
Mihkel^^

sõnum 01.05.2011 19:53:51 vasta tsitaadiga

ise ka rattaga 5000km+ sõitnud, hammasrattad hakkavad üle viskama vahel, peab uued paigaldama.
Kommentaarid: 39 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 35
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 03.05.2011 13:47:41 vasta tsitaadiga

CS600x + cadence sensor tulid just hetk tagasi kulleriga kohale koos paki kummikommidega icon_biggrin.gif
Üritan õhtul külge kruvida ja mõned ringid teha, kui viitsimist on siis ka muljetan.

Muidu oskab keegi soovitada mõnd asjalikku esilaternat mis suudaks ka rada valgustada kuid oleks piisavalt korraliku ehituse-kinnitusega, et taluks ka kivide-kändude vahel möllamist? Eile üritades mitte alla ajada üht ilma rihmata jalutatavat pitsut jäin oma praegusest ilma. Ühtlasi oli tolle valgustusomadused suts viletsad, 5-10m kaugusele suunates ei näidanud rohkem kui 1.5-2m laiust riba, käänulise raja peal suht-koht vähevõitu.

tagasi üles
MelesMeles
HV Guru

sõnum 03.05.2011 13:49:26 vasta tsitaadiga

Ho Ho, lambiks korralik pealamp ei sobi? Mõni kõrgema otsa Petzl matkaspordist nt thumbs_up.gif
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 03.05.2011 13:52:46 vasta tsitaadiga

Pealamp on pimedas kiirema sõidu puhul suht kasutu kuna valgusallikas on silmadest kõrgemal -> kivide-juurikate varje ei näe.

viimati muutis Ho Ho 03.05.2011 13:53:08, muudetud 1 kord
tagasi üles
Dirty Harry
HV Guru
Dirty Harry

sõnum 03.05.2011 13:52:54 vasta tsitaadiga

link :: Homme on Tallinna kesklinnas jalgrataste võidusõit

"4. mail toimub Filter Temposõidu Karikasarja avaetapp, mille raames viiakse läbi ka Tallinna lahtised meistrivõistlused jalgratturite temposõidus.

Võistluse trass kulgeb täies mahus Tallinna kesklinna piirkonnas – Filtri teel ja Tehnika tänaval, teatas Raepress."
Kommentaarid: 186 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 147
tagasi üles
MelesMeles
HV Guru

sõnum 03.05.2011 14:01:31 vasta tsitaadiga

Ho Ho,

http://www.dealextreme.com/p/sacredfire-3w-2-mode-30-lumen-led-bike-light-with-mount-4-aaa-22095
http://www.dealextreme.com/p/flood-to-throw-zooming-cree-p4-wc-3-mode-led-bike-light-with-mount-3-aaa-26800 (taskulambina selle raha eest 5+, eks sobib rattale ka)
või http://www.dealextreme.com/p/mj-808e-ha-iii-cree-xm-lt60-3-mode-1000-lumen-led-bike-light-set-4x18650-57100

Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 03.05.2011 22:33:38 vasta tsitaadiga

Tjaa, peab uurima noid seal. Esialgu jäi küll mulje, et nood kaks esimest "pulka" andsid veel viletsamagi valgustusala kui mu praegune vidin.

Viimane võibolla sobiks läbi häda kuid tahaks teada kui lai selle kiir olla võiks. Ideaalis tahaks miskit, mis tekitaks 3-5m kaugusele vähemalt paari meetri laiuse valgustatud ala kuid vajadusel saaks ka paarikümne meetri kauguselt valgustamisega hakkama. Mõlemad ei pea olema korraga, sobiks ka nupust vahetus või siis kasvõi füüsiliselt lambi allapoole suunamisega saavutatav. Valgustugevus iseenesest ei peagi olema teab mis tugev, nii kaua kuni kiir ulatub piisavalt kaugele ja laialt siis varjude järgi on üsna hästi rada eristatav. Nõrgema valgusti boonuseks on ka väiksem akukulu icon_smile.gif

[edit]
Kruvisin siis kogu kompuutriga tulnud tavaari rattale ja endale külge ning põrutasin poodi lambi järgi. Paraku küll jõudsin kohale täpselt minut peale poe sulgemist, seega lampi ei saanudki. Küll aga sain esimese ~15km jagu datat kätte. Kuna linnasõit suurt miskit asjalikku ei näita panin ühe 12km metsaringi otsa. Eriti tark mõte see küll polnud kuna olin selleks hetkeks terve päeva jooksul tarbinud suts alla liitri vedelikke, seega võttis ka väike pingutus juba tossu välja ja pulsi lakke. Ei tea mis veel vererõhk olla võis kui veri ise oli tõenäoliselt paraja kisselli konsistentsiga icon_biggrin.gif

Samas kõiksugu graafikud räägivad suht palju ning kui neid aja möödudes mitu ritta saab võrdluseks siis räägivad tõenäoliselt veelgi rohkem.

Kõige parem asja juures aga on see, et programm salvestab kogu data+metadata plaintext ini/csv hübriididesse. Järelikult pole muud parata, kui tuleb kirjutada valmis softijupp mis offlines hiljem poogib GPS'i andmed külge ja teeb muid imetrikke. Päris suur üllatus oli ka see, et infrapuna anduri draiverite plaadil oli olemas ka linuxi draiver koos sortsuga. Treeningsoft ise küll oli ainult wini jaoks, ehkki ma veel winet pole proovinud, ehk funksib ka seal. Igatahes karta on, et aja möödudes kirjutan miskit sorti cross-platform utiliidi mis annab vähemalt mingisugusegi andmete analüüsi võimaluse. Kui eriti palju aega üle jääb siis ehk isegi häkin kokku mingi jupi koodi millega saaksin mobla kaudu kompuutriga suhelda ning sealt andmeid välja võtta kui sisemine mälu täis saab. 1s lahutuse juures suudab kompuuter salvestada kiirust, pulssi, kadentsi ja kõrgust max ~9.5 tunni jagu.

tagasi üles
Fukiku
Kreisi kasutaja
Fukiku

sõnum 06.05.2011 12:39:03 vasta tsitaadiga

Tekkis mõte, et peaks oma kortermaja pisikeses panipaigas natukene üritama asjalood paremini sättida rataste hoiustamisel, kui nad praegu on ja organiseerida midagi taolist endale seina peale kahe ratta jaoks (before pilt on ka suhteliselt asjakohane icon_razz.gif)
Spoiler Spoiler Spoiler
Ehk siis seina külge kaks sellist vidinat kruvida:
Spoiler Spoiler Spoiler
Küsimus oleks nüüd see, et kas rataste pikaajaliselt sel moel seinale riputamine mingeid negatiivseid tagajärgi kaasa ei too ratta sõiduomadustele, vastupidavusele vms. aspektides?

Teisest teemast küsimus ka .. kas keegi peale minu juhuslikult veel igapäevaselt Filtri tee ja Järvevana tee vahele jäävat jalakäijate raudteeülekäiku ratta seljas läbib? Kas asi on minu puudulikus sõiduoskuses või on Filtri tee poole tekitatud serpentiin-kaldtee siiski natuke ebamõistlikult kitsas ja järskude kurvidega, et seda oleks võimalik ratta seljas edukalt läbida? Mina isiklikult olen üritamast loobunud praeguseks ja käin sealt igapäevaselt ratas käekõrval üles-alla.

tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 06.05.2011 13:33:18 vasta tsitaadiga

Fukiku kirjutas:
Teisest teemast küsimus ka .. kas keegi peale minu juhuslikult veel igapäevaselt Filtri tee ja Järvevana tee vahele jäävat jalakäijate raudteeülekäiku ratta seljas läbib?
Sai sealt mõni nädal tagasi läbi sõidetud ning jah, viletsama tasakaaluga rahvas sealt tõenäoliselt rattaseljas läbi ei manööverda. Eks see vist rohkem ratastoole silmas pidades ole tehtud
tagasi üles
Fukiku
Kreisi kasutaja
Fukiku

sõnum 06.05.2011 13:34:34 vasta tsitaadiga

Ho Ho kirjutas:
Fukiku kirjutas:
Teisest teemast küsimus ka .. kas keegi peale minu juhuslikult veel igapäevaselt Filtri tee ja Järvevana tee vahele jäävat jalakäijate raudteeülekäiku ratta seljas läbib?
Sai sealt mõni nädal tagasi läbi sõidetud ning jah, viletsama tasakaaluga rahvas sealt tõenäoliselt rattaseljas läbi ei manööverda. Eks see vist rohkem ratastoole silmas pidades ole tehtud
Või siiski jalgrattureid - Järvevana teel on seal foori juures sildid üleval, et jalgrattaga sõit sealt edasi mööda sõiduteed on keelatud ja ümbersõidu sildid jalgratturitele üle raudtee, sealtsamast kaldteest alla ja Filtrisse.
tagasi üles
Dirty Harry
HV Guru
Dirty Harry

sõnum 06.05.2011 13:38:17 vasta tsitaadiga

Fukiku kirjutas:
Tekkis mõte, et peaks oma kortermaja pisikeses panipaigas natukene üritama asjalood paremini sättida rataste hoiustamisel, kui nad praegu on ja organiseerida midagi taolist endale seina peale kahe ratta jaoks (before pilt on ka suhteliselt asjakohane :P)
Spoiler Spoiler Spoiler
Ehk siis seina külge kaks sellist vidinat kruvida:
Spoiler Spoiler Spoiler
Küsimus oleks nüüd see, et kas rataste pikaajaliselt sel moel seinale riputamine mingeid negatiivseid tagajärgi kaasa ei too ratta sõiduomadustele, vastupidavusele vms. aspektides?
Ma olen nüüdseks umbes 1,5 aastat kasutanud sellist lahendust, talv otsa olid 2 jalgratast ootamas ja kevadel ei ole küll aru saada, et midagi valesti oleks.
Kommentaarid: 186 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 147
tagasi üles
sakinaga
HV Guru

sõnum 07.05.2011 01:25:12 vasta tsitaadiga

Sõbral, kes rattasõiduga rohkem tegeles, oli üldse konks laes ning seal küljes esiratast pidi ratas. Endal samuti konksu otsa riputatud.
Magic
HV Guru
Magic

sõnum 07.05.2011 01:43:06 vasta tsitaadiga

Ei mõjuta see midagi...kui sõidad/hüppad on jõud kordades suuremad ja rippudes on tegu 11-16 kiloga.
Kommentaarid: 235 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 201
tagasi üles
Kassmees
Kreisi kasutaja
Kassmees

sõnum 07.05.2011 22:09:40 vasta tsitaadiga

Sellised riputamiskonksud on ju ka Edelaraudtee rongides olemas.

Esihargile ei tee selline asend midagi. Mul on juba eelmisest kevadest saati isetehtud jalgrattakäru, mille rattad asuvad jalgratta esiharkidest tehtud horisontaalsete kahvlite vahel.
Olen selle käruga vedanud ka 50 kg koormaid ja ei ole nende harkidega midagi juhtunud.

Nii et riputa julgelt.
Kommentaarid: 59 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 46
tagasi üles
Le Inc
HV Guru
Le Inc

sõnum 10.05.2011 09:33:38 vasta tsitaadiga

Ma riputasin ka ratta garaaži lakke konksude osta (konksud lõikasin vineerist välja icon_smile.gif).

Hankisin rattale klipid ja ratta kingad .. esimene sõit maanteel oli hoopis teine asi. Lihast koormab hoopis ühtlasemalt. thumbs_up.gif

Nüüd peab hoolega 135 km rattaralliks valmistuma. icon_biggrin.gif

PS! RunGPS ja rattakompuutri distansi vahe on ~30 km peale 300 m. Kõrgustega paneb ta küll puusse, aga samas on tegemist väga hea "isekirjutava" treeningpäevikuga.
Kommentaarid: 56 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 54
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Vaba Mikrofon »  Jalgrattavaatlus [esimeses postituses info lukkude & varguste kohta] mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 29, 30, 31 ... 189, 190, 191  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.