Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
Kas kasutad Linuxit või Windowsi? |
Linux |
|
30% |
[ 209 ] |
Windows |
|
62% |
[ 429 ] |
muu.. |
|
7% |
[ 50 ] |
|
hääli kokku : 688 |
|
autor |
|
olavsu1
külaline
|
21.04.2011 21:29:28
|
|
|
olen proovinud. blenderile on pluginaid, et saaks teha MMD jaoks karaktereid. kuid need pluginad ajavad linuxi blenderi kokku.
pealegi ei tööta see üle wine nii hästi kui võiks.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
21.04.2011 21:37:29
|
|
|
Vastu kiruks, et wini all puudub täielikult Valgrind koos kõige selle juurde kuuluvaga. Julgeks väita, et see on kasulikum-vajalikum kui miskite tibide animeerimine
_________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
Kommentaarid: 106 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
1 :: |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
21.04.2011 22:11:54
|
|
|
Ho Ho, kuidas kellelegi. mind näiteks jätab Valgrind täiesti külmaks. võrdleme võrdlematut eks.
Minu arvates on linux oma leviku tipu juba saavutanud. Tavainimese jaoks kõlbab ta ainult interneti kioskiks, natukese lustikummutiks ka filme näitab ja muusikat mängib.
Muud tavainimesele mõistetavad valdkonnad jätavad soovida.
Väga hea teadlaste opsüsteem, ei saa mitte midagi muud teha kui ainult teadus- ja arendustööd.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
21.04.2011 22:18:21
|
|
|
olavsu1 kirjutas: |
Minu arvates on linux oma leviku tipu juba saavutanud |
Vaadates kuidas rõhuv enamus mobiilseid aparaate jookseb *nixilistel ei tahaks mitte kuidagi seda uskuda.
Tavainimese jaoks kõlbab ta ainult interneti kioskiks, natukese lustikummutiks ka filme näitab ja muusikat mängib. |
Kes on tavainimene ja mida ta arvutiga täpsemalt teeb?
Väga hea teadlaste opsüsteem, ei saa mitte midagi muud teha kui ainult teadus- ja arendustööd. |
Kusagil umbes-täpselt 2003 keskpaigast on mul kodus ainult Linux kasutuses ning tegelen paljude muude asjade kui teaduse ja arendustööga
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
l2bukast
HV veteran

|
21.04.2011 22:19:32
|
|
|
Tava inimene käib feissbuukis, loeb delfit, kuulab muusikat ning istub msnis, vahel vaatab mõne filmi ka. See on siis um 85% arvuti kasutajatest. Mis küljest Talle linux ei sobi?
_________________ 58017968 |
|
Kommentaarid: 130 loe/lisa |
   |
123 |
|
tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
21.04.2011 22:56:07
|
|
|
l2bukast kirjutas: |
Tava inimene käib feissbuukis, loeb delfit, kuulab muusikat ning istub msnis, vahel vaatab mõne filmi ka. See on siis um 85% arvuti kasutajatest. Mis küljest Talle linux ei sobi? |
vaata: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=6428513#6428513
samal põhjusel. rakendused võivad olla erinevad.
muidu rosegarden on päris meeldiv asi kuid heliloojale seda ikka ei soovitaks....
mõnele isikule ei sobi linux sel põhjusel, et firefox ei jäta aadresse meelde nii nagu IE. tulirebane oli talle täiesti kasutamiskõlbmatu asi, mitte midagi ei osanud ta teha.
Ho Ho kirjutas: |
Minu arvates on linux oma leviku tipu juba saavutanud |
Vaadates kuidas rõhuv enamus mobiilseid aparaate jookseb *nixilistel ei tahaks mitte kuidagi seda uskuda. |
palun keskendume ainult tööjaamadele. ei ole ehtkel huvitav mis opsüsteem on pihuseadmel.
Tavainimese jaoks kõlbab ta ainult interneti kioskiks, natukese lustikummutiks ka filme näitab ja muusikat mängib. |
Kes on tavainimene ja mida ta arvutiga täpsemalt teeb? |
igaljuhul ei tegele ta programmeerimisega ja häkkimisega.
Väga hea teadlaste opsüsteem, ei saa mitte midagi muud teha kui ainult teadus- ja arendustööd. |
Kusagil umbes-täpselt 2003 keskpaigast on mul kodus ainult Linux kasutuses ning tegelen paljude muude asjade kui teaduse ja arendustööga  |
mina olen tavakasutaja. mulle on linux interneti kiosk, vaatan filme ja kuulan muusikat, ftp ja www server, vahest mõne dokumendi kirjutan ja kõik muud toimingud olen sunnitud tegema windowsiga sest linuxil pole neid rakendusi.
viimati muutis olavsu1 21.04.2011 23:13:29, muudetud 1 kord |
|
tagasi üles |
|
 |
sukelduja
HV Guru

|
21.04.2011 22:58:31
|
|
|
Tava inimene käib feissbuukis, loeb delfit, kuulab muusikat ning istub msnis, vahel vaatab mõne filmi ka. See on siis um 85% arvuti kasutajatest. Mis küljest Talle linux ei sobi? |
Mängud? Kõikvõimalikud vidinad alates fotoaparaatidest ning mobiilidest ja lõpetades diktofonidega ja USB raketiheitjaga. Supporti puudumine, ehk näiteks mina olen kõigile oma tuttavatele ja sugulastele öelnud, et kui läheb Linuxi peale üle, siis ärgu mulle enam oma arvutimuredega helistagu ja mina ei ole mitte ainuke, kes nii teeb. Tavainimene ei suuda oma probleemidele googlest lahendust leida, sest ta ei oska isegi mitte oma probleemi täpselt formuleerida.
|
|
Kommentaarid: 24 loe/lisa |
   |
24 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
21.04.2011 23:06:07
|
|
|
mõnele isikule ei sobi linux sel põhjusel, et firefox ei jäta aadresse meelde nii nagu IE |
Mida iganes sa tarbid ära rohkem peale võta.
Vihjeks nii palju et FF oskab täpselt sama moodi asju meeles hoida ning Linuxis on sul võimalik valida paljude eri brauserite vahel, ka IE saab tööle kui tahad downgradeda kogemust.
sukelduja kirjutas: |
Kõikvõimalikud vidinad alates fotoaparaatidest ning mobiilidest ja lõpetades diktofonidega ja USB raketiheitjaga |
Kõik fotokad olen tööle saanud ilma vähimagi probleemita. Tbh ei olegi päris kursis kas wini all üldse eksisteerib miskit mis oleks fotonduse jaoks ligilähedaseltki võrreldav digikam'iga. Kõikvõimalikud muud heli mängijad on samuti juhtme ühendamisel käima hakanud, ka ipodid ja ilma itunes'ita. Moblade koha pealt pole eriti suuri katseid teinud kuid n900 saab linuxiga praktiliselt pareminigi läbi kui winiga, kuigi nõustun et tegu pole päris hariliku moblaga
Mängude koha pealt jah on asi mõnevõrra nutune kui tahta viimase aja "hitte" mängida kuid oma senise kogemuse järgi töötab läbi wine üllatavalt suur osa neist ning valdavalt probleemivabalt. WoW näiteks jooksis linuxis oluliselt kiiremini ja stabiilsemalt kui winis miskipärast
Supporti puudumine, ehk näiteks mina olen kõigile oma tuttavatele ja sugulastele öelnud, et kui läheb Linuxi peale üle, siis ärgu mulle enam oma arvutimuredega helistagu ja mina ei ole mitte ainuke, kes nii teeb |
Lollide sõprade olemasolu ei tasuks nüüd OS'i süüks küll ajada
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mangroove
HV vaatleja
|
21.04.2011 23:07:36
|
|
|
Ta wifi pulk, millele peaks olema vabavaralised kernel driverid ei tööta mingil põhjusel tema wpa võrguga (dum dum dum, need ei toeta by default wpa-d)-> no interwebz
|
|
Kommentaarid: 6 loe/lisa |
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
21.04.2011 23:17:13
|
|
|
Ho Ho, tule ja pane FF mu rauarooberdist naabri arvutile. saad sellist vingumist kuulda, et kole. ma ei tahtnud vingumist kuulda ja panin IE tagasi.
Mangroove, ten points. see wifi probleem kollitas ennastki. linux masinad on kaabliga võrgus, windowsid wifiga. nüüd sain siis teada, et puuduliku draiveri probleem.
viimati muutis olavsu1 21.04.2011 23:31:35, muudetud 1 kord |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
21.04.2011 23:29:44
|
|
|
Aga chrome'i oled proovinud?
FF'i 3 seeria esimesed versioonid jooksid ilma suuremate probleemideta muideks ka 225MHz P1 peal 512M ram'iga, ehkki konqueror oli oluliselt kiirem. Chrome kantis konquerori renderdusmootori endale üle ning peaks samuti suht normaalselt jooksma nõrgematel masinatel.
Kui juba OS'ide asemel konkreetse softi kirumiseks läheb siis kas keegi seletaks ära mis pagana pärast on wini failibrauser niivõrd vilets? XP all kõigil failipuuga akendes ei ole võimalik ctrl+click'iga üles liikumise nupul avada uut akent, W7 all on see feature pealtnäha täiesti eemaldatud. Tabide olemasolust võib ainult und näha. Peaks vist vaatama kui stabiilseks on konqueror aetud ja sellele üle kolima virtuaalmasinas elu normaalseks tegemiseks
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
sukelduja
HV Guru

|
21.04.2011 23:29:48
|
|
|
Mängude koha pealt jah on asi mõnevõrra nutune kui tahta viimase aja "hitte" mängida kuid oma senise kogemuse järgi töötab läbi wine üllatavalt suur osa neist ning valdavalt probleemivabalt. WoW näiteks jooksis linuxis oluliselt kiiremini ja stabiilsemalt kui winis miskipärast
|
Wine ja tavakasutaja ei sobi ühte konteksti väga hästi.
Supporti puudumine, ehk näiteks mina olen kõigile oma tuttavatele ja sugulastele öelnud, et kui läheb Linuxi peale üle, siis ärgu mulle enam oma arvutimuredega helistagu ja mina ei ole mitte ainuke, kes nii teeb |
tsitaat: |
Lollide sõprade olemasolu ei tasuks nüüd OS'i süüks küll ajada
|
Asi ei ole oskamises, asi on põhimõttes. Kui inimene tahab ennast arendada ja katsetada, siis lasku käia, aga tehku seda omast vabast ajast ja oma raha eest. Võin ma äkki neile sinu numbri anda?
Lisaks on meeletu harjumuse jõud. Näiteks kui inimene on harjunud kasutama oma fotoaparaadiga canoni zoombrowserit, siis on väga raske talle selgeks teha, et vahetagu tarkvara. Ja igal tavakasutajal kipub mingi "veider" soft olema, mida ta tahab kindlasti kasutada. Mõnel on Photoshop, mõnel mingi kaameraga kaasatulnud videotöötlus programm, mõnel raamatupidamisprogramm, mõnel cad, mõnel mingi eriti eksootiline riistvaravidin, ( Näiteks autostendi juhtimisprogrammi, tikkimismasin, sukeldumiskompuuter ) millega linux ei oska muffigi peale hakata. Ühest piisab.
|
|
Kommentaarid: 24 loe/lisa |
   |
24 |
|
tagasi üles |
|
 |
krist2an
HV veteran

|
21.04.2011 23:30:53
|
|
|
Ah ärge ajage mingit jama, et Linuxil miski ei tööta. Endal on pigem vastupidi, näiteks Digi-TV pulk, mis pole üldsegi vana mudel, lõpetas Windows 7 all töö peale SP1 installimist. Ubuntu all töötab ideaalselt, install polnud ka teab-mis raketiteadus. Sama kehtib ka näiteks ID-kaardi lugeja kohta, mis Linuxi all igatahes väga edukalt töötab. Ka netipulkaga sama teema - ainult pista arvutisse ning Ubuntu teeb praktiliselt kõik muu vajaliku ära.
_________________ Custom 3d-prinditud mATX / ITX / APU case - http://bit.ly/4kIJQZs |
|
Kommentaarid: 40 loe/lisa |
   |
39 |
|
tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
21.04.2011 23:33:34
|
|
|
krist2an, alati ei ole kõik nii roosiline..
|
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
21.04.2011 23:35:58
|
|
|
Wine ja tavakasutaja ei sobi ühte konteksti väga hästi. |
Huvitav miks täpselt? Winele on olemas üsna asjalikke gui'sid mis on võrreldavad Steamiga. Isegi wini all puudub midagi mis suudaks kõik su tavaari ühtse GUI alla launcheritena koondada. Samuti jookseb steam ise suht normaalselt.
Asi ei ole oskamises, asi on põhimõttes |
Su tekstist oli võimalik välja lugeda, et su sõpradel-tuttavatel on suuremat sorti probleeme oma jamade formuleerimisega kuid nii kaua kuniks jutt käib winist oled nõus neid ära kannatama. Kas sain õigesti aru, et põhimõtted on sinu poolsed, et wini teemadel teed nende eest ise mõtlemise ära kuid muude OS'ide puhul mitte?
Lisaks on meeletu harjumuse jõud |
Selle koha pealt olen 100% nõus. Rõhuv enamus siin teemas virisejatest on lihtsalt liiga laisad, viletsa kohanemisvõime ja puuduliku võimega olemasolevate teadmiste sarnases keskkonnas rakendamisega. Kui neil mõni nupp saab uue nime, asukoha või ikooni visatakse kaks kätt taeva poole ja antakse alla selle asemel et elementaarsel tasemel ajusid liigutada.
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
21.04.2011 23:45:34
|
|
|
Selle koha pealt olen 100% nõus. Rõhuv enamus siin teemas virisejatest on lihtsalt liiga laisad, viletsa kohanemisvõime ja puuduliku võimega olemasolevate teadmiste sarnases keskkonnas rakendamisega. Kui neil mõni nupp saab uue nime, asukoha või ikooni visatakse kaks kätt taeva poole ja antakse alla selle asemel et elementaarsel tasemel ajusid liigutada.
|
kuidas sa saad nõuda õppimisvõimet üle 60 aastaselt.. kõik ei ole võrreldavad minu või sinuga.
Huvitav miks täpselt? Winele on olemas üsna asjalikke gui'sid mis on võrreldavad Steamiga. Isegi wini all puudub midagi mis suudaks kõik su tavaari ühtse GUI alla launcheritena koondada. Samuti jookseb steam ise suht normaalselt.
|
minu kogemused on küll kõike muud. rakendused jooksevad nii ebastabiilselt kui vähegi saavad. näiteks sees sama MMD. ainult akna raam ja timeline avanesid. kõik muud asjad tulid hiirega üle sõites. ja suval hetkel kadusid jälle ära nii et ainult tühi akna raam jäi näha.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
21.04.2011 23:47:05
|
|
|
kuidas sa saad nõuda õppimisvõimet üle 60 aastaselt.. kõik ei ole võrreldavad minu või sinuga. |
Kui mitu korda on siin teemas räägitud küll vanemaist kui vanavanemaist kes igapäevaselt probleemivabalt Linuxit kasutavad? Mu enda omadel pole näiteks vähimatki probleemi sellega. Sai neile umbes 5a tagasi purk nurka püsti pandud ning see töötab seal tänapäevani praktiliselt hooldust vajamata. Aastas paar-kolm korda käin SSH'ga sees ja lasen uuendused peale ning asi vask.
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
21.04.2011 23:56:04
|
|
|
kuidas sa saad nõuda õppimisvõimet üle 60 aastaselt.. kõik ei ole võrreldavad minu või sinuga. |
Kui mitu korda on siin teemas räägitud küll vanemaist kui vanavanemaist kes igapäevaselt probleemivabalt Linuxit kasutavad? Mu enda omadel pole näiteks vähimatki probleemi sellega. Sai neile umbes 5a tagasi purk nurka püsti pandud ning see töötab seal tänapäevani praktiliselt hooldust vajamata. Aastas paar-kolm korda käin SSH'ga sees ja lasen uuendused peale ning asi vask. |
seda vaid ainult siis kui inimene POLE enne arvutit kasutanud ja pole segavaid windowsi harjumusi. siis õpib ilusti linuxit kasutama. Mu ema ja naaber ei ole selles osas võrreldavad üldse.
See on siis MMD üle wine. kuidas küll seda kasutama peaks.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
22.04.2011 00:05:23
|
|
|
olavsu kirjutas: |
seda vaid ainult siis kui inimene POLE enne arvutit kasutanud ja pole segavaid windowsi harjumusi. siis õpib ilusti linuxit kasutama |
Mu vanemad omasid enne seda kolme aastast wini kogemust. Ümber õppimine läks mõlemal äärmiselt lihtsamini ja vajas oluliselt vähem supporti kui esmane arvuti tundma õppimine. Kuna kogu OS on otsast lõpuni koos help failidega maakeelne siis said nad enamuse probleemidest iseseisvalt lahendatud ning ei hakanud iga dialoogiakna peale mind taga otsima et selle neile ära tõlgiks.
Samas vähemalt positiivne seegi, et sa tunnistad et tehniliselt pole linux miskit keerukam kasutada kui windows
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
22.04.2011 00:15:25
|
|
|
siiski 4 aastat kogemust linuxiga. kuid ikkagi windows kollitab ....
leiad internetid miskit põnevat. prooviks ka aga ei saa asjad ei toimi ja linuxi analooge pole
PMDEditor ei länud wine all üldse käima. kui oleks läinud saanuks toreda pildi. Selle esmane käivitus euroopa windowsi peal..... menüüd olid vaid küsimärkides. Sellist nalja pole linuxi peal kunagi juhtunud.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Adebisi
Kreisi kasutaja
|
22.04.2011 00:48:10
|
|
|
siiski 4 aastat kogemust linuxiga. kuid ikkagi windows kollitab ....
leiad internetid miskit põnevat. prooviks ka aga ei saa asjad ei toimi ja linuxi analooge pole
PMDEditor ei länud wine all üldse käima. kui oleks läinud saanuks toreda pildi. Selle esmane käivitus euroopa windowsi peal..... menüüd olid vaid küsimärkides. Sellist nalja pole linuxi peal kunagi juhtunud. |
MMD tundub ka linuxi all normaalselt jooksvat http://www.youtube.com/watch?v=b-YU8ZI6Wm4
PMDEditori ei läinud vast sellepärast tööle et vajab directx9 ja .net framework 4.0 võid proovida kõigepealt need peale lükata
|
|
Kommentaarid: 58 loe/lisa |
   |
55 |
|
tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
22.04.2011 01:20:38
|
|
|
Adebisi, ära lase ennast petta. seal videos paneb käima vaid demofaili. aga proovida tegelikult animeerida.....
laadisin karakteri. aga kus ta on? ekraan, kus peaks olema karakter on must.
|
|
tagasi üles |
|
 |
xpander
HV veteran

|
22.04.2011 03:16:29
|
|
|
mängudega ei ole kõige paremad lood jah linuxi all. playonlinux'il(kasutab wine) on tore GUI mängude installimiseks, ning teeb sinu eest kõik vajalikud konfid ära.
minu kogemused linuxiga on siiski paremad kui windowsiga, v.a triple A mängud.
nimelt windows 7'ga on väga palju probleeme integreeritud helikaartide ja level one wifi kaartidega.
linuxi all toimivad out of the box. windowsi all aja drivereid netist taga nagu hull, ja heal juhul leiad mõne vista driveri mis vigiseb pisut aga lõpuks siiski installeerub.
anyway. suht mõttetu on vaielda selliste teemade üle imo ..eks igaüks kasuta ikka mis endale mugav ja meelepärane.
inimeste vajadused on erinevad: programmid, töölaud jne.
samas isiklikult arvan et tädi maali, kes surfab ainult netis, peaks linux igatahes turvalisem ja mugavam olema.
Samuti inimesele kes vaatab filme, kuulab muusikat, kasutab msn, surfab netis, kasutab office jne.
mängurile linux kõige paremini ei sobi muidugi. ja fototöötluse koha pealt vist ja natuke nadi. kuigi GIMP peaks üht-teist toimetama aga vist pisut vähem featuure kui photoshopil
_________________ Linux Gaming Videos: Xpander69 |
|
Kommentaarid: 18 loe/lisa |
   |
16 |
|
tagasi üles |
|
 |
asjameez
Kreisi kasutaja

|
22.04.2011 03:20:52
|
|
|
GIMP-i CMYK toetus ei pidavat hea olema. Kesktasemel arvutigraafikuna pole seda ka kunagi vaja läinud. Kõik postrid ja plakatid saanud RGB-s ilusti välja lastud
|
|
Kommentaarid: 63 loe/lisa |
   |
61 |
|
tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
22.04.2011 08:31:16
|
|
|
ma tunnen üht tädi maalit, ta on aiandus agronoom. linuxiga saab kenasti hakkama aga vahel löövad kiiksud välja. tahab tasuta Ajandus CAD'i. mida pakute?
|
|
tagasi üles |
|
 |
|