Avaleht
uus teema   vasta Vaidlused »  Võitlustanner »  Linux vs Windows märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 78, 79, 80 ... 93, 94, 95  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing

Kas kasutad Linuxit või Windowsi?
Linux
30%
 30%  [ 214 ]
Windows
62%
 62%  [ 436 ]
muu..
7%
 7%  [ 50 ]
hääli kokku : 700

autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
olavsu1
külaline

sõnum 21.04.2011 21:29:28 vasta tsitaadiga

olen proovinud. blenderile on pluginaid, et saaks teha MMD jaoks karaktereid. kuid need pluginad ajavad linuxi blenderi kokku.

pealegi ei tööta see üle wine nii hästi kui võiks.
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 21.04.2011 21:37:29 vasta tsitaadiga

Vastu kiruks, et wini all puudub täielikult Valgrind koos kõige selle juurde kuuluvaga. Julgeks väita, et see on kasulikum-vajalikum kui miskite tibide animeerimine icon_razz.gif
Kommentaarid: 107 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 87
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
olavsu1
külaline

sõnum 21.04.2011 22:11:54 vasta tsitaadiga

Ho Ho, kuidas kellelegi. mind näiteks jätab Valgrind täiesti külmaks. võrdleme võrdlematut eks.

Minu arvates on linux oma leviku tipu juba saavutanud. Tavainimese jaoks kõlbab ta ainult interneti kioskiks, natukese lustikummutiks ka filme näitab ja muusikat mängib.
Muud tavainimesele mõistetavad valdkonnad jätavad soovida.

Väga hea teadlaste opsüsteem, ei saa mitte midagi muud teha kui ainult teadus- ja arendustööd.
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 21.04.2011 22:18:21 vasta tsitaadiga

olavsu1 kirjutas:
Minu arvates on linux oma leviku tipu juba saavutanud
Vaadates kuidas rõhuv enamus mobiilseid aparaate jookseb *nixilistel ei tahaks mitte kuidagi seda uskuda.
olavsu1 kirjutas:
Tavainimese jaoks kõlbab ta ainult interneti kioskiks, natukese lustikummutiks ka filme näitab ja muusikat mängib.
Kes on tavainimene ja mida ta arvutiga täpsemalt teeb?
olavsu1 kirjutas:
Väga hea teadlaste opsüsteem, ei saa mitte midagi muud teha kui ainult teadus- ja arendustööd.
Kusagil umbes-täpselt 2003 keskpaigast on mul kodus ainult Linux kasutuses ning tegelen paljude muude asjade kui teaduse ja arendustööga icon_smile.gif
tagasi üles
l2bukast
HV veteran
l2bukast

sõnum 21.04.2011 22:19:32 vasta tsitaadiga

Tava inimene käib feissbuukis, loeb delfit, kuulab muusikat ning istub msnis, vahel vaatab mõne filmi ka. See on siis um 85% arvuti kasutajatest. Mis küljest Talle linux ei sobi?
olavsu1
külaline

sõnum 21.04.2011 22:56:07 vasta tsitaadiga

l2bukast kirjutas:
Tava inimene käib feissbuukis, loeb delfit, kuulab muusikat ning istub msnis, vahel vaatab mõne filmi ka. See on siis um 85% arvuti kasutajatest. Mis küljest Talle linux ei sobi?

vaata: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=6428513#6428513

samal põhjusel. rakendused võivad olla erinevad.

muidu rosegarden on päris meeldiv asi kuid heliloojale seda ikka ei soovitaks....

mõnele isikule ei sobi linux sel põhjusel, et firefox ei jäta aadresse meelde nii nagu IE. tulirebane oli talle täiesti kasutamiskõlbmatu asi, mitte midagi ei osanud ta teha.

Ho Ho kirjutas:
olavsu1 kirjutas:
Minu arvates on linux oma leviku tipu juba saavutanud
Vaadates kuidas rõhuv enamus mobiilseid aparaate jookseb *nixilistel ei tahaks mitte kuidagi seda uskuda.

palun keskendume ainult tööjaamadele. ei ole ehtkel huvitav mis opsüsteem on pihuseadmel.

Ho Ho kirjutas:
olavsu1 kirjutas:
Tavainimese jaoks kõlbab ta ainult interneti kioskiks, natukese lustikummutiks ka filme näitab ja muusikat mängib.
Kes on tavainimene ja mida ta arvutiga täpsemalt teeb?

igaljuhul ei tegele ta programmeerimisega ja häkkimisega.

Ho Ho kirjutas:
olavsu1 kirjutas:
Kusagil umbes-täpselt 2003 keskpaigast on mul kodus ainult Linux kasutuses ning tegelen paljude muude asjade kui teaduse ja arendustööga icon_smile.gif

mina olen tavakasutaja. mulle on linux interneti kiosk, vaatan filme ja kuulan muusikat, ftp ja www server, vahest mõne dokumendi kirjutan ja kõik muud toimingud olen sunnitud tegema windowsiga sest linuxil pole neid rakendusi.

viimati muutis olavsu1 21.04.2011 23:13:29, muudetud 1 kord
tagasi üles
sukelduja
HV Guru
sukelduja

sõnum 21.04.2011 22:58:31 vasta tsitaadiga

l2bukast kirjutas:

Mängud? Kõikvõimalikud vidinad alates fotoaparaatidest ning mobiilidest ja lõpetades diktofonidega ja USB raketiheitjaga. Supporti puudumine, ehk näiteks mina olen kõigile oma tuttavatele ja sugulastele öelnud, et kui läheb Linuxi peale üle, siis ärgu mulle enam oma arvutimuredega helistagu ja mina ei ole mitte ainuke, kes nii teeb. Tavainimene ei suuda oma probleemidele googlest lahendust leida, sest ta ei oska isegi mitte oma probleemi täpselt formuleerida.
Kommentaarid: 25 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 25
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 21.04.2011 23:06:07 vasta tsitaadiga

olavsu1 kirjutas:
mõnele isikule ei sobi linux sel põhjusel, et firefox ei jäta aadresse meelde nii nagu IE
Mida iganes sa tarbid ära rohkem peale võta.

Vihjeks nii palju et FF oskab täpselt sama moodi asju meeles hoida ning Linuxis on sul võimalik valida paljude eri brauserite vahel, ka IE saab tööle kui tahad downgradeda kogemust.
sukelduja kirjutas:
Kõikvõimalikud vidinad alates fotoaparaatidest ning mobiilidest ja lõpetades diktofonidega ja USB raketiheitjaga
Kõik fotokad olen tööle saanud ilma vähimagi probleemita. Tbh ei olegi päris kursis kas wini all üldse eksisteerib miskit mis oleks fotonduse jaoks ligilähedaseltki võrreldav digikam'iga. Kõikvõimalikud muud heli mängijad on samuti juhtme ühendamisel käima hakanud, ka ipodid ja ilma itunes'ita. Moblade koha pealt pole eriti suuri katseid teinud kuid n900 saab linuxiga praktiliselt pareminigi läbi kui winiga, kuigi nõustun et tegu pole päris hariliku moblaga icon_smile.gif

Mängude koha pealt jah on asi mõnevõrra nutune kui tahta viimase aja "hitte" mängida kuid oma senise kogemuse järgi töötab läbi wine üllatavalt suur osa neist ning valdavalt probleemivabalt. WoW näiteks jooksis linuxis oluliselt kiiremini ja stabiilsemalt kui winis miskipärast icon_smile.gif
sukelduja kirjutas:
Supporti puudumine, ehk näiteks mina olen kõigile oma tuttavatele ja sugulastele öelnud, et kui läheb Linuxi peale üle, siis ärgu mulle enam oma arvutimuredega helistagu ja mina ei ole mitte ainuke, kes nii teeb
Lollide sõprade olemasolu ei tasuks nüüd OS'i süüks küll ajada icon_razz.gif
tagasi üles
Mangroove
HV vaatleja

sõnum 21.04.2011 23:07:36 vasta tsitaadiga

l2bukast kirjutas:

Ta wifi pulk, millele peaks olema vabavaralised kernel driverid ei tööta mingil põhjusel tema wpa võrguga (dum dum dum, need ei toeta by default wpa-d)-> no interwebz
Kommentaarid: 6 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 6
tagasi üles
olavsu1
külaline

sõnum 21.04.2011 23:17:13 vasta tsitaadiga

Ho Ho, tule ja pane FF mu rauarooberdist naabri arvutile. saad sellist vingumist kuulda, et kole. ma ei tahtnud vingumist kuulda ja panin IE tagasi.

Mangroove, ten points. see wifi probleem kollitas ennastki. linux masinad on kaabliga võrgus, windowsid wifiga. nüüd sain siis teada, et puuduliku draiveri probleem.

viimati muutis olavsu1 21.04.2011 23:31:35, muudetud 1 kord
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 21.04.2011 23:29:44 vasta tsitaadiga

Aga chrome'i oled proovinud?

FF'i 3 seeria esimesed versioonid jooksid ilma suuremate probleemideta muideks ka 225MHz P1 peal 512M ram'iga, ehkki konqueror oli oluliselt kiirem. Chrome kantis konquerori renderdusmootori endale üle ning peaks samuti suht normaalselt jooksma nõrgematel masinatel.

Kui juba OS'ide asemel konkreetse softi kirumiseks läheb siis kas keegi seletaks ära mis pagana pärast on wini failibrauser niivõrd vilets? XP all kõigil failipuuga akendes ei ole võimalik ctrl+click'iga üles liikumise nupul avada uut akent, W7 all on see feature pealtnäha täiesti eemaldatud. Tabide olemasolust võib ainult und näha. Peaks vist vaatama kui stabiilseks on konqueror aetud ja sellele üle kolima virtuaalmasinas elu normaalseks tegemiseks icon_razz.gif

tagasi üles
sukelduja
HV Guru
sukelduja

sõnum 21.04.2011 23:29:48 vasta tsitaadiga

Ho Ho kirjutas:

Mängude koha pealt jah on asi mõnevõrra nutune kui tahta viimase aja "hitte" mängida kuid oma senise kogemuse järgi töötab läbi wine üllatavalt suur osa neist ning valdavalt probleemivabalt. WoW näiteks jooksis linuxis oluliselt kiiremini ja stabiilsemalt kui winis miskipärast icon_smile.gif

Wine ja tavakasutaja ei sobi ühte konteksti väga hästi.
sukelduja kirjutas:
Supporti puudumine, ehk näiteks mina olen kõigile oma tuttavatele ja sugulastele öelnud, et kui läheb Linuxi peale üle, siis ärgu mulle enam oma arvutimuredega helistagu ja mina ei ole mitte ainuke, kes nii teeb
tsitaat:
Lollide sõprade olemasolu ei tasuks nüüd OS'i süüks küll ajada icon_razz.gif
Asi ei ole oskamises, asi on põhimõttes. Kui inimene tahab ennast arendada ja katsetada, siis lasku käia, aga tehku seda omast vabast ajast ja oma raha eest. Võin ma äkki neile sinu numbri anda?

Lisaks on meeletu harjumuse jõud. Näiteks kui inimene on harjunud kasutama oma fotoaparaadiga canoni zoombrowserit, siis on väga raske talle selgeks teha, et vahetagu tarkvara. Ja igal tavakasutajal kipub mingi "veider" soft olema, mida ta tahab kindlasti kasutada. Mõnel on Photoshop, mõnel mingi kaameraga kaasatulnud videotöötlus programm, mõnel raamatupidamisprogramm, mõnel cad, mõnel mingi eriti eksootiline riistvaravidin, ( Näiteks autostendi juhtimisprogrammi, tikkimismasin, sukeldumiskompuuter ) millega linux ei oska muffigi peale hakata. Ühest piisab.
tagasi üles
krist2an
HV veteran
krist2an

Autoriseeritud ID-kaardiga
sõnum 21.04.2011 23:30:53 vasta tsitaadiga

Ah ärge ajage mingit jama, et Linuxil miski ei tööta. Endal on pigem vastupidi, näiteks Digi-TV pulk, mis pole üldsegi vana mudel, lõpetas Windows 7 all töö peale SP1 installimist. Ubuntu all töötab ideaalselt, install polnud ka teab-mis raketiteadus. Sama kehtib ka näiteks ID-kaardi lugeja kohta, mis Linuxi all igatahes väga edukalt töötab. Ka netipulkaga sama teema - ainult pista arvutisse ning Ubuntu teeb praktiliselt kõik muu vajaliku ära.
olavsu1
külaline

sõnum 21.04.2011 23:33:34 vasta tsitaadiga

krist2an, alati ei ole kõik nii roosiline..
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 21.04.2011 23:35:58 vasta tsitaadiga

sukelduja kirjutas:
Wine ja tavakasutaja ei sobi ühte konteksti väga hästi.
Huvitav miks täpselt? Winele on olemas üsna asjalikke gui'sid mis on võrreldavad Steamiga. Isegi wini all puudub midagi mis suudaks kõik su tavaari ühtse GUI alla launcheritena koondada. Samuti jookseb steam ise suht normaalselt.
sukelduja kirjutas:
Asi ei ole oskamises, asi on põhimõttes
Su tekstist oli võimalik välja lugeda, et su sõpradel-tuttavatel on suuremat sorti probleeme oma jamade formuleerimisega kuid nii kaua kuniks jutt käib winist oled nõus neid ära kannatama. Kas sain õigesti aru, et põhimõtted on sinu poolsed, et wini teemadel teed nende eest ise mõtlemise ära kuid muude OS'ide puhul mitte?
sukelduja kirjutas:
Lisaks on meeletu harjumuse jõud
Selle koha pealt olen 100% nõus. Rõhuv enamus siin teemas virisejatest on lihtsalt liiga laisad, viletsa kohanemisvõime ja puuduliku võimega olemasolevate teadmiste sarnases keskkonnas rakendamisega. Kui neil mõni nupp saab uue nime, asukoha või ikooni visatakse kaks kätt taeva poole ja antakse alla selle asemel et elementaarsel tasemel ajusid liigutada.
tagasi üles
olavsu1
külaline

sõnum 21.04.2011 23:45:34 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Selle koha pealt olen 100% nõus. Rõhuv enamus siin teemas virisejatest on lihtsalt liiga laisad, viletsa kohanemisvõime ja puuduliku võimega olemasolevate teadmiste sarnases keskkonnas rakendamisega. Kui neil mõni nupp saab uue nime, asukoha või ikooni visatakse kaks kätt taeva poole ja antakse alla selle asemel et elementaarsel tasemel ajusid liigutada.

kuidas sa saad nõuda õppimisvõimet üle 60 aastaselt.. kõik ei ole võrreldavad minu või sinuga.

tsitaat:

Huvitav miks täpselt? Winele on olemas üsna asjalikke gui'sid mis on võrreldavad Steamiga. Isegi wini all puudub midagi mis suudaks kõik su tavaari ühtse GUI alla launcheritena koondada. Samuti jookseb steam ise suht normaalselt.

minu kogemused on küll kõike muud. rakendused jooksevad nii ebastabiilselt kui vähegi saavad. näiteks sees sama MMD. ainult akna raam ja timeline avanesid. kõik muud asjad tulid hiirega üle sõites. ja suval hetkel kadusid jälle ära nii et ainult tühi akna raam jäi näha.
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 21.04.2011 23:47:05 vasta tsitaadiga

olavsu1 kirjutas:
kuidas sa saad nõuda õppimisvõimet üle 60 aastaselt.. kõik ei ole võrreldavad minu või sinuga.
Kui mitu korda on siin teemas räägitud küll vanemaist kui vanavanemaist kes igapäevaselt probleemivabalt Linuxit kasutavad? Mu enda omadel pole näiteks vähimatki probleemi sellega. Sai neile umbes 5a tagasi purk nurka püsti pandud ning see töötab seal tänapäevani praktiliselt hooldust vajamata. Aastas paar-kolm korda käin SSH'ga sees ja lasen uuendused peale ning asi vask.
tagasi üles
olavsu1
külaline

sõnum 21.04.2011 23:56:04 vasta tsitaadiga

Ho Ho kirjutas:
olavsu1 kirjutas:
Kui mitu korda on siin teemas räägitud küll vanemaist kui vanavanemaist kes igapäevaselt probleemivabalt Linuxit kasutavad? Mu enda omadel pole näiteks vähimatki probleemi sellega. Sai neile umbes 5a tagasi purk nurka püsti pandud ning see töötab seal tänapäevani praktiliselt hooldust vajamata. Aastas paar-kolm korda käin SSH'ga sees ja lasen uuendused peale ning asi vask.

seda vaid ainult siis kui inimene POLE enne arvutit kasutanud ja pole segavaid windowsi harjumusi. siis õpib ilusti linuxit kasutama. Mu ema ja naaber ei ole selles osas võrreldavad üldse.

See on siis MMD üle wine. kuidas küll seda kasutama peaks.
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 22.04.2011 00:05:23 vasta tsitaadiga

olavsu kirjutas:
seda vaid ainult siis kui inimene POLE enne arvutit kasutanud ja pole segavaid windowsi harjumusi. siis õpib ilusti linuxit kasutama
Mu vanemad omasid enne seda kolme aastast wini kogemust. Ümber õppimine läks mõlemal äärmiselt lihtsamini ja vajas oluliselt vähem supporti kui esmane arvuti tundma õppimine. Kuna kogu OS on otsast lõpuni koos help failidega maakeelne siis said nad enamuse probleemidest iseseisvalt lahendatud ning ei hakanud iga dialoogiakna peale mind taga otsima et selle neile ära tõlgiks.

Samas vähemalt positiivne seegi, et sa tunnistad et tehniliselt pole linux miskit keerukam kasutada kui windows icon_razz.gif

tagasi üles
olavsu1
külaline

sõnum 22.04.2011 00:15:25 vasta tsitaadiga

siiski 4 aastat kogemust linuxiga. kuid ikkagi windows kollitab ....

leiad internetid miskit põnevat. prooviks ka aga ei saa asjad ei toimi ja linuxi analooge pole icon_razz.gif

PMDEditor ei länud wine all üldse käima. kui oleks läinud saanuks toreda pildi. Selle esmane käivitus euroopa windowsi peal..... menüüd olid vaid küsimärkides. Sellist nalja pole linuxi peal kunagi juhtunud.
tagasi üles
Adebisi
Kreisi kasutaja

sõnum 22.04.2011 00:48:10 vasta tsitaadiga

olavsu1 kirjutas:

leiad internetid miskit põnevat. prooviks ka aga ei saa asjad ei toimi ja linuxi analooge pole icon_razz.gif

PMDEditor ei länud wine all üldse käima. kui oleks läinud saanuks toreda pildi. Selle esmane käivitus euroopa windowsi peal..... menüüd olid vaid küsimärkides. Sellist nalja pole linuxi peal kunagi juhtunud.

MMD tundub ka linuxi all normaalselt jooksvat http://www.youtube.com/watch?v=b-YU8ZI6Wm4
PMDEditori ei läinud vast sellepärast tööle et vajab directx9 ja .net framework 4.0 võid proovida kõigepealt need peale lükata
Kommentaarid: 58 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 55
tagasi üles
olavsu1
külaline

sõnum 22.04.2011 01:20:38 vasta tsitaadiga

Adebisi, ära lase ennast petta. seal videos paneb käima vaid demofaili. aga proovida tegelikult animeerida.....

laadisin karakteri. aga kus ta on? ekraan, kus peaks olema karakter on must.
tagasi üles
xpander
HV veteran
xpander

sõnum 22.04.2011 03:16:29 vasta tsitaadiga

mängudega ei ole kõige paremad lood jah linuxi all. playonlinux'il(kasutab wine) on tore GUI mängude installimiseks, ning teeb sinu eest kõik vajalikud konfid ära.
minu kogemused linuxiga on siiski paremad kui windowsiga, v.a triple A mängud.
nimelt windows 7'ga on väga palju probleeme integreeritud helikaartide ja level one wifi kaartidega.
linuxi all toimivad out of the box. windowsi all aja drivereid netist taga nagu hull, ja heal juhul leiad mõne vista driveri mis vigiseb pisut aga lõpuks siiski installeerub.

anyway. suht mõttetu on vaielda selliste teemade üle imo icon_smile.gif ..eks igaüks kasuta ikka mis endale mugav ja meelepärane.
inimeste vajadused on erinevad: programmid, töölaud jne.

samas isiklikult arvan et tädi maali, kes surfab ainult netis, peaks linux igatahes turvalisem ja mugavam olema.
Samuti inimesele kes vaatab filme, kuulab muusikat, kasutab msn, surfab netis, kasutab office jne.
mängurile linux kõige paremini ei sobi muidugi. ja fototöötluse koha pealt vist ja natuke nadi. kuigi GIMP peaks üht-teist toimetama aga vist pisut vähem featuure kui photoshopil

asjameez
Kreisi kasutaja
asjameez

sõnum 22.04.2011 03:20:52 vasta tsitaadiga

GIMP-i CMYK toetus ei pidavat hea olema. Kesktasemel arvutigraafikuna pole seda ka kunagi vaja läinud. Kõik postrid ja plakatid saanud RGB-s ilusti välja lastud icon_rolleyes.gif
Kommentaarid: 63 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 61
tagasi üles
olavsu1
külaline

sõnum 22.04.2011 08:31:16 vasta tsitaadiga

ma tunnen üht tädi maalit, ta on aiandus agronoom. linuxiga saab kenasti hakkama aga vahel löövad kiiksud välja. tahab tasuta Ajandus CAD'i. mida pakute?
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 22.04.2011 08:35:20 vasta tsitaadiga

Mille poolest on aiandus cad erinev muudest CAD'idest? Mingit eksisteeriva wini programmi näidet on?
tagasi üles
olavsu1
külaline

sõnum 22.04.2011 09:02:29 vasta tsitaadiga

Ho Ho, ega ei erinegi tavalisest cadist http://www.askgurevich.ru/eesti.htm
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 22.04.2011 09:12:23 vasta tsitaadiga

Kui tavaline cad kõlbab siis noid on Linuxi all üsnagi mitmeid, kasvõi näiteks ARCAD, design workshop lite, CAE Linux, collab cad, draftsight jne.
tagasi üles
XeStAiSy
Aeg Maha 2a

sõnum 22.04.2011 09:18:30 vasta tsitaadiga

Ho Ho kirjutas:
Mu point oli pigem selles, et MS ise ka ei toeta oma ISO standardi saanud dokumendiformaati.

Kui kõik hakkaksid mingit ISO standardit tegema ja ütlen kohe ära M$ tahab raha saada kaa. Kui kõik M$ asjad office oleksid ISO standardil siis M$ ei saa raha ja otsitakse midagi muud. See on äri idee võtta uued lahendused endale ja vabavarale jäävad muud lahendused mida M$ pole välja mõelnud. Patent on siin tähtis ja teised ei tohi seda kasutada.
Kunagi olid WIN linuxid mis kohe kaudselt kinni mätsiti.

viimati muutis XeStAiSy 22.04.2011 09:22:23, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 12 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 11
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 22.04.2011 09:22:32 vasta tsitaadiga

Sa vist pole päris hästi kursis asjaga:
http://en.wikipedia.org/wiki/Office_Open_XML#Application_support
tsitaat:
Microsoft Office 2010 includes support for the ISO/IEC 29500:2008 compliant version of Office Open XML,[56] but it can only save documents conforming to the transitional schemas of the specification, not the strict schemas
Et siis tegid ise formaadi, lasid selle sertida ning ei suuda seda korralikult toetada icon_smile.gif

Patendid on juba hoopis teise taseme lollus, nendega pole siin mingit pistmist.

tagasi üles
sukelduja
HV Guru
sukelduja

sõnum 22.04.2011 09:35:49 vasta tsitaadiga

Ho Ho kirjutas:

sukelduja kirjutas:
Asi ei ole oskamises, asi on põhimõttes
Su tekstist oli võimalik välja lugeda, et su sõpradel-tuttavatel on suuremat sorti probleeme oma jamade formuleerimisega kuid nii kaua kuniks jutt käib winist oled nõus neid ära kannatama. Kas sain õigesti aru, et põhimõtted on sinu poolsed, et wini teemadel teed nende eest ise mõtlemise ära kuid muude OS'ide puhul mitte?

Täpselt. Kuna ma nende probleemid suudan enamikul juhul ilma arvutisse vaatamata lambist telefoni teel lahendada, siis on läheb see mulle ajalises mõttes 10 korda vähem maksma. Seda nii seisus, kus näiteks printer ei prindi või siis ostuabi korral. Minu aeg, minu reeglid.
tagasi üles
olavsu1
külaline

sõnum 22.04.2011 09:37:08 vasta tsitaadiga

Ho Ho, aga materjalide andmebaas? sai qcad'i tutvustatud nina tõmmati vingu. polevat ikka päris see.
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 22.04.2011 09:45:40 vasta tsitaadiga

olavsu1 kirjutas:
polevat ikka päris see
Kui asju valitakse sellisel põhimõttel siis on igasugune alternatiivide kasutusele võtt välistatud
tagasi üles
olavsu1
külaline

sõnum 22.04.2011 10:44:51 vasta tsitaadiga

vähemalt MMD sisikond e. renderdusmootor on linuxile olemas. kompileerus kenasti ja töötas.
tagasi üles
sakinaga
HV Guru

sõnum 22.04.2011 13:36:01 vasta tsitaadiga

Ho Ho kirjutas:
Sa vist pole päris hästi kursis asjaga:
http://en.wikipedia.org/wiki/Office_Open_XML#Application_support
tsitaat:
Microsoft Office 2010 includes support for the ISO/IEC 29500:2008 compliant version of Office Open XML,[56] but it can only save documents conforming to the transitional schemas of the specification, not the strict schemas
Et siis tegid ise formaadi, lasid selle sertida ning ei suuda seda korralikult toetada icon_smile.gif

Pigem ei soovi formaati toetada, suutlikus on kindlasti olemas. Kas mitte ei olnud üks Microsofti põhjendusi oma formaatide kasutuselevõtuks see, et nt odf ei paku funktsionaalsust, mida nemad soovivad kasutajatele pakkuda. Või siis pakub seda liialt suure delay-ga.

Ja OpenOffice (LibreOffice) Calc on ikka paras naljanumber Exceli kõrval siiamaani, kasutusmugavusest ei hakka rääkimagi, ribbon on 21. sajand, OO on siiamaani 20. sajandis.

ArQ
Kreisi kasutaja
ArQ

sõnum 22.04.2011 14:33:04 vasta tsitaadiga

Kui mul on Linux ja kõik on tore, aga keegi saadab mulle mingisuguse exceli dokumendi, mis sisaldab macrot/vba-d ja värke, siis mis ma pihta hakkan sellega? Teine asi kui mul on väiksemat sorti firmas (ütleme 5) arvutit hallata ja ma panen kõik linuxi peal jooksma, siis mis saab juhul kui kasutaja saab sarnase exceli dokumendi? Kes tegeleb probleemiga? Mis saab kui Openoffice lööb mingi MS-i doci kujunduse sassi? Kes tegeleb probleemiga? Ja ma ei oota, et keegi hakkaks nüüd mulle tõestama kuidas tegelikult kõike on võimalik teha, tuleb ainult .... asi on selles, et see tulebainult maksab aega/raha, kas mulle üksikkasutajana või firmale või kellele iganes.

Ma olen näiteks üle elanud sellise muutuse kui otsustati MS officest loobuda ja minna üle OpenOffice'le. Kõik millega mina edaspidi tegeleda sain oli dokumentide korrastamine, konvertimine, parandamine, kasutajate õpetamine, seletamine mida tähendab möllimine jne. Lõpuks ei saanud kogu IT enam millegi muuga tegeleda, mis aga osutus üsna ebareaalseks ja sellega seoses tuli liikuda tagasi MS toodete juurde.

Hoho teeb kindlasti siia korrektuurid beer_yum.gif icon_biggrin.gif

asjameez
Kreisi kasutaja
asjameez

sõnum 22.04.2011 15:43:19 vasta tsitaadiga

tahanteada kirjutas:
Väike uudishimu küsimus, et kui Linux on nii super-hea, et siis miks kasutajate arv pole 15 aastaga suutnud kuidagi ületada Win-i kasutajate arvu. icon_wink.gif

Sest Windowsi turustatakse ja määritakse pähe.
Samamoodi võiks küsida, et miks kogu maailm ei söö Räägupesa burgereid McDonald's-i burgeri asemel. Esimene on ometi ju parem. Või mõni muu analoogne võrdlus.
Kommentaarid: 63 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 61
tagasi üles
guest1902
Kreisi kasutaja
guest1902

sõnum 22.04.2011 16:56:34 vasta tsitaadiga

maatriks kirjutas:
Ja OpenOffice (LibreOffice) Calc on ikka paras naljanumber Exceli kõrval siiamaani, kasutusmugavusest ei hakka rääkimagi, ribbon on 21. sajand, OO on siiamaani 20. sajandis.
Töö teeb ära ju icon_rolleyes.gif analysis toolpak küll puudu, selle asemel tuleb mingeid makrosid või teab mida kirjutada... Ribbon nüüd küll mingi argument pole (umbes et kõik foss peab vastama nendele "standarditele", mida ms oma ärihuvide tõttu dikteerib), parajaks pedemajakaks keerati asja funktsionaalsus ära. Üleminek office 2003'lt openoffice'ile oleks valutum olnud kui 2003->2007. ms fud oo suunas ning korralik haip fanboydele tegid vist oma töö...
Kommentaarid: 2 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 2
tagasi üles
sakinaga
HV Guru

sõnum 22.04.2011 17:40:57 vasta tsitaadiga

Mis haip, loomulikult oli üleminek keeruline, kuid mugavus oli seda väärt. Excel 07 ja 10-s on vajalikke tööriistu palju kergem ja kiirem otsida kui 03-s või OO-s.
krist2an
HV veteran
krist2an

Autoriseeritud ID-kaardiga
sõnum 22.04.2011 21:59:53 vasta tsitaadiga

No kui LibreOffice tõesti ei sobi, siis kes keelab Office 2007t installida? Läbi Wine'i töötab väga hästi ning lähiajal peaks Office 2010 toetus ka tulema. Linux EI VÕRDU OpenOffice!
sakinaga
HV Guru

sõnum 22.04.2011 22:23:44 vasta tsitaadiga

Milleks läbi sitaka süüa?
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 22.04.2011 22:58:46 vasta tsitaadiga

maatriks kirjutas:
Pigem ei soovi formaati toetada, suutlikus on kindlasti olemas
Lihtsalt väike ääremärkus, mu tsitaat pärines artiklist mis kirjeldas MS'i enda loodud ja standardiks tunnistada lastud formaadist. Teine standardiks tunnistatud formaat mis on ka Eestis ametlikuks standardiks riigiga suhtlemiseks on OOo'st pärit asi ning ka selle toetus on MS'il pehmelt öeldes nigelavõitu.
maatriks kirjutas:
ribbon on 21. sajand
Kisub juba sutsu õunamoodi, et keegi kusagil ütles ja N+1 kummardajat kiidavad takka.

Samas uuest sajandist rääkides, millal saab windowsi failihalduris tabe näha?

tagasi üles
illukas
HV kasutaja

sõnum 22.04.2011 23:53:06 vasta tsitaadiga

Mangroove kirjutas:
okse.gif Saage ükskord oma vanavanemate näidetetest üle, tüütab see bs. juba ära. Jah mul näevad ka Opera ja Oo kõikide OS-ide peal samasugused välja, whoptedoo indeed.

Ooot aga miks mitte. Tavakasutajat illustreerib vanem kasutaja ideaalselt. Ülitihti tuuakse näiteid, et linux ei sobi Desktopiks- kellele ta ei sobi? Kui vanemad ja vanavanemad saavad ilusti hakkama ja on rahul siis ju nagu et sobiks desktopiks.

anti666 kirjutas:
1. Vw ja Ford on oluliselt sarnasemad kui windows ja linux

no algajale ei ole absoluutselt vahet kummaga ta alustab, tema oskab niiehknaa ainult klikkida ja lugeda kliki vastust. Ja nagu juba mainiti siis firefox ja openoffice näevad üsna sarnased välja

anti666 kirjutas:
2. õpetuste kohalt võib sul õigus olla, samas võib tuleneda asi sellest et linuxi jaoks on vaja rohkem õpetusi ehk linux on keerukam.

Ma arvan, et see on pigem op süsteemi filosoofiast kui sellest kas ta keerukam on või mitte. Windows on üles ehitatud rahale, samamoodi ka järelhooldus, selles ei ole midagi halba, see lihtsalt on nii. Linux seevastu on tasuta aga üks linuxi filosoofiatest on see, et võta ise tasuta ja jaga teistele tasuta (väike mugandus). Et keegi ei hakkaks midagi ütlema siis linuxi järelhooldust saab viitsimise korral (seda keerukat linuxi õpetuse teksti lugedes) ise teha või siis on variant on see tellida- raha eest muidugi. Selles ei ole midagi halba. See umbes nagu vanasti autodega oli, kes oskas remontis ise, kes ei viitsinud või ei osanud viis töökotta AGA sul oli võimalus seda ise teha. Tänapäeval aga ei ole see suuresti võimalik, kuna elektroonikaga on asi niivõrd keeruliseks aetud...

anti666 kirjutas:
3. kas väidad et ma olen sündinud mõistma windowsi loogikat?

Ei ma ei väida seda. Minu väide selline, et algajal kasutajal ei ole absoluutselt vahet kumb on AGA kui sa oled juba ühega harjunud, siis see segab teisega harjumist ja siis ristitakse see teine op süsteem saatanaks (loogika on teine ja peabki olema). See kehtib kusjuures mõlematpidi (windows>linux ja linux>windows).

anti666 kirjutas:
4. näiteks kunagi ammu kasutasin üht nõelprinterit. draiver oli windowsiga kaasas

Sellega on linuxis üks häda nagu enamuste pisikese turuosaga op süsteemidel. Vastuse teise poolega ma sinuga nõus ei ole. See, et sa oskad seda inglise keelset teksti lugeda ei näita midagi. Kui saadaks juba aru, mis see teeb siis on teine lugu.
See lugemisoskuse näiteks toomine ei ole hea näide, sest linuxis- ubuntus käib see enamasti ka next ja next.
Backupi kohta palun- https://help.ubuntu.com/community/BackupYourSystem/SimpleBackupSuite ei ütleks et palju keerulisem oleks

anti666 kirjutas:
programmide install on windowsis enamasti ikka väga kerge. Aga ilmselt vihjad windowsis puuduvale pakihaldusele. Selle koha pealt üldiselt nõus, kuigi installikate taga ajamine pole just ületamatu raskus ja ka linuxi all pead sa installikate taga ajamisega mingil määral tegelema, kuigi teises keskonnas. Nutune on windowsis asi tarkvara uuendustega.

Sellele ma vihjasin jah. Lisaks, see, et inimesed mööda netti taga ajvad oma programme, tiritakse jumal teab kust, alates torrentitest kuni jumal teab milleni- mina näen selles meeletut turvariski, veelenam kui inimene on adminni õigustes- mida windowsi (kodu)kasutajad enamasti on.

anti666 kirjutas:
OS installi koha pealt nii palju, et minu meelest on mõlema oma praegus üsna lihtne. Kui windowsile miinust tahad anda, siis pigem see mis tuleb peale installi, ehk siis uuendused, millega linux saab minu meelest tiba paremini hakkama.

Windowsi install oli tegelikkuses vist juba 98 aegadest ok. Linux sai OK natuke hiljem. Tänapäeval ei ole suurt vahet. Tegelikult kas win7 võimaldab tekitada soft raidi ja sinna installida? Aga see ei kuulu enam tavakasutaja kompetentsi.

ranel kirjutas:
Üks mu õppejõud ütles kunagi sellise lause "Vabavara on senikaua hea, kuni see töötab. Kui aga tahad midagi päriselt tehtud saada, siis tuleb ka maksta ning saad tootjapoolse supporti, vabavaraga oled oma murega pm üksi".

Mõtle nüüd natuke loogilisemalt ja reaalses elus. Kui sul microsoftis miskit ei tööta või satud bugi otsa- mis teed? mitte emmigi ei ole sinul teha.
Linux on natuke rohkem modulaarsem, ehita kasvõi terve süsteem ümber, viisakas oleks bugi raport tekitada. Just see raport aitab asja parandamisele kaasa. Tihti tehakse see viga, et leitaks viga ja vingutaks kui kehva ikkagi see vabavara on AGA ega jumala eest ei anta bugi teada. Vaata näiteks kui palju tuleb linuxile uuendusi ja programmide update võrreldes linuxiga. Kui on aktiivne programm siis on suurem tõenäosus just vabavaraga asi parandatud saada või siis tekitada mingi muu moodus sama asja saavutamiseks kui kinnise koodiga. Jah vabavaral on puudusi kuid mitte sinu kirjeldatud. Lisaks kes keelab sul maksta vabavara lapimise eest- kood ju avalik, tee mis tahad...
Ja muidugi annab sulle keegi tasuta supporti, võrdle näiteks linuxi õpetusi või foorumite õpetusi, Linuxi kohta on oluliselt lihtsam saada tasuta supporti kui kommerts softi kohta.

Margus kirjutas:
Raud tuntakse kõik ära nii ,et probleemi pole. Netti saab mina ja kõik viis kuid inteli ICH10R peal olev raid 0-i pealt jookseb asi kinni. Install kui selline katkeb või ei tehta midagi. Aitab ainult installi loobunine. Ometigi saab formattida ja teha kõike. Ma ise arvan et kogu selle jamataga on windows 7 SP1 kuna mul teised partid tehtud SP1 instlliga. Kui mul lihtsalt RTM peal oli siis läks kobinata linux peale. Palju lihtsam on winniga reinstall teha next next asjaga, kui maadelda hapuks läinud linuxiga.

Kasuta ikka linuxile kohaseid vahendeid, see poolpidune inteli raid pole mingi kuradi raid. Kui tahad linuxi all raidi siis õige viis on kas riistvaraline kontroller või LINUXI ENDA SOFT RAID, kuid inteli ja veelenam muude poolpidustest raididest tasuks eemale hoida

Mark0 kirjutas:
Õnneks on Microsofti ülemvõim järjest vähenemas, ka järjest popimates nutitelefonides on WM7 tagaplaanil, tahvelarvutites pole üldse. Läpakatega kipub Windows kahjuks "tasuta" kaasa tulema vaikimisi ning lauamasinasse läheb vaikimisi piraadistatud Win7. Aga on ka seal trendid muutumas, enda tutvusringkonnas on just Ubuntut järjest enam. Väga meeldiv.

Jätan mugavalt sinu esimese osa kommenteerimata aga see teine osa...
Inimesed ei anna aru, et windowsi eest peab maksma ja need kes sellest endale aru annavad ootavad, et asjad parandataks ülikiirsti ära, sest nad on ju maksnud selle eest. Vaata tegelikkust, kui kiiresti parandatakse windowsi või linuxi vigasid?

olavsu1 kirjutas:
Vabavaraga ollakse tõesti üksinda. eriti tuntav on see eestis. Siit leiab vaid kaasaohkijaid ja parastajaid ning sõimajaid. Ei julgegi küsida, sest mõistlikku vastust ei pruugi tulla.

Vaata, sinu postitusi me juba teame aga ma seletan sulle siiski veelkord lahti.
Vabavara ei tähenda seda, et keegi peab sinule sobivaid modifikatsioone ja mida iganes asju tasuta ära tegema- palun tee ise või maksa kellelegi, keegi ei keela
Kui vabavaras on mure/bug siis tuleb sellest ka teada anda, et viga saaks ka parandatud
Vabavara suppordi osal tuleb ka osata küsida mitte hakata seda ennem pasa..ks ja jumal teab milleks sõimama ja siis eeldama, et kõik on sinu abistajad. Ole normaalne ja suhtutakse ka sinusse normaalselt- sinu enese varal võib näiteks tuua pingviin.org

asjameez kirjutas:
Üks mu õppejõud ütles sellise lause: "Microsoft on turundusfirma. Enamus asju on nad ära ostnud või varastanud ning üheks komplektiks kokku pannud. Turustamises on Microsoft kõva aga midagi korralikku ise luua ei suudeta."

aga mis vahet, on selline nagu on. Linux toetab ka FAT32 mikisoft väitis et tegu on varastamisega- lõppkasutajale so what....

tahanteada kirjutas:
Väike uudishimu küsimus, et kui Linux on nii super-hea, et siis miks kasutajate arv pole 15 aastaga suutnud kuidagi ületada Win-i kasutajate arvu. icon_wink.gif
Võib ju rääkida ja reklaamida, et Linuxiga masinad on kõikdel kodudes, aga kui ma võtan selle järgi, et mis op.süsteemid on neil arvutitel, mis remontides käest läbi käib, siis ainult Linuxiga masinat kohtasin mingi 2-3 aastat tagasi. ja on mõned sellised olnud, kus on Bootloaderis mõlemad - mingi Linuxlane ja mingi Wini versioon.
Ülejäänud, a 99% - Windows üksi.

millegipärast seostub minul sinuga esiteks tühi lahmimine linuxi suunas(sinu tühipaljas raiumine linuxi installi kohapealt)... aga see selleks.
Linuxi kasutajate arv tõuseb järejest aga seda tasapisi. Pigem küsiks kas linuxi turuosa peabki nii palju tõusma, mina eelistaks, et tõuseks sinnamaani, et riistvara tootjad arvestaksid linuxiga. Mingiks turuliidriks unistavad ainult windowsi paadunud fännid ja linuxi fännboyd.
Kes seda reklaamib, et kõikkidel kodudes on? Minul on, minu vanematel on, paljudel tuttavatel aga ei ole- ja missiis kui ei ole, ei ole siis ei ole... mind see küll ei koti.
See remontides käimine on pigem kogu filosoofias kinni- linuxi uuendamine ja programmide install on otsast lõpuni kordades turvalisem kui windowsis- kuskilt tõmbasin midagi oli seal.... Linuxis on aga üks turvaline koht kust installida uuendada. Ja pealegi äkki sellepärast ei ole sul linuxi masinaid, et nad lihtsalt töötavad...

maatriks kirjutas:
Endal takistab linuxi ja vabavara laiemat kasutuselevõttu stabiilsuse puudumine. Microsofti puhul võin olla kindel, et ka 10 aasta pärast saan praegu Office's salvestatud dokumendid tolleaegse Office versiooniga lahti, OpenOffice (nüüd vist LibreOffice?) puhul seda kindlust küll ei ole, minul vähemalt mitte. Samamoodi olen kindel, et praegu soetatud programm töötab probleemideta 10a pärast Windowsis, Linuxi puhul taaskord kindlus puudub. Backwards compability on ikka äärmiselt nutune Linuxil ja vabavaral üldisemalt.

Linuxi stabiilsus on suuresti sõltuvuses riistvarast, windows paneb lihtsast riistvara rikkest lihtlabaselt üle...on natuke paranenud kuid suuresti ikka. Linux näiteks failisüsteemi rikkega pistab pillid pea et kotti. Kusagil teemas tõin ka selle kohta näite miks see tegelikult hea on- Andmete säilivuse koha pealt
Backwards compability- see on nüüd küll rumal väide...

ArQ kirjutas:
No ilmselt ei olegi väga võimalik mingi asjalikum arutelu kuni teemat käsitleda võtmes Windows vs Linux. Rääkima peaks teemast Windows JA Linux, sest tahes tahtmata eksisteerivad nad koos ja olgu kellegi märg unenägu milline tahes kuid lahti me neist ei saa. Ma usun, et üsna tervistav on selle teema seisukohast hallata keskkonda tsirka 100+ tööjaamaga, kus on mõlemad opsüsteemid esindatud nii kasutajaskonna kui serveripargi mõistes. Kus eesmärk on tööprotsesside kindel jätkumine vastukaaluks kulude optimeerimisele ja inimressurssi mõistlikule kasutamisele. Tekib selline üldisem arusaamine, et kõik ei ole nii lihtne nagu see vs see või minu vanavanaema tegi täna operas refreshi. Samuti jõuab reeglina kohale ka minu eelpool mainitu, et tasuta lõunaid ei ole olemas .... isegi IT maailmas.

Minu töö kahjuks või õnneks selline ongi. Linux on hea ja windows on hea. Konkreetselt meie haldusalas on masinaid kokku 120 ringi +serverid ja linuxilisi on natuke vähem. Minu kogemuse baasil võin mina öelda, et windowsi masinatega on rohkem tööd ja muret- kas see tuleb minu kogemustest, oskustest või on tegelikkuses ka nii, seda mina ei oska öelda aga MINUL see nii on. Linuxilistega on millegipärast nii, et kui ta kord paigas on siis ta raip töötab ja töötab kaua. Rõhutan veelkord, see on minu kogemus ja sõltuvuses minu oskustest.
Linux ei sobi igale poole ja vastavalt kasutajale tuleb otsustada kumb op süsteem talle pista. Graafikul ja CAD ei ole mitte midagi linuxiga teha. Op süsteemi valik sõltub otseselt kasutajast ja tema vajadustest...

maatriks kirjutas:
Miks peaks kasutajat huvitama ISO standardid või üldse mingid standardid? Kasutajat huvitab see, et Offices fail avaneb veatult ka 10 aasta pärast. Selle üle 10 aasta vanuste programmide osas on Windowsil seis tunduvalt parem, niiet ei tasu väga kilgata.

Ega kasutajat ei huvitagi palju, küllaga igasugu süsteemi arhidekte ja näiteks x-tee inimesi. Tuleta meelde selliseid aegu mis olid IE6 ajastul kus weebitegijad hoidsid pead kinni, sest sisuliselt pidi tegema kaks lehte, et saada sama pilt teiste browseritega ja IE6-ga. Kas selline olukord on normaalne- minu arust mitte.
Las ta avaneb 10 aasta pärast, miks eipeaks openoffice fail avanema 10 aasta pärast? Küllaga mind näiteks huvitab mis seal faili sees on. Seda õnneks huvitab ka x-tee inimesi, sest sellised inimesed peavad teadma mida nad säilitavad. Kas sina tead mis peitub sinu doc faili sees? Vanasti tehti lihtne näide- salvestati trükiti, kustutati salvestati- millegipärast oli see kustutatud tekst seal alles. Kodukasutajal on see suht suva, kuid riigiasutusel veelenam sellistel kes tegelevad riigisaladustega- oi oi oi...
Ennem kui sa jõuad siis openoffice fail on sisuliselt XML+ZIP fail

olavsu1 kirjutas:

1. Populaarse tarkvara puudus. kui midagi on olemas, siis pole ta nii hea, kui vastav windowsi rakendus. ei pea silmas interneti brausereid, KDM, GDM rakendusi ja kontoripakette.
2. Nõuab programmeerimis oskust, sest puuduvad rakendused tuleb teha.
Näiteks selle järgitegemine linuxi peal:
Windowsil on selle tegemiseks kõik vahendid olemas. Linuxil mittemidagi.

1: mida kuradit sa silmas pead? Nagu ma ülal seletasin, see, et sinule ei sobi ei ole mingi näitaja. Vabavaraga kas õpitakse elama või minnakse kommerts teed- keegi ei keela AGA ära palun tee maha kui sa ei suuda seda teed käia.
2: Ütleme et tahad Wordile mingit lisa või mingit asja mis SIND huvitab- mis lahendused sul on- suht 0. Openoffice(vabavara) on sul võmalus see algkoodi ümberkompileerimise või plugina tegemisega tekitada. See, et sa ei oska programmeerida so what. Windowsi asja puhul ei pea oskama programmeerida????
3: Linux ei ole windows õpi see ükskord ära. Kui sa ei saa linuxia hakkama OSTA omale windows ja ela sellega keegi ei keela, ega ka käse. Miks sa mustad, kui sa ei saa oma tahtmist.

olavsu1 kirjutas:
Ma pidin üha väga heas töökorras scanneri selle pärast ära viskama, et ei töötanud uuematel opsüsteemidel ja tootjal polnud kavaski draiverit teha.

Ja nimelt? kes käskis sul selle ära visata? Pista windowsi all tööle.

olavsu1 kirjutas:
Minu arvates on linux oma leviku tipu juba saavutanud. Tavainimese jaoks kõlbab ta ainult interneti kioskiks, natukese lustikummutiks ka filme näitab ja muusikat mängib.
Muud tavainimesele mõistetavad valdkonnad jätavad soovida.

See on sinu arvamus, mina arva, et linux jätkab oma pisikest kuid järjekindlat tõusu, ma tõsiselt soovin, et linux EI SAAKS mingiks turu liirdriks vaid jääks natuke taha windowsist, sest ma kardan, et kui linux läheks juhtima hakkab asi linuxi kahjuks pöörduma.
Mida teeb siis tavainimene veel?
sinule muide vihjeks, et näiteks c++ progejad eelistavad linuxi keskkonda, sest seal on enamus vajalikke vahendid olemas. Kas c++ on midagi väga spetsiifilist? Asi on pigem vaatevinklis kui selles, et kas töötab või mitte
Ja ei saa midagi teha, ei tööta see ja see, tead sinu põhjendamatu hala on mõttetu. PÕHJENDA ja diskuteeri asjade üle, ning tee enesele selgeks et WINDOWS ei ole LINUX ja vastupidi, eri op süsteemides pebki asjad erinevalt käima!

sukelduja kirjutas:
Mängud? Kõikvõimalikud vidinad alates fotoaparaatidest ning mobiilidest ja lõpetades diktofonidega ja USB raketiheitjaga. Supporti puudumine, ehk näiteks mina olen kõigile oma tuttavatele ja sugulastele öelnud, et kui läheb Linuxi peale üle, siis ärgu mulle enam oma arvutimuredega helistagu ja mina ei ole mitte ainuke, kes nii teeb. Tavainimene ei suuda oma probleemidele googlest lahendust leida, sest ta ei oska isegi mitte oma probleemi täpselt formuleerida.

Oled sa viimasel ajal mõnele ubuntulisele fotoaparaadi või usb skänneri perra pistnud? kui ei siis sa ei tea millest sa räägid.
See, et sina surud peale ühte "teist op süsteemi" teeb sinust suht lühinägelikku ja kitsarinnalise inimese. Mina aitan oma ligimesi olenemata sellest kas tal on mac linux või windows. Vabameelsena võin tuua paralleeli, et räägin selliste sugulastega kellel on bmw nii nagu miul. See on kergeltöeldes lapsik. Sõbra aitamine ei tohiks oleneda op süsteemist.
Kui sa siinkohal vahet teed siis oled ikka "hea sõber" küll:(
Nii igaks juhuk mainin, et mängu gurmaanile linux ei sobi

Mangroove kirjutas:
Ta wifi pulk, millele peaks olema vabavaralised kernel driverid ei tööta mingil põhjusel tema wpa võrguga (dum dum dum, need ei toeta by default wpa-d)-> no interwebz

Mis pulgaga tegu, võta mingi vanem pulk wndowsi all kas sa tahad öelda, et kõik toetavad wpad? Sitt pulk lihtsalt. Tooks analoogse absurdse näite, kas sa ostaksid sellise auto mis sõidaks AINULT asfaldil- vist mitte. Millgipärast ostad sa aga sellise netipulga mis töötab ainult windowsis. Edasi ma paralleele ei tooks sest läheksin lihtsalt nõmedaks ja labaseks.

olavsu1 kirjutas:

So... Pensionärid peavad kasutama pangakaarte jne. harju sellega tänapäevane maailm on pidevas muutuses ja ei koti kas sa oled 60, 10 või 30.

olavsu1 kirjutas:
seda vaid ainult siis kui inimene POLE enne arvutit kasutanud ja pole segavaid windowsi harjumusi. siis õpib ilusti linuxit kasutama. Mu ema ja naaber ei ole selles osas võrreldavad üldse.

Nagu ennist kirjutasin, maailm on pidevas muutuses sinna ei ole midagi teha. Kuidas sa küll uue naisega harjusid või annaks jumal, et uut telekat või elektroonikat ei tule?

olavsu1 kirjutas:

Tead ära virise kasuta windowsi! Kes kurat sul käseb linuxit kasutada.

maatriks kirjutas:
Pigem ei soovi formaati toetada, suutlikus on kindlasti olemas.
Kas mitte ei olnud üks Microsofti põhjendusi oma formaatide kasutuselevõtuks see, et nt odf ei paku funktsionaalsust, mida nemad soovivad kasutajatele pakkuda. Või siis pakub seda liialt suure delay-ga.

Kui sa ei suuda aru saada enamast mis sulle kirjutatakse ja "ette söödetakse" siis on minul sinust siiralt kahju
Suutlikuse taga on alati RAHA. ehk nähakse openoffices rivaali, küll natuke kaugel ja toorena kuid siiski rivaali
Ma ei viitsi muud hakata kommenteerima, sest sa ei suuda näha mikispfti põhjenduste taha

================
Millegipärast on mul tunne, et windowsi inimesed kasutavad "turu mõjutustel"(kõik ju haibivad) linuxit ja kuna asjad ei käi nii nagu windowsis siis pettutakse sügavalt süüvimata sellesse, miks ta ei tööta. Windowsis on nii, et kas see linnuke töötab või mitte, linuxis on ühte asja võimalik mitut moodi teha ja kõik lahendused on õiged.
Millegipärast enamasti kuuleb "windowsi meeste" hala kui kehva see linux on ja mitte kurradi kohta see ei kõlba, vastupidist kuuleb vähem- miks? linux ei ole palju parem kui windows ja windows ei ole palju parem ku linux, kuid igal on oma turuosa ja sellega tuleb leppida.
Üks mõte mis minul veel läbi käinud on see, et üldkokkuvõttes inimesed on lollid ja lähevad kaasa mingi üldise haibiga- võtame näiteks android, mis on puhas linux aga ilgelt äge ja fancy on ju. Inimesed lihtsalt ei tea, et tegu on linuxiga. Miks siis tava desktop os süsiga tehakse sellised eelaimdusi, et linux on kehva, KUNA TA TI TÖÖTA NII NAGU WINDOWS. Ta ei peagi töötama!

Kes ikka kiruvad linuxit ja ei suuda avatud meeltega asja suhtuda siis soovitan luged ja pähe tuupida http://linux.oneandoneis2.org/LNW.htm
EDIT: natuke purjakil ja kirjavigu ei viitsi lihtsalt parandada:)
Kommentaarid: 2 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 2
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
sakinaga
HV Guru

sõnum 23.04.2011 00:14:39 vasta tsitaadiga

Ho Ho kirjutas:
maatriks kirjutas:
ribbon on 21. sajand
Kisub juba sutsu õunamoodi, et keegi kusagil ütles ja N+1 kummardajat kiidavad takka.

Keegi pole mulle sellist asja öelnud, praktikas kasutan nii OO-d kui ka MSO-d ning viimane on kasutajasõbralikum, saan samad toimingud kiiremini tehtud.
Dirty Harry
HV Guru
Dirty Harry

sõnum 23.04.2011 00:21:18 vasta tsitaadiga

Ho Ho kirjutas:

Mitte, et vaielda tahaks aga... miks tabid failihalduris vajalikud on? St ma saan hästi aru, miks tabid on head kohas, kus on palju protsesse korraga lahti (näiteks brauseris) aga kas tõesti on vaja korraga mitut asja kopeerida? Wini kohta ei oskagi paugust ütelda kuid OS X'is panen näiteks mingi faili kopeerima kuhugi ja see jääb taustale, samas aknas saab juba edasi toimetada. Samas on failihaldurit niigi harva vaja, failide pidev liigutamine jäi kuhugi DOS 6.22 aegadesse.
Kommentaarid: 186 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 147
tagasi üles
pacho
HV veteran
pacho

sõnum 23.04.2011 00:36:08 vasta tsitaadiga

Mark0, faile saab kiiresti sorteerida. Iseasi kui paljud seda funktsionaalsust kasutavad.
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 23.04.2011 00:44:15 vasta tsitaadiga

maatriks kirjutas:
saan samad toimingud kiiremini tehtud
Sellisel juhul võin väita, et kuna mul on praktiliselt igapäevases kasutuses nii Linux kui win7 ning saan esimesel enamus ülesannetega oluliselt kiiremini ja mugavamalt hakkama siis järelikult on tegu kasutajasõbralikuma süsteemiga. Amiright?
Mark0 kirjutas:
St ma saan hästi aru, miks tabid on head kohas, kus on palju protsesse korraga lahti (näiteks brauseris) aga kas tõesti on vaja korraga mitut asja kopeerida?
Tööd tehes on mul vaja praktiliselt konstantselt tarvis 3-5 eri kataloogipuust asju taga otsida, neid avada, muuta, kustutada omavahel võrrelda jne. Lisaks veel ka erinevatesse kohtadesse kirjutatud logidega opereerimine. Hetkel tähendab see, et lisaks konstantselt töötavatele kahele IDE'le, andmebaasihaldurile, brauserile, 2-3 terminaliaknale (veel üks koht kus tab'e hädasti vaja oleks), mobiili emulaatorile, notepad++'le, SVN brauserile, mailikliendile ning veel mõnele asjale on mul tarvis lahti hoida 3-4 failihaldurit. Nende vahel ringi liikumine on alt+tab'iga pehmelt öeldes nüri kui kogemata satud sellega ette võtma vale akna ning siis pead uuesti alt+tab'iga otsima seda õiget. Oluliselt efektiivsem oleks, kui ~10-15 akna asemel oleks avatud umbes poole vähem ning saaks kombineerida alt+tab'iga õige rakenduse ette manamine et seal sees ctrl+tab või ctrl pgup/pgdown nuppudega õige tab ette võtta.
tagasi üles
sakinaga
HV Guru

sõnum 23.04.2011 00:46:07 vasta tsitaadiga

Ho Ho kirjutas:
maatriks kirjutas:
saan samad toimingud kiiremini tehtud
Sellisel juhul võin väita, et kuna mul on praktiliselt igapäevases kasutuses nii Linux kui win7 ning saan esimesel enamus ülesannetega oluliselt kiiremini ja mugavamalt hakkama siis järelikult on tegu kasutajasõbralikuma süsteemiga. Amiright?
Kui sinuga sama juttu räägivad veel üle 50% inimestest, siis küll.
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 23.04.2011 00:48:49 vasta tsitaadiga

maatriks kirjutas:
Töötan koos viie teise arendajaga kes kõik võivad mu juttu kinnitada. Tegu on oma ala proffidega, neil pole aega raisata OS'i eest hoolitsemiseks ning nad teavad kuidas saab kiiresti ja efektiivselt oma töö tehtud. Mina isiklikult hindan nende arvamust märksa kõrgemalt, kui suvalise Maali oma kes teeb ühe sõrmega trükkides külaraamatukogus netipanga makseid.

viimati muutis Ho Ho 23.04.2011 00:50:14, muudetud 1 kord
tagasi üles
sakinaga
HV Guru

sõnum 23.04.2011 00:49:58 vasta tsitaadiga

Ho Ho kirjutas:
maatriks kirjutas:
Töötan koos viie teise arendajaga kes kõik võivad mu juttu kinnitada.
Ilmselt sa ei mõtle tõsimeeli, et 5 inimest on maailma mastaabis mingi tõsiseltvõetav number. Taoline absurdsuste väljapakkumine näitab, et tegelikult midagi öelda ei olegi ja siis hakkame aga lahmima.
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Vaidlused »  Võitlustanner »  Linux vs Windows mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 78, 79, 80 ... 93, 94, 95  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.