Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
ThedEviL
HV Guru

|
09.04.2011 13:33:19
Video küpsetamine või pupu tunnistamine? |
|
|
Niih. Ajalugu selline, et kuna mul viskas 4870x2 föönamine üle, sai otsitud jahutust. Pikk jutt lühidalt, odavam tuli bratwursti maalt soetada teine samasugune Acceleroga kui see viimane eraldi soetada.
Sain käkerdi kätte, ilus tore ja puhas. Lolli peaga hakkasin tempe jälgima, ja avastasin, et 1 VRM lappas 140 kraadini. Loll mina siis hakkas seda kaardinärakat uurima, et mis kuradi jama on.
Avastasin, et bratwurster oli kas ära kaotanud või ära unustanud ühe VRM'i peale termopadja toppida. Noh kiiremini kui neeger jookseb otsustasin mina kruvikaga kallale minna, et mis krt see siis olgu.
Ilusti ettevaatlikult sai see käkerd avatud, pööre per kruvi. Radikad eemaldatud, vana pasta puhastatud. MX3 peale pandud (muideks... täiesti mõttetu (-- tegelikult tahtsin kirjutada just seda mida ma kirjutasin krdi spellchecker nõiamoor, pühapeetruse pimesoole ummistuse nimmel ma kihutan su siit ilmast) pasta. Kinnises süstlas paksuks läinud. Pole ime, et tootmisest kadus) see uuesti eemaldatud ja MX2 peale pandud (loe eelnevaid sulusisusid).
Kaart uuesti kokku. Ilusti ja ettevaatlikult, nagu üritaks tornist märki kakada all lamava päevitaja suunas.
Tulemus: Pupu. Nii kui draiverit taha võtab, on totaalne tahapanek. Ekraan külmub ja kõik.
Kaart oli iseenesest bratwursti poolt suht banaani väänatud, ehk radikat üsna tugevalt peal.
Nüüd: Kas külmjoode või katkenud rada? Või lihtsalt kaka õhtu, hommik, päev.
20 eurtsi puhtalt tasku kes ta mul töökorda küpsetab.
Ahjaa.. veatulukesi to käkerd ei vilguta.
Kui keegi veel aru ei saanud: Bratwursi maa- Saksamaa; Bratwurster - sakslane; Käkerd - kaart
|
|
Kommentaarid: 108 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
97 |
|
tagasi üles |
|
 |
Wiltz
HV Guru
|
09.04.2011 16:14:51
|
|
|
oi raisk, päris segane jutt
sain ma õigesti aru, et sa ostsid saksamaalt mingi vorstimeitri käest pekkis kaardi 20euro eest, millal oli accelero jahutus peal? siis sa vahetasid seal mingit termopastat ja tahad nüüd selle pekkis kaardi tööle panna?
mõned asjad, mis minu jaoks jäid arusaamatuks, mis on draiverilt taha võtmine ja mida täpsemalt tähendab tahapanek antud kontekstis? ekraani külmumine on samuti üsna mitmeti mõistetav
anyway, niipalju kui mina aru sain sellest jutust, ei ole sul seal ei külmjoode ega katkenud kaka, pigem mingi toite probleem...
_________________ "There will be an entire generation of deaf audio enthusiasts who were brought up on CD players and Best Buy receivers, electronic music and so on. These people won't know good sound if it bites them in the ass, so in the end the industry wins." |
|
Kommentaarid: 275 loe/lisa |
   |
9 :: |
3 :: |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
ThedEviL
HV Guru

|
09.04.2011 22:23:40
|
|
|
Wiltz, peaaegu. Tegelikult ostsin saksa vorstimeistri käest töötava kaardi millel oli accelero peal. Rivatuner näitas talle ühe vrm tempiks 140 kraadi kuna vorstimeister oli ühe vrmi peale teibi panemata jätnud ja ma otsutas asja parandada. Keerasin ta hoopistuksis sinna urgu kus paljudel vendadel kord päevas pruunid pätsid tulevad.
Ja hinnalipik oli tal üle saja jevro
|
|
   |
97 |
|
tagasi üles |
|
 |
Wiltz
HV Guru
|
10.04.2011 01:17:54
|
|
|
siis sul küll ei jopanud mitte just vägagi hästi
kas kärsahaisu tuli ka? alguses oli ju kaardil pilt ees nagu ma aru saan?
_________________ "There will be an entire generation of deaf audio enthusiasts who were brought up on CD players and Best Buy receivers, electronic music and so on. These people won't know good sound if it bites them in the ass, so in the end the industry wins." |
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
The_Boss
HV Guru

|
10.04.2011 11:08:54
|
|
|
Aga kui samuti keerad kinnitused nii tugevalt kinni, et kaart muutub banaan , kaoks vast külmjoode ära, kui külmjoodet või katkenud rada vms kahtlustad. Omal riskil muidugi...
_________________ Pakun sülearvutite tolmupuhastust, termopasta vahetust, emaplaatide remonti ja BIOS paroolide eemaldust. |
|
Kommentaarid: 356 loe/lisa |
   |
282 |
|
tagasi üles |
|
 |
ThedEviL
HV Guru

|
10.04.2011 13:03:44
|
|
|
Wiltz, no ma ütlen, et täiesti pupukonzales päev. Lisaks lõin õhtul autu pidureid puhastades endale kruvikaga pöidlasse. Nüün on näpp paks nagu teise mehe käsivars. Kärsakat ei tulnud. Pilt tuleb ette, aga winni ei lähe. Nüüd istun megahüperkiire integreeritud video otsas. Täna hommikul on selline peavalu nagu need lumivalgukese 7 pöialpoissi üritaks mu ajurakkudega suguühet sooritada..
|
|
   |
97 |
|
tagasi üles |
|
 |
karlutikas
HV kasutaja

|
10.04.2011 18:43:22
|
|
|
Sorri et ot aga väga huvitav sõnavara sul
|
|
Kommentaarid: 12 loe/lisa |
   |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
Wiltz
HV Guru
|
12.04.2011 14:42:46
|
|
|
eks keemial ole huvitavaid kõrvalmõjusid
aga noh jah, mina arvan ikkagi, et need probleemid on kuidagi seotud toitega. ise näinud mitut 4870duublit, mis täiesti veidreid vigureid visanud puhtalt sellepärast, et mingid krdi toitejuhtmed ei olnud õiget värvi umbes (no midagi üsna sellesarnast igaljuhul...)
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
erick
HV Guru

|
12.04.2011 16:45:03
|
|
|
a) Vaata üle kuidas sul need VRMi radikad seal peal istuvad. Pead seda nagunii tegema, kui tahad kaarti ahju saata.
b) Loe üle HD 4870 ahjutamisinfo.
c) vii eelmainitud protseduur ise ja tasuta läbi.
|
|
Kommentaarid: 105 loe/lisa |
   |
1 :: |
95 |
|
tagasi üles |
|
 |
Morpheus15
HV veteran

|
14.04.2011 02:35:07
|
|
|
erick kirjutas: |
a) Vaata üle kuidas sul need VRMi radikad seal peal istuvad. Pead seda nagunii tegema, kui tahad kaarti ahju saata.
b) Loe üle HD 4870 ahjutamisinfo.
c) vii eelmainitud protseduur ise ja tasuta läbi. |
Vabanda aga selle õpetuse järgi korjad sa peale ahjutamist GPU oma ahju pannilt eraldi üless, imho ei panna ühegi kaardiga niipidi aga ju ma lolld
_________________ hwbot profiil
Kommentaari saate profiili peale seda kui olete ise selle lisanud! |
|
Kommentaarid: 204 loe/lisa |
   |
172 |
|
tagasi üles |
|
 |
The_Boss
HV Guru

|
14.04.2011 09:37:01
|
|
|
Ta veel lõpus kommentaarides kirjutab, et pidi teist korda ka tegema, aga seekord tegi seda teistpidi.
_________________ Pakun sülearvutite tolmupuhastust, termopasta vahetust, emaplaatide remonti ja BIOS paroolide eemaldust. |
|
   |
282 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
14.04.2011 10:41:22
|
|
|
Maitseasi puhtalt, et kumba pidi tehakse - ja profiremondi "ahjutehnoloogiates" kuumutatakse mõlemalt poolt korraga.
Nii, et kogu küsimus on hoopis kasutatavas jootetinas, ahjutemperatuurides ja küpsemiskestuses, et kas mõni komponent lahti sulab ja minema lendab või mitte.
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
2 :: |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
The_Boss
HV Guru

|
14.04.2011 11:09:05
|
|
|
Loogiline oleks ju, et suuremad ja raskemad jupid ikka ülespoole jääks. Tina suudab väiksemaid kinni hoida, aga suurematega on see raskem. <- see siis juhul, kui pole aimugi, mis jootetina kasutatud ja kui täpse temperatuuriga ahi kütab.
|
   |
282 |
|
tagasi üles |
|
 |
mina2t
Kreisi kasutaja
|
17.04.2011 15:55:28
|
|
|
ma soovitaksin äkki
kuumaõhu puhurit kasutada...
paned kiibile lisaks veel hõbepaberi ka peale, ja sinna paned keskmise tüki tina, mis on sinu näidik vastavalt sellele, kuna on tina sulanud
kasulikum, sest ei kuumuta tervet kaarti üles.
näidis...
http://www.laptoprepair101.com/laptop/2011/02/23/fix-laptop-motherboard-with-failed-nvidia-graphics-chip/
edit: seda siis juhul kui kavatsed ahjutama hakata. sest ahjus võivad kaardid teoreetiliselt käia sadu kordi, aga ülejäänud kondekad surevad kuumuse kätte ära. see peaks ära hoidma selle.
|
|
Kommentaarid: 124 loe/lisa |
   |
118 |
|
tagasi üles |
|
 |
Killer-Bea
HV kasutaja

|
21.04.2011 10:07:38
|
|
|
Ma väga täpselt ei oska öelda, aga minul oli analoogne naljakas lugu kui installisin oma eah4870 peale accelero twinturbo pro cooling seti. Kõik kenasti masinasse tagasi - ja enam pilti ette ei võtnud. Esialgu oli muidugi emahtus suur, et kas midagi sai nüüd pekki keeratud. Sai kaart uuesti maha kruvitud ja kukalt kratsitud kuna visuaalselt paistis kõik korras olevat. Hiljem selgus et 6pin juhtmed (neid läheb 2tk kaardile) olin vahetusse pannud, ehk siis see mis oli slotis 1 sai sloti 2 ja vastupidi. Alles tagasi toppides turgatas, et võiks proovida teistpidi. voilaa toimib.
Temperatuurid on sul jah natuke ulmelised. tegin ise kümneid teste ja overclockisin kaardi 850 ja 1050 peale ja mitte ükski temperatuur pole tõusnud 70c ja seda kõike ventide 50% töökoormuse juures, paraku on memo chipid sellel kaardil suht debiilses kohas ja accelero poolt pole ühetgi radikat mis sinna sobiks seetõttu on mälu temp keevitades kuni 69c stock radika ja vana termokleepeka tõttu.
Esialgu võiksidki vaadata kas vorstimeister äkki pole maha kakkunud mälu radikat kaardi pealt ja asendamata jätnud või vigaselt asendanud accelero omadega.
edu
|
|
Kommentaarid: 9 loe/lisa |
   |
9 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
23.04.2011 06:46:41
|
|
|
Killer-Bea kirjutas: |
Hiljem selgus et 6pin juhtmed (neid läheb 2tk kaardile) olin vahetusse pannud, ehk siis see mis oli slotis 1 sai sloti 2 ja vastupidi. Alles tagasi toppides turgatas, et võiks proovida teistpidi. voilaa toimib |
Seal ei tohiks ju mingit vahet olla
|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
82 |
|
tagasi üles |
|
 |
Killer-Bea
HV kasutaja

|
23.04.2011 10:30:51
|
|
|
tomorrow kirjutas: |
Killer-Bea kirjutas: |
Hiljem selgus et 6pin juhtmed (neid läheb 2tk kaardile) olin vahetusse pannud, ehk siis see mis oli slotis 1 sai sloti 2 ja vastupidi. Alles tagasi toppides turgatas, et võiks proovida teistpidi. voilaa toimib |
Seal ei tohiks ju mingit vahet olla  |
Loogiliselt ei tohiks jah, paraku vahest on nii et ise ka päris hästi aru ei saa miks asjad ei toimi nagu tahaks arvan ise et toide või mõni otsik on natuke bugine. Pole probleemi, läheb vahetusse niikuinii koos prose uuendusega.
Erilist moraali siit välja ei loe, aga vahest tasub jah - kõike katsetada
|
|
   |
9 |
|
tagasi üles |
|
 |
XeStAiSy
Aeg maha 60
|
23.04.2011 11:36:57
|
|
|
Single rail 12v toitega ei tohiks jama olla. Käkerd ei taha mitut 12v rail toidet. Kui käkerd arvab ,et voolu vähe ei lähegi käima. Käkerdile sobivad just ülekoormamata 12v railid.
_________________ Punktkeevitus patareidele/akudele. Akutrelli/laptopi/e-bike. PM |
|
Kommentaarid: 12 loe/lisa |
   |
11 |
|
tagasi üles |
|
 |
Killer-Bea
HV kasutaja

|
23.04.2011 16:17:00
|
|
|
Margus kirjutas: |
Single rail 12v toitega ei tohiks jama olla. Käkerd ei taha mitut 12v rail toidet. Kui käkerd arvab ,et voolu vähe ei lähegi käima. Käkerdile sobivad just ülekoormamata 12v railid. |
Täiesti võimalik, kuna üks 6pin on edasi viidud ühest 12v railist splitteriga, teine istub eraldi 2x12v otsas
|
|
   |
9 |
|
tagasi üles |
|