|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| autor |
|
1dumbpcuser
HV Guru
|
08.04.2011 15:28:55
|
|
|
| chatwalker kirjutas: |
| ahjaa, muidu kui telekal on märgitud dvb-t (mpeg-4), siis see tänendab, et digiboks peaks olema sees? MUl see märgitud ja no ei leia neid kanaleid ilma digiboksita. Soomes elan, muidu. |
Mis teler on?
Oluline on ka, mis digikanaleid vaadata tahad, õhu kaudu levivatel ehk antenniga vaadatavatel on vaja teist tuunerit kui kaabliga levivatel (DVB-T vs DVB-C). Enamikel uuematel on mõlemad tuunerid sisse ehitatud, vanematel või odavama otsa teleritel aga ei pruugi.
_________________ M: MSI B660M MORTAR
M: Dell RTX 2060
M: Telia ARRIS 5305 UHK 4k digiboksid, 2tk |
|
| Kommentaarid: 102 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
1 :: |
0 :: |
97 |
|
| tagasi üles |
|
 |
chatwalker
HV kasutaja
|
08.04.2011 17:47:43
|
|
|
Ei oska kahjuks kommenteerida, tavalisi soome digikanaleid, yle2, mtv3, sub, jim jne... LG42LE5300 on telekas. hinnaklass oli vist 800 eurot siin paar kuud tagasi, et siis selline keskklassi oma äkki.
   |
4 :: |
24 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Six
HV veteran
|
08.04.2011 17:54:23
|
|
|
LG42LE5300-l on ainut õhu kaudu leviva digitv tuuner sees - DVB-T (MPEG-4).
Tavalise toaantenniga (detsimeetri) peaks saama.
| Ei oska kahjuks kommenteerida, tavalisi soome digikanaleid, yle2, mtv3, sub, jim jne... LG42LE5300 on telekas. hinnaklass oli vist 800 eurot siin paar kuud tagasi, et siis selline keskklassi oma äkki. |
|
|
| Kommentaarid: 40 loe/lisa |
   |
39 |
|
| tagasi üles |
|
 |
chatwalker
HV kasutaja
|
|
   |
24 |
|
| tagasi üles |
|
 |
vortex
HV veteran

|
08.04.2011 18:22:47
|
|
|
Nii T kui C on sel teleril.
Selleks et DVB-C häälestamisel valikusse ilmuks tuleb riigiks valida Soome (või mõni muu sobiv riik.) Valides Eesti antakse ainult DVB-T valik.
|
|
| Kommentaarid: 42 loe/lisa |
   |
37 |
|
| tagasi üles |
|
 |
chatwalker
HV kasutaja
|
08.04.2011 18:27:29
|
|
|
Tean. Riigiks on soome, häälestuseks valin valiku"kaabel". Otsib 5 minutit ja ainukese mille leiab, on halva kvaliteediga eurosport. En ymmärtää
|
|
   |
24 |
|
| tagasi üles |
|
 |
vortex
HV veteran

|
08.04.2011 19:36:07
|
|
|
Toaantenniga pead ikka antenni valima, mitte kaabli.
Võib juhtuda et toaantennist jääb väheseks.
Ei tea kui tugevad Soomes signaalid on aga näiteks Lasnamäel pole enamikus majades alumistel korrustel toaanteniga midagi teha, kuigi teletorn on linnulennult mõne kilomeetri kaugusel.
|
|
   |
37 |
|
| tagasi üles |
|
 |
chatwalker
HV kasutaja
|
08.04.2011 19:52:46
|
|
|
| Ei, praegu kasutan ikka kaablit, digiboksi taha pistan kaabli, tulevad ilusti kõik kanalid, otse teleka taha ühendades leiab ainult eurospordi, ja kusjuures seda digiboksiga pole.
|
|
   |
24 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Six
HV veteran
|
08.04.2011 19:59:14
|
|
|
Kui tahad teleka digiboksi kasutada õhust tulevate digikanalite vaatamiseks, siis pead kasutama kaabli asemel toaantenni.
Mööda kaablit tulevad kanalid on kodeeritud - siis pead kasutama kaardi lugemiseks CI moodulit.
| Ei, praegu kasutan ikka kaablit, digiboksi taha pistan kaabli, tulevad ilusti kõik kanalid, otse teleka taha ühendades leiab ainult eurospordi, ja kusjuures seda digiboksiga pole. |
|
|
   |
39 |
|
| tagasi üles |
|
 |
chatwalker
HV kasutaja
|
08.04.2011 19:59:47
|
|
|
NO ma nüüd ei saagi aru, et mismoodi need kanalis õhust tulevad, kui seina seest tuleb kaabel, selle pistan läbi digiboksi telekasse, siis näen kõike kanaleid, ilma digiboksita otse telekasse pistes ei näe.
Tuleb vist õlujoomist piirata, sest ma ei saa enam mitte millesti aru
   |
24 |
|
| tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
08.04.2011 20:18:57
|
|
|
chatwalker,
| Six kirjutas: |
| LG42LE5300-l on ainut õhu kaudu leviva digitv tuuner sees - DVB-T (MPEG-4). |
_________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks! |
|
| Kommentaarid: 243 loe/lisa |
   |
217 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Six
HV veteran
|
08.04.2011 20:55:25
|
|
|
Võtame nüüd uuesti ja rahulikult...
Mida sa tahad üldse saavutada? Ma saan aru, et tahad oma praeguse välise digiboksi asemel kasutada teleka sisest digiboksi.
Minu andmetel (www.lg.com/ee) peaks su telekas olema ainult DVB-T ehk siis õhu kaudu leviv digitv tüüner.
Targemad siin mõned postitused tagasi väidavad, et on ka kaabeltv tüüner (DVB-C) olemas.
Kui on ainult DVB-T tüüner, siis ainuke võimalus kasutada su teleka tüünerit on nii, et paned toaantenni otse teleka taha ja vaatad õhu kaudu levivaid vabu kanaleid.
Kui su telekal on ikkagi ka kaabeltv tüüner (DVB-C) sees, siis ainuke võimalus seda kasutada, on CI mooduli abil.
Ehk siis CI moodulisse paned praeguses digiboksis oleva vaatajakaardi.
NO ma nüüd ei saagi aru, et mismoodi need kanalis õhust tulevad, kui seina seest tuleb kaabel, selle pistan läbi digiboksi telekasse, siis näen kõike kanaleid, ilma digiboksita otse telekasse pistes ei näe.
Tuleb vist õlujoomist piirata, sest ma ei saa enam mitte millesti aru  |
|
|
   |
39 |
|
| tagasi üles |
|
 |
vortex
HV veteran

|
08.04.2011 21:27:25
|
|
|
Kordan igaks juhuks üle:
| vortex kirjutas: |
Nii T kui C on sel teleril.
Selleks et DVB-C häälestamisel valikusse ilmuks tuleb riigiks valida Soome (või mõni muu sobiv riik.) Valides Eesti antakse ainult DVB-T valik. |
Olen ise päris mitut sellist häälestanud nii Starmani kui STV võrgus.
Mida aga chatwalker peaks tegema:
Uurima järgi kuskohast tuleb see müstiline kaabel (kes on operaator, mis teenus)
Digiboxi mudel/tüüp aitab ilmselt ka.
Juhul kui tegemist on DVB-C'ga võib olla tarvis muuta vastuvõtu parameetreid (modulatsiooni, sümbolikiirust), mida saab teha teleri menüüst.
Mis puutub CI moodulisse ja vaatajakaarti siis teler peab leidma kanalid üles ka juhul kui need on krüpteeritud, lihtsalt pildi asemel kuvatakse vastav teade.
|
|
   |
37 |
|
| tagasi üles |
|
 |
jeesus188
kodustatud

|
08.04.2011 23:57:29
|
|
|
Tuleb vist õlujoomist piirata, sest ma ei saa enam mitte millesti aru  |
diagnoosiks peab kahjuks panema õlle piirangu
Kui väga vaja aru saada, siis nagu aru saan sa rakveres, võin korra homme seletama tulla
_________________ This message was sent from space using stargate
Inimene on troopiline AHV Aga kes on naine? Valge on ka inimene !
"Vaese inimese juttu räägid. Kui tundub kallis, siis on see kellelegi teisele mõeldud" |
|
| Kommentaarid: 71 loe/lisa |
   |
64 |
|
| tagasi üles |
|
 |
chatwalker
HV kasutaja
|
09.04.2011 10:59:07
|
|
|
Niivõrd kui asi selles õlus kinni oli, seletan ma asja uuesti lahti. Elan Soomes, operaatorit ütleme nii, et polegi, see on kaabli kaudu leviv soome tavaline digitv, ehk siis tasuta kanalid. yle,yle 2.mtv3,sub,jim jne. Telekal on märgitud nii dvb-t kui ka dvb-c. Mitte mingil moel ei õnnestu ilma välist digiboksi järgi ühendamata neid kanaleid vaadata.
   |
24 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Six
HV veteran
|
09.04.2011 11:29:58
|
|
|
Sel juhul pakuks, nagu vortex kirjutas, et vaja muuta vastuvõtu parameetreid (modulatsiooni, sümbolikiirust), mida saab teha teleri menüüst.
Äkki saad siit miskit abi.
Sealtsamast:
8 Receiver installation and tuning procedure
The installation and tuning procedures of the IRD are based on NIT signaling and scanning. NIT scanning (Fast scanning) will be the preferred method. A full frequency scan is provided in case the NIT scanning fails.
8.1 NIT scanning
The NIT scanning should be able to find all the available channels on the network. During the first boot sequence or any time the IRD is re-installed, it will begin scanning for the Network Information Table using the following parameters:
Frequencies: 114 MHz onwards in 8 MHz steps
Modulations: 64 QAM, 128 QAM and 256 QAM
Symbol rates: 6.875 Msym/s and 6.900 Msym/s.
The scanning will stop as soon as a valid Network information table is found. After that the NIT scanning procedure will continue according to information acquired from NIT.
8.2 Full and manual frequency scan
In the case that NIT Scanning fails, the IRD must also have the possibility to do a fullfrequency scan. The scanning is done between 114 and 858 MHz (center frequencies) with symbol rates 6.875 and 6.900 Msym/s.
The receiver shall also offer manual scanning feature, where different scanning parameters may be used.
| Niivõrd kui asi selles õlus kinni oli, seletan ma asja uuesti lahti. Elan Soomes, operaatorit ütleme nii, et polegi, see on kaabli kaudu leviv soome tavaline digitv, ehk siis tasuta kanalid. yle,yle 2.mtv3,sub,jim jne. Telekal on märgitud nii dvb-t kui ka dvb-c. Mitte mingil moel ei õnnestu ilma välist digiboksi järgi ühendamata neid kanaleid vaadata. |
|
|
   |
39 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Raiku
HV Guru

|
09.04.2011 11:38:23
|
|
|
| Niivõrd kui asi selles õlus kinni oli, seletan ma asja uuesti lahti. Elan Soomes, operaatorit ütleme nii, et polegi, see on kaabli kaudu leviv soome tavaline digitv, ehk siis tasuta kanalid. yle,yle 2.mtv3,sub,jim jne. Telekal on märgitud nii dvb-t kui ka dvb-c. Mitte mingil moel ei õnnestu ilma välist digiboksi järgi ühendamata neid kanaleid vaadata. |
operaator peab olema kui on kaabli kaudu leviv... keegi ju selle kaabli on majja vedanud
teine asi kui see kaabel on maja enda oma, siis võib tegemist olla õhudigiga (dvb-t)... ehk siis majaantenn, proovi antenni varianti seadetest
_________________ Честных психов можно не лечить... |
|
| Kommentaarid: 58 loe/lisa |
   |
45 |
|
| tagasi üles |
|
 |
chatwalker
HV kasutaja
|
10.04.2011 14:14:37
|
|
|
| Raiku kirjutas: |
operaator peab olema kui on kaabli kaudu leviv... keegi ju selle kaabli on majja vedanud
teine asi kui see kaabel on maja enda oma, siis võib tegemist olla õhudigiga (dvb-t)... ehk siis majaantenn, proovi antenni varianti seadetest |
Ja antenni variant toimiski. Suured tänud abistajatele, nüüd võin digiboksi kappi panna
|
|
   |
24 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Vana Peer
HV vaatleja

|
|
| Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
| tagasi üles |
|
 |
studiosus
HV kasutaja
|
12.04.2011 00:39:32
|
|
|
| Oskab keegi ehk soovitada mõnda head (ning soovitavalt odavamat, vahemikus max 400-500 EUR) telekat, mille kaudu saab Skype videokõnesid teha (koos külgepoogitava kaameraga näiteks)?
|
|
| Kommentaarid: 12 loe/lisa |
   |
11 |
|
| tagasi üles |
|
 |
DeTHiCa.
HV Guru

|
14.04.2011 13:47:53
|
|
|
selline probleem mul arvuti HDMI ja 32" philips telekaga:
telekas näitab "no signal" ja pilti ette ei võta. eelmisel suvel sai viimati kasutatud DVI-HDMI kaablit, töötas täiuslikult, aga nüüd asi jupsib. ilma LCD monitorit külge panemata on võimatu telekale pilti ette saada, lihtsalt no signal ja kõik. aga kui monitor on sabas siis piisab HDMI kaabli korraks küljest võtmisest et telekas pildi ette võtaks.
milles asi? kas HDMI kaabel on tõesti nii niru, et ilma murdmata võib lihtsalt katki minna? või on telekas süüdi? või hoopiski videokaardi driver?
kui kaabel on vigane, kuidas seletada seda, et TV ei võta pilti ette ilma kõrvaloleva monitorita?
kaabli tootja peaks olema manhattan ja pikkus kõigest 3M.
|
|
| Kommentaarid: 147 loe/lisa |
   |
139 |
|
| tagasi üles |
|
 |
argottt
Kreisi kasutaja

|
14.04.2011 14:25:00
|
|
|
| tundub et sul ati graafika, ava catalyst control center, desktop & display, parem hiire klõps teleka peale ja sealt extend või dublicate.
|
|
| Kommentaarid: 35 loe/lisa |
   |
34 |
|
| tagasi üles |
|
 |
DeTHiCa.
HV Guru

|
14.04.2011 15:57:07
|
|
|
| argottt kirjutas: |
| tundub et sul ati graafika, ava catalyst control center, desktop & display, parem hiire klõps teleka peale ja sealt extend või dublicate. |
mismoodi ma seda teen kui mul pilti ees pole? pimesi seda suht raske teha.
foorumis räägitakse nii driveri probleemidest kui ka philipsi enda bugisest HDMI'st.
kui teine ekraan olemas millega asju seadistada siis on ju hästi, aga kui sul on ainult see telekas mis ei taha üldse pilti ette võtta üksinda...
|
|
   |
139 |
|
| tagasi üles |
|
 |
eddvin
HV kasutaja

|
14.04.2011 18:37:25
|
|
|
| DeTHiCa., mul on suht sama asi oma philipsi murega. Ühendan läpaka DVI->VGA ja telekas näitab, et no signal ja aga läpakas leiab küll, et telekas on ühendatud. Korra saab pildi ette, kui arvuti tööle panna ja siis enne seda, kui video driver tööle läheb(vähemalt ma arvan nii).
|
|
| Kommentaarid: 62 loe/lisa |
   |
59 |
|
| tagasi üles |
|
 |
DeTHiCa.
HV Guru

|
14.04.2011 19:37:16
|
|
|
ma vaatasin et ma ei saa ka teleka firmware uuendada - kõige uuem juba peal.
ja arvuti mul ei leia et telekas ühendatud oleks.
|
|
   |
139 |
|
| tagasi üles |
|
 |
jeesus188
kodustatud

|
14.04.2011 21:56:11
|
|
|
| DeTHiCa. kirjutas: |
| argottt kirjutas: |
| tundub et sul ati graafika, ava catalyst control center, desktop & display, parem hiire klõps teleka peale ja sealt extend või dublicate. |
mismoodi ma seda teen kui mul pilti ees pole? pimesi seda suht raske teha.
foorumis räägitakse nii driveri probleemidest kui ka philipsi enda bugisest HDMI'st.
kui teine ekraan olemas millega asju seadistada siis on ju hästi, aga kui sul on ainult see telekas mis ei taha üldse pilti ette võtta üksinda... |
pimesi saab väga lihtsalt
win+p, siis nool paremale ja enter......kui ei funka oota 30 sek ja korda.
4 korda teed siis ring peal
_________________ This message was sent from space using stargate
Inimene on troopiline AHV Aga kes on naine? Valge on ka inimene !
"Vaese inimese juttu räägid. Kui tundub kallis, siis on see kellelegi teisele mõeldud" |
|
| Kommentaarid: 71 loe/lisa |
   |
64 |
|
| tagasi üles |
|
 |
metallika
HV Guru

|
|
| Kommentaarid: 388 loe/lisa |
   |
313 |
|
| tagasi üles |
|
 |
elukaz
HV Guru

|
|
| Kommentaarid: 196 loe/lisa |
   |
3 :: |
158 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Draqula
HV Guru
|
17.04.2011 18:50:42
|
|
|
Tere.
Aitan tuttaval maale otsida 32tolli telekat, eesmärk zoom tv tasuta kanaleid vaadata.
Oluline kriteerium on madal hind, kuid pildi kvaliteet võiks ikka ka vaadatav olla.
Mis oleks Eestis kohapeal saadaolev mõistlik suvilatelekas?
|
|
   |
34 |
|
| tagasi üles |
|
 |
vortex
HV veteran

|
17.04.2011 18:59:18
|
|
|
Praegu peaks suht odavalt saama LE32C653.
Pole küll päris odav ots aga väga korralik teler ja hind on palju parem kui varem sest uued mudelid on tulemas.
LE32C350 on ka väga odav praegu, Samsa kõige odavam ots aga kannatab vaadata.
Sharp LC32SH7EBK ehk ka.
|
|
   |
37 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Raiku
HV Guru

|
17.04.2011 19:15:59
|
|
|
Draqula, lihtsalt infoks (nii harimise mõttes noh), tasuta kanalid ei ole ZUUMtv... need on vabalevi. ZUUMtv on Starmani poolt pakutav tasuliste kanalite pakett
|
   |
45 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Draqula
HV Guru
|
17.04.2011 19:17:58
|
|
|
| Draqula, lihtsalt infoks (nii harimise mõttes noh), tasuta kanalid ei ole ZUUMtv... need on vabalevi. ZUUMtv on Starmani poolt pakutav tasuliste kanalite pakett |
Olen teadlik, küsisin "üldrahvalikult", et kõik aru saaks.
|
|
   |
34 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Raiku
HV Guru

|
17.04.2011 19:36:48
|
|
|
kõik oleks ka siis aru saanud kui sinu küsimusest oleks "zoom tv" puudunud
ise arvan, et ei ole mõtet "teadlikult" terminitega eksida... tekitab lisasegadust
Selliste "üldrahvalike" väljendite pärast ostavadki inimesed endale valesid asju... sest neile müüakse seda, mida nad küsivad. Mitte iga müüja ei viitsi üleküsida, kas ostja saab ikka õigesti asjadest aru.
|
   |
45 |
|
| tagasi üles |
|
 |
WerteX
HV Guru
|
17.04.2011 19:52:11
|
|
|
| LG 32LD320 võib ka täitsa vaadata.
|
|
| Kommentaarid: 374 loe/lisa |
   |
306 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Draqula
HV Guru
|
17.04.2011 22:14:25
|
|
|
kõik oleks ka siis aru saanud kui sinu küsimusest oleks "zoom tv" puudunud
ise arvan, et ei ole mõtet "teadlikult" terminitega eksida... tekitab lisasegadust
Selliste "üldrahvalike" väljendite pärast ostavadki inimesed endale valesid asju... sest neile müüakse seda, mida nad küsivad. Mitte iga müüja ei viitsi üleküsida, kas ostja saab ikka õigesti asjadest aru. |
Pooldan ka ise igati korrektset lähenemist, kuid mingil põhjusel kirjutasin tol hetkel "MPEG4 DVB-T vabalevi" asemel "zoom tv".
Ära pikka viha pea
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Endiselt - Eesti otsib suvilatelerit!
Samsung LE32C350 ja LG 32LD320 tunduvad sobivas hinnaklassis olema (~300€).
Oskab keegi öelda, mis kummagi plussid ja miinused kui üks-ühele võrrelda? (numbreid kõrvuti pannes hakkas silma LG 1 HDMI sisend rohkem)
Endiselt on oodatud ka soovitused kolmanda variandi suhtes, kuid hea oleks kui soovitus tuleks koos põhjendusega.
|
|
   |
34 |
|
| tagasi üles |
|
 |
xtr
HV Guru

|
19.04.2011 08:50:21
|
|
|
LG 32LD320 eeliseks on kindlasti see, et seda saab "õpetada" USB meedia pealt filme mängima, k a .mkv faile. Ja kui juba nende mängimiseks läheb, siis mina vaataksin FullHD mudelite poole, 32LD350 või 32LD420.
_________________ M: Magic Mouse + Keyboard, MX Master 3S
M: 16GB DDR4, 1TB SSD |
|
| Kommentaarid: 329 loe/lisa |
   |
2 :: |
272 |
|
| tagasi üles |
|
 |
WerteX
HV Guru
|
19.04.2011 09:45:50
|
|
|
| Odavama otsa telekate puhul eesti pilt jälle kannatab Full-HD paneeliga.
|
|
   |
306 |
|
| tagasi üles |
|
 |
elukaz
HV Guru

|
19.04.2011 11:07:58
|
|
|
Oled kindel et viga resos mitte konkreetses telekas? Parandage kui eksin, aga pildiparandus rakendatakse originaalresole ja siis tuleb upscale ja need on signaali tee seisukohast täiesti erinevad üksused. Kui rääkida eesti vs korralikust pildist siis kvaliteedi tagab pildiparandus ja lõppresoga pole mingit pistmist.
_________________ Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale. |
|
   |
158 |
|
| tagasi üles |
|
 |
WerteX
HV Guru
|
19.04.2011 11:17:27
|
|
|
Seda ma mõtlesingi, et odavamate otsa telekatel, on parem kui on HD paneel Eesti vaatamiseks.
32LD320 vs 32LD350
Siis odavam telekas suudab natuke paremat pilti näidata.
|
|
   |
306 |
|
| tagasi üles |
|
 |
elukaz
HV Guru

|
19.04.2011 11:27:46
|
|
|
Just, sa mõtlesid et FHD annab kehvema pildi. Et milles see parem-kehvem väljendub et saab näpuga näidata et just lõppreso on see mis vahet põhjustab? Teoorias peaks samade mootoritega telekad andma FHD peal parema pildi sest on rohkem pixleid kuhu asi laiali määrida ja sellega võimalikku moire efekti vähendada.
Kui just pole sellist teed mindud et toimub 2x upscale SD>HD ja HD>FHD, see oleks küll porr, aga siis oleks vahe iga SD signaaliga, mitte ainult eesti telepildiga.
|
   |
158 |
|
| tagasi üles |
|
 |
WerteX
HV Guru
|
19.04.2011 11:31:13
|
|
|
Jah tglt ma mõtlesin just, et kehva materjali näitab odavama otsa HD telekas paremini, kui odavama otsa Full-HD, sest pildiparandused on mõlemal suhteliselt kehvad. Kõrgematel seeriatel hakkab Full-HD paneelidel mootor korralikumalt tööle.
Väike vahe tuleb, eriti kui kaks telekat kõrvuti on. Sellel teemal võib vaidlema jääda. Fakt on see ühe rohkem tuleb Full-HD paneeliga telekaid ja HD sureb välja.
|
|
   |
306 |
|
| tagasi üles |
|
 |
elukaz
HV Guru

|
19.04.2011 11:36:01
|
|
|
Nii et sa ei oska ühtegi näitajat välja tuua peale subjektiivse kahe konkreetse mudeli võrdluse.
Sellel ei ole paneeli resoga mingit pistmist nii et ära jaga eksitavat infot.
|
   |
158 |
|
| tagasi üles |
|
 |
WerteX
HV Guru
|
19.04.2011 12:11:49
|
|
|
Mis näitajat sa soovid, et välja toon?
Oma silm on kuningas ja vahe on täiesti poes olemas, kui telekaid võrrelda, aga las ta jääb. Telekas ostetakse pildi järgi mitte numbrite järgi internetist.
Aga siin kohapeal ma ei hakka vaidlema, sest arvamusi on mitmeid, teil on arvamus ja kogemus, minul oma ja vaidlema võime jäädagi.
Samas hea vaidlus teema on mis tootja ekraan värvid on kõige paremad. Igal inimesel on toonidele oma maitse ja eelistus.
|
|
   |
306 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Miki-Hiir
HV veteran
|
19.04.2011 12:17:12
|
|
|
Nõus kasutajaga WerteX, SD telepilt näeb parem välja SD telekas kui sama hinnaklassi HD telekas. Kui eesmärk on vaadata telepilti, siis pigem võtta sama raha eest viisakas SD telekas kui säästu-HD. Odava otsa FullHD telekatel reeglina pole pildiparandus just kõige parem ja üles skaleeritud pilt võib olla päris jube vaadata.
Kui eesmärk on kasutada BlueRay või arvutipildi vaatamiseks, siis muidugi on FullHD mõistlikum.
|
|
| Kommentaarid: 46 loe/lisa |
   |
43 |
|
| tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
19.04.2011 13:12:52
|
|
|
Miki-Hiir, sd-telekas? katsuge olla nüüd.
arvestades meie sd-telepildi niikuinii vajalikku upscalemist, ei ole vahet, kas hd-ready või fullhd - scaleri või siis tegelikult rakendatud pildiparandustehnoloogia on see, mis loeb.
_________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks! |
|
| Kommentaarid: 243 loe/lisa |
   |
217 |
|
| tagasi üles |
|
 |
elukaz
HV Guru

|
19.04.2011 13:15:24
|
|
|
Kust neid SD telekaid veel saab?
WerteX, ma olen aru saanud et sa oled müügimees nii et sa peaks ka mingi usutava põhjusliku argumendi oma jutu alla tooma et sellist põhimõttelist väidet esitada mis peab klientides mingi seisukoha kinnistama. Ma võiks tuua täpselt vastupidise näite ja samuti väita et just paneeli reso on see mis määrab pildikvaliteedi, aga ma saan aru et ka sama klassi telekatel võib sisus ja tarkvaras olla erinevusi, samuti ei pruugi hetke seadistused identsed olla ja ka paneelide kvaliteet võib olla erinev.
Selles võrdluses saab enamus neid asju välja jätta ja vaadata seda mis siis teeb eesti pildi kehvaks, see on liikuvate objektide kontrastsed servad ja ühtlaste pindade sujuvad värvi üleminekud.
|
   |
158 |
|
| tagasi üles |
|
 |
jägaja
HV Guru

|
19.04.2011 13:19:40
|
|
|
| londiste kirjutas: |
Miki-Hiir, sd-telekas? katsuge olla nüüd.
. |
Näriks ka natuke selle SD kallal.
Kui nüüd jätta välja miskid ajast ja arust imelike resodega plasmatelerid siis sellist asja, nagu SD teler, pole peale kineskoobiajastu lõppemist tehtud.
1366*768 on ikka HD ehk siis HD-Ready teler.
1080*1920 aga FHD egk siis Full HD resolutsioonis teler.
SD aga miskis resolutsioonis AV vorming, mida mõlemat telerid näidata suudavad.
Parandage, kui valesti aru saan
_________________ " Maailm on täis kõikvõimalike külatarkade kogukondi, kelle ühine joon on teadus- ja tõenduspõhisele elukäsitusele vastandumine." |
|
| Kommentaarid: 145 loe/lisa |
   |
130 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Miki-Hiir
HV veteran
|
19.04.2011 13:42:39
|
|
|
Ei paranda, täiesti õigesti saad aru Lihtsustasin ilmselt liialt ...
Point oli siiski selles, et SD signaalist üles skaleerimise tulemusena kuvatav pilt on enamasti HD-Ready telekatel parem kui sama hinnaklassi FullHD telekate puhul. Sama raha eest saab enamasti HD-Ready teleka puhul parema pildiparandusmootori, mida mina isiklikult eelistaksin FullHD teleka kõrgemale resolutsioonile.
|
|
| Kommentaarid: 46 loe/lisa |
   |
43 |
|
| tagasi üles |
|
 |
pwnage
HV kasutaja

|
19.04.2011 15:09:06
|
|
|
| Miki-Hiir kirjutas: |
Ei paranda, täiesti õigesti saad aru Lihtsustasin ilmselt liialt ...
Point oli siiski selles, et SD signaalist üles skaleerimise tulemusena kuvatav pilt on enamasti HD-Ready telekatel parem kui sama hinnaklassi FullHD telekate puhul. Sama raha eest saab enamasti HD-Ready teleka puhul parema pildiparandusmootori, mida mina isiklikult eelistaksin FullHD teleka kõrgemale resolutsioonile. |
Natuke kahtlane, et HD-Ready telekatel paremad pildiparandajad on, pigem on kõik komponendid säästukad nagu paneelgi.
Aga mine tea, see on ainult minu arvamus
|
|
| Kommentaarid: 50 loe/lisa |
   |
50 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Draqula
HV Guru
|
19.04.2011 16:15:03
|
|
|
| Mina olen oma isikliku silmaga täheldanud, et SD signaali puhul odav HD-ready vs odav Full-HD teleka puhul - paremat pilti näitab praktikas odav HD-ready telekas.
|
|
   |
34 |
|
| tagasi üles |
|