Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
konn
HV veteran

|
29.11.2003 15:34:00
|
|
|
puna, siis k6vaketas ja plaadid ka kinni maksta? ja uus pira soft mis kaduma l2ks ka hankida?
|
|
Kommentaarid: 49 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
3 :: |
41 |
|
tagasi üles |
|
 |
puna
HV Guru

|
29.11.2003 16:40:09
|
|
|
konn kirjutas: |
puna, siis k6vaketas ja plaadid ka kinni maksta? ja uus pira soft mis kaduma l2ks ka hankida?  |
Vaevalt, et sa suudad neile selgeks teha, et nendepärast sa oma ketta peeti peksid
|
|
Kommentaarid: 361 loe/lisa |
   |
1 :: |
1 :: |
313 |
|
tagasi üles |
|
 |
tiith
maxnorm

|
29.11.2003 18:06:50
|
|
|
Teete mingi süsteemi et kui pllaorid tulevad teeb ise formatit. Kas piraat CDe omamiste eest saab ka trahvi
|
|
Kommentaarid: 21 loe/lisa |
   |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
konn
HV veteran

|
29.11.2003 19:40:31
|
|
|
vaatamata minu mitmetele sellekohastele naljadele on minu seisukoht asjas yhene.
mitte kasutada piraattarkvara, mitte piraatida.
esiteks, kasutada saab linuxit ja k6ike muud head-paremat, mis sellele olemas on. ja seda on k6rini.
teiseks, kuna windoosat siiski vaja teatud olukordades, kasv6i lihtsalt asjaga kursis olemiseks, siis selle ostmine pole midagi v6imatut. XP HE mingi 1600kr osta kui arvuti on 25k v22rtusega pole mingi mure
kellel raha pole, sellele on see ylimalt kasulik. kui on kindel eesm2rk mitte piraatida tingivad olud tavakodaniku saamise talutaval tasemel linuxispetsialistiks.
l22nemaailmas on asjad paljuski juba nii nagu eelpool kirjeldatud. programmeerijad kirjutavad asju linuxi peal ja ytlevad, et see on sellep2rast, kuna "we don't have access to any other platform", selleasemel, et windoosat piraatida. kodukasutajad kasutavad distrosid nagu Mandrake, Radhat ja Slackware, millel k6ik ette-taha tehtud, ja poodi minnes juba valivad omale kaameraid, printereid, scannereid jne asju, millel on tootja poolt provaiditud linuxi support.
taolisest ausast k2itumisest m6lema inimgrupi poolt on tohutu kasu meile ja k6igile. esiteks, distrod muutuvad yha ja yha lihtsamalt kasutatavateks. teiseks, enam ja enam riistatootjaid hakkab kirjutama draivereid linuxele ja selle j2rgi kohandama ka oma riistvara.
kui aga k6ik muudkui piraadiksid, poleks neid suuri plusse. seega windoosa piraatijad -- kaudselt olete teie vaba tarkvara arengu pidurid, andes igayks oma v2ikese osa.
|
|
   |
41 |
|
tagasi üles |
|
 |
one
Piiratud kasutaja

|
30.11.2003 14:25:05
|
|
|
luke skywalker kirjutas: |
raven kirjutas: |
EE mul arvuti aint pira asju täis ongi isegi win ... mõned mängud ja muusika paadid on originaalid |
saatsin su möla koos su ip aadressiga BSA-le edasi. |
Ah ise tead mul nagunii juba need plaadid kus see ja teine win on tgelt originaal ja office kah aint kax plaati mul pira oligi rohkem ple
kõik mängud on mul ostetud HV-st ja need kah originaalid asso tegelt ma ei tea kas see office ja win on ikka originaall sest kui ma arvti ostsin sain juba plaadid kaasa ja win ning office oli kah peal ... mind ei saa ju süüdistada kui mina ostan arvuti ja mulle antakse plaadid kaasa |
EE mul arvuti aint pira asju täis ongi isegi win ... mõned mängud ja muusika paadid on originaalid |
Kord väidad üht ja kord teist , väga imelik inimene
Ise ei hakka pira teemal üldse sõna võtma, kuna ei ole südametunnistus eriti puhas, kuigi mõned litsensid täiesti olemas....
   |
129 |
|
tagasi üles |
|
 |
Max Powers
|
30.11.2003 17:33:05
|
|
|
tsitaat: |
XP HE mingi 1600kr osta
|
Ksalongis isegi odavam praegu
|
|
Kommentaarid: 215 loe/lisa |
   |
2 :: |
182 |
|
tagasi üles |
|
 |
eeRuheeRu
Kreisi kasutaja
|
30.11.2003 17:52:17
|
|
|
Njah, ag amida peab tegema tudeng, kellel on vaja koolitööks Win, autocad, latex editor, mathcad jne. See pira värk imeb. Oleks se fakin linux "sit back and relax", siis läheks ka linu peale üle täielikult. Nagunii praegu ainult win on pira masinas koodiedimise jubinad on freeware ja ülejäänud kammajaa shareware.
Muideks ka wini jaoks liigub sitaks tasuta tarkvara, ostke see fakin bugine XP ära 1.6K eest ja vabavara soft otsige netist:
ACDSee -> Irfanview
EditPlus -> PHPedit / HTML-Kit
Office2000 -> OpenOffice
Dreamweaverist sain ka lahti, kuna avastasin lõpuks, et kirjutan ise paremat koodi
filmid ja mp3-ed on muidugi naca teine teema , aga audioplaate ei jõuaks isegi kõige parema tahtmise juures osta ja ei saakski, sest kõik letid poodides on Nexust täis, või siis mingit jura Offspringi 255 eeq eest. A ma tahaks hoopis Goldiet näiteks või Vana kooli happy ravet, mida 100% Eestis ei müüda, kun turg on väike. Need fakin RIAA-d ja BSA-d JA SPA-d ja muud vaba tarkvara vastu võitlevad organisatsioonid võiks lõpuks aru saada, et eestlane on vaene...
_________________ M:Corsair 512MB CL2 PC3200, Spire cooler WR3 90.- |
|
Kommentaarid: 10 loe/lisa |
   |
9 |
|
tagasi üles |
|
 |
konn
HV veteran

|
30.11.2003 18:05:02
|
|
|
kool on probleem. seda küll. mul endal samamoodi. mitte, et mul poleks v6imalus koolis istuda ja neid n6utavaid VBA jne asju aretada, aga no jee rait.. what am i? the last survived ultimate idiot?
samas see polegi kasutamine kasu saamise eesm2rgil. muidugi, kui h2sti hoolas olla, siis saab ju beta windoosa, beta ja demo muud asjad(näiteks borland etc.), palju softi antakse niisama tasuta kui direl lased maili saata ja lunida "hariduse edendamise eesm2rgil" jne.
|
|
   |
41 |
|
tagasi üles |
|
 |
plugger
Kreisi kasutaja

|
30.11.2003 18:13:04
|
|
|
Jeah, igasugne EDU versioon on hea versioon, sest selle saab tavalistel nii 30% odvamalt kätte kui muu värgi....
_________________ ------------
IMHO |
|
Kommentaarid: 11 loe/lisa |
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
Margo704
HV kasutaja
|
01.12.2003 03:18:35
|
|
|
No windowsi saab veel osta, aga mida peab üks vaene tudeng tegema, kui ülikoolis antakse pidevalt ülesandeks teha midagi Accessis, Photoshopis, AutoCadis, Rational Rose'is jne? Kui ma peaks kõiki neid programme ostma, mida koolis nõutakse, siis muutuks ülikoolis käimine küll üsna võimatuks.
Ja üldsegi, ega seda 1600 krooni ka ei raatsi nagu hästi maksta, kui sa windowsi ainult õppimise või uudishimu rahuldamise eesmärgil kasutad.
Minu meelest võiks üldse koolid rohkem vabavara kasutamist propageerida. Võiks juba põhikoolis hakata õpetama linuxi kasutamist. Niiviisi oleks piraatlust palju vähem.
_________________ ... |
|
Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
konn
HV veteran

|
01.12.2003 08:25:59
|
|
|
umm? 1600kr muidugi ei tasu raisata, beta windoosad ju t2itsa tasuta jagatakse. kui yhe trial aeg l6peb on juba uus v2ljas
|
|
   |
41 |
|
tagasi üles |
|
 |
Riverside
HV kasutaja
|
01.12.2003 08:42:02
|
|
|
Kas BSA siis juba kodukasutajaid kontrollib või? Pole nagu ei kipu ega kõppu kuulnud...
Samas hakkasin siin mõtlema, et USA-s, kus paraku seda kallist tarkvara toodetakse (muuseas "MS Windows" ja "MS Office") on see 1600.- neile köömes maksta lähetudes siit kunagi ammu läbi jooksnud postitusest et 500.- Interneti eest kuus maksta on neile suhteliselt n-ö võileivaraha. Tahaks tõesti näha, kas EU-s olles on nii palju keskmise palga tõusu oodata, et saaks jõuluvana käest jõuludeks Paint Shop Pro lunida....
|
|
Kommentaarid: 7 loe/lisa |
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
A_Armonk
HV kasutaja
|
01.12.2003 15:51:46
|
|
|
No windowsi saab veel osta, aga mida peab üks vaene tudeng tegema, kui ülikoolis antakse pidevalt ülesandeks teha midagi Accessis, Photoshopis, AutoCadis, Rational Rose'is jne? Kui ma peaks kõiki neid programme ostma, mida koolis nõutakse, siis muutuks ülikoolis käimine küll üsna võimatuks. |
Koolilt tuleb nõuda asjade olemasolu arvutiklassides.
Access: ülikoolid saavad MS Office'it EDU hinnaga, see kehtib ka nende üliõpilaste kohta. M$ kergendas hiljuti tingimusi sellise litsentsi säilitamise kohta pärast lõpetamist.
Photoshopi saavad ülikoolid osta EDU hinnaga. Tehke kisa, et peab olema arvutiklassides.
Jne.
Kui ülikoolisisene kisa ei aita, tuleb teha ülikoolivälist. Ja hirmutada, et läheme valima ja valime partei, kes ülikoolid korrale kutsub (ning raha kah annab)... Noojah, see läheb poliitikaks ja HV-st välja, nii et sellest ma rohkem ei kirjuta.
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
billtuk007
HV kasutaja

|
01.12.2003 15:55:28
|
|
|
aga mis siis on kui said näiteks arvuti komplektiga win xp plaadi kaasa, siis ju pole piraattarkvara või mis
_________________ PSN: el_kapitanz |
|
Kommentaarid: 24 loe/lisa |
   |
23 |
|
tagasi üles |
|
 |
Max Powers
|
01.12.2003 15:59:52
|
|
|
Kui ülikoolisisene kisa ei aita, tuleb teha ülikoolivälist. Ja hirmutada, et läheme valima ja valime partei, kes ülikoolid korrale kutsub (ning raha kah annab)... Noojah, see läheb poliitikaks ja HV-st välja, nii et sellest ma rohkem ei kirjuta.
|
Kutsuge jah oma riiklikud ülikoolid korral.
Erakoolis ilmselt siin teemas kirjeldatud muret eriti ei esine,
vähemalt minu omas mitte
|
|
   |
182 |
|
tagasi üles |
|
 |
konn
HV veteran

|
01.12.2003 17:19:25
|
|
|
billtuk007, kui see plaat on originaal ja lisaks sellele ka ostudokument (cekk, arve etc.)
seda jura pole m6tet ajada, et riiklikud koolid ja ylikoolid hakkaks M$-i ostma. esiteks nagunii riik omale traffi ei, seega piraadivad nad julgelt ja laia kaarega edasi nagu siiamaale, seda enam, et raha ostmiseks pole.
ja palju hullem oleks, kui nad hakkakski ostma mingi valemiga. see on otsene maksumaksjale n2kku sylitamine, riigi raha kuritarvitamine.
koolidele tuleks hoopis selgeks teha, et nad ei pea 6petama inimesi kasutama yhe v6i paari firma tarkvaratooteid. selle asemel peavad nad 6petama seda, mida kirjad ette n2evad, see on arvutiteadust e. infotehnoloogiat. selleks, et 6pilased saaksid k6ike 6petatavat iseseisvalt(kodus) praktiseerida ja 6ppida, tuleks k6ik selle 6petamise praktilised osad l2bi viia kasutades ainult vaba tarkvara. see ei t2henda, et poleks v6imalik NT-d 6petada. nagu eelpool juba kirjutasin, beetad on k6igile k2ttesaadavad.
lisaks k6igele muule pole enamikes koolides 6pilastel v6imalik masinat 6ieti k2ppida isegi etten2htud tundide ajal, r22kimata siis piiramatust kasutusajast 6htuti. tunde viiakse l2bi 10 arvutiga arvutiklassis 30 6pilasega jne, enamus masinaid lisaks sellele veel lootusetult panges pidevalt. see on ka yks p6hjus, miks igal kevadel paisatakse t66turule sadu k6rg- ja keskerihatidusega "it-spetsialiste" kes ei tee oma k6rval ja varbal vahet, parimal juhul teavad midagi elektrotehnikast natuke rohkem kui tavalised keskkoolil6petajad ja see ongi see "IT-tunne" millest r22gib www.badblock.ee
|
|
   |
41 |
|
tagasi üles |
|
 |
plugger
Kreisi kasutaja

|
01.12.2003 17:29:32
|
|
|
Konn, ma olen sinu jutuga täiesti päri, aga vaat selles viga ongi, et kogu aeg on õpetatud ainult ühe firma tooteid kasutama ja isegi kui tahetaks midagi muud õpetada siis KES õpetab? Arvutiõpetajad on reeglina meie koolides kahjuks sellised inimesed kes oskavad ainult seda mis õpikust pähe aetud endale...seda näeb juba siis kui mõnega pikemalt rääkima hakata, jagab küll oma wöödi ja exselit aga kui hakata riistvarast ja muust "plaanivälisest" rääkima siis ei osata midagi kosta. Pane nüüd selline Linuxi taha ja ütle veel, et õpeta teistele ka....... Siis tuleks hakata arvutiõpetajaid ümber koolitama... ja sellega ei ole viimased kindlasti kohe nõus, väljaarvatud mõned üksikud asjasse pühendunud. Üleüldiselt on üldse see meie koolide IT asi väga nõrk,...õpilastele ei anta ÜLDIST pilti, esimesest tunnist arvuti taha ja põmm, nääd siist saad wöödi lahti, siit ikseli ..palun väga...ei sõnagi erinevatest operatsioonisüsteemidest, riistvarast...
Pole siis mingi ime, et mõned on ka peale 12 klassi arvutites nii võhikud mis võhikud ja oskavad ainult rates ringi kolistada.
Õpilastes tuleb huvi asja vastu tekidada, mõnele piisab sellest kui command prompti ette võtad ja sinna paar käsku taod...siis vaadatakse ot ohhh----täpselt nagu seal filmis häkib raip...ma tahan ka osata, no ja kui huvi asja vastu tekib võib paljugi juhtuda.
IMHO
viimati muutis plugger 01.12.2003 17:34:50, muudetud 1 kord |
|
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
konn
HV veteran

|
01.12.2003 17:34:47
|
|
|
just. t2pselt nii see on. ma ei hakka sellest r22kimagi, sellest kamarajurast v6iks raamatu kirjutada. koolides on elektrikud ja abit66lised tavaliselt arvutiasjades targemad kui "need"...
"nendest" 2ra parem yldse r22gi..
aga siis TULEKS UKSED KINNI PANNA ja HAMBAD VARNA RIPUTADA ja v6tta IT eriala oma kooli 6ppekavast maha ja 6petada nagu muiste elektrikke ja helitehnikuid.
kaua v6ib it l6putunnistusega ehitajaid siis koolidest reliisida? ykskord peavad ju selle asja kurjad tagaj2rjed ka hakkama v2lja tulema.
ps. loomulikult on koolides ka ylimalt t2nuv22rseid ja tarku 6petajaid. sellisei(d) on näiteks tpt-s, 44-s KK-s jne. aga tilk mett porimylkas ei muuda asja.
|
|
   |
41 |
|
tagasi üles |
|
 |
sleepwalking
HV kasutaja
|
01.12.2003 17:41:02
|
|
|
ja palju hullem oleks, kui nad hakkakski ostma mingi valemiga. see on otsene maksumaksjale n2kku sylitamine, riigi raha kuritarvitamine. |
konn,
kas Su veendumus on kindel, et Microsofti toodang riigiasutuste (miks eristada koole?) arvutites on saatanast ning maksumaksja raha raiskamine? ning et riigiasutused ei peaks trahvi maksma, kuna maksavad seda sisuliselt endale?
|
|
Kommentaarid: 16 loe/lisa |
   |
16 |
|
tagasi üles |
|
 |
plugger
Kreisi kasutaja

|
01.12.2003 17:41:11
|
|
|
Peale selle ütleks veel paha sõna igasuguste meie IT koolide kohta, latt on ikka nII madalaks lastud, et anna olla, ühst otsast läheb loll rahaga sisse, teisest otsast tuleb loll paberitega välja, võiks teha kohustuslikuks mingi sisseastumise testi, kus küsimustega saaks selgeks teha palju inimene arvutist jagab, JA MITTE võtta enam IT koolidesse neid kes arvutiga minimaalselt kokku on puutunud.... mõni võib tulla nüüd küll kobisema, et mida ma siin õitsen, aga nii see on , ei ole kasu sellistest niisama paberitega ohmudest kes peale kooli isegi win-i installimisega hakkama ei saa. ma tean millest ma räägin...kui ikka klassis on 3-4 tüüpi kes asja vastu huvi tunnevad ja tõsiselt asja oskavad ka ja siis ülejäänud on sellised kes arvutiga vaid niipalju kokku puutunud kui keskkoolis õpetati, siis no ANNA OLLA mida sa seal teed. Sellises keskkonnas taandarenevad isegi õpetajad, sest kui päev otsa pead mingi protokooli õpetaise asemel tegelema rahvaga kes ei suuda domeeni sisse logida kuna nad ei märka, et domeeni asemel on valitud kohalik arvuti siis no mida veel...ahjaa paar päeva tagasi nägi seda kuidas üks algaja üritas domeeni oma MAILIAADRESSIGA sisse logida
IMHO |
|
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
konn
HV veteran

|
01.12.2003 17:47:56
|
|
|
sleepwalking, riigiasutused ei peaks kasutama M$ tarkvara. selleasemel, et raha Onule Ameerikasse saata ja windoosat osta, palgaku kodumaised t66lised kes ehitavad ja maintainivad systeemi, saades hakkama sellega mida iganes vabalt jagatkase.
ja kui ikka kasutatakse tasulist siis see on nagu riigi sisene asi kes kellele traffi maksab, mind see ei huvita. lihtsalt k6rvaltvaatajana n2en et see on m6ttetu ju, uksest sisse, aknast v2lja.
|
|
   |
41 |
|
tagasi üles |
|
 |
Max Powers
|
01.12.2003 17:49:57
|
|
|
palgaku kodumaised t66lised kes ehitavad ja maintainivad systeemi, saades hakkama sellega mida iganes vabalt jagatkase.
|
Ise ka ikka usud mida sa räägid?
|
|
   |
182 |
|
tagasi üles |
|
 |
konn
HV veteran

|
01.12.2003 17:59:08
|
|
|
usun küll. vastupidiselt nendele, kellega ma koos koolis k2in, on minu muus tutvusringkonnas t6esti palju tegelasi, kellel on oskuseid ja potentsiaali luua v22rtusi IT valdkonnas. stabiilset ja 2raelamist v6imaldavat t66kohta pole aga kuskilt v6tta. lisaks sellele ei saa ka kooli 6petajaks, sest seal on k6rghaidusega transistori- ja trigerispetsialistid koos, panevad tarka hommikust-6htuni.
|
|
   |
41 |
|
tagasi üles |
|
 |
sleepwalking
HV kasutaja
|
01.12.2003 18:03:54
|
|
|
sleepwalking, riigiasutused ei peaks kasutama M$ tarkvara. selleasemel, et raha Onule Ameerikasse saata ja windoosat osta, palgaku kodumaised t66lised kes ehitavad ja maintainivad systeemi, saades hakkama sellega mida iganes vabalt jagatkase.
ja kui ikka kasutatakse tasulist siis see on nagu riigi sisene asi kes kellele traffi maksab, mind see ei huvita. lihtsalt k6rvaltvaatajana n2en et see on m6ttetu ju, uksest sisse, aknast v2lja. |
Omades pisut kogemusi riigiasutusest ning vähem it maailmast - milles ma näen probleeme alustades M$i tarkvara arvutitest elimineerimisega - on ühelt poolt inimesed, kelle harjumuseks on ikkagi M$ ja ei midagi muud. Siinkohal võib küll öelda, et harjugu ümber või võtku uued inimesed tööle - aga see ei ole nii lihtne. Kui inimene on oma ala suurepärane professionaal kuid ei suuda koduneda muu, kui windowsiga ... siis pole midagi teha. Teiseks on suur koostöö euroopa liidu ja muude institutsioonidega. Saan aru, et OpenOffice peaks ühilduma M$iga, kuid see (asendamine osades arvutites Office OOo'ga) on toonud näiteks ühte riigiasutusse küll meeletult ühilduvusprobleeme. Ei tahaks mõeldagi, et igapäevaselt ELi minevad dokumendid ja tabelid avanevad teistes arvutites hoopis ettenägematul kujul. Kahjuks on riigiasutuste realiteet selline, et vabavara kasutamine on see, millest räägitakse aga windows on ikkagi see, mida kasutatakse.
|
|
Kommentaarid: 16 loe/lisa |
   |
16 |
|
tagasi üles |
|
 |
Max Powers
|
01.12.2003 18:04:42
|
|
|
minu muus tutvusringkonnas t6esti palju tegelasi, kellel on oskuseid ja potentsiaali luua v22rtusi IT valdkonnas.
|
Ja mis takistab teid siis väärtusi loomast?
Töökohta pole võtta? IT-tegelasi on niigi ju tohutult
Mis Windowsisse puutub siis pigem riigil vaeva näha selle soodsama hinnaga kättesaamiseks,
kui raisata resursse alternatiivide leidmisele
|
|
   |
182 |
|
tagasi üles |