Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Üldfoorum »  Probleem Fujitsu Scaleo P laua-arvutiga [Lõpetatud] märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
hashi
Kreisi kasutaja

sõnum 30.03.2011 14:29:04 Probleem Fujitsu Scaleo P laua-arvutiga [Lõpetatud] vasta tsitaadiga

Heips!
Tõi siis tuttav mulle pealkirjas nimetet riistapuu, millel süsteem(Win XP Home) "hapuks" oli läinud ja mille taastamisega ta ise hakkama ei saanud. Ning... minu 25a arvuti-alase praktika jooksul juhtus esimest korda, et ka mina pole siiani saanud süsteemi paigaldamisega hakkama icon_eek.gif
Ma ei kujuta ette, mis sel masinal viga on, kuid setup "hangub" hetkel, kui setupi Text Mode ribale ilmub kiri "starting Windows" vms. Selle koha pääl jääb CD/DVD seade seisma ja... vaikus icon_rolleyes.gif

Olen läbi teinud kõik-võimalikud testid - Memtest öö läbi(mitte ainsatki viga), kõvaketta testid nii Hiren'si plaadilt, kui ka tootja(Seagate) utiliidiga(isegi low level format tehtud), samuti mitte mingeid vigu ei esinenud. Vahetasin kõik kaablid(optilise seadme IDE lint ja kõvaketta SATA kabla), no ei midagi... Olen proovinud ka töötavast arvutist võetud optilist seadet, kindlalt töötavaid veavabasid SATA ja PATA kettaid, kuid ikka hangub süsteemi install ühe ja sama koha peal. Installi-meedia(d) on korras, kasutanud erinevaid ja ka arvutiga kaasas olevat Fujitsu enda Product Recovery CD-d(WinXP Home SP2 OEM). Toiteploki pinged lubatud piirides ja proovitud ka teist(tutt-uut) 500W Chieftec toitekat(originaal 350W tundmatu).

Katsetanud olen nii XP, Win7, kui ka Ubuntu(v.10)-t, kuid mitte ükski neist ei installeeru. Win7-mel ilmub pääle vajalike failide lugemist/kopeerimist kiri, et "Starting Windows" ja windows.gif logo ning sinna-paika asi jääb - optiline seade laseb tuurid maha ja võid tundideks ootama jäädagi. Ubuntu ei suuda Text Mode-st üldse edasi minna - viimane teade ekraanil on, et "Clocksource tsc unstable (delta=4686822740 ns)". Sõber-Google vihjas, et peaks BIOS-is(viimane saadaolev versioon) ACPI välja lülitama, tegin seda, kuid ikka vaikus ja hangumine sama koha peal sama teatega icon_sad.gif

Vahepääl mõtlesin, et olen kaval ja installin süsteemi teises masinas, kuid selle pääle tuli loomulikult BSOD. Siis käivitasin arvuti CD-lt ja panin tööle Mini WindowsXP - ei mingit moka-kobinat, töötab nigu mees muiste. Andsin siis mälukepikeselt talle windows.gif -sortsu ette ning käivitasin sealse setup'i. Kõik ilus-kena, näitan ette ketta, kuhu süsteem paigaldada, teeb vajalikud protseduurid ja... esimene kord pääle restarti ja HDD-lt käivitumisel ei leidnud ketastki üles icon_eek.gif Järgmisel korral tegi Text Mode Setup kihku-kähku vastavad toimingud ära ja... järjekordselt hangus "starting Windows" koha pääl.

Konsulteerisin siis Fujitsu Servic'e tehnikutega ja nemad arvasid, et järele on jäänud ainuke võimalus - emaplaat tuksis okse.gif Seda ma nagu hästi ei tahaks uskuda, kuna "stressasin" masinat jupp aega(mitmeid tunde) Mini Windowsis Hiren's-i plaadil leiduvate utiliitidega ja ei esinenud mingeid anomaaliaid, mis viitaksid mingile veale. Praeguseks on minul mõistus istmikuga triiki, kopp.gif ja paluksin teilt vihjeid ning nõuandeid, et mida VEEL ette võtta?

Arvuti tehnilised andmed:
AMD Athlon64 3500+ @2,2GHz
Asus A8NE-FM @nForce4 chipset
2x 512MB DDR @400MHz
Radeon X550 128MB VGA
ST3250824AS SATA HDD

P.S. Kui postitus siia teemasse ei sobi, paluksin mode(de)l tõsta see vastavasse kohta. Mina ei osanud eeltoodut liigitada riist- ega tarkvara probleemiks icon_rolleyes.gif

viimati muutis hashi 31.03.2011 10:14:40, muudetud 2 korda
Kommentaarid: 32 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 30
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Betamax
HV Guru
Betamax

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 30.03.2011 14:55:00 vasta tsitaadiga

Mitu S-ATA pesa emaplaadil on? Nendes oled ketta S-ATA juhtmeid ümber proovinud tõsta? Võib-olla tõesti miskit tuksis seal.
Kommentaarid: 729 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 550
tagasi üles
hashi
Kreisi kasutaja

sõnum 30.03.2011 16:12:39 vasta tsitaadiga

Betamax kirjutas:
Mitu S-ATA pesa emaplaadil on? Nendes oled ketta S-ATA juhtmeid ümber proovinud tõsta? Võib-olla tõesti miskit tuksis seal.
4 pesa ja proovinud olen kõiki. Samas ei installeeru süsteem ka PATA kettale, vaid jääb täpselt samas kohas toppama. Midagi oleks nagu mäda, kuid aru ei saa mis... icon_rolleyes.gif icon_redface.gif
tagasi üles
Betamax
HV Guru
Betamax

sõnum 30.03.2011 16:14:30 vasta tsitaadiga

BIOSi seadistusi ja CMOS-i oled resettinud?
Kommentaarid: 729 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 550
tagasi üles
hashi
Kreisi kasutaja

sõnum 30.03.2011 17:35:17 vasta tsitaadiga

Betamax kirjutas:
BIOSi seadistusi ja CMOS-i oled resettinud?
Jep ja korduvalt. Clear CMOS oli esimene asi, mida tegin, kui komplikatsioonid tekkima hakkasid. Eelnevalt muidugi panin kirja, mis ja kuidas sääl sätitud oli, et teaks vajadusel taastada. Paraku... icon_cry.gif
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 30.03.2011 18:01:37 vasta tsitaadiga

Pigem viitab see hoopis emaplaadi probleemile - näiteks emaplaadiga kehvalt suhtlev põhja- või lõunasild.
Kommentaarid: 284 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 11 :: 211
tagasi üles
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 30.03.2011 23:58:25 Re: Probleem Fujitsu Scaleo P laua-arvutiga vasta tsitaadiga

hashi kirjutas:
Heips!
Tõi siis tuttav mulle pealkirjas nimetet riistapuu, millel süsteem(Win XP Home) "hapuks" oli läinud ja mille taastamisega ta ise hakkama ei saanud. Ning... minu 25a arvuti-alase praktika jooksul juhtus esimest korda, et ka mina pole siiani saanud süsteemi paigaldamisega hakkama icon_eek.gif
Ma ei kujuta ette, mis sel masinal viga on, kuid setup "hangub" hetkel, kui setupi Text Mode ribale ilmub kiri "starting Windows" vms. Selle koha pääl jääb CD/DVD seade seisma ja... vaikus icon_rolleyes.gif

Jah mul on kunagi olnud sama firma sarnane arvuti ja probleem oli sama.Isegi see XP plaat on vist praeguseni alles millega asi hangus.Kahjuks ei mäleta kuidas ma aja lahendasin aga justkui meenub, et uus emaplaat tuli, siis probleem kadus, kuigi selle plaadi pealt XP ka enam installida ei saanud.Internetist uurides selgus, et sellelt plaadilt ei saagi installida, kui tuvastab, et tegu pole Fujitsu arvutiga.

Igaks juhuks: oled proovinud BIOS CCMOS teha ja üritada installida def BIOS seadetega midagi seal muutmata või BIOS uuesti peale lasta?
Igatahes jah ma arva, et viga on emaplaadis, kuigi mis seal viga võib olla on anyones guess icon_rolleyes.gif
Kommentaarid: 92 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 82
tagasi üles
hashi
Kreisi kasutaja

sõnum 31.03.2011 10:13:37 Re: Probleem Fujitsu Scaleo P laua-arvutiga vasta tsitaadiga

tomorrow & tahanteada - pean vist ilmselt nõustuma, et midagi on emaplaadiga icon_cry.gif
Neti-avarustest lugesin, et need Asus'e A8NE plated olevatki "kuulsad" oma ebastabiilsuse ja nässumineku osas. Kellel varem, kellel hiljem, kuid "ükskord lähevad need pekki nii-kui-nii" icon_lol.gif

Tudeerisin väheke ka temperatuure ning kui prose idles 57 ja system(põhjasild?) 38 kraadi juures, siis lõunasilla radika vastas näppu ei saanud hoida - oleks mõne sekundiga villi kõrvetanud icon_wink.gif
Eeltoodust tulenevalt lõpetan selle arvuti piinamise ja soovitan tuttaval hakata uue jaoks raha koguma.

Kokkuvõttes - tänan kõiki kaas-elajaid bow.gif ja loen intsidendi lõppenuks beer_yum.gif

tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 31.03.2011 10:20:04 vasta tsitaadiga

Aga miks sa nii lihtsalt alla annad icon_smile.gif - alusta parem lõunasilla ning põhjasilla ja ja radiaatorite vahelise termopasta väljavahetusest. Tõenäoliselt on need kõvemaks põlenud kui kõvad kivid on.

Ja kuna uue masina / emaplaadi raha kogumine võtab aega, siis võid ju niikaua vana plaadiga katseid korraldada - termopastade vahetus või ka nagu Interneedus Google soovitab - praeahjus keeta-küpsetada... icon_wink.gif
Kommentaarid: 284 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 11 :: 211
tagasi üles
hashi
Kreisi kasutaja

sõnum 31.03.2011 10:28:37 vasta tsitaadiga

tahanteada kirjutas:
Aga miks sa nii lihtsalt alla annad icon_smile.gif - alusta parem lõunasilla ning põhjasilla ja ja radiaatorite vahelise termopasta väljavahetusest. Tõenäoliselt on need kõvemaks põlenud kui kõvad kivid on. Ja kuna uue masina / emaplaadi raha kogumine võtab aega, siis võid ju niikaua vana plaadiga katseid korraldada - termopastade vahetus või ka nagu Interneedus Google soovitab - praeahjus keeta-küpsetada... icon_wink.gif
Kuna omanik on "noorema generatsiooni" esindaja, kellele on arvuti eelkõige vajalik mängimiseks, siis kõnealune "vanake" ei venitanud nii-ehk-naa soovitud mänge vajalikel seadistustel välja(mälu vähe, graafika kehva jne vms) ning tal oli niigi plaanis uue hankimine. Lihtsalt lootis, et vanake kestab ehk veel veidi, kuid ta ei soovi sellesse enam eriti investeerida. Ja ega ma "ainult ühe aitähh'i" eest ei viitsi ka selle arvutiga mässata - muud olulisematki elus teha icon_wink.gif
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Üldfoorum »  Probleem Fujitsu Scaleo P laua-arvutiga [Lõpetatud]
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.