|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| Millist panka eelistad? |
| Swedbank |
|
32% |
[ 21 ] |
| SEB Pank |
|
21% |
[ 14 ] |
| LHV |
|
32% |
[ 21 ] |
| Luminor |
|
1% |
[ 1 ] |
| Coop |
|
4% |
[ 3 ] |
| Holm Bank |
|
0% |
[ 0 ] |
| Bigbank |
|
0% |
[ 0 ] |
| Inbank |
|
0% |
[ 0 ] |
| Mõni muu pank |
|
6% |
[ 4 ] |
|
| hääli kokku : 64 |
|
| autor |
|
miga
HV Guru

|
14.03.2011 09:50:57
|
|
|
Tundub, et me ei usalda panku ja arvatavasti teen täna selle lükke, et kogutud raha endale saada. Pank on muidugi ahne ja kuna ma pole 55.a, siis kehtib mulle järgnev:
# 21% tulumaksumäär väljamakstud summalt.
# Lisaks osakute tagasivõtmistasule peab pensionifondivalitseja kinni 2% osakute puhasväärtusest.
|
|
| Kommentaarid: 34 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
1 :: |
0 :: |
32 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Draax
HV veteran

|
14.03.2011 10:21:27
|
|
|
| miga kirjutas: |
| Keegi veel igakuiselt III sambasse pappi taob ? Hakkasin paar päeva tagasi mõtlema, et kas on sellel jume. Pea 5.a maksnud igakuiselt, kuid käivad jutud, et asi ei pruugi lõpptulemust anda. Nüüd siin mõtlengi, et võtaks kogutud raha välja... |
Kas see tm. tagastus sissemaksetelt kaotati nüüd ära? Enne oli point selles, et sisuliselt investeerid oma raha, aga saad kohe 21% tagasi.
|
|
| Kommentaarid: 29 loe/lisa |
   |
29 |
|
| tagasi üles |
|
 |
MelesMeles
HV Guru
|
14.03.2011 11:14:53
|
|
|
| Keegi veel igakuiselt III sambasse pappi taob ? Hakkasin paar päeva tagasi mõtlema, et kas on sellel jume. Pea 5.a maksnud igakuiselt, kuid käivad jutud, et asi ei pruugi lõpptulemust anda. Nüüd siin mõtlengi, et võtaks kogutud raha välja... |
Hakkasin 4-5 aastat tagasi suure hurraaga koguma 3nda samba osakutesse. Aasta kogusin, selle jooksul sai pank rämeda % hooldustasusid ning sain teada, et enne 2te aastat sinna makstud raha kätte ei saagi. Panga kontoris suunati mind 3nda samba lõpetamise jutuga järjest kahe inimese juurde, iga viimane kogenum kui eelmine keelitasid mind, et jätke ikka raha meile, küll osakute hinnad tõusevad ja mis need igakuised haldutasud ikka on, see on normaalne osa igast investeeringust.
Kokkuvõttes kaotasin 2 aastase 3nda samba investeeringuga umbes veerandi algul sissemakstud rahast. Enam ei tule sellist lolli mõtet iial pähe
edit: kui on tõesti suur vajadus 3ndasse sambasse (väärtpaberitesse) investeerida, võib alati vaadata, kuhu pank selle raha ise paigutab. (Mingid aktsiad, fondid, jms.) Ja siis osta neid aktsiaid eraldi, ilma panga vahenduseta, ning hoida 40 aastat. Tuleb odavam.
Warren Buffett hajutamisest (või raha teistele usaldamisest):
Spoiler 
Warren Buffett, one of the world's greatest investors, said, "Diversification is a protection against ignorance. It makes very little sense for those who know what they are doing."
Many financial advisors recommend that you diversify for your own protection. What they fail to tell you is that it is also for their protection. Since most financial advisors cannot tell you exactly which stock or mutual fund is a great investment, they tell you to buy a bunch of them.
_________________ Allkiri |
|
| Kommentaarid: 268 loe/lisa |
   |
194 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Dijital
HV Guru

|
14.03.2011 11:15:19
|
|
|
Oli siin üks juhus, kus ühele firmale tehti Swedbanki poolt üks pakkumine laenude ja intresside koha pealt. Hetke numbrites oli kõik päris kena: madalam intress jmt. Aga kuna iga lepingu muutmine maksab, intresside muutus hakkab kehtima uuest aastast jne, lisaks veel paar punkti, mis olid vastuvõetamatud, mis kokkuvõttes oleks läinud kallimaks kui vana süsteemi jätkamine. Sai seda ka pangale öeldud. Pank vastas, et "...ma näen, et olete majanduslikult mõtlevad. Teeme siis lepingu ümber nii, et teile oleks sobivam..."
_________________ OBSBOT veebipoe affiliate link / 5% sooduskood: TUIKOTREW
Müüa uus Agon by AOC 610Hz monitor AG246FK6 |
|
| Kommentaarid: 41 loe/lisa |
   |
32 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Draax
HV veteran

|
14.03.2011 12:28:29
|
|
|
MelesMeles, kui arvestada, et selle 4-5 aasta sisse jäi ka kõva börsikrahh, siis muidugi kaotasid raha. Kui oleksid koguma hakanud näiteks aasta tagasi, oleksid praegu 50%-ga võidus.
Sellepärast ongi see pikaajaline investeering. Selliseid asju pole mõtet mõõta paariaastase tsükli baasil.
Kindlasti, kui oled ise natukenegi asjas sees ja viitsid süveneda ja infot koguda, tasub ise oma raha investeerida. Vahendustasud jäävad ära ja kõik otsused teed ise (oma süü kui p. läheb). Lihtsalt III samba puhul oli see tm. tagastus ekstra präänik, mis motiveeris (21% kasumit börsist sõltumatult).
|
|
   |
29 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
|
| Kommentaarid: 750 loe/lisa |
   |
563 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
14.03.2011 13:29:22
|
|
|
| MarioA. kirjutas: |
| ostad vääriskive |
On keegi reaalselt üritanud mingeid vääriskive müüa? Täitsa huvitav oleks teada millist hinda saadi.
| Draax kirjutas: |
Kas see tm. tagastus sissemaksetelt kaotati nüüd ära? Enne oli point selles, et sisuliselt investeerid oma raha, aga saad kohe 21% tagasi. |
Minu teada saab tagasi alles tuludeklaratsiooniga
_________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
| Kommentaarid: 106 loe/lisa |
   |
86 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Draax
HV veteran

|
14.03.2011 15:31:42
|
|
|
| Ho Ho kirjutas: |
| MarioA. kirjutas: |
| ostad vääriskive |
On keegi reaalselt üritanud mingeid vääriskive müüa? Täitsa huvitav oleks teada millist hinda saadi.
| Draax kirjutas: |
Kas see tm. tagastus sissemaksetelt kaotati nüüd ära? Enne oli point selles, et sisuliselt investeerid oma raha, aga saad kohe 21% tagasi. |
Minu teada saab tagasi alles tuludeklaratsiooniga |
Pikaajalise investeeringu korral võib öelda, et järgmise aasta veebruaris tagastatav raha tagastataksegi "kohe".
|
|
   |
29 |
|
| tagasi üles |
|
 |
MelesMeles
HV Guru
|
14.03.2011 21:19:57
|
|
|
Draax, oleks tädil rattad, oleks ta omnibuss. Sellepärast ongi pikajaline ja pankadele meelepärane investeering, et pangad saavad pika aja jooksul igakuiseid haldustasusid. Pangale maksad mingite osakute vms omamise eest iga kuu, pangast saad oma raha tagasi, kui elad pensioniealiseks. Ma ei näe loogikat, miks kainelt mõtlev inimene seda oma rahaga teha tahaks.
Ühesõnaga, pigem teha OÜ ja läbi selle tegutseda, kui eraisikuna juba maksustatud raha panka seisma panna, et selle hoidmise eest veel makse maksta. Must huumor Tootlus keskmiselt (peale tulumaksu maha arvamist) üle 10% III sambaga niikuinii ei tule... , millest võiks reaalse pildi saamiseks inflatsiooni maha arvestada. Jääbki paar %.
Mõned ärivad HVs kasutatud läpakaid ja telefone ja teenivad ühe diili pealt rohkem, kui heauskne paar aastat töötanud III samba pidaja aastas saab.
Vääriskivide asemel on väärismetallid praegu täitsa pandav variant. Aga mis vääriskivid?
_________________ Allkiri |
|
| Kommentaarid: 268 loe/lisa |
   |
194 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
16.03.2011 09:03:48
|
|
|
| [VaHuR] kirjutas: |
| Olen kasutanud Swedbanga, SEB, Sampo ja Krediidipanga internetipankasid. Ning pean ütlema, et Swedbanga oma on kõige mugavam kasutada. Seejärel SEB, siis Sampo ja Krediidipank. |
Olen kasutanud Swed,SEB ja Nordea.Minu järjekord oleks hoopis:
SEB
Nordea
Swed
Näiteks Swdis kasvõi nii lihtsa asja nagu e-teenuste või määratud maksete otsimine paneb tükk aega mõtlema, kus kohas see asi nüüd võiks olla
_________________ Win11 25H2 upgrade skriptid neile kelle masin ise ei taha 23H2 või 24H2 pealt ennast uuendada: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11720738#11720738
Youtube lisa vene jama eemaldamiseks: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11745846#11745846 |
|
| Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
82 |
|
| tagasi üles |
|
 |
raitl
HV veteran

|
16.03.2011 09:21:35
|
|
|
| tomorrow kirjutas: |
| Olen kasutanud Swedbanga, SEB, Sampo ja Krediidipanga internetipankasid. Ning pean ütlema, et Swedbanga oma on kõige mugavam kasutada. Seejärel SEB, siis Sampo ja Krediidipank. |
SEB
Nordea
Swed
Näiteks Swdis kasvõi nii lihtsa asja nagu e-teenuste või määratud maksete otsimine paneb tükk aega mõtlema, kus kohas see asi nüüd võiks olla  |
+1
|
|
| Kommentaarid: 166 loe/lisa |
   |
147 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
|
   |
563 |
|
| tagasi üles |
|
 |
raitl
HV veteran

|
16.03.2011 12:26:47
|
|
|
SEB uus U-Net on tegija Kõik on käe-jala juures ja ülevaatlik Kui nad nüüd Business osale kah selle rahapäeviku püsti paneksid, siis oleks väga rahul
|
|
| Kommentaarid: 166 loe/lisa |
   |
147 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Anti112
HV Guru

|
16.03.2011 12:43:08
|
|
|
| Betamax kirjutas: |
| SEB U-Net oli nii kaua hea, kuni nad uue kujunduse peale üle läksid. Ma pole sellega endiselt harjunud. |
Ma kasutan ka siiani vana edasi, kiirem ja stabiilsem.
|
|
| Kommentaarid: 131 loe/lisa |
   |
114 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
|
   |
563 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Fukiku
Kreisi kasutaja

|
|
| Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
| tagasi üles |
|
 |
arm2004
HV Guru

|
16.03.2011 13:06:27
|
|
|
ma olen selle uue U-Net'iga juba üsna harjunud, IMO täitsa vinge meeldib see, et avalehte saab mudida omale sobivaks (mul näiteks kontode jäägid ja nende all kohe uue ülekande kast). rahapäevik on ka hea asi - pidevalt ei viitsi jälgida aga paari kuu tagant vaadates annab hea ülevaate palju priisatud on.
_________________ nooope! |
|
| Kommentaarid: 110 loe/lisa |
   |
97 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Anti112
HV Guru

|
|
| Kommentaarid: 131 loe/lisa |
   |
114 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
16.03.2011 14:16:57
|
|
|
| Betamax kirjutas: |
| SEB U-Net oli nii kaua hea, kuni nad uue kujunduse peale üle läksid. Ma pole sellega endiselt harjunud. |
Ei oska kommenteerida kui vana varianti sa silmas pead. Võrreldes eelmise versiooniga julgeks väita, et peale enamkasutatud asjade lemmikute alla bookmarkimist käivad toimingud oluliselt kiiremini, kui varem. Samuti on vaja näiteks väljavõtete ja jäägi vaatamiseks vähem liigutusi teha ning rahapäevik on pagana mõnus asi.
Aeglus saab tingitud olla ainult renderdavast PCst kus seda vaatad, serveri pool reageerib vähemalt sama kiirelt kui varemgi. Olen mõned korrad ka moblal seda täisvariandis jooksutanud ning pole mingeid kiiruse probleeme täheldanud, kuigi pean tunnistama et leht pole disainitud kõrge DPI ja suhteliselt madala reso jaoks. samas kiirkorras raha kantimine ühelt arvelt teisele mõne minuti jooksul on teostatav
_________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
| Kommentaarid: 106 loe/lisa |
   |
86 |
|
| tagasi üles |
|
 |
mTim
HV Guru

|
16.03.2011 14:26:24
|
|
|
mul ikka uus uimab vahel, aga see on tingitud Tele2 Start paketist...
Uus leht soovib ikka nati kiiremat ühendust..
_________________ Lexuse summutist tuleb vaid lilleõisi ja ükssarvepeeru - HV foorum
M: E36 varuosad |
|
| Kommentaarid: 47 loe/lisa |
   |
42 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Fukiku
Kreisi kasutaja

|
16.03.2011 14:31:02
|
|
|
Samas ei saa öelda, et uus UNet veatu oleks. Üleeile võtsin UNetist välja kontoväljavõtte kahe viimase aasta peale korraga. Sellepeale teatas brauser kõigepealt, et Javascript skript jookseb nii kaua, et kas ma äkki soovin selle jõuga seisma panna, pidavat kahtlane olema. Kui ma sellest loobusin, tuli küll pilt ette aga ilmselgelt oli brauseril taustal veel väga palju tegemist, kuna lehe kerimine üles-alla oli väga vaevaline, tundus igatahes väga sedamoodi olevat, et taustal jahvatati Javascriptiga veel jumal teab mida läbi, et pilti ekraanile saada jne.
Aga üldiselt, mulle uus meeldib, üldse ei kurda.
_________________ Foxic is just a simple fox
Enne kui sa küsid oma küsimuse - küsi seda vannipardilt! Rangelt soovitatav enne programmeerimise alafoorumisse uue teema tegemist. |
|
| Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
| tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
16.03.2011 14:38:51
|
|
|
SEB
Nordea
Swed
Näiteks Swdis kasvõi nii lihtsa asja nagu e-teenuste või määratud maksete otsimine paneb tükk aega mõtlema, kus kohas see asi nüüd võiks olla  |
Spoiler 
|
|
| Kommentaarid: 85 loe/lisa |
   |
2 :: |
78 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
23.03.2011 15:13:16
|
|
|
Kaks täiesti erinevat kogemust ja lahendust samale probleemile.
Swed vs SEB siis antud juhul.
Probleemiks deebetkaartide aegumine.
Swed: Panin kaardi automaati ja sain teate, et aegunud - ei mingit hoiatust enne seda ja mõistagi pidin ülekande SEB-sse tegema, et saaks teise kaardiga raha välja võtta, et mitte nälga jääda pole ukse taga.Pidin helistama, et uut kaarti vaja.Lubati teha ja kätte sain nädala pärast
SEB: Tuli meil, et 10 päeva pärast kaart aegub.Läksin internetipanka, et uus kaart vormistada.Avastan, et polegi vaja.Uus kaart juba automaatselt valmis tehtud ja juba ootab mind .Läksin järgi.Vana kaart samas deaktiveeriti ja kohe uus kätte.Ei mingit kasutuspausi ja nädal ilma kaardita passimist
Eks arvake ise kumb meetod inimesele mugavam ja meeldivam on
_________________ Win11 25H2 upgrade skriptid neile kelle masin ise ei taha 23H2 või 24H2 pealt ennast uuendada: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11720738#11720738
Youtube lisa vene jama eemaldamiseks: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11745846#11745846 |
|
| Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
82 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Draax
HV veteran

|
23.03.2011 15:25:34
|
|
|
Kaks täiesti erinevat kogemust ja lahendust samale probleemile.
Swed vs SEB siis antud juhul.
Probleemiks deebetkaartide aegumine.
Swed: Panin kaardi automaati ja sain teate, et aegunud - ei mingit hoiatust enne seda ja mõistagi pidin ülekande SEB-sse tegema, et saaks teise kaardiga raha välja võtta, et mitte nälga jääda pole ukse taga.Pidin helistama, et uut kaarti vaja.Lubati teha ja kätte sain nädala pärast
SEB: Tuli meil, et 10 päeva pärast kaart aegub.Läksin internetipanka, et uus kaart vormistada.Avastan, et polegi vaja.Uus kaart juba automaatselt valmis tehtud ja juba ootab mind .Läksin järgi.Vana kaart samas deaktiveeriti ja kohe uus kätte.Ei mingit kasutuspausi ja nädal ilma kaardita passimist
Eks arvake ise kumb meetod inimesele mugavam ja meeldivam on  |
Ma ausõna ei tea kus maailmas sa elad oma pangakaartidega, aga sinu kirjeldatud SEBi meetod on Swedbankis toiminud juba aastaid. Isegi kuu ette teatatakse deebetkaardi aegumisest ja kontori (nn. kodukontori), kuhu järgi minna saad ise netipangas määrata. Soovi korral saadavad ka mujale.
Vahetasin oma deebetkaardi just selle aasta märtsis Swedis. Saadeti isegi mobiilile sõnum, et teie uus deebet ootab teid kontoris (selle sõnumi eest küll kasseeriti mu käest 3 EEK vääringus raha, aga see mind ei häiri).
viimati muutis Draax 23.03.2011 15:27:14, muudetud 1 kord |
|
   |
29 |
|
| tagasi üles |
|